Ελέγχου ElephantDrive

ElephantDrive

 • Τιμολόγηση

  Από 10,00 δολάρια
  / μήνα

Ονομάστηκε μετά από την ιδέα ότι ένας ελέφαντας δεν ξεχνά ποτέ και ότι η υπηρεσία "εργάζεται για φιστίκια", η ElephantDrive υπερηφανεύεται για την προσφορά εργαλείων αποθήκευσης και backup εργαλεία της επιχείρησης που είχαν αρχικά δεσμευτεί για μεγαλύτερες εταιρείες.

ProPrivacy.com Σκορ
7 από 10

Περίληψη

Η δυνατότητα να επιλέξετε τη δική σας κρυπτογράφηση σίγουρα κάνει το ElephantDrive να παρακολουθήσει, αλλά αρκεί να αντιμετωπίσει άλλες υπηρεσίες cloud premium της ίδιας τιμής; Ανακαλύπτουμε σε αυτή την αναλυτική αναθεώρηση δίσκου Ελέφαντας.

Μου αρέσει

 • Μηνιαίο & μειωμένες ετήσιες τιμές
 • Υποχρεώσεις
 • Φιλικό προς το χρήστη
 • Υποστήριξη μεταξύ πλατφορμών
 • Έκδοση αρχείων
 • Υπο-λογαριασμοί

Δεν μου αρέσει

 • Έλλειψη πολιτικής μηδενικής γνώσης
 • Κλειστή πηγή
 • Βασίζεται στις ΗΠΑ
 • Δεν υπάρχει έλεγχος ταυτότητας 2 παραγόντων στον ιστό
 • Δεν υπάρχει τίποτα για προβολή ή επεξεργασία εγγράφων με

Τιμολόγηση & Διαθεσιμότητα

Το ElephantDrive χωρίζεται σε τέσσερα πακέτα, τα οποία στοχεύουν σε διαφορετική αγορά. Μπορείτε να βουτήξετε ένα δάχτυλο με ένα ελεύθερο λογαριασμό που έχει οριστεί σε 2GB αποθηκευτικού χώρου και 100MB όρια upload ή να επεκτείνετε αυτούς τους περιορισμούς με μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών για οποιαδήποτε επόμενη σειρά, όπου μπορείτε να αναβαθμίσετε, να υποβαθμίσετε και να ακυρώσετε όποτε επιλέγετε.

Το επίπεδο κατοικίας είναι το πιο οικονομικό, με τιμές $ 10 ανά μήνα για 1 TB αποθήκευσης.

Το πακέτο Home είναι κατάλληλο για άτομα και οικογένειες, κοστίζοντας $ 10 το μήνα για 1 TB αποθήκευσης. Υπάρχει ένα επίπεδο ευελιξίας για να ταιριάζει στον πελάτη, με πρόσθετη αποθήκευση διαθέσιμη στα $ 10 το μήνα για κάθε προστιθέμενη 1 TB, μέγιστη έως 15 TB. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεταφορτώσεις καλύπτονται με ανώτατο όριο 2GB ανά αρχείο και ότι οτιδήποτε μεγαλύτερο θα απορριφθεί. Οι λογαριασμοί οικιακής χρήσης διατίθενται ταυτόχρονα σε 10 συσκευές και μπορούν να εξυπηρετηθούν σε 3 ξεχωριστούς λογαριασμούς.

Οι μικρές επιχειρήσεις είναι καλύτερες με το πακέτο των 20 δολλαρίων ανά μήνα, με 1 TB βασικής αποθήκευσης. Κοστίζει 20 δολάρια ανά 1 TB που προστέθηκαν αυτή τη φορά γύρω, μέχρι ένα συγκλονιστικό 50 TB, και οι μεμονωμένες μεταφορτώσεις μπορούν να φτάσουν έως και 15 GB ανά αρχείο. Το ElephantDrive for Business μπορεί να εγκατασταθεί σε 25 διαφορετικές συσκευές και επιτρέπει έως και 20 διαφορετικούς λογαριασμούς.

