Αναθεώρηση του Openmailbox.org

Openmailbox.org

Το OpenMailBox προσφέρει τόσο δωρεάν όσο και πληρωμένες εκδόσεις της υπηρεσίας τους. Δυστυχώς φαίνεται ότι το OpenMailBox είναι σήμερα μη επανδρωμένο και η πύλη εγγραφής δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή, πράγμα που σημαίνει ότι οι νέοι χρήστες δεν μπορούν να εγγραφούν στην υπηρεσία. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις στο OpenMailBox, δείτε τα πιο ασφαλή προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους οδηγούς αποθήκευσης cloud για ασφαλή κατάλογο με αυτούς.

ProPrivacy.com Σκορ
8 από 10

Περίληψη

Openmailbox.org
είναι ένας ασφαλής πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μια υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων βασισμένη στη Γαλλία, η οποία ανήκει στην εταιρεία SASU Initix. Η έδρα της στη Γαλλία δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής, λόγω της πεινασμένης κυβέρνησης της κυβέρνησης και των πρακτικών πληροφοριών.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει επικριθεί από την Human Rights Watch για τις υποχρεωτικές οδηγίες διατήρησης δεδομένων και οι γαλλικοί νόμοι επιτήρησης που ψηφίστηκαν το 2014 και το 2015 δίνουν στην κυβέρνηση υπέρβαση της πρόσβασης σε ευαίσθητα ιδιωτικά δεδομένα χωρίς διαφάνεια ή δικαστική εποπτεία.

Για τους καταναλωτές που αναζητούν ασφαλή αποθήκευση μέσω cloud και αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να τους απομακρύνει από την υπηρεσία. Ωστόσο, το OpenMailBox έχει ισχυρή πολιτική απορρήτου και γι 'αυτό θεωρείται αξιόλογη εναλλακτική λύση σε επεμβατικές υπηρεσίες όπως οι Λογαριασμοί Google, το Yahoo ή η Microsoft.

Η υπόλοιπη αναθεώρηση βασίζεται σε μια ανάλυση των πολιτικών της και έχει σχεδιαστεί για να ενημερώνει όποιον μπορεί να έχει ήδη λογαριασμό και αναρωτιέται αν θα συνεχίσει να ανανεώνει την τρέχουσα συνδρομή.

OpenMailBox.org πόσο κοστίζει?

Το OpenMailBox είναι ένας παροχέας υπηρεσιών cloud που υπόσχεται να δώσει στην ιδιωτική ζωή των χρηστών του, αφήνοντας τα δεδομένα του μόνο του. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν είτε να αποκτήσουν έναν δωρεάν λογαριασμό με χώρο αποθήκευσης 5 GB είτε έναν λογαριασμό πληρωμής πριμοδοτούμενου με 500 GB αποθηκευτικού χώρου για 4,99 ευρώ το μήνα (το ποσό των 5,80 δολαρίων).

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χώρος αποθήκευσης των 5 GB είναι εξαιρετικά γενναιόδωρος δωρεάν. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε που οι προγραμματιστές της OpenMailBox αποφάσισαν να αλλάξουν την επιχείρηση από μη κερδοσκοπικό οργανισμό σε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης - ο αριθμός των διαθέσιμων χαρακτηριστικών στην ελεύθερη υπηρεσία έχει συρρικνωθεί.

Έτσι, όποιος θέλει πρόσβαση σε λειτουργίες όπως IMAP / POP / SMTP, φιλοξενία προσαρμοσμένου τομέα και απεριόριστες επαφές, θα χρειαστεί να πληρώσει για την πλήρη έκδοση. Από την άλλη πλευρά, εάν είστε ευτυχείς να έχετε πρόσβαση στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του πελάτη webmail της εταιρείας - αυτή η υπηρεσία ίσως αξίζει να εξεταστεί.

Χαρακτηριστικά

Παρακάτω θα βρείτε τον πλήρη κατάλογο των διαθέσιμων λειτουργιών με έναν πληρωμένο λογαριασμό. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η δωρεάν υπηρεσία είναι μια μαζικά απογυμνωμένη έκδοση με μόνο τα γυμνά βασικά στοιχεία.

  • Cloud storage
  • IMAP / POP / SMTP
  • Απεριόριστες επαφές
  • Απεριόριστα ημερολόγια
  • Προσαρμοσμένοι τομείς
  • Χωρίς διαφημίσεις
  • Πλατφόρμα Webmail
  • Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Μυστικότητα

Το OpenMailBox.org εδρεύει στη Γαλλία και δημιουργεί ανησυχίες όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Το έθνος είναι μέρος της μεγαλύτερης συνθήκης επιτήρησης των Nine Eyes και έχει περάσει αρκετούς νόμους επιτήρησης που επιτρέπουν στα κυβερνητικά snoops να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα επικοινωνιών χωρίς να χρειάζεται ένταλμα.

Ο ιστότοπος OpenMailBox ισχυρίζεται ότι όλα τα δεδομένα πελατών αποθηκεύονται σε διακομιστές σε "χώρες που σέβονται την προστασία της ιδιωτικής ζωής". Ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα διαφανές για το πού είναι οι συγκεκριμένοι διακομιστές. Επίσης, η υπηρεσία δεν διαθέτει καμία πραγματική τεχνική πληροφορία σχετικά με τον τρόπο εξασφάλισης των δεδομένων των πελατών.

Αποφασίσαμε να ελέγξουμε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών (ToS), επειδή δεν υπήρχε έγγραφο πολιτικής προστασίας απορρήτου οπουδήποτε στον ιστότοπό του. Το ToS καθιστά σαφές ότι οι υπηρεσίες OpenMailBox υπόκεινται πράγματι σε γαλλικούς νόμους, κάτι τέτοιο αμφισβητεί κάπως τους ισχυρισμούς που έγιναν στην αρχική του σελίδα. Θεωρούμε ότι η Γαλλία αποτελεί διεισδυτική δικαιοδοσία για να βασίζεται μια υπηρεσία ιδιωτικού απορρήτου. μία από τις χειρότερες στην Ευρώπη (και συγκρίσιμη όσον αφορά τις δυσάρεστες συνήθειες επιτήρησης στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο).

Το εξαιρετικά ελάχιστο έγγραφο ToS δεν διευκρινίζει ποια δεδομένα ενδέχεται να συλλέγονται ή όχι για τους καταναλωτές. Έτσι, στην αρχική του σελίδα, ισχυρίζεται ότι: "Το απόρρητό σας είναι σεβαστό και τα προσωπικά σας δεδομένα δεν χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς. Το δικαίωμά σας, το καθήκον μας, "είναι πολύ δύσκολο να το επιβεβαιώσουμε εξαιτίας της έλλειψης διαφανούς πολιτικής για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Δεν υπάρχει καμία πολιτική απορρήτου συμβατή με το GDPR οπουδήποτε στον ιστότοπό του και είναι δύσκολο να εξακριβωθεί αν η επιχείρηση συσσωρεύει δεδομένα από χρήστες. μεταξύ άλλων όσον αφορά τις πληροφορίες επεξεργασίας πληρωμών. Πρόκειται για μια απογοήτευση για μια υπηρεσία που διατίθεται στην αγορά ως υπηρεσία ιδιωτικού απορρήτου.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες αφήνεται να εμπιστευτεί την επιχείρηση και δεν βλέπουμε κανέναν πραγματικό λόγο να την εμπιστευόμαστε λαμβάνοντας υπόψη τις κάπως παραπλανητικές δηλώσεις στην αρχική της σελίδα.

Το ToS απαγορεύει ρητά στους χρήστες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία για να αποστέλλουν ανεπιθύμητα, χύμα ή δυσφημιστικά μηνύματα ή μηνύματα με σκοπό την προώθηση παράνομων δραστηριοτήτων ή που σκοπεύουν να είναι επιβλαβή ή καταστροφικά, να παραβιάζουν το απόρρητο ή τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή να περιέχουν καταχρηστικές, γλώσσα ή άλλο είδος περιεχομένου που απαγορεύεται από το νόμο. "Αν και δεν αναφέρεται ρητά, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι εάν η επιχείρηση υποβάλει ένταλμα θα συμμορφωθεί με την επιβολή του νόμου εάν πιστεύεται ότι μία από αυτές τις παράνομες δραστηριότητες έχει πραγματοποιηθεί από συνδρομητή. Στην πραγματικότητα, η επιχείρηση υπενθυμίζει στους χρήστες ότι θα μπορούσαν να ευθύνονται:

"Δεν φιλτράρουμε ή λογοκρίνουμε το περιεχόμενο που στέλνεις ή λαμβάνεις μέσω των υπηρεσιών μας και επομένως δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για τη διανομή τους. Ο λογαριασμός που σας παρέχεται ανήκει σε εσάς και είστε απόλυτα υπεύθυνος για αυτό. δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να μοιράζεται, να πωλεί ή να τίθεται στη διάθεση τρίτου μέρους · διαφορετικά, μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος. "

Ασφάλεια

Το OpenMailBox.org ισχυρίζεται ότι τρέχει σε ένα λογισμικό εντελώς ανοιχτού κώδικα (freemium) και φαίνεται να είναι ένα είδος λύσης εικονικής αλληλογραφίας Unix που εφαρμόζεται με το RoundCube.

Ωστόσο, δεν μπορέσαμε να βρούμε κανένα στοιχείο του κώδικα για το OpenMailBox που να δημοσιεύεται ηλεκτρονικά (δεν μπορούσαμε να το βρούμε καν στο Github) και δεν φαίνεται να έχει ελεγχθεί για να ελέγξει εάν είναι πραγματικά ασφαλές.

Έτσι, οι ισχυρισμοί του κατασκευαστή Pierre Barre πρέπει να λαμβάνονται με ένα τσίμπημα αλατιού. Για όλα όσα γνωρίζουμε σήμερα, θα μπορούσε να είναι απολύτως ανασφαλής ή γεμάτη πίσω.

Όλα τα δεδομένα που περνούν από το πρόγραμμα περιήγησής σας στην πύλη webmail προστατεύονται με κρυπτογράφηση HTTPS και ελέγξαμε την ασφάλεια TLS χρησιμοποιώντας τα Qualys SSL Labs. Τα καλά νέα είναι ότι η υπηρεσία σημείωσε ένα A +, αυτό είναι ένα πολύ υψηλό αποτέλεσμα που δείχνει ότι η υπηρεσία θα προστατεύσει τα δεδομένα σας ενώ βρίσκεται σε διαμετακόμιση από το πρόγραμμα περιήγησής σας στους διακομιστές της.

Δυστυχώς, όμως, δεν είχαμε τη δυνατότητα να επαληθεύσουμε πώς αποθηκεύονται τα δεδομένα στους διακομιστές της και δεν υπάρχει καμία αναφορά στον ιστότοπό της που χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για τα μηνύματα που βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας ή εάν αυτή η κρυπτογράφηση εκτελείται εν πτήσει.

Η λειτουργία PGP είναι διαθέσιμη στο πρόγραμμα-πελάτης webmail, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Αυτό θα εξαλείψει τους φόβους για το πώς αποθηκεύονται τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κατάσταση ηρεμίας, θέτοντας πλήρη έλεγχο των περιεχομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα χέρια του αποστολέα και του παραλήπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή το πρόγραμμα-πελάτης webmail βασίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης, υποφέρει από ευπάθειες που προκαλούνται από τον τρόπο με τον οποίο ο κώδικας JavaScript αλληλεπιδρά με το πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό για τους χρήστες να πέσουν θύματα ενός άνδρα στη μέση επίθεση που αναγκάζει τα κλειδιά πάνω τους. Ως αποτέλεσμα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έναν αυτόνομο εξυπηρετητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρίτου μέρους, όπως το Thunderbird, για να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δυστυχώς, τα IMAP και POP είναι διαθέσιμα μόνο στον πληρωμένο λογαριασμό, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να παραμείνετε στον πελάτη ιστού εάν δεν θέλετε να πληρώσετε.

Ρύθμιση

Η δημιουργία ενός λογαριασμού στο OpenMailBox.org θα πρέπει να είναι εύκολη. Ωστόσο, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε έναν δωρεάν λογαριασμό για να έχουμε μια αίσθηση του τρόπου λειτουργίας της υπηρεσίας και δεν ήταν σε θέση να πάρει λογαριασμό. Τόσο οι ελεύθερες όσο και οι πληρωμένες πύλες εγγραφής σας μεταφέρουν στην ίδια σελίδα και ούτε θα σας επιτρέψουν να αποκτήσετε λογαριασμό αμέσως.

δωρεάν και πληρωμένες εκδόσεις της υπηρεσίας

Αυτό προκαλεί σύγχυση, επειδή δεν υπάρχει καμία είδηση ​​στο Twitter σχετικά με την υπηρεσία που βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Στην πραγματικότητα, τα τελευταία μηνύματα από την υπηρεσία ισχυρίζονται ότι ήταν κάτω, αλλά πρόκειται να ετοιμαστεί σύντομα:

openmailbox tweet

Βεβαίως, πριν από δέκα μήνες, ο ιστότοπος φαίνεται να είναι ενημερωμένος και τρέχων ...

Υποσέλιδο ιστότοπου του Openmailbox

Δυστυχώς, ωστόσο, η διαδικασία εγγραφής είναι εντελώς σπασμένη αυτή τη στιγμή και δεν μπορέσαμε να ξεκινήσουμε ένα λογαριασμό. Δεν έχουμε ιδέα εάν αυτό είναι προσωρινό ή αν η υπηρεσία είναι τώρα διαθέσιμη σε νέους χρήστες. Και δεν μπορούσαμε να μάθουμε επικοινωνώντας με την εταιρεία.

Υποστήριξη πελατών

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την υποστήριξη πελατών για να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει ένα προσωρινό πρόβλημα με την πύλη εγγραφής για το OpenMailBox.org. Θέλαμε επίσης να μάθουμε αν οι υπάρχοντες πελάτες είναι σε θέση να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία με επιτυχία.

Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να λάβουμε καμία απάντηση από τους προγραμματιστές του ιστότοπου (δοκιμάσαμε τρεις φορές). Για το λόγο αυτό, πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτή η υπηρεσία δεν είναι πλέον επανδρωμένη και θα πρέπει να αποφεύγεται.

συμπέρασμα

Το OpenMailBox είναι μια υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει λάβει ένα δίκαιο ποσό τόσο κριτικής όσο και έπαινο με την πάροδο των ετών. Πολλοί καταναλωτές έχουν διαμαρτυρηθεί για την απόδοση και την αξιοπιστία με αυτή την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα τρέχοντα προβλήματά τους σίγουρα κουδούνια συναγερμού.

Όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια, αυτή η υπηρεσία είναι δύσκολο να εμπιστευτεί. Λέγεται ότι είναι ανοικτού κώδικα, αλλά δεν μπορούσαμε να βρούμε αποδεικτικά στοιχεία ότι ο κώδικας έχει δημοσιευθεί και δεν φαίνεται να έχει ελεγχθεί.

Επιπλέον, η έλλειψη κατάλληλης πολιτικής απορρήτου σύμφωνα με το GDPR σας αφήνει να χρειαστεί να εμπιστευτείτε τις αξιώσεις των προγραμματιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Και η βάση της στη Γαλλία είναι απολύτως ιδανική, ειδικά αν αυτό αποθηκεύει τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των χρηστών.

Είναι πιθανό οι νέοι λογαριασμοί να μην είναι πλέον διαθέσιμοι, αλλά ο υπάρχων λογαριασμός μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, θα συνιστούσαμε στους υπάρχοντες πελάτες να πηδούν το πλοίο σε μια πιο αξιόπιστη και αξιόπιστη υπηρεσία (υπάρχουν φθηνότερες υπηρεσίες στην αγορά που είναι πολύ πιο διαφανείς).

Αυτή η υπηρεσία δεν έχει υποστήριξη πελατών και είναι πιθανό ότι εάν πληρώσετε για να ανανεώσετε την υπάρχουσα συνδρομή σας - η υπηρεσία ενδέχεται να βγει ξαφνικά εκτός σύνδεσης και θα χάσετε τα χρήματά σας.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me