AirVPN Review

VI har ÄNDRAT HUR VI SKÄRR ÖVERSIKT!
Vi har nyligen uppdaterat vår poängprocess för alla recensioner på ProPrivacy.com. Detaljer om våra nya poängkriterier hittar du här

AirVPN

 • Prissättning

  Från $ 4.64
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS

  • Android

  • Linux

  • iOS

AirVPN har utmärkt kryptering och säkerhet. Funktioner som VPN via Tor och OpenVPN-stöd är bara några orsaker till att AirVPN är en enastående VPN-tjänst. ProPrivacy.com-utmärkelserna är erkända som branschens guldstandard för att bestämma enastående prestation inom VPN-sektorn. Vid årets exklusiva Las Vegas-evenemang vann AirVPN den bästa VPN för Privacy-utmärkelsen. Läs hela denna recension för att ta reda på varför AirVPN utsågs till bästa VPN för sekretess för andra året i rad!

ProPrivacy.com Göra
8,9 av 10

Sammanfattning

AirVPN är en italiensk VPN-leverantör, som stolt stoltserar med hur den var inställd av "hacktivister och aktivister" betalar en nästan oöverträffad oro för att upprätthålla användarnas integritet. Jag kommer att börja den här recensionen genom att notera att efter att ha använt den som min personliga VPN-tjänst i cirka två år, är jag ett större fan än någonsin av AirVPN. Den använder också utmärkta krypterings- och säkerhetsåtgärder och erbjuder fantastiska integritetsförbättrande funktioner (som VPN över SSL och VPN till och med Tor). Enligt min erfarenhet är AirVPN också nästan säkert den snabbaste och mest stabila VPN-tjänst som jag någonsin har använt.

Snabbstatistik

 • Länder
  19
 • Samtidiga anslutningar
  5
 • Jurisdiktion
  Italien

Funktioner

AirVPN är baserat i Italien och erbjuder servrar i 15 länder, varav de flesta finns i Europa förutom de i USA, Kanada och Hong Kong. Jämfört med vissa leverantörer är detta inte mycket, men täcker de mest populära platserna. AirVPN stöder bara OpenVPN-protokollet, beträffande PPTP och till och med L2TP / IPsec som för osäkra (juryn är ute på IPSec, men OpenVPN är defiantly säkert och anses allmänt vara det bästa VPN-protokollet som är tillgängligt för kommersiellt bruk). Med tanke på att OpenVPN nu körs på alla större plattformar (utom Blackberry och Windows Mobile), är det osannolikt att det är ett problem för de flesta användare. Användare får upp till fem samtidiga anslutningar (perfekt för att ansluta din dator, telefon, surfplatta och ett par fler enheter på en gång).

DNS-routing

Med fler och fler strömningstjänster som blockerar användare från att kringgå sina geo-restriktioner med hjälp av VPN och annan geo-spoofing-teknik är AirVPNs snygga DNS-routningssystem som "dubbelhoppar" din anslutning via interna servrar för att kringgå sådan censur är mycket välkommen. Detta är en bra VPN för iPlayer och andra streamingtjänster som Hulu. Detta betyder att även när det är anslutet till VPN-servrar utanför USA eller Storbritannien, är detta en VPN som fungerar med Hulu och BBC iPlayer (det är inte ens nödvändigt att ansluta till en VPN-server i landet som är värd för den geobegränsade tjänsten!) . Vid användning tycker jag att detta generellt fungerar bra ... men inte alltid. I dessa situationer har det bara fungerat för mig att helt enkelt ansluta till en server i det önskade landet. Jag bör också notera att besöka Netflix.com tar mig en lokal version av webbplatsen (baserad på min VPN-serverns IP-adress).

VPN genom Tor

Tillsammans med BolehVPN
, AirVPN är den enda tjänsten jag känner till för att erbjuda VPN via Tor, där du ansluter först till Tor-nätet och sedan till AirVPN. När du också använder en anonym betalningsmetod (till exempel korrekt blandade Bitcoins), betyder det att AirVPN inte kan veta vem du är, eftersom den inte ser din riktiga IP-adress. VPN till och med Tor ger en mycket hög nivå av sann anonymitet, något som vanligtvis inte är möjligt med VPN. Det anses därför vanligtvis som det bästa sättet att kombinera integritetsfördelarna med VPN och Tor, även om det faktum att AirVPN presenterar en fast punkt i kedjan som potentiellt kan äventyras är en punkt att tänka på. AirVPN ger också instruktioner för att använda Tor-webbläsaren för att uppnå säker Tor via VPN (vilket är mycket säkrare än den "transparenta bron" Tor genom VPN-funktionen som erbjuds av vissa leverantörer).