Η επιλογή Επιχείρηση είναι η κορυφαία της αλυσίδας τροφίμων, που έχει σχεδιαστεί για μεγαλύτερες επιχειρήσεις με 100+ συσκευές και 100 + δευτερεύοντες λογαριασμούς. Για άλλη μια φορά, η βάση αποθήκευσης ξεκινά από 1 TB με επιπλέον terabyte προστιθέμενα στα $ 30 το καθένα. Δεν υπάρχει ανώτατο όριο για το πόσο μια εταιρεία μπορεί να προσθέσει αυτή τη φορά γύρω και τα μέγιστα μεμονωμένα μεγέθη αρχείων μπορούν να φτάσουν σε ένα επιβλητικό 200 GB έκαστο.

Σημείωση

Ως κίνητρο για προ-αγορά ενός ολόκληρου έτους, η ElephantDrive ξυρίζει δύο μήνες από τα ετήσια πακέτα της. Απλά πολλαπλασιάστε οποιαδήποτε από τις παραπάνω τιμές κατά 10 για να υπολογίσετε το προτεινόμενο χύδην κόστος.

Χαρακτηριστικά

 • Έκδοση αρχείων & ανάκτηση
 • Υποστήριξη κοινής χρήσης αρχείων
 • Συγχρονισμός μεταξύ πλατφόρμων
 • Ενσωμάτωση λειτουργικού συστήματος
 • Υπο-λογαριασμοί
 • Πρόσβαση εκτός σύνδεσης

Έκδοση αρχείων & ανάκτηση

Ενώ το ElephantDrive δεν προσφέρει τρόπο προβολής ή επεξεργασίας των αρχείων σας, παρακολουθεί το ιστορικό εκδόσεων όλων όσων έχουν μεταφορτωθεί στο διακομιστή. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό αν οι ιοί συμβιβάζουν τα δεδομένα σας ή ένα κοινό έργο είναι επεξεργασμένο λίγο υπερβολικά, καθώς μπορείτε να επανέλθετε σε μία από τις πολλές προηγούμενες εκδόσεις που καταγράψατε.

Εφόσον ο φάκελος Backup συγχρονίζεται, ο οποίος αρχικά μου έκανε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να προσαρμόσετε τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας από τις Ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Από εδώ, μπορείτε να προγραμματίσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, να ορίσετε εξαιρέσεις στον κανόνα, να προσαρμόσετε την αρχειοθέτηση και ακόμη να τροποποιήσετε πόσες εκδόσεις αρχείων διατηρούνται και για πόσο καιρό.

Οι επιλογές εκδόσεων αρχείων είναι πλήρεις αλλά εξαιρετικά ασυνεπείς, καθώς αρνούνταν να εργαστούν κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Δεν υπάρχει κάποιο σκληρό όριο για το πόσο μπορείτε να αποθηκεύσετε προηγούμενες επαναλήψεις για, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να δοκιμάσετε ότι η έκδοση των αρχείων λειτουργεί πριν από την αποκοπή, καθώς μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι παλαιότερες εκδόσεις δεν αποθηκεύονται όπως αναμένεται διαφορετικά. Ακόμη και μετά από να πει στο ElephantDrive να αποθηκεύει εκδόσεις αρχείων επ 'αόριστον, συνέχισαν να εξαφανίζονται μετά από μία ημέρα χωρίς εξήγηση.

Η έκδοση των αρχείων εμφανίζεται σε όλες τις πλατφόρμες, επιτρέποντάς σας να κάνετε δεξί κλικ στα αρχεία του προγράμματος περιήγησης, της Εξερεύνησης των Windows και του Finder της Mac ή κάνοντας κλικ στο σύμβολο πληροφοριών (i) σε κινητές εφαρμογές. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε συνδέσεις κοινής χρήσης σε συγκεκριμένες εκδόσεις στην επιφάνεια εργασίας και να επαναφέρετε ολόκληρους φακέλους που έχουν αλλάξει ή διαγραφεί.

