Pizzarestaurant som bruker ansiktsgjenkjenning for å skanne kunder

Det er vanskelig å gjøre noe i dag uten å bli sporet: overvåkning er utbredt. Det er ikke bare Googles invasive annonsemålretting som folk trenger å passe på (som vår Eyes On You Quiz viser). Å slå av geolokalisering, bruke falske navn for å bli med på online tjenester, kamuflere din IP-adresse (IP-adresse) og kryptere dataene dine med et virtuelt privat nettverk (VPN) vil alle bidra til å beskytte ditt privatliv.

Nå har det imidlertid kommet nyheter som demonstrerer at selv folk som gjør sitt absolutt beste for å beskytte privatlivet deres fortsatt er i faresonen. Kontroversen omgir en pizzabutikk fra Oslo, Norge, som lar skli at den bruker ansiktsgjenkjenningsprogramvare for å skanne sine kunder.

Historien brøt etter at noen knipset et bilde av et digitalt skilt utenfor Peppes Pizza i Oslo. Skiltet serverer normalt kunder annonser om spesialtilbud og pizzabutikkens meny. Som du ser av følgende bilde, har imidlertid det digitale reklametavlen et kamera øverst.

Pizza Facial 2

Heldigvis for oss så tilfeldigvis en Oslo-shopper (uten tvil med en veldig høy oppmerksomhetsscore!) At skiltet var feil. I stedet for å vise annonser om pizza, hadde skiltet krasjet og viste følgende:

Pizza Ansiktsgjenkjenning

Sjokkerende viser det krasjet skiltet hvordan pizzabutikkens dystopiske ansiktsgjenkjenningssystem fungerer. Det ødelagte anslagstavlen gir en fantastisk innsikt i detaljene som programvare for ansiktsgjenkjenning kan samle om forbrukere.

Blant disse detaljene er kjønn på målet, omtrentlig alder, ansiktsuttrykk (som er rangert av et smilespor), oppmerksomhetspoeng (som registrerer hvor lenge kunden så på skiltet), og til og med detaljer om hvorvidt de bruker briller..

Lucky Catch

Snaps av det ødelagte pizzaskiltet dukket først opp på en Linus Tech Tips-blogg. Bildene ble lastet opp av en pizzaelskende bruker som gikk av håndtaket Nepturion. Den norske gentlemannen kom også med følgende kommentar da han lastet opp bildet:

"Så dette fikk øyet mitt i dag .. dette føltes som filmen Minority Report."

En annen bruker ('Bouzoo') på forumet het:

“Du kan ikke engang stole på pizza lenger? Denne verden har gått til helvete. ”

Gamle nyheter

Det kommer som et sjokk å se dette nivået av teknologi i aksjon. Imidlertid bør bruken virkelig ikke være så overraskende. I 2012 kjøpte Facebook det israelske ansiktsgjenkjenningsfirmaet Face.com for å kunne gjenkjenne mennesker innenfor bilder.

Fantastisk sett har Facebooks teknologi kommet til et punkt der den kan kjenne igjen mennesker fra baksiden (noe statistikken viser at mennesker sliter med). Som om ikke det var ille nok, kjøpte Facebook i februar enda et israelsk programvarefirma for ansiktsgjenkjenning, kalt RealFace.

Facebook og Peppe's Pizza er heller ikke de eneste firmaene som bruker ansiktsgjenkjenning. I Storbritannia kunngjorde supermarkedgiganten Tesco at den planla å bruke ansiktsgjenkjenning på bensinstasjonene sine i 2013.

På det tidspunktet kunngjorde Tesco at det ved å bygge opp en database over folks ansikter (og hva de pleier å kjøpe) vil være i stand til å målrette mot spesifikke annonser om spesialtilbud til forbrukere mens de var på pumpene. I hovedsak selger disse annonsene produktene for å friste kunder til å komme inn på bensinstasjonen (i stedet for bare å betale med et kort ved pumpen).

Det var for fire år siden. Hvis bevisene som kommer ut av Oslo er noe å gå etter, virker det svært sannsynlig at Tesco (og andre firmaer) også har begynt å bruke ansiktsgjenkjenning for å skanne sine kunder.

Facial Rec 2

Ikke alle dårlige ... eller er det?

Til tross for de skjemmende bruksområdene for denne typen teknologi, hevder firmaer at de vil bruke den til å gjøre godt. Et Apple-patent fra 2015 avslører at Apple aktivt søker å legge til ansiktsgjenkjenning til iPhones for å tillate brukere å låse opp enheten sin med ansiktet. På samme måte fokuserer det israelske firmaet som Facebook nylig har kjøpt, hovedsakelig på cybersikkerhet og bruk av ansiktsgjenkjenning for å autentisere brukere.

