Ανασκόπηση FlashRouters

FlashRouters

Η FlashRouters είναι μια αμερικανική εταιρεία που έχει σκαλίσει μια κάπως μοναδική θέση για τον εαυτό της. Πωλούν δρομολογητές που προ-αναβοσβήνουν με firmware DD-WRT ή Tomato. Σε αυτήν την αναθεώρηση, θα εξετάσουμε και τους δύο δρομολογητές και τη δική τους εφαρμογή FlashRouters VPN.

ProPrivacy.com Σκορ
8 από 10

Περίληψη

Συνεργάζονται στενά με πολλούς παρόχους VPN. Συνεπώς, πιθανότατα θα συνεργαστούν με τον πάροχο VPN. Επομένως, το FlashRouters παρέχει λύσεις router VPN plug-and-play.

Έχουν επίσης αναπτύξει τώρα τη δική τους εφαρμογή DD-WRT, η οποία λειτουργεί ως πρόσθετο στο υλικολογισμικό DD-WRT. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να κάνετε εύκολα εναλλαγή μεταξύ πολλών δημοφιλών υπηρεσιών VPN, ενώ προσθέτει κάποιες χρήσιμες λειτουργίες που σχετίζονται με το VPN.

Τιμή

Η FlashRouters πωλεί 15-20 διαφορετικούς τύπους δρομολογητών από 3 από τους κορυφαίους κατασκευαστές: Linksys, Netgear και Asus. Τα μοντέλα που πωλούν ποικίλλουν από παραδείγματα low-end, όπως το Netgear R6400 ($ 150) έως τους ολοκληρωμένους δρομολογητές ισχύος όπως το ASUS RT-AC5300 ($ 499,99). Οι τιμές αυτές είναι παρόμοιες, και σε ορισμένες περιπτώσεις χαμηλότερες, από ό, τι οι ανταγωνιστές τους.

Για αυτήν την τιμή, παίρνετε επίσης την φανταστική τους υποστήριξη, την οποία περιγράφουμε αργότερα σε αυτή τη θέση. Είναι πιο ακριβό από το αν αγοράσατε το δρομολογητή από μόνο του και στη συνέχεια λάβατε τον εαυτό σας, αλλά θα μπορούσατε να καταλήξετε με κάποια προβλήματα.

Οι δρομολογητές από το FlashRouters είναι πάντα επιτυχώς προ-φωτισμένοι. Αντικαθιστούν την εγγύηση του κατασκευαστή που ακυρώνεται με ένα από τα FlashRouters (90 ημέρες, που μπορεί να παραταθεί έως και δύο χρόνια με επιπλέον κόστος).

Η εφαρμογή VPN διατίθεται δωρεάν για όλους τους υποστηριζόμενους δρομολογητές FlashRouters.

FlashRouter χαρακτηριστικά εφαρμογής VPN

Η εφαρμογή FlashRouters VPN είναι γεμάτη από μερικά εξαιρετικά χαρακτηριστικά:

 • Μεταβείτε εύκολα μεταξύ μιας επιλογής υπηρεσιών VPN
 • Παγκόσμιος διακόπτης θανάτου
 • Ροή πολιτικής για συσκευές
 • Ροή πολιτικής για κεντρικούς υπολογιστές (τομείς)

Επί του παρόντος, υποστηρίζει 11 υπηρεσίες VPN: Black Box Unzoner (αποκλειστική υπηρεσία αποκλεισμού), ExpressVPN, HMA, IPVanish, IVPN, NordVPN, ιδιωτική πρόσβαση στο Internet (PIA), ProtonVPN, PureVPN, SaferVPN, VyprVPN.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο το DD-WRT υποστηρίζει χειρωνακτική διαμόρφωση για σχεδόν οποιαδήποτε υπηρεσία VPN που υποστηρίζει PPTP και OpenVPN. Επομένως, αν αγοράσετε ένα δρομολογητή από το FlashRouters αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μία από τις υπηρεσίες VPN που υποστηρίζονται από την εφαρμογή του, μπορείτε. Ωστόσο, θα πρέπει να το ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο και δεν θα επωφεληθείτε από τις πρόσθετες λειτουργίες που προσφέρει η εφαρμογή.

