Ανασκόπηση Hushmail

Hushmail

Το Hushmail είναι ένας ασφαλής πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήκει στην εταιρεία Hush Communications Ltd, η οποία εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά. Ωστόσο, η εταιρεία αυτή είναι θυγατρική της Hush Communications Corporation, μιας εταιρείας που εδρεύει στο Delaware, ΗΠΑ. Ο πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ξεκίνησε το 1999 και από τότε έχει γίνει μια δημοφιλής υπηρεσία για τους καταναλωτές που επιθυμούν να στείλουν ασφαλή κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ProPrivacy.com Σκορ
8 από 10

Περίληψη

Ενώ το Hushmail έχει καλή φήμη για την παροχή ασφαλούς λειτουργικότητας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η έδρα του στον Καναδά είναι πολύ απλή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το έθνος είναι μέρος του FIVE EYES και έχει πολυάριθμους νόμους που παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή των πολιτών - συμπεριλαμβανομένου του Bill C-11, ο οποίος υποχρεώνει τους ISPs να εκτελούν υποχρεωτική διατήρηση δεδομένων. Οι συνδέσεις της με την αμερικανική μητρική της εταιρεία εγείρουν επίσης ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα λήψης εντολών και παραγγελιών για την εξαγωγή δεδομένων πίσω στις ΗΠΑ από τους διεθνείς διακομιστές.

Επιπλέον, το Hushmail είναι ιδιόκτητη κλειστή πηγή, πράγμα που σημαίνει ότι παρόλο που έχει ελεγχθεί η κρυπτογράφηση PGP για την παροχή ασφαλών ηλεκτρονικών μηνυμάτων - το λογισμικό Hushmail δεν έχει. Ανάλογα με το μοντέλο απειλής σας, αυτοί οι παράγοντες ενδέχεται να θέσουν ορισμένα άτομα μακριά από την υπηρεσία.

Γρήγορα στατιστικά στοιχεία

 • Χώρα
  Καναδάς

Πόσο κοστίζει το κόστος Hushmail?

Το Hushmail παρέχει μια δωρεάν δοκιμή που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν μια αίσθηση για τις υπηρεσίες τους χωρίς να χρειάζεται να περάσουν μια δεκάρα. Δωρεάν, οι χρήστες λαμβάνουν 15 Mb αποθηκευτικού χώρου και μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Premium κοστίζει 49,98 δολάρια και επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν απεριόριστο ποσό ψευδώνυμα και 10 Gb αποθήκευσης. Η υπηρεσία έρχεται επίσης με ένα ασφαλές χαρακτηριστικό φόρμας.

Χρέωση Hushmail Premium

Για όποιον απαιτεί τη χρήση ενός προσαρμοσμένου τομέα: θα χρειαστεί να ξεδιπλώσετε για τον ακριβότερο λογαριασμό "επιχείρησης". Αυτό κοστίζει 5,99 δολάρια το μήνα (71,88 δολάρια το χρόνο), ανά χρήστη.

Χαρακτηριστικά

Σε σύγκριση με πολλούς παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Hushmail είναι λίγο λεπτό στο έδαφος όσον αφορά τα χαρακτηριστικά. Εάν μετακομίζετε από την Google, η απώλεια ενός ημερολογίου, αποθήκευσης (μέσω μονάδας δίσκου) και υπολογιστικών φύλλων μπορεί να είναι σοκ. Ωστόσο, αν χρειάζεστε μόνο ασφαλείς υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Hushmail μπορεί να είναι αρκετό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, αν θέλετε Κάτω από το πλήρες σύνολο λειτουργιών που είναι διαθέσιμες στο premium:

 • Αποθήκευση 10 GB
 • Απεριόριστα ψευδώνυμα
 • IMAP, υποστήριξη POP
 • Εισαγωγή επαφών μέσω CSV
 • Φάκελος Spam / Junk
 • OpenPGP κρυπτογράφηση
 • Επαλήθευση σε δύο βήματα (SMS, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή εφαρμογή)
 • Χαρακτηριστικά ασφαλών φορμών
 • iPhone συμβατό

Μυστικότητα

Μετά την απώλεια της Microsoft στην περίπτωση της Microsoft Corp. και των Ηνωμένων Πολιτειών, το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι οι αμερικανικές εταιρείες έχουν καθήκον να εξαγάγουν δεδομένα από τους διεθνείς διακομιστές τους, όταν εκτελούν εντολή από τις αρχές των ΗΠΑ. Για το Hushmail που είναι θυγατρική μιας αμερικανικής εταιρείας, αυτό εγείρει ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής από τη δυνατότητα παραγγελιών gag.

