Έξυπνος έλεγχος κωδικού πρόσβασης

Έξυπνος κωδικός πρόσβασης

Ο διαισθητικός κωδικός πρόσβασης είναι μια υπηρεσία που βασίζεται στην Αυστραλία και διαφημίζει τον εαυτό της ως λύση διαχείρισης κωδικού πρόσβασης στρατιωτικής ποιότητας. Ο ιστότοπος είναι κλασικός και η γενική αίσθηση είναι ότι είναι μια υπηρεσία υψηλής ποιότητας.

ProPrivacy.com Σκορ
7.8 από 10

Περίληψη

Βασιζόμενη στην Αυστραλία, η οποία είναι μέλος των Five Eyes και έχει διεισδυτικούς υποχρεωτικούς νόμους διατήρησης δεδομένων, δεν θεωρείται ποτέ ιδανικός τόπος για μια υπηρεσία ιδιωτικού απορρήτου. Ωστόσο, με τη διαχείριση του κωδικού πρόσβασης, αυτό δεν αφορά ιδιαίτερα.

Το πιο σημαντικό, ο διαισθητικός κωδικός πρόσβασης παρέχει υπηρεσία μηδενικής γνώσης με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες διατηρούν πάντα τον πλήρη έλεγχο.

Διαισθητική επισκόπηση κωδικού πρόσβασης

Η παρακολούθηση συνεχώς αυξανόμενου αριθμού κωδικών πρόσβασης είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά εάν θέλετε να διατηρήσετε σωστά όλους τους μεμονωμένους λογαριασμούς σας. Οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να είναι ισχυροί, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να θυμόμαστε. Επιπλέον, πρέπει να είναι μοναδικά αν πρόκειται να προστατεύσουν σωστά τους λογαριασμούς σας. Αυτό είναι όπου οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης όπως ο διαισθητικός κωδικός πρόσβασης έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν.

Ο διαισθητικός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ανήκει στην μητρική εταιρία Intuitive Security Systems Pty.Ltd, μια εταιρεία της Αυστραλίας που λειτουργεί από το 2013. Η υπηρεσία είναι ένας διακεκριμένος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που επιτρέπει στους καταναλωτές να ορίζουν και να ξεχνούν τους κωδικούς πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς τους.

Σε αντίθεση με πολλούς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, ο διαισθητικός κωδικός πρόσβασης παρέχει ένα Βασικός σχέδιο δωρεάν. Αυτή η υπηρεσία θα επιτρέψει σε κανέναν να ξεκινήσει να σαρώνει τους λογαριασμούς της με ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που δεν χρειάζεται πλέον να παρακολουθούν τον εαυτό τους. Ένας βασικός λογαριασμός είναι λίγο λεπτός στο επίκεντρο όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, αλλά έχει τα πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζεστε. Ωστόσο, θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε μόνο 20 κωδικούς πρόσβασης, οπότε αν χρειάζεστε περισσότερα, θα πρέπει να πληρώσετε.

Για όσους θέλουν να εκτοξεύσουν και να αποκτήσουν τη δυνατότητα εξαγωγής κωδικών πρόσβασης, αποθηκεύστε τοπικούς κωδικούς πρόσβασης για πρόσβαση χωρίς σύνδεση ή κωδικούς πρόσβασης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς - θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο Εξπρές σχέδιο εγγραφής. Ένα Express σχέδιο κοστίζει 1,34 δολάρια το μήνα (ΗΠΑ) και περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του βασικού σχεδίου καθώς και αυτά τα πρόσθετα χαρακτηριστικά.

