Anonabox Review

Anonabox


  • Prissättning

    Från $ 4.99
    / månad

ProPrivacy.com Göra
3,5 av 10

Sammanfattning

Anonaboxen har haft något av en rutig historia. Den ursprungliga enheten, som lovade att ge internetanvändare ökad anonymitet genom att bygga en Tor-klient till en bärbar router, väckte stor medieuppmärksamhet när den samlade 585 549 dollar för ett Kickstarter-insamlingsmål på 7 000 $ på bara fem dagar.

När det emellertid blev känt att den förment anpassade prototypen var nästan identisk med andra enheter tillgängliga på internet, utbröt en rad som fick Kickstarter att stänga av Anonabox-kampanjen.

Spola framåt ett och ett halvt år, och trots sina initiala problem, producerar Anonabox nu en rad bärbara routrar som är utformade för att förbättra sekretess genom att dirigera alla internetanslutningar via antingen Tor-nätverket eller en VPN-tjänst (med den avancerade Pro-modellen du kan rutt också VPN-förbindelser via Tor).

Idén om en "säker" router som säkerställer all kommunikation från en ansluten enhet krypteras när de passerar mellan den och internet är inte ny.

Detta är effektivt vad alla routrar som är konfigurerade för att köra VPN gör (vi har instruktioner för att göra detta själv i DD-WRT, eller så kan du köpa förinställda och konfigurerade routrar från många VPN-leverantörer).

Vi har också sett produkter innan den rutter alla anslutningar genom Tor, till exempel Onion Pi (en Raspberry Pi förkonfigurerad för att använda Tor), PogoPlug SafePlug (liknande Anonabox, men dubbelt så stor och inte öppen källkod), som liksom DIY blinkar din egen router med Tor-projekt, som TorRouter och PORTAL (som båda i slutändan syftar till att erbjuda enhetliga mjukvaru- / hårdvarulösningar).

Säkerhet genom hårdvara

När vi tittar på Anonabox-specifikationen noterar vi att processorn verkar tillräckligt kraftfull (i nivå med den översta linjen Asus RT-AC66U-routern) och 64 MB RAM är mycket att köra Tor på.

anonabox spec ark

Det är dock något av skam (särskilt med tanke på hur framgångsrik finansieringen har varit), att Kickstarter inte lägger till sträckmål för att förbättra anslutningen till den snabbare 802.11ac WiFi-standarden och 10/100 / 1000M Gigabit Ethernet. Det representerar ändå stort värde för pengarna.

Ledande teknolog för Glenn Greenwalds webbplatsen Intercept och intressant utvecklare för Tor-samhället, Micah Lee, berättade för Wired att han var "uppmuntrad" av idén om Anonabox,

‘Om du använder något liknande så går allt över Tor, så [en mjukvaruutnyttjelse] kan inte hända. En Tor-router kan definitivt ha en stor fördel genom att det finns fysisk isolering. '

Han var emellertid angelägen om att påpeka att sådan hårdvara inte skulle ge fullständigt skydd mot saker som webbläsarfingeravtryck och kakor, och rekommenderade att man använder den härdade Tor-webbläsaren även när den är ansluten via Anonabox (en inställning i Tor-webbläsaren som kallas "transparent torification" kan vara avstängd för att förhindra att internet körs genom Tor två gånger).

anonaboxstorlek

Andra intressanta funktioner i Anonbox inkluderar att den kan använda "pluggbara transporter" som obfsproxy, som är utformade för att komma runt kvarter på Tor (eventuellt göra det användbart på platser som Kina), att dess rundade hörn tillåter lagring i en kroppshålighet , och som utvecklaren August Germar förklarar kan det lätt förstöras,

‘Kanske är det för sent och polisen är redan nere, så du krossar lådan med en tegel och kastar bitarna ut genom fönstret. Eller kanske du bara krossar den genom att kliva på den med din sko och spola bitarna ner på toaletten. '

Germar avslutar det,

‘Det handlar inte bara om att göra saker enklare för människor som använder Tor nu, utan också de som vill använda Tor men inte kan av någon anledning. Det är de människor vi vill hjälpa till. '

Uppdatering 15 oktober 2014: Strax efter att ha publicerat denna artikel stötte vi på den här reddit-tråden, vars huvudsakliga anklagar Aonabox-utmanarna för att felaktigt föreställa deras utvecklingsprocess och använda billig kinesisk hårdvara från tredje part, som de utvecklade själva (tydligen "prototyper" som visas på Kickstarter-sidan är inte deras). Vi rekommenderar starkt att alla som är intresserade av att bidra till denna Kickstarter läser igenom den heta debatten om reddit innan de investerar.

Uppdatering 17 oktober 2014: Återfallet mot Anonabox fortsätter när fler kritik uppstår (till exempel om hur anslutning till routern inte är lösenordsskyddad som standard). Håll utkik efter vår uppföljningsartikel, där vi kommer att rapportera mer om utvecklingen av historien.

Uppdatering 20 oktober 2014: KickStarter har avbrutit Anonabox-kampanjen och ser inte stöd för följande e-post:

'Hej,

Det här är ett meddelande från Kickstarter's Trust & Säkerhetsteam. Vi skriver för att meddela dig att anonabox: ett Tor-hårdvaruutdragsprojekt (Suspended) -projekt har avbrutits och att ditt pantsättning på 51,00 USD har avbrutits. En genomgång av projektet avslöjade bevis för att det bröt Kickstarts regler. Vi kan stänga av projekt när de visar ett eller flera av följande:

Att erbjuda köpta föremål och påstå att ha gjort dem själv. Presentera någon annans verk som din egen Misrepresentera eller underlåta att avslöja relevanta fakta om projektet eller dess skapare. I enlighet därmed har all finansiering stoppats och stödmän kommer inte att debiteras för sina löften. Ingen ytterligare åtgärd krävs från din sida.

Vi tar Kickstarter-systemets integritet mycket på allvar. Vi avbryter bara projekt när vi hittar starka bevis för att de felaktigt representerar sig eller på annat sätt bryter mot bokstaven eller andan i Kickstarts regler. Som policy erbjuder vi inte kommentarer om projektstopp utöver vad som anges i detta meddelande.

Hälsningar, Kickstarter Trust & Säkerhet.'

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me