Επισκόπηση ιδιωτικότητας NortonWiFi

NortonWiFiΠροστασία

 • Τιμολόγηση

  Από $ 4.16
  / μήνα

ProPrivacy.com Σκορ
5.5 από 10

Περίληψη

Το Norton WiFi Privacy είναι η νέα υπηρεσία Norton Virtual Private Network (VPN), από την παγκοσμίου φήμης εταιρεία προστασίας από ιούς της Symantec. Πρόκειται για μια φτηνή υπηρεσία VPN, που λόγω του μεγέθους και του εύρους της επιχείρησης (και της εμπειρίας της στον τομέα της ασφάλειας ΤΠ) θα πρέπει να είναι κορυφαία. Θα συμβεί σε αυτήν την εικόνα?

Είχα μια ματιά γύρω, αλλά, επειδή Norton WiFi Privacy είναι τόσο νέα, δεν υπάρχει τίποτα να συνεχιστεί. Ως εκ τούτου, πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω από αυτό το νεοσύστατο VPN. Λαμβάνοντας υπόψη ότι γίνεται με ένα τόσο μεγάλο όνομα, θα περίμενε κανείς ότι θα είναι στεγανός όταν πρόκειται για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα. Είμαι ενθουσιασμένος που βάζω αυτό το VPN μέσω των βημάτων του, οπότε ας πάμε σωστά μέσα.

Γρήγορα στατιστικά στοιχεία

 • Δικαιοδοσία
  ΗΠΑ (Αμερική) ή Ηνωμένο Βασίλειο (παντού)
 • Ταυτοχρόνιες συνδέσεις
  5
 • Χώρες
  29

Χαρακτηριστικά

Συνολικοί διακομιστές 1500
Ταυτοχρόνιες συνδέσεις 5
Χώρες 29
Bare metal ή εικονικοί διακομιστές Οι 1200 διακομιστές είναι εικονικοί

Το Norton WiFi Privacy VPN είναι μια νέα υπηρεσία από την παγκόσμια εταιρεία ασφάλειας της τεχνολογίας Symantec. Διαθέτει προσαρμοσμένους πελάτες για Windows, Android, Mac και iOS. Δεν διατίθεται επί του παρόντος προσαρμοσμένος πελάτης VPN Linux. Παρά το γεγονός ότι είναι τόσο καινούργιο, το Norton VPN δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε ένα δίκτυο διακομιστών σε 26 χώρες (με τουλάχιστον δύο διακομιστές σε κάθε τοποθεσία). Βεβαίως, δεν είναι οι περισσότερες τοποθεσίες που έχουμε δει ποτέ για τις τιμές που αναφέρονται. Παρόλα αυτά, για μια σχετικά νέα υπηρεσία, είναι εντυπωσιακή.

Οι εφαρμογές VPN των Windows και Android VPN (αυτές που δοκιμάσαμε) έχουν όλες τις λειτουργίες όπως η προστασία διαρροών DNS (Domain Name System), ο διακόπτης kill και η αυτόματη σύνδεση.

Norton WiFi Privacy »

Ταχύτητα και απόδοση

Δοκίμασα το VPN σε μια σύνδεση ίντερνετ με ταχύτητα 50 Mbps. Δοκίμασα τους διακομιστές Ηνωμένου Βασιλείου και Ολλανδίας από διακομιστές δοκιμών που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο (στο testmy.net). Ο διακομιστής VPN των ΗΠΑ εξετάστηκε από έναν διακομιστή δοκιμών (επίσης στο testmy.net) στη Νέα Υόρκη. Βρήκα τις ταχύτητες να είναι αρκετά ωραίες και πολύ καλύτερες από άλλες αξιώσεις (που υποθέτω ότι σημαίνει ότι ο Norton έχει αναβαθμίσει τους διακομιστές του αφού άλλοι αξιολογητές εξέτασαν την υπηρεσία). Ωστόσο, οι ταχύτητες ήταν λίγο πάνω και κάτω σε σχέση με τα αποτελέσματα των δοκιμών βάσης μου και ο διακομιστής των ΗΠΑ ήταν σίγουρα ο πιο αργός από αυτούς που δοκιμάσαμε. Θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αλλά όχι το χειρότερο που έχω δοκιμάσει ποτέ σε μεγάλο βαθμό.

Λήψεις NortonvpnΜεταφορτώσεις Nortonvpn

Όπως μπορείτε να δείτε, αν και υπήρξε μια πτώση στις ταχύτητες, το Norton WiFi Privacy είναι αρκετά γρήγορο για να μεταβείτε σε HD. Συνολικά, εντυπωσιάστηκα από τις ταχύτητες που παρέσχε το Norton VPN.