Αυτές οι ανησυχίες είναι επιπλέον του γεγονότος ότι ο Hushmail εδρεύει στον Καναδά, ο οποίος είναι γνωστός ότι συνεργάζεται με άλλους συναδέλφους πέντε κρατών για την επιτήρηση. Συνολικά, αυτό θέτει κάτι ερωτηματικό πάνω στο ιδιωτικό απόρρητο που θα μπορούσατε να κερδίσετε όταν χρησιμοποιείτε το Hushmail - ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη φύση κλειστού κώδικα της πλατφόρμας.

Επιπλέον, προκειμένου να ανοίξετε ένα λογαριασμό Hushmail, πρέπει να συμφωνήσετε με κάποια επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Η επιχείρηση ενημερώνει επίσης τους χρήστες ότι θα συμμορφωθούν με τις αρχές εάν τους επιβληθεί νόμιμη εντολή. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι δεν υπάρχουν παρόμοιες εταιρείες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αρχεία καταγραφής στην αγορά που σας επιτρέπουν να εγγραφείτε χωρίς να παραδώσετε προσωπικά στοιχεία ή μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Hushmail δημιουργία λογαριασμού

Η συλλογή δεδομένων προσωπικών στοιχείων του Hushmail αναλύεται λεπτομερώς στην πολιτική απορρήτου του ως εξής:

"Ως μέρος της διαδικασίας δημιουργίας λογαριασμού, η διεύθυνσή σας IP θα καταγραφεί. Μπορούμε να σας ζητήσουμε να δώσετε και άλλες πληροφορίες, όπως έναν αριθμό τηλεφώνου. Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να αναλύσουμε τις τάσεις της αγοράς, να συγκεντρώσουμε ευρείες δημογραφικές πληροφορίες και να αποφύγουμε την κατάχρηση των υπηρεσιών μας. Δεν θα κοινοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες σε τρίτους. "

Επιπλέον, η εταιρεία προειδοποιεί τους χρήστες ότι αν αποφασίσουν να αγοράσουν μια συνδρομή θα απαιτηθούν τα ακόλουθα δεδομένα για την επεξεργασία:

"Όνομα, το λογαριασμό που αναβαθμίζετε, τον τομέα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, την εναλλακτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη διεύθυνση χρέωσής σας και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Επιπλέον, θα καταγράψουμε τη διεύθυνση IP από την οποία πραγματοποιείται η πληρωμή. Όταν επεξεργαζόμαστε τη συναλλαγή πληρωμής σας, αυτά τα στοιχεία πληρωμής θα διαβιβάζονται στον επεξεργαστή πληρωμών μας. Χρησιμοποιούμε υπηρεσίες συμβατών με PCI τρίτων μερών για να επεξεργαστούμε τη συναλλαγή πληρωμής σας. Όταν επεξεργαζόμαστε την πληρωμή σας, μοιραζόμαστε τη διεύθυνση IP, την πόλη, τη χώρα και τον ταχυδρομικό σας κώδικα με μια υπηρεσία τρίτων μερών για την καταπολέμηση της απάτης, για να καθορίσουμε την πιθανότητα να γίνει δόλιος συναλλαγή. Δεν αποθηκεύουμε τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας στους διακομιστές μας. "

Επιπλέον, η Hushmail εξηγεί ότι θα συλλέξει δεδομένα από εσάς όσο και όταν συνδέεστε και χρησιμοποιείτε την υπηρεσία της:

"Οι πληροφορίες που καταγράφουμε μπορούν να περιλαμβάνουν τη διεύθυνση IP, τον τύπο του προγράμματος περιήγησης, τη γλώσσα του προγράμματος περιήγησης, την ημερομηνία και ώρα της ενέργειας, τα ονόματα χρήστη λογαριασμών, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστολέα και παραλήπτη, ονόματα αρχείων συνημμένων, θέματα ηλεκτρονικών μηνυμάτων, διευθύνσεις URL σε μη κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε άλλη πληροφορία που θεωρούμε απαραίτητη για την καταγραφή με σκοπό τη διατήρηση του συστήματος και την πρόληψη της κατάχρησης. "

