Ανασκόπηση MEGA

MEGA

Το MEGA είναι μια ασφαλής υπηρεσία αποθήκευσης cloud με έδρα το Auckland της Νέας Ζηλανδίας. Η υπηρεσία ιδρύθηκε αρχικά από τον διαβόητο χάκερ και τον διαδικτυακό επιχειρηματία Kim Dotcom για την ασφαλή αποθήκευση cloud με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Η υπηρεσία διαθέτει ειδική άδεια ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει την χρήση του κώδικα "για λόγους αναθεώρησης και σχολιασμού." Αυτό σημαίνει ότι ο πηγαίος κώδικας για την υπηρεσία μπορεί να προσεγγιστεί και να ελεγχθεί από οποιοδήποτε τρίτο μέρος.

ProPrivacy.com Σκορ
8 από 10

Περίληψη

Ωστόσο, από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2013, ο Kim Dotcom διαχώρισε τρόπους με την εταιρεία το 2015 αφού ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν πλέον ασφαλής. Η Mega Limited, η μητρική εταιρεία της MEGA, αρνείται έντονα ότι συμβαίνει αυτό και δεν φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία που να υπονοούν ότι οι φήμες του Dotcom ήταν αληθινές. Έτσι, αυτή η ενδιαφέρουσα υπηρεσία αποθήκευσης είναι καλή; Και πρέπει να το εμπιστεύεστε για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας?

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το MEGA είναι μια δημοφιλής υπηρεσία αποθήκευσης cloud που χρησιμοποιείται σήμερα από περίπου 150 εκατομμύρια ανθρώπους. Η αποθήκευση του στο σύννεφο έχει σχεδιαστεί κυρίως για να λειτουργεί ως web-based υπηρεσία, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο να αποθηκεύετε δεδομένα online χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης σε οποιαδήποτε συσκευή. Ωστόσο, στις μέρες μας υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές για κινητά Android, iOS και Windows. Επεκτάσεις για δημοφιλή προγράμματα περιήγησης όπως Firefox, Chrome, Safari και Opera. Και οι εκδόσεις desktop για Mac και Windows υπάρχουν.

Το MEGA έχει αλλάξει αρκετά από την έναρξή του όταν οι ελεύθεροι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν 50GB δεδομένα. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν ακόμα να απολαύσουν την υπηρεσία δωρεάν και μπορούν να αποθηκεύσουν έως και 15GB δεδομένων, τα οποία εξακολουθούν να είναι γενναιόδωρα, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε. Οι περισσότερες δωρεάν υπηρεσίες backup του cloud μόνο 5GB δωρεάν αποθήκευσης, οπότε αυτό είναι εξαιρετικό.

mega free cloud εγγραφή

Για όποιον θέλει περισσότερη αποθήκευση δεδομένων, διατίθενται διάφορα προγράμματα συνδρομής που κυμαίνονται από $ 5,60 για ένα Lite Pro λογαριασμός, 11,20 δολάρια για ένα Pro I λογαριασμό, $ 22,41 για ένα Pro II λογαριασμού και $ 33,63 για ένα Pro III λογαριασμός. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε πώς αυτές οι διαφορετικές κλίμακες τιμών παρέχουν διαφορετικές ποσότητες αποθήκευσης.

Μεγάλες χρεώσεις για cloud cloud

Όπως μπορείτε να δείτε, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν και να μεταφέρουν ένα ορισμένο ποσό δεδομένων ανάλογα με το ποσό που πληρώνουν. (Η ποσόστωση μεταφοράς είναι το ποσό των δεδομένων που επιτρέπεται να μεταφέρετε σε έναν κοινόχρηστο σύνδεσμο και έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τους χρήστες να κάνουν κατάχρηση πρόσβασης σε ένα αρχείο, μοιράζοντάς το σε πολλές τοποθεσίες στο διαδίκτυο με πολλούς ανθρώπους). Οι δωρεάν χρήστες λαμβάνουν περίπου 1GB μεταφοράς δεδομένων ανά ημέρα.

