RoboForm κριτική

RoboForm

 • Τιμολόγηση

  Από $ 1,79
  /μήνας

ProPrivacy.com Σκορ
8 από 10

Περίληψη

Το RoboForm είναι ένας εξαιρετικά γυαλισμένος και πλήρης διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ο οποίος, παρά το γεγονός ότι είναι κλειστός (αλλά κρυπτογραφημένος από άκρο σε άκρο), καταφέρνει να εντυπωσιάσει.

Γρήγορα στατιστικά στοιχεία

 • Χώρα
  ΜΑΣ

Τιμολόγηση

Το πρωταρχικό προσωπικό προϊόν RoboForm είναι το RoboForm Παντού, το φθηνότερο σχέδιο τους κοστίζει 1,99 δολάρια το μήνα, το οποίο χρεώνεται ετησίως. Αυτό το σχέδιο παρέχει ένα άτομο με πλήρη πρόσβαση σε όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του RoboForm. Ένα οικογενειακό σχέδιο επεκτείνει το σχέδιο παντού για να καλύψει έως και πέντε άτομα.

3-Έτος

$ 1,79
/μήνας

12 μήνες

1,99 δολάρια
/μήνας

Το RoboForm προσφέρει επίσης ένα δωρεάν σχέδιο. Αυτό δεν έχει τα αντίγραφα ασφαλείας στο διαδίκτυο, τις συνδέσεις κοινής χρήσης και ορισμένες λειτουργίες υποστήριξης. Ο βασικός περιορισμός, ωστόσο, είναι ότι δεν υποστηρίζει συγχρονισμό μεταξύ συσκευών.

Αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος περιορισμός, αλλά το γεγονός ότι το RoboForm δεν επιβάλλει χρονικό όριο ή περιορισμό στον αριθμό των κωδικών πρόσβασης που μπορούν να αποθηκευτούν, το καθιστά έναν λειτουργικό δωρεάν κωδικό πρόσβασης για τους χρήστες που χρησιμοποιούν μόνο μία μόνο συσκευή.

Αυτό που δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα είναι ότι αν εγγραφείτε στο RoboForm Free, θα αναβαθμιστείτε στο RoboForm Παντού δωρεάν για 30 ημέρες. Η πληρωμή γίνεται με κάρτα (συμπεριλαμβανομένου του Amex), με PayPal ή με δολάριο ή με παραγγελία χρημάτων.

Εκτός από τα προσωπικά σχέδια, το RoboForm προσφέρει επιχειρηματικά σχέδια. Στο επίκεντρο αυτών είναι μια κεντρική κονσόλα διαχείρισης για την ανάπτυξη κωδικών πρόσβασης μεταξύ των μελών της ομάδας, τη διαχείριση δικαιωμάτων και τα παρόμοια. Αυτή η ανασκόπηση, ωστόσο, επικεντρώνεται στο προσωπικό σχέδιο Everywhere.

Χαρακτηριστικά (RoboForm Παντού)

 • Κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη (e2ee)
 • Συγχρονισμός μεταξύ πλατφόρμων
 • Ενσωμάτωση προγράμματος περιήγησης
 • Συμπληρώστε τους κωδικούς πρόσβασης σε εφαρμογές
 • Online backup
 • Μοιραστείτε τα στοιχεία σύνδεσης με ασφάλεια
 • Σελιδοδείκτες
 • Σαφενώτες
 • Επαφές
 • Ταυτότητα / συμπλήρωση φόρμας
 • Υποστήριξη 2FA

Συγχρονισμός μεταξύ πλατφόρμων

Το RoboForm είναι διαθέσιμο με πλήρη λειτουργικότητα για Windows, macOS, Android και iOS / iPadOS. Υπάρχει ακόμη και μια εφαρμογή Apple Watch, αν και δεν το δοκιμάσαμε.