Υποστήριξη κοινής χρήσης αρχείων

Το ElephantDrive κάνει σύντομη εργασία για την κοινή χρήση αρχείων, τοποθετώντας την επιλογή στο μενού με το δεξί κλικ στο μενού desktop και information στις εφαρμογές για κινητά. Θα συναντήσετε έναν μακρύ σύνδεσμο που μπορείτε να δοκιμάσετε με το κουμπί "Άνοιγμα συνδέσμου" και να περιορίσετε την πρόσβαση προσθέτοντας έναν κωδικό πρόσβασης. Δυστυχώς, δεν υπάρχει άμεσος τρόπος για να ορίσετε ένα χρονομετρητή για το πόσο καιρό είναι διαθέσιμη η σύνδεση.

Η λήξη φαινομενικά ορίζεται σε δύο μήνες από προεπιλογή, αλλά αυτό μπορεί να ρυθμιστεί με μη αυτόματο τρόπο στη λίστα Shared Link Management (Διαχείριση κοινής σύνδεσης), που βρίσκεται στην υπο-επικεφαλίδα Links (Σύνδεσμος). Πλοηγώντας στο "Ενέργειες", θα σας δοθεί η επιλογή να ορίσετε την ημερομηνία σας ή να ανακαλέσετε πλήρως την πρόσβαση. Αυτές οι επιλογές που δεν είναι παρούσες κατά τη δημιουργία του συνδέσμου είναι μια δευτερεύουσα ταλαιπωρία και κάτι που θα ήθελα να δω ενημερωμένος στο μέλλον, αλλά οι εγγενείς επιλογές προσαρμογής δεν είναι τίποτα να στρέψετε τη μύτη σας επάνω.

Διασταυρούμενη πλατφόρμα

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε αρχείο που είναι αποθηκευμένο στο ElephantDrive μέσω του προγράμματος περιήγησης, αλλά η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει επίσημα εφαρμογές σε Windows, MacOS, iOS 9.2 ή νεότερη έκδοση, Android 2.3 ή νεότερη έκδοση και διάφορες συσκευές διασύνδεσης Linux και Network Attached Storage (NAS). Το ElephantDrive δημιουργεί αυτόματα ένα φάκελο "Παντού" κατά τη διάρκεια της ρύθμισης που συνδέει όλες τις συνδεδεμένες συσκευές και υπόσχεται να συγχρονίσει τα αρχεία αμέσως.

Ολοκλήρωση OS

Το ElephantDrive αποτρέπει τους χρήστες από τη μεταφόρτωση αρχείων μέσω του προγράμματος περιήγησης λόγω εγγενών προβλημάτων ασφαλείας, καθιστώντας τις εφαρμογές υποχρεωτικές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την υπηρεσία. Ευτυχώς, ο καθένας ενσωματώνει στο αντίστοιχο λειτουργικό σύστημα για να εξορθολογίσει τη διαδικασία.

Οι αποκλειστικοί φάκελοι εμφανίζονται στην Εξερεύνηση των Windows και στο Mac Finder στην επιφάνεια εργασίας, φορτώνοντας αυτόματα τα αρχεία που σύρονται και απομακρύνονται. Ο χρήστης διαθέτει επίσης μια σειρά επιλογών δεξιού κλικ, οι οποίες κάνουν πολύ πιο εύκολη την κοινή χρήση αρχείων και την επιστροφή σε παλαιότερες εκδόσεις.

Ενσωμάτωση Mac OS

Ενώ το σύννεφο συγχρονίζεται συνεχώς στο παρασκήνιο, το κέντρο ειδοποιήσεων του ElephantDrive βρίσκεται στο δίσκο συστήματος δίπλα στο ρολόι σας. Αυτό φαίνεται πολύ πιο σταθερό στο Mac από ότι τα Windows, καθώς γνώρισα μια χούφτα οπτικών δυσλειτουργιών και σφαλμάτων στην εποχή μου με το λογισμικό.