Εκτός από τα όρια στην παραπάνω εικόνα, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των σχεδίων. Η MEGA επισημαίνει επίσης ότι ενώ τα όρια μεταφοράς αλλάζουν, οι ταχύτητες μεταφοράς παραμένουν οι ίδιες σε όλα τα δωρεάν προγράμματα συνδρομής. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι μερικοί άνθρωποι παραπονιούνται για αργές ταχύτητες μεταφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα 15GB ελεύθερης αποθήκευσης, οι ελεύθεροι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα επιτεύξεων που τους επιτρέπει να κερδίζουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Για παράδειγμα, εάν προσκαλέσετε έναν φίλο να συμμετάσχει στη MEGA, θα λάβετε επιπλέον 10GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου συν 20GB ποσόστωσης μεταφοράς που ισχύει για 365 ημέρες. Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά ανταμοιβή διαθέσιμα, οπότε αξίζει τον έλεγχο κάνοντας κλικ στο εικονίδιο πυραύλων στην επάνω δεξιά γωνία του πελάτη web.

Mega Cloud εικονίδιο πυραύλων σε web client

Αυτή είναι μια ωραία προσθήκη που ενθαρρύνει τους χρήστες της MEGA να διατηρούν ενεργά τους λογαριασμούς τους. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι εάν χρησιμοποιείτε χώρο αποθήκευσης που παρέχεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα για να αποθηκεύσετε κάτι σημαντικό, θα μπορούσατε να χάσετε αυτά τα δεδομένα όταν ανακληθεί η ποσόστωση. Θεωρητικά, αυτό θα μπορούσε να είναι περισσότερο πρόβλημα από ό, τι αξίζει.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι η MEGA διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει όλα τα δεδομένα του λογαριασμού σας για να ελευθερώσει χώρο στους διακομιστές της, εκτός εάν διατηρήσετε ενεργό τον λογαριασμό σας. Η MEGA συνιστά στους ελεύθερους χρήστες να διατηρούν το λογαριασμό τους ενεργό τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση δεν σας επιτρέπει να ανοίξετε πολλούς δωρεάν λογαριασμούς και προφανώς παρακολουθεί τις διευθύνσεις IP για να διαπιστώσει εάν κάποιος εκμεταλλεύεται την υπηρεσία.

Χαρακτηριστικά

Το MEGA διαθέτει όλες τις συνήθεις λειτουργίες που θα περιμένατε από μια ασφαλή λύση αποθήκευσης cloud. Ωστόσο, έχει επίσης μερικά μοναδικά extras. Ακολουθεί μια λίστα με όλα τα χαρακτηριστικά του:

 • Εφαρμογές για όλες τις πλατφόρμες και τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης.
 • Web client για πρόσβαση από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης.
 • Κοινή χρήση αρχείων με επαφές σε πλήρως κρυπτογραφημένη κατάσταση.
 • Δημιουργήστε δεσμούς κρυπτογραφημένους και προστατευμένους με κωδικό πρόσβασης στα αρχεία σας.
 • Προβολή φωτογραφιών και βίντεο εν κινήσει.
 • Επιλογές εκδόσεων για την επαναφορά ενός αρχείου σε μια παλαιότερη έκδοση.
 • Η λειτουργία Συνομιλίας σάς επιτρέπει να στέλνετε κρυπτογραφημένα μηνύματα σε άλλους χρήστες
 • Επέκταση MEGAbird για τον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Firefox. χρησιμοποιήστε τον Thunderbird για να στείλετε μεγάλα κρυπτογραφημένα αρχεία.
 • MEGAcmd εφαρμογή γραμμής εντολών. Αυτό το εργαλείο είναι διαθέσιμο για Mac, Windows ή Linux. Επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται στο λογαριασμό τους MEGA σαν να ήταν τοπικός φάκελος και τους επιτρέπει να κάνουν χρήση όλων των προηγμένων λειτουργιών του MEGA μέσω μιας διεπαφής γραμμής εντολών.

Ρύθμιση

Η εγκατάσταση του MEGA και η εργασία είναι εύκολη. Απλά κατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της και δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό για να ξεκινήσετε τη χρήση της υπηρεσίας. Εάν προτιμάτε να πληρώσετε για ένα premium λογαριασμό, η επιλογή είναι εκεί και θα σας δοθεί η δυνατότητα να πληρώσετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Ωστόσο, το Paypal δεν είναι πια επιλογή. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να πληρώσετε με Bitcoin, η οποία είναι μεγάλη.

Αφού πληρώσετε, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα σας ζητάει να επιβεβαιώσετε τον λογαριασμό σας. Αφού επιβεβαιώσετε μέσω αυτού του συνδέσμου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είστε έτοιμοι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία. Η παροχή μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι τέλεια όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ωστόσο, τουλάχιστον δεν χρειάζεται να παράσχετε έναν αριθμό τηλεφώνου για να λάβετε έναν κωδικό επικύρωσης.