På overflaten kan dette virke som et sprang fremover for sikkerhet. Banker ser ut til å tro det og har prøvd biometri inkludert retina-skanninger og fingeravtrykkskannere i noen tid.

Dessverre er problemet med biometri at for at programvaren skal kjenne deg igjen, må den oppbevare en digital referanse av ansiktet ditt i en database. Den beste ansiktsgjenkjenningen fungerer ved å samle 3D informasjon om flere punkter i ansiktsfunksjonen om cirka 250 ansiktspunkter. De ansiktspunktene blir deretter oversatt til en digital kode som lagres enten lokalt i enheten (for eksempel fremtidige iPhoner), eller i en database.

Det åpenbare problemet med eksistensen av en digital kode for en persons ansikt er at - i motsetning til et passord - et ansikt ikke kan endres hvis det går på akkord. Hvis en hacker klarer å trenge gjennom den databasen, kan han / hun stjele alles 250-punkts ansiktstrekk. Dette er ekstremt problematisk. Slike svært detaljerte tegninger om mennesker kan brukes til å finne mennesker på bilder og spore dem opp. Til tross for sannsynligheten for sterk kryptering som brukes i en slik database, er økningen av AI- og kvantecomputere (som

Til tross for sannsynligheten for at sterk kryptering blir brukt i en slik database, er økningen av AI- og kvantecomputere (som D-Wave) raskt et veldig reelt problem - som kan sette enda sterk kryptering i fare.

D Wave

Tvilsom teknologi

Det er ikke bare hackere vi trenger frykt, heller. Hvis Apple bare lagrer data om ansiktsgjenkjenning lokalt på en iPhone, er risikoene sannsynligvis veldig små. Tross alt, selv om du mister enheten din, uten ansiktet ville noen som fant telefonen ikke kunne komme til dataene inni.

Imidlertid virker det svært usannsynlig at den teknologiske giganten ikke vil sifon av menneskers ansikter for å lage en mer detaljert database over brukerne. Faktisk, med tanke på vanskeligheten som FBI hadde med å komme inn på San Bernardino iPhone, kan det lett hevdes at teknologien vi allerede har i lommene, er sikker. Med det i bakhodet er det vanskelig å ikke lure på om ansiktsgjenkjenning ikke er en av disse "forbedringene" som er mye mer lønnsomme for gigantiske selskaper enn for oss.

Ta for eksempel San Bernardino-saken. Ved den anledningen kunne FBI ganske enkelt ha holdt telefonen opp til den døde mannens ansikt for å komme inn i den. Knapt hoppet frem for sikkerhet at det først vises!

Apple Face Rec

Beskytt deg selv!

Å hente telefonen og låse den opp automatisk når du ser på den, vil helt sikkert være høyden på brukervennlighet. Kan vi imidlertid virkelig stole på firmaer som Apple, Facebook og Google om ikke å bruke ansiktene våre på måter som ikke er massivt inngripende?

ProPrivacy.com Eyes On You-quizen avslører (på en mild måte) at folk trenger å vurdere sterkt hva de gjør i hverdagen hvis de bryr seg om personvern.

I dag er personopplysningene våre verdt mye penger. I USA har for eksempel Trump-administrasjonen gjort det lovlig for Internett-leverandører å selge folks søkehistorikk. Dette er en enormt inngripende endring av amerikanske lover, i en nasjon som allerede er ansett som dårlig for privatlivet. En topp VPN er uten tvil den beste løsningen for å holde dataene dine private hjemme.

Imidlertid, som Oslo digitale skilt avslører, kan det hende at vi i fremtiden må tenke hardt på teknologiene vi er enige om å bruke. I virkeligheten har forbrukere makt. Hvis de ikke vil ha en telefon med ansiktsgjenkjenning, bør de sende produsentene en sterk melding ved å nekte å kjøpe dem.

Eyes On You Featured Image 01 1

Mennesker trenger å våkne opp til overvåkningsnivået de lever under. Derfor oppfordrer vi folk på det sterkeste til å ta Eyes On You Quiz og dele den med sine venner og familie for å bevisstgjøre dette problemet.

Meninger er forfatterens egne

Tittelbilde: Zapp2Photo / Shutterstock.com

Bildekreditt: Artem Oleshko / Shutterstock.com, Montri Nipitvittaya / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me