Αναθεώρηση IDrive

Οδηγώ

 • Τιμολόγηση

  Από 17,38 δολάρια
  ανά έτος

ProPrivacy.com Σκορ
8 από 10

Περίληψη

Οδηγώ
είναι μια πλήρως εξοπλισμένη λύση αποθήκευσης νέφους με highlights συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δίσκων πλήρους συστήματος, πραγματικής αρχειοθέτησης και επιλογής κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο.

Τιμολόγηση

Όπως συμβαίνει με πολλές υπηρεσίες Cloud αυτές τις μέρες, η IDrive προσφέρει δωρεάν αποθήκευση 5 GB. Για να το συγκρίνουμε, το Dropbox προσφέρει δωρεάν χώρο αποθήκευσης 2GB, ενώ το Google Drive εκχωρεί μάλλον ένα γενναιόδωρο αποθηκευτικό χώρο των 15GB δωρεάν.

Προσωπικά σχέδια, τα οποία εξετάζει αυτή η αναθεώρηση, ξεκινούν από $ 52,12 δολάρια ΗΠΑ ετησίως (κερδίστε το πρώτο έτος μόνο για $ 17,38 με την έκπτωση).

Σχέδιο τιμολόγησης iDrive

Η πληρωμή γίνεται δεκτή μόνο με πιστωτική / χρεωστική κάρτα.

Χαρακτηριστικά

 • Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (προαιρετικό)
 • Υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών
 • Συγχρονισμός σε πραγματικό χρόνο
 • Κοινή χρήση αρχείων (αλλά όχι σε λογαριασμούς e2ee)
 • IDrive Express (βλ. Παρακάτω)
 • Έκδοση αρχείων ("Στιγμιότυπα")
 • Απομακρυσμένη διαχείριση μέσω κονσόλας ιστού
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εικ
 • Μεγαλύτερο αντίγραφο ασφαλείας
 • Αληθινή αρχειοθέτηση

Υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών

Το IDrive προσφέρει πλήρεις εφαρμογές για συσκευές Windows, MacOS, iOS και Android. Προσφέρει επίσης ένα "thin client" για Windows και macOS, το οποίο επιτρέπει την απομακρυσμένη διαμόρφωση χρησιμοποιώντας μια διεπαφή ιστού.

Ένα πακέτο σεναρίων Linux επιτρέπει επίσης αυτόματες μεταφορτώσεις από ένα μηχάνημα Linux, το οποίο μπορεί να διαχειρίζεται εξ αποστάσεως από το web interface IDrive GUI. Ωστόσο, η ρύθμιση αυτών απαιτεί εξοικείωση με τη γραμμή εντολών του τερματικού.

Κοινή χρήση αρχείων

Μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία ή φακέλους με άλλους χρήστες, αλλά απογοητευτικά αυτό δεν είναι δυνατό αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Κοινή χρήση αρχείων iDrive

IDrive Express

Σε περίπτωση απώλειας δεδομένων IDrive που συνεπάγεται πολύ μεγάλες ποσότητες (gigabytes ή περισσότερα) δεδομένων, το IDrive μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία αποκατάστασης στέλνοντας ένα φυσικό σκληρό δίσκο που περιέχει τα χαμένα σας δεδομένα για τοπική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Εναλλακτικά, κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία IDrive μπορεί να σας στείλει ένα κενό σκληρό δίσκο για να γεμίσετε τα δεδομένα και να τα στείλετε ξανά στην IDrive. Με μεγάλες ποσότητες δεδομένων, αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά την αρχική ρύθμιση και τους χρόνους φόρτωσης.

Αυτή η υπηρεσία είναι δωρεάν για κατόχους Προσωπικού Λογαριασμού μια φορά το χρόνο, με τα επόμενα αιτήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας να κοστίζουν $ 59,95. Η επιστροφή αποστολής είναι δωρεάν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά οι διεθνείς πελάτες χρεώνουν τις συνήθεις τιμές αποστολής.

Έκδοση αρχείων

Η λειτουργία Στιγμιότυπο του IDrive αποθηκεύει ιστορικές εκδόσεις αρχείων, τα οποία μπορούν να ανακτηθούν ανά πάσα στιγμή. Αυτό προστατεύει τα δεδομένα από επιθέσεις ransomware και μπορεί να είναι χρήσιμο εάν θέλετε απλώς να έχετε πρόσβαση σε προηγούμενα αρχεία αρχείων.

