Ανασκόπηση σήραγγας

Σήραγγα

 • Τιμολόγηση

  Από 5,00 δολάρια
  / μήνα

Ενημέρωση: Αυτή η υπηρεσία VPN δεν λειτουργεί πλέον.

ProPrivacy.com Σκορ
6.8 από 10

Περίληψη

Ενημέρωση: Αυτή η υπηρεσία VPN δεν λειτουργεί πλέον.

Το Tunnelr είναι μια υπηρεσία VPN με έδρα τις Η.Π.Α. που λειτουργεί από το Cloudsy.com. Η εταιρεία διατηρεί την ταυτότητά της ιδιωτική και είναι πολύ δύσκολο να ανακαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με αυτήν. Η ταυτότητα των ιδιοκτητών της υπηρεσίας είναι μόνο μία από τις πτυχές της υπηρεσίας που δεν μπορεί να αποκαλύψει ένας απλός επισκέπτης του ιστότοπου - οι τιμές διατηρούνται επίσης μυστικές.

Σε αυτήν την ανασκόπηση, αναπτύσσουμε βαθιά για να αποκαλύψουμε όλα τα βασικά δεδομένα σχετικά με το Tunnelr, για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν θέλετε να αναλάβετε αυτήν την υπηρεσία VPN.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Η επιστροφή είναι δυνατή
 • Παίρνει σε Netflix ΗΠΑ
 • OpenVPN, L2TP, Σήραγγα SSH και PPTP
 • Επίπτωση πέντε ταυτόχρονων συνδέσεων
 • Δυο και μισή ώρα δωρεάν δοκιμής

CONS

 • Servers σε μόνο πέντε χώρες
 • Δεν υπάρχει διακόπτης σκοτώματος

Τιμολόγηση της σήραγγας και σχέδια

Το Tunnelr έχει ένα πακέτο, αλλά το προσφέρει σε τρεις περιόδους συνδρομής. Η τιμή για την υπηρεσία λειτουργεί φθηνότερα ανά μήνα εάν εγγραφείτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, πρέπει να πληρώσετε για ολόκληρη την περίοδο συνδρομής μπροστά.

Η εταιρεία προσφέρει δωρεάν δοκιμή, η οποία είναι αναπόφευκτη. Δεν μπορείτε να πληρώσετε για την υπηρεσία μέχρι να εγγραφείτε για δωρεάν δοκιμή, η οποία διαρκεί μόνο δυόμισι ώρες.

Η πληρωμή γίνεται από μια εταιρεία τρίτου μέρους, που ονομάζεται stripe.com. Αυτό σημαίνει ότι η Tunnelr δεν χρειάζεται να διατηρεί προσωπικές λεπτομέρειες των πελατών στους υπολογιστές της. Το σύστημα δέχεται πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών και PayPal. Οι διαφημιστικές λεπτομέρειες σχετικά με το VPN δηλώνουν ότι μπορείτε να πληρώσετε με το Bitcoin. Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν εμφανίζεται όταν εγγράφεστε πραγματικά.

Παίρνετε ένα επίδομα πέντε ταυτόχρονων συνδέσεων. Ωστόσο, η κοινή χρήση λογαριασμού δεν επιτρέπεται.

Χαρακτηριστικά σήραγγας

Τα χαρακτηριστικά του πακέτου της εταιρείας είναι:

 • Δυο και μισή ώρα δωρεάν δοκιμής
 • Επίπτωση πέντε ταυτόχρονων συνδέσεων
 • OpenVPN, L2TP, Σήραγγα SSH και πρωτόκολλα PPTP
 • Δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής
 • Αποδέχεται PayPal καθώς και πιστωτικές κάρτες
 • Δεν υπάρχουν όρια απόδοσης δεδομένων
 • Επιτρέπεται P2P
 • Λειτουργεί σε Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android και Linux
 • Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές και αποκωδικοποιητές

Οι τοποθεσίες διακομιστών της υπηρεσίας περιλαμβάνουν μόνο παρουσία σε πέντε χώρες. Υπάρχουν έξι τοποθεσίες διακομιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες: Ατλάντα, Ντάλλας, Νιούαρκ, Νέα Υόρκη (που είναι στην πραγματικότητα στο Νιου Τζέρσεϋ), Σιάτλ και Σαν Φρανσίσκο. Υπάρχουν δύο θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απουσία μερικών μεγάλων εθνών σε αυτόν τον κατάλογο, όπως ο Καναδάς, η Γαλλία και η Ιαπωνία, προκαλεί έκπληξη.

Ασφάλεια σήραγγας

Το Tunnelr ισχυρίζεται ότι είναι ο παγκόσμιος τίτλος "κορυφαίος παροχέας OpenSSH." Ωστόσο, το πρωτόκολλο SSH δεν είναι τόσο ασφαλές όσο το SSL. Επίσης, η μέθοδος για την υλοποίηση του συστήματος μέσω του Tunnelr είναι πολύπλοκη και δεν παρέχει εύκολη στη χρήση διεπαφή. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το OpenVPN με αυτόν τον παροχέα. Το OpenVPN χρησιμοποιεί το OpenSSL για τις λειτουργίες ασφαλείας του. Το SSL λειτουργεί σε χαμηλότερο επίπεδο από το SSH, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να εξαπατηθεί - υπάρχουν λιγότερα επίπεδα υπηρεσιών στον υπολογιστή που θα μπορούσαν να καταληφθούν μεταξύ της κάρτας δικτύου και της εφαρμογής ασφαλείας. Η υλοποίηση L2TP του Tunnelr είναι στην πραγματικότητα πιο ασφαλής από την υπηρεσία OpenVPN.