Οι χρήστες Linux και ChromeOS μπορούν να χρησιμοποιούν ειδικές εκδόσεις των πρόσθετων προγραμμάτων περιήγησης, αλλά δεν έχουν πρόσβαση στο Κέντρο ασφαλείας. Φυσικά, οι ιδιοκτήτες νεότερων Chromebook έχουν επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Android.

Εκτός από όλα αυτά, οι κωδικοί πρόσβασης, οι σημειώσεις, οι επαφές και οτιδήποτε άλλο αποθηκεύεται στον λογαριασμό σας RoboForm μπορούν να προσεγγιστούν μέσω μιας κονσόλας Ιστού σε οποιαδήποτε πλατφόρμα που υποστηρίζει ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Ενσωμάτωση προγράμματος περιήγησης

Στα Windows, το RoboForm ενσωματώνεται με τα προγράμματα περιήγησης Firefox, Chrome και Edge, παρέχοντας μια γραμμή εργαλείων για την πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του RoboForm.

ενσωμάτωση των χρηστών

Σε κατάσταση παραθύρου, αυτή η γραμμή εργαλείων βρίσκεται άνετα εκτός δρόμου κάτω από το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, αλλά σε λειτουργία πλήρους οθόνης χρειάζεται λίγο χώρο στο κάτω μέρος του προγράμματος περιήγησης.

Είναι θέμα προσωπικής προτίμησης, αλλά το βρίσκουμε λίγο ενοχλητικό. Ευτυχώς, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη γραμμή εργαλείων και τα κανονικά πρόσθετα του προγράμματος περιήγησης παρέχουν όλες τις λειτουργίες της γραμμής εργαλείων ενώ παραμένουν διακριτικά εκτός λειτουργίας όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Στο macOS, το RoboForm χρησιμοποιεί απλώς τακτικά πρόσθετα προγραμμάτων περιήγησης για Firefox και Chrome. Προσφέρει επίσης ένα πρόσθετο για το Safari, το οποίο τοποθετείται διακριτικά στη γραμμή μενού macOS.

που εργάζονται στο πρόγραμμα περιήγησης

Οι περισσότερες βασικές λειτουργίες του RoboForm είναι διαθέσιμες από τη γραμμή εργαλείων και τα πρόσθετα του προγράμματος περιήγησης. Αυτό περιλαμβάνει μια ασφαλή γεννήτρια κωδικών πρόσβασης, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί για τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης για ιστότοπους με αυστηρές απαιτήσεις.

Δημιουργία κωδικού πρόσβασης

Συζητάμε την ολοκλήρωση του προγράμματος περιήγησης για κινητά αργότερα σε αυτήν την κριτική.

Online backup

Οι ελεύθεροι πελάτες μπορούν να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των βάσεων δεδομένων τους τοπικά, αλλά οι χρήστες παντού επίσης λαμβάνουν αυτόματο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας.

online δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Δεν υπάρχει τίποτα, ωστόσο, να σταματήσουμε τους ελεύθερους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των δοχείων RoboForm στο φάκελο Dropbox...

Μοιραστείτε και στέλνετε τα στοιχεία σύνδεσης με ασφάλεια

Ένα πολύ δημοφιλές χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα εύκολης και ασφαλούς κοινής χρήσης αρχείων σύνδεσης με άλλους χρήστες του RoboForm. Εάν ο παραλήπτης δεν είναι χρήστης του RoboForm τότε θα λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα τους καλεί να συμμετάσχουν (ένας δωρεάν λογαριασμός είναι καλός για τη λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Εάν συγχρονίζετε μια σύνδεση, θα συγχρονιστεί με τους παραλήπτες αν την αλλάξετε και η πρόσβαση μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να στείλετε μια σύνδεση, μετά την οποία δεν είναι πλέον υπό τον έλεγχό σας.

