Ny studie konkluderer med at Facebook er verdt 1 000 dollar i året for brukere

En fersk PLOS ONE-studie antyder at den gjennomsnittlige Facebook-brukeren vil kreve over $ 1000 i kompensasjon for å deaktivere kontoen sin i et år.

Funnene er varme på høyden av fjorårets mye omtalte Cambridge Analytica-skandale og den forbannende rapporten fra New York Times. NYT-rapporten avslørte hvordan den sosiale mediegiganten delte enestående mengder brukerdata med partnerselskaper. Det ser ut til at til tross for alt dette, synes Facebook-brukere fortsatt at fordelene og bekvemmeligheten ved plattformen oppveier den potensielle sikkerhets- og digitale personvernrisikoen.

Forskere som gjennomførte studien, inkludert flere økonomer og en forsker i sosiale medier, ble finansiert av tilskudd fra Kenyon College og Michigan State University. Det primære målet med forskningen var å bestemme hvilken verdi den sosiale medieplattformen har for forbrukerne, med tanke på at tjenesten blir tilbudt gratis. Forskere gjennomførte en serie auksjoner der deltakerne ble tilbudt økonomisk kompensasjon for å deaktivere Facebook-kontoene sine i en periode fra en dag opp til ett år.

En av forfatterne av studien, Jay Corrigan, forklarte forskernes tanker i en pressemelding: "Vi vet at folk må hente enorm verdi fra Facebook, ellers ville de ikke bruke millioner av timer på nettstedet hver dag. Utfordringen er hvordan du kan sette en dollarverdi på en tjeneste folk ikke betaler for. "

De tre auksjonene som forskerne hadde satt opp, fokuserte på to prøver av studenter fra Midwestern-universitetene, ett utvalg deltakere fra det generelle samfunnet og ett utvalg av nettet. Forskere fant at ett utvalg av studentdeltakernes gjennomsnittlige bud var over $ 2000 for å deaktivere Facebook i ett år, mens gjennomsnittlig bud i samfunnsutvalget var litt over $ 1000 i ett år uten Facebook.

Disse funnene er absolutt fortellende, og indikerer at brukere legger stor økonomisk verdi på sine sosiale medieropplevelser, selv i møte med skandale og alvorlige personlige bekymringsmeldinger. Corrigan uttalte i en kommentar til CNBC at Facebook er: "så morsomme og så nyttige at [de er] villige til å sette personvernhensynene sine til side."

Studien delte utrolig statistikk som viser hvor populært nettstedet for sosiale medier er, og hvor innblandet tjenesten er i hverdagen til brukerne: "Hvis Facebook var et land, ville det være verdens største med tanke på befolkning med over 2,20 milliarder aktive brukere hver måned, hvorav 1,45 milliarder er aktive på daglig basis, og bruker i gjennomsnitt 50 minutter hver dag på Facebook-eide plattformer (f.eks. Facebook, Messenger, Instagram). Dette betyr at brukerne samlet bruker mer enn 100 000 år på Facebook hver dag. "

"Til tross for bekymring for tap av relevans på grunn av synkende personlige innlegg fra brukere, redusert interesse for adopsjon og bruk av tenåringer og unge voksne, påstander om potensiell manipulering av innholdet til politiske formål, og lekkasjer som stiller spørsmål ved selskapets håndtering av private brukerdata, Facebook er fortsatt det beste nettstedet for sosiale nettverk i verden og det tredje mest besøkte nettstedet på Internett etter Google og YouTube. "

Det antyder at Facebook har blitt en så sterk tilstedeværelse i folks liv at mange er villige til å overse det sosiale nettverkets påståtte feilbehandling av brukerdata til fordel for dets opplevde fordeler. Studien konkluderer med at "Bekymringer om personvern av data, som Cambridge Analyticas påståtte problematiske håndtering av brukernes private informasjon, som antas å ha blitt brukt for å påvirke presidentvalget i 2016 i USA, bare understreker verdien Facebooks brukere må utlede fra tjenesten . Til tross for paraden med negativ omtale rundt Cambridge Analytica-avsløringene i midten av mars 2018, la Facebook til 70 millioner brukere mellom slutten av 2017 og 31. mars 2018. Dette innebærer verdien brukerne får fra det sosiale nettverket mer enn oppveier personvernhensynene. ”

Dette betyr ikke nødvendigvis at Facebook-brukere er uvitende om personvernhensyn, og det betyr ikke at brukere ikke skal være årvåken om sitt personlige personvern når de bruker nettstedet. Det viser ganske enkelt at brukere oppfatter en viss verdi fra Facebook-opplevelsen deres som overskrider enhver personvernrisiko forbundet med bruk av plattformen.

Selv om undersøkelsens funn er øyeåpnende, er de ikke overraskende. Det sosiale nettverket har vellykket innebygd seg som en essensiell del av hverdagen til milliarder av mennesker. Rekkevidden til Facebook og dens forskjellige andre plattformer er monolitisk, og stadig mer nervøs på grunn av den enorme mengden personopplysninger selskapet håndterer.

Facebook-brukere som er bekymret for sitt personlige personvern på internett, bør vurdere å bruke en VPN for å sikre online data. Topp VPN-er på markedet i dag kan hjelpe brukere med å kryptere sin online kommunikasjon og sikre deres personlige personvern mens de bruker Facebook eller gjør noe annet på internett.

Hvis denne historien har fått deg til å vurdere din egen online sikkerhet, hvorfor ikke ta en titt på vår beste VPN-tjenesteside for mer informasjon.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me