Κρυπτογράφηση σήραγγας

Στο ProPrivacy.com, προτιμούμε το σύστημα OpenVPN. Ωστόσο, το OpenVPN είναι μια βιβλιοθήκη διαδικασιών και παρέχει πολλές διαφορετικές επιλογές κρυπτογράφησης. Ο ευνοούμενος κρυπτογραφικός κρυπτογραφικός κώδικας για το OpenVPN είναι το AES, το οποίο ανατέθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση και είναι ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος κωδικός στον κλάδο VPN. Το Tunnelr χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES για τις συνδέσεις VPN του L2TP και το χρησιμοποιεί με ένα κλειδί 256-bit. Αυτό προσφέρει ένα πολύ καλό επίπεδο ασφάλειας και είναι το σύστημα κρυπτογράφησης που επιλέγεται από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN για την υλοποίηση του OpenVPN.

Το Tunnelr δεν χρησιμοποιεί το AES στο OpenVPN του. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιεί το Blowfish. Μερικοί άνθρωποι είναι ύποπτοι για το AES επειδή δημιουργήθηκαν για την αμερικανική κυβέρνηση. Ανησυχούν ότι το AES μπορεί να έχει ένα κρυφό backdoor που επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες να μπει σε όλα τα κρυπτογραφημένα μηνύματα. Το Blowfish είναι ένας καλός εναλλακτικός κωδικός για όσους προτιμούν να αποφύγουν το AES.

Το Blowfish είναι εντάξει. Ωστόσο, δεν είναι τόσο καλό όσο το AES. Το κύριο χαρακτηριστικό ασφάλειας οποιουδήποτε κρυπτογράφου κρυπτογράφησης έγκειται στο μήκος του κλειδιού κρυπτογράφησης. Όσο μακρύτερα είναι το κλειδί, τόσο πιο δύσκολο είναι να σπάσει κανείς με την εκτέλεση ενός προγράμματος που προσπαθεί κάθε πιθανό συνδυασμό πλήκτρων. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ένα κλειδί 128-bit είναι αρκετά μεγάλο και θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να σπάσει στη μύγα. Ονομαστικά, το Tunnelr χρησιμοποιεί ένα κλειδί 128 bit για το Blowfish στο σύστημα του OpenVPN. Ωστόσο, δημιουργούνται αμφιβολίες από τα αρχεία καταγραφής σύνδεσης της υπηρεσίας. Αυτά τα προειδοποιητικά μηνύματα έκδοσης που προκύπτουν κατά τη διαδικασία σύνδεσης. Αυτές οι προειδοποιήσεις δηλώνουν ότι ένα κλειδί μικρότερο από 128 bits είναι ανασφαλές. Προτείνουν ότι το Tunnelr χρησιμοποιεί ένα κλειδί 64 bit. Αυτό είναι πολύ ανασφαλές και πολύ κάτω από το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει σχεδόν κάθε άλλη υπηρεσία VPN στον κόσμο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κρυπτογράφηση VPN, γιατί να μην ελέγξετε τον οδηγό κρυπτογράφησης VPN.

Και το Blowfish και το AES χρησιμοποιούν το ίδιο κλειδί για την κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση μηνυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι τόσο ο αποστολέας όσο και ο δέκτης πρέπει να έχουν το ίδιο κλειδί. Ο συντονισμός των κλειδιών κρυπτογράφησης αποτελεί πιθανή αδυναμία ασφάλειας επειδή τα μηνύματα που παραδίδουν τα κλειδιά δεν μπορούν να κρυπτογραφηθούν από τον κρυπτογράφο. Για το λόγο αυτό, το OpenVPN χρησιμοποιεί ένα σύστημα που ονομάζεται Security Layer Security για να προστατεύσει την κατανομή των κλειδιών κρυπτογράφησης δεδομένων. Το TLS βοηθά επίσης στη δημιουργία συνδέσεων και πιστοποιεί την ταυτότητα κάθε υπολογιστή στη σύνδεση.

Το TLS λειτουργεί με ένα σύστημα κρυπτογράφησης δημόσιου κλειδιού, το οποίο ονομάζεται RSA. Με το RSA, το κλειδί που αποκρυπτογραφεί τα δεδομένα είναι διαφορετικό από αυτό που το κρυπτογραφεί. Δεν μπορείτε να εξαγάγετε το κλειδί αποκρυπτογράφησης μόνο γνωρίζοντας το κλειδί κρυπτογράφησης. Το κλειδί κρυπτογράφησης μπορεί να δημοσιοποιηθεί διότι οποιοσδήποτε τρίτος θα μπορούσε ποτέ να κάνει με αυτό είναι να κρυπτογραφήσει ένα μήνυμα που μόνο ο κάτοχος του ιδιωτικού κλειδιού θα μπορούσε ποτέ να αποκρυπτογραφήσει.

