iVPN Review

VI har ÄNDRAT HUR VI KONTROLLERAR ÖVERSIKT!
Vi har nyligen uppdaterat vår poängprocess för alla recensioner på ProPrivacy.com. Detaljer om våra nya poängkriterier hittar du här

iVPN

 • Prissättning

  Från $ 6.00
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS

  • Android

  • iOS
 • unblocks:


  • Netflix

  • iPlayer

ProPrivacy.com Göra
7,6 av 10

Sammanfattning

I denna IVPN-granskning hittar jag en Gibraltar-baserad VPN-leverantör som inte håller några loggar alls. Det är lite dyrt för vad som i princip är en ganska avskalad VPN-tjänst, men vad den gör, den (av-och-stor) gör rätt. Det är viktigt att den använder stark kryptering och läcker inte din riktiga IP-adress. Den verkliga mördaren är dock IVPN: s snabbprestanda. Helt enkelt är det bland de bästa jag någonsin har sett.

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  gibraltar
 • Länder
  18
 • Samtidiga anslutningar
  5

Funktioner

Följande funktioner är tillgängliga för alla användare:

 • Servrar i 12 länder
 • Upp till tre samtidiga anslutningar (mer tillgängliga på begäran)
 • Port vidarebefordran (via webbgränssnitt eller klient)
 • Multihop VPN
 • OpenVPN och L2TP / IPsec VPN-protokoll
 • Garanti kanarie
 • P2P är tillåtet

Servrarna är huvudsakligen baserade i Europa, men också i USA, Kanada och Hong Kong.

Multi-hop (dubbel) VPN

Detta tillåter dig i princip att "kedja" VPN-servrar, så att dina data dirigeras mellan två VPN-servrar när de reser mellan dig och internet.

Din PC / enhet -> VPN-server 1 -> VPN-server 2 -> Internet

En utmärkt (och unik) funktion i IVPN: s implementering av multihop VPN är att det gör att du kan dubbelhoppa genom alla två servrar. Trots namnet är det dock inte möjligt att hoppa via mer än två servrar.

Sådan kedja kan ge vissa säkerhetsfördelar, men kommer alltid att leda till en stor hastighetsförlust. Som jag hävdar i den här artikeln, tror jag att integritets- / säkerhetsfördelarna för multihop VPN som använder samma VPN-tjänst är ganska begränsade. Men jag förstår att detta inte är en åsikt som delas av alla.

Besök IVPN »

Hastigheter och prestanda

Alla tester utfördes på min Virgin Media UK 50 Mbps / 3 Mbps fiberanslutning, med OpenVPN UDP-protokollet. Graferna visar de högsta, lägsta och medelhastigheterna för varje server och plats. Se vår förklaring till full hastighetstest för mer information

iVPN-hastigheter

Som vi ser är transatlantiska nedladdningshastigheter mycket anständiga, även om uppladdningshastigheter är mindre. Dessa resultat när de är anslutna till närliggande servrar i Europa är dock fantastiska! De är faktiskt några av de bästa resultaten jag har sett på fyra år som granskar VPN-tjänster.

Som vi tydligt kan se här använder IVPN Googles DNS-servrar. Efter noggrant undersökning av loggfilerna kan jag bekräfta att de skapar DNS-förfrågningar så att de verkar komma från IVPN och inte användare. Jag upptäckte inga IPv4-, DNS- eller WebRTC-läckor.

Observera att RFC-IP för privat bruk endast är lokala IP-adresser. De kan inte användas för att identifiera en individ och utgör därför inte en IP-läcka. Tyvärr stöder min ISP (Virgin Media UK) inte IPv6-anslutningar, så jag kan inte testa för IPv6-läckor för närvarande. Detta är en situation som borde förändras inom en snar framtid.

Uppdatering: Vi har sedan testat igen för IP-läckor på en IPv6-aktiverad anslutning och upptäckt WebRTC IPv6-läckor i båda Windows macOS. Med tanke på IVPN: s annars utmärkta tekniska säkerhet, tyckte vi att detta var mycket nedslående.