Υποστήριξη

Το FlashRouters διαθέτει εκτεταμένους μηχανισμούς υποστήριξης: ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, εισιτήριο, ζωντανή συνομιλία, απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας, βάση γνώσεων και τηλέφωνο. Παρόλο που κανένα από αυτά δεν είναι 24/7, είναι ωραίο να βλέπετε τόσο σημαντικό εύρος.

Οι ζωντανές συνομιλίες, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα συστήματα εισιτηρίων ήταν συνήθως ταχέως απαντήσεις Ήταν σε θέση να μας βοηθήσουν με τα περισσότερα πράγματα που ήταν προβληματικά. Για σύνθετα ζητήματα, όπου χρειάζονται πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας σας, θα χρειαστείτε πιθανότατα απομακρυσμένη υποστήριξη. Το δοκιμάσαμε και αυτό, και ήταν υπέροχο.

Για την εφαρμογή, παρέχουν επίσης οδηγίες εγκατάστασης στην ιστοσελίδα τους. Αυτό περιλαμβάνει οδηγίες εγκατάστασης για ορισμένους από τους υποστηριζόμενους παρόχους VPN. Όλως παράξενο για το ExpressVPN, το οποίο έχει τις πιο πολύπλοκες απαιτήσεις εγκατάστασης της παρτίδας.

Παρουσιάσαμε κάποια προβλήματα με την εφαρμογή όταν την εξετάσαμε για πρώτη φορά, αλλά εντυπωσιάστηκα πολύ με την απάντηση της ομάδας υποστήριξης FlashRouters. Έχουν δουλέψει σκληρά για να εντοπίσουν τα προβλήματα και γρήγορα έσπρωξαν τις ενημερώσεις υλικολογισμικού μόλις επιβεβαιώθηκε ένα ζήτημα.

Η διαδικασία

Λάβαμε τον δρομολογητή μας, τρέχοντας στο firmware της Τομάτας. Μέσα στο κουτί υπήρχε επίσης ένα εγχειρίδιο για τον τρόπο ρύθμισης και βελτιστοποίησης των ρυθμίσεών μας. Η όλη διαδικασία από την παραγγελία έως την εγκατάσταση ήταν γρήγορη και εύκολη.

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή FlashRouters, θα χρειαστείτε μια συνδρομή με μία από τις υπηρεσίες VPN που υποστηρίζονται από την εφαρμογή. Εάν δεν έχετε ήδη ένα, τότε θα χρειαστείτε εγγραφή για ένα.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή, συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου DD-WRT του δρομολογητή στο πρόγραμμα περιήγησής σας -> Καρτέλα Κατάσταση -> Η σελίδα μου. Θεωρητικά, μπορείτε επίσης να εισαγάγετε το "flashroutersapp.com" στη γραμμή URL ως συντόμευση, αλλά αυτό δεν λειτούργησε ποτέ για μας.

Πίνακας ελέγχου DD-WRT

Η εφαρμογή FlashRouters DD-WRT

Κύρια σελίδα

Η κύρια σελίδα της εφαρμογής σάς επιτρέπει να επιλέξετε την υπηρεσία VPN από μια λίστα υποστηριζόμενων παρόχων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει απλά να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, να επιλέξετε μια τοποθεσία διακομιστή και να συνδεθείτε.

Εφαρμογή VPN του Flashrouters

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε είναι ότι τα ονόματα τοποθεσίας διακομιστή βασίζονται στα ονόματα που οι παροχείς έχουν δώσει στα αρχεία διαμόρφωσης OpenVPN (.ovpn). Όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω παράδειγμα, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτά τα ονόματα μπορεί να είναι αρκετά κρυπτά και απαιτούν μια ορισμένη κατανόηση της ορολογίας VPN για να αποκρυπτογραφήσει!

