Αναθεώρηση θολών

Θολούρα

Abur's Blur
ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους χρήστες να προστατεύουν τους λογαριασμούς τους στο διαδίκτυο με ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης. Η υπηρεσία που βασίζεται στις Η.Π.Α. είναι διαθέσιμη από το 2014. Εντούτοις, είναι στην πραγματικότητα μια επανασχεδιασμένη εφαρμογή που αρχικά ονομάστηκε DoNotTrackMe. η οποία ξεκίνησε αρχικά το 2011. Σε αυτήν την αναθεώρηση του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης Blur, εξετάζουμε σε βάθος όλες τις πτυχές αυτής της υπηρεσίας, από το πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσει ο Blur τη σιγουριά της πολιτικής προστασίας απορρήτου.

ProPrivacy.com Σκορ
9.1 από 10

Περίληψη

Λόγω της προηγούμενης ενσάρκωσής του ως εφαρμογής αποκλεισμού παρακολούθησης, ο Blur είναι ένας μοναδικός διευθυντής κωδικών πρόσβασης πολλαπλών χρήσεων ο οποίος παρέχει κάποιες ασυνήθιστες επιπλέον παροχές. Αυτό περιλαμβάνει blocker tracker, μασκαρισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μασκαρισμένες πιστωτικές κάρτες και λειτουργίες καλυμμένων αριθμών τηλεφώνου. Ως εκ τούτου, είναι μια εφαρμογή πολλαπλών χρήσεων για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που μπορεί να είναι χρήσιμη για άτομα που αναζητούν καλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Στο πρόσωπό του, το Bline της Abine φαίνεται σίγουρα σαν μια νίκη για το ιδιωτικό απόρρητο στο διαδίκτυο. Έτσι, είναι η υπηρεσία ό, τι είναι ραγισμένα μέχρι να είναι; Είναι απαραίτητη επέκταση για οποιονδήποτε αγωνίζεται σήμερα να θυμάται μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης; Και αξίζει να καταστρέψει άλλες δημοφιλείς επεκτάσεις αποκλεισμού εντοπισμού?

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Όπως συμβαίνει με άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, το Abine Blur είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να προστατεύουν αυτόματα τους λογαριασμούς τους με ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης χωρίς να χρειάζεται να τα θυμούνται όλα.

Σήμερα, οι καταναλωτές πρέπει να θυμούνται τους κωδικούς πρόσβασης σε έναν τεράστιο αριθμό λογαριασμών. Και, εκτός αν όλοι αυτοί οι λογαριασμοί έχουν μοναδικούς, σύνθετους κωδικούς πρόσβασης - οι χρήστες του Διαδικτύου ανοίγουν τους εαυτούς τους στο δυναμικό της πειρατείας. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, όπως ο Blur, επιδιώκουν να λύσουν αυτό το πρόβλημα επιτρέποντας στους χρήστες να θέτουν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που θυμάται για λογαριασμό τους.

Οι χρήστες του Διαδικτύου που αποφασίζουν να κάνουν χρήση του Blur μπορούν να το κάνουν είτε δωρεάν είτε με την πληρωμή ενός λογαριασμού premium. Επιπλέον, όλοι οι χρήστες λαμβάνουν δωρεάν 30 ημέρες δωρεάν κατά την πρώτη λήψη της επέκτασης. Το καλύτερο από όλα, τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά - η διαχείριση του κωδικού πρόσβασης, η ανίχνευση και τα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας - είναι όλα διαθέσιμα χωρίς αναβάθμιση σε premium. Ωστόσο, όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία κάλυψης κάρτας στην δωρεάν έκδοση θα χρειαστεί να πληρώσει ένα ποσό $ 2 κάθε φορά που το κάνουν.

Για όσους αγαπούν την επέκταση, επενδύοντας 39 δολάρια ετησίως θα βελτιώσουν την υπηρεσία προσθέτοντας αντίγραφο ασφαλείας κωδικού πρόσβασης, σε όλο τον συγχρονισμό συσκευών και έναν ασφαλή αριθμό τηλεφώνου που προωθεί στον πραγματικό αριθμό σας. Και, πληρώνοντας 14,99 δολάρια το μήνα - ή $ 99 ετησίως - οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο Απεριόριστος έκδοση του Blur - η οποία έρχεται με απεριόριστη χρήση των χαρακτηριστικών μασκαρισμένων πιστωτικών καρτών χωρίς κρυφές δαπάνες.

Abine Χαρακτηριστικά θολώματος

 • Η επέκταση είναι διαθέσιμη για όλες τις πλατφόρμες (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera και Safari)
 • Εντοπισμός ιστοτόπου παρακολούθησης
 • Μασκαρισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Μάσκες πιστωτικές κάρτες (premium)
 • Μασκοί αριθμοί τηλεφώνου (premium)
 • Συγχρονισμός κωδικού πρόσβασης σε όλες τις συσκευές
 • Κωδικοί αυτόματης συμπλήρωσης
 • Εισαγωγή και εξαγωγή των κωδικών πρόσβασης
 • Αυτόματο κλείδωμα για να διασφαλίσετε ότι οι κωδικοί πρόσβασης είναι ασφαλείς
 • Αποκωδικοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων (Android και iOS)
 • Ανάκτηση λογαριασμού με μια φράση πρόσβασης αντίγραφο ασφαλείας
 • Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο

Εγραφομαι

Η απόκτηση ενός λογαριασμού με το Blur είναι εξαιρετικά εύκολη, απλά δώστε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν κωδικό πρόσβασης και είστε έτοιμοι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την επέκταση.

Blur Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης εγγραφείτε φόρμα

Η υπηρεσία σας ζητά επίσης να σημειώσετε μια φράση πρόσβασης για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να ανακτήσετε το λογαριασμό σας, εάν ξεχάσετε τον κύριο κωδικό πρόσβασής σας. Αφού συνδεθείτε, ο Blur σας ζητά να κατεβάσετε την επέκταση του Chrome ή του Firefox. που σας μεταφέρει στο PlayStore όπου μπορείτε να πάρετε την εφαρμογή. Αφού το έχετε εγκαταστήσει, μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το λογισμικό για να προστατεύσετε τους λογαριασμούς σας με έναν κωδικό πρόσβασης που δεν χρειάζεται πλέον να θυμάστε.

Διευθύνσεις φραγής αντιγράφων διαχειριστή κωδικών θολώματος

Το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε μετά την εγκατάσταση του Blur είναι ότι η επέκταση αρχίζει αμέσως να εμποδίζει τους ιχνηλάτες στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Αυτό είναι αξιοσημείωτο επειδή (όπως και άλλες εφαρμογές αποκλεισμού κομματιών όπως το Badger Privacy) σας δείχνει ένα μικρό αριθμό δίπλα στο εικονίδιο της γραμμής εργασιών επέκτασης.

Διεύρυνση διευθυντή κωδικού πρόσβασης κατάψυξης Albine στο πρόγραμμα περιήγησης

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από την παραπάνω εικόνα, το Blur εμφανίζει τον ίδιο αριθμό με το Badger Privacy. Αυτό αποκαλύπτει ότι αποτελεσματικά εντοπίστηκε και μπλοκάρει τον ίδιο αριθμό ιχνηλατών στην ιστοσελίδα που επισκεπτήκαμε.

Ευκολία στη χρήση

Με την επέκταση που έχει εγκατασταθεί και την εκτέλεση του αποκλεισμού παρακολούθησης, οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Blur στη γραμμή εργαλείων τους. Με αυτό τον τρόπο αποκαλύπτει ένα παράθυρο που παρέχει πρόσβαση στις τέσσερις βασικές λειτουργίες: Λογαριασμοί, Πορτοφόλι, Κάλυψη και Παρακολούθηση. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν για κάθε μία από τις τοποθεσίες που επισκέπτεστε. Κάνοντας κλικ σε οποιαδήποτε από αυτές τις λειτουργίες ανοίγει ένα παράθυρο όπου μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις και να εφαρμόσετε τις προτιμήσεις. Κάνοντας κλικ Συγκάλυψη σας επιτρέπει να επιλέξετε από Μάσκες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Μάσκες κάρτες, ή Μασκαρισμένα τηλέφωνα. Η λειτουργία καλυμμένου αριθμού τηλεφώνου είναι διαθέσιμη μόνο με έναν λογαριασμό πλήρους πληρωμής και παρέχει πολύ παρόμοια λειτουργικότητα με το Google Voice.

Blur Email του διευθυντή κωδικού πρόσβασης, κάρτες, καλυμμένα τηλέφωνα

Κάνοντας κλικ Πορτοφόλι σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την αυτόματη συμπλήρωση των στοιχείων της κάρτας, την αυτόματη συμπλήρωση των ταυτοτήτων και την αυτόματη συμπλήρωση των διευθύνσεων - καθώς και τη λειτουργία Masked Cards. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε αεράκι μέσω ηλεκτρονικών εντύπων χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώνετε συνεχώς τα δεδομένα σας. Η προσθήκη μιας κάρτας είναι εύκολη και μπορεί να γίνει όταν χρησιμοποιείτε τη δωρεάν δοκιμή premium.

διαγραφή οθόνης πληρωμής διαχειριστή κωδικών πρόσβασης

Μόλις η κάρτα σας έχει προστεθεί στον πίνακα ελέγχου σας, μπορείτε να επιλέξετε να συμπληρώσετε αυτόματα τις λεπτομέρειες για ευκολία χρήσης ή να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία κάρτας μασκών για πρόσθετη ασφάλεια.

Κάνοντας κλικ Λογαριασμοί ανοίγει τον πίνακα ελέγχου όπου μπορείτε να εισαγάγετε τους κωδικούς πρόσβασης και τα διαπιστευτήρια για τους λογαριασμούς σας. Αν ρυθμίζετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ισχυρών προτάσεων κωδικού πρόσβασης.

Κωδικοί πρόσβασης και αυτόματη συμπλήρωση

Αντί να προσθέσουμε χειροκίνητα έναν κωδικό πρόσβασης στον πίνακα ελέγχου, ξεκινήσαμε με την επίσκεψη σε μια σελίδα σύνδεσης που απαιτεί κωδικό πρόσβασης. Για το σκοπό αυτό, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Facebook για να δούμε αν ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης θα μας προτρέψει αυτόματα να αποθηκεύσουμε τον κωδικό πρόσβασης για μελλοντικές προσπάθειες σύνδεσης.

Η προσπάθεια σύνδεσης στο Facebook αμέσως προκάλεσε την εμφάνιση αναδυόμενου παραθύρου Blur που μας έδειξε ότι ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είχε λήξει και έκλεισε. Ως αποτέλεσμα, έπρεπε να εισαγάγουμε τον κωδικό πρόσβασής μας για να μπορέσουμε να εισαγάγουμε τα διαπιστευτήριά μας στο Facebook.

Αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης

Με το Blur unlocked, θα σας ζητηθεί να προσθέσετε τον κωδικό πρόσβασης στη θήκη σας:

αυτόματη συμπλήρωση διεύθυνσης email

Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Κάντε κλικ για Προσθήκη" ανοίγει ένα άλλο αναδυόμενο παράθυρο όπου μπορείτε να καταχωρίσετε τα στοιχεία σας με μη αυτόματο τρόπο για αυτόματη συμπλήρωση στο μέλλον. Ωστόσο, εάν εισαγάγετε απλώς τα διαπιστευτήρια και τον κωδικό πρόσβασής σας στη φόρμα, ο Blur θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να αποθηκεύσετε αυτόματα αυτές τις λεπτομέρειες στον κωδικό σας.

προσθέτοντας έναν κωδικό πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας κωδικού πρόσβασης

Με τον λογαριασμό που αποθηκεύσατε, μπορείτε να επιστρέψετε στη σελίδα σύνδεσης, όπου το Blur θα γεμίσει αυτόματα τα δεδομένα στη σελίδα σύνδεσης και θα συνδεθεί με επιτυχία.

Διαπιστώσαμε ότι η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη και σίγουρα κατάλληλη για αρχάριους που αναζητούν έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που λειτουργεί χωρίς προσπάθεια. Και αν συμβεί εσφαλμένα να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης για οποιονδήποτε λόγο, το Blur θα σας ειδοποιήσει μόλις αποτύχει η σύνδεση, επιτρέποντάς σας να ενημερώσετε τον κωδικό πρόσβασης χωρίς να χρειάζεται να κάνετε αναζήτηση στα μενού.

Κάλυψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εφαρμογή Android

Στη συνέχεια, εγκαταστήσαμε το Blur στο Android και για να ελέγξουμε τον πελάτη και να δοκιμάσουμε τη λειτουργία κάλυψης email. Το χαρακτηριστικό λειτουργεί τέλεια και σας επιτρέπει να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια τυχαία δημιουργημένη διεύθυνση που προωθείται μαγικά στο πραγματικό εισερχόμενό σας.

μάσκα οθόνη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πραγματικά χρήσιμο και είναι ένας φανταστικός πόρος θεωρώντας ότι είναι δωρεάν. Όσο για την ίδια την εφαρμογή Android; Το βρήκαμε εύκολο στη χρήση και το γεγονός ότι αυτόματα συγχρονίζεται με την έκδοση στο πρόγραμμα περιήγησής σας είναι ιδανικό για αρχάριους. Για χρήστες που θέλουν, είναι δυνατό να ρυθμίσετε το ξεκλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων - χρήσιμο επειδή η εφαρμογή κλειδώνει γρήγορα απαιτώντας σας να εισάγετε συνεχώς τον κωδικό πρόσβασής σας.

Εισαγωγή κωδικών πρόσβασης

Οποιοσδήποτε θέλει να εισαγάγει τους κωδικούς πρόσβασής του από έναν άλλο διαχειριστή κωδικών μπορεί να το κάνει είτε μέσω ενός αρχείου CSV είτε απευθείας από διάφορες υπηρεσίες, όπως 1Password, Dashlane, KeePass, LastPass, PasswordWallet και RoboForm. Δοκιμάσαμε την εισαγωγή παλιών κωδικών πρόσβασης χρησιμοποιώντας ένα αρχείο .CSV και το βρήκαμε να λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

εισαγωγή κωδικών πρόσβασης σε διαχειριστή κωδικών πρόσβασης θολών

Εξαγωγή των δεδομένων σας είναι επίσης δυνατή και το Blur σας ζητάει πάντα τον κωδικό πρόσβασης πριν σας επιτρέψει να προχωρήσετε. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να εξάγουν είτε ως αντίγραφο ασφαλείας δεδομένων Blur για την επαναφορά του λογαριασμού είτε μέσω αρχείου CSV για τη μετεγκατάσταση των κωδικών πρόσβασης σε άλλη υπηρεσία.

Ο έλεγχος ταυτότητας διπλού παράγοντα είναι διαθέσιμος με τις ρυθμίσεις λογαριασμού, αλλά οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μόνο να χρησιμοποιούν εφαρμογές επαλήθευσης ταυτότητας, όπως Authy, Google Authenticator ή FreeOTP. Ο έλεγχος ταυτότητας μέσω SMS και το φυσικό 2FA μέσω ενός Yubikey δεν είναι επί του παρόντος διαθέσιμο, πράγμα που είναι ντροπή.

Αυτόματο κλείδωμα

Για πρόσθετη ασφάλεια, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να αλλάξουν πόσο συχνά τους ζητείται ο κωδικός τους. Η λειτουργία αυτόματης κλειδώματος σάς επιτρέπει να ορίσετε το Blur να αποσυνδεθεί κάθε φορά που κάνετε επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης και όσο συχνά κάθε 15 λεπτά. Αυτό εξασφαλίζει ότι εάν αφήσετε τον υπολογιστή σας για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, οι κωδικοί πρόσβασης δεν θα είναι διαθέσιμοι. Η λειτουργία "Προστασία κωδικού πρόσβασης" σας επιτρέπει να ορίσετε το Blur να απαιτεί έναν κωδικό πρόσβασης ακόμα και αν ο υπολογιστής βρίσκεται σε χρήση, αυτό μπορεί να ρυθμιστεί για κάθε 15 λεπτά.

Είναι επίσης δυνατό να ελέγξετε τα αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας που δημιουργούνται από το Blur, αυτό σας επιτρέπει να κάνετε χρήση της έκδοσης για να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως. Για λόγους ασφαλείας, είναι δυνατή η διαγραφή αυτών των αντιγράφων, εάν το επιθυμείτε.

αυτοματοποιημένους κωδικούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Οποιοσδήποτε ελπίζει να συγχρονίσει τους κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις συσκευές τους, φροντίζεται επίσης.

Εκτός από τη σελίδα των βασικών ρυθμίσεων στον πίνακα ελέγχου, οποιοσδήποτε θέλει να κυνηγάει με τις ρυθμίσεις που προέρχονται από το Blur από προεπιλογή, μπορεί να το κάνει κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησής τους ακολουθούμενο από Ρυθμίσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει το ακόλουθο παράθυρο:

ρυθμίσεις κωδικού πρόσβασης για το πρόγραμμα περιήγησης

Οι χρήστες μπορούν να ενημερώσουν αυτές τις ρυθμίσεις είτε για κάθε επιμέρους ιστότοπο που επισκέπτονται είτε για όλους τους ιστότοπους. Κάνοντας κλικ στην επιλογή Διαχείριση διευθύνσεων παράβλεψης σάς επιτρέπει να ελέγξετε ποιοι ιστοτόποι έχουν απενεργοποιήσει συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως η "Αυτόματη συμπλήρωση πιστωτικής κάρτας". Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται όταν μια ρύθμιση έχει απενεργοποιηθεί.

Για όσους θέλουν να κάνουν χρήση της δυνατότητας μασκαρισμένης πιστωτικής κάρτας, το Blur σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια προσωρινή κάρτα "καυστήρα" που χρησιμοποιείτε για να ψωνίζετε online. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τη λειτουργία μασκαρισμένης κάρτας, ο Abine θα ενεργήσει ως μεσάζον και θα χειριστεί τη συναλλαγή, έτσι ώστε μόνο η Abine να έχει ποτέ πρόσβαση στα πραγματικά στοιχεία της κάρτας σας. Ως αποτέλεσμα, αυτή η ψεύτικη κάρτα σας επιτρέπει να ψωνίζετε χωρίς ποτέ να παραδίδετε τα πραγματικά δεδομένα σας σε ηλεκτρονικούς εμπόρους - με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο δύσκολο να πέσετε για επιθέσεις ηλεκτρονικού "ψαρέματος".

Αυτόματη συμπλήρωση διαχειριστή κωδικών με θόλω

Η δυνατότητα προσαρμογής των επιτρεπόμενων δεδομένων των ιστότοπων διασφαλίζει ότι ποτέ δεν παρέχετε τυχαία δεδομένα με τα οποία δεν αισθάνεστε άνετα.

Συνολικά, διαπιστώσαμε ότι το Blur είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά που παρέχει ακόμα και στην ελεύθερη έκδοση - είναι πραγματικά

Ιδιωτικότητα και ασφάλεια

Η έδρα στις ΗΠΑ δεν είναι ιδανική από την άποψη της ιδιωτικής ζωής, διότι κάθε εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ υπόκειται σε εντάλματα και παραγγελίες. Αυτό σημαίνει ότι ο Abine θα μπορούσε τεχνικά να αναγκαστεί να αρχίσει κρυφά να παρέχει οποιαδήποτε στοιχεία έχει στις αρχές των ΗΠΑ. Προσθέστε αυτό στο γεγονός ότι το Blur είναι μια εντελώς κλειστή πλατφόρμα πηγής και ίσως έχετε κάποιες ανησυχίες σχετικά με τη χρήση της υπηρεσίας. Το γεγονός ότι είναι κλειστή πηγή σημαίνει ότι πρέπει να εμπιστεύεστε τον Abine να κάνει όπως λέει ότι κάνει με τα δεδομένα σας. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι αδύνατο να πούμε αν έχει τρωτά σημεία ή πίσω πόρτες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να δώσουν στην επιχείρηση πρόσβαση στους κύριους κωδικούς πρόσβασης.

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι δεν έχει πρόσβαση στον κύριο κωδικό πρόσβασης ή τη φράση πρόσβασης στο αντίγραφο ασφαλείας σε οτιδήποτε άλλο εκτός από μια κρυπτογραφημένη μορφή. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά, επειδή αυτή η υπηρεσία είναι κλειστή πηγή, θα υπάρχει πάντα ένα στοιχείο εμπιστοσύνης που εμπλέκεται στη χρήση της υπηρεσίας. Είτε θέλετε να εμπιστευτείτε την επιχείρηση για να κάνετε τα πράγματα που υποστηρίζει, είναι τελείως κάτω από εσάς και το μοντέλο προσωπικής σας απειλής.

Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε μια εταιρεία που προσφέρει διαφάνεια 100%, θα χρειαστεί να επιλέξετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που να μπορεί να αποδείξει την ασφάλειά του με έλεγχο του κώδικα ανοιχτού κώδικα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να πηδήξουμε στην ανάλυση των ισχυρισμών του Abine Blur.

Πολιτική απορρήτου

Ελέγξαμε την πολιτική απορρήτου για να ελέγξουμε πώς η εταιρεία αντιμετωπίζει τα δεδομένα σας. Η Abine αναφέρει ότι δεν πωλεί δεδομένα χρηστών σε κανέναν. Ωστόσο, δηλώνει ότι μοιράζεται δεδομένα με τρίτους που έχει συνάψει προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες της. Επιπλέον, το ποσό των δεδομένων που διατηρεί ο Abine για τους καταναλωτές είναι αρκετά χαμηλό. Διατηρεί ορισμένα συγκεντρωτικά δεδομένα για να εκτελέσει την υπηρεσία, ωστόσο, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο για την παροχή της υπηρεσίας, δεν διατηρεί τα δεδομένα αυτά αποθηκευμένα δίπλα σε προσωπικές πληροφορίες.

Ένα πράγμα που παρατηρήσαμε είναι ότι η εταιρεία αναφέρει ότι διατηρεί ένα αρχείο "όπου κατεβάσατε" Blur. Δεν είναι σαφές εάν αυτό σημαίνει ότι αποθηκεύει τη διεύθυνση IP ή αν κάνει απλώς μια σημείωση από τη χώρα στην οποία κατεβάζετε την επέκταση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι επειδή χρησιμοποιείτε το Blur για να συμπληρώσετε τους κωδικούς αυτόματης συμπλήρωσης σε ιστότοπους, η επέκταση κερδίζει τηλεμετρία σχετικά με τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και συνεπώς πραγματοποιεί κάποιο επίπεδο παρακολούθησης. Ωστόσο, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν θα τα μοιράσει ποτέ ούτε θα τα πουλήσει.

Πέρα από αυτό, η επιχείρηση δηλώνει ότι ποτέ δεν "έλαβε εντολή εθνικής ασφάλειας και δεν μας απαίτησε από το δικαστήριο της FISA να κρατήσει τα μυστικά." Είτε πιστεύετε ότι αυτή η δήλωση είναι πραγματικά κάτω σας, αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι εάν λάβει μια εντολή gag, δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν να λέει και έτσι είναι πολύ πιθανό η πολιτική απορρήτου να παραμείνει η ίδια.

Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι η πρόταση είναι καναρίνι warrant (αν και δεν είμαστε σίγουροι αν είναι) και αν αυτή η φράση εξαφανιστεί ποτέ από την πολιτική απορρήτου μπορεί να είναι δίκαιο να υποθέσουμε ότι έχει επιληφθεί ενός εντάλματος Σειρά.

Συνολικά, η πολιτική απορρήτου φαίνεται ισχυρή και δεν εγείρει συγκεκριμένα κουδούνια συναγερμού, πράγμα που σημαίνει ότι η υπηρεσία αυτή φαίνεται να επεξεργάζεται δεδομένα με ασφαλή τρόπο για τους σκοπούς της παροχής μόνο της υπηρεσίας.

Κρυπτογράφηση και ασφάλεια

Από προεπιλογή, το Abine Blur έρχεται προκαθορισμένα για να αποθηκεύσει όλα τα δεδομένα σας στους διακομιστές του cloud. Ωστόσο, οι χρήστες που προτιμούν να αποθηκεύουν τους κωδικούς πρόσβασης τους σε τοπικό επίπεδο μπορούν να το κάνουν με την πλοήγηση στο Λογαριασμό > Ρυθμίσεις > Αντιγράφων ασφαλείας & Συγχρονισμός. Η αποθήκευση των δεδομένων σας τοπικά σημαίνει ότι αν συμβεί κάτι στον υπολογιστή σας ή εάν τα τοπικά αρχεία του προγράμματος περιήγησης ιστού διαγραφούν ή καταστραφούν, θα μπορούσατε να χάσετε όλους τους κωδικούς πρόσβασής σας. Ωστόσο, αυτό θεωρείται γενικά ο ασφαλέστερος τρόπος αποθήκευσης των κωδικών πρόσβασης επειδή μειώνει τους κινδύνους που συνεπάγεται η εμφάνισή τους στους διακομιστές του Blur.

Με αυτό είπε, αξίζει να σημειωθεί ότι η αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης στους διακομιστές του Blur θα πρέπει να είναι απολύτως ασφαλής - επειδή όλα τα δεδομένα σας είναι κρυπτογραφημένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας πριν μεταφορτωθούν στο cloud. Οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης και αυτομάτως συμπληρωμένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών κρυπτογραφούνται στη συσκευή σας χρησιμοποιώντας ασφαλή κρυπτογράφηση AES-256.

Η εφεδρική σας φράση πρόσβασης λειτουργεί ως δευτερεύων κωδικός ανάκτησης που είναι προσαρτημένος στο ιδιωτικό κλειδί που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας. Αυτά τα δεδομένα και η φράση πρόσβασης για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεν αφήνουν ποτέ τη συσκευή σας σε μη κρυπτογραφημένη, ευανάγνωστη φόρμα. Αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό του Blur δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στους κωδικούς σας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και, ακόμη και αν η επιχείρηση έχει πειραχτεί, μόνο μια κρυπτογραφημένη έκδοση του κωδικού πρόσβασης είναι διαθέσιμη στους διακομιστές της. Αυτό μας είπε η εταιρεία για το πώς λειτουργεί το σύστημα:

"Όταν τα δεδομένα σας συγχρονίζονται με το Abine, πρώτα κρυπτογραφούνται και στη συνέχεια η κρυπτογραφημένη φράση πρόσβασης κρυπτογραφείται με τον κύριο κωδικό πρόσβασης. Αυτά τα κρυπτογραφημένα αντικείμενα είναι αυτά που αποστέλλονται στο Abine. Ο κύριος κωδικός πρόσβασης δεν αποστέλλεται επίσης ποτέ στο Abine. Για τον έλεγχο ταυτότητας χρησιμοποιούμε μια διεργασία κατακερματισμού, έτσι εμείς (Abine), δεν γνωρίζουμε ποτέ τον αρχικό κύριο κωδικό πρόσβασης, γνωρίζουμε μόνο την έξοδο μιας λειτουργίας μονής κατεύθυνσης στον κύριο κωδικό πρόσβασης. "

Αυτή η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο θα πρέπει να διασφαλίζει ότι τα δεδομένα σας είναι πάντα ασφαλή. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας και χάσετε την εφεδρική σας φράση πρόσβασης, δεν θα μπορέσετε να ανακτήσετε πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασής σας, θα χαθούν για πάντα. Υπό αυτές τις συνθήκες, η επιχείρηση θα χρειαστεί να επαναφέρει τον κύριο κωδικό πρόσβασης και να δημιουργήσει μια νέα φράση πρόσβασης για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεκινήσετε ξανά την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης στη θήκη κατάστρεψής σας.

Σφάλματα ασφαλείας?

Παρόλο που είναι αλήθεια ότι ο Blur έλαβε κάποιο αρνητικό πάτημα στο τέλος του 2018 λόγω μιας ευπάθειας που ανακαλύφθηκε, το πρόβλημα που μεταφέρθηκε από προηγούμενη έκφραση της εφαρμογής που ονομάζεται MaskMe, είναι από τότε patched. Το ελάττωμα ασφαλείας επέτρεψε στους χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση στα ακόλουθα δεδομένα:

 • Ηλεκτρονικές διευθύνσεις χρηστών Somer
 • Ονόματα και επώνυμα ορισμένων χρηστών
 • Ορισμένοι υπαινιγμοί για τον κωδικό πρόσβασης των χρηστών (αλλά μόνο από την παλιά εφαρμογή MaskMe)
 • Οι τελευταίες και οι τελευταίες διευθύνσεις IP του χρήστη που χρησιμοποιήθηκαν για να συνδεθούν στο Blur
 • Ο κρυπτογραφημένος κωδικός θολώματος κάθε χρήστη (πλήρως κρυπτογραφημένος και συνεπώς μη χρήσιμος και μη χρησιμοποιήσιμος για πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης των ανθρώπων).

Ενώ το ελάττωμα ασφαλείας ήταν σοβαρό, τα καλά νέα είναι ότι λόγω της κρυπτογράφησης που τελειώνει μέχρι το τέλος της χρήσης του Blur, οι χάκερ θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση μόνο στον κρυπτογραφημένο κύριο κωδικό πρόσβασης του χρήστη (μόνο σε κρυπτογραφημένη μορφή και συνεπώς μη χρήσιμο). δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, τους κωδικούς πρόσβασης και άλλα δεδομένα που προστατεύονται στο θόλο τους. Αυτό, ενώ το θέμα ήταν ευάλωτο, δεν ήταν, ευτυχώς, ιδιαίτερα επιζήμιο για τους χρήστες Blur.

Προειδοποιήσεις συσκευών και τοποθεσίας

Για πρόσθετη ασφάλεια, το Blur σάς στέλνει ένα μήνυμα οποτεδήποτε συνδέεστε στους κωδικούς πρόσβασής σας από μια νέα συσκευή ή τοποθεσία. Αυτό σημαίνει ότι η χρήση ενός VPN θα έχει ως αποτέλεσμα τη λήψη ελέγχου ασφάλειας. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σάς επιτρέπει να πλοηγηθείτε σε μια σελίδα όπου μπορείτε να επαληθεύσετε όλες τις συσκευές και τις τοποθεσίες από τις οποίες έχετε συνδεθεί. Αυτό σας επιτρέπει να επισημάνετε τη σύνδεση ως δόλια δραστηριότητα αν πιστεύετε ότι ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί.

Έλεγχος διπλού παράγοντα

Για όσους θέλουν, είναι δυνατό να δημιουργηθεί έλεγχος ταυτότητας διπλού παράγοντα. Αυτό θα προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Συνιστούμε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες που διασφαλίζουν ότι το Blur είναι κλειδωμένο και απαιτεί έναν κωδικό πρόσβασης αφού έχει αδρανεί για 15 λεπτά και κάθε φορά που γίνεται επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης.

Υποστήριξη πελατών

Η υποστήριξη πελατών για το Abine Blur αντιμετωπίζεται κυρίως μέσω μιας μεγάλης βάσης δεδομένων με απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις στην ιστοσελίδα του. Αυτός ο τομέας συχνών ερωτήσεων είναι ένας χρήσιμος πόρος που μπορεί να βοηθήσει στην εκκαθάριση των περισσότερων ερωτήσεων που μπορεί να έχετε σχετικά με την υπηρεσία. Βρήκαμε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση του λογισμικού, τη ρύθμιση, την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, την αποκατάσταση ενός λογαριασμού με τη φράση πρόσβασης και πολλά άλλα σημαντικά θέματα.

Για όσους επιθυμούν άμεση υποστήριξη, είναι δυνατή η εξυπηρέτηση πελατών κάνοντας κλικ στο κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας Συχνές ερωτήσεις. Εδώ μπορείτε να θέσετε μια ερώτηση που θα απαντηθεί μέσω ενός συστήματος εισιτηρίων.

Τελικές σκέψεις

Το Abine Blur είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επέκταση προγράμματος περιήγησης που προσφέρει φανταστική συμβατότητα μεταξύ διαφόρων συσκευών. Οι αρχάριοι που ψάχνουν για έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που γεμίζει αυτόματα με το χέρι μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του λογισμικού δωρεάν και διότι διπλασιάζονται ως εφαρμογή διακοπής του ιχνηλάτη - προσφέρει πραγματικά πολλά οφέλη στους χρήστες.

Η δυνατότητα κάλυψης του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας επιτρέπει να συμμετέχετε σε διαδικτυακό μάρκετινγκ, αγορές και οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες χωρίς να χρειάζεται να παραδώσετε την πραγματική ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Και για όσους αποφασίζουν να εκτοξεύσουν τον λογαριασμό premium, ένας ασφαλής αριθμός τηλεφώνου που καλύπτει τον πραγματικό αριθμό τηλεφώνου σας (όπως οι αριθμοί του Google Voice) είναι φανταστικό για την αποφυγή κλήσεων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και απάτης μέσω τηλεφώνου.

Απολαύσαμε σχεδόν τα πάντα σχετικά με αυτήν την εφαρμογή και φαίνεται δίκαιο να πούμε ότι δωρεάν είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη επέκταση. Ωστόσο, είναι επίσης αλήθεια ότι η επιχείρηση αυτή εδρεύει στις ΗΠΑ και ότι είναι κλειστού τύπου, η οποία μπορεί να χτυπήσει κουδούνια συναγερμού για ορισμένους καταναλωτές.

Είτε αποφασίζετε να εμπιστεύεστε και να χρησιμοποιείτε το Blur, εξαρτάται από εσάς και το μοντέλο ατομικής απειλής σας. Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων σχετικά με τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης Blur, τότε ίσως θελήσετε να επιμείνετε σε κάτι σαν το BitWarden. Ωστόσο, για τον μέσο καταναλωτή, το Blur είναι ένα πραγματικά ολοκληρωμένο εργαλείο που παρέχει μεγάλη ιδιωτικότητα με μηδενικό κόστος. Και για αυτό το λόγο, δίνουμε στον Blur ένα μπράβο.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me