Προτιμήσεις δίσκου Mac Elephant

Οι χρήστες κινητών συσκευών δεν παίρνουν τόσες δυνατότητες για να παίξουν, αλλά υπάρχει και η ολοκλήρωση του λειτουργικού συστήματος. Δεν χρειάζεται να εκκινήσετε την εφαρμογή για να στείλετε ένα αρχείο απευθείας στο σύννεφο, απλά κάνοντας κλικ στο κουμπί "μοιραστείτε" και σύρετε μέχρι να βρείτε την επιλογή ElephantDrive.

Υπο-λογαριασμοί

Οι χρήστες λαμβάνουν αυτόματα 3 Υπο-Λογαριασμούς κατά την αγορά του πακέτου Home και 20 υποκεφαλαίων με την επιχειρηματική βαθμίδα, παράλληλα με τον τυπικό γονικό λογαριασμό. Αυτά σας επιτρέπουν να μοιράζεστε τον αποθηκευτικό χώρο σας με άλλους αξιόπιστους χρήστες χωρίς να χρειάζεται να μοιράζεστε με ευαίσθητες πληροφορίες, αλλά να τους παρέχετε πρόσβαση μέσω της δικής τους διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικού πρόσβασης.

Μπορείτε είτε να μοιραστείτε τον αποθηκευτικό χώρο με έναν Υπο-Λογαριασμό της ομάδας εργασίας είτε να διαιρέσετε και να κατακτήσετε τους ανεξάρτητους υποκεφάλους.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι Υπο-Λογαριασμών, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να μοιραστείτε το ElephantDrive. Υπο-λογαριασμοί ομάδας εργασίας έχουν την ίδια πρόσβαση με τον γονικό λογαριασμό, μοιράζοντας τον πλήρη χώρο αποθήκευσης με μεμονωμένους κωδικούς πρόσβασης. Ανεξάρτητοι υπο-λογαριασμοί χαράσσουν ένα χώρο έξω από το χώρο αποθήκευσης για χρήση από τρίτους, εμποδίζοντας τους να έχουν πρόσβαση στους φακέλους και τα αρχεία άλλων, εκτός εάν είναι σκόπιμα μοιρασμένοι μαζί τους.

Η δημιουργία ενός Υπο-Λογαριασμού απαιτεί ένα βαθμό επικοινωνίας μεταξύ των μερών, καθώς πρέπει να γίνει από τον ιδιοκτήτη και να μεταβιβαστεί στον παραλήπτη. Δεν αποστέλλεται διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης, αλλά οι προσκεκλημένοι μπορούν να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους μετά την πρώτη σύνδεσή τους. Λάβετε υπόψη ότι η αλλαγή των κωδικών πρόσβασης μπορεί να επηρεάσει την προσβασιμότητα των αρχείων που έχουν μεταφορτωθεί στο παρελθόν, αν ο χρήστης επέλεξε να κρυπτογραφήσει προσωπικά τα αρχεία, καθώς τα κλειδιά συνδέονται με τον αρχικό κωδικό πρόσβασης. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Τεχνική ασφάλεια στο τμήμα Προστασία δεδομένων και ασφάλειας.

Ιδιωτικότητα και ασφάλεια

Δικαιοδοσία

Βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και συμμορφώνεται με το Πλαίσιο ασπίδας προστασίας της ΕΕ-ΗΠΑ, το ElephantDrive υπόκειται σε έρευνες από την FTC και άλλους κυβερνητικούς φορείς. Αυτό δεν είναι ιδανικό, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα εκκλησιαστεί για την επιρροή της για επιτήρηση και αμφισβητήσιμη στάση όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Συγκεκριμένα, δεν θέλετε να μεταφέρετε ευαίσθητες πληροφορίες σε μια εταιρεία που δεν προφυλάσσει να πέσει στα χέρια της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA).

Μηδενική γνώση

Αυτά τα δεινά είναι κάπως ανακουφισμένα με μια πολιτική opt-in μηδενικής γνώσης. Ενώ το ElephantDrive είναι διαφανές για τη συλλογή ελάχιστων ποσοτήτων προσωπικών στοιχείων (PII) όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα και λεπτομέρειες πληρωμής που απαιτούνται για την εκτέλεση της υπηρεσίας, σας δίνει την επιλογή αν θέλετε τα κλειδιά κρυπτογράφησης να χειρίζονται η εταιρεία ή προσωπικά χρησιμοποιώντας τον δικό σας κωδικό πρόσβασης.