Όπως βλέπετε, η επιχείρηση συλλέγει και διατηρεί όλα τα μεταδεδομένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πιθανώς έτσι ώστε να μπορεί να συμμορφώνεται με τα ένδικα μέσα και τα αιτήματα των αρχών επιβολής του νόμου, εάν παρουσιαστούν μαζί τους. Υπάρχουν λοιπόν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Hushmail διαβίβασε στοιχεία στις αρχές?

Για αρχάριους, το Hushmail δεν παρέχει έκθεση διαφάνειας, ούτε έχει καναρίνι Warrant, όπως πολλοί από τους ανταγωνιστές του. Αυτό είναι κρίμα, διότι σημαίνει ότι είναι αδύνατο για τους καταναλωτές να κατανοήσουν τον αριθμό των αιτημάτων για δεδομένα που λαμβάνει και τηρούν. Ωστόσο, με λίγη έρευνα είναι δυνατό να βρεθούν αποδείξεις ότι το Hushmail μεταδίδει πληροφορίες στις καναδικές αρχές.

Το 2007, ο Hushmail έδωσε πάνω από 12 CDs αξίας ηλεκτρονικών μηνυμάτων σχετικά με τρεις λογαριασμούς Hushmail. Σύμφωνα με πηγές της υπόθεσης, η Hushmail παρείχε εκδόσεις καθαρού κειμένου κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν θα έπρεπε να έχει πρόσβαση λόγω της απόκρυψης. Αυτά τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στους Αμερικανούς Feds, κατόπιν δικαστικής εντολής που δόθηκε μέσω της συνθήκης αμοιβαίας συνδρομής μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά (FVEY). Η υπόθεση είναι εξαιρετικά ανησυχητική και δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για την υπηρεσία και τη δυνατότητα να έχει κερκόπορτα.

Μετά την υπόθεση, ο ΚΟΤ της Hushmail παραδέχθηκε επίσης ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών μπόρεσαν να σπάσουν σε κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των στοχοθετημένων λογαριασμών μέσω ευπάθειας στην εφαρμογή περιήγησης Javascript.

Για να είμαστε δίκαιοι στο Hushmail, αυτό είναι ένα πρόβλημα για κάθε κρυπτογράφηση που βασίζεται στον browser που εκτελείται με Javascript. Για το λόγο αυτό, όποιος θέλει να στείλει και να λάβει κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου PGP χωρίς την πιθανότητα μιας επίθεσης που μπορεί να επιβάλει τα κλειδωμένα κλειδιά κρυπτογράφησης τόσο στα προγράμματα περιήγησης του αποστολέα όσο και του παραλήπτη του παραλήπτη, θα χρειαστεί να επιλέξει τη χρήση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπηρεσία με έναν ειδικό πελάτη. (Το Hushmail μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο εάν το εμπιστεύεστε.)

Από την άλλη πλευρά, η ειλικρινής αποδοχή ότι αυτή η εκμετάλλευση της Java εκμεταλλεύεται πραγματικά τους χρήστες Hushmail πηγαίνει αρκετά πέρα ​​από το να λέει απλώς ότι είναι δυνατόν θεωρητικά και είναι μια απότομη υπενθύμιση του γεγονότος ότι είναι πολύ δύσκολο να εμπιστευθούμε Αμερικανικές υπηρεσίες που ισχυρίζονται ότι παρέχουν ιδιωτικό απόρρητο.

Τέλος, μισήσαμε ότι έπρεπε να παράσχουμε έναν αριθμό τηλεφώνου στο στάδιο της συνδρομής για να λάβουμε έναν κωδικό επαλήθευσης SMS. Έχοντας να σας παράσχουμε το παλιό σας email και έναν αριθμό τηλεφώνου είναι πάρα πολύ διεισδυτικός για εμάς.

