Skulle du investere andre steder, mens Bitcoin-gebyrer er høyt?

Når de fleste snakker om Bitcoin, tenker de øyeblikkelig på rikdommen som mange har samlet seg i 2017. Nylig har imidlertid noe som ikke er så glamorøst, skyrocketing: kostnadene for gjennomsnittlig avgift for å få en transaksjon behandlet på blockchain.

For en uke siden var prisen på en gjennomsnittlig avgift $ 6. Mange følte allerede at denne summen var for høy. På fredag ​​hoppet imidlertid plutselig gjennomsnittlig kostnad for et transaksjonsgebyr til $ 26. Senest på søndag hadde det lagt seg til 20 dollar - et beløp som fortsatt er uhyrlig høyt. For folk som ønsker å bruke Bitcoins for å kjøpe, kan disse avgiftene bli uoverkommelige.

Den gode nyheten er at folk, til tross for alt om gebyrer, ikke trenger å betale $ 20 for å få behandlet en transaksjon. Dette er fordi årsaken bak de høye Bitcoin-avgiftene er hvor lang tid det tar å behandle en transaksjon. Bitcoin blockchain kan bare behandle en blokk hvert 8,8 minutt. Det tilsvarer rundt ti transaksjoner per sekund. Problemet er at det i dag er noe mellom 80.000 til 120.000 transaksjoner som venter i køen.

Personer som har en ikke-viktig overføring kan velge å betale et mindre gebyr. Imidlertid antas den minste avgiften som sannsynligvis vil komme gjennom systemet for øyeblikket å være rundt $ 2,50. Dette fordi Bitcoin-gruvearbeiderne som behandler transaksjonene, kan velge hvilke transaksjoner som skal behandles først. Av åpenbare grunner prioriterer de transaksjoner med større gebyrer.

Personer som legger ved et mindre gebyr, må vente et tidspunkt på dagen når blockchain er mindre opptatt. Imidlertid har det blitt så travelt at noe mindre enn rundt $ 2,50 sannsynligvis vil mislykkes og bli sendt tilbake etter to uker. Selvfølgelig er systemet ustabilt, og det er tidspunkter når mindre avgifter kan komme igjennom det. Imidlertid blir det noe av et lotteri når mindre avgifter er involvert. Den generelle enigheten er at en litt større avgift bør knyttes til en større overføringssum for å sikre at den blir behandlet raskt.

For de som vil bruke Bitcoins for å betale for vanlige ting, frykter det at avgifter kan bli enormt problematiske. Tross alt er verdien av Bitcoin som en vare direkte knyttet til hvor nyttig den er. Hvis Bitcoin's verdi bare handler om spekulative investeringer, kan investorer begynne å trekke seg ut?

Blockchain Infographic 01 komprimert 1 1024X506

Den neste blokken

Mandag morgen estimerte det ene nettstedet at for en transaksjon for å gjøre det til den neste blokka, skulle folk betale ikke mindre enn $ 16,31. Det samme nettstedet hevdet at for å gjøre det til en av de neste seks blokkene (med andre ord for at den skulle bli behandlet i løpet av en time), bør ikke mindre enn $ 13.46 være knyttet til transaksjonen. Dette er ganske ublu priser, som allerede begynner å påvirke Bitcoin likviditet.

En langsom blockchain som blir satt under økende press skaper en anbudskrig om kostnadene ved avgifter. Når problemet blir verre, blir avgiftene høyere. Dette var grunnen til at mange mennesker hadde håpet at Segregated Witness x2 (SegWit2x) skulle skje i november.

Den opprinnelige Segwit skjedde i august, og den økte nettverkshastigheten. På grunn av friksjon innenfor Bitcoin-samfunnet ble SegWit2x imidlertid kansellert i siste øyeblikk.

Cryptocurrencies

Nei til Bitcoins

Til tross for den stigende prisen, begynner sprekkene i Bitcoin's praktisk som valuta å vise seg. Forrige uke bestemte online dataspillleverandøren Steam seg for å slutte å godta Bitcoins. På den tiden siterte det "høye avgifter og volatilitet" som grunnene til å slutte å godta dem.