Om du letar efter ett VPN för Netflix är den här tjänsten värd att överväga. Jag kunde låsa upp det amerikanska Netflix-innehållet med det. Förutom Netflix kommer du att kunna se BBC iPlayer utanför Storbritannien med den här tjänsten.

Prissättning och planer

Standard

$ 6.00
per månad

Proffs

$ 10.00
per månad

I slutet av 2020 delade IVPN sin enskilda plan i två. Standardpaketet är mer tillgängligt än någonsin, och täcker två enheter samtidigt och kostar bara $ 6 per månad eller $ 60 per år om du är engagerad och vill spara $ 12. Pro nivån är mycket mer omfattande och förbättrar sitt tidigare erbjudande med fem enheter genom att servera 7 enheter för $ 10 per månad eller $ 100 per år. Det finns en dold kvartalsplan för $ 30 var tredje månad, men detta är bara tillgängligt för befintliga användare som automatiskt har uppgraderats till pro-paketet.

IVPN begränsar inte platser eller protokoll på något av paketen, även inklusive åtkomst till Wireguard-servrar och dess egenutvecklade AntiTracker-verktyg på båda. Lite förståeligt är Multihop och Port Forwarding låst bakom en högre betalvägg, exklusiv för proversionen.

IVPN erbjuder en tre-dagars gratis provperiod, men betalningsinformation krävs för att dra nytta av detta. Du debiteras om du inte avbokar innan den tre dagar långa rättegången är över. Utöver detta erbjuder IVPN en återbetalningsgaranti på sju dagar (från betalningsdatum). En 30-dagars utökad återbetalningsgaranti är tillgänglig för tekniska problem.

IVPN accepterar betalning med kredit- / betalkort, PayPal eller Bitcoins (via BitPay). Med hjälp av Bitcoins kan du betala för tjänsten anonymt, men kom alltid ihåg att IVPN kommer att känna din riktiga IP-adress ändå.

Sekretess och säkerhet

IVPN är inbyggt i Gibraltar, ett brittiskt utomeuropeiskt territorium (BOT). Gibraltar har inga obligatoriska lagar om datalagring, vilket tillåter IVPN att erbjuda en fullständigt ingen logg-alls VPN-tjänst.

”Vi lagrar inga anslutningsloggar överhuvudtaget. Dessutom loggar vi inte bandbreddanvändning, sessiondata eller förfrågningar till våra DNS-servrar…. Till skillnad från många tjänsteleverantörer loggar IVPN medvetet inte någon användningsinformation som är kopplad till ett konto eftersom vi tillhandahåller en obegränsad och obegränsad kvotfri tjänst. ”

Vilket är fantastiskt. Ett frågetecken hänger dock över huruvida Gibraltar ska klassificeras som ett fjorton Eyes spionierande alliansland. Det är sant att Storbritannien har litet direkt inflytande över interna Gibraltar-frågor, men som BOT ligger Gibraltar fortfarande under Storbritanniens jurisdiktion och suveränitet.

Det verkar därför vara säkrast att anta att Förenade kungariket kan utöva press på Gibraltan-regeringen och dess företag och institutioner, om den skulle vilja. Att vara baserat i Gibraltar är därför förmodligen säkrare än att ha sitt säte i ett fjorton Eyes-land, men är inte idealiskt.

Det kan vara värt att nämna att Windows-klienten EULA innehöll vissa hänvisningar till jurisdiktion enligt amerikansk lagstiftning när den skrev denna recension. IVPN försäkrar mig dock att detta inte är fallet och att EULA nu har uppdaterats för att klargöra att IVPN helt och hållet ligger under Gibraltar jurisdiktion.

kryptering

För OpenVPN-kryptering använder IVPN en AES-256-kodning med RSA-4096-handskakning och HMAC SHA-1-hashverifiering (kontroll- och datakanaler). Ett Diffie-Hellman-utbyte (DHE) introducerar perfekt framåtriktad PFS), med en ny krypteringsnyckel som genereras varje timme.