Μόλις επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας, έχετε τη δυνατότητα είτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής είτε να συνεχίσετε χωρίς αυτήν (χρησιμοποιώντας τη διεπαφή ιστού). Πραγματοποιήσαμε λήψη της εφαρμογής επειδή θέλαμε να δοκιμάσουμε και τα δύο. Αφού κάναμε κλικ στο στοιχείο λήψης, προσκαλέσαμε να συνεχίσουμε και στο cloud drive.

Mega Cloud κατεβάσετε

Κάνοντας κλικ στην επιλογή "Μεταβείτε στη μονάδα μου Cloud Drive", θα σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε ένα κλειδί ανάκτησης με δυνατότητα λήψης. Το κλειδί θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε το λογαριασμό σας αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Εάν αισθάνεστε άνετα ότι δεν θα ξεχάσετε ποτέ τον κωδικό πρόσβασης. δεν χρειάζεστε πραγματικά το κλειδί. Ωστόσο, ίσως να θέλετε να το αποθηκεύσετε κάπου ασφαλώς (όπως σε έναν ασφαλή διαχειριστή κωδικών πρόσβασης) για κάθε περίπτωση.

Κλειδί ανάκτησης Mega Cloud

Ευκολία στη χρήση

Μόλις είστε στην εφαρμογή σύννεφο, σας παρέχονται διάφορες συμβουλές και συμβουλές για να ξεκινήσετε. Αυτός ο οδηγός είναι χρήσιμος για όποιον δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κάποια υπηρεσία αποθήκευσης cloud ή για οποιονδήποτε έχει προβλήματα με το νέο λογισμικό.

Ωστόσο, ακόμη και χωρίς αυτές τις συμβουλές και κόλπα, πιστεύουμε ότι το MEGA είναι εξαιρετικά εύκολο να συνηθίσετε και δεν πρέπει να δημιουργεί προβλήματα για κανέναν που θέλει να αρχίσει να αποθηκεύει εικόνες, βίντεο ή άλλα αρχεία online.

Mega Cloud client

Η Cloud Drive σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να συνδεθείτε στην υπηρεσία από ένα πρόγραμμα περιήγησης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε αρχεία από οποιαδήποτε συσκευή. Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τις εκδόσεις των Windows και Android για να δούμε πώς διαφέρει το λογισμικό.

Πραγματοποιήσαμε λήψη του MEGAsync έκδοση 4.2.0 για Windows και βρήκαμε την εγκατάσταση άψογη. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα είτε να πραγματοποιήσουν πλήρη συγχρονισμό είτε επιλεκτικό συγχρονισμό ανάλογα με την προτίμηση τους. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργείτε μόνο συγκεκριμένους φακέλους από τη Cloud Drive στο λογισμικό επιφάνειας εργασίας. Επιλέξαμε έναν επιλεκτικό συγχρονισμό για να δούμε τι έμοιαζαν οι επιλογές. Διαπιστώσαμε ότι αν δεν έχετε κάνει διάφορους φακέλους στον πελάτη ιστού, δεν θα έχετε καμία επιλογή να κάνετε.

Το Mega Cloud επιλέγει τύπο εγκατάστασης

Στην πραγματικότητα, αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρέπει πάντα να οργανώσετε όλα τα αρχεία και τους φακέλους σας στο πρόγραμμα-πελάτη ιστού, επειδή αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη στο λογισμικό επιφάνειας εργασίας.

Κάνοντας κλικ στο γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία μπορείτε να ανεβάσετε ή να κατεβάσετε αρχεία από το Cloud Drive. Το μόνο μικρό εμπόδιο με αυτή τη λειτουργία είναι ότι έπρεπε να κάνουμε κλικ στα αρχεία που θέλαμε να φορτώσουμε μέσα στο παράθυρο (δεν μπορούσαμε να τα αναζητήσουμε). Αυτό θα μπορούσε να ενοχλητικό εάν πρέπει να μετακινηθείτε σε ένα πολύ μεγάλο φάκελο αρχείων.

Η κοινή χρήση φακέλων είναι εξαιρετικά εύκολη. Για να το κάνετε αυτό, απλά κάντε δεξί κλικ στο φάκελο που θέλετε να μοιραστείτε και επιλέξτε κοινή χρήση. Εδώ, μπορείτε να εισαγάγετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μεταβιβάσετε το φάκελο σε μια επαφή της επιλογής σας.