Δοκιμές διαρροών

Βρήκα εκεί να μην υπάρχουν διαρροές πρωτοκόλλου Internet (IP) με τη χρήση του Norton WiFi Privacy. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι το ipleak.net ανίχνευσε περίπου 40 διευθύνσεις DNS, τα καλά νέα είναι ότι ήμουν σε θέση να διαπιστώσω ότι το Norton πληρεξούσε αυτά τα αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, παρά το γεγονός ότι το Norton WiFi Privacy δεν χρησιμοποιεί τους δικούς του διακομιστές για το χειρισμό των αιτημάτων DNS, επειδή είναι proxy, δεν αποτελεί πρόβλημα ασφαλείας.

Πιο καλά νέα είναι ότι δεν αντιμετώπισα διαρροές Web Real-Time Communication (WebRTC) ή διαρροές Internet Protocol version 4 (IPv4). Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να δοκιμάσω διαρροές IPv6 επειδή ο ISP μου δεν παρέχει συνδέσεις IPv6.

Τιμή

1 μήνα

$ 4.16
κάθε μήνα

Το Norton VPN είναι μια πολύ λογική υπηρεσία, η οποία ασφαλώς δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί δαπανηρή. Κατά τη στιγμή της γραφής είναι σε πώληση, η οποία φέρνει ήδη λογικές τιμές κάτω ακόμη περισσότερο. Όπως και τα περισσότερα VPN, το Norton WiFi Privacy μπορεί να αγοραστεί είτε μηνιαία είτε ετησίως. Υπάρχουν τέσσερα σχέδια: ένα σχέδιο συσκευής, ένα σχέδιο πέντε συσκευών, ένα σχέδιο δέκα συσκευών και ένα σχέδιο συνδυασμού (το οποίο παρέχει πρόσβαση στο VPN και το Norton Security Suite).

Όλες αυτές οι τιμές είναι λογικές, έτσι ώστε όσο το Norton VPN παρέχει το επίπεδο υπηρεσίας που αναμένεται από μια υπηρεσία VPN premium την ημέρα και την ηλικία τότε μπορεί να αξίζει τον κόπο.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων

Το Norton VPN προσφέρει στους συνδρομητές εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι οι συνδρομητές μπορούν να δοκιμάσουν λεπτομερώς το Norton WiFi Security για μια εξαιρετικά εύλογη δοκιμαστική περίοδο. Επιπλέον, οι χρήστες που κάνουν εγγραφή χρησιμοποιώντας το Google Play (στην έκδοση Android) λαμβάνουν πραγματικά μια επταήμερη δωρεάν δοκιμή. Με σύγχυση, οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιούν το Google Play για να «αγοράζουν» την εφαρμογή με τον συνήθη τρόπο. Ωστόσο, κανένα χρήμα δεν αφήνει το λογαριασμό σας μέχρι επτά ημέρες αργότερα. Εάν ακυρώσετε πριν, τότε το Play Store δεν χρεώνει χρήματα.

Επιλογές πληρωμής

Μπορείτε να πληρώσετε για το Norton VPN με πιστωτική κάρτα ή PayPal. Δυστυχώς, η Norton δεν δέχεται την πληρωμή bitcoin, η οποία είναι κρίμα. Εάν πληρώνετε για ένα VPN που χρησιμοποιεί μεγαλύτερα επίπεδα ανωνυμίας είναι μια ανησυχία, τότε το Norton VPN πιθανώς δεν είναι για σας.

Τι είναι το Norton WiFi Privacy?

Το Norton WiFi Privacy είναι το όνομα της υπηρεσίας Virtual Private Network της Norton. Όπως και άλλα δίκτυα VPN, είναι μια τέλεια λύση στο πρόβλημα που αναφέρθηκε παραπάνω. Με την κρυπτογράφηση όλων των δεδομένων στο φορητό υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας, το Norton WiFi Privacy προστατεύει όλα τα δεδομένα σας από άλλους χρήστες WiFi.

Παρά το όνομα Norton WiFi Privacy, μην ξεγελιέστε. Αυτή η υπηρεσία είναι ένα πλήρες VPN που θα μεταμφιέσει επίσης την τοποθεσία σας, θα σας επιτρέψει να ξεπεράσετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς και να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή από τα αδιάκριτα βλέμματα των παρόχων υπηρεσιών Ίντερνετ (ISPs), των ιδιοκτητών, των εργοδοτών και της κυβέρνησης.

