LeVPN Review

LeVPN


 • Prissättning

  Från $ 4.95
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS

  • Android

  • Linux

  • iOS

Le VPN är en tjänst som marknadsför sig internationellt - med fokus på Frankrike. Det är en Hong Kong-baserad VPN som erbjuder en blandning av VPN och Smart Domain Name System (DNS) -tjänster. Prenumeranter kan använda dessa i kombination. VPN implementerar stark OpenVPN-kryptering på sina stationära klienter. Det saknar emellertid på sina mobilklienter, vilket innebär att konsumenterna måste använda en tredjepartsapp för att ansluta via OpenVPN. När det gäller hastigheter är VPN genomsnittligt, och på grund av att det falskt annonserar som en noll-loggar VPN (det håller faktiskt anslutningsstämplar bredvid IP-adresser) är denna VPN inte perfekt när det gäller sekretess.

ProPrivacy.com Göra
7 av 10

Sammanfattning

Snabbstatistik

 • Länder
  114
 • Samtidiga anslutningar
  5
 • Jurisdiktion
  Hong Kong
 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  63,9 Mbps

Pris

12 månader

$ 4.95
per månad

6 månader

$ 7.50
per månad

1 månad

$ 9.95
per månad

Le VPN tillhandahåller både VPN och Smart DNS-tjänster med alla sina prenumerationer. Det ger båda funktionerna i en plan. Du kan minska den månatliga kostnaden för ett prenumeration genom att göra en längre tid. Du måste dock betala för hela prenumerationsperioden framåt.

Förutom standardalternativen på prissidan är det värt att hålla ögonen öppna för säsongsrabatter på en tvåårsavtal. Dessa publiceras på webbplatsens hemsida.

Stödda betalningsplattformar


Visa / Mastercard


Amex


kryptovaluta

LeVPN ger abonnenterna en 7-dagars återbetalningsgaranti med alla sina prenumerationsalternativ. Le VPN accepterar också en lång lista över betalningstyper, inklusive kreditkort, PayPal och Bitcoin. VPN tillåter också människor att betala med ett antal onlinebetalningar som OneCard och OpenBux. Slutligen använder LeVPN betalningsprocessorer från tredje part: Stripe och Paypal.

Funktioner

torrenta
Totalt servrar 800
Länder 114
Samtidiga anslutningar 5
Router Support
Hamnspedition
Val av hamn
Routrar stöds ASUS AC56U DD-WRT, ASUS RT-AC5300 DD-WRT, NETGEAR NIGHTHAWK R7000, ASUS RT-AC68U, ASUS RT-N66U, LINKSYS E2500, NETGEAR WNR-3500L
Bare metal eller virtuella servrar En kombination

Le VPN är baserat i Hong Kong, en plats som erkänns vara bra för integriteten. Området har inga krav på datalagring.

De viktigaste funktionerna i leverantörens paket är:

 • Totalt 800 servrar i 114 länder

 • Flerspråkig webbplats och app

 • Peer to peer BitTorrenting tillåtet

 • Ingen användarloggspolicy (men behåller anslutningsstämplar tillsammans med användarens IP-adresser som samlas in i prenumerationsfasen)

 • Smart DNS (nu kraftigt utökat och tillgängligt på alla prenumerationsplaner)

 • Automatisk WiFi-skydd

 • Valfri hybridtjänst som innehåller smart DNS

 • OpenVPN, L2TP / IPSec, IKEv2 och PPTP-protokoll

 • Appar för Windows, Mac OS X, macOS, iOS och Android

 • Manuell installation för routrar och Linux-maskiner

 • Split Tunneling

Det imponerande servernätverket innehåller många länder i Karibien och Sydamerika. Det finns också en stark närvaro i länder i Mellanöstern, där censur är utbredd och straffar är tuffa.

Besök Le VPN »

Avblockera Netflix?

Om du letar efter ett VPN för Netflix, skulle jag rekommendera att du letar någon annanstans. Le VPN berättade för mig att det fungerar för att försöka ge åtkomst till tjänsten men att det är "inte stabilt" för tillfället. Att hålla ett steg före Netflix är inte lätt och om avblockering av Netflix är ett primärt problem för dig rekommenderar vi att du letar någon annanstans.