Alternativa hamnar, SSL- och SSH-tunneling

Det är sällsynt att VPN: er blockeras, men det händer på platser som Kina och Iran (även om detta vanligtvis endast är delvis effektivt). Med AirVPN kan du motverka sådana åtgärder genom att köra OpenVPN-trafik över TCP-port 443, vilket är samma port som används av vanlig SSL-trafik (krypteringsstandarden som används av hela internet för att säkerställa webbplatser och internettjänster). Detta gör att OpenVPN-trafik ser ut som vanlig SSL-trafik, som både döljer den och gör det mycket svårt att blockera (eftersom det effektivt bryter internet!)

Portinställningar ändras enkelt i klienten. Förutom TCP-port 443 kan du undvika censur genom att byta olika portar som troligtvis inte kommer att blockeras
En mycket bestämd motståndare kan dock utföra sofistikerad djuppaketinspektion för att upptäcka att VPN-protokoll används (och platser som Kina är inte över att bryta internet för användare!).

AirVPNs svar på detta är att tillåta användare att paketera sina OpenVPN-krypterade data inuti ytterligare ett krypteringslager (SSL eller SSH). Detta bör ganska mycket av alla metoder som används för att upptäcka användningen av VPN (NSA kan kanske dekryptera det gamla SSH-protokollet, så jag rekommenderar SSL-tunnling vid behov). SSL- och SSH-tunnling gör detta till en fantastisk VPN i Kina och mer än kapabel att besegra den stora brandväggen i Kina, men det bör noteras att båda kräver ytterligare processorkraft för det ytterligare krypteringslagret, vilket kommer att bromsa din internetanslutning. Vidarebefordran av fjärrport är också tillgängligt för användare som behöver upp till 20 öppna portar för inkommande anslutningar, vilket är användbart för webbhotell och spelservrar.

Hastighet och prestanda

Hastighetstester utfördes på en 50Mbps / 3Mbps UK bredbandsanslutning.

Som vi ser är resultaten ganska bra, även om det (något konstigt) är snabbare för mig att ansluta till en server i Nederländerna än i Storbritannien. USA: s resultat från Storbritannien är mycket solida. Även utan nätverkslås aktiverat har jag aldrig stött på problem med DNS-läckor, och som tidigare nämnts förhindrar Eddie IPv6-läckor och (om nätverkslås är aktiverat) WebRTC-läckor. Anekdotiskt lider jag sällan VPN-bortfall när jag använder AirVPN.

AirVPN debiterar € 7 (ungefär $ 8 USD) för en månads prenumeration, med de vanliga rabatterna tillgängliga för bulkköp, och sjunker till € 4,50 (cirka $ 5 USD) om en årlig prenumeration köps. En 3-dagars kostnadsfri testperiod är tillgänglig på skriftlig begäran, eller om du är otålig kan du ta ett 3-dagars prenumeration för 1 €. / blog / 29990 / VPN-kryptering-termer förklarade-aes-vs-rsa-vs-sha-etc /

Alla prenumerationer ger full tillgång till alla AirVPNs funktioner, vilket gör AirVPN till ett ganska billigt alternativ jämfört med många konkurrerande tjänster.

AirVPN accepterar betalning via PayPal och ett imponerande brett spektrum av betalningsprocessorer, vilket innebär att användare i delar av världen ofta diskrimineras när de gör internationella betalningar bör inte stöta på några problem när de köper ett abonnemang. Det accepterar också betalning via inte bara Bitcoin, utan också via nästan alla andra cryptocurrency som du vill namnge.

Enkel användning

Registrerar dig

AirVPN stöder mobilanvändare med en VPN-app för Android och en iOS VPN-app också. AirVPN är också en VPN för Mac-, Linux- och Windows-användare. Linux VPN-klienten har ett GUI, som är identiskt med Windows- och OSX-versionerna.

