Αναθεώρηση CounterMail

CounterMail

 • Τιμολόγηση

  Από 29,00 δολάρια
  / μήνα

Το CounterMail είναι ένας ασφαλής πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έδρα τη Σουηδία. Αυτό είναι ένα έθνος όπου η κυβέρνηση γίνεται σιγά-σιγά πιο επιθετική και όπου είναι δυνατόν οι υπηρεσίες ιδιωτικού απορρήτου να υποχρεωθούν με ένα ένταλμα για να αποκαλύψουν πληροφορίες για τους χρήστες τους. Είναι επίσης ένα έθνος που έχει εκτεθεί για συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση.

ProPrivacy.com Σκορ
7 από 10

Περίληψη

Παρ 'όλα αυτά, αυτός ο πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει μια ισχυρή φήμη. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι εστιάζει στην παροχή μιας απλής υπηρεσίας Webmail, η οποία είναι ασφαλής και εύκολη στη χρήση. Θεωρητικά, αυτό καθιστά την υπηρεσία καλή για αρχάριους που θέλουν να προχωρήσουν σε κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Outlook ή το Gmail.

Επιπλέον, μια περιστασιακή ματιά στον ιστότοπό της φαίνεται να αποκαλύπτει έναν πάροχο που θέτει πρώτα το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων. Έτσι, είναι αυτός ο πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ό, τι είναι ραγισμένο μέχρι να είναι; Και αξίζει να ξοδεύετε τα χρήματά σας με σκληρό κέρδος?

Γρήγορα στατιστικά στοιχεία

 • Χώρα
  Σουηδία

Πόσο κοστίζει το κόστος CounterMail?

Το CounterMail επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάσουν δωρεάν την υπηρεσία για επτά ημέρες δωρεάν. Ωστόσο, η εταιρεία επισημαίνει ότι υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί:

δοκιμαστικούς λογαριασμούς αντιστάθμισης

Οι Premium λογαριασμοί μπορούν να αγοραστούν για τρεις περιόδους συνδρομής, όλα αυτά έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και 4 GB κρυπτογραφημένου χώρου αποθήκευσης. Μια εξάμηνη συνδρομή κοστίζει 29 δολάρια, μία ετήσια συνδρομή κοστίζει 49 δολάρια και η συνδρομή δύο ετών θα σας επαναφέρει μόλις 79 δολάρια.

Οι τιμές αυτές δεν είναι υπερβολικά δαπανηρές. Ωστόσο, είναι πιο δαπανηρή από άλλες αξιοσημείωτες υπηρεσίες όπως το Tutanota και το Posteo. που και οι δύο παρέχουν τις υπηρεσίες τους για $ 13,68 ετησίως.

Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει έναν προσαρμοσμένο τομέα, θα χρειαστεί να καταβάλει ένα αντίτιμο ύψους $ 15. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο, δεδομένου ότι πολλές ασφαλείς υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρεώνουν ένα κατ 'αποκοπή ποσό για τη δημιουργία (ή τη δημιουργία νέων) εισερχομένων προσαρμοσμένου ονόματος τομέα.

Κάθε χρήστης που αγωνίζεται με την ικανότητα αποθήκευσης των 4 GB έχει την επιλογή να επεκτείνει τα εισερχόμενά του. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 250 MB και 1,75 GB πρόσθετου χώρου. Αυτό χρεώνεται ως εφάπαξ κατ 'αποκοπήν ποσό για την επέκταση της χωρητικότητας αποθήκευσης και κοστίζει $ 19 για 250 MB, $ 35 για 500 MB, $ 59 για περισσότερο GB και $ 89 για 1,75 GB. Αυτό δεν έχει σημασία αν θεωρηθεί ότι είναι ένα καραμέλα.

Οι πληρωμές για συνδρομές μπορούν να γίνουν μέσω πιστωτικής κάρτας, Paypal, wire transfer ή Bitcoin. Η επιλογή χρήσης του Bitcoin μπορεί να επιτρέψει στους χρήστες να εγγραφούν ιδιωτικά, εφόσον χρησιμοποιούν ένα VPN για να αποκρύψουν την IP.