Στιγμιότυπα iDrive

Υποστηρίζονται έως και 30 εκδόσεις ενός αρχείου, μια δροσερή πτυχή της οποίας είναι ότι οι εκδόσεις Snapshot των αρχείων δεν υπολογίζονται σε σχέση με το όριο αποθήκευσης.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εικ

Είναι δυνατό να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε ολόκληρες μονάδες δίσκου, συμπεριλαμβανομένης μιας εικόνας της μονάδας συστήματος. Αυτή η λειτουργία λειτουργεί μόνο για δίσκους Windows, αλλά το IDrive είναι μία από τις ελάχιστες υπηρεσίες cloud που υποστηρίζουν το Backup Time Machine για Mac.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εικόνας δίσκου iDrive

Μεγαλύτερο αντίγραφο ασφαλείας

Το IDrive βελτιστοποιεί τη μεταφορά δεδομένων μεταφέροντας μόνο μπλοκ ενός αρχείου που έχουν αλλάξει, αντί να φορτώνει ξανά ολόκληρα αρχεία όταν αυτά έχουν τροποποιηθεί. Αυτό επιταχύνει τη διαδικασία μεταφοράς και εξοικονομεί κατανάλωση εύρους ζώνης.

Αληθινή αρχειοθέτηση

Σε αντίθεση με υπηρεσίες όπως το Dropbox, το Google Drive, το iDrive και το OneDrive, το IDrive είναι αληθινή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud και όχι υπηρεσία δομημένου αρχείου συγχρονισμού. Αυτό σημαίνει ότι όταν διαγράφετε τοπικά ένα αρχείο, δεν διαγράφεται από τους διακομιστές IDrive.

Για να διαγράψετε οριστικά τα αρχεία, πρέπει να τα διαγράψετε με μη αυτόματο τρόπο από τον διακομιστή ή να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης εκκαθάρισης αρχείων του IDrive. Η εκκαθάριση του αρχείου πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή, ωστόσο, όπως θα διαγράψει οριστικά τα δεδομένα που έχουν διαγραφεί τοπικά.

Τοπικό αντίγραφο ασφαλείας

Δεν διαφημίζεται πολύ καλά ότι το γεγονός ότι, εκτός από την υποστήριξη αρχείων μέχρι το Cloud, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων σε μια τοπική μονάδα ή μια μονάδα δίσκου συνδεδεμένη με WiFi. Μπορείτε ακόμη να το κάνετε χωρίς να υποστηρίζετε δεδομένα μέχρι τους διακομιστές της IDrive καθιστώντας το πρόγραμμα-πελάτη επιφάνειας εργασίας IDrive ένα εύχρηστο δωρεάν τοπικό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Απορρήτου και Ασφάλεια

Δικαιοδοσία

Η IDrive εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως γνωρίζουμε από τον Edward Snowden, αυτή είναι μια χώρα που εκτελεί διαδεδομένη εσωτερική και διεθνή μαζική επιτήρηση και η οποία είναι γνωστό ότι απευθύνεται σε εταιρείες τεχνολογίας που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν το ιδιωτικό τους απόρρητο.

Τα νομικά μέσα όπως η FISA, ο νόμος Patriot και οι επιστολές εθνικής ασφάλειας (με συνοδευτικές παραγγελίες) παρέχουν στην NSA και σε άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες εκτεταμένες εξουσίες για να ζητήσουν από τις εταιρείες τεχνολογίας να βοηθήσουν στα προγράμματα συλλογής τους.

Καμία από τις οποίες δεν θα έχει σημασία αν επιλέξετε να ενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο χρησιμοποιώντας ένα ιδιωτικό κλειδί, αν και είναι κλειστή πηγή σημαίνει ότι δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι για το τι πραγματικά κάνει το λογισμικό.

Αρχεία καταγραφής

"Για να διατηρήσουμε την ποιότητα της υπηρεσίας μας και να βοηθήσουμε στην ανάλυση της απόδοσης του προϊόντος, ενδέχεται επίσης να συγκεντρώσουμε δεδομένα σχετικά με τις πληροφορίες σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου και του μεγέθους όλων των πακέτων που αποστέλλονται μέσω του Διαδικτύου κατά τη διάρκεια μιας περιόδου σύνδεσης, ("IP") διεύθυνση, τύπο προγράμματος περιήγησης, όνομα συσκευής και / ή αριθμό αναγνώρισης και άλλες αλληλεπιδράσεις με την υπηρεσία. "

Πρόκειται για πολλά μεταδεδομένα. Και, φυσικά, το IDrive έχει άμεση πρόσβαση στα αρχεία σας, εκτός και αν επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης.