Det här är utmärkt. Och webbplatsens Qualys SSL-rapport får en A + med PFS, vilket också är utmärkt.

Jag är lite tveksam till värdet av att ha en ordningskanarie, men är medveten om att andra uppskattar dem.

Hemsidan

IVPN-webbplatsen använder ett smart grått, rött och vitt tema. Det finns inte en enorm mängd information tillgänglig, men vad som finns där är informativt och besvarat de flesta frågor jag hade.

Webbplatsen innehåller också en bra introduktion och allmänna guider för hur VPN fungerar, och jag uppskattar bristen på bombastiskt falskt påstå att tjänsten ger "anonymitet".

Jag uppskattar också den tydliga integritetspolicyn, som är skriven på vanligt engelska.

Stöd

Supporten sker via ett biljetterat e-postsystem (tillgängligt webbformulär). IVPN lovar svar med 24 timmar, men jag fick i allmänhet ett fullständigt och kunnigt svar inom ett par timmar.

Webbplatsen har också ett Live Chat-alternativ, men det fungerade inte när jag provade det. IVPN berättar för mig att "Live chat är en experimentell funktion som vi testar för närvarande, vi garanterar ingen tillgänglighet av livechatt".

programvara

Registrerar dig

Den enda personligt identifierbara information som begärs under registreringen är en giltig e-postadress. Det finns ingen anledning till att detta inte kan vara engångsbruk. När du har betalat får du ett inledande e-postmeddelande med ditt användarnamn (som kan ändras) och en länk till IVPNs installationsguider.

IVPN Windows VPN-klient

Windows-klienten är en ganska anspråkslös app. Brandväggen fungerar emellertid som både en dödsbrytare och DNS-läcksskydd, vilket säkerställer att internettrafik inte kan komma in eller lämna din dator utom via VPN-tunnel

En ovanlig funktion är möjligheten att lämna brandväggen på även när VPN-klienten inte körs. Detta kan hjälpa dig att aldrig av misstag ansluta till internet utan att VPN körs

Du kan ändra portar från klienten och välja en obsfproxy-anslutning för att undvika censur. Obfsproxy är ett verktyg som är utformat för att radera in data i ett obduktionslager, vilket gör det svårt att upptäcka att OpenVPN används. Det har antagits av Tor-nätverket, till stor del som ett svar på att Kina blockerar åtkomsten till offentliga Tor-noder. Det är dock oberoende av Tor och kan konfigureras för OpenVPN (som det är här). Som redan nämnts tillåter IVPN också att dubbla hoppar med två av dess servrar.

Det kan se enkelt ut, men klienten får jobbet gjort. Och brandväggen bör se till att du inte får några IP-läckor när du använder tjänsten (se testresultaten nedan). Jag tyckte dock att klienten var väldigt instabil och led många kraschar när jag skrev denna recension. På plussidan tillät mig detta att bekräfta att brandväggen dödsbrytaren fungerar som den annonseras!

Andra plattformar

IVPN tillhandahåller anpassade VPN-klienter för Windows och VPN-klienter för Mac OSX. De har en VPN för iPhone och Android VPN-appar. Den innehåller också olika OpenVPN- och L2TP / IPsec-installationsguider för Windows, Mac OSX, Android, iOS, Windows Phone, DD-WRT-routrar och mer.

Förblixtade och förkonfigurerade IVPN DD-RT-routrar är tillgängliga från Flashrouters
.

Slutgiltiga tankar

Jag måste säga att jag är mycket imponerad av IVPN. Även om det finns lite krusiduller, erbjuder det en VPN-tjänst utan loggar som har alla de viktigaste sakerna täckt. Den läcker inte din IP-adress som används och den använder mycket stark kryptering.

Det var också för det mesta vansinnigt snabbt. Jag har mycket sällan registrerat resultat till Storbritannien och till fastlands-Europa var som helst lika bra. Resultaten till USA var inte lika imponerande, men är fortfarande mycket acceptabla.

Så IVPN får ett mycket starkt tumme upp från mig. Nu, om bara den jävla Windows-klienten skulle sluta krascha!

Besök IVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me