Αναθεώρηση του Posteo

Posteo

 • Τιμολόγηση

  Από $ 1.13
  / μήνα

Το Posteo είναι ένας ασφαλής πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανοιχτού κώδικα που εδρεύει στη Γερμανία. Μερικοί χρήστες το προτιμούν σε όμοιο με το ProtonMail και το Tutanota.

ProPrivacy.com Σκορ
8 από 10

Περίληψη

Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτής της πληρωμένης υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ότι δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία των εθνών FiveEyes. Επιπλέον, η Γερμανία τείνει να είναι μια τοποθεσία που θεωρείται καλή στην τήρηση των δικαιωμάτων ψηφιακής ιδιωτικότητας.

Τούτου λεχθέντος, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών, Bundesnachrichtendienst (BND), είναι εξαιρετικά περίπλοκη. Τα τελευταία χρόνια το BND έχει λάβει περισσότερη χρηματοδότηση από ποτέ από την κυβέρνηση της Μέρκελ. Επιπλέον, το BND είναι γνωστό ότι συνεργάστηκε με το GCHQ και την NSA στο παρελθόν (ως μέρος της μεγαλύτερης διευθέτησης των 14 ματιών).

Παρόλα αυτά, είναι δίκαιο να πούμε ότι η Γερμανία είναι ένας καλύτερος τόπος από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ ή την Αυστραλία (και πολλά άλλα έθνη) για μια υπηρεσία ιδιωτικού απορρήτου σαν να βασίζεται.

Γρήγορα στατιστικά στοιχεία

 • Χώρα
  Γερμανία

Τιμολόγηση

Πρώτον, το Posteo είναι φθηνό - έρχεται με μόνο ένα ευρώ (1,13 δολάρια) ανά μήνα. Το γεγονός ότι πρόκειται για αμειβόμενη υπηρεσία σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει χωρίς να βασίζεται στη διαφήμιση και την παρακολούθηση ως πηγή εισοδήματος. Το αποτέλεσμα είναι ότι το Posteo απαιτεί πολύ λίγες πληροφορίες από τους χρήστες στο στάδιο της συνδρομής. Στην πραγματικότητα, ένα από τα ωραιότερα πράγματα για το Posteo είναι η επιχειρηματική του δεοντολογία και οι πολιτικές μείωσης των δεδομένων, οι οποίες περιλαμβάνουν τη διατήρηση όσο το δυνατόν λιγότερων δεδομένων σχετικά με τους συνδρομητές, προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος κακοδιοίκησης δεδομένων και πειρατείας.

Οι συνδρομητές μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν με μετρητά μέσω ταχυδρομείου, PayPal, τραπεζικής μεταφοράς, πιστωτικής κάρτας ή χρησιμοποιώντας ένα κουπόνι. Το Posteo προσφέρει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 14 ημερών. Έτσι, παρόλο που δεν μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να λάβετε επιστροφή χρημάτων εάν δεν σας αρέσει. Ζήτησα από τον Posteo γιατί δεν δέχεται τον Bitcoin. Η επιχείρηση μου είπε: "Είμαστε μια βιώσιμη επιχείρηση που δεν μπορεί να ειπωθεί για τον Bitcoin. Είμαστε σκεπτικοί σχετικά με τις ενεργειακές απαιτήσεις του μπλοκ αλυσίδας καθώς και την ασαφή προέλευση της χρησιμοποιούμενης ενέργειας. Οι τραπεζικές μας συναλλαγές είναι πιο οικολογικές και τεκμηριώνονται για μας ως βιώσιμες. Η μεταβλητότητα του νομίσματος είναι επίσης προβληματική. Αυτό δεν αποτελεί οικονομική βιωσιμότητα." Το οποίο είναι αρκετά δίκαιο.

Χαρακτηριστικά

Για ένα ευρώ το μήνα, οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση στις ακόλουθες βασικές λειτουργίες:

 • Δύο διευθύνσεις ψευδώνυμων (δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες διευθύνσεις .com)
 • Λογαριασμός αποθήκευσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 2 GB (μπορεί να αναβαθμιστεί σε 20 GB με κόστος 0,25 EUR ανά μήνα για κάθε επιπλέον GB)
 • Τα συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεγέθους έως και 50 MB
 • Μεταφορτώστε πολλά αρχεία
 • Συμβατότητα μεταξύ συσκευών χάρη στο IMAP / POP3. οι συνδρομητές μπορούν να συγχρονίσουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους στα smartphones, τα tablet ή τους υπολογιστές τους
 • E2E κρυπτογράφηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με PGP
 • και συμβατότητα κεφαλίδας OpenPGP
 • Φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και ιού (με δυνατότητα αναζήτησης στο whitelist)
 • Προσαρμόσιμα φίλτρα - για την αυτόματη ταξινόμηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά την άφιξή τους
 • Απεριόριστες διευθύνσεις φίλτρου για την τακτοποίηση των εισερχομένων σας
 • Οι χρήστες μπορούν να μεταναστεύσουν με ασφάλεια έως και τρεις εξωτερικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Λίστα λίστας ή προβολή συνομιλιών
 • Υπογραφές
 • Αυτόματη απάντηση (για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε εκτός διακοπών)
 • Προώθηση
 • Γρήγορη αναζήτηση
 • HTML emails
 • Ημερολόγιο

Μυστικότητα

Το Posteo δεν απαιτεί από τους χρήστες να παρέχουν όνομα, διεύθυνση ή εφεδρικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ανοίξουν λογαριασμό. Ως μέρος της πολιτικής μείωσης των δεδομένων, η Posteo υπόσχεται να μην συλλέγει δεδομένα χρήστη - ούτε να διατηρεί δεδομένα κίνησης (όπως διευθύνσεις IP) σε σχέση με έναν λογαριασμό. Η Posteo ανώνυμα όλες τις πληρωμές συνδρομής. Εξασφαλίζει επίσης ότι τα στοιχεία πληρωμής δεν τηρούνται παράλληλα με τα στοιχεία του ίδιου του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες είναι ασφαλείς να πληρώνουν με πιστωτική κάρτα ή PayPal. Το μόνο πράγμα που οι αρχές θα μπορούσαν να μάθουν ποτέ για εσάς είναι ότι ο λογαριασμός PayPal (ή η πιστωτική σας κάρτα) άνοιξε έναν λογαριασμό Posteo σε μια συγκεκριμένη ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φορολογικές νομοθεσίες υποχρεώνουν τη διατήρηση των πληροφοριών πληρωμής για 10 χρόνια.

Ασφάλεια

Η Posteo εφαρμόζει ισχυρή κρυπτογράφηση AES σε όλους τους διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για προστασία από τους χάκερ και άλλες ανεπιθύμητες παρεμβολές. Η βασική πρόσβαση στους διακομιστές είναι κρυπτογραφημένη (TLS με Perfect Forward Secrecy [PFS] για IMAP, POP3, webmail, CardDAV και CalDAV). Η Posteo εφαρμόζει επίσης απογύμνωση IP. Αυτό εγγυάται ότι ούτε η τοπική σας ούτε η δημόσια IP διεύθυνση σας δεν είναι πάντα συνδεδεμένη με ένα εξερχόμενο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Τα μεταδεδομένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύονται κατά τη διάρκεια της μετάδοσης χρησιμοποιώντας το TLS με Perfect Forward Secrecy (PFS) - όσο το υποστηρίζει και το email του παραλήπτη. Μια λειτουργία ειδοποίησης παράδοσης TLS διασφαλίζει ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν αποστέλλονται εάν ο λογαριασμός του παραλήπτη δεν υποστηρίζει TLS (οι χρήστες ενημερώνονται και τους δίνεται η δυνατότητα να στείλουν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς κρυπτογράφηση).

Η κρυπτογράφηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου PGP E2E είναι επίσης διαθέσιμη στο πρόγραμμα-πελάτη webmail, αλλά θα απαιτήσει την εγκατάσταση ενός πρόσθετου που ονομάζεται MailVelope. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν να κρυπτογραφήσουν τα εισερχόμενά τους, αν και αυτό θα έχει κάποιες επιπτώσεις όσον αφορά τη λειτουργικότητα (η αναζήτηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παύει να λειτουργεί). Τα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να κρυπτογραφηθούν χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό κλειδί S / MIME ή OpenPGP.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εμπιστεύεστε την κρυπτογράφηση εισερχομένων του Posteo, αν δεν θέλετε. Για τους πιο ασφαλείς, η κατοχή των δικών σας κλειδιών είναι σίγουρα ο τρόπος να πάτε. Τέλος, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) είναι διαθέσιμος για όλους τους λογαριασμούς. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές TOTP όπως το Google Authenticator, αλλά το Posteo συνιστά το FreeOTP από το Fedora επειδή είναι ανοικτού κώδικα. Οι χρήστες με ένα YubiKey μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για 2FA αν προτιμούν.

