Skolene skanner fingeravtrykk, og denne Mumsnet-brukeren er ikke fornøyd

Denne uken har en bekymret forelder tatt med til det populære forumet Mumsnet for å spørre medbrukerne hvordan de føler om barna deres som blir skannet. I innlegget skrev mammaen til to:

"For tiden har skolen et system med bruk av nøkkelkort for å komme inn i bygningene og kjøpe lunsj ... Skolen ønsker å flytte til et fingeravtrykkgjenkjenningssystem fra september ... Tilsynelatende vil ikke selve fingeravtrykkbildet lagres, men i stedet en algoritme basert på unike punkter som er hentet fra bildet av fingeravtrykket.

Jeg kan ikke helt si hvorfor jeg er ukomfortabel med dette, men jeg ... er jeg urimelig å nekte å tillate det?"

Over hele verden velger skoler å bruke biometrisk fingeravtrykkskanning for å la barna trygt komme inn på skolens campus, bygninger og til og med få skolelunsjer. Imidlertid er det en voksende alarm blant foreldrene for at disse skanningene kan være en bekymring.

Det stadige angrepet av mediedekning av Facebook-skandaler, hackinghendelser og spredning av ansiktsgjenkjenningsteknologi på offentlige steder får folk til å innse at personvern av data vil påvirke fremtidige generasjoner. Dette får noen foreldre til å lure på hva konsekvensene av å tillate biometriske skanninger på skolene kan være.

Tilbake på Mumsnet ser det ikke ut til å være tilfelle, da andre foreldre hastet med å fortelle den opprinnelige plakaten at de ikke har noe å bekymre seg for. SylviaAndSydney var rask med å svare at hennes "datter har brukt det de siste fire årene av videregående skole" og hun mener "det er en god idé." En annen Mumsnet-bruker kalt FelicityBeedle er enig, kommenterte at:

"Det er ikke et nytt system i det hele tatt, jeg brukte det på ungdomsskolen for over ti år siden. Det er helt greit, som du allerede har sagt at de ikke lagrer fingeravtrykk, så jeg sliter litt med å se hvorfor du er så bekymret. "

Faktisk blir det ganske raskt klart at flertallet av Mumsnet-brukere ikke har noe problem med denne typen biometrisk skanning på skolene. En bruker som heter familycourtq uttaler at:

"Du er ikke urimelig, men flertalls mening på Mumsnet er at du skal overlate alt som myndigheten ber om til enhver tid."

Digitale fingeravtrykk

Som tilfellet var med kommentaren fra FelicityBeedle, ser det ut til at den viktigste grunnen til at foreldre synes å overlate biometriske data er helt sikker, er at skolen faktisk ikke lagrer fingeravtrykket i seg selv.

Imidlertid når en elev plasserer fingeren på en skanner for å registrere fingeravtrykket sitt i systemet - konverterer denne prosessen de biometriske innspillene til en digital representasjon av fingeravtrykket. Den unike numeriske koden er en direkte likhet med selve fingeravtrykket og beskrives best som en digital kopi av selve kroppsdelen.

Det som angår, er at fordi fingeravtrykk aldri endres, kan denne koden brukes når som helst i fremtiden for å autentisere barnet - selv lenge etter at de har forlatt skolen og er godt i voksen alder.

Dessuten fordi fingeravtrykket sannsynligvis blir holdt sammen med andre verdifulle data som navn, fødselsdato og kanskje et bilde - hvis disse dataene er hacket av nettkriminelle, eller sendes direkte til en tredjepart eller tilknyttet selskap. som installerer det biometriske systemet - faren er at denne digitale versjonen av barnets fingeravtrykk kan brukes til potensielt skadelige formål.

Så langt har fingeravtrykkskannere vært det mest populære valget av biometrisk autentisering som er rullet ut på skolene. Imidlertid er det snakk om å innføre irisskanning og til og med ansiktsgjenkjenning på skolen. Som tilfellet er med fingeravtrykksskanninger, skaper disse komplekse digitale representasjoner av funksjonene som er unike og kan skannes gang på gang, på forskjellige steder og for forskjellige formål..

Tanken på at foreldre lar barna sine overlate disse dataene uten å bli informert uttrykkelig om hvordan denne koden kan skannes andre steder, er ekstremt bekymringsfull. Spesielt med tanke på at det ser ut til at foreldre ikke stiller spørsmål om personvernreglene knyttet til disse systemene og firmaene som installerer teknologien.

I tilfeller der denne teknologien kan ha blitt installert direkte av offentlige etater, eksisterer den reelle faren for at disse dataene kan brukes til sporing og overvåking langt frem i tid, noe som betyr at disse dataene kan brukes til å begrense barnets fremtidige friheter på en måte som minner om en episode av Black Mirror.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me