The Fappening, og hvordan du kan beskytte dine private bilder

31. august 2014 vil sannsynligvis gå ned i internetthistorien som ‘Fappening 2014’. For å kutte en lang og veldig seedy historie kort, ga et medlem av nettstedet 4Chan i går en trove av intime bilder av nesten hundre (nesten helt kvinnelige) A-listeskuespillere, sangere og kjendiser, inkludert slike som Jennifer Lawrence, Avril Lavigne , Kim Kardashian, Rihanna, Kirsten Dunst, Aubrey Plaza og Winona Ryder.


Da nyheter om de lekke bildene spredte seg som en brann, først til Reddit og deretter til det bredere mediet, oppsto det en storm av interesse. #Fappening fortsetter å trenden på Twitter, og Fappening-underediet i løpet av timer nådde over 40 000 lesere (med mange menn stilig henvendt til rå referanser til å runke over bildene).

Det resulterende mediesirkuset har erklært raseri over lekkasjen, men ved å fortsette å sprute historien over nyhetsoverskrifter, har oppfordret publikum til å oppsøke bildene. Vi ber leserne våre respektere de berørte kvinnenes privatliv, og ikke å forevige sexistisk oppførsel eller oppmuntre krypet som skaffet bildene (og som har lovet å gi ut mer i retur for betaling), ved å motstå enhver fristelse til å søke etter og / eller klikke på disse bildene.

Som skrekkfilmsskuespillerinne Mary Elizabeth Winstead bemerket på Twitter,

"Til de av dere som ser på bilder jeg tok med mannen min for mange år i privatlivet til hjemmet vårt, håper du føler deg bra med dere selv."

‘Sa Nuff.

Hvordan ble bildene oppnådd?

Den opprinnelige lekkøren hevdet å ha skaffet nakenbilder gjennom en utnyttelse som gjorde at han (hun / dem?) Fikk tilgang til bilder lagret på ofrenes telefoner gjennom sine Apple iCloud-kontoer, og medieoppmerksomheten har hovedsakelig fokusert på dette området (inkludert Apples Photo Stream verktøy og iCloud-sikkerhetskopieringstjeneste).

Noen av bildene er imidlertid 'selfies', og viser tydelig kjendiser som bruker Android-enheter eller webkameraer for å ta bildene, og noen bilder har tekst lagt på dem som peker til at de ble lastet opp ved hjelp av Snapchat (en tjeneste med en oversikt over sikkerhetsproblemer ).

Gitt det enorme antallet bilder med et så stort utvalg av kjendiser, har det også blitt antydet at sosialteknikk ble brukt for å komme nær målene (kanskje av en form for kollektiv), for å skaffe tillitsverv, for eksempel personlige assistenter eller livvakter , som vil gi tilgang til stjernene intime poster. Fysisk tyveri av personlige telefoner er også en mulighet.

Hvordan forhindre at dette skjer med deg

Medieoppmerksomheten har fokusert på Apples iCloud-tjeneste, men som nevnt ovenfor kan dette være noe urettferdig mot Apple, og lignende tjenester som Dropbox og Google Drive utgjør sammenlignbare sikkerhetsrisikoer uansett. Derfor, mens disse merknadene konsentrerer seg om iCloud og iDevices, anbefaler vi sterkt at brukere av andre enheter og skytjenester tar lignende forholdsregler.

Bruk sterke passord

Svake passord er den største sikkerhetsrisikoen på internett. Ikke bare er passord som '123456' og 'passord' latterlig vanlige, men når det gjelder kjendiser, hvor det er store mengder personlig informasjon om deres liv, er det offentlig, er det ikke vanskelig for angripere å gjette svake passord basert på familie- eller kjæledyrnavn, hvor de har bodd, hobbyer og interesser osv.

Et sterkt passord skal inneholde en lang streng med tilfeldige bokstaver og tall, inkludert symboler og en blanding av store bokstaver og ikke-store bokstaver. Å huske enda et slikt passord er selvfølgelig umulig for oss bare dødelige, enn si ett for hver viktige konto, så det er her passordledere kommer inn.

Passordledere genererer tilfeldige sikre passord, husk dem for deg og integrer deg med operativsystemet og / eller nettleseren for å gjøre det så enkelt og sømløst å bruke dem som mulig. Selv om det kanskje er litt røffere rundt kantene enn kommersielle tilbud som LastPass og 1Password, anbefaler vi KeePass for iOS og KeePassX for OSX (begge fullt kompatible iterasjoner av den utmerkede KeePass) fordi de er gratis og åpen kildekode.

Bruk tofaktorautentisering

To-faktor (eller trinn) autentisering (2FA) sikrer en konto ved å kreve at alle som får tilgang til den, ikke trenger bare et passord og brukernavn, men en kode som sendes til telefonen deres, og kombinerer "noe du vet", dvs. brukernavnet / passordet ditt, med "noe du har 'dvs. telefonen din.

iCloud 2FA

Instruksjoner for å slå på 2FA for iCloud er tilgjengelige her, men denne funksjonen er også tilgjengelig for lignende tjenester som Dropbox, Google (inkludert Drive) og Microsoft (SkyDrive). En mer fullstendig liste over tjenester som tilbyr 2FA er tilgjengelig her.

Slå av automatisk opplasting av bilder

Til sammen med de fleste store skylagringstjenester tilbyr iCloud en funksjon som kalles Photo Stream, som automatisk tar sikkerhetskopi av bilder tatt på en iPhone eller iPad, og laster dem opp skyen. Dette blir sett på som et sikkerhetssvak punkt (selv om iCloud bruker minst 128-biters AES-kryptering), og det kan være en god idé å slå av en slik funksjon, uansett hvor nyttig den er.

Konklusjon

Det er sannsynlig at kjendisenes kontoer ble hacket gjennom dårlig sikkerhet ved brukersiden, snarere enn gjennom en grunnleggende feil i teknologien, og ved å følge de enkle trinnene som er beskrevet ovenfor, kan du forbedre sjansene for at en lignende ting aldri skal skje med deg.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 4

map