Att registrera sig för AirVPN är enkelt och smärtfritt, med den enda personliga information som begärs som en giltig e-postadress (AirVPN uppmuntrar aktivt användare att distribuera en engångs-e-postadress för detta). Bitcoin-betalningar görs via CoinBase, medan andra cryptocurrency-betalningar hanteras via CoinPayments. När betalningen har gjorts får du ett välkomstmeddelande med några användbara länkar. Till skillnad från vissa leverantörer skickas inga kontouppgifter via vanlig text-e-post - du väljer ditt inloggningsnamn och lösenord under registreringen.

AirVPN Windows VPN-klient

AirVPN kallar sin anpassade Windows VPN-klient (de erbjuder också denna VPN för Mac OSX Mavericks och Yosemite och Linux) "Eddie", och det första ingenting att notera det om är att Eddie är helt öppen källkod. Detta innebär att det kan granskas oberoende för att säkerställa att inget otillbörligt pågår, och jag önskar att fler VPN-leverantörer skulle öppna sin programvara. Eddie har DNS-läckskydd, dynamisk serverval och massor av statistik som hjälper dig att bestämma om den bästa servern att ansluta till.

Massor av information!

Tack vare realtidsloggar är det möjligt att hålla ett öga på exakt vad Eddie gör (om du har kunskap att förstå dem!).

Låset uppe till höger indikerar att ”Nätverkslås” är aktiverat. Detta skapar en brandvägg som förhindrar all trafik från att komma in eller lämna datorn utanför VPN-tunneln till AirVPN: s servrar. AirVPN erbjuder bra DNS-läckskydd även om nätverkslås är aktiverat (jag har aldrig stött på en DNS-läcka med tjänsten), men nätverkslås bör se till att DNS-läckor är omöjliga, samtidigt som de fungerar som en mördare. Den här inställningen bör också förhindra IP-läckor på grund av WebRTC-"bugg", men på mitt system konflikter nätverkslåset brandvägg med min vanliga brandvägg, vilket förhindrar att den här funktionen fungerar. Eftersom detta inte kan lösas utan att helt avinstallera min brandvägg (något jag inte är villig att göra) har jag inte kunnat kontrollera, men i teorin borde denna funktion fungera bra. Eddie dirigerar inte IPv6-förfrågningar på rätt sätt, men inaktiverar IPv6 för att förhindra DNS-läckor (det är svårt att slå AirVPN för hårt över detta, eftersom andra än Mullvad, ingen leverantör hanterar DNS-förfrågningar ordentligt). Det enda riktiga problemet jag har med Eddie är att det ändrar Windows DNS-inställningarna. Det är vanligtvis bra eftersom det säkerställer att alla DNS-förfrågningar löses av AirVPN: s servrar, men om klienten av någon anledning stängs av plötsligt måste jag återställa DNS-inställningarna manuellt innan jag kan ansluta till internet igen (Kontrollpanelen -> Nätverks-och delningscenter -> Ändra adapterinställningar -> högerklicka på anslutningen -> Egenskaper -> välj Internetprotokoll version 4 -> Egenskaper -> Föredragen DNS-server: 8.8.8.8). Eddie är förmodligen den mest fullständiga VPN-klienten jag någonsin har använt. Som med de flesta saker relaterade till AirVPN har den dock ett tekniskt fokus och använder termer som till och med en erfaren VPN-användare som jag själv ibland behöver forskning för att fullt ut förstå.

Kundservice

Stöd

Support ges främst via AirVPN: s omfattande forum. Tyvärr tenderar diskussionerna att vara mycket tekniska, och det är inte förvånande att många användare kan hitta dem mycket skrämmande (ser du ett tema som utvecklas här?). På plussidan ger forumen en skattkamrat av VPN-relaterad kunskap, och AirVPN-lagets vilja att diskutera intima detaljer om deras verksamhet (med stöd av vad som är tydligt stark teknisk kunskap) är en frisk andedräkt i en industri där support ger ofta antingen bara enkla svar på komplexa frågor, eller ännu värre, verkar det inte ha en aning om vad det pratar om! Förutom att posta frågor för forumen, kan du skicka e-post (biljettsystem) till AirVPN-teamet direkt. Jag har försökt detta tidigare och funnit att det kan ta upp till en dag att få ett svar, men att svaret alltid är omfattande.