Για άλλη μια φορά, η ισχύς του κρυπτογράφου RSA βρίσκεται στο μήκος των κλειδιών του. Το RSA χρειάζεται πολύ μεγαλύτερα κλειδιά από το AES και το Blowfish. Συνήθως τα VPN χρησιμοποιούν κλειδιά RSA 1024, 2048 ή 4096 bit. Το κλειδί RSA 1048-bit δεν παρέχει επαρκή προστασία. Τα περισσότερα δίκτυα VPN χρησιμοποιούν ένα κλειδί 2048-bit για την κρυπτογράφηση RSA. Η σήραγγα βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία. Τα καλύτερα δίκτυα VPN στον κόσμο χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση RSA 4098-bit.

Η σήραγγα δεν παρέχει τη δική της εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι χάνει την ευκαιρία να παρέχει τα επιπλέον μέτρα ασφάλειας που περιλαμβάνουν τα καλύτερα δίκτυα VPN. Το πιο σημαντικό από αυτά τα χαρακτηριστικά που λείπουν είναι η αυτόματη προστασία WiFi και ένας διακόπτης kill.

Η αυτόματη προστασία WiFi θα εμποδίσει τη συσκευή σας να συνδεθεί σε hotspots WiFi χωρίς τη γνώση σας. Οποιοδήποτε VPN θα σας προστατεύσει από τους snoopers και τα ψεύτικα hotspots WiFi μόλις ενεργοποιήσετε το VPN. Ωστόσο, οι χάκερ εγκαθιστούν ανοικτά hotspots που δεν απαιτούν κωδικό πρόσβασης και η συσκευή σας μπορεί να συνδεθεί αυτόματα χωρίς να το γνωρίζετε. Καθώς το VPN χρειάζεται συνεχή σύνδεση για να είναι αποτελεσματική, περνώντας από το αποτύπωμα σήματος πολλών hotspots καθώς περπατάτε γύρω από την πόλη σημαίνει ότι η σύνδεση VPN θα σπάσει όταν αφήσετε το σπίτι σας.

Ένας διακόπτης kill θα λειτουργούσε επίσης ως αυτόματη προστασία WiFi, επειδή αποκλείει την πρόσβαση στο διαδίκτυο στη συσκευή σας όταν το VPN δεν είναι ενεργό. Αυτή η λειτουργία είναι επίσης χρήσιμη για σενάρια όπου η σύνδεσή σας στο Internet πέφτει για λίγο. Οι εφαρμογές θα συνεχίσουν να προσπαθούν να αποκτήσουν απαντήσεις στα μηνύματά τους, οπότε αν το διάλειμμα στη σύνδεση δεν υπομείνει, θα πάρουν τελικά τα μηνύματά τους. Αν το Internet πέσει για αρκετό καιρό, θα χάσετε τη σύνδεση VPN, έτσι ώστε οι εφαρμογές που επαναλαμβάνουν τις επικοινωνίες τους μέσω του Διαδικτύου να στέλνουν μηνύματα με την πραγματική σας διεύθυνση IP επάνω τους, πνίγοντας έτσι την κάλυψή σας. Έτσι, ένας διακόπτης σκοτώματος θα ήταν ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, και ένα που θα έκανε το Tunnelr πιο ασφαλές.

Προστασία προσωπικών δεδομένων της σήραγγας

Η σήραγγα φαίνεται να έχει πολύ καλά μέτρα προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Ωστόσο, ο ιστότοπος δεν είναι απολύτως σαφής όσον αφορά ακριβώς ποιες πληροφορίες αποθηκεύονται. Ένα πράγμα που είναι καλά γνωστό είναι το γεγονός ότι η Tunnelr δεν διατηρεί τις λεπτομέρειες πληρωμής. Όλες οι πληρωμές υποβάλλονται σε επεξεργασία από άλλη εταιρεία και συνεπώς όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν στον τραπεζικό λογαριασμό σας, όπως η διεύθυνσή σας, δεν μεταφέρονται στη σήραγγα. Αυτό κλείνει ένα κανάλι που οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να σας εντοπίσουν στην πόρτα σας.

Ο ιστότοπος δεν δηλώνει ρητά ότι η υπηρεσία δεν καταγράφει τη διεύθυνση IP και αποθηκεύει την ως αναγνωριστικό στα αρχεία καταγραφής. Εάν η υπηρεσία διατηρεί τέτοια αρχεία καταγραφής, τότε μια κλήτευση για τα αρχεία της θα παράσχει μια διαδρομή για τους εισαγγελείς να σας εντοπίσουν. Αυτό συμβαίνει επειδή η διεύθυνση IP σας ανήκει πραγματικά στον ISP σας και αυτή η εταιρεία θα εγκαταλείψει τα αρχεία του ποιος χρησιμοποίησε ποια διεύθυνση IP την εποχή εκείνη, μαζί με το όνομα και τη διεύθυνση του πελάτη.