Τα αρχεία μπορούν να μοιραστούν με έναν σύνδεσμο. Αυτά μπορούν είτε να μοιραστούν με ένα κλειδί κρυπτογράφησης είτε να μοιραστούν χωρίς το κλειδί (αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα μοιραστείτε ιδιωτικά με οποιαδήποτε επαφή θέλετε να μοιραστείτε ένα αρχείο με). Η σύνδεση με το συνημμένο κλειδί θα προκαλέσει την εμφάνιση μιας προειδοποίησης, συνιστώντας ότι οι χρήστες στέλνουν απευθείας το κλειδί.

Οι συνδέσεις μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να διαρκούν μόνο για μια επιλεγμένη περίοδο και οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να προστατεύσουν τον κωδικό πρόσβασης με τον κωδικό πρόσβασης. Όταν επιχειρείτε πρώτα να δημιουργήσετε ένα σύνδεσμο, οι χρήστες καλούνται να συμφωνήσουν να μην μοιράζονται συνδέσμους με περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Εξάγετε αρχεία στο Mega Cloud

Έχοντας δημιουργήσει το σύνδεσμο μπορείτε απλά να το μοιραστείτε με οποιονδήποτε και όσο έχουν το κλειδί και τον κωδικό πρόσβασης, μπορούν να το αποκρυπτογραφήσουν και να έχουν πρόσβαση στο αρχείο. Βρήκαμε όλες τις πτυχές της χρήσης του MEGA για να ανεβάσετε, να κατεβάσετε, να αποθηκεύσετε, να μοιραστείτε και να συνδεθείτε εξαιρετικά εύκολα.

Κάτω από την αριστερή πλευρά του προγράμματος-πελάτη Cloud Drive, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη μονάδα δίσκου, τους πρόσφατους φακέλους, τα κοινόχρηστα στοιχεία και τον πελάτη συνομιλίας. Δυστυχώς, δεν είχαμε άλλους χρήστες MEGA να συζητήσουμε, αλλά το χαρακτηριστικό φαίνεται εξαιρετικό από μια γρήγορη ματιά.

Mega chat σε απευθείας σύνδεση συνομιλία

Συνολικά, αυτή είναι σίγουρα μια υπηρεσία που είναι ιδανική για αρχάριους που αναζητούν μια ασφαλή υπηρεσία αποθήκευσης cloud που είναι συμβατή με όλες τις συσκευές τους, παρέχει συγχρονισμό και επιτρέπει κοινή χρήση αρχείων χωρίς να χρειάζεται να μάθει τίποτα περίπλοκο. Κατά τη γνώμη μας, η MEGA παρέχει μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ ροής εργασίας / παραγωγικότητας και ιδιωτικότητας. Δεν βρήκαμε πραγματική διαφορά στη λειτουργικότητα σε όλες τις εκδόσεις που χρησιμοποιήσαμε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ξεχωριστή καμπύλη εκμάθησης σε όλες τις εφαρμογές.

Ένα πράγμα που αξίζει να έχουμε κατά νου είναι ότι οι επεκτάσεις δεν προσφέρουν καμία προφανή λειτουργικότητα οι ίδιοι, απλά ανοίγουν MEGA στο πρόγραμμα περιήγησης. Ζητήσαμε από την επιχείρηση να ξεκαθαρίσει ακριβώς γιατί αξίζει να χρησιμοποιήσει την επέκταση και μας είπαν:

"Η επέκταση MEGA θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε το MEGA στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Θα μειώσει τους χρόνους φόρτωσης, θα βελτιώσει την απόδοση λήψης και θα ενισχύσει την ασφάλεια. Οποιαδήποτε διεύθυνση MEGA θα ληφθεί από αυτήν την επέκταση και θα παραμείνει τοπική (δεν θα φορτωθεί JavaScript από τους διακομιστές μας). Οι ασφαλείς αυτόματες ενημερώσεις παρέχονται χάρη στην κρυπτογραφική υπογραφή ιδιωτικού κλειδιού.

Το MEGA είναι πιο ασφαλές χρησιμοποιώντας την επέκταση (-ες), επειδή οι πόροι ιστού (JS / html) φορτώνονται τοπικά από την ίδια την επέκταση και επομένως αποτρέπουν τυχόν επίθεση MITM.