Ασφάλεια

Το Hushmail εφαρμόζει κρυπτογράφηση τόσο για την αποστολή όσο και για την αποθήκευση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους διακομιστές του. Ωστόσο, κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλεται χωρίς κρυπτογράφηση αποθηκεύεται στους διακομιστές της Husmail χωρίς κρυπτογράφηση, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να διακυβευτούν εάν η εταιρεία έχει εκδώσει ένταλμα. Αυτό είναι κρίμα γιατί δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για τον οποίο το Hushmail δεν θα μπορούσε να κρυπτογραφήσει όλα τα μηνύματα που είναι σε κατάσταση ηρεμίας. συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αποστέλλονται χωρίς κρυπτογράφηση.

Όταν οι χρήστες στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας το Hushmail, η πραγματική διεύθυνση IP τους καθαρίζει από την κεφαλίδα και αντικαθίσταται με μια διεύθυνση IP που ανήκει στο Hushmail. Αυτό είναι καλό για την ασφάλεια, επειδή ο παραλήπτης δεν θα δει ποτέ την πραγματική διεύθυνση IP των αποστολέων. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το Hushmail καταγράφει πάντα τη διεύθυνση IP σας όταν συνδέεστε στις υπηρεσίες του. έτσι ώστε να καταγράφονται τα δεδομένα και να τα μεταφέρετε στα χέρια των αρχών αργότερα.

Παρόλο που το Hushmail χρησιμοποιεί ιδιωτικό λογισμικό κλειστού κώδικα, εφαρμόζει πλήρως ελεγμένα πρότυπα OpenPGP για κρυπτογράφηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εταιρεία εφαρμόζει επίσης την κρυπτογράφηση Security Layer Security (TLS / SSL) για όλα τα δεδομένα που διαβιβάζονται κατά τη μεταφορά στους διακομιστές της. Για πρόσθετη ασφάλεια, η εταιρία υλοποιεί το Hushmail χρησιμοποιεί προειδοποίηση εμπιστευτικότητας, αυστηρή ασφάλεια μεταφοράς HTTP και ακύρωση πιστοποιητικού. Η κρυπτογράφηση SSL / TLS χρησιμοποιείται επίσης όταν η εταιρεία μεταδίδει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ διακομιστών. Αυτή η ασφάλεια θα επιτρέψει να σταματήσουν οι επιθέσεις Man-in-the-Middle.

Όπου αφορά την κρυπτογράφηση PGP, το Hushmail διασφαλίζει ότι το κύριο σώμα και τα συνημμένα που περιέχονται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύονται με κρυπτογράφηση OpenPGP. Η κρυπτογράφηση OpenPGP είναι διαθέσιμη μέσω της υπηρεσίας webmail του Hushmail και της εφαρμογής iPhone του. Είναι επίσης διαθέσιμη κατά την πρόσβαση στο Hushmail μέσω IMAP ή POP3.

Όπως συμβαίνει με το Tutantoa, το Hushmail διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε χρήστες που δεν διαθέτουν Hushmail (ή άλλο συμβατό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου PGP). Κατά την αποστολή κρυπτογραφημένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κάποιον μη Hushmail, το κρυπτογραφημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποθηκεύεται σε διακομιστές Hushmail και στον παραλήπτη αποστέλλεται σύνδεσμος για την πρόσβαση σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί μέσω συστήματος ερωτήσεων και απαντήσεων, ώστε ο παραλήπτης να γνωρίζει την απάντηση.

Το σύστημα αυτό θεωρείται γενικά ασφαλές. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εμπιστεύεστε το Hushmail, το οποίο μπορεί να αφήσει ορισμένους καταναλωτές να νιώσουν κρύο. Θα χρειαστεί να κρίνετε τον εαυτό σας ανάλογα με το μοντέλο απειλής σας.

Για να συνδεθείτε σε ένα λογαριασμό, το hushmail προτείνει ότι οι χρήστες εισάγουν μια φράση πρόσβασης. Η επιχείρηση αναφέρει ότι αυτές οι φράσεις πρόσβασης δεν αποθηκεύονται ποτέ στους διακομιστές της. Αντίθετα, μετατρέπονται σε μια τιμή που έχει ξεκαθαρίσει από την οποία η φράση πρόσβασης δεν μπορεί ποτέ να εξαχθεί.