Η διαδικασία

Το άνοιγμα λογαριασμού στο Posteo είναι εξαιρετικά εύκολο και δεν διαρκεί περισσότερο από ένα λεπτό ή δύο λεπτά.

<img data-lazyfied ="Εντάξει " class ="fr fr dib " src ="https://cdn.proprivacy.com/storage/images/proprivacy/2018/12/posteo-sign-up-content_image-default.png " alt ="Διαδικασία Posteo ">

Τα απαραίτητα μόνο δεδομένα είναι:

 • Ένα όνομα χρήστη (αυτό μπορεί να είναι ένα ανώνυμο ψευδώνυμο)
 • Ένας κωδικός πρόσβασης
 • Ένας τρόπος πληρωμής (μετρητά, Paypal, τραπεζική μεταφορά, πιστωτική κάρτα ή με ένα κουπόνι)

εγραφομαι

Ένα πράγμα που ήμουν λίγο απογοητευμένος ήταν η έλλειψη διαθεσιμότητας των διευθύνσεων .com. Μια διεύθυνση .com είναι ένα πλεονέκτημα για κάθε επιχείρηση ή άτομο που βασίζεται σε άτομα που μπορούν να θυμούνται τη διεύθυνσή τους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όσο είστε ικανοποιημένοι με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τελειώνει σε .net, .org, .de, .co.uk, .af, .jp - ή ένα από πολλά άλλα, το Posteo θα μπορούσε να είναι για εσάς.

Ο πελάτης Posteo Roundcube

Ο πελάτης webmail του Posteo βασίζεται στο Roundcube, έναν πελάτη ανοιχτού κώδικα. Ωστόσο, η εφαρμογή του Roundcube από την Posteo έρχεται με πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τον τυπικό πελάτη Roundcube. Στην επάνω δεξιά πλευρά, θα έχετε ένα μενού με τις ακόλουθες καρτέλες: Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Βιβλίο διευθύνσεων, Ημερολόγιο, Σημειώσεις, Ρυθμίσεις, Βοήθεια και Αποσύνδεση.

Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω εικόνα, το Posteo έχει μια ελκυστική και καθαρή διεπαφή. Θα βρείτε επίσης το Posteo εύκολο στη χρήση - είτε σκοπεύετε να κάνετε τεχνικά πράγματα όπως κρυπτογράφηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε απλά θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ξεφύγετε από το Gmail. Αν προτιμάτε να μην χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα-πελάτη Roundcube έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε το Thunderbird, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Android ή οποιοδήποτε άλλο πελάτη προτιμάτε.

Ένα χαρακτηριστικό που θεωρούσα ότι ήταν ελαφρώς δυσκίνητο ήταν η άποψη του Posteo σχετικά με τις συνομιλίες. Παρόλο που είναι μια ωραία προσθήκη, δεν είναι τόσο καλά υλοποιημένη όσο στο Gmail. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν περιλαμβάνει τις απαντήσεις σας - σας δίνει μόνο τα θέματα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας αποστέλλονται. Επιπλέον, μερικές φορές αποκλείει επαφές από μια λίστα cc - που σημαίνει ότι οι συνομιλίες μπορούν να χωριστούν σε πολλαπλά θέματα.

Μια άλλη απογοήτευση είναι το γεγονός ότι ο πελάτης web δεν είναι φιλικός προς το κινητό. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε προτιμά να συνδεθεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέσω του προγράμματος περιήγησης του κινητού (για να κρατήσει τα προσωπικά δεδομένα μακριά από το κινητό τους για λόγους ασφάλειας δεδομένων) δεν πρόκειται να απολαύσει την εμπειρία του Posteo. Προσπάθησα να το χρησιμοποιήσω στο Chrome στο tablet μου, αλλά βρήκα ότι έπρεπε πάντα να μεγεθύνω και να αποσυναρμολογήσω επειδή το κείμενο ήταν λάθος.

Κρυπτογράφηση PGP

Για να χρησιμοποιήσω την κρυπτογράφηση PGP, χρειάστηκα πρώτα να εγκαταστήσω το πρόσθετο MailVelope. Οι χρήστες του Chrome μπορούν να το αποκτήσουν στο Chrome Webstore και οι χρήστες του Firefox μπορούν να το κατεβάσουν από τον ιστότοπο Mailvelope. Τα καλά νέα είναι ότι το MailVelope έχει προεπιλεγεί στο πρόγραμμα-πελάτη Posteo και μόλις το εγκαταστήσετε, εμφανίζεται ένα νέο κουμπί που λέει "Σύνθεση και κρυπτογράφηση" στην διεπαφή webmail.