μηδενικά πλήκτρα οδήγησης ελέφαντα γνώσης

Η υπηρεσία δηλώνει ρητά ότι η ομάδα που διαχειρίζεται την αποθήκευση των αρχείων σας είναι ξεχωριστή από εκείνη που χειρίζεται τα κλειδιά σας έτσι ώστε τα πάντα παραμένουν "εντελώς ακατάληπτα από τους κακούς", ωστόσο αυτό δεν σταματά την ίδια κρατική παρέμβαση και επιτήρηση που γνωρίζουν οι ΗΠΑ Για.

Συνιστούμε πάντα προσωπική κρυπτογράφηση σε συνδυασμό με έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Προσωπικά, η κρυπτογράφηση των αρχείων σας θα σας χαρίσει την ειρήνη από τα κυβερνητικά ένταλμα με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, αλλά το ElephantDrive πλένει τα χέρια του να αποθηκεύει τον κωδικό σας, καθώς χρησιμοποιείται για την προστασία των δεδομένων σας. Αυτό σας φέρνει επιπλέον ευθύνη, καθώς δεν θα μπορέσετε να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας και η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης θα γίνει σημαντικά πιο δύσκολη, με το δυναμικό των αρχείων να είναι δυσανάγνωστο. Ευτυχώς, αναφέραμε τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για να σας βοηθήσουμε να βρείτε έναν ισχυρότερο κωδικό πρόσβασης.

Μπορείτε να επιλέξετε την τρίτη επιλογή χωρίς κρυπτογράφηση, αλλά αυτό είναι κάτι που προτείνουμε έντονα, διότι θα αφήσει όλες τις μεταφορτώσεις σας ευάλωτες.

Τεχνική ασφάλεια

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο κρυπτογράφησης που επιλέγετε, όλα τα αρχεία προστατεύονται από την πλευρά του πελάτη με κρυπτογράφηση AES-256 στρατιωτικής ποιότητας πριν φύγουν από το σύστημα. Μεταφέρονται μέσω ενός στερεού καναλιού SSL 128 bit, τα δεδομένα σας προστατεύονται από τις επιθέσεις "άνθρωπος-στο-μέσον" μέχρι να φτάσει στους ασφαλείς διακομιστές της ElephantDrive, όπου συνεχίζει να χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση κατά την παραμονή.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί μια προσέγγιση "Ανοικτού Σχεδιασμού" στα συστήματά της, επιτρέποντας σε εξουσιοδοτημένους ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες ασφαλείας να αναθεωρήσουν τις πρακτικές και τα σχόλια της ElephantDrive σχετικά με πιθανές αδυναμίες και τρωτά σημεία, είτε είναι θεωρητικά είτε υπάρχουν ήδη. Μέχρι στιγμής, το ElephantDrive δεν υποστηρίζει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Θέματα

Κρυπτογραφία προγράμματος περιήγησης

Το ElephantDrive ανακατευθύνει αυτόματα τους μεταφορτωτές από την έκδοση του προγράμματος περιήγησης στα αντίστοιχα προγράμματα της πλατφόρμας, δηλώνοντας ότι οι εφαρμογές του είναι πολύ πιο ασφαλείς. Είναι πιθανό ότι η εταιρεία αναγνωρίζει ότι οι γλώσσες που βασίζονται σε Javascript δεν είναι οι καλύτερες για την ασφάλεια και εμπόδισαν τις μεταφορτώσεις του προγράμματος περιήγησης ως ένδειξη εμπιστοσύνης στη βάση χρηστών, αλλά αυτή είναι μια υπόθεση που παραμένει μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτη.