Σελιδοδείκτες, Safenotes και Επαφές

Εκτός από τις συνδέσεις, το RoboForm μπορεί να αποθηκεύσει και να συγχρονίσει σελιδοδείκτες, αυτόνομους "Safenotes" και επαφές σε πλατφόρμες και προγράμματα περιήγησης. Οι σημειώσεις μπορούν επίσης να επισυναφθούν στις συνδέσεις και στους περισσότερους άλλους τύπους εγγραφής.

Ταυτότητες

Ταυτότητες είναι μια λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης φόρμας ιστού με όλα τα είδη χρήσιμων προτύπων, όπως προσωπικά στοιχεία, διεύθυνση, τραπεζικά στοιχεία και λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, μπορείτε να ρυθμίσετε όσες "ταυτότητες" ή πρόσωπα όπως θέλετε για αυτό, για να συμπληρώσετε αυτόματα τις φόρμες με διαφορετικούς τρόπους.

μορφή διαδικτυακής ταυτότητας

Ιδιωτικότητα και ασφάλεια

Δικαιοδοσία

Το RoboForm αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Siber Systems. Χάρη στα σκανδαλώδη επίπεδα επιθετικής μαζικής επιτήρησης που διενεργείται στους πελάτες των αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας (Αμερικανοί και μη-Αμερικανοί πολίτες, όπως εκτίθενται από τον πρώην καταγγελέα της NSA Edward Snowden), συνιστούμε εν γένει να μην χρησιμοποιούμε τις αμερικανικές εταιρείες εάν η ιδιωτικότητα ανησυχεί ιδιαίτερα.

Ωστόσο...

Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (e2ee)

Θεωρητικά, η δικαιοδοσία δεν θα πρέπει να επηρεάζει πάρα πολύ, διότι όλοι οι κωδικοί πρόσβασης και άλλα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα και αποκρυπτογραφημένα μόνο από την πλευρά του πελάτη. Με άλλα λόγια, δεν αφήνει ποτέ τις συσκευές σας κρυπτογραφημένες. Έτσι, χωρίς τον κωδικό πρόσβασής σας, είναι άχρηστο, ακόμη και αν το NSA πάρει τα γάντια του!

Κλειστή πηγή

Το λογισμικό RoboForm χρησιμοποιεί ιδιόκτητο κλειστό πηγαίο κώδικα.

Η μόνη μύγα στην αλοιφή είναι ότι όλο το λογισμικό RoboForm χρησιμοποιεί ιδιόκτητο κλειστό πηγαίο κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι απλά πρέπει να εμπιστευόμαστε τη Siber Systems ότι το λογισμικό της είναι ασφαλές και ότι όλα είναι στο επίπεδο.

Δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος να μην εμπιστευόμαστε, εκτός από το γεγονός ότι η γενική έλλειψη εμπιστοσύνης των αμερικανικών (ή οποιωνδήποτε) τεχνολογικών εταιρειών είναι υγιής.

Αρχεία καταγραφής

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι κωδικοί πρόσβασης και τα άλλα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε δοχεία RoboForm είναι ασφαλώς κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο, ώστε μόνο εσείς (και εκείνοι που επιλέξατε να τα μοιραστείτε) να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Μπορούν να αποθηκευτούν σε διακομιστές Siber Systems, αλλά η Siber Systems δεν έχει πρόσβαση σε αυτούς.

Εντούτοις, διατηρεί διάφορα αρχεία καταγραφής σχετικά με εθελοντικά στοιχεία πελατών και λεπτομέρειες πληρωμής. Εκτός αυτού, διατηρούνται τα εξής:

"Μοναδικό αναγνωριστικό (GUID), Αναγνωριστικό υπολογιστή (που παράγεται μέσω μιας λειτουργίας από ορισμένα χαρακτηριστικά του υπολογιστή), Αναγνωριστικό δίσκου (δημιουργείται μέσω μιας λειτουργίας από το ID δίσκου ενός δίσκου συστήματος) για ενεργοποίηση άδειας και περιοδικό έλεγχο άδειας."