αντισυμβαλλόμενος

Επισκόπηση χαρακτηριστικών

 • OpenPGP κρυπτογράφηση
 • Υποστήριξη για το PGP / MIME
 • Διακομιστές ιστού χωρίς δίσκους
 • Ασφαλείς φόρμες
 • Υποστήριξη Android, Windows, MacOS X και Linux
 • Δυναμικά ψευδώνυμα
 • Φίλτρο μηνυμάτων / Αυτόματη απάντηση
 • Ανώνυμες κεφαλίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • IMAP για χρήση τρίτων πελατών
 • Επιλογή κλειδιού USB
 • Διαχείριση κωδικών πρόσβασης
 • Προσαρμοσμένοι τομείς υποστηρίζονται
 • XMPP διακομιστή συνομιλίας
 • Οι πληρωμές Bitcoin έγιναν δεκτές
 • XMPP διακομιστή συνομιλίας

Μυστικότητα

Το CounterMail είναι ένας ασφαλής πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζεται και φιλοξενείται στη Σουηδία, μια τοποθεσία που δεν θεωρείται εξαιρετική για την προστασία της ιδιωτικής ζωής λόγω των συνεχιζόμενων υποχρεωτικών οδηγιών διατήρησης δεδομένων, οι οποίες υποχρεώνουν τους ISPs να αποθηκεύουν τα ιστορικά και τα μεταδεδομένα για περιήγηση στο Web για έξι μήνες. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι οδηγίες δεν επηρεάζουν άμεσα τους παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φαίνεται ότι οι σουηδοί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου αρνούνται να συνεργαστούν ούτως ή άλλως.

Η Σουηδία αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης συμφωνίας επιτήρησης των 14 ματιών, πράγμα που σημαίνει ότι συνεργάζεται με 5 μέλη ματιών για την επιτήρηση. Επιπλέον, ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2009 (Försvarets radioanstalt, FRA) επιτρέπει στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης της Εθνικής Αμύνης να παραδώσει όλες τις τηλεφωνικές και διαδικτυακές μεταφορές που διασχίζουν τα σύνορα της Σουηδίας για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ενώ ο νόμος υποτίθεται ότι εφαρμόζεται μόνο στη διεθνή διαδικτυακή κυκλοφορία, το FRA χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει την αδιάκριτη μαζική συλλογή δεδομένων.

Οι σουηδικές αρχές έχουν επίσης την εξουσία να υποχρεώνουν έναν πάροχο κρυπτογραφημένων υπηρεσιών να «παραγγείλουν ένα πρόσωπο με γνώση της λειτουργίας των συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών» ή μέτρα που χρησιμοποιούνται για την προστασία των [επιθυμητών] πληροφοριών, να παρέχουν τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την εκτέλεση του εντάλματος. "Έτσι, είναι πιθανό ότι το CounterMail θα μπορούσε θεωρητικά να επιδοθεί σε ένα ένταλμα που τον αναγκάζει να αποκρυπτογραφεί όλα τα μηνύματα που είναι κρυπτογραφημένα σε ηρεμία.

Ευτυχώς, το CounterMail παρέχει πλήρη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για την υπηρεσία του, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να ελέγξουν τα κλειδιά στα δεδομένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Αυτό παίρνει τη δύναμη να αποκρυπτογραφεί τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τα χέρια του CounterMail και σημαίνει ότι η σουηδική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να αναγκάσει την επιχείρηση να παράσχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να εμπιστευτείτε ότι το CounterMail κάνει ό, τι υπόσχεται με τα κλειδιά κρυπτογράφησης (και ότι το λογισμικό δεν περνά κρυφά τον κωδικό πρόσβασής σας και τα κλειδιά στην επιχείρηση). Δυστυχώς, αυτό είναι ένα τυφλό άλμα της πίστης, επειδή το CounterMail τρέχει σε λογισμικό κλειστής πηγής που δεν είναι διαθέσιμος στο κοινό και ποτέ δεν έχει ελεγχθεί από τρίτο. Όπως συμβαίνει με όλες τις υπηρεσίες ιδιωτικού απορρήτου κλειστού κώδικα, αυτό μπορεί να αρκεί για να απομακρύνει κάποιους ανθρώπους από την υπηρεσία.