Για την επεξεργασία, η ενημέρωση μιας εφαρμογής απαιτεί επιβεβαίωση από τον χρήστη για να προχωρήσει, με συνοδευτικές σημειώσεις για τη διαφάνεια. Η κρυπτογράφηση του προγράμματος περιήγησης, από την άλλη πλευρά, δέχεται οποιονδήποτε κώδικα ωθεί τον εκδότη και απαιτεί από τους χρήστες να εμπιστεύονται σιωπηρά τις προθέσεις της εταιρείας. Ευτυχώς, αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα εδώ, ακόμη και αν η λήψη και η ανακατεύθυνση στην εφαρμογή καταργεί μια μικρή ευκολία από τη διαδικασία.

Κλειστή πηγή

Παρά την πρωτοφανή διαφάνεια σχετικά με τα συστήματά της, το ElephantDrive διατηρεί την αρχιτεκτονική του κλειστού τύπου. Αυτή είναι μια εντελώς τυποποιημένη πρακτική που βοηθά την υπηρεσία να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά σύννεφων αλλά χωρίς την ικανότητα να λέει τι συμβαίνει κάτω από τον εαυτό μας, απλά πρέπει να πάρουμε την εταιρεία με το λόγο ότι όλα είναι όπως λένε ότι είναι.

Υποστήριξη

Η υποστήριξη της ElephanDrive είναι αρκετά ελλιπής σε σχέση με τον ανταγωνισμό, βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό στο Κέντρο Βοήθειας και ένα ιστολόγιο που ενημερώνεται χίλιες φορές το χρόνο. Αποδέχεται αιτήματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά ο χρόνος απόκρισης ποικίλλει ανάλογα με την ώρα της υποβολής και του θέματος. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ένα κλιμακωτό σύστημα προτεραιότητας για τα μέλη πληρωμής, αλλά είναι σαφές ότι το σημερινό σύστημα λείπει για μια υπηρεσία που κοστίζει $ 10 + το μήνα.

Ευκολία στη χρήση

Επιφάνεια εργασίας

Δεδομένου ότι οι εφαρμογές αποτελούν προϋπόθεση για την πλήρη χρήση του ElephantDrive, δίνεται μεγάλη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται. Η ολοκλήρωση εκτείνεται σε όλες τις εφαρμογές Windows Explorer και Mac Finder, καθιστώντας απίστευτα εύκολη την πρόσβαση στα αρχεία σας, είτε προσέχετε το αρχικό φροντιστήριο είτε όχι.

Elephant drive mac finder

Δυστυχώς, οι επιλογές δίσκου συστήματος είναι πολύ πιο κατακερματισμένες, με τις προτιμήσεις, τα αντίγραφα ασφαλείας και την πρόσβαση στα αρχεία σας να χωρίζονται μάλλον παρά να συνδέονται μεταξύ τους μέσω υποκεφαλαίων. Αυτό καθιστά ελαφρώς ενοχλητικό να κάνει αλλαγές και απίστευτα απογοητευτικό όταν η διεπαφή χρήστη αποτυγχάνει ανεξήγητα. Επίσης, αμφισβητώ την αξιοπιστία του συγχρονισμού, καθώς οι παράμετροι που έχω ρυθμίσει στην εφαρμογή γραφείου σπάνια μεταφέρονται στις άλλες εκδόσεις.

Η παρουσίαση είναι λίγο χρονολογημένη, δεδομένου ότι η εταιρεία ξεκινάει από το 2006 και μπορεί να είναι αργή, αλλά όλα τα χαρακτηριστικά που θα περιμένατε είναι παρόντα και υπολογίζονται. Ακόμα, υπάρχουν πολλά που πρέπει να επιδιωχθούν με τις εφαρμογές γραφείου που το ElephantDrive ελπίζουμε να επανεξετάσει στο μέλλον.

Κινητό

Η λήψη του ElephantDrive στο Android έχει ήδη γίνει λίγο πιο περίπλοκη με δύο διαφορετικές εφαρμογές στο Play Store. Το ένα είναι σαφώς ετικέτα ElephantDrive Legacy, το οποίο δεν υποστηρίζεται πλέον από την εταιρεία, ενώ η επιλογή με τίτλο ElephantDrive είναι η τρέχουσα εφαρμογή που πρέπει να κατεβάσετε.