Ένας άλλος καλός λόγος για να χρησιμοποιήσετε την επέκταση MEGA είναι ότι θα σας επιτρέψει να μεταφέρετε μεγαλύτερα αρχεία μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης. Διαφορετικά, η εσωτερική μνήμη που παρέχεται από το πρόγραμμα περιήγησης είναι πολύ περιορισμένη για μεταφορές αρχείων. "

Μυστικότητα

Το Mega είναι μια ασφαλής υπηρεσία αποθήκευσης cloud που λειτουργεί με μηδενική γνώση των κλειδιών κρυπτογράφησης των ανθρώπων. Σε μια τέτοια υπηρεσία όλα τα έγγραφα κρυπτογραφούνται τοπικά χρησιμοποιώντας ένα κλειδί που δεν μοιράζεται ποτέ με το MEGA. Ως αποτέλεσμα της διατήρησης του πλήρους ελέγχου της κρυπτογράφησης των δεδομένων τους, οι χρήστες δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχούν για το γεγονός ότι τα δεδομένα τους παρεμποδίζονται κατά τη μεταφορά ή όταν βρίσκονται σε ηρεμία.

Ωστόσο, μια παρενέργεια αυτής της ασφάλειας είναι ότι οι χρήστες δεν μπορούν ποτέ να ανακτήσουν το λογαριασμό τους. Το Mega καθιστά σαφές ότι εάν οι χρήστες ξεχάσουν τον κωδικό πρόσβασής τους, θα χάσουν την πρόσβαση στο λογαριασμό τους.

Κύριο κλειδί κωδικού πρόσβασης Mega Cloud

Στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών, η επιχείρηση υπενθυμίζει στους χρήστες ότι πρέπει να προστατεύουν όχι μόνο τον κωδικό πρόσβασής τους αλλά και την πρόσβαση στις συσκευές τους:

"Θα πρέπει να κρατήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας και το κλειδί αποκατάστασης ασφαλείς και εμπιστευτικές. Δεν πρέπει να μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασής σας με κανέναν άλλον και δεν θα πρέπει να εκδίδετε κλειδιά κρυπτογράφησης σε οποιονδήποτε άλλο, εκτός εάν επιθυμείτε να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας. Αν χάσετε ή πληκτρολογήσετε λάθος τον κωδικό πρόσβασής σας, θα χάσετε την πρόσβαση στα δεδομένα σας. Η κρυπτογράφηση δεν θα βοηθήσει, αν κάποιος έχει πλήρη πρόσβαση στο σύστημά σας ή τη συσκευή σας.

"Σας καλούμε να χρησιμοποιήσετε τις βέλτιστες πρακτικές για να διασφαλίσετε την ασφάλεια και την ασφάλεια του συστήματός σας και των συσκευών σας (π.χ. με μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης, αναβαθμίσεις ασφαλείας, προστασία τείχους προστασίας, λογισμικό προστασίας από ιούς, ασφάλεια και κρυπτογράφηση των συσκευών σας). Το Mega δεν θα σας στείλει ποτέ μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ζητώντας τον κωδικό πρόσβασής σας ή προτείνοντας να κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, οπότε μην ξεγελιέστε από κάποιο τέτοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επειδή δεν θα είναι από εμάς. "

Το ToS της MEGA αναφέρει επίσης σαφώς ότι όλοι οι χρήστες διατηρούν πλήρη ιδιοκτησία των δεδομένων τους:

"Εσείς είστε κάτοχος ή αναλαμβάνετε ότι είστε εξουσιοδοτημένοι να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε πνευματική ιδιοκτησία σε δεδομένα που αποθηκεύετε, χρησιμοποιείτε, κατεβάζετε, ανεβάζετε, μοιράζεστε, αποκτάτε πρόσβαση, μεταφέρετε ή διαθέτετε διαφορετικά από τα συστήματά μας ή χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας. Παρέχετε σε μας μια παγκόσμια άδεια χρήσης χωρίς δικαιώματα για τη χρήση, την αποθήκευση, την αντιγραφή, την αντιγραφή, τη μετάδοση, τη διανομή, την επικοινωνία, την τροποποίηση και με άλλο τρόπο τη διάθεση των δεδομένων σας, αποκλειστικά για τους σκοπούς που επιτρέπουν σε εσάς και εκείνους στους οποίους έχετε πρόσβαση, να χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες μας και για οποιονδήποτε άλλο σκοπό που σχετίζεται με την παροχή των υπηρεσιών σε εσάς και σε αυτούς ».