Επιλογή επιλογής θέσης VPN

Ευτυχώς, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να ταξινομήσετε διακομιστές VPN από τον πλησιέστερο σε εσάς σε μια επιλεγμένη χώρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε την εφαρμογή να επιλέξει έναν διακομιστή για εσάς βάσει του διακομιστή που είναι ο λιγότερο ανεπτυγμένος σε μια δεδομένη χώρα.

Επιλογή επιλογής χώρας VPN

Το FlashRouters μας ενημερώνει ότι οι δοκιμές του αποκαλύπτουν ότι η επιλογή του λιγότερο φορτισμένου εξυπηρετητή σχεδόν πάντα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη απόδοση (ακόμα περισσότερο από την επιλογή του διακομιστή σε μια χώρα που βρίσκεται πιο κοντά σε εσάς).

Η κύρια σελίδα της εφαρμογής σας επιτρέπει επίσης να επιλέξετε να συνδέσετε αυτόματα το VPN όταν ξεκινά ο δρομολογητής και να ενεργοποιήσετε τον γενικό διακόπτη kill.

Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN χρειάζονται μόνο ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για σύνδεση, αλλά με το ExpressVPN πρέπει επίσης να επικολλήσετε το πιστοποιητικό χρήστη και το ιδιωτικό κλειδί. Δεν παρέχονται επί του παρόντος οδηγίες σχετικά με το πώς να το κάνουμε αυτό, αν και μπορούσαμε να συμπεράνουμε τις πληροφορίες από τις γενικότερες οδηγίες DD-WRT στην ιστοσελίδα FlashRouters.

Ένα δευτερεύον ερώτημα είναι ότι εάν αλλάξετε τον πάροχο VPN, τα διαπιστευτήρια σύνδεσης δεν αποθηκεύονται για την επόμενη φορά που θα επιλέξετε αυτόν τον πάροχο. Αυτό το ζήτημα είναι περισσότερο ενοχλητικό για τους αναθεωρητές, όπως εμείς οι ίδιοι, ωστόσο, από τους περισσότερους τακτικούς πελάτες VPN.

Killswitch

Η εφαρμογή διαθέτει ένα διακόπτη kill που διακόπτει τη σύνδεση στο Internet του δρομολογητή εάν αποτύχει η σύνδεση VPN. Αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό ασφαλείας που εμποδίζει την πραγματική σας διεύθυνση IP να εκτίθεται όταν αυτό συμβαίνει.

Στην πράξη, αποτρέπει επίσης τυχόν διαρροές DNS, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη καθώς ο διακόπτης kill χρησιμοποιεί τους τοίχους του τείχους προστασίας του δρομολογητή για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο εκτός της διασύνδεσης VPN. Ως εκ τούτου, λειτουργεί εξίσου καλά στην αποτροπή της διαρροής IP καθώς κάνει ένα διακόπτη σκοτώματος.

Ως σβήσιμο διακόπτη, λειτουργεί ... αλλά κάπως πολύ καλά. Δεν μπορέσαμε να διανύσουμε περισσότερα από λίγα λεπτά με ενεργοποιημένο τον διακόπτη kill, πριν χάσουμε την σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτό ίσως να μην ήταν τόσο ενοχλητικό εάν η εφαρμογή είχε συνδέσει αυτόματα το VPN αυτόματα. Αλλά όπως ήταν, έπρεπε να απενεργοποιήσουμε το διακόπτη kill κάθε φορά για να χρησιμοποιήσουμε ξανά το διαδίκτυο.

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να είμαστε τόσο ενοχλημένοι με αυτό που απλά απενεργοποιήσαμε τον διακόπτη kill, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι χάσαμε την προστασία DNS διαρροής μας.