Τεχνική ασφάλεια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το IDrive χρησιμοποιεί λογισμικό κλειστού κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξετε ανεξάρτητα τις πληροφορίες που παρέχει η IDrive ή να ελέγξετε το λογισμικό για ατέλειες ή backdoors. Όταν προστέθηκε στο γεγονός ότι η IDrive είναι μια αμερικανική εταιρεία, αυτό δεν είναι καθησυχαστικό.

Το δεύτερο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο δεν είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση. Η προεπιλεγμένη επιλογή για να επιτρέψετε στο IDrive να ορίσει το κλειδί κρυπτογράφησης είναι βολικό, αλλά σημαίνει ότι το IDrive μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας εάν το επιθυμεί (ή υποχρεωθεί).

Αν χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη διαδρομή, τότε ο λογαριασμός σας θα είναι ανακτήσιμος εάν χάσετε ή ξεχάσετε το κλειδί σας και μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία.

Μπορείτε εναλλακτικά να ορίσετε το δικό σας κλειδί κρυπτογράφησης για κρυπτογράφηση δεδομένων από άκρο σε άκρο (e2ee). Αυτό το κλειδί αποθηκεύεται μόνο τοπικά. Στη συνέχεια δημιουργείται ένας hash που αποστέλλεται στους διακομιστές της IDrive για να επαληθευτεί το κλειδί.

Κλειδί κρυπτογράφησης iDrive

Εάν χάσετε ή ξεχάσετε ένα ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης τότε το IDrive δεν θα μπορέσει να ανακτήσει τα δεδομένα σας. Η χρήση ιδιωτικού κλειδιού σας εμποδίζει επίσης να μοιράζεστε αρχεία και φακέλους. Αυτό είναι λίγο απογοητευτικό, καθώς άλλες υπηρεσίες cloud του e2ee καταφέρνουν να επιτρέπουν την κοινή χρήση αρχείων δημιουργώντας ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης για κοινόχρηστα αρχεία μέσα στον ίδιο τον πελάτη και το οποίο περιλαμβάνεται στη διεύθυνση URL σύνδεσης.

Χρησιμοποιώντας ένα ιδιωτικό κλειδί το e2e κρυπτογραφεί τα περιεχόμενα των αρχείων, αλλά δεν αποκρύπτει τα ονόματα των αρχείων ή τη δομή του καταλόγου. Η απόφαση για τη χρήση ενός ιδιωτικού ή δημόσιου πρέπει να γίνει κατά την πρώτη δημιουργία του λογαριασμού σας. Ο μόνος τρόπος να αλλάξετε γνώμη είναι να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό.

Τα δεδομένα κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας το AES-256. Υποθέτουμε ότι κάποιος αλγόριθμος κατακερματισμού (όπως SHA) χρησιμοποιείται για την εξασφάλιση της ακεραιότητας, αλλά δεν παρέχονται λεπτομέρειες στον ιστότοπο. Ομοίως, η "ειδική τεχνική κρυπτογράφησης" που χρησιμοποιείται έτσι ώστε το ιδιωτικό κλειδί να μπορεί να επαληθευτεί από τους διακομιστές της IDrive δεν είναι λεπτομερής.

Ευκολία στη χρήση

Η εγγραφή για έναν δωρεάν λογαριασμό είναι τόσο εύκολη όσο και η παροχή μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενός κωδικού πρόσβασης. Οι κάτοχοι λογαριασμών Premium πρέπει να παρέχουν λεπτομέρειες πληρωμής και καλούνται να παράσχουν έναν αριθμό τηλεφώνου για να σας βοηθήσουν με την υποστήριξη και τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη λειτουργία IDrive Express για να ζητήσετε να στείλετε ένα κενό σκληρό δίσκο για να γεμίσετε με δεδομένα και να στείλετε πίσω.

Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας

Πρέπει να πούμε ότι δεν είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι για την αισθητική που έχει επιλέξει η IDrive για το λογισμικό επιφάνειας εργασίας, το οποίο βασικά είναι πανομοιότυπο σε Windows και MacOS.

iDrive φακέλους

Μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε τους φακέλους που θέλετε να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας. Από προεπιλογή, τα αρχεία δημιουργούνται αμέσως, αν και μπορείτε να προγραμματίσετε τους χρόνους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όπως θέλετε.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εικόνας δίσκου iDrive

Μια σημαντική διαφορά μεταξύ των υπολογιστών-πελατών και των κινητών τηλεφώνων και της διεπαφής ιστού είναι ότι δεν μπορείτε απλά να περιηγηθείτε σε αρχεία που υποστηρίζονται από άλλες συνδεδεμένες συσκευές. Μπορείτε να επαναφέρετε μόνο τα αρχεία που έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας από τον τρέχοντα υπολογιστή.

iDrive επαναφορά αρχείων

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα φάκελο συγχρονισμού. Όλα τα αρχεία που βρίσκονται στο φάκελο συγχρονισμού θα συγχρονιστούν αυτόματα με δύο ή περισσότερα τρόπους συγχρονισμού με όλες τις άλλες συνδεδεμένες συσκευές.

αρχεία συγχρονισμού iDrive με συνδεδεμένες συσκευές

Έχουμε δει άλλους κριτικούς να διαμαρτύρονται ότι το IDrive δεν είναι το πιο έξυπνο λογισμικό που θα χρησιμοποιήσει, αλλά το βρήκαμε πολύ απλό.

Οι εφαρμογές για κινητά

Οι εφαρμογές Android και iOS είναι πολύ παρόμοιες με κάποια βελτιστοποίηση στο iPad για τη μεγαλύτερη οθόνη.

iDrive iOS App

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων της κινητής συσκευής σας, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων καταγραφής κλήσεων, των μηνυμάτων SMS, των καταχωρίσεων ημερολογίου και των επαφών. Στο Android, μπορείτε επίσης να καθορίσετε τους φακέλους που θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας όπως ακριβώς μπορείτε στην επιφάνεια εργασίας, αν και το iOS είναι αυτό που είναι, αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη σε συσκευές με θέμα τα φρούτα.

Και οι δύο πλατφόρμες υποστηρίζουν την αυτόματη μεταφόρτωση φωτογραφιών, την οποία η επιλογή "Άνθρωποι" μπορεί να εκτελέσει αναγνώριση προσώπου (για αυτό απαιτείται μια ομάδα δεδομένων άνω των 50 φωτογραφιών).

iDrive Android App

Τα αρχεία σε φακέλους συγχρονισμού επιφάνειας εργασίας δεν συγχρονίζονται τοπικά από προεπιλογή αλλά μπορούν να προβληθούν και να φορτωθούν όπως απαιτείται. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε αρχεία από την κινητή συσκευή σας στο φάκελο συγχρονισμού.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iDrive

Ένα πλεονέκτημα που έχουν οι εφαρμογές για κινητά πάνω από τους ξαδέλφους της επιφάνειας εργασίας είναι ότι σας επιτρέπουν να περιηγείστε και να κατεβάζετε αρχεία που υποστηρίζονται από οποιαδήποτε συνδεδεμένη επιφάνεια εργασίας ή κινητή συσκευή.

Τελικές σκέψεις

Υπάρχουν πιο ευχάριστες πελάτες backup cloud στον υπολογιστή εκεί έξω. Θα θέλαμε επίσης να δούμε τη δυνατότητα περιήγησης σε αντίγραφα ασφαλείας από διαφορετικές συνδεδεμένες συσκευές στους υπολογιστές-πελάτες επιφάνειας εργασίας καθώς και εφαρμογές για κινητά.

Προαιρετική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο είναι ωραία, αν και είναι κρίμα αυτό σας εμποδίζει να μοιράζεστε αρχεία και φακέλους. Δεν υπάρχει επίσης απομάκρυνση από το γεγονός ότι το IDrive είναι προϊόν κλειστής πηγής από μια αμερικανική εταιρεία, οπότε ακόμη και με ενεργοποιημένο e2ee δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή από την NSA.

Τούτου λεχθέντος, το IDrive είναι μία από τις πιο ισχυρές, ευέλικτες και πλήρως εξοπλισμένες υπηρεσίες backup του cloud που εξετάσαμε. Μας αρέσει ιδιαιτέρως η δυνατότητα απεικόνισης πλήρους δίσκου και η αληθινή αρχειοθέτηση, όπου τα αρχεία δεν διαγράφονται από το διακομιστή όταν διαγράφονται τοπικά, καθιστά το IDrive εξαιρετικά ανώτερο από όσους αρέσουν τα Dropbox και το Google Drive.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me