Επιπλέον, το CounterMail απαιτεί από τους χρήστες να διαγράψουν το ιδιωτικό κλειδί τους από τους διακομιστές τους (πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να το ξεκινήσετε, το οποίο σίγουρα καλεί κάποια κουδούνια συναγερμού). Επίσης, ζητήσαμε από την εταιρεία να ενημερώσει τα κλειδιά PGP σε αυτά που έχουμε ήδη και η εταιρεία μου είπε:

υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η απλή πρόταση ότι θέλουν να μας στείλουμε το ιδιωτικό κλειδί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι περίεργη, το όλο θέμα του PGP είναι ότι μόνο εσείς κρατάτε το ιδιωτικό σας κλειδί, εξαλείφοντας την ανάγκη εμπιστοσύνης σε τρίτους. Γιατί λοιπόν το CounterMail φαίνεται σκόπιμο να εισαγάγει αυτό το στοιχείο εμπιστοσύνης?

Όπως συμβαίνει πάντοτε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ορισμένα μεταδεδομένα (το θέμα, η διεύθυνση IP, από / από, οι πληροφορίες υπογραφής DKIM, η κεφαλίδα Αναφορές κ.λπ.) είναι προσβάσιμες στον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να παρέχουν την υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αυτά τα δεδομένα θα μπορούσε θεωρητικά να συγκομιστεί ή να διαβιβαστεί στις αρχές.

Για να μετριάσει κάπως αυτό το πρόβλημα, το CounterMail κόβει όλη τη διεύθυνση IP από την κεφαλίδα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το CounterMail υπόσχεται επίσης να μην καταγράφει ποτέ τις διευθύνσεις IP των πελατών στους διακομιστές του. Έτσι είναι ένας από τους λίγους παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν μπορούν να θεωρηθούν αρχεία καταγραφής. Για να το επιτύχει αυτό, το CounterMail χρησιμοποιεί ασύρματους ενδιάμεσους διακομιστές για να καθαρίζει τις διευθύνσεις IP πριν περάσει κρυπτογραφημένα μηνύματα μαζί με τους κεντρικούς μεταλλικούς διακομιστές. Αυτό το σύστημα "φίλτρου" εξασφαλίζει ότι δεν καταγράφονται ποτέ διευθύνσεις IP σε έναν σκληρό δίσκο της εταιρείας κατά λάθος.

Ελέγξαμε ηλεκτρονικά την πολιτική απορρήτου της εταιρείας, αλλά ο σύνδεσμος στο υποσέλιδο της ιστοσελίδας δεν συνδέεται με μια σωστή πολιτική, η οποία είναι κάτι περισσότερο από ασήμαντο. Μια πλήρης πολιτική συμμόρφωσης με το GDPR θα καθιστούσε πολύ πιο εύκολη τη σύσταση αυτής της υπηρεσίας, ειδικά αν πρόκειται για εταιρεία της ΕΕ.

Τέλος, η εταιρεία δεν χρησιμοποιεί cookies στον ιστότοπό της και το Badger Privacy δεν ανίχνευσε ιχνηλάτες. Η εταιρεία υπόσχεται επίσης να διαγράψει όλα τα δεδομένα συναλλαγών εντός δύο εβδομάδων. Ωστόσο, αν πληρώνετε με PayPal ή μια κάρτα, τα αποδεικτικά στοιχεία της συναλλαγής θα υπάρχουν αλλού.