Επιλογές

Η σελίδα "Επιλογές" σας επιτρέπει να ορίσετε τη δρομολόγηση πολιτικής για συσκευές και κεντρικούς υπολογιστές. Αυτό είναι συχνά γνωστό και αλλού ως διάσπαση σήραγγας. Η δρομολόγηση πολιτικής για συσκευές σας επιτρέπει να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο δρομολογητή αλληλεπιδρά με τη σύνδεση VPN. Υπάρχουν τρεις διαθέσιμες επιλογές:

 • Προεπιλογή: η κίνηση προς και από τη συσκευή θα δρομολογηθεί μέσω της σήραγγας VPN εάν το VPN είναι ενεργοποιημένο. Αν ο διακόπτης kill είναι ενεργοποιημένος από προεπιλογή, τότε η συσκευή θα το χρησιμοποιήσει επίσης.
 • Killswitch: ίδια με την προεπιλογή, αλλά με ενεργοποιημένο το global kill switch αν δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.
 • VPN-bypass: Η κίνηση προς και από τη συσκευή δεν θα περάσει από τη σήραγγα VPN.

Επιλογή επιλογής δρομολόγησης VPN

Για να ενεργοποιήσετε την επιλογή παράκαμψης VPN, πρέπει να αλλάξετε μια ρύθμιση στην κανονική διεπαφή DD-WRT και να επανεκκινήσετε το δρομολογητή. Αυτό είναι αρκετά εύκολο και χρειάζεται μόνο μία φορά. Λειτουργεί όπως διαφημίζεται όταν το δοκιμάσαμε.

Η δρομολόγηση πολιτικής για κεντρικούς υπολογιστές σάς επιτρέπει να καθορίσετε τον τρόπο αντιμετώπισης συγκεκριμένων ονομάτων τομέα, διευθύνσεων IP ή περιοχών IP. Οι συνδέσεις με καθορισμένους κεντρικούς υπολογιστές μπορούν είτε να υποχρεωθούν να πάνε πάντα μέσω του VPN (αν είναι ενεργοποιημένο ή όχι) ή μπορούν να εξαιρεθούν από το VPN.

Οι διακομιστές VPN Flashrouters

Αυτό είναι πολύ δροσερό, αλλά έρχεται με μια μεγάλη προειδοποίηση. Δεν λειτουργεί για ιστότοπους ή υπηρεσίες που επιλύονται σε πολλούς τομείς, όπως το Netflix, το Amazon, το BBC iPlayer και πολλές άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες ροής.

Δεδομένου ότι η εξαίρεση των υπηρεσιών ροής στη χώρα σας, οι οποίες κατά τα άλλα εμποδίζουν τις συνδέσεις VPN, είναι ένας σημαντικός λόγος να θέλετε αυτό το χαρακτηριστικό, αυτό είναι λίγο απογοητευτικό. Πράγματι, δεν φαινόταν να εργάζεται για το google.com, το οποίο παρέχεται ως παράδειγμα στο φυλλάδιο τεκμηρίωσης!

Διαρροές DNS

Πραγματοποιήσαμε διαρροές IPv4 DNS και WebRTC χρησιμοποιώντας το ipleak.net. Δεν ήταν δυνατή η δοκιμή διαρροών IPv6, καθώς ο ISP δεν υποστηρίζει συνδέσεις IPipv6.

Δεν εντοπίστηκαν διαρροές DNS ή διαρροές WebRTC σε συσκευές Windows και Android που ήταν συνδεδεμένες στο δρομολογητή, αλλά βιώσαμε τακτικές διαρροές DNS IPv4 στο Macbook μας όταν χρησιμοποιούσαμε το VPN χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί ο διακόπτης kill.

Δοκιμάσαμε τόσο τον Firefox όσο και το Chrome χρησιμοποιώντας το Private / Stealth mode για να αποτρέψουμε τα προβλήματα προσωρινής μνήμης από τη μόλυνση του αποτελέσματος. Τονίζουμε ότι αυτές ήταν κανονικές διαρροές DNS, όχι διαρροές του προγράμματος περιήγησης μέσω του WebRTC.