Netflix
iPlayer

Den goda nyheten är att LeVPN tillhandahåller blockering av BBC iPlayer utanför Storbritannien utan problem. Storbritanniens Channel 4 och ITV tillät mig också att titta på videor. Av amerikanska strömmar: Jag kunde inte se en video på ABC-webbplatsen eftersom dess system upptäckte VPN. Men jag fick tillgång till videor på NBC utan problem.

Hastigheter och prestanda

Vi genomförde hastighetstest för Le VPN med vårt vetenskapliga serverbaserade hastighetstestsystem. Vårt unika hastighetstestsystem testar VPN-hastigheter tre gånger om dagen över servrar i Storbritannien, USA, Australien och Hong Kong. Genomsnittet fastställs genom att ta 40% av lokala bursthastigheter (testad i Storbritannien) och 60% av genomsnittliga nedladdningshastigheter (i Mbps) över alla fyra platserna. Detta ger konsumenterna den mest pålitliga och realistiska ögonblicksbilden över VPN-hastigheter som finns på marknaden.

är Le VPN snabbt?

Bilden ovan visar Le VPN-hastighetsresultat under en fyra-månadersperiod som sträcker sig från oktober 2018 till 20 januari 2020. Som du kan se är Le VPN-genomsnittet 28,7 Mbps för nedladdningsanslutningshastigheter. Bursthastigheter är 99,4 Mbps.

Dessa hastigheter är bara tillräckligt bra för att strömma i 4k HD, vilket sannolikt skulle resultera i viss buffring. Det är dock rättvist att säga att hastigheterna är tillräckligt snabba för att de flesta kan njuta av strömmande på plattformar som Netflix eller YouTube.

Sammantaget är hastighetstestresultaten inte fruktansvärda, men det är lätt att se andra VPN på grafen som presterar ungefär dubbelt så mycket som Le VPN.

IP-läckagetest

IPv4-läcka upptäckt?
Datagränser
Bandbreddgränser
WebRTC-läcka upptäckt?
IPv6-läcka upptäckt?
ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 125,67
ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde) 63,9

Jag testade för IP-läckor på IPv4 när jag var ansluten till Le VPNs New York-server. Tester hittade inga IP-läckor, DNS-läckor eller WebRTC-läckage. Tester visade konsekvent min plats som i USA när jag använde en DNS-server i Georgien, vilket innebar att VPN framgångsrikt maskerade min plats. Jag använde ipleak.net för att kontrollera DNS-läckor och WebRTC-felet. Jag anställde också testsidan doileak.net för att dubbelkontrollera för WebRTC-läckor. Webbplatsen kunde inte upptäcka min faktiska plats under dessa IPv4-tester.

Tyvärr presterade VPN inte så bra på IPv6. Under dessa tester anslöt jag till en server i Nederländerna och VPN upptäckte min riktiga IP-adress och visade min verkliga plats i WebRTC-läckor också. Detta visar en vanlig IPv6 IP-läcka och en WebRTC IPv6-läcka. Alla tester gjordes på en ren virtuell maskin på inkognito för att undvika cache-problem. Under våra tester hittades WebRTC-felet för IPv6 på både Mac och Windows. Du kan se resultaten från Windows-testet i bilden nedan.

Le VPN IP-läcka

Sekretess och säkerhet

Fördömnad (stealth)
IPv4 läckeskydd
IPv6 läckageskydd
WebRTC läcksskydd
Kill Switch
Själv värd / Proxied DNS ombud

LeVPN tillhandahåller stark OpenVPN och ingen loggar-policy, detta tillsammans med sin plats i Hong Kong gör VPN generellt bra för integritetsändamål. Dessutom tillåter företaget P2P-nedladdning via BitTorrent.

LeVPN: s integritetspolicy förklarar att företaget inte registrerar sina användares aktiviteter, vilket innebär webbplatserna de besöker när de är anslutna. Det finns dock vissa anslutningsloggar (tidsstämplar). Detta är oerhört problematiskt eftersom företaget i sina servicevillkor medger att:

"När du registrerar dig samlar vi in ​​ditt användarnamn, e-postadress, lösenord (krypterad) och IP-adress."