Ασφάλεια

Το CounterMail λέγεται ότι είναι ένα custom roll-out του SquirrelMail (το οποίο είναι ανοικτού κώδικα GPL). Ωστόσο, η εταιρεία γρήγορα επεσήμανε ότι η τροποποιημένη έκδοση τους είναι κλειστή πηγή.

Η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να υπογράφουν και να κρυπτογραφούν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρόγραμμα περιήγησής τους χρησιμοποιώντας πλήρως ελεγμένα πρότυπα κρυπτογράφησης OpenPGP. Τα συνημμένα μπορούν επίσης να κρυπτογραφηθούν. Το Plus Countermail κρυπτογραφεί πάντα όλα τα αποθηκευμένα σε κατάσταση ηρεμίας στους διακομιστές του (συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων απλού κειμένου).

Το CounterMail χρησιμοποιεί μια τυπική εφαρμογή του OpenPGP. Πλήρης διαχείριση κλειδιών είναι διαθέσιμη για επαφές, αλλά είναι ανορθόδοξη για την ενημέρωση της δικής σας. Το αντίγραφο είναι εύκολα διαλειτουργικό με όλες τις άλλες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου PGP και είναι έτοιμο να στείλει κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόλις ανοίξετε ένα λογαριασμό. Τα κλειδιά PGP δημιουργούνται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και κρυπτογραφούνται στους διακομιστές του CounterMail.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το CounterMail αποθηκεύει το ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης από προεπιλογή (σε κρυπτογραφημένη κατάσταση).

Ωστόσο, δεν αποθηκεύει ποτέ τον κωδικό πρόσβασης που απαιτείται για την αποκρυπτογράφηση του κλειδιού για πρόσβαση στα μηνύματα. Αυτό κάνει λογικό και μπορεί να είναι ένα δίκαιο εμπόδιο για την ευκολία, αν και είναι σίγουρα πιο ασφαλές για το κλειδί να μην αφήσετε ποτέ την επιφάνεια εργασίας σας. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να διαγράψουν το κλειδί τους από τους διακομιστές της εταιρείας για να το αποθηκεύσουν τοπικά, αν προτιμούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αδύνατο να ανακτήσετε ένα λογαριασμό CounterMail αν χάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Το ιδιωτικό κλειδί κρυπτογραφείται χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης και οι δύο είναι απαραίτητες για την πρόσβαση στο λογαριασμό. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να θυμάστε πάντα τον κωδικό πρόσβασής σας.

Το CounterMail είναι μια εφαρμογή webmail για το περιβάλλον Ιστού που εκτελείται στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία είναι ευάλωτη σε ορισμένες επιθέσεις Java (ένας χειριστής διακομιστή μπορεί να προωθήσει κακόβουλο κώδικα που το πρόγραμμα περιήγησης θα δεχθεί απλά). Για να είμαστε δίκαιοι στο Αντίγραφο, αυτό ισχύει για όλες τις διεπαφές Java και Javascript webmail. Για να αποφύγετε τυχόν εκμεταλλεύσεις, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το IMAP ή το SMTP για να έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία με ένα αυτόνομο πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το Thunderbird ή το Enigmail.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι δυνατό να δημιουργήσετε ψευδώνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το λογαριασμό σας, αυτό σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τυχαίες διευθύνσεις που προωθούνται στα κύρια εισερχόμενά σας. Αυτά μπορούν να δημιουργηθούν για τα ονόματα τομέα countermail.com ή cmail.nu. Αυτά τα προσωρινά ψευδώνυμα μπορούν να διαγραφούν όποτε το επιθυμείτε και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία της κύριας διεύθυνσης εισερχομένων.