Ευκολία στη χρήση

Το Norton WiFi Privacy VPN διατίθεται σε όλες τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac, iOS και Android. Δεν είναι διαθέσιμο για Linux.

Android

Η εφαρμογή Android είναι πολύ παρόμοια με την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας των Windows και έχει όλες τις ίδιες λειτουργίες. Ένα απίστευτο πράγμα για το Norton WiFi Privacy είναι ότι έχει ενσωματωμένο έναν αποκλεισμό διαφημίσεων. Πρόκειται για μια εκπληκτική λειτουργία για χρήστες Android που θέλουν να αποφύγουν διαφημίσεις. Λόγω του γεγονότος ότι το Google Play Store δεν διαθέτει αποκλειστές διαφημίσεων για Android, αυτό το VPN είναι μια εξαιρετική λύση. Είναι επίσης ένα από τα λίγα VPN που έχει αυτή τη δυνατότητα.

Συνολικά, το λογισμικό Android είναι πολύ εύκολο και ευχάριστο στη χρήση λόγω του απλού και πολύχρωμου σχεδιασμού του. Επιπλέον, το Norton VPN θα συνδεθεί αυτόματα κάθε φορά που συμμετέχετε σε ένα μη αξιόπιστο δημόσιο δίκτυο WiFi. Ως εκ τούτου, το Norton WiFi Privacy είναι ειδικά σχεδιασμένο για να είναι μια καλή επιλογή ασφαλείας WiFi.

Άλλες / Δωρεάν Υπηρεσίες

Εκτός από το Norton WiFi Privacy, η Norton πωλεί μια σουίτα προστασίας από ιούς και ασφαλείας με online backup. Αυτό μπορεί να αγοραστεί σε τρία διαφορετικά πακέτα (standard, deluxe και premium). Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με την υπηρεσία VPN (για μία συσκευή).

Εξυπηρέτηση πελατών

Η υποστήριξη για το ιδιωτικό απόρρητο του Norton WiFi παρέχεται με διάφορους τρόπους. Η υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας 24/7 είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Norton. Ωστόσο, αυτή η ζωντανή συνομιλία είναι για όλα τα προϊόντα της Norton, όχι μόνο για την υπηρεσία VPN. Ως εκ τούτου, η υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας είναι πολύ περιορισμένη. Αυτή η λειτουργία στα περισσότερα δίκτυα VPN επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν γρήγορα απαντήσεις σε προβλήματα σχετικά με το VPN. Αυτό δεν ισχύει για το Norton WiFi Privacy, του οποίου το προσωπικό υποστήριξης δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για το VPN.

Ζήτησα από τον πράκτορα ζωντανής συνομιλίας να μου πει απλές λεπτομέρειες σχετικά με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως: Το απόρρητο του Norton WiFi διατηρεί όλα τα αρχεία καταγραφής σύνδεσης; Τα καλά νέα είναι ότι η Norton λαμβάνει τον αριθμό τηλεφώνου σας και σας δίνει μια κλήση με τις λεπτομέρειες. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ ενοχλητικό αν είστε απασχολημένος, καθώς απλά δεν ξέρετε πότε θα πάρετε την κλήση.

Υποστήριξη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ευτυχώς, είναι δυνατή η επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, θα χρειαστεί να πάτε σε ζωντανή συνομιλία για να ζητήσετε να σας στείλουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Χρησιμοποιώντας αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να απαντήσετε και να ξεκινήσετε μια συνομιλία υποστήριξης. Λίγο ιδανικό, αλλά τουλάχιστον είναι δυνατό. Γενικά, βρήκα ότι η υποστήριξη με το Norton είναι δυσκίνητη, κουραστική και υπερβολικά δύσκολη.

Ναι, είναι σε θέση να πάρει μια κλήση πίσω είναι καλό. Ωστόσο, με άλλα δίκτυα VPN είναι δυνατόν να ζητήσετε κάτι σαν: "Πώς μπορώ να ξεκλειδώσω το τουρνουά ανοικτού τένις?" και να λάβετε μια απάντηση επί τόπου (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης για έναν ειδικό διακομιστή συνεχούς ροής για το συμβάν). Αυτό δεν είναι το επίπεδο υπηρεσίας που παίρνετε με το Norton.

Στην πραγματικότητα, πήγα πίσω στο Norton με μια σειρά ερωτήσεων για να δούμε αν ένας άλλος πράκτορας θα ξέρει περισσότερα. Τους βρήκα να μην ξέρουν ξανά και ξανά.