Έξυπνη Τιμολόγηση Κωδικού

ο Προχωρημένος το σχέδιο αυξάνει το κόστος μιας συνδρομής σε 3,36 δολάρια το μήνα, το οποίο, βεβαίως, αρχίζει να παίρνει λίγο πιο ακριβό από άλλες επιλογές στην αγορά (40 δολάρια το χρόνο). Το Advanced προσθέτει κληρονομιά λογαριασμού στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να παρέχετε στους αγαπημένους τους ή στους συνεργάτες σας πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασής σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέσουν έλεγχο ταυτότητας μέσω SMS στον λογαριασμό τους, ο οποίος τους επιτρέπει να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας όταν ενημερώνονται τα διαπιστευτήριά τους ή υπάρχει μη εξουσιοδοτημένη προσπάθεια σύνδεσης. Μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί επίσης να προστεθεί στο λογαριασμό για να λάβετε αυτές τις ειδοποιήσεις ασφαλείας. Οι λογαριασμοί "Προχωρημένοι" μπορούν επίσης να ορίσουν μια ημερομηνία λήξης για κάθε κωδικό πρόσβασης, προκειμένου να λάβουν υπενθύμιση για την περιοδική ενημέρωσή τους. Επιπλέον, προστίθεται ένας ασφαλής αγγελιοφόρος στον κατακερματισμό, προκειμένου οι ομάδες να επικοινωνούν με ασφάλεια μεταξύ τους. Το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου για σημειώσεις και μηνύματα αυξάνεται επίσης σε 24.000 χαρακτήρες. Και ο αριθμός των ετικετών που μπορείτε να προσθέσετε σε έναν κωδικό πρόσβασης αυξάνεται σε 10.

Το πρόγραμμα Pro κοστίζει 10,07 δολάρια το μήνα και παρέχει όλες τις παραπάνω δυνατότητες, προσθέτοντας πρόσθετη υποστήριξη, απεριόριστους κοινόχρηστους κωδικούς πρόσβασης, απεριόριστα σημεία επαναφοράς για πρόσβαση σε παλιές εκδόσεις κωδικών πρόσβασης και αυξημένη χωρητικότητα μεγέθους πεδίου και μήκος σημειώσεων (48.000 χαρακτήρες).

Τέλος, το πρόσθετο Enterprise επιβαρύνεται με 3,36 δολάρια ανά μήνα και επιτρέπει στους χρήστες να φιλοξενούν τους κωδικούς τους, λευκή ετικέτα για την υπηρεσία απομάκρυνσης της επωνυμίας και προσθήκη επωνυμίας εταιρειών και προσθήκη χαρακτηριστικών πελατών σε συνεργασία με την εταιρία, προκειμένου να ενσωματωθεί στην επιχείρηση ' ανάγκες.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να πληρώνουν μέσω Visa, Mastercard, Amex, PayPal, άμεσης χρέωσης και κάρτας Discover. Οι κρύπτες δεν είναι δεκτές αυτή τη στιγμή.

Τι χαρακτηριστικά προσφέρει μια διαισθητική προσφορά κωδικού πρόσβασης?

Παρακάτω είναι μια λίστα με όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν στα διάφορα προγράμματα συνδρομής με διαισθητικό κωδικό πρόσβασης:

 • Δωρεάν σχέδιο (20 κωδικοί πρόσβασης)
 • Κρυπτογράφηση AES πελάτη για κωδικούς πρόσβασης
 • Αυτόματη δημιουργία κωδικού πρόσβασης
 • Οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης για αυτόματους κωδικούς πρόσβασης (Firefox, Chrome, Edge, Opera)
 • Αυτόματη αποσύνδεση για πρόσθετη ασφάλεια
 • Πίνακα ελέγχου ασφαλείας για να ελέγξετε την κατάσταση του κωδικού πρόσβασης
 • Πρόσβαση έκτακτης ανάγκης για την πρόσβαση εξουσιοδοτημένου προσώπου στο λογαριασμό
 • Διαχείριση προσαρμοσμένων φακέλων
 • Προστασία κατά του ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) χρησιμοποιώντας ένα προσαρμοσμένο μήνυμα κατά του phishing
 • Περιορισμοί πρόσβασης - περιορίστε σε ποια χώρα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας για να σταματήσετε την πειρατεία
 • Κωδικοποίηση κωδικού πρόσβασης για μεγαλύτερη ευκολία χρήσης
 • Υποστήριξη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. ώρα Αυστραλίας
 • Αρχείο καταγραφής δραστηριότητας για τη διαχείριση πρόσβασης σε κωδικούς πρόσβασης
 • Πρόσβαση εκτός σύνδεσης σε κωδικούς πρόσβασης (μόνο Express και παραπάνω)
 • Επισύναψη ετικετών σε κωδικούς πρόσβασης για εύκολη αναζήτηση (αριθμός ετικετών εξαρτάται από το σχέδιο)
 • Κωδικοί μίας χρήσης για πρόσβαση στον λογαριασμό σας χωρίς τη χρήση του κωδικού πρόσβασης
 • Αρχείο καταγραφής δραστηριότητας για να ελέγξετε πού και ποιος συνδεθεί στο λογαριασμό για λόγους ασφαλείας
 • Σημείωση χαρακτηριστικό (λέξη κλειστή ανάλογα με το σχέδιο
 • Ασφαλής άμεσος αγγελιοφόρος (μόνο για προχωρημένους και υψηλότερους)
 • Επιλογές Γλώσσας
 • Η κληρονομιά λογαριασμού (μόνο για προχωρημένους και υψηλότερα)

Πώς να ρυθμίσετε τον διαισθητικό κωδικό πρόσβασης

Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε αυτήν την υπηρεσία χρησιμοποιώντας τον βασικό λογαριασμό, επειδή είναι διαθέσιμα όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά. Όντας περιορισμένος σε 20 κωδικούς πρόσβασης, για παράδειγμα, δεν αποτελεί πρόβλημα για τη δοκιμή του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Βρήκαμε τη διαδικασία της εγγραφής εύκολη. Ωστόσο, περιλαμβάνει περισσότερα βήματα από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Πρώτον, πρέπει να παραδώσετε μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να επιλέξετε έναν κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο, για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, πρέπει επίσης να δώσετε μια ερώτηση ασφαλείας και μια απάντηση.

Αυτή η ερώτηση ασφαλείας χρησιμοποιείται για την επαλήθευσή σας όταν συνδέεστε από άγνωστη συσκευή ή διεύθυνση IP. Είναι εκεί για να προστατεύσει τους χρήστες από το να τους καταργήσει τον κωδικό πρόσβασης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την ερώτηση σκληρή και κατά προτίμηση επιλέξτε ένα ζεύγος ερωτήσεων και απαντήσεων που δεν μπορεί να μαντέψει.

Έξυπνη εγγραφή κωδικού πρόσβασης

Έχοντας εισάγει τα απαραίτητα στοιχεία και συμπληρώνοντας την επαλήθευση Captcha, θα λάβετε ένα email με έναν κωδικό επαλήθευσης. Εισαγάγετε αυτόν τον κωδικό για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τον δωρεάν λογαριασμό σας.

Κατά την πρώτη εκκίνηση, οι χρήστες καλούνται να βρουν οδηγίες για την πρόσβαση στις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, τις εφαρμογές για κινητά, ένα Εγχειρίδιο Χρήσης για την εκμάθηση της χρήσης του πελάτη και διάφορες άλλες χρήσιμες ενδείξεις για τη δημιουργία φακέλων και την αποθήκευση του πρώτου κωδικού πρόσβασης.

Θα ερωτηθείτε επίσης εάν θέλετε να ρυθμίσετε έναν εξαψήφιο κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε και να βγείτε από την πύλη web πιο εύκολα. Αυτό αντικαθιστά την ανάγκη χρήσης της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του κωδικού πρόσβασής σας για να συνδεθείτε από τη συγκεκριμένη συσκευή σας. Ένας διαφορετικός κωδικός πρόσβασης πρέπει να έχει ρυθμιστεί για κάθε συσκευή που έχετε στην κατοχή σας και μπορείτε να κάνετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης διαφορετικό εάν προτιμάτε.

Έξυπνος κωδικός πρόσβασης

Πόσο εύκολο είναι ο διαισθητικός κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείτε?