Η ισχύς μιας πολιτικής απορρήτου επιβάλλεται σε μεγάλο βαθμό από τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του VPN. Αυτή είναι μια νομική υπόσχεση, έτσι οι εταιρείες φροντίζουν συνήθως να συμβουλεύονται έναν δικηγόρο όταν το γράφουν. Το Tunnelr κάνει μερικές δηλώσεις στη σελίδα Συχνές Ερωτήσεις που σχετίζονται με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών. Το πραγματικό έγγραφο είναι προσβάσιμο μόνο μέσω ενός μικρού συνδέσμου εκτύπωσης στο κάτω μέρος της φόρμας εγγραφής. Η Πολιτική Απορρήτου που περιέχεται σε αυτή τη δήλωση είναι σύντομη και αόριστη.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την VPN Κρυπτογράφηση, γιατί να μην ελέγξετε τον Ultimate Privacy Guide.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά οπουδήποτε στον ιστότοπο σχετικά με το αν επιτρέπεται η λήψη P2P. Ωστόσο, η δήλωση FAQ σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων δηλώνει ότι η εταιρεία δεν ασκεί καθόλου βαθιά επιθεώρηση πακέτων. Το DPI θα χρειαζόταν για να μπορέσει η εταιρεία να διαπιστώσει εάν οι πελάτες χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο BitTorrent. Επομένως, εάν η υπηρεσία δεν έχει καμία μέθοδο ανίχνευσης των δραστηριοτήτων κοινής χρήσης αρχείων, δεν έχει καμία δυνατότητα να την απαγορεύσει.

Τα δεδομένα σας είναι ευάλωτα σε κατάσχεση οπουδήποτε αποθηκεύονται. Η σήραγγα δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αποθηκευμένα αρχεία καταγραφής σύνδεσης ή πληροφορίες χρηστών στους διακομιστές VPN. Ωστόσο, η εταιρεία συγκεντρώνει πληροφορίες στην έδρα της με σκοπό την εξασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών. Μια νομική σύμβαση πρέπει να περιλαμβάνει τα ονόματα των εμπλεκόμενων μερών. Οι δηλώσεις σε έναν ιστότοπο μπορούν να θεωρηθούν ως νομικά δεσμευτικές υποσχέσεις. Ωστόσο, δεν υπάρχει ίχνος διεύθυνσης ή ακόμα και όνομα εταιρείας στην περιοχή, οπότε κανείς δεν μπορεί να σταθεί πίσω από αυτές τις υποσχέσεις. Οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών δηλώνουν ότι η δικαιοδοσία για τη σύμβαση είναι εκείνη στην οποία διαμένουν οι κάτοχοι της Tunnelr. Ωστόσο, δεν δηλώνει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι ή πού βρίσκονται.

Η ειδοποίηση σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα στο κάτω μέρος της τοποθεσίας Tunnelr δηλώνει ότι ο ιστότοπος ανήκει στο Cloudsy.com. Η διεύθυνση Cloudsy φιλοξενεί έναν ιστότοπο μιας σελίδας που λέει απλά "Εμείς (συχνά) χτίζουμε πράγματα." Έλεγχος της καταχώρισης ονόματος τομέα και για τους δύο ιστότοπους δείχνει ότι ανήκουν στην Kayla Selans της Apopka της Φλόριντα. Οι τοποθεσίες καταχωρούνται σε διεύθυνση κατοικίας. Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία μπορεί να εξαντληθεί από ένα επιπλέον δωμάτιο, πράγμα που σημαίνει ότι ο πάροχος είναι απίθανο να έχει δική του νομική υπηρεσία.

Οι ΗΠΑ είναι μια κακή τοποθεσία για μια υπηρεσία απορρήτου, ιδιαίτερα όσον αφορά την κοινή χρήση αρχείων. Η λήψη υλικού χωρίς πνευματικά δικαιώματα χωρίς άδεια είναι παράνομη στις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορεί να διωχθεί ως ποινικό αδίκημα. Μια επιχείρηση μεμονωμένου εμπόρου είναι απίθανο να αντισταθεί στις πιέσεις των υπηρεσιών επιβολής του νόμου ή των δικηγόρων για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, εάν εφαρμοστεί πίεση. Επομένως, καλύτερα να ελπίζουμε ότι η εταιρεία δεν καταγράφει διευθύνσεις IP στα αρχεία της.

Υποστήριξη σήραγγας

Δεν χρειάζεται να είστε συνδρομητής για να φτάσετε στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις του ιστότοπου.

Το σύστημα Συχνών Συναλλαγών (FAQ) έχει πολλές πληροφορίες σε αυτό, αλλά λείπει κάποια από τα σημαντικά γεγονότα, όπως το αν επιτρέπεται η λήψη P2P ή το μήκος του κλειδιού κρυπτογράφησης για το Blowfish.

Η σελίδα tutorials είναι ευρετηριασμένη από το λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν υπάρχει κατηγορία για τα Windows 10 δείχνει ότι ο ιστότοπος δεν ενημερώνεται πολύ συχνά.