Ωστόσο, υπάρχει ένα θέμα ασφαλείας που έρχεται με ψευδώνυμα που χρησιμοποιούνται με το CounterMail. Σε αντίθεση με ορισμένους άλλους παρόχους που μαύρο λίστα ένα ψευδώνυμο από ποτέ να χρησιμοποιηθεί ξανά μετά τη δημιουργία του, CounterMail τους επιτρέπει να ανακυκλωθούν. Αυτό σημαίνει ότι αφού κλείσετε ένα ψευδώνυμο, κάποιος άλλος θα μπορούσε να δημιουργήσει το ίδιο ψευδώνυμο και να καταλήξει να λαμβάνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προορίζονταν αρχικά για εσάς. Αυτό συνεπάγεται σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια και την ιδιωτική ζωή.

Τέλος, ελέγχαμε την υπηρεσία χρησιμοποιώντας Qualys SSL Labs για να ελέγξουμε την ποιότητα της εφαρμογής SSL / TLS και με χαρά διαπιστώσαμε ότι η εταιρεία βαθμολογεί το Α +. Η εταιρεία παρέχει επίσης προστασία από επιθέσεις SSL Man-in-the-Middle με την προσθήκη κρυπτογράφησης RSA και AES-CBC κάτω από το πρότυπο πρωτόκολλο SSL. Ως εκ τούτου, το Countermail παρέχει τέσσερα επίπεδα προστασίας για δεδομένα χρηστών: κρυπτογράφηση SSL, κρυπτογράφηση σύνδεσης, κρυπτογράφηση OpenPGP και κρυπτογράφηση δίσκου από πλευράς διακομιστή για δεδομένα σε ηρεμία.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε. μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε ένα stick USB που περιέχει ένα κλειδί για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Αυτό εξασφαλίζει ότι ακόμα και αν κάποιος μολύνει ή μαντέψει τον κωδικό σας, δεν θα έχει ποτέ πρόσβαση στον λογαριασμό σας χωρίς το φυσικό κλειδί. Αυτή είναι η μόνη μορφή ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων που παρέχει η επιχείρηση.

Ευκολία στη χρήση

Η λήψη συνδρομής με το CounterMail είναι εύκολη και δεν απαιτείται προηγούμενη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου, πραγματικό όνομα ή άλλα στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης για τη ρύθμιση του δωρεάν λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μόλις τελειώσει η δωρεάν δοκιμαστική περίοδος διάρκειας 7 ημερών, θα χρειαστεί να κάνετε πληρωμή και, αν το κάνετε, η επιχείρηση θα γνωρίζει ποιοι είστε. Ωστόσο, υπόσχεται να διαγράψει αυτά τα στοιχεία της συναλλαγής μετά από μόλις δύο εβδομάδες, κάτι που είναι καλό. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε με το Bitcoin για πρόσθετη ιδιωτικότητα.

Αφού εισέλθει στη διεπαφή webmail, η πλοήγηση είναι απλή και οι χρήστες καλωσορίζονται με ένα ευπρόσδεκτο email που φτάνει κρυπτογραφημένο με PGP. Αυτό το μήνυμα αποκρυπτογραφείται αυτόματα χρησιμοποιώντας το κλειδί PGP που δημιουργείται κατά την εγγραφή σας. Οποιοσδήποτε έχει ένα υπάρχον κλειδί PGP, μπορεί να ενημερώσει τα κλειδιά του αποστέλλοντας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην επιχείρηση και παρέχοντας το δημόσιο κλειδί. Αυτή η πλευρά της υπηρεσίας είναι μεγάλη για αρχάριους.

Η εισαγωγή επαφών είναι εξίσου εύκολη. Απλά, κάντε κλικ στις επαφές και στη συνέχεια εισάγετε τις. Το CounterMail υποστηρίζει μορφές CSV και vCard, ώστε να μπορείτε να εισάγετε από σχεδόν οποιονδήποτε προηγούμενο πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Βρήκαμε τη λειτουργία να λειτουργεί χωρίς να κάνει εμπόδιο όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία CSV.