Η MEGA θα συμμορφωθεί με τις ανακοινώσεις κατάργησης και θα συνεργαστεί με την επιβολή του νόμου εάν πιστεύει ότι το περιεχόμενο που παραβιάζει ή προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα αποθηκεύεται ή διαδίδεται μέσω των διακομιστών της. Ωστόσο, επειδή όλα τα δεδομένα σας διαβιβάζονται και αποθηκεύονται σε κρυπτογραφημένη μορφή, είναι θεωρητικά αδύνατο για το MEGA να έχει πρόσβαση στα περιεχόμενα των δεδομένων σας, εκτός εάν μια επαφή που μοιράστηκε ένα αρχείο με (και παρέχεται ένα κλειδί κρυπτογράφησης) περνά επίσης από αυτό το κλειδί κρυπτογράφησης MEGA.

Ελέγξαμε την πολιτική απορρήτου της εταιρείας και με χαρά ανακάλυψα ότι γράφτηκε με τρόπο συμβατό με το GDPR. Ωστόσο, ανακαλύψαμε επίσης ότι αν και τα αρχεία αποθηκεύονται με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, ορισμένα μεταδεδομένα σχετικά με τα αρχεία μεταβιβάζονται στο MEGA σε μη κρυπτογραφημένη μορφή.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα μεταδεδομένα αυτά "δεν αποκαλύπτουν το περιεχόμενο ή τις πληροφορίες που περιέχει το αρχείο". Παρά το γεγονός αυτό, ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να ενοχλούνται από αυτό το επίπεδο συλλογής δεδομένων, επειδή τα μεταδεδομένα αυτά περιέχουν τα εξής:

Ο τύπος του προγράμματος περιήγησης και το λειτουργικό σύστημα, η διεύθυνση IP και οι πληροφορίες θύρας, η χρήση του API, οι μεταφορτώσεις αρχείων, οι δημιουργίες φακέλων και οι εξαγωγές συνδέσμων, η χώρα που πιστεύουν ότι έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες τους, τα μεγέθη αρχείων, η σειρά έκδοσης, τα χρονικά σήματα διαγραφής, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όσων επικοινωνείτε με τα συστήματα Mega, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαφών των συμμετεχόντων στο chat, καθώς και την ώρα έναρξης συνομιλίας και τη διάρκεια συνομιλίας.

Η MEGA δημοσιεύει μια έκθεση διαφάνειας που δείχνει ακριβώς πόσα αιτήματα κατάσχεσης πρέπει να αντιμετωπίσει για λόγους πνευματικής ή πνευματικής ιδιοκτησίας. Και πάλι, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αδύνατο για την MEGA να εκδώσει αιτήσεις κατάπαυσης εκτός εάν ο χρήστης έχει δημοσιεύσει ή παράσχει το ίδιο το κλειδί κρυπτογράφησης (ή παρέχεται από τρίτο με το οποίο έχετε μοιραστεί το κλειδί).

Ωστόσο, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το MEGA έχει λάβει κατά το παρελθόν κριτική για τη διαγραφή των φακέλων των ανθρώπων, αφού έλαβε μια ειδοποίηση κατάργησης. παρόλο που τα αρχεία αυτά δεν αποτελούσαν πνευματικά δικαιώματα. Σύμφωνα με τις εκθέσεις, αυτό συνέβη αφού τοποθετήθηκαν στο διαδίκτυο συνδέσεις με αρχεία (που ανήκαν πραγματικά στους χρήστες).

Ασφάλεια

Όλη η επικοινωνία με τους διακομιστές MEGA εξασφαλίζεται χρησιμοποιώντας TLS / SSL. Ελέγξαμε το MEGA χρησιμοποιώντας Qualys SSL εργαστήρια και η υπηρεσία έλαβε ένα -A, το οποίο είναι αρκετά καλό αποτέλεσμα (και σημαίνει ότι τα δεδομένα πρέπει να είναι ασφαλή κατά τη μεταφορά).

Οι κωδικοί πρόσβασης του συνδρομητή MEGA έχουν χρεωθεί με τη συνάρτηση εξαγωγής PBKDF2 χρησιμοποιώντας το SHA256. Ένα τυχαίο κύριο κλειδί 128 bits (16 bytes) σε μήκος δημιουργείται χρησιμοποιώντας το εγγενές CSPRNG του πελάτη. Για πρόσθετη ασφάλεια παράγεται επίσης 128 bit τυχαίου αλατιού.