Steam begynte å akseptere Bitcoins i april 2017. På den tiden var en Bitcoin verdt rundt 1400 dollar. Per i dag er Bitcoins verdt $ 17.000 dollar, en pris som har blitt styrket av introduksjonen av Bitcoin-futures (derivathandel). Til tross for den oppadgående trenden gjennom 2017, kommer advarslene fortsatt tykke og raske om at Bitcoin kan være i en boble. Det store spørsmålet for de fleste investorer er: hva som vil få boblen til å sprekke?

Blockchain Image 1

Bedre Blockchains

Den mest sannsynlige tingen for å bringe prisen på Bitcoin som faller ned igjen er en bølge av investeringer i en konkurrerende cryptocurrency. Hvis mange kyndige investorer bestemte seg for å tjene penger på Bitcoin mens det er høyt - å investere i en alternativ digital mynt som gir mer løfte - så kunne vi se et sekundært gullrushet. Hvis det skjedde, ville flere bli med i hastverket for å komme seg ut av Bitcoin til fordel for alternativt cryptocurrency, og vi kunne se at Bitcoin pris reduseres dramatisk.

I et slikt scenario ville Bitcoin-boblen ganske enkelt erstattes av en annen boble, som vil forbli hausselig til en konkurrerende blockchain viste seg mer forlokkende. Så er det noen tegn på at dette kan skje?

Kort sagt, ja. I de siste ukene har IOTA, et cryptocurrency som har en forbedret blockchain (sammenlignet med Bitcoin), vokst i styrke. IOTA-nettverket kan betraktes som “blockchain 2.0” fordi det kan håndtere mye større mengder transaksjoner per sekund (500 til 800). Det gjør dette ved å bruke en "floke" for å bekrefte transaksjoner med en kontinuerlig hovedbok. Dessuten er transaksjonsgebyrer på IOTA-blockchain gratis: en fordel som vil trekke krypto-investorer til.

iota

I den første uken i desember hoppet plutselig prisen på IOTA med 90%, fra 2,78 dollar til 5,55 dollar. Det tilsvarer en økning på 12 milliarder dollar i markedsverdien og plutselig setter den til den fjerde største digitale eiendelen ved markedsverdi (forbikjøring av Ripple). Dette plutselige prishoppet kom etter at IOTA Foundation i Tyskland kunngjorde at de hadde inngått samarbeid med teknologiselskaper som Microsoft, Samsung og Fujitsu på en blockchain-basert markedsplass som vil tillate dem å selge data.

Foreløpig ville det være litt for tidlig å forutsi at det neste digitale gullrushet "definitivt vil være IOTA". Det er en rekke lovende kryptoer rundt som har andre generasjons blockchain-teknologiforbedringer. Litecoin er en annen krypto som gir raske transaksjonspriser og lave avgifter (selv om 56 transaksjoner per sekund er den fremdeles ikke så god som IOTA). Det har opplevd store gevinster i 2017.

EOS (for tiden i begynnelsen av tilbudet om myntutbudd) er nok et eksempel på en altcoin som lover å levere massivt høye transaksjonsrater per sekund. Hvis EOS følger sine løfter, vil den gi 50 000 transaksjoner per sekund - og kanskje enda mer.

Det som virker sikkert er at Bitcoin blir tilstoppet (som det alltid ble spådd om). Dette kommer bare til å bli verre med mindre noe dramatisk blir gjort. I det minste burde den tetthet være en advarsel. Når folk skynder seg å kjøpe dyre Bitcoins i forgjeves håp om ytterligere gevinster, blir det praktiske med denne investeringen stadig mer tvilsom.

Meninger er forfatterens egne. Ingenting i denne artikkelen er ment som investeringsrådgivning og bør ikke tas som sådan.

Tittelbilde: Igor Batrakov / Shutterstock.com,

Bildepoeng: Wit Olszewski / Shutterstock.com, phloxii / Shutterstock.com, Akarat Phasura / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me