αντιγραφή επαφών εισαγωγής

Η εισαγωγή και εξαγωγή κλειδιών κρυπτογράφησης από τις ρυθμίσεις του CounterMail είναι επίσης απλή και υπάρχουν οδηγοί αν τις χρειάζεστε. Αν αποστέλλετε σε κάποιον ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας το Αντίγραφο, αυτόματα κρυπτογραφεί το μήνυμα με το κλειδί που βρίσκεται στο κλειδί σας. Αν δεν βρεθεί κανένα κλειδί, θα σας ειδοποιηθεί ότι θα πρέπει να προσθέσετε ένα.

Επιπλέον, η αποστολή μηνυμάτων σε άλλους χρήστες Countermail (ή χρήστες Hushmail) δεν απαιτεί να έχετε ήδη το κλειδί του παραλήπτη στο κλειδί σας. Αντ 'αυτού, η υπηρεσία αυτόματα τραβάει το κλειδί για εσάς. Αυτό σίγουρα σας εξοικονομεί χρόνο και σας επιτρέπει να στέλνετε ασφαλή emails στους συναδέλφους με ευκολία, το οποίο, και πάλι, είναι ιδανικό για αρχάριους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν αποφασίσετε να διαγράψετε το ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης από το διακομιστή του Countermail για λόγους ασφαλείας, δεν θα μπορείτε να δείτε μηνύματα απευθείας στη διεπαφή webmail (σημαντικό σφάλμα που αναφέρθηκε από τους χρήστες). Αντ 'αυτού, θα πρέπει να κατεβάσετε το μήνυμα ως συνημμένο, να το αποθηκεύσετε ως κείμενο και στη συνέχεια να το αποκρυπτογραφήσετε τοπικά.

Αυτό είναι λίγο χρονοβόρο, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το CounterMail με έλεγχο 100% πάνω στο ιδιωτικό σας κλειδί. Και πάλι, αυτό αισθάνεται ότι το CounterMail αναγκάζει τους ανθρώπους να παραδώσουν το ιδιωτικό τους κλειδί, πράγμα που με κάνει ανήσυχο.

Εάν, όπως εμείς, θέλετε να διαγράψετε το ιδιωτικό σας κλειδί από τους διακομιστές του, μπορείτε να το κάνετε κάνοντας πλοήγηση στις Ρυθμίσεις > Προτιμήσεις > Ασφάλεια και κλειδιά. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε λήψη των κλειδιών σας και να διαγράψετε το ιδιωτικό κλειδί.

προτιμήσεις αντιστάθμισης

Ενώ CounterMail είναι λίγο σύντομη σχετικά με τα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με πολλούς παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έχει λίγα επιπλέον αξίζει να αναφερθεί. Η λειτουργία Safebox σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε σημειώσεις με ασφάλεια, ένα Ημερολόγιο είναι διαθέσιμο και οι χρήστες χρησιμοποιούν τη χρήση ενός διακομιστή συνομιλίας XMPP που είναι συμβατός με τους πελάτες Jabba.

αντισυμβαλλόμενο εισόδου ασφαλούς θυρίδας

Βεβαίως, ωστόσο, είναι λίγο λεπτό στο έδαφος σε σύγκριση με πολλές άλλες υπηρεσίες (ακόμη και αυτές που κοστίζουν περίπου το μισό).

Εξυπηρέτηση πελατών

Όλοι οι πελάτες μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών χρησιμοποιώντας το σύστημα εισιτηρίων στην ιστοσελίδα του. Μια ειδοποίηση για την απάντηση αποστέλλεται στα εισερχόμενά σας. Ζητήσαμε μια σειρά από εύκολες και δύσκολες ερωτήσεις από την άποψη ενός αρχάριου, για να δούμε πώς θα αντιδράσει η ομάδα.

Οι απαντήσεις συνήθως έλαβαν χώρα μέσα σε τρεις με τέσσερις ώρες και η ομάδα φαινόταν πρόθυμη να είναι ειλικρινής και χρήσιμη. Αυτό είναι ένα μέρος της υπηρεσίας που είναι σίγουρα ένα συν. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι από την εμπειρία μας, η υποστήριξη πελατών είναι διαθέσιμη μόνο κατά τις ώρες εργασίας της Ευρώπης, οπότε ανάλογα με το πού βρίσκεστε, μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε περισσότερο.