Αν οι χρήστες επιθυμούν, θα πρέπει επίσης να ρυθμίσουν έλεγχο ταυτότητας δύο στοιχείων για λογαριασμό τους. Αυτό τους επιτρέπει να λαμβάνουν έναν κωδικό μέσω δευτερεύοντος λογαριασμού email, μέσω SMS ή χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας. Το Hushmail παρέχει ένα άλλο μέτρο ασφάλειας κλείνοντας τους λογαριασμούς, εάν πραγματοποιούνται πάρα πολλές προσπάθειες πρόσβασης σε έναν λογαριασμό σε σύντομο χρονικό διάστημα, προστατεύοντας τους λογαριασμούς από τις προσπάθειες βίας.

Σε γενικές γραμμές, η ασφάλεια και η κρυπτογράφηση στην υπηρεσία Hushmail φαίνεται να είναι καλή. Παρόλο που είναι βέβαιο ότι έχουμε δει ακόμη καλύτερες εφαρμογές που περιλαμβάνουν την Perfect Forward Secrecy και άλλα μέτρα ασφάλειας όπως τα HSTS, CAA, CSP, MTA-STS και X-XSS.

Ευκολία στη χρήση

Η λήψη ενός λογαριασμού Hushmail είναι εξίσου εύκολη με τη μετάβαση στον ιστότοπό του και τη ρύθμιση της δωρεάν επιλογής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ενοχλητικά, ωστόσο, πρέπει να εισαγάγετε ένα προηγούμενο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν αριθμό τηλεφώνου για να εγγραφείτε και να λάβετε τον κωδικό ενεργοποίησης SMS. Αυτό είναι εξαιρετικά επεμβατικό. Με τον κωδικό SMS που έχετε εισάγει, έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Hushmail webmail δίκη

Οι ελεύθεροι χρήστες λαμβάνουν 25 ΜΒ αποθήκευσης στην ενιαία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δημιουργήσει.

Η αναβάθμιση σε μια συνδρομή Premium παρέχει στους χρήστες απεριόριστο ποσό ψευδώνυμων, ψευδωνύμων και προσωρινών διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιπλέον, οι χρήστες απολαμβάνουν αποθήκευση δεδομένων 10 Gb. Η εκδοχή πριμοδότησης επιτρέπει επίσης στους συνδρομητές να δημιουργούν δύο ασφαλείς φόρμες ιστού χρησιμοποιώντας τον κατασκευαστή φόρμας μεταφοράς και απόθεσης.

Σε αντίθεση με πολλούς φθηνότερους ασφαλείς παροχείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αγορά, δεν παίρνετε τυχόν cool extras όπως ημερολόγιο, αποθήκευση (drive), webchat, υπολογιστικά φύλλα κλπ. Παρόλα αυτά, παίρνετε ένα σημαντικό τμήμα επαφών που βρίσκεται στο χάμπουργκερ στο επάνω δεξιό μέρος της διαδικτυακής διεπαφής. Και, σε αντίθεση με ορισμένους παροχείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι εξαιρετικά εύκολο να δείτε πώς εισάγετε τις επαφές σας από τον προηγούμενο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μέσω CSV (δεν είναι διαθέσιμη η vCard).

Οι επαφές εισαγωγής Hushmail

Λόγω της έλλειψης χαρακτηριστικών, μπορεί να ειπωθεί ότι δεν υπάρχει μεγάλη καμπύλη μάθησης με αυτόν τον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εκτός αν, φυσικά, δεν είστε εξοικειωμένοι με το χειρισμό των κλειδιών PGP. και στη συνέχεια θα χρειαστεί είτε να κάνετε τη δική σας έρευνα είτε να χρησιμοποιήσετε το χρήσιμο Κέντρο βοήθειας του Hushmail (FAQ).

Για να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν χρήστη εκτός του Hushmail μέσω PGP, ο παραλήπτης θα πρέπει να φορτώσει το δημόσιο κλειδί του στους διακομιστές του Hushmail. Υπάρχει ένας οδηγός για να γίνει αυτό στο FAQ.

Τα IMAP και PoP είναι διαθέσιμα για συγχρονισμό μεταξύ συσκευών και είναι διαθέσιμα τόσο για iOS όσο και για Android. Παρέχονται επίσης οδηγοί για τη χρήση αυτών των χρήσιμων χαρακτηριστικών.