Εφαρμογή για κινητό

Η εμπειρία είναι ήδη πιο ευχάριστη από την αντίστοιχη επιφάνεια εργασίας της, με πιο καθαρά γραφικά και επιλογές έτοιμες με το πάτημα ενός κουμπιού. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών, των φωτογραφιών και των βίντεο στην κινητή συσκευή σας με λίγες βρύσες, μπορείτε να περιορίσετε το ακουστικό σε Wi-Fi μόνο εάν τα στοιχεία που έχετε συνειδητοποιήσει και μοιράζεστε είναι σχεδόν αβίαστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εφαρμογή για κινητά λείπουν μερικά χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα αλλαγής τύπων κρυπτογράφησης και προσθήκης υποκεφαλαίων, αλλά παραμένει η πιο ικανοποιητική έκδοση του ElephantDrive. Παρατηρήθηκα λίγους λόξυγκους κατά τη διάρκεια του χρόνου μου με την υπηρεσία, αλλά όλα αυτά λύθηκαν με την επανεκκίνηση του smartphone.

Browser

Δεν απαιτείται λήψη για τις εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης, αν και έρχεται με περιορισμούς ότι το ίδιο το ElephantDrive προσπαθεί να τονίσει. Η διασύνδεση είναι σύγχρονη και ευχάριστη για να πλοηγηθείτε, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση και να κατεβάζετε όλα τα αρχεία σας, αλλά σας αποτρέπει από τη μεταφόρτωση. Συζητήσαμε γιατί αυτό μπορεί να είναι στην ενότητα "Κρυπτογραφία πλοήγησης" στο θέμα "Θέματα", αλλά αυτό είναι ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό που κάνει την έκδοση του προγράμματος περιήγησης ακατάλληλη χωρίς να συνδυαστεί με μια εφαρμογή.

Έλεγχος ελέφαντα στο πρόγραμμα περιήγησης

Παρ 'όλα αυτά, η έκδοση του προγράμματος περιήγησης του ElephantDrive παραμένει ο πιο σημαντικός κόμβος, ενεργώντας ως de facto μέρος για να κάνετε αλλαγές στον λογαριασμό σας και να προσθέσετε υποκεφάλους.

Τελικές σκέψεις

Ο στόχος του ElephantDrive είναι σαφής, στοχεύοντας στην αυξανόμενη ανάγκη αποθήκευσης αντιγράφων ασφαλείας. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα καλά στην αγορά NAS, αλλά ίσως όχι και για τους ομολόγους των καταναλωτών. Τα σχέδια τιμολόγησης είναι ευπροσάρμοστα, καλύπτοντας τις περισσότερες ανάγκες των πελατών, με τη δυνατότητα να προσθέσετε αποθηκευτικό χώρο σε μια ιδιοτροπία με επιπλέον χρέωση, αλλά αυτά τα κόστη είναι λίγο υψηλά όταν δεν καταφέρνουν να ταιριάζουν με τα πρότυπα που έχουμε περιμένουν όταν το double- σε μηνιαία βάση.

Η εταιρεία συνεχίζει να με εντυπωσιάζει με την επικείμενη στάση της απέναντι στη διαφάνεια και την εφαρμογή των επιλογών, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να κρυπτογραφήσουν τα δικά τους δεδομένα. Πρόκειται για μια μοναδική προσέγγιση που οι ανταγωνιστές της συχνά στερούνται, αλλά δεν αποσπά την προσοχή από την εγγενή έλλειψη υποστήριξης για μια υπηρεσία υψηλής ποιότητας και η έλλειψη ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων είναι αδιαμφισβήτητη για μια πλατφόρμα που βασίζεται στην ασφάλεια.

Έχω πίστη ότι το ElephantDrive έχει το όραμα να γίνει κορυφαίος υποψήφιος στην αγορά αλλά μέχρι να επιλυθεί η διαφορά στις εφαρμογές ή να προσαρμοστεί η τιμολόγηση, είναι δύσκολο να συστήσουμε το ElephantDrive όπως είναι σήμερα, όταν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me