Ξεκινήσαμε δημιουργώντας ένα φάκελο για την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης των κοινωνικών μέσων. Για να το κάνετε αυτό, κάναμε κλικ στο μεγάλο συν στο πάνω αριστερό μέρος του πελάτη.

Διαισθητικός ιδιωτικός θησαυρός

Δημιουργήσαμε ένα φάκελο για την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης των κοινωνικών μέσων και, στη συνέχεια, προσθέσαμε τον κωδικό πρόσβασής μας στο Facebook...

Για να προσθέσουμε τον κωδικό πρόσβασής μας στο φάκελο, μας ζητήθηκε να προσθέσουμε μια άλλη ερώτηση και απάντηση ασφαλείας. Αυτό προκαλεί σύγχυση, επειδή οι Συχνές Ερωτήσεις δεν κάνουν καμία αναφορά στην ανάγκη αυτή, ή σε τι ακριβώς θα έπρεπε να βοηθήσει. Ωστόσο, η υποστήριξη πελατών μας ενημέρωσε ότι "δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε μια ερώτηση ασφαλείας και να απαντήσετε για να προσθέσετε κάθε κωδικό πρόσβασης, αυτά τα πεδία είναι προαιρετικά".

Στη συνέχεια, προσθέσαμε τον διαισθητικό κωδικό πρόσβασης του Chrome στον browser μας για να δοκιμάσουμε τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης. (Οι επεκτάσεις για τον Firefox, Edge, Safari και Opera είναι επίσης διαθέσιμες). Με την επέκταση που εγκαταστήσαμε, επισκεφτήκαμε την αρχική σελίδα του Facebook και με χαρά διαπιστώσαμε ότι κάνοντας κλικ στο σύμβολο της επέκτασης, μας επέτρεψε να επιλέξουμε τον κωδικό πρόσβασής μας και να το εισαγάγουμε αυτόματα στη φόρμα εγγραφής.

αυτόματη συμπλήρωση στο πρόγραμμα περιήγησης

Η δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης των κωδικών πρόσβασης με χρήση της επέκτασης είναι μια χρήσιμη λειτουργία που βοηθά να καταστήσει αυτόν τον δωρεάν διαχειριστή κωδικών πολύ πιο κατάλληλο για αρχάριους. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να εισαγάγουμε τους κωδικούς πρόσβασής μας στον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης ή να τους φορτώσουμε σε φόρμες σύνδεσης.

Ωστόσο, αν έχετε κάποιο πρόβλημα με μια συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα, είναι δυνατή η πρόσβαση σε έναν κωδικό πρόσβασης, χρησιμοποιώντας τις ετικέτες που δημιουργήσατε. Στη συνέχεια, μπορείτε να την αντιγράψετε και να την επικολλήσετε με το χέρι.

Εάν ελπίζατε για αυτόματη καταγραφή κωδικού πρόσβασης όταν εισάγετε κωδικούς πρόσβασης σε φόρμες ιστότοπων (ή όταν εγγράφεστε σε νέες υπηρεσίες). είστε θλιβερά από τύχη. Ο διαισθητικός κωδικός πρόσβασης πρέπει να τροφοδοτείται με μη αυτόματο τρόπο από τους κωδικούς σας.

Εισαγωγή κωδικών πρόσβασης

Στη συνέχεια, αποφασίσαμε να εισαγάγουμε τους παλιούς κωδικούς πρόσβασης από το Chrome μέσω ενός αρχείου CSV. Για να το κάνετε αυτό, απλά κατευθυνθείτε στο Chrome - ή σε οποιονδήποτε άλλο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης - και εξαγάγετε τους κωδικούς πρόσβασής σας ως αρχείο CSV. Αποθηκεύστε αυτό το αρχείο στον υπολογιστή σας, ώστε να μπορείτε να το ανεβάσετε στον διαισθητικό κωδικό πρόσβασης.