Σε ένα από τα ιστολόγιά του σχετικά με τα VPN, η Norton αναφέρει τα εξής:

"Σε περίπτωση αμφιβολίας, μην φοβάστε να στείλετε email στην υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών και να αρχίσετε να κάνετε ερωτήσεις. Οι εταιρείες που είναι πιο αξιόπιστες είναι πιο πιθανό να απαντήσουν άμεσα στις ερωτήσεις σας. "

Δυστυχώς είναι αρκετά προφανές ότι αυτό το πράγμα που η Norton ξέχασαν να εφαρμόσει στην πραγματικότητα για την υπηρεσία VPN.

Απορρήτου και Ασφάλεια

Το Norton εδρεύει στην Ιρλανδία, το οποίο είναι αρκετά προβληματικό για τους νόμους περί διατήρησης δεδομένων γενικά. Παραδοσιακά, η Ιρλανδία υπήρξε πολύ σοβαρός τόπος για τη διατήρηση δεδομένων, διατηρώντας αρχεία ηλεκτρονικών επικοινωνιών στον φάκελο για επτά χρόνια κάθε φορά. Από το 2007, η διατήρηση δεδομένων στην Ιρλανδία πραγματοποιήθηκε με πλήρη συναίνεση της ΕΕ. Στη σελίδα προορισμού για την πολιτική απορρήτου της Norton,

"Εάν ζείτε στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, ο Ελεγκτής των Πληροφοριών σας είναι η Symantec Limited, Ιρλανδία, η οποία έχει την κύρια έδρα της στο Ballycoolin Business Park, Blanchardstown, Δουβλίνο 15, Ιρλανδία."

Εντούτοις, στο πλαίσιο της άδειας χρήσης άδειας χρήσης του Norton, αναφέρεται σαφώς ότι οι χρήστες των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής θα υπόκεινται στους νόμους των ΗΠΑ. Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος θα υποβληθεί στους βρετανικούς νόμους. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το πού κατοικείτε, μια συνδρομή στο Norton WiFi Privacy VPN υπόκειται σε πολύ επεμβατικές δικαιοδοσίες. είτε από τις ΗΠΑ (με εντολές εγγυήσεων και παραγγελιών) είτε από το Ηνωμένο Βασίλειο (με τον Χάρτη Snooper και την υποχρεωτική διατήρηση δεδομένων).

Επιπλέον (όπως μπορείτε να δείτε) ο ισχυρισμός της σελίδας προορισμού ότι τα δεδομένα ελέγχονται από την Ιρλανδία (για τα μέλη της ΕΕ) έρχεται σε αντίθεση με ό, τι λέει στη συμφωνία χρήστη.

Πρωτόκολλα κρυπτογράφησης

Το Norton WiFi Privacy έρχεται με το OpenVPN ως πρότυπο τόσο στο Android όσο και στα Windows. Οι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν άλλα πρωτόκολλα. Η εύρεση της κρυπτογράφησης του Norton ήταν σαν να πάρεις αίμα από μια πέτρα. Οι πράκτορες υποστήριξης πελατών μπορούσαν μόνο να μου πουν ότι ήταν AES-256. Έστειλα τα εταιρικά ηλεκτρονικά ταχυδρομεία και μετά από τέσσερις ημέρες κατάφερα να βρω τις απαντήσεις που ήθελα.

Δυστυχώς, όταν έλαβα τελικά λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή του OpenVPN, ανακάλυψα ότι λείπει λόγω μιας αδύναμης χειραψίας (RSA 1024). Αυτή η χειραψία είναι γνωστό ότι είναι αδύναμη εδώ και περίπου επτά χρόνια και σημαίνει ότι η κρυπτογράφηση του Norton WiFi Privacy δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής. Για να είμαστε απόλυτα σαφείς: εδώ στο ProPrivacy.com θεωρούμε μια χειραψία του RSA 2048 να είναι ένα ελάχιστο spec για ένα VPN να θεωρείται ασφαλές.

Πολιτική Απορρήτου

Το Norton WiFi Privacy υποστηρίζει ότι είναι μηδενικό VPN. Διευκρινίζει σαφώς ότι είναι ένα μη εικονικό ιδιωτικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, στη συμφωνία χορήγησης αδειών ανακάλυψα ότι οι χρήστες Norton WiFI Privacy υπόκεινται στην ίδια πολιτική απορρήτου με τους άλλους χρήστες προϊόντων της Norton. Έχω κατεβάσει αυτήν την πολιτική απορρήτου και ήταν θλιβερό να διαπιστώσω ότι η Norton διατηρεί τα εξής:

"Πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή ή τη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένου του τύπου και των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης, της διεύθυνσης IP και των δεδομένων κίνησης που σχετίζονται με τη σύνδεσή σας στο Internet."