Μετά από αυτό, η πρώτη φορά που ένας χρήστης καταγράφει τα ακόλουθα κλειδιά κρυπτογράφησης παράγεται επίσης αυτόματα:

 • Ένα ζευγάρι κλειδιών RSA, 2048 bits (χρησιμοποιείται για την κοινή χρήση φακέλων / αρχείων).
 • Ένα ζευγάρι κλειδιών Ed25519, 256 bits (χρησιμοποιείται ως ρίζα εμπιστοσύνης για επαλήθευση δακτυλικών αποτυπωμάτων χρήστη και υπογραφή άλλων κλειδιών. Αυτό το ζεύγος κλειδιών αναφέρεται ως κλειδιά υπογραφής).
 • Ένα ζευγάρι κλειδιών Curve25519, 256 bits (χρησιμοποιείται για MEGAchat).

Αυτά τα ιδιωτικά κλειδιά κρυπτογραφούνται από το βασικό κλειδί του χρήστη χρησιμοποιώντας το AES-ECB και αποθηκεύονται από το API. Το MEGA δεν έχει ποτέ πρόσβαση σε ιδιωτικά κλειδιά κειμένου καθόλου σε οποιαδήποτε στιγμή της διαδικασίας.

Το MEGA παρέχει επίσης πρόσβαση στον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων μέσω εφαρμογών ελέγχου ταυτότητας, όπως είναι ο Επαληθευτής Google.

Τα αρχεία και οι φάκελοι είναι κρυπτογραφημένα χρησιμοποιώντας ένα AES-128, το οποίο θα πρέπει να είναι ασφαλές καιρό στο μέλλον (χρησιμοποιώντας τις γνωστές σήμερα μεθόδους). Ο έλεγχος ακεραιότητας μετά τη λήψη ή τη μεταφόρτωση πραγματοποιείται μέσω μιας διακύμανσης της CCM.

Τα αρχεία συνδέσεων προστατεύονται με τη χρήση PBKDF2-HMAC-SHA512 με 100.000 γύρους και 256-bit τυχαίου άλατος και τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη για την απόκτηση ενός Derived Key 512-bit.

Οποτεδήποτε ένας χρήστης θέλει να μοιράζεται δεδομένα με έναν άλλο χρήστη, πρέπει να κρυπτογραφήσει τα απαιτούμενα κλειδιά κρυπτογράφησης με το δημόσιο κλειδί του παραλήπτη πριν από τη μετάδοση του αρχείου. Η ταυτότητα του παραλήπτη μπορεί να ελεγχθεί επαληθεύοντας τα δακτυλικά αποτυπώματα τους μέσω ενός ανεξάρτητου καναλιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή ο πελάτης που χρησιμοποιεί πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιεί Javascript για όλες τις κρυπτογράφησης, αποκρυπτογράφησης και δημιουργίας κλειδιού - υπόκειται σε ορισμένες γνωστές ευπάθειες, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων "man-in-the-middle" που προκαλούνται από την εξαναγκασμό κλειδιών στον χρήστη. Οι χρήστες που είναι παρανοϊκοί σχετικά με τα τρωτά σημεία Javascript που βασίζονται στο πρόγραμμα περιήγησης θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την επιφάνεια εργασίας, τις εφαρμογές για κινητά και τις επεκτάσεις.

Συνολικά, οι κρυπτογραφικές αρχές που χρησιμοποιούνται από την κρυπτογράφηση MEGA από άκρο σε άκρο είναι σωστές, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα ιδιωτικότητας και ασφάλειας χρησιμοποιώντας την υπηρεσία.

Εξυπηρέτηση πελατών

Οι χρήστες του MEGA μπορούν να εγείρουν ανησυχίες ή να κάνουν ερωτήσεις από τον πελάτη, μεταβαίνοντας στο μενού ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά γωνία, ακολουθούμενο από "Λήψη υποστήριξης". Εδώ οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν ένα εισιτήριο με βάση το πρόβλημά τους.