Δυστυχώς, δεν ήταν δυνατή η εισαγωγή οποιωνδήποτε επαφών χωρίς την πρώτη αναβάθμιση σε Express. Επομένως, εάν θέλετε να εισαγάγετε τους κωδικούς πρόσβασής σας δωρεάν δωρεάν - ίσως θελήσετε να επιλέξετε διαφορετικό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Μόλις αναβαθμίσαμε, μπορέσαμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία εισαγωγής των κωδικών πρόσβασης χρησιμοποιώντας ένα αρχείο CSV. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο εύκολο όσο με άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.

Πρώτον, πρέπει να κάνετε λήψη του προτύπου αρχείου CSV. Στη συνέχεια, πρέπει να ανοίξετε το αρχείο CSV που κατεβάσατε από τον προηγούμενο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης στο Excel ή το Google φύλλα και να αντιγράψετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης από το αρχείο CSV στο πρότυπο CSV Intuitive Password.

Αφού όλες οι καταχωρίσεις έχουν αντιγραφεί σωστά, μπορείτε να εισαγάγετε το πρότυπο σε διαισθητικό κωδικό πρόσβασης στο πρόγραμμα-πελάτη ιστού. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι με τη συντριπτική πλειοψηφία των διαχειριστών κωδικών πρόσβασης και είναι σίγουρα ένα μειονέκτημα όσον αφορά την ευκολία χρήσης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η εισαγωγή κωδικών πρόσβασης χρησιμοποιώντας το πρότυπο δεν αντιγράφει σε καμία κατηγορία, ετικέτα ή άλλο πεδίο που έχετε ορίσει προηγουμένως για τις καταχωρήσεις.

Εξαγωγή κωδικών πρόσβασης

Η εξαγωγή κωδικών πρόσβασης είναι διαθέσιμη για όσο διάστημα αγοράζετε ένα Εξπρές συνδρομή ή υψηλότερη και μπορείτε να εξάγετε τα δεδομένα σας μέσω CSV, TXT, HTML, JSON ή XML. Αυτό είναι καλό και σημαίνει ότι θα μπορείτε να λάβετε τους κωδικούς σας μαζί σας από το Intuitive Password σε οποιονδήποτε άλλο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης στο μέλλον (ακόμα κι αν χρειάζεστε αυτό το χαρακτηριστικό μόνο όταν θα μπορούσατε να πληρώσετε για ένα μήνα Express).

Εφαρμογές

Ο διαισθητικός κωδικός πρόσβασης έχει επίσης εφαρμογές για Android, iOS και Windows Phone. Επομένως, εάν προτιμάτε να αποκτήσετε πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασής σας μέσω μιας εφαρμογής αντί να συνδεθείτε στην πύλη ιστού ενός προγράμματος περιήγησης, έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή. Βρήκαμε ότι η εφαρμογή Android λειτουργεί καλά, ωστόσο, σε αντίθεση με τις επεκτάσεις, δεν έχει τη δυνατότητα να συμπληρώνει αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης στις φόρμες σύνδεσης.

Πρόσθετα

Εκτός από την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης, ο διαισθητικός κωδικός πρόσβασης λειτουργεί ως ασφαλής ψηφιακή θόλος για διάφορα άλλα είδη πληροφοριών. Κάνοντας κλικ στην προβολή κατηγοριών στο επάνω αριστερό μέρος, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε φακέλους αποθήκευσης για λογαριασμούς email και IM, Πορτοφόλια και Άδειες χρήσης. Ο φάκελος αναγνωριστικών σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε πληροφορίες όπως πιστωτικές κάρτες, άδειες λογισμικού και αναγνωριστικά στοιχεία όπως άδεια οδήγησης ή στοιχεία διαβατηρίου.

Πόσο ασφαλής και ιδιωτικός είναι διαισθητικός κωδικός πρόσβασης?

Η έδρα της στην Αυστραλία δεν είναι ιδιαίτερα καλή όσον αφορά την τοποθεσία. Η Αυστραλία είναι εξαιρετικά επεμβατική όταν πρόκειται για επιτήρηση, και το έθνος έχει μερικές από τις χειρότερες υποχρεωτικές οδηγίες διατήρησης δεδομένων στον κόσμο.