Για να ελέγξετε ότι λειτουργεί, κάντε κλικ σε αυτό και αν δείτε ένα σύμβολο κλειδώματος MailVelope στο πεδίο κειμένου η εγκατάσταση ήταν επιτυχής. Ένα πρόβλημα με το MailVelope (σε αντίθεση με την κρυπτογράφηση end-to-end μητρική-πελάτη) είναι ότι δεν είναι συμβατό με κάθε δημοφιλές πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το ιδιωτικό σας κλειδί για το MailVelope είναι εξαιρετικά ευαίσθητο. Όταν ρυθμίζετε κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου OpenPGP, το ιδιωτικό σας κλειδί είναι κρυπτογραφημένο σε μια φράση πρόσβασης. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια ισχυρή φράση πρόσβασης και να φροντίσετε ποτέ, να την αποκαλύψετε ποτέ σε κανέναν.

Το ιδιωτικό σας κλειδί χρησιμοποιείται μόνο από εσάς για να αποκρυπτογραφήσετε τα μηνύματα που σας αποστέλλονται από άτομα που έχουν το δημόσιο κλειδί σας. Εάν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο ιδιωτικό κλειδί σας, θα μπορεί να διαβάζει τα κρυπτογραφημένα μηνύματα και να υπογράφει μηνύματα έτσι ώστε να φαίνονται από εσάς.

Όποιος προτιμά να χρησιμοποιήσει το Enigmail στον Thunderbird μπορεί να το κάνει και το Posteo προσφέρει άριστες οδηγίες για αυτό και σχεδόν τίποτα άλλο που μπορείτε να σκεφτείτε.

Μετανάστευση

Για να δοκιμάσω τη μετάβαση στο Posteo, εισήγαγα ένα λογαριασμό Gmail. Χρησιμοποίησα το walkthrough στο τμήμα βοήθειας της ιστοσελίδας και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όποιος θέλει να εισάγει από το AOL, το Gmail, το GMX, το Hotmail, το iCloud, το Office 365, το Outlook.com ή το Yahoo! θα πρέπει να το βρείτε εύκολα επειδή μπορείτε να μεταφέρετε το βιβλίο διευθύνσεών σας στο Posteo κάνοντας κλικ σε ένα μόνο κουμπί.

Έλεγχος δακτυλικών αποτυπωμάτων DANE

Το DANE είναι μια εξαιρετική μέθοδος ελέγχου ταυτότητας βάσει DNS που ελέγχει τα δακτυλικά αποτυπώματα ψηφιακών πιστοποιητικών άλλων παρόχων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό επιτρέπει στο Posteo να ανιχνεύει ψευδή πιστοποιητικά που έχουν αντικατασταθεί από κυβερνητικούς ή κρατικούς φορείς. Αυτό είναι ένα θαυμάσιο χαρακτηριστικό, αλλά είναι συμβατό μόνο με άλλα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που το υποστηρίζουν όπως το Tutanota και το ProtonMail.

δημιουργώντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Εάν χρησιμοποιείτε το DANE, εμφανίζεται ένα μικρό πράσινο πλαίσιο ελέγχου πάνω από τη διεύθυνση του παραλήπτη του προορισμού σας για να σας ενημερώσουμε εάν ο διακομιστής με τον οποίο επικοινωνείτε είναι φιλικός προς το DANE.

Δεν υπάρχει φάκελος spam

Ίσως το πιο ενοχλητικό πράγμα για το Posteo είναι ότι έχει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα απόκρισης ανεπιθύμητων μηνυμάτων χωρίς spam box. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε αν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναμένετε έχει φιλτραριστεί κατά λάθος ως ανεπιθύμητο. Παρόλο που μπορείτε να προσθέσετε λευκώματα σε επαφές για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα διαγραφούν ποτέ ως ανεπιθύμητα μηνύματα, δεν μπορείτε να προσθέσετε λευκώματα στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από επαφές που δεν γνωρίζετε - και δεν περίμεναν να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από.

Αν και αυτό είναι ένα μειονέκτημα, τα καλά νέα είναι ότι ο αποστολέας ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απορρίπτεται ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία ειδοποιείται για το γιατί χαρακτηρίστηκε ως ανεπιθύμητο, δίνοντάς του την ευκαιρία να δοκιμάσει ξανά. Με την πάροδο του χρόνου, είναι δυνατόν ορισμένοι να μπορούν ακόμη και να αποφασίσουν ότι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα της υπηρεσίας.

