Showbox kloner utrygge å bruke uten VPN

I løpet av de siste ukene har både Showbox og den populære iOS-motparten Moviebox sluttet å virke. Som nesten alltid er tilfelle når populære streaming-nettsteder og -tjenester går ned - forsvinningen deres har blitt møtt med en plutselig tilstrømning av klonede versjoner av appen.

Er disse nye versjonene av Showbox legitime erstatninger? Eller er det tvilsomme og usikre kloner som bør unngås?

Den første tingen å huske er at Showbox og Moviebox ikke bare videresender folk til å arkivere vertslinker. I stedet (som Popcorn Time) kobler appene også usynlig til brukere til torrent-lagringsplasser for å midlertidig laste ned og se innhold i appen. Dette er problematisk fordi ISP-er i mange land overvåker trafikk på jakt etter personer som ulovlig laster ned filmer via BitTorrent.

Innehavere av opphavsrett arbeider sammen med Internett-leverandører for å oppdage pirater og følge opp med potensielle faktureringsbrev. Disse brevene advarer pirater om at de er blitt busted - fakturerer dem for alt mellom $ 150 og $ 300 - med trusselen om at ikke-betaling vil føre til ytterligere handlinger i retten.

Et kjent tilfelle av potensiell fakturering involverte Dallas Buyers Club LLC (DBC) tilbake i 2015. På den tiden fakturerte et advokatfirma som jobbet på vegne av DBC og Voltage Pictures mistenkte pirater fra en rekke land inkludert Danmark, Spania og Australia.

Showbox-kloner krever VPN

IP-adressesporing?

Spol frem til mai i år da en gruppe uavhengige filmstudioer, inkludert DBC, Cobbler Nevada og Bodyguard Productions (for å nevne noen) begynte å målrette mot nettsteder som antas å være bak Showbox.

I september ble denne handlingen raskt fulgt av et DMCA-varsel som tvang Cloudflare til å avsløre identiteten til enkeltpersoner og nettsteder knyttet til Showbox. Siden den gang har den originale Showbox gått offline, og ifølge TorrentFreak er det mange grunner til å være mistenksomme overfor de forskjellige klonene som har dukket opp i kjølvannet.

Først og fremst er det viktig å huske at filmselskapene bak Showbox 'nedleggelse alle er kjent for å tidligere ha utført prospektiv fakturering. Dette hever alarmklokker fordi en rekke nettsteder som pleide å gi innhold til Showbox nå viser følgende advarsel:

Showbox-advarsel

Omtalen av IP-adresser som overvåkes er nok til å utløse alarmklokker - fordi det ikke er gale å anta at det kan komme en ny runde med potensiell fakturering i løpet av nær fremtid.

Bare skremmende?

Det er sant at både advarslene på Showbox-tilknyttede nettsteder og potensielle faktureringsbrev anses av mange for å være skremmende taktikk. Det er veldig sjelden at pirater faktisk havner i retten, og det er rimelig å si at filmstudioer bytter frykt og paranoia for å få en liten prosentandel av pirater til å betale opp den opprinnelige boten.

Når det er sagt, er det legitime bekymringer for at den nylige veksten av Showbox-kloner på en eller annen måte kan være tilknyttet rettighetshavere. Hvis det er tilfelle, er det mulig at appen blir brukt til å hjelpe filmskapere med å lage en database med mulige IP-adresser for fremtidig fakturering. Og rettighetshavere blir definitivt modigere og mer kraftfulle i taktikken etter hvert som tiden går

Med det i bakhodet virker det som en dårlig idé å gå hvor som helst i nærheten av Showbox-varianter - spesielt uten bruk av en sterk og sikker VPN.

Forvirring og feilretning

Det som er plagsomt, er at mange som stiller spørsmål på nettet ikke ser ut til å vite hvor de fikk sin versjon av Showbox-appen fra i utgangspunktet. Det betyr at det er mulig at et stort antall brukere allerede har lastet ned en problematisk klone av den opprinnelige tjenesten.

Tross alt har presset økt på Showbox siden langt tilbake i mai. Det gir folk et syv-måneders vindu der de teoretisk sett kunne ha lastet ned en kompromittert versjon av Showbox.

TorrentFreak advarer om at:

"Flere ganger i løpet av de siste månedene har vi blitt spurt av tilfeldige e-postpersoner om å" oppdatere "våre gamle Showbox (og faktisk TerrariumTV) -artikler med nye lenker til det de hevdet å være de originale appene.

"Det virker liten tvil om at dette var et forsøk på å feilsøke feil, så i motsetning til noen andre nyhetssteder som endret lenker, ignorerte vi forespørslene. Vi vet ikke om dette bare var et forsøk på å få mer trafikk til 'trygge' kloner, nettsteder som tilbyr originalen, eller om noe mer uhyggelig var i spill. "

Alt i alt virker det bare rettferdig å advare brukere om at det ser ut til å være mange grunner til å holde seg unna Showbox. Og hvis noen bestemmer seg for å fortsette å bruke en Showbox-variant - bør det utvises stor forsiktighet for å skjule IP-adressen deres med bruk av en VPN for Torrenting. Unnlatelse av å gjøre det kan føre til en stygg overraskelse lenger nede.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me