Sekretess och säkerhet

AirVPN använder mycket stark kryptering. Det säger sig självklart att AirVPN inte håller loggar och använder delade IP-adresser och är en av de få VPN-leverantörerna som implementerar Perfect Forward Secrecy (utan vilken OpenVPN inte ska betraktas som särskilt säker). För detta använder den 4096-bitars Diffie-Hellman-tangenter, som uppdateras var 60: e minut (eller kan ställas in ofta via klienten). Tack vare detta var AirVPN alltid immun mot de potentiella Logjam-attackerna som exponerats av forskare förra året.

Det var också immunt mot den sårbarheten "port fail" som nyligen påverkade många VPN-tjänster tack vare användningen av separata IP- och utgångs-IP-adresser på varje VPN-server. Dessutom är AirVPN en av de mycket få VPN-leverantörerna som skyddar användare mot WebRTC-felet (och som vi kommer att se är DNS-läckageskydd och en killswitch också tillhandahållna på skrivbordsklienten). Som diskuterats ovan erbjuder AirVPN också olika (valfria) tekniker som gör att använda VPN extremt säker och privat (och tack vare VPN genom Tor, potentiellt till och med verkligen anonym - särskilt med tanke på mängden anonyma betalningsmetoder som AirVPN accepterar). Jag anser att det inte finns någon annan tjänst som kan beröra AirVPN när det gäller både teknisk innovation och excellens, plus dess uppmärksamhet på detaljer för att skydda kundernas integritet..

Det är emellertid värt att notera att språket AirVPN använder för att beskriva både syftet med sin teknik, och hur det ska sättas in, bäst kan beskrivas sned och laddad jargonbelastad. Genom att titta igenom AirVPNs dokumentation blir det snart klart varför vanliga användare kanske fly bort! En annan potentiell fråga är att AirVPN är baserat i Italien, en medlem av de fjorton Eyes spionera alliansen som samarbetar med NSA och GCHQ. Detta är definitivt inte idealiskt, och Italien är inte heller särskilt vänligt när det gäller piratkopiering av upphovsrätt. Å andra sidan, trots att EU: s EU-direktiv om datalagring förklarades ogiltig av EG-domstolen på grund av mänskliga rättigheter, krävdes inte italienska VPN-leverantörer att föra några loggar. AirVPN säger att om några sådana krav någonsin ställts av det av något EU-land det verkar i, skulle det föra ärendet framför ECJ. AirVPN är glad för användare att P2P ladda ner från någon av dess servrar.

Slutgiltiga tankar

Till och med att beskriva vad det otaliga av AirVPN: s funktioner gör i denna recension visar tydligt styrkorna i denna tjänst, men också varför många användare kämpar med den. När det gäller hängivenhet till integritet, coola funktioner och teknisk kunskap är AirVPN väldigt imponerande - enligt min mening är det ingen annan på marknaden som kan beröra det i dessa avseenden. Men (och detta är stort men!) AirVPN misslyckas helt klart att engagera sig med en bredare publik på grund av dess otroligt tekniska tunga fokus. På många sätt är detta orättvist, eftersom AirVPN-klienten är lätt att använda (bara ladda ner och köra!), Och det verkar känsligt att kritisera en tjänst för dess noggranna uppmärksamhet på detaljer och för att erbjuda en mängd funktioner som sällan finns någon annanstans (om på Allt). Om vi ​​snabbt tittar på diskussionerna på forumen, eller till och med mycket av den dokumentation som är utformad för att hjälpa nya användare, eller hur alternativ presenteras i klienten, är det lätt att se varför både besökare på webbplatsen och befintliga blir skrämmas! Som sådan (och bra som jag tror att det är) bör AirVPN förmodligen betraktas som en nischtjänst riktad mot tech-heads och sekretess-skräp, snarare än en som är lämplig för en mainstream VPN-publik.

* Sekretess- och säkerhetsavsnittet i den här artikeln har uppdaterats efter att AirVPN kontaktat mig för att rensa upp några fel / förvirring, varav de mest anmärkningsvärda avser användningen av HMAC SHA1-autentisering på data och kontrollkanaler. Jag är nu övertygad om att HMAC SHA1 är väldigt säkert. Se kommentaravsnittet i den här artikeln för AirVPN: s fördjupade resonemang.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me