Η ιστοσελίδα και η εξυπηρέτηση πελατών

Προσωπικά, βρήκα την ιστοσελίδα του Posteo απολύτως φανταστική. Μου άρεσε τόσο οπτικά όσο και επειδή παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για την υπηρεσία. Δεν υπάρχει κυριολεκτικά τίποτα που δεν μπορείτε να μάθετε για την υπηρεσία στην ιστοσελίδα και οι οδηγοί εγκατάστασής της και οι οδηγίες είναι πολύ καλά μαζί.

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση πελατών, βρήκα τους πράκτορες να είναι εξαιρετικά χρήσιμοι. Αν και βεβαίως η δουλειά τους γίνεται εύκολη από την άφθονη διαθεσιμότητα του περιεχομένου στον ιστότοπο για να τους κατευθύνουν οι χρήστες. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει σύστημα βασισμένο σε εισιτήρια. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνετε αναρωτημένοι αν η ερώτησή σας απαντάται. Τούτου λεχθέντος, δεν έπρεπε να περιμένω περισσότερο από 24 ώρες για να λάβω απάντηση. Θα ήθελα να συστήσω να ασκείται λίγη υπομονή αν χρειάζεστε κάποια one-on-one time.

Φόρμα Επικοινωνίας

συμπέρασμα

Το Posteo είναι εύκολα συγκρίσιμο με τις δημοφιλείς ιδιωτικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το Tutanota και το ProtonMail. Αν και το ProtonMail θεωρείται ως ο βασιλιάς του ιδιωτικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μερικούς, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα πολύ που το ProtonMail μπορεί να κάνει ότι το Posteo δεν μπορεί. Στην πραγματικότητα, το Posteo έχει την επιλογή να κρυπτογραφήσει όλα τα μεταδεδομένα - κάτι που το ProtonMail δεν κάνει πραγματικά. Τι περισσότερο κοστίζει το ProtonMail στην περιοχή πέντε φορές περισσότερο (παίρνετε ένα μεγαλύτερο επίδομα εισερχομένων - αλλά μπορείτε πάντα να πληρώσετε για περισσότερα με το Posteo εάν το χρειάζεστε πραγματικά).

Με το ProtonMail, δεν χρειάζεστε ξεχωριστή επέκταση για να χειριστείτε την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στον πελάτη webmail. Είναι επίσης αλήθεια ότι ορισμένοι πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι συμβατοί με την εφαρμογή MailVelope του Posteo. Αυτό σημαίνει ότι εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα-πελάτη Roundcube Posteo - ίσως έχετε πρόβλημα να στέλνετε και να λαμβάνετε κρυπτογραφημένα e-mail e2e σε ορισμένες από τις επαφές σας. Θα μπορούσατε φυσικά απλά να χρησιμοποιήσετε το Posteo με έναν διαφορετικό πελάτη, όπως το Thunderbird, για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα.

Όπως και το Posteo, το Tutanota εδρεύει στη Γερμανία. Το Tutanota βρίσκεται στο ίδιο εύρος τιμών με το Posteo και παρόλο που το Tutanota έχει μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά (όπως η δυνατότητα αποστολής συνδέσμων με μηνύματα που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης), είναι πολύ παρόμοια. Επιπλέον, το Posteo έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πιο καθιερωμένο από το Tutanota.

Συμπερασματικά, το Posteo είναι μια εξαιρετική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αξίζει τον κόπο να κοιτάξει κάποιος που θέλει να ξεφύγει από τους πιο επεμβατικούς παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το Google και το Hotmail.

Πλεονεκτήματα:

 • Κόστος μόνο 1 ευρώ το μήνα
 • POP3 ή IMAP για χρήση σε κάθε πελάτη σε OS X, iOS, Android, Windows ή Linux
 • Έμφαση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, μείωση των δεδομένων, μηδενική παρακολούθηση, πράσινη ενέργεια, βιωσιμότητα, κοινωνική δικαιοσύνη
 • Πλήρης λειτουργία: Κρυπτογράφηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το διακομιστή, ημερολόγιο και επαφές, E2E με άλλους πελάτες / χρήστες, εφόσον απαιτείται, συμβατότητα με πολλαπλούς πελάτες
 • Τα μεταδεδομένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν επίσης να κρυπτογραφηθούν

Μειονεκτήματα:

 • Πιθανότατα πρέπει να γράψετε '@posteo' σε οποιονδήποτε σας ζητά προφορικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας
 • Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας τομέα
 • Δεν υπάρχουν διαθέσιμες διευθύνσεις .com
 • Βρίσκεται σε μια χώρα '14 Eyes '
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me