Για όσους θέλουν, το IMAP μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ρυθμίσετε το Hushmail για να εργαστείτε με έναν αυτόνομο πελάτη όπως το Outlook, το MacMail ή το Mozilla Thunderbird. Και αυτό θα βελτιώσει την ασφάλεια της πλατφόρμας σε σύγκριση με τη χρήση του συστήματος webmail που βασίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης (και των εγγενών τρωτών σημείων JavaScript).

Μας αρέσει επίσης ότι οι ελεύθεροι χρήστες λαμβάνουν αυτόματα μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών για premium, η οποία χρησιμοποίησα για να ελέγξω τον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτήν την κριτική.

Ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημα της δωρεάν υπηρεσίας είναι ότι οι λογαριασμοί που παραμένουν αδρανείς για περισσότερο από τρεις εβδομάδες διαγράφονται αυτόματα. Αυτό θα είναι απογοητευτικό αν συμβεί να ταξιδέψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και να επιστρέψετε για να διαπιστώσετε ότι ο λογαριασμός σας είναι κλειστός και έχετε χάσει / χάσετε μερικά σημαντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιμένατε.

Φυσικά, η απλή απάντηση σε αυτό το πρόβλημα είναι να πάρετε μια συνδρομή. Αν και, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα ιδιωτικής ζωής που βρήκαμε με αυτήν την υπηρεσία (και τη σχετικά υψηλή τιμή), συνιστούμε γενικά να αγοράσετε μια συνδρομή αλλού.

Υποστήριξη πελατών

Εκτός από το χρήσιμο κέντρο βοήθειας FAQ - το οποίο συνοδεύεται από διάφορους οδηγούς και άρθρα, τόσο οι δωρεάν όσο και οι Premium χρήστες μπορούν να ζητήσουν υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεν υπάρχει σύστημα εισιτηρίων, οπότε θα χρειαστεί να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε μια απάντηση. Η υποστήριξη πελατών είναι διαθέσιμη μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας του Pacific Pacific. Εκτός από την υποστήριξη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι χρήστες μπορούν να λάβουν τηλεφωνική υποστήριξη (διαθέσιμη μόνο στους συνδρομητές Premium).

Συνολικά, η υποστήριξη στην πλατφόρμα είναι επαρκής και δεν μας άφηνε ποτέ να περιμένουμε μια απάντηση για περισσότερο από μία ημέρα. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή τιμή (σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες), είναι κρίμα το Hushmail να μην διαθέτει ζωντανή συνομιλία στην ιστοσελίδα του.

συμπέρασμα

Συνολικά, διαπιστώσαμε ότι το λογισμικό που βασίζεται στον ιστό του παρόχου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι εύκολο στη χρήση και είναι εύκολο να συγχρονιστεί σε όλες τις συσκευές. Και, ενώ θα μπορούσε να θεωρηθεί μια καλή επιλογή για αρχάριους (από την άποψη της ευκολίας χρήσης) μπορεί να θεωρηθεί ακριβό σε σύγκριση με άλλους, πιο αξιόπιστους παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η έλλειψη χαρακτηριστικών του μπορεί επίσης να βάλει πολλούς καταναλωτές μακριά, λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα με το Mailfence, το Posteo και πολλούς άλλους παρόχους.

Μια προηγούμενη περίπτωση στην οποία το Hushmail παρείχε αντίγραφα σαφών κειμένων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις αρχές είναι εξαιρετικά ανησυχητική και μπορεί να σημαίνει ότι οι εφαρμογές κλειστού κώδικα του Hushmail είναι backdoored. Η έλλειψη χαρακτηριστικών μπορεί επίσης να βάλει κάποιους ανθρώπους μακριά.

Εν κατακλείδι, θα συνιστούσαμε να ψάχνετε αλλού. Η έδρα βάσης αυτού του παροχέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Καναδά και η μητρική του εταιρεία στις ΗΠΑ αφήνουν πάρα πολλά ερωτηματικά σχετικά με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια.

Τέλος, επειδή είναι δυνατό να αποκτήσετε έναν καλύτερο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για λιγότερο από το ήμισυ της τιμής - θα συνιστούσαμε την αγορά για μια εναλλακτική υπηρεσία.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me