Οι χρήστες έχουν τις εξής επιλογές: Γενική Έρευνα, Τεχνική υποστήριξη, Πρόβλημα πληρωμής, Ξεχασμένος κωδικός, Θέμα μεταφοράς, Επαφή / Κοινή Έκδοση, Έκδοση MEGAsync, ή Λείπει / αόρατα δεδομένα. Μόλις αυξηθεί το εισιτήριο, οι χρήστες θα λάβουν απάντηση στις ερωτήσεις τους σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Βρήκαμε απαντήσεις που έρχονται γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε περισσότερο από μια ώρα ή δύο. Ωστόσο, ανάλογα με το επίπεδο της ερώτησης που ρωτάτε μπορεί να χρειαστεί να πάτε μπροστά και πίσω αρκετές φορές για να πάρετε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν σε μια ενότητα Blog με πολλά καλά γραμμένα άρθρα σχετικά με τις πτυχές της υπηρεσίας. Αυτές οι καταχωρήσεις αρχειοθετούνται σε χρόνια για να διευκολύνουν την περιήγηση. Οι χρήστες έχουν επίσης πρόσβαση σε ένα τεράστιο τμήμα ερωτήσεων με απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους διάφορους πελάτες, τις επεκτάσεις και τις λειτουργίες. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά υποστήριξης παρουσιάζονται καλά και επιτρέπουν στους χρήστες να λαμβάνουν γρήγορα απαντήσεις σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που αναζητούν.

Συνολικά, διαπιστώσαμε ότι η υποστήριξη πελατών με τη MEGA είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο και η εταιρεία παρέχει σίγουρα πολλές λεπτομέρειες (από άποψη τεχνικών πτυχών της υπηρεσίας, όπως τα επίπεδα κρυπτογράφησης) στον ιστότοπό της, κάτι που είναι σπουδαίο.

συμπέρασμα

Όταν πρόκειται για την εύρεση ενός διαχειριστή κωδικών που είναι ταυτόχρονα ασφαλής αλλά και φιλικός προς το χρήστη, η εργασία δεν είναι πάντα εύκολη. Ωστόσο, λόγω του τρόπου με τον οποίο το MEGA είναι συγκεντρωμένο, είναι πράγματι ένα περιστατικό να το χρησιμοποιήσετε. Και αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που συχνά χρειάζεται να μοιράζονται αρχεία με φίλους και οικογένεια - το MEGA κάνει πραγματικά εξαιρετικά εύκολο να το κάνετε τόσο με ασφάλεια και ιδιωτικά.

Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν νόμιμα αρχεία επισημανθεί ως πειρατικό περιεχόμενο και διαγράφονται είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, ειδικά εάν βασίζεστε στην υπηρεσία για την ασφαλή αποθήκευση της πολύτιμης πνευματικής ιδιοκτησίας σας (σκεφτείτε ψηφιακούς καλλιτέχνες, μουσικούς, προγραμματιστές,.

Το γεγονός ότι αυτή η υπηρεσία παρέχει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών είναι ένα πλεονέκτημα και με 50 GB αποθήκευσης για δωρεάν χρήστες, αυτή είναι πραγματικά μια από τις καλύτερες προσφορές που έχουμε δει ποτέ. Και επειδή το MEGA είναι ανοικτού κώδικα και είναι ελεύθερα διαθέσιμο για ανάγνωση στο github, είναι ένας από τους λίγους παρόχους υπηρεσιών cloud που μπορεί να ελεγχθεί διεξοδικά για να διασφαλίσει ότι πραγματικά παρέχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Ενώ υπήρχε ένα περιστατικό το 2018 όπου 15.500 κωδικοί πρόσβασης και ονόματα χρηστών διακινήθηκαν σε απευθείας σύνδεση - φαίνεται πιθανό ότι αυτά οφείλονταν σε ψεύτικα και πιστευτικά παραγεμισμένα παρά σε λάθος εκ μέρους της MEGA.

Φυσικά, έχετε τις φήμες που ξεκίνησε ο Kim Dotcom για να ανησυχείτε, αλλά σε δίκαιη κατάσταση, δεν υπάρχει τίποτα ουσιώδες να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της Dotcom. Έτσι, είναι δύσκολο να πάρουμε αυτές τις επικρίσεις στην καρδιά. Φυσικά, όλα εξαρτώνται από το μοντέλο ατομικής απειλής σας και από ποιον αποφασίζετε να πιστεύετε. Ωστόσο, φαίνεται ότι το MEGA βρίσκεται πάνω από το σκάφος. Έτσι, εάν χρειάζεστε πολλά δωρεάν cloud storage με ισχυρή κρυπτογράφηση, αυτή μπορεί να είναι η υπηρεσία για εσάς.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me