Kepard Review

Kepard

  • Prissättning

    Från $ 7.00
    / månad

ProPrivacy.com Göra
7,2 av 10

Sammanfattning

Kepard är ett ganska litet moldoviskt VPN-företag som tillhandahåller en blygsam tjänst till ett blygsamt pris. Det skiljer sig emellertid tack vare snygg exekvering och lite bra anpassad programvara. Mac- och iPad- / iPhone-användare kommer att ha mindre att bli upphetsade, men Windows- och Android-användare kommer att uppskatta något av den mest användarvänliga VPN-programvaran vi hittills har stött på. Utöver detta, även om de erbjuder en gratis halvtimmesperiod per dag är inte dåligt, är det ingenstans nära lika bra som den 15 dagars gratisversionen som Kepard av någon anledning håller ganska tyst om.

Prissättning och funktioner

Kepard har bara en (Premium) prisplan till $ 7 per månad (eller $ 35 för 12 månader). För detta får du tillgång till VPN-servrar i USA, Storbritannien, Tyskland, Kanada och Nederländerna genom att ansluta med OpenVPN, L2TP eller PPTP-protokoll. Det finns ingen gräns för trafikhastigheter eller dataanvändning, och upp till två enheter kan anslutas samtidigt. P2P-torrentanvändning är tillåten så länge du är ansluten till en server i Nederländerna, och Kepard är glad för att du har två enheter anslutna samtidigt.

Utöver detta erbjuder Kepard en testtjänst, så att du kan ansluta till sina VPN-servrar i en halvtimme varje dag. Det som egentligen inte nämns någonstans på webbplatsen, och bara blir uppenbart när du installerar Windows- eller Android-klienterna, är att det också finns en gratis 15-dagars testversion av Premium-tjänsten som erbjuds.

Hemsida & Kundsupport

Webbplatsen ser bra ut och är lätt att navigera. Kepard är tydligt stolt över sin Android VPN-app, eftersom den lilla gröna roboten får stolthet på sin plats på hemsidan. Webbplatsen har i övrigt bara en begränsad mängd information tillgänglig, delvis i form av en kort FAQ, men med tanke på tjänstens inga krusiduller besvärar denna brist på information oss inte för mycket. Kepard är angelägen om att marknadsföra sitt affiliate-program och erbjuder mellan 40% och 100% provision på försäljning som kanaliserade sin väg. Det finns också en bloggsida som huvudsakligen handlar om Kepards egna handlingar, men detta uppdateras bara varje månad eller tre.

Kundtjänst sker endast via ett biljett e-postsystem, men när vi gjorde en förfrågan besvarades vi inom några minuter så även om det är grundläggande verkar det vara ganska effektivt.

Sekretess och säkerhet

Kepard håller stockar i 3 dagar. Dessa registrerar din verkliga IP-adress, start- och sluttid för sessionen och den e-postadress du registrerade dig (som är den enda information som finns på filen efter tre dagar). I sina villkor anger Kepard att de kommer att samarbeta med de moldaviska myndigheterna i händelse av en stämning, men eftersom mycket lite information bevaras till och med i tre dagar tror vi inte att detta är ett stort problem.

När det gäller kryptering, medan webbplatsen nämner 'upp till' 265-bitars kryptering, när vi frågade fick vi höra att 128-bitars blowfish OpenVPN är standard. Som vi tidigare sagt föredrar vi att se minst 256-bitars kryptering som standard, men för de flesta användare är 128-bitars bra.

Processen

Registrerar dig

Vi bestämde oss för att det skulle vara en bra idé att prova den kostnadsfria halvtimmeservicetjänsten innan vi lägger upp några förberedelser. För att göra detta behövde vi bara ladda ner och installera klienten och sedan registrera oss med bara en e-postadress och lösenord som vi har frågat.

När vi hade registrerats var vi med för en trevlig överraskning, eftersom vi utan någon fanfare verkar ha fått 15 dagar gratis Premium VPN-tjänst. Jippie!

Om du vill betala för Premium-tjänsten när provperioden är över kommer du att be om mer personlig information.

Betalningsalternativen är lite begränsade men borde vara bra för de flesta. Det finns dock inget Bitcoin betalningsalternativ, vilket är synd.

Windows VPN-klienten

Windows VPN-klienten är rent utformad och ganska snygg, med en stor 'strömbrytare' i mitten för att slå på och stänga av anslutningen. Att byta länder handlar helt enkelt om att klicka på flaggan och göra ditt val.

Att välja vilket protokoll du vill ansluta med, förutom andra grundläggande parametrar, är också enkelheten själv.

Att kunna välja mellan TCP- och UDP-versioner av OpenVPN-protokollet är en fin touch. Skillnaden mellan de två är mycket teknisk, men i teorin är TCP långsammare än UDP, men mer pålitlig.

Anslutningen till Nederländerna är viktig eftersom torrent P2P endast kan användas när du gör det. Vi har, det måste sägas sett snabbare hastigheter, men å andra sidan tycker de är acceptabla.

Andra plattformar

Kepard tillhandahåller dedikerade VPN-klienter för Windows och Android, samt detaljerade instruktioner för att konfigurera Windows, Linux och OSX för de olika protokollen (ingen L2TP för Linux). Instruktioner finns också för att ställa in Android och som manuellt med PPTP och L2tP / IP Sec. Om du letar efter en VPN för iOS eller en VPN för Mac med en anpassad klient måste du överväga en annan tjänst.

Slutsats

Vi gillade Kepard. Andra än Android-appen gör det inget särskilt speciellt, men gör det elegant, effektivt och till en blygsam prispunkt. Windows VPN-klienten är en fantastisk programvara som kompletteras med en fantastisk Android-app. Aldrig tidigare har vi hittat så enkelt att ansluta en telefon till en VPN-server med OpenVPN, och vi älskar konsistensen mellan skrivbord och telefongränssnitt. Införandet av en 15-dagars gratisversion är också anmärkningsvärd och innebär att det är väldigt liten anledning att inte prova tjänsten.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me