Οι οδηγοί εγκατάστασης δεν καλύπτουν ολόκληρη τη διαδικασία ρύθμισης. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λήψης όλων των αρχείων OVPN για το σύστημα OpenVPN στο σωστό φάκελο του υπολογιστή σας. Εγκατέλειψα την προσπάθεια εγκατάστασης του Ιξώδους επειδή δεν υπήρχαν οδηγίες για το πώς να λάβετε τα αρχεία διαμόρφωσης στο σύστημα.

Δεν χρειάζεται να είστε συνδρομητής για να στείλετε ένα μήνυμα στην ομάδα υποστήριξης πελατών. Υπάρχει σύνδεσμος προς την οθόνη εισιτηρίων στο υποσέλιδο της ιστοσελίδας. Μόλις δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη φόρμα επικοινωνίας από τον πίνακα ελέγχου.

Αφού στείλετε το αίτημά σας, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα επιβεβαιώνει την υποβολή του. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του εισιτηρίου σας κάνοντας κλικ σε ένα σύνδεσμο στο email. Ωστόσο, η πρόσβαση στο αρχείο είναι λίγο περίπλοκη. Πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό εισιτηρίου και στη συνέχεια να ζητήσετε να σας αποσταλεί ένας σύνδεσμος πρόσβασης.

Στη συνέχεια, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ένα σύνδεσμο προς το εισιτήριο.

Δεν έχω απαντήσει ποτέ στην παραπάνω ερώτηση. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν έχω απαντήσει σε κανένα από τα εισιτήρια υποστήριξής μου, παρά την αναμονή για τρεις εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση αυτής της αναθεώρησης.

Η διαδικασία

Εγραφομαι

Ακόμη και αν έχετε αποφασίσει να εγγραφείτε για μια συνδρομητική συνδρομή, θα πρέπει να πάρετε τη δωρεάν δοκιμή. Κάντε κλικ σε ένα από τα κουμπιά δωρεάν δοκιμής στον ιστότοπο για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό.

Μόλις συμπληρώσετε αυτό το έντυπο, μεταφέρεστε στον πίνακα ελέγχου λογαριασμού. Το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης που δημιουργήσατε στη φόρμα εγγραφής είναι η σύνδεσή σας για τον Πίνακα ελέγχου και την εφαρμογή VPN. Την πρώτη φορά που θα φτάσετε στον Πίνακα ελέγχου, θα ειδοποιηθείτε όταν λήξει η δωρεάν δοκιμή - διαρκεί δυόμισι ώρες.

Όταν είστε έτοιμοι να αγοράσετε, πρέπει να πάτε στο "Κάνω μια πληρωμή" σελίδα, στην οποία έχετε πρόσβαση μέσω ενός συνδέσμου στο "Χρέωση & Πληρωμές" μενού.

Επιλέξτε μια περίοδο συνδρομής και πατήστε το κουμπί Επόμενο. Στη συνέχεια, εισάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας. Μπορείτε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα ή μέσω PayPal.

Μόλις επεξεργαστείτε την πληρωμή σας, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης και το πληρωμένο τιμολόγιο θα είναι ορατό στο "Προβολή πληρωμένων τιμολογίων" τμήμα του πίνακα ελέγχου. Εάν συμφωνήσατε σε μια επαναλαμβανόμενη συμφωνία πληρωμής, αυτό είναι εμφανές στο "Διαχείριση Συνδρομών" τμήμα του πίνακα ελέγχου.

Το πρόγραμμα-πελάτης VPN της Tunnelr Windows

Παίρνετε μια επιλογή από εφαρμογές, οι οποίες είναι το OpenVPN GUI και το Ιξώδες. Το ιξώδες είναι ελεύθερο για 30 ημέρες, αλλά στη συνέχεια πρέπει να το αγοράσετε για $ 9. Αν και το Ιξώδες έχει καλύτερη εμφάνιση και αίσθηση από το πρόγραμμα OpenVPN GUI, δεν είναι τόσο εύκολο να το εγκαταστήσετε. Το OpenVPN GUI δεν είναι τόσο εύκολο στη ρύθμιση ούτε.

Ακολουθήστε έναν σύνδεσμο στον Πίνακα ελέγχου σε μια σελίδα Συχνές Ερωτήσεις που εξηγεί τη διαδικασία εγκατάστασης. Αυτό έχει διάφορους συνδέσμους για να κατεβάσετε το πρόγραμμα OpenVPN GUI. Η καλύτερη επιλογή είναι να κάνετε κλικ στον πρώτο από αυτούς τους συνδέσμους.

Αυτός ο σύνδεσμος θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα στον ιστότοπο του οργανισμού OpenVPN. Κάντε κλικ στο αρχείο .exe στον πίνακα που εμφανίζεται στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας. Αυτό κάνει λήψη ενός αρχείου εγκατάστασης.

Κάντε κλικ στο αρχείο που κατεβάσατε για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα. Κάντε κλικ στον οδηγό εγκατάστασης για να ολοκληρωθεί.

Επιστρέψτε στον Πίνακα ελέγχου και κάντε κλικ στο "Λήψη δέσμης." Αυτό ξεκινά μια λήψη. Κάντε κλικ στο ληφθέν αρχείο για να ανοίξετε το φάκελο zip που περιέχει τις ρυθμίσεις για τη σύνδεση OpenVPN. Εξαγάγετε τα τέσσερα αρχεία που αρχίζουν με "σήραγγα" στο φάκελο C: \ Program Files \ OpenVPN \ config.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης πρέπει να δημιουργήσει μια συντόμευση OpenVPN στην επιφάνεια εργασίας σας.