Η Αυστραλία είναι μέλος της ομάδας επιτήρησης Five Eyes και πρόσφατα ψήφισε ένα νόμο που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να δημιουργούν πίσω πόρτες σε κρυπτογραφημένες επικοινωνίες. Αν και όλα αυτά είναι αρνητικά, η πραγματικότητα είναι ότι - όσο ο διαισθητικός κωδικός πρόσβασης λειτουργεί όπως λέει ότι κάνει - τα δεδομένα σας στους διακομιστές του θα πρέπει να είναι ασφαλή χάρη στην εφαρμογή κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο.

Με τον διαισθητικό κωδικό πρόσβασης, ο κάτοχος του λογαριασμού διατηρεί τον πλήρη έλεγχο των στοιχείων σύνδεσης και του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού του. Οι κωδικοί πρόσβασης και άλλα δεδομένα δεν μεταφορτώνονται ποτέ στους διακομιστές της εταιρείας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να τεθούν σε πειρατεία ή να προσεγγιστούν από το προσωπικό της εταιρείας.

Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης κρυπτογραφούνται με ισχυρή κρυπτογράφηση AES 256 προτού μεταφορτωθούν σε διακομιστές που βρίσκονται στην Αυστραλία χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι κλειδιών RSA 2048. Επιπλέον, όλα τα δεδομένα μεταδίδονται στους διακομιστές της εταιρείας χρησιμοποιώντας ασφαλή SSL. Ελέγξαμε τις εταιρείες TLS χρησιμοποιώντας Qualys SSL Labs και ευχαρίστως διαπιστώσαμε ότι σημείωσε ένα A χάρη στο HTTP Strict Transport Security (HSTS). Αυτό σημαίνει ότι η ασφάλεια μεταφοράς SSL εφαρμόζεται σωστά και μπορείτε να εμπιστευθείτε όλα τα δεδομένα σας να είναι ασφαλή κατά τη μεταφορά.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν να προστατεύσουν οποιονδήποτε από τους κωδικούς πρόσβασής τους (ή κατηγορίες λογαριασμών) με έναν κύριο κωδικό πρόσβασης. Αυτό εξασφαλίζει ότι οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να επιτρέψει σε κάποιον φίλο ή μέλος της οικογένειάς του να χρησιμοποιήσει τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες ενώ εξακολουθεί να αποκρύπτει την πρόσβαση σε άλλα πιο ευαίσθητα δεδομένα και κωδικούς πρόσβασης.

Χρειάζεστε βοήθεια στην επιλογή ενός κύριου κωδικού πρόσβασης; Γιατί να μην ελέγξουμε τον ελεγκτή δύναμης κωδικού πρόσβασης παρακάτω:

Μετρητής κωδικού πρόσβασης

Λεπτομερή βαθμολογία θα έρθει εδώ

Ενώ όλα αυτά ακούγονται σαν βέλτιστη ασφάλεια σε χαρτί, αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαισθητικός κωδικός είναι κλειστή πηγή. Αυτό σημαίνει ότι ο πηγαίος κώδικας για την υπηρεσία δεν μπορεί να ελεγχθεί από τρίτους.

Αυτό είναι προβληματικό, διότι σημαίνει ότι πρέπει να εμπιστευτείτε ότι η υπηρεσία κάνει ό, τι σας λέει. Χωρίς έναν περιεκτικό έλεγχο του κώδικα, είναι αδύνατο να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τρωτά σημεία, εκμεταλλεύσεις ή backdoors στον κώδικα που θα μπορούσε να θέσει τους κωδικούς σας σε κίνδυνο.