Έτσι, η Siber Systems σίγουρα γνωρίζει πολλά για τους πελάτες της. Εάν είστε μετά από ανώνυμη διαχείριση κωδικού πρόσβασης, τότε το RoboForm δεν είναι για εσάς. Αλλά δεδομένου ότι δεν μπορεί να δει πραγματικά τους κωδικούς πρόσβασης μας, δεν πιστεύουμε ότι τα δεδομένα των καταγραφών των συστημάτων Siber είναι πραγματικά ένα μεγάλο μέρος της ανησυχίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής για τους περισσότερους ανθρώπους

Τεχνική ασφάλεια

Όπως τα αρχεία KeePass .kbdx, το RoboForm διατηρεί όλα τα δεδομένα σας σε αυτόνομο δοχείο. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το πού τοποθετείται το δοχείο, παραμένει ασφαλώς κρυπτογραφημένο.

Κάθε περιέκτης κρυπτογραφείται χρησιμοποιώντας το AES-256. Τα κλειδιά κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας PBKDF2 επαναλαμβανόμενα 4000 φορές, με συνάρτηση κατακερματισμού SHA-256 και μακρύ τυχαίο άλας (32 byte). Οι μεταφορές στον RoboForm Server είναι ασφαλείς με το HTTPS.

Τα δεδομένα μοιράζονται με κρυπτογράφηση δημόσιου κλειδιού, όπου τα δημόσια κλειδιά των χρηστών αποθηκεύονται και συγχρονίζονται στον RoboForm Server έτσι ώστε άλλοι χρήστες να μπορούν να τους στέλνουν συνδέσεις ή φακέλους χρησιμοποιώντας τα δικά τους ιδιωτικά κλειδιά.

Μια λευκή βίβλος που εξηγεί τις πρακτικές κρυπτογράφησης του ψηλού RoboForm διατίθεται εδώ.

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA)

Εάν επιθυμείτε να εξασφαλίσετε τα δεδομένα σας με περισσότερους από έναν κύριο κωδικό πρόσβασης, τότε το RoboForm υποστηρίζει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων μέσω κωδικού πρόσβασης μιας ώρας (OTP). Αυτό μπορεί να αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SMS ή Google Authenticator (η πιο ασφαλής επιλογή, παρόλο που οι εναλλακτικές λύσεις ελέγχου ταυτότητας, όπως η ανοιχτή πηγή και τοOTP θα πρέπει επίσης να λειτουργούν).

Υποστήριξη πελατών

Ο δικτυακός τόπος RoboForm παρέχει τεράστιο όγκο επαγγελματικών πληροφοριών. Στο επίκεντρο αυτού του εγχειριδίου είναι ένα εξαντλητικό ηλεκτρονικό εγχειρίδιο που περιγράφει όλα τα χαρακτηριστικά του RoboForm και είναι προσαρμοσμένο σε κάθε πλήρως υποστηριζόμενη πλατφόρμα.

Εκτός από αυτό, υπάρχει ένα εκτεταμένο Κέντρο Βοήθειας το οποίο περιλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο αριθμό άρθρων που καλύπτουν σχεδόν κάθε θέμα που μπορούμε να σκεφτούμε.

Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε βοήθεια, τότε η υποστήριξη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βάσει φόρμας είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες 24/7365. Όπου οι πελάτες λαμβάνουν προτεραιότητα σε απευθείας σύνδεση υποστήριξη και Live Chat υποστήριξη κατά τη διάρκεια των ωρών γραφείου EST.

Ευκολία στη χρήση

Μπορείτε να εισαγάγετε κωδικούς πρόσβασης από το Chrome, τον Firefox, το keychain του iCloud και από τους περισσότερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης μέσω του εξαγόμενου αρχείου CSV. Μόνο σελιδοδείκτες μπορούν να εισαχθούν από το Safari. Οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να εξαχθούν ως αρχείο CSV.

Windows & macOS

Όπως έχουμε δει ήδη, οι περισσότερες λειτουργίες