Όπως έχουμε παρατηρήσει, ωστόσο, η ενεργοποίηση του σφαιρικού διακόπτη σκοτώνει το πρόβλημα. Το FlashRouters θα έπρεπε πραγματικά να μελετήσει τη μετονομασία του παγκόσμιου διακόπτη kill σε "Global kill switch και προστασία διαρροής DNS". Αλλά όπως σημειώσαμε, ο διακόπτης kill ήταν τόσο ενοχλητικός που αναγκάσαμε να τον απενεργοποιήσουμε. Αυτό μας άφησε με διαρροή DNS.

Τα FlashRouters πρέπει να προειδοποιούν τους ανθρώπους να το χρησιμοποιούν για προστασία από διαρροές DNS. Διαφορετικά πολλοί χρήστες είναι πιθανό να αγνοούν ευτυχώς ότι μπορεί να περιηγούνται στο διαδίκτυο με την πραγματική IP που τους εκτίθεται όταν σκέφτονται ότι κρύβονται πίσω από το VPN.

FlashRouters: Συμπέρασμα

Μας άρεσε

 • Είναι ο ευκολότερος τρόπος να δημιουργήσετε ένα VPN στο δρομολογητή σας!
 • App δωρεάν για όλους τους υποστηριζόμενους δρομολογητές FlashRouters
 • Υποστηρίζεται ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών VPN
 • Ροή πολιτικής (split tunneling) για συσκευές
 • Πολιτική δρομολόγησης για κεντρικούς υπολογιστές
 • Παγκόσμιο διακόπτη kill (λειτουργεί επίσης ως προστασία διαρροής DNS)
 • Εξαιρετική υποστήριξη
 • Μεγάλοι δρομολογητές

Δεν είμαστε τόσο σίγουροι

 • Η δρομολόγηση πολιτικής για τους κεντρικούς υπολογιστές δεν λειτουργεί για πολλές τοποθεσίες όπου θα ήταν πιο χρήσιμη

Μιστήκαμε

 • Οι χρήστες θα πρέπει να ειδοποιηθούν για να ενεργοποιήσουν το διακόπτη kill για να διασφαλίσουν ότι δεν θα προκύψουν διαρροές DNS
 • Ο διακόπτης kill ήταν τόσο ασταθής που έπρεπε να τον απενεργοποιήσουμε. Αυτό σημαίνει επίσης ότι χάσαμε προστασία DNS διαρροής.

Η εφαρμογή FlashRouters DD-WRT είναι μακράν ο ευκολότερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ένα VPN σε ένα δρομολογητή. Περίοδος. Και ο γενικός διακόπτης σκοτώσεων απαλλάσσεται, λειτουργεί καλά. Η δρομολόγηση πολιτικής για τους κεντρικούς υπολογιστές είναι επίσης καταρχήν μεγάλη - αν μπορούσαμε να βρούμε μόνο έναν ιστότοπο που λειτουργεί για τον οποίο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε!

Τα προβλήματα που είχαμε με τον διακόπτη kill είναι ένα πλήρες κακό. Το βρήκαμε πολύ ασταθές για να το χρησιμοποιήσουμε, ένα πρόβλημα που επιδεινώθηκε μόνο από το γεγονός ότι εντοπίσαμε διαρροές DNS όταν ο διακόπτης kill δεν ήταν ενεργοποιημένος.

Ωστόσο, οι ίδιοι οι δρομολογητές είναι φανταστικοί και γενικά, δεν μπορούμε να βρούμε πολλά λάθη με το FlashRouters! Αν θέλετε ένα δρομολογητή DD-WRT ή Tomato και είστε πολύ φοβισμένοι να το κάνετε μόνοι σας - αυτή είναι η απάντησή σας! Προχωρήστε στο FlashRouters για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον υπέροχο κόσμο των προρυθμισμένων δρομολογητών VPN. Ή ελέγξτε τον καλύτερο πωλητή του Linksys WRT3200ACM για έναν δρομολογητή VPN που είναι γνωστό ότι είναι τεράστια αξία.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me