Όσο πιο παρανοϊκό μπορεί να προτιμάτε να κολλήσετε σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης ανοιχτού κώδικα, όπως το KeePass, το Bitwarden ή το Dashlane. Ωστόσο, αυτό έρχεται πραγματικά κάτω στο δικό σας ατομικό μοντέλο απειλής και δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να υποψιάζεστε ότι ο διαισθητικός κωδικός πρόσβασης δεν κάνει, όπως ισχυρίζεται.

Ένα άλλο μειονέκτημα με τον διαισθητικό κωδικό πρόσβασης είναι ότι η εφαρμογή ιστού που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης υλοποιείται χρησιμοποιώντας το JavaScript. Αυτό σημαίνει ότι είναι ευάλωτο σε ορισμένες επιθέσεις που προκαλούνται από τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί το JavaScript με το πρόγραμμα περιήγησής σας. Ως αποτέλεσμα, είναι πιθανό ότι ένας χάκερ θα μπορούσε να εκτελέσει μια επίθεση στον άνθρωπο στη μέση. Βεβαίως, αυτή είναι μια πολύ στοχοθετημένη επίθεση που δεν είναι πιθανό να σας επηρεάσει. Είναι επίσης αλήθεια ότι αυτό το θέμα ευπάθειας ισχύει για οποιονδήποτε διαχειριστή κωδικών πρόσβασης με πρόγραμμα-πελάτη που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης που υλοποιείται με τη χρήση του JavaScript. δεν είναι μοναδικό στο Intuitive Password.

Για πρόσθετη ασφάλεια, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να ρυθμίσουν τον έλεγχο ταυτότητας διπλού παράγοντα. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο έναν κωδικό που λαμβάνεται μέσω SMS. Το Google Authenticator και το YubiKey δεν είναι διαθέσιμες επιλογές. Η εγκατάσταση του auth με διπλό παράγοντα απαιτεί την ασφαλή αποθήκευση ενός κωδικού ανάκτησης σε περίπτωση που χάσετε τη συσκευή 2FA. Όποιος χάνει τους κωδικούς θα πρέπει να επαληθεύσει την ταυτότητά του για να ανακτήσει την πρόσβαση στον λογαριασμό του και η εταιρεία προειδοποιεί ότι αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 14 ημέρες.

Πόσο καλή είναι η εξυπηρέτηση πελατών της Intuitive?

Ο δικτυακός τόπος Intuitive Password έχει μια εξαντλητική ενότητα FAQ που απαντά πάνω από 80 συνήθεις ερωτήσεις που είχαν ερωτηθεί προηγουμένως από τους χρήστες του. Τα περισσότερα από τα προβλήματα ή τις πιθανές ερωτήσεις που μπορείτε να σκεφτείτε βρίσκονται σε αυτό το Συχνές Ερωτήσεις (FAQ), το οποίο είναι ένας εξαιρετικά χρήσιμος πόρος όταν πρόκειται να βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με τις λειτουργίες της υπηρεσίας.

Το εγχειρίδιο χρήστη που είναι ενσωματωμένο στον υπολογιστή-πελάτη καθώς και οι οδηγίες που πραγματοποιούνται κατά την πρώτη εκκίνηση του προγράμματος-πελάτη ιστού είναι και οι δύο εξαιρετικά χρήσιμες λειτουργίες που μπορούν να βοηθήσουν οποιονδήποτε αρχάριο να αρχίσει να αποθηκεύει τους κωδικούς ασφαλείας με ασφάλεια χρησιμοποιώντας αυτόν τον διαχειριστή κωδικών.

Για όσους χρειάζονται πιο εξατομικευμένη βοήθεια, υπάρχει η δυνατότητα είτε να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποστήριξης είτε να συμπληρώσετε μια φόρμα υποστήριξης. Κάνοντας κλικ στις προτιμήσεις στο επάνω αριστερό μέρος, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην προσωπική σας καρφίτσα υποστήριξης, την οποία μπορεί να σας ζητήσει η επιχείρηση για να την χρησιμοποιήσετε για σκοπούς αναγνώρισης.