Μια ερωτηματολόγιο και Βάση Γνώσης είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της, η οποία διαθέτει διάφορους οδηγούς και απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα. Blogs που εξηγούν πτυχές της υπηρεσίας, όπως οι διακομιστές χωρίς δίσκους και η κρυπτογράφηση συνεδριών, είναι καλά γραμμένες και παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες.

συμπέρασμα

Το CounterMail υποτίθεται ότι είναι εύκολο στη χρήση, και από πολλές απόψεις είναι. Η αυτόματη κατανομή ενός κλειδιού PGP κατά την εγγραφή είναι μεγάλη και σίγουρα σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να εισέλθουν στο βαθύ τέλος και να αρχίσουν να στέλνουν κρυπτογραφημένα μηνύματα σε άλλους χρήστες CounterMail (και Hushmail) απευθείας από το κουτί.

Ωστόσο, για όποιον έχει ήδη ένα κλειδί PGP, αντικαθιστώντας τα κλειδιά που η εταιρεία σας διαθέτει αυτόματα - με μία που έχετε ήδη ξοδέψει την ανταλλαγή χρόνου με τις επαφές σας δεν είναι άμεσα εμφανής. Το ίδιο ισχύει και για τη ρύθμιση του CounterMail για να εργάζεται σε τρίτο πελάτη μέσω IMAP, είναι δυνατόν, αλλά ακόμα και ακολουθώντας τις οδηγίες μπορεί να αισθάνεται λίγο τρομακτικό.

Όταν πρόκειται για επιπλέον χαρακτηριστικά. όλα είναι διαθέσιμα με μερικά κλικ. Ωστόσο, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε να αισθανόμαστε ότι υπάρχει κάτι σχετικά με τη διεπαφή που δεν κάνει τον αρχάριο να αισθάνεται σαν στο σπίτι. Σίγουρα δεν έχει την ευχάριστη αισθητική ορισμένων ανταγωνιστών της. Από την άλλη πλευρά, δεν θα έπρεπε να χρειαστεί πολύς χρόνος για να σηκωθεί κανείς, επειδή η επιχείρηση παρέχει πολλές επιλογές υποστήριξης και οδηγούς.

Σε γενικές γραμμές, αυτή η υπηρεσία φαίνεται λίγο λεπτή στο έδαφος όσον αφορά τα χαρακτηριστικά γνωρίζοντας το κόστος. Το γεγονός ότι είναι κλειστή πηγή είναι σίγουρα μια απογοήτευση, λαμβάνοντας υπόψη την έμφαση που δίνεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας σε ολόκληρη την ιστοσελίδα της.

Αν όλα λειτουργούν όπως υποστηρίζεται, είναι δίκαιο να πείτε ότι το CounterMail είναι ένας εξαιρετικά ασφαλής και αποτελεσματικός πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η μη καταγραφή IP δεν είναι ένα μη τυπικό χαρακτηριστικό που θέτει αυτόν τον πάροχο σε μια σχετικά μικρή ομάδα ασφαλών παρόχων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αλλά, πρέπει να πάρετε το CounterMail στη λέξη του, και, αν είστε παρανοϊκοί, αυτό είναι ένας σίγουρος διακανονισμός διαπραγμάτευσης.

Από την άλλη πλευρά, για άτομα που θέλουν να κάνουν de-Google και θέλουν μια υπηρεσία που τους επιτρέπει να ξεκινήσουν να στέλνουν κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου PGP χωρίς να χρειάζεται να μάθουν τίποτα για τη διαχείριση κλειδιών (εφόσον μπορούν να πείσουν όλους τους φίλους, τα μέλη της οικογένειας και τις επαφές τους να χρησιμοποιήσετε επίσης το CounterMail), αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ εφικτή λύση.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me