Ως εκ τούτου, είναι αδύνατο να διαπιστωθεί εάν το Norton VPN είναι πραγματικά μηδενικό VPN. Λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής με την ονομαστική της αξία, φαίνεται να αποκαλύπτει ότι δεν είναι καθόλου μηδενικά. Αυτό είναι εξαιρετικά προβληματικό και πιθανότατα ο Norton διαφημίζει αυτό ως Norton WiFi Privacy σε αντίθεση με το NortonVPN. Συνολικά, η κρυπτογράφηση και η πολιτική απορρήτου σημαίνουν ότι αυτό το VPN δεν είναι πραγματικά μια καλή επιλογή για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη διατήρηση της ασφάλειας στο δημόσιο WiFi. Ως εκ τούτου, είναι εύστοχα ονομάζεται.

Επιπλέον, στη σύμβαση άδειας χρήσης, η Norton ζητά από τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν το VPN με οποιονδήποτε από τους ακόλουθους τρόπους:

"Παραβιάζοντας τους ισχύοντες νόμους ή κανονισμούς ή προάγοντας την παραβίαση οποιωνδήποτε εφαρμοστέων νόμων ή κανονισμών.

Για να ανεβάσετε, να δημοσιεύσετε ή να μεταδώσετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιεχόμενο που δεν έχετε δικαίωμα ή που διαφορετικά θα παραβιάζετε τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε μέρους.

Με τρόπο που παραβιάζει ή παραβιάζει οποιοδήποτε απόρρητο, πνευματική ιδιοκτησία, εμπιστευτικότητα ή συμβατικά ή άλλα δικαιώματα."

Με αυτό κατά νου, αυτό το VPN δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για peer-to-peer (P2P) ή torrenting. Πρώτον, το Norton WiFi Privacy δεν είναι αρκετά ασφαλές για να εγγυηθεί το απόρρητό σας, και δεύτερον, η πολιτική απορρήτου αφήνει ένα τεράστιο ερωτηματικό πάνω στην υπηρεσία.

Τελικές σκέψεις

Το Norton WiFi Privacy είναι ένα VPN που κάνει το ελάχιστο. Παρέχει OK ταχύτητες, οι οποίες αν και αρκετά γρήγορες για να μεταδώσουν σε HD είναι λίγο πάνω και κάτω (ειδικά στον αμερικανικό διακομιστή). Ωστόσο, τόσο η πολιτική απορρήτου όσο και η κρυπτογράφηση στην πλατφόρμα με αφήνουν κρύο. Είναι πιθανό ότι η γενική πολιτική απορρήτου του Norton δεν κάνει τη δικαιοσύνη της υπηρεσίας VPN. Ωστόσο, όπως ισχύει, η πολιτική απορρήτου αφήνει τους χρήστες σε τεράστιο κίνδυνο. Επιπλέον, βρήκα την υποστήριξη πελατών για το Norton WiFI Privacy VPN να λείπει. Η υποστήριξη πελατών είναι πολύ σημαντική στη βιομηχανία VPN και μπορεί να κάνει ή να καταργήσει τη χρησιμότητα μιας υπηρεσίας.

Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα VPN που διατίθεται στην αγορά ως λύση ιδιωτικού απορρήτου WiFi και δικαίως. Το VPN του Norton θα σταματήσει τους χάκερς από το να "σκοτώνουν" την επισκεψιμότητά σας όταν είστε συνδεδεμένοι σε οποιοδήποτε δημόσιο σημείο πρόσβασης WiFi. Εάν αγοράζετε σε ετήσια βάση, είναι ένα πολύ φτηνό VPN που θα σας κρατήσει ασφαλή ενώ θα συνδεθείτε με το δημόσιο WiFi. Αν ο Norton διαλέξει την πολιτική απορρήτου του, αναβαθμίσει το RSA 2048 και βρει έναν τρόπο να βοηθήσει αποτελεσματικά τους χρήστες του, αυτό θα ήταν ένα αρκετά φοβερό VPN. Προς το παρόν, ωστόσο, η νέα υπηρεσία VPN παραμένει σε μεγάλο βαθμό ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Norton WiFi Privacy »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me