Λάβετε υπόψη ότι οι πράκτορες υποστήριξης πελατών βρίσκονται στην Αυστραλία και η βοήθεια είναι διαθέσιμη μόνο κατά τις ώρες εργασίας της Αυστραλίας. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σας, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη ημέρα για να λάβετε μια απάντηση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες μακρές παρεμβάσεις και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα για λίγο περισσότερο χρόνο για να επιλυθεί.

Συνολικά, διαπιστώσαμε ότι η διαθεσιμότητα πόρων στους ιστοτόπους της, σε συνδυασμό με την υποστήριξη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι καλή. Ωστόσο, αν βρίσκεστε στην Ευρώπη ή στις Η.Π.Α. και προτιμάτε να έχετε υποστήριξη πελατών προσαρμοσμένη στη γεωγραφική σας θέση, μπορείτε να προτιμήσετε να ψωνίζετε αλλού.

Οι τελικές μου σκέψεις

Ο διαισθητικός κωδικός πρόσβασης είναι ένας άριστος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που είναι εξαιρετικά χαρακτηρισμένος. Το δωρεάν βασικό σχέδιο σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αρχίσετε να παρακολουθείτε τους λογαριασμούς σας χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα, το οποίο είναι αξιέπαινο. Το γεγονός ότι αυτός ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης παρέχει ένα περιβάλλον μηδενικής γνώσης είναι εξαιρετικό, και η διαθεσιμότητα του διπλού παράγοντα auth και της κύριας λειτουργικότητας κωδικού είναι εξαιρετική. Το επίπεδο κρυπτογράφησης είναι ισχυρό και είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε την ισχυρή ασφάλεια διαμετακόμισης HSTS.

Ο ίδιος ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι εύκολος στη χρήση και αν πληρώσετε για έναν προχωρημένο λογαριασμό, θα έχετε πρόσβαση σε μερικά πολύ δροσερά επιπλέον χαρακτηριστικά. Για τις ομάδες, η υπηρεσία είναι χρήσιμη και υπάρχει η δυνατότητα να μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης με ασφάλεια. Ωστόσο, είναι λίγο δαπανηρή και χρειάζεστε έναν ξεχωριστό λογαριασμό για κάθε χρήστη και το πρόσθετο επιχείρησης.

Ο μεγαλύτερος απογοητευμένος με την υπηρεσία αυτή είναι το γεγονός ότι δεν είναι ανοικτού κώδικα. Το ιδιοκτησιακό λογισμικό που δεν έχει ελεγχθεί ποτέ δεν είναι το αγαπημένο σας εδώ στο ProPrivacy.com, γιατί σημαίνει ότι πρέπει να εμπιστευτείτε την υπηρεσία. Προτιμούμε υπηρεσίες που καταργούν την ανάγκη για εμπιστοσύνη κάνοντας τον πηγαίο κώδικα διαθέσιμο στο διαδίκτυο για οποιονδήποτε ερευνητή ασφάλειας να ελέγξει.

Από την άλλη πλευρά, ο διαισθητικός κωδικός πρόσβασης έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης είναι δύσκολη και η δημιουργία φακέλων και η τοποθέτηση κωδικών πρόσβασης σε αυτά δεν είναι τόσο απλή όσο η μεταφορά και η απόθεση. Αντ 'αυτού, πρέπει να επεξεργαστείτε την καταχώρηση κωδικού πρόσβασης και να επιλέξετε τον φάκελο μέσα από το μενού.

Βέβαια, κανένα από αυτά δεν είναι αναγκαστικά ένας διακανονιστής, αλλά είναι δίκαιο να πούμε ότι εάν θα μπορούσατε να πληρώσετε λιγότερα για πιο φιλική προς το χρήστη υπηρεσία. Αυτή η δευτερεύουσα διαμαρτυρία, ο διαισθητικός κωδικός πρόσβασης είναι ένας σταθερός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που κάνει τη δουλειά του, είναι κατάλληλος για αρχάριους και αξίζει τον κόπο να δοκιμάσει χρησιμοποιώντας το ελεύθερο σχέδιο του.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me