Anslutningsstämplar lagrade bredvid IP-adresser möjliggör tidskorrelationsattacker. Denna typ av attack kan göra det möjligt för myndigheterna att ta reda på vad prenumeranter har gjort online. Visserligen är en tidskorrelationsattack en mycket målinriktad process som sannolikt endast kommer att användas mot brottslingar på hög nivå. Trots detta är det ett hål i LeVPN: s säkerhet när det gäller integritet.

kryptering

Det finns sex olika sätt att komma åt varje VPN-server. Du kan använda Smart DNS-tjänsten eller en blandning av VPN och Smart DNS. Om du vill hålla fast vid en VPN-anslutning kan du använda Open VPN via User Datagram Protocol (UDP) eller Transmission Control Protocol (TCP), L2TP / Information Protocol Security (IPSec), IKEV2 eller PPTP.

Le VPNs OpenVPN-implementering använder:

 • Datakanal: AES-256-CBC, HMAC SHA256

 • Kontrollkanal: AES-256-CBC, HMAC SHA256, DH-2048 för TLS-handskakning. Företaget berättade för oss att det implementerar PFS med DHE.

Detta är en stark OpenVPN-kryptering som överskrider våra minimikrav för integritet. På grund av IPv6-läckor på Mac och Windows måste konsumenterna dock se till att de inte lider av läckor för att garantera integritet genom att använda denna tjänst.

Kundservice

Pengar tillbaka garanti
24-timmars support
Live chat
Pengar tillbaka garantilängd 7
Gratis prov Ja - 7 dagar

Medlemmar har ett antal val när det gäller att få stöd. Kunskapsbasen är en användbar resurs som svarar på frågor om många ämnen och vanliga frågor. Medlemmar kan emellertid också höja en supportbiljett eller ställa frågor via livechatt. Vem som helst kan komma åt livechatten längst ner till höger på sina webbsidor. Om det inte finns någon tillgänglig just nu, blir du ombedd att höja en supportbiljett.

Tyvärr tyckte jag att livechatten inte var tillgänglig mycket av tiden. Vid ett tillfälle satt jag kvar i en kö i en timme. Trots detta, när jag lyckades prata med en supportagent var de alltid hjälpsamma och kunniga. Även om jag fick mer tekniska frågor vaklade de något.

Kunskapsbasen är mest användbar för installationsinstruktioner. Det har inte mycket felsökningsråd. Det finns dock ett sökfält som hjälper dig att titta igenom dem så det är alltid värt att ta en snabb kontroll för att se om det finns stöd för ditt specifika problem.

För att höja en supportbiljett kan du komma åt denna webbsida antingen via menyn på hemsidan eller via klientområdet. Det är möjligt att ändra stödformens språk.

Användarupplevelse

Användarupplevelse är oerhört viktig när det gäller VPN-tjänster. Nedan hittar du olika aspekter av den testade tjänsten för att se hur den fungerar i den dagliga användningen.

Registrerar dig

För att registrera dig för tjänsten, klicka på knappen för den prenumerationsperiod du vill köpa på prissidan. Registreringssidan är extremt enkel. Det kräver bara en e-postadress för att identifiera dig. Om du vill förbli anonym kan du skapa ett brännare-webbmailkonto för att kommunicera med LeVPN. Det är dock viktigt att du anger en riktig e-postadress eftersom Le VPN skickar dina inloggningsuppgifter dit.

PayPal-betalningsalternativen låter dig välja om du vill ta ett engångsabonnemang eller ställa in ett upprepat faktureringsavtal.

När din betalning har rensats ger Le VPN ett kvitto online. Le VPN skickar en orderbekräftelse, ett välkomstmeddelande, ett kvitto från din betalningsprocessor, ett e-postmeddelande med ditt användarnamn och lösenord för VPN-tjänsten och ett betalningsbekräftelsemail.

Klicka på knappen för ditt operativsystem för att hämta installationsprogrammet. Om du har andra VPN på din dator, se till att de inte körs innan du startar installationen. Som abonnent får du tillgång till klientområdet på Le VPN-webbplatsen. Klicka på "Mitt konto" i webbplatsens toppmeny för att komma åt sidan.

Le VPN Windows VPN-klienten

För att logga in på Windows VPN behöver du det användarnamn och lösenord som du får via e-post efter prenumerationen. Dessa genererade referenser är inte lätt att komma ihåg. Du kan klippa och klistra in dem från e-postmeddelandet. Den goda nyheten är att du bara måste ange dem första gången du använder appen.

Layouten på appens huvudskärm är mycket enkel. Du kan klicka på Anslut-knappen för att ansluta direkt från serverns vallista eller klicka på Tillbaka-knappen och trycka på Anslut på huvudskärmen. Systeminställningarna är tillgängliga via de tre prickmenyn längst upp till höger i appen.

Inställningsskärmen har få alternativ. Appen inkluderar dock en kill switch för att blockera åtkomst till internet om anslutningen till VPN sjunker. Det är också möjligt att ändra språket i appen från den här menyn.

Appen ger tillgång till servrar på åtta platser i USA, inklusive en specialiserad mediaströmningsserver. Le VPN tillhandahåller nu också en gratis Smart DNS-tjänst med sitt premiumabonnemang. Detta är användbart för människor som gillar att göra mycket streaming och vill ha snabba anslutningshastigheter (men som inte specifikt behöver privatliv för att göra det).

Andra plattformar

Du kan installera denna VPN för Mac, Windows, Android, iOS-enheter och Windows-telefoner. Du kan också ladda Le VPN-programvaran på DD-WRT-routrar och Linux-maskiner.

Du kan komma åt Le VPN Smart DNS-tjänsten separat genom att ändra installationen av nätverket för Windows, Mac OS X, macOS och Linux-datorer. Du kan också ändra mobila enheter som kör Android eller iOS för att använda Le VPNs smarta DNS-system. Dessutom kan du komma åt Smart DNS från spelkonsoler, smarta TV-apparater och routrar.

Android-klient

Sedan vi senast testade LeVPN i slutet av 2017 hävdar LeVPN att de har uppdaterat sina Android- och iOS-klienter. Android-klienten är emellertid fortfarande extremt kalkad utan några inställningar som kan växlas. Jag hittade inga killswitch, ingen förmåga att växla igenom krypteringsprotokoll i klienten och ingen tillgänglighet av funktioner som split tunneling.

Den goda nyheten är att Android VPN-klienten använder OpenVPN (UDP 53) som standard. Så trots vad det säger om du klickar på "Fler protokoll / platser" i klienten (den länkar till en sida på sin webbplats som säger att du laddar ner den tredje delen OpenVPN-klienten) - du får OpenVPN-kryptering.

iOS-klient

Liksom Android har den här klienten inte en killswitch. Det tillåter inte heller användare att växla igenom krypteringsprotokoll eller göra något extra som att slå på DNS-läckskydd eller dela tunneling. IOS VPN-klienten använder IKEv2 som standard med IPsec också tillgängligt via appen. Som är fallet med nästan alla iOS-klienter, måste användare ladda ner tredjeparts OpenVPN-anslutningsklient och .ovpn-konfigurationsfiler för att ansluta med OpenVPN-kryptering.

Slutgiltiga tankar

Alternativet att använda en smart DNS-tjänst på en hem-TV är en fantastisk funktion för expats. Tilldelningen av fem samtidiga anslutningar är jämförbar med andra VPN-tjänster på marknaden, vilket är stort.

Smart-DNS / VPN-hybridkonceptet är en bra idé. Det skapar en kallad situation "split tunneling." Detta är ett hett ämne i VPN-branschen för tillfället, och det är bra att se LeVPN tillhandahålla denna funktion.

Även om denna VPN-tjänst är rimligt prissatt är hastigheterna inte så snabba som man hoppas. För de flesta finns det bättre tjänster med stramare integritetspolicyer (som inte håller tidsstämplar bredvid IP: er) och bättre anslutningshastigheter tillgängliga på marknaden. Jag skulle inte prenumerera på LeVPN eftersom jag kan tänka mig ett antal bättre VPN i det här prisintervallet.

Denna VPN riktar sig framgångsrikt på den franska marknaden, där den är mycket framgångsrik. På ProPrivacy.com kan vi inte hjälpa lite synd på de franska konsumenterna. som skulle kunna använda ett bättre VPN för sina pengar!

Besök Le VPN »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me