Κάντε κλικ σε αυτό για να εκτελέσετε την εφαρμογή. Δεν θα δείτε την εφαρμογή να ανοίγει σε ένα παράθυρο στην επιφάνεια εργασίας σας. Αντ 'αυτού, η εφαρμογή εκτελείται σε κατάσταση ελαχιστοποίησης. Θα δείτε στο δίσκο του συστήματος κάτω από την ώρα και την ημερομηνία, ένα εικονίδιο που μοιάζει με οθόνη υπολογιστή με λουκέτο σε αυτό. Εάν δεν το βλέπετε, κάντε κλικ στο βέλος επάνω στο δίσκο συστήματος για να αποκαλύψετε τα κρυμμένα εικονίδια.

Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο για να μεταβείτε στο μενού εφαρμογής.

Δεν θα δείτε μια λίστα τοποθεσιών διακομιστή, επειδή σε αυτό το σημείο έχετε κατεβάσει μόνο το αρχείο ρυθμίσεων για ένα διακομιστή. Αυτό το πρώτο αρχείο ρύθμισης παραμέτρων σας συνδέει με το διακομιστή Tunnelr στη Νέα Υόρκη, το οποίο είναι το προεπιλεγμένο.

Κάντε κλικ στο Connect για να ξεκινήσετε το VPN. Εμφανίζεται ένα παράθυρο όπου πρέπει να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που καθορίσατε όταν δημιουργήσατε το λογαριασμό σας.

Αν θέλετε να έχετε τη δυνατότητα να συνδεθείτε σε διαφορετικό διακομιστή, η συμβουλή της τοποθεσίας της Tunnelr είναι να επεξεργαστείτε το αρχείο OVPN που αντιγράψατε στον κατάλογο OpenVPN \ config κατά την εξαγωγή του από το αρχείο zip που κατεβάσατε. Ο οδηγός συνιστά να δείτε τη σελίδα κατάστασης διακομιστή για να λάβετε το όνομα του διακομιστή και τη διεύθυνση IP, αντικαθιστώντας αυτές τις λεπτομέρειες στο αρχείο OVPN. Μπορείτε να μεταβείτε στο αρχείο επιλέγοντας "Επεξεργασία ρυθμίσεων παραμέτρων" από το μενού της εφαρμογής.

Τα δύο κομμάτια των πληροφοριών που κατευθύνουν το διακομιστή για να συνδεθείτε, επισημαίνονται παραπάνω. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται μόνο να αλλάξετε το όνομα του διακομιστή, το οποίο είναι nyc.tunnelr.com στην παραπάνω εικόνα.

Παίρνετε το νέο όνομα διακομιστή από τη σελίδα Κατάσταση διακομιστή της Περιοχής Πελάτη στον ιστότοπο του Tunnelr.

Αυτό δεν είναι μια πολύ πρακτική λύση και μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που επιβραδύνει τη διαδικασία της εναλλαγής εξυπηρετητών.

Υπάρχουν δύο καλύτερες μέθοδοι για τη δημιουργία ξεχωριστών αρχείων, ώστε να μπορείτε να έχετε όλους τους διακομιστές που εμφανίζονται στο μενού GUI του OpenVPN.

Το πρώτο από αυτά είναι να μεταβείτε στο αρχείο zip και να εξαγάγετε το αρχείο OVPN σε νέο φάκελο. Μετονομάστε το αρχικό αρχείο στο tunnelr-nyc.ovpn. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε "άνοιγμα με" από το μενού περιβάλλοντος και ορίστε το Σημειωματάριο. Αντικαταστήστε το όνομα του διακομιστή και τη διεύθυνση IP στο αρχείο για αυτά που εμφανίζονται στη σελίδα Κατάσταση διακομιστή για έναν άλλο διακομιστή. Κάντε κλικ στο Μενού και έπειτα "Αποθήκευση ως," δίνοντας ένα νέο όνομα που αντικαθιστά "nyc" με αναγνωριστικό για τη νέα τοποθεσία διακομιστή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει τον τύπο αρχείου στο "Ολα τα αρχεία." Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να έχετε ένα αρχείο OVPN για κάθε διακομιστή. Στη συνέχεια, πρέπει να μετακινήσετε αυτά τα 11 αρχεία στο φάκελο OpenVPN \ config στον φάκελο Program Files.

Εναλλακτικά, πάρτε τον ιστότοπο της σήραγγας για να ξαναγράψετε όλα τα αρχεία OVPN για εσάς. Μεταβείτε στον Πίνακα ελέγχου και επιλέξτε μια τοποθεσία διακομιστή από το πεδίο πάνω από την ενότητα λήψης.

Επιλέξτε ένα διακομιστή και πατήστε το "Λήψη δέσμης" κουμπί. Κάντε κλικ στο ληφθέν αρχείο zip και εξαγάγετε το αρχείο OVPN σε έναν προσωρινό φάκελο. Μετονομάστε αυτό το αρχείο έτσι ώστε να έχει το όνομα της τοποθεσίας του διακομιστή. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για όλες τις τοποθεσίες. Θα καταλήξετε με πολλά αρχεία zip στο φάκελο "Downloads". Ωστόσο, μπορείτε να τα διαγράψετε μόλις εξάγετε το αρχείο OVPN από το καθένα. Αντιγράψτε όλα τα αρχεία OVPN στον κατάλογο OpenVPN \ config.

Αυτή η διαδικασία αποτελεί σοβαρή απειλή για την υπηρεσία. Άλλες εταιρείες VPN που βασίζονται στο OpenVPN GUI ως διεπαφή περιλαμβάνουν ξεχωριστά αρχεία OVPN για κάθε διακομιστή τους. Αυτά θα μπορούσαν εύκολα να δημιουργηθούν από το Tunnelr και να συμπεριληφθούν μαζί στη δέσμη διαμόρφωσης που διαθέτουν στη σελίδα του Πίνακα Ταμπλό του ιστότοπού τους.

Όταν έχετε πολλά αρχεία OVPN, το μενού OpenVPN φαίνεται διαφορετικό. Έχει καταχωρήσεις μενού για όλες τις τοποθεσίες διακομιστών με τα διαθέσιμα στοιχεία ελέγχου VPN στα υπομενού.

Ταχύτητα σήραγγας (Δοκιμές DNS, WebRTC και IPv6)

Πραγματοποίησα δοκιμές ταχύτητας του VPN Tunnelr χρησιμοποιώντας το OpenVPN. Χρησιμοποίησα το IPLocation.net για να ανιχνεύσω τη φυσική θέση των διακομιστών στους οποίους έγινε πρόσβαση η δοκιμή. Το IPLocation ανέφερε ότι ο διακομιστής VPN της Νέας Υόρκης ήταν στο Βόρειο Μπέργκεν, στα βόρεια της Union City στο New Jersey, απέναντι από το Hudson από τη Νέα Υόρκη. Ο διακομιστής της Ατλάντα επιβεβαιώθηκε ότι ήταν στην Ατλάντα. Όλες οι δοκιμές στη Βόρειο Αμερική μετρήθηκαν σε μια σύνδεση από τη Δομινικανή Δημοκρατία σε ένα διακομιστή δοκιμών στο Μαϊάμι. Οι δοκιμές εκτελούνται στο Μαϊάμι χωρίς ενεργό VPN, δεδομένου ότι αποτελεί βασική γραμμή για την απόδοση VPN.

Για δοκιμή διατλαντικής απόδοσης, συνδεθήκαμε σε δοκιμαστικό διακομιστή στο Λονδίνο. Μετά τη διεξαγωγή δοκιμών για να βρούμε τη μέση ταχύτητα σε μια σύνδεση χωρίς VPN, εξέτασα τις ταχύτητες σύνδεσης που τρέχει μέσω του διακομιστή του Tunnelr στο Λονδίνο, το οποίο ανέφερε ότι το IPLocation ήταν στο Λονδίνο.

Σε κάθε περίπτωση, πραγματοποιήθηκαν πέντε δοκιμές με το testmy.net.

Τα γραφήματα εμφανίζουν τις υψηλότερες, τις χαμηλότερες και τις μέσες ταχύτητες για κάθε διακομιστή και τοποθεσία.

Η σήραγγα ήταν πολύ καλή. Στις δοκιμές της Βόρειας Αμερικής, οι ταχύτητες μειώθηκαν κατά περίπου 10%. Στη διατλαντική δοκιμή στο Λονδίνο, η σύνδεση που προστατεύθηκε με VPN ήταν μικρότερη από 5% πιο αργή από τη μη προστατευμένη σύνδεση.

Οι ιστότοποι δοκιμής ipleak.net και doileak.com είναι χρήσιμα εργαλεία για τον έλεγχο του αν ένα VPN έχει αλλάξει τη διεύθυνση IP του χρήστη. Εμφανίζουν επίσης τους διακομιστές DNS που φαίνεται να χρησιμοποιεί ο υπολογιστής σας. Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει επίσης να αλλάξουν όταν ενεργοποιείτε το VPN.

Το IPLeak ανέφερε ότι η διεύθυνση IP μου είχε αλλάξει όταν συνδεόμουν με τον εξυπηρετητή του Λονδίνου της υπηρεσίας VPN. Δυστυχώς, έδειξε ότι ο υπολογιστής μου εξακολουθούσε να έχει πρόσβαση στον ίδιο διακομιστή DNS. Η σύνδεση με το διακομιστή της Νέας Υόρκης από το Ηνωμένο Βασίλειο άλλαξε επιτυχώς τη διεύθυνση IP μου σε μια από εκείνη την τοποθεσία. Ωστόσο, το IPLeak εξακολουθεί να εντοπίζει πρόσβαση στον κανονικό διακομιστή DNS μου στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν πραγματοποιεί κλήσεις σε κανένα διακομιστή DNS στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το DoILeak επιβεβαίωσε όλα αυτά τα αποτελέσματα και επίσης παρατήρησε ότι η ζώνη ώρας του υπολογιστή μου ήταν ασυμβίβαστη με τη ζώνη ώρας της αναφερθείσας τοποθεσίας μου.

Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου μου δεν χρησιμοποιεί διευθύνσεις IPv6, οπότε δεν μπόρεσα να δοκιμάσω διαρροές IPv6.

Υπηρεσίες ροής

Ενώ συνδεόμουν με τον εξυπηρετητή του Tunnelr στο Λονδίνο, έλεγξα αν θα μπορούσα να με παρακολουθήσουν περιεχόμενα υπηρεσίες βίντεο με ροή βίντεο περιορισμένης πρόσβασης. Το BBC iPlayer δεν θα με επιτρέψει να παρακολουθώ βίντεο. Ωστόσο, όταν άλλαξα από το πρόγραμμα περιήγησης στο Kodi, μπόρεσα να παρακολουθήσω το BBC iPlayer μέσω του πρόσθετου Live Hub. Το ITV και το Channel 4 με επιτρέπουν να παρακολουθώ βίντεο, αλλά δεν είχα τύχη με την Netflix UK.

Μετά τη μετάβασή μου στο διακομιστή VPN της Νέας Υόρκης, προσπάθησα να αποκτήσω πρόσβαση σε βίντεο στις τοποθεσίες των ΗΠΑ. Ήμουν σε θέση να παρακολουθώ βίντεο στο Netflix USA, αλλά όχι στο ABC. NBC και CBS επιτρέψτε μου να παρακολουθώ ψυχαγωγία στις περιοχές τους.

Άλλες πλατφόρμες

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του να μην υπάρχει μητρική εφαρμογή είναι ότι το Tunnelr μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Το PPTP δεν υποστηρίζεται σε MacOS ή σε εκδόσεις iOS μετά την έκδοση 10. Ωστόσο, μπορείτε να ρυθμίσετε χειροκίνητα μια σύνδεση PPTP σε Mac OS X, Windows, iOS πριν από την έκδοση 10, Android, Linux, αποκωδικοποιητές και δρομολογητές. Το L2TP μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα σε Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android και Linux.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το OpenVPN μέσω των εφαρμογών GUI OpenVPN και Viscosity στα Windows. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Viscosity σε Mac ή επιλέξτε Tunnelblick. Οι ιδιοκτήτες του Linux μπορούν να εγκαταστήσουν το OpenVPN GUI. Το OpenVPN Connect λειτουργεί σε συσκευές iOS και μπορείτε επίσης να αποκτήσετε μια έκδοση της εφαρμογής OpenVPN από το Google Play για συσκευές Android. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το OpenSSH σε υπολογιστές με Windows και Mac.

Ανασκόπηση της σήραγγας

Αν και δεν υπάρχει "Σχετικά με εμάς" σελίδα στον ιστότοπο της σήραγγας, ο ιδιοκτήτης της υπηρεσίας Kayla Selans, έχει μια σελίδα στο about.me. Εκεί, εξηγεί ότι εγκατέλειψε το έργο της στον τομέα των υπολογιστών το 2010 για να επικεντρωθεί στην καριέρα της ως φωτογράφος και είχε ακόμα λιγότερο χρόνο για την πληροφορική μετά τη γέννηση ενός παιδιού το 2012. Καθώς το VPN μπορεί να τρέξει έξω από το σπίτι της, πιθανώς δεν είναι πολλοί προσωπικό. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί το blog, η ροή Twitter και η σελίδα στο Facebook σπάνια ενημερώνονται. Αυτό εξηγεί επίσης γιατί οι σελίδες βοήθειας του ιστότοπου δεν έχουν ενημερωθεί για τα Windows 10 και γιατί δεν υποστηρίζονται ποτέ τα μηνύματα υποστήριξης.

μου άρεσε

 • Επίπτωση πέντε ταυτόχρονων συνδέσεων
 • Σύντομη δωρεάν δοκιμή
 • Αποδοχή του PayPal
 • Ανωνυμία λογαριασμού
 • Δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής
 • Παίρνει σε Netflix ΗΠΑ

Δεν ήμουν τόσο σίγουρος

 • Τοποθεσία στις ΗΠΑ

μισούσα

 • Δεν υπάρχει διακόπτης σκοτώματος
 • Δύσκολη εγκατάσταση
 • Ελλιπείς οδηγίες
 • Δεν υπάρχει απάντηση από το γραφείο υποστήριξης

Η σήραγγα έχει μια λογική τιμή, αλλά δεν θα ήταν κατάλληλη για εκείνους σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, ο Καναδάς ή η Αυστραλία αν θέλουν να μπουν στην οικιακή τηλεόραση ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό. Δεδομένης της θέσης της επιχειρησιακής βάσης του VPN και του προφανώς μικρού πληρώματος που το τρέχει, δεν θα υπήρχε μεγάλη προστασία για όσους θέλουν να κατεβάσουν με torrents.

Ένα μεγαλύτερο δίκτυο εξυπηρετητών, μια προσαρμοσμένη εφαρμογή και ένας ιδιοκτήτης στο χώρο θα κάνουν την υπηρεσία VPN πολύ πιο ελκυστική.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me