Ανασκόπηση της σήραγγας

TunnelBear

 • Τιμολόγηση

  Από $ 4.17
  / μήνα

 • Διαθέσιμο σε:


  • Windows

  • MacOS

  • Android

  • iOS

ProPrivacy.com Σκορ
8.5 από 10

Περίληψη

Το TunnelBear είναι ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) από τον Καναδά που έχει κυκλοφορήσει από το 2011. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο VPN με λογισμικό για όλες τις πλατφόρμες που διατηρεί μόνο ελάχιστα, μη επεμβατικά αρχεία καταγραφής σύνδεσης για τους χρήστες του. Το λογισμικό VPN είναι ιδανικό για αρχάριους γιατί είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Επιπλέον, αυτός ο πάροχος VPN διαθέτει μια καλά γραπτή πολιτική απορρήτου που είναι ενημερωμένη και διαφανής. Το κόστος αυτού του VPN είναι φθηνό (ειδικά εάν δεσμευτείτε για ένα χρόνο) και το δωρεάν πρόγραμμα εγγραφής επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δοκιμάσει την υπηρεσία με πλήρη χωρητικότητα. Ωστόσο, το μηνιαίο όριο δεδομένων των 500 Mb καθιστά το δωρεάν σχέδιο λιγότερο εφικτό για τη δοκιμή της υπηρεσίας και η εταιρεία έχει χάσει δυστυχώς την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Συνολικά, σε αυτήν την αναθεώρηση του TunnelBear, βρήκαμε μια υπηρεσία που, ενώ είναι καλή, δεν ανταγωνίζεται τις πολύ καλύτερες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας από πλευράς αξίας.

Γρήγορα στατιστικά στοιχεία

 • Ταυτοχρόνιες συνδέσεις
  5
 • Δικαιοδοσία
  Καναδάς
 • Χώρες
  22
 • ProPrivacy.com SpeedTest (μέσος όρος)
  73,64 Mbps

Χαρακτηριστικά

Torrenting
Συνολικοί διακομιστές 1000
Ταυτοχρόνιες συνδέσεις 5
Υποστήριξη δρομολογητή
Προώθηση θυρών
Επιλογή θύρας
Bare metal ή εικονικοί διακομιστές Γυμνό μέταλλο
Υποστηριζόμενες δρομολογητές -
Χώρες 22

TunnelBear Servers

Το TunnelBear VPN παρέχει πρόσβαση σε διακομιστές σε 22 χώρες. Αυτό επιτρέπει στους συνδρομητές να προσποιούνται ότι βρίσκονται σε οποιαδήποτε από αυτές τις τοποθεσίες για να παρακάμψουν γεωπλάγια και τοπική επιβολή της λογοκρισίας. Τα αμειβόμενα σχέδια δίνουν στους συνδρομητές πρόσβαση σε όλους τους διακομιστές. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αδύνατο να συνδεθείτε με τον αυστραλιανό διακομιστή χρησιμοποιώντας το δωρεάν σχέδιο.

Οι συνδρομητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το TunnelBear για να συνδεθούν στους διακομιστές του χρησιμοποιώντας έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, φορητό υπολογιστή, smartphone, tablet ή ακόμη και σε δρομολογητή φιλικό προς το VPN. Και επειδή κάθε premium account επιτρέπει πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις, μπορείτε να συνδεθείτε ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας τα περισσότερα από τα προϊόντα σας.

VigilantBear (Kill διακόπτης)

Ένας διακόπτης θανάτωσης σας εμποδίζει να διαρροήτε μη κρυπτογραφημένα δεδομένα στον ISP σας, εάν η σύνδεση VPN πέσει κατά λάθος. Για να προστατεύσετε το ιδιωτικό σας απόρρητο, το TunnelBear VPN παρέχει ένα διακόπτη kill που ονομάζεται VigilantBear. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε την ενότητα απορρήτου και ασφάλειας αργότερα σε αυτήν την αναθεώρηση.

Peer-to-peer (P2P)

Το TunnelBear εδρεύει στον Καναδά, πράγμα που σημαίνει ότι η υπηρεσία δεν θεωρήθηκε κατάλληλη για το Torrenting. Ευτυχώς, η TunnelBear άλλαξε την επίσημη στάση της και τώρα δηλώνει ότι η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για λήψη P2P όσο και για πρόσβαση σε Tor.

Αυτή η αλλαγή της καρδιάς έρχεται με την πολύ αναγκαία διαβεβαίωση ότι το TunnelBear δεν διατηρεί πλέον τα αρχεία καταγραφής σύνδεσης, καθιστώντας τις επιθέσεις συσχέτισης χρόνου ένα πράγμα του παρελθόντος. Σημαίνει επίσης ότι η εταιρεία δεν διαθέτει στοιχεία για παράδοση στις καναδικές αρχές, αν έρθουν να χτυπήσουν.

GhostBear

Το GhostBear είναι η τεχνολογία θωράκισης VPN της TunnelBear (μερικές φορές επίσης αναφέρεται ως «λειτουργία stealth»). Η συσκότιση αποκρύπτει την κυκλοφορία OpenVPN από τον ISP σας και βοηθά τους ανθρώπους να μετακινούνται γύρω από τείχη προστασίας VPN σε τοποθεσίες όπως το Ιράν και η Κίνα. Αυτό γίνεται με την εφαρμογή μιας επιλογής TCP πάνω από τη θύρα 443 ή με τη χρήση του obfsproxy (οι χρήστες έχουν την επιλογή και των δύο). Αυτό καθιστά την κρυπτογράφηση VPN λιγότερο ανιχνεύσιμη από κυβερνήσεις, παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και επιχειρήσεις, κάνοντάς την να φαίνεται σαν κανονική επισκεψιμότητα HTTPS.

Η απομάκρυνση του GhostBear σε κατάσταση αναπηρίας δεν σας κάνει λιγότερο ασφαλή, αλλά είναι ένα εξαιρετικό επιπλέον χαρακτηριστικό για άτομα που χρειάζονται να αποκρύψουν τη χρήση του VPN από τον ISP τους ή για χρήστες που πρέπει να αποφύγουν τον περιορισμό του ISP σε χώρους όπου η χρήση VPN περιορίζεται ή αποκλείεται από την κυβέρνηση (Κίνα, Ιράν κ.λπ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι το GhostBear θα επιβραδύνει δυνητικά τη σύνδεση στο διαδίκτυο λίγο περισσότερο από το να χρησιμοποιεί το VPN χωρίς αυτό.

Ενεργοποιεί η TunnelBear το Netflix?

Όχι, δυστυχώς το TunnealBear δεν ξεμπλοκάρει το Netflix ΗΠΑ, το Netflix UK ή ακόμα και το BBC iPlayer. Η ταχύτητα του VPN είναι περισσότερο από αρκετή για τη ροή περιεχομένου από τους τοπικούς παροχείς, αλλά η εταιρεία έχει δηλώσει ρητά ότι δεν επιτρέπει πρόσβαση σε περιεχόμενο με γεωγραφική δέσμευση. Αυτό είναι αρκετά απογοητευτικό λαμβάνοντας υπόψη το κόστος του VPN και σε μεγάλο βαθμό μας αφήνει να συστήσουμε να κοιτάξετε αλλού εάν χρειάζεστε ένα VPN που μπορεί να έχει πρόσβαση στο Netflix US.

Τιμολόγηση και σχέδια

12 μήνες

Εξοικονομήστε 58% με σχέδιο 1 έτους

58% Off

$ 4.17
κάθε μήνα

1 μήνα

9,99 δολάρια
κάθε μήνα

Το TunnelBear VPN παρέχει τρεις διαφορετικές επιλογές συνδρομής: 1 μήνα, 1 έτος και ένα αποκλειστικό 2ετές σχέδιο για τους αναγνώστες ProPrivacy. Το Ελεύθερο Σχέδιο επιτρέπει στους συνδρομητές να κατεβάζουν 500 ΜΒ δωρεάν δεδομένα κάθε μήνα. Οι ελεύθεροι χρήστες έχουν πρόσβαση σε όλους τους εξυπηρετητές εκτός από την Αυστραλία (συνολικά 21 τοποθεσίες).

Τα πληρωμένα σχέδια μπορούν να αγοραστούν είτε για μηνιαία είτε για ετήσια χρήση. Το μηνιαίο σχέδιο θα σας επαναφέρει 9,99 δολάρια το μήνα και είναι επαναλαμβανόμενο, επομένως θα πρέπει να το ακυρώσετε χειροκίνητα αν θέλετε να σταματήσετε να πληρώνετε για να το χρησιμοποιήσετε. Εάν είστε πρόθυμοι να πληρώσετε εκ των προτέρων, εξοικονομείτε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό με το μονοετές πρόγραμμα, το οποίο ισοδυναμεί με 4,99 δολάρια το μήνα (59,88 δολάρια για το έτος) και το αποκλειστικό 2ετές σχέδιο σε 4,17 δολάρια το μήνα (99,99 δολάρια για τα δύο έτη).

Δυστυχώς, η TunnelBear παραιτήθηκε από την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, αλλά επέλεξε μη επιστρεφόμενες αγορές. Σε επιλεγμένες περιπτώσεις, η εταιρεία μπορεί να σας χορηγήσει επιστροφή χρημάτων, αλλά σας συνιστούμε να δοκιμάσετε την υπηρεσία χρησιμοποιώντας το δωρεάν κλιμάκιο πριν δεσμευθείτε για την αγορά.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει μέσω πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικής κάρτας και η Tunnelbear είναι πολύ συγκεκριμένη σχετικά με το πώς χειρίζεται τις πληροφορίες πληρωμής στην πολιτική απορρήτου της (που λειτουργεί αποκλειστικά με επεξεργαστές πληρωμών συμβατούς με PCI). Δυστυχώς, το PayPal δεν γίνεται αποδεκτό από το TunnelBear VPN (ναι γνωρίζουμε ότι άλλες ιστοσελίδες σύγκρισης VPN λένε ότι είναι, αλλά δεν κάνουν λάθος). Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν χρησιμοποιώντας το Bitcoin εάν το επιθυμούν.

Ταχύτητα και απόδοση

Δοκιμάζουμε τις ταχύτητες σύνδεσης του TunnelBear χρησιμοποιώντας το επιστημονικό μας σύστημα ελέγχου ταχύτητας VPN με βάση το διακομιστή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των δοκιμών ταχύτητας, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο μας εδώ. Το σύστημα δοκιμών ταχύτητας ενημερώνεται αυτόματα 3 φορές την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε πάντα πρόσβαση σε ενημερωμένα δεδομένα ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, βρήκαμε το Tunnelbear να παρέχει γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης, οι οποίες είναι κατάλληλες για streaming σε HD και για άλλες εργασίες που απαιτούν μεγάλη ένταση δεδομένων.

Δοκιμή ταχύτητας TunnelBear

Σύμφωνα με τις δοκιμές μας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, τοTunnelBear παρέχει μέσες ταχύτητες λήψης 40,8 Mbit / s και αποτελέσματα μέγιστης ταχύτητας / έκρηξης 411 Mbit / s. Αυτές οι ταχύτητες θέτουν το TunnelBear μεταξύ των καλύτερων VPN στην αγορά και ενώ δεν είναι το ταχύτερο VPN στην αγορά, είναι μια εξαιρετικά καλή υπηρεσία.

Δοκιμές διαρροών

Διαρροή IPv4 ανιχνευθεί?
Διαρροή WebRTC εντοπίστηκε?
Όρια δεδομένων
Όρια εύρους ζώνης
ProPrivacy.com SpeedTest (μέγ. / Έκρηξη) 189,99
ProPrivacy.com SpeedTest (μέσος όρος) 73.64

Δοκιμάσαμε διαρροές IP και διαρροές DNS χρησιμοποιώντας το ipleak.net. Τα καλά νέα είναι ότι δεν εντοπίσαμε διαρροές DN ή DNS (Domain Name System), ενώ χρησιμοποιούμε το TunnelBear. Επίσης, δεν εντοπίσαμε διαρροές IP σε IPv4 ή IPv6.

Ωστόσο, κατά τη χρήση του IPv6 εντοπίσαμε διαρροές WebRTC και στα Windows και στο Mac, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το WebRTC στο πρόγραμμα περιήγησής σας (ή να χρησιμοποιήσετε επέκταση αποκλεισμού WebRTC) εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το VPN με ασφάλεια. Εναλλακτικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις συνδέσεις IPv6 στη συσκευή σας.

Το Tunnelbear ισχυρίζεται ότι έχει επιδιορθώσει διαρροές WebRTC υπό ανάπτυξη, ωστόσο, κατά τη στιγμή της γραφής το πρόβλημα παραμένει.

Ευκολία στη χρήση

Windows
MacOS
Android
Linux
iOS
Windows Phone

Εγραφομαι

Η εγγραφή στο TunnelBear VPN είναι μια εύκολη διαδικασία σε όλο τον κόσμο. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην δωρεάν έκδοση, οι χρήστες πρέπει να εισάγουν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν κωδικό πρόσβασης. Μετά από αυτό, ο ιστότοπος ανακατευθύνει αυτόματα τους χρήστες στη σελίδα λήψεων. Σε αυτό το σημείο, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν λογισμικό για την πλατφόρμα που χρειάζονται. Η εγγραφή σε πληρωμένο πρόγραμμα απαιτεί επιπλέον πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας ή Bitcoin (το PayPal δεν υποστηρίζεται πια).

Μόλις στη σελίδα λήψης, απλώς κατεβάστε το πρόγραμμα TunnelBear client για την πλατφόρμα που χρειάζεστε. Το λογισμικό κατεβάζει γρήγορα και ένας οδηγός ρύθμισης σας περνάει μέσα από τη διαδικασία εγκατάστασης χωρίς να χτυπήσει. Μόλις εγκατασταθεί, μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το email και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Μετά τη σύνδεση, το TunnelBear παρέχει μια γρήγορη εξάσκηση για να εξηγήσει τις δυνατότητες του VPN. Τέλος, ζητά από τους συνδρομητές να ελέγξουν τα εισερχόμενά τους για ένα email επιβεβαίωσης λογαριασμού. Όσο ο λογαριασμός επαληθεύεται, οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν το λογισμικό VPN (δωρεάν ή πληρωμένο).

Το TunnelBear Windows VPN Client

Το TunnelBear Windows VPN έχει σχεδιαστεί με μεγάλη προσοχή. Ο πελάτης φαίνεται υπέροχος και είναι διασκεδαστικός στη χρήση: αυτό είναι αρκετά σπάνιο. Σύμφωνα με την εικόνα του, το λογισμικό είναι γεμάτο με joes αρκούδα και διασκεδαστικό γραφικά αρκούδα. Από προεπιλογή, το TunnelBear συνδέεται με έναν τυχαίο διακομιστή που βρίσκεται κοντά σας. Εάν χρειάζεστε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, τότε θα πρέπει να την επιλέξετε από τη λίστα των τοποθεσιών του διακομιστή και να κάνετε κλικ στη σύνδεση.

Στην επάνω αριστερή γωνία, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα αναπτυσσόμενο μενού όπου μπορούν να αλλάξουν τις Ρυθμίσεις του VPN. Σε "Γενικός", οι συνδρομητές μπορούν να επιλέξουν να θέσουν σε λειτουργία το TunnelBear όταν ξεκινήσουν τον υπολογιστή τους. Επιπλέον, μπορούν να ζητήσουν από τον πελάτη να τους στείλει ειδοποιήσεις σχετικά με διάφορα πράγματα (αποσυνδέσεις, διακοπές λειτουργίας και πληροφορίες κατάστασης δικτύου).

Στην καρτέλα "Ασφάλεια", οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν το VigilantBear (διακόπτης kill) και το GhostBear (λειτουργία μυστικότητας) για την παράκαμψη τείχους προστασίας. Η χρήση του διακόπτη kill συνιστάται ανά πάσα στιγμή να σταματήσετε τα δεδομένα από διαρροή στον ISP σας: αυτό εγγυάται την ιδιωτικότητά σας. Το GhostBear είναι απαραίτητο μόνο για τους ανθρώπους που ζουν σε περιοχές όπου είναι απαραίτητη η παραμόρφωση του VPN (για να περάσετε γύρω από το τείχος προστασίας ή παρακάμπτοντας τον περιορισμό του ISP). Το GhostBear είναι στην πραγματικότητα η εφαρμογή του Obfsproxy από την TunnelBear.

Κάτω από τα Αξιόπιστα Δίκτυα, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν γνωστά δίκτυα και να επιτρέψουν στο TunnelBear να συνδεθεί σε ένα διακομιστή VPN κάθε φορά που συνδέεται σε ένα άγνωστο δίκτυο (ιδανικό για άτομα που χρησιμοποιούν τακτικά κοινόχρηστα hotspots WiFi).

Τέλος, η καρτέλα Λογαριασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση της συνδρομής σας, για να ζητήσετε υποστήριξη χρησιμοποιώντας το σύστημα εισιτηρίων ή για να αποσυνδεθείτε από το TunnelBear VPN.

Άλλες πλατφόρμες

Εκτός από τα Windows, το TunnelBear προσφέρει μια εφαρμογή iOS VPN. Το πρόγραμμα-πελάτης iOS παρέχει κρυπτογράφηση L2TP / IPsec αντί για κρυπτογράφηση OpenVPN, οπότε αν χρειαστείτε OpenVPN, θα χρειαστεί επίσης να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό σύνδεσης OpenVPN τρίτου κατασκευαστή (το TunnelBear μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτή τη ρύθμιση).

Το TunnelBear παρέχει επίσης μια εφαρμογή Android VPN που χρησιμοποιεί το OpenVPN και έχει παρόμοιο σχεδιασμό με την έκδοση iPhone. Το Tunnelbear θα λειτουργήσει ως VPN Linux, ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο χρήστης του Linux θα απαιτήσει τον πελάτη OpenVPN τρίτων κατασκευαστών.

Συνολικά οι εφαρμογές είναι πολύ παρόμοιες σε όλες τις πλατφόρμες, είναι εύχρηστες και παρέχουν παρόμοιες ταχύτητες σύνδεσης σε όλες τις πλατφόρμες.

Το TunnelBear έχει επίσης μια επέκταση του προγράμματος περιήγησης που είναι ελεύθερη για λήψη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε με Chrome είτε με Opera (αλλά όχι με τον Firefox). Η επέκταση του προγράμματος περιήγησης είναι μια ωραία προσθήκη, αλλά να θυμάστε ότι είναι μια υπηρεσία proxy αντί για μια πλήρη υπηρεσία VPN (μόνο πληρεξουσιάζει δεδομένα μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης). Η επέκταση του προγράμματος περιήγησης είναι πολυ-πλατφόρμα (λειτουργεί με Linux, Chrome OS, OS X και Windows).

Εξυπηρέτηση πελατών

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων
24ωρη υποστήριξη
Ζωντανή συζήτηση
Δωρεάν δοκιμή Ναι - 7 ημέρες
Διάρκεια εγγύησης επιστροφής χρημάτων 30

Το TunnelBear διαθέτει μια ειδική σελίδα βοήθειας που βρίσκεται στο μικρό μενού στο κάτω μέρος οποιασδήποτε σελίδας. Αυτός ο πόρος αποτελείται από πληροφορίες σχετικά με "Ενημερώσεις κατάστασης", "Ξεκινώντας", "Λογαριασμοί & Πληρωμές", "Βοήθεια επέκτασης προγράμματος περιήγησης", "Βοήθεια εφαρμογών των Windows", "Βοήθεια εφαρμογής Mac OS X", "iOS App Βοήθεια", και "Βοήθεια εφαρμογής Android". Αυτά τα άρθρα μπορούν να βρεθούν εύκολα χρησιμοποιώντας το κουμπί αναζήτησης της σελίδας.

Για όσους δεν μπορούν να βρουν απάντηση στη σελίδα βοήθειας του TunnelBear, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το TunnelBear. Δυστυχώς, η επιχείρηση δεν διαθέτει δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας, επομένως θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας. Οι συνδρομητές και οι μη συνδρομητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη λειτουργία για να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την υπηρεσία.

Για να δοκιμάσω την υποστήριξη πελατών της TunnelBear, έστειλα στους αντιπροσώπους τους μια ερώτηση σχετικά με την κρυπτογράφηση στην πλατφόρμα για να δούμε αν άλλαξε ή βελτιώθηκε κάτι από την τελευταία φορά που τους εξέτασα πέρυσι. Όπως ήταν η τελευταία φορά που έλαβα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μου έλεγε να περιμένω μια απάντηση μέσα σε 24 ώρες.

Η απάντησή μου έφτασε μέσα σε 24 ώρες, αλλά έπρεπε να ζητήσω διευκρινίσεις σε ένα σημείο το οποίο δεν έλαβε σαφή απάντηση. Παρά το μικρό αυτό χτύπημα, τους βρήκα πολύ φιλικό και πρόθυμο να βοηθήσω. Επιπλέον, έκανα τις λεπτομέρειες που ήθελα στη δεύτερη απάντηση. Όχι η καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών στον κόσμο, αλλά όχι κακή.

Ιδιωτικότητα και ασφάλεια

Συμφήγηση (μυστικότητα)
Προστασία διαρροών IPv4
Προστασία διαρροών IPv6
WebRTC προστασία διαρροής
Kill Switch
Αυτόματη φιλοξενία / Proxied DNS Ναί

Το TunnelBear αποθηκεύει μερικά ελάχιστα αρχεία καταγραφής για ένα μήνα. Αυτό λέει η TunnelBear σχετικά με την υποχρέωση συμμόρφωσης με τις αρχές του Καναδά:

"Σε περίπτωση που η TunnelBear υποχρεούται να συμμορφώνεται με την επιβολή του νόμου σε περιπτώσεις παραπομπών, ενταλμάτων ή άλλων νομικών εγγράφων που ισχύουν βάσει της καναδικής δικαιοδοσίας, η έκταση της αποκάλυψης περιορίζεται στις προσωπικές πληροφορίες που δώσατε κατά την εγγραφή καθώς και στον συνολικό αριθμό συνδέσεις, τα συνολικά MB που χρησιμοποιήθηκαν εκείνο το μήνα. "

Πρόκειται για μια φανταστική πολιτική απορρήτου, η οποία σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με τη χρήση VPN ή μια διεύθυνση IP των χρηστών που συνδέονται με έναν λογαριασμό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίθεση επίθεσης χρονικής συσχέτισης:

Tunnelbear Privacy1

Επιχειρησιακά δεδομένα σήραγγας

Η εξαιρετικά ελάχιστη φύση του τι διατηρείται από το TunnelBear σημαίνει ότι οι συνδρομητές δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχούν για το τι χρησιμοποιούν για το VPN. Ακόμη και αν εξυπηρετηθεί ένα ένταλμα από τις αρχές TunnelBear VPN θα έχει πολύ λίγα να παραδώσει οποιαδήποτε πραγματική αξία.

Όροι Παροχής Υπηρεσιών της TunnelBear

Αξίζει να σημειωθεί ότι το TunnelBear εδρεύει στον Καναδά, μια χώρα που αποτελεί μέρος της διαβόητης Συνθήκης Five Eyes. Ο Καναδάς έχει βρεθεί αρκετές φορές κατά τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την TunnelBear να προστατεύει τα δεδομένα σας.

Παρόλο που απαιτείται η παράδοση των δεδομένων, εάν προσεγγιστούν από τις αρχές, το TunnelBear δεν διατηρεί κανένα αρχείο καταγραφής σύνδεσης ή αναγνωρίσιμα αρχεία καταγραφής οποιουδήποτε είδους. Ως εκ τούτου, το περισσότερο που οι αρχές θα πρέπει να μπορούν να πάρουν από την εταιρεία είναι το όνομά σας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα στοιχεία πληρωμής. Είναι επίσης ένας από τους μοναδικούς παρόχους που εκτελούν τακτικούς ελέγχους συστημάτων, κωδικών και υποδομών από αξιόπιστες εταιρείες τρίτων μερών και δημοσιεύει τα αποτελέσματα.

Ωστόσο, αξίζει να έχουμε κατά νου ότι η TunnelBear πλένει τα χέρια της με κάθε ευθύνη για ορισμένα πράγματα στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της:

Tunnelbear Tos

Όπως μπορείτε να δείτε TunnelBear απολύει την ευθύνη για σχεδόν όλα. Επιπλέον, το TunnelBear δηλώνει σαφώς ότι οι χρήστες δεν μπορούν:

Η πειρατεία δεν επιτρέπεται

Ζητά επίσης από τους χρήστες να συμμορφώνονται πάντα με τους νόμους της χώρας τους και της χώρας στην οποία διοχετεύονται. Όλα τα σημεία που αξίζουν σίγουρα υπόψη (ειδικά επειδή βασίζονται στον Καναδά).

Πρωτόκολλα κρυπτογράφησης

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
Άλλα πρωτόκολλα -

Όταν πρόκειται για κρυπτογράφηση, το TunnelBear παρέχει πρόσβαση σε δύο διαφορετικά πρωτόκολλα VPN. Οι πελάτες Windows, Android και Mac OS X εφαρμόζουν το OpenVPN. Οι χρήστες του iOS λαμβάνουν την επιλογή είτε L2TP / IPsec) είτε IKEv2. Έτσι, οποιοσδήποτε επιθυμεί να συνδεθεί μέσω του OpenVPN σε iOS θα χρειαστεί να το κάνει χρησιμοποιώντας το λογισμικό OpenVPN Connect τρίτου κατασκευαστή (το οποίο είναι δωρεάν).

Ισχυρή κρυπτογράφηση 256-bit Advanced Encryption Standard (AES) με πιστοποίηση SHA256 χρησιμοποιείται σε όλες τις πλατφόρμες, εκτός από το iOS 8 και το νωρίτερο (το οποίο είναι κρυπτογραφημένο με κρυπτογράφηση AES 128 bit και χρησιμοποιεί SHA-1 για έλεγχο ταυτότητας δεδομένων).

Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο blog του TunnelBear, το οποίο είναι ένα φανταστικό επίπεδο διαφάνειας. Επίσης θετικό: Το TunnelBear δεν παρέχει πρωτόκολλο σημειακής τοποθέτησης (PPTP) - μια ξεπερασμένη μορφή κρυπτογράφησης VPN που θεωρείται τώρα επισφαλής και πάντα συνιστούμε.

Εκτός από την ισχυρή κρυπτογράφηση και την ισχυρή πολιτική απορρήτου, το προηγούμενο έτος η TunnelBear επένδυσε σε έλεγχο από τρίτους των εφαρμογών της (αλλά όχι του δικτύου διακομιστών). Αυτός ο επαγγελματικός έλεγχος ασφαλείας επιτρέπει στο TunnelBear να διαφημίζει με σιγουριά τη μυστικότητα και την ασφάλεια που παρέχει το λογισμικό του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το TunnelBear έχει πλέον κυκλοφορήσει ενημερωμένο λογισμικό που προστατεύει από τις διαρροές IPv6 και διαπιστώσαμε ότι αυτό λειτουργεί επιτυχώς (για τελευταία φορά αναθεωρήσαμε την υπηρεσία που ήταν στη Βήτα).

Bearing Bear

Τελικές σκέψεις

Σε αυτήν την αναθεώρηση TunnelBear, ανακαλύψαμε μια υπηρεσία αναζήτησης VPN που είναι ιδανική για αρχάριους και είναι εύκολη στη χρήση. Το δωρεάν σχέδιο επιτρέπει στους χρήστες να πάρουν μια γεύση από την υπηρεσία, αν και οι 500 Mb μηνιαίως δεν θα είναι αρκετές για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία για οτιδήποτε σημαντικό (όπως η ροή ταινιών με ιδιωτικότητα). Η δωρεάν έκδοση είναι χρήσιμη για ανθρώπους που ζουν σε περιοχές συγκρούσεων ή σε περιοχές όπου υπάρχει βαριά λογοκρισία. Θα τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους ειδήσεων και να εκτελούν άλλα καθήκοντα που δεν απαιτούν δεδομένα σε περιόδους ανάγκης.

Το TunnelBear VPN έχει μια καλή πολιτική απορρήτου και τα ασυνήθιστα αρχεία καταγραφής σύνδεσης που διατηρεί η επιχείρηση είναι για εσωτερική χρήση και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρεμποδίσουν την ιδιωτικότητα των συνδρομητών. Εκτός από τον Καναδά, το μόνο πράγμα που με απασχολεί είναι οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της TunnelBear, οι οποίοι αρνούνται την ευθύνη για οτιδήποτε και όλα. Συνολικά, τα καταβληθέντα σχέδια είναι σταθερά και παρέχουν πολύ υψηλότερες από τις μέσες ταχύτητες σύνδεσης. Ωστόσο, αυτό το VPN δεν παρέχει πρόσβαση σε περιεχόμενο με γεωγραφική δέσμευση από σημαντικές υπηρεσίες συνεχούς ροής και, για το λόγο αυτό, είναι δυνατό να αποκτηθεί ένα καλύτερο VPN στην ίδια τιμή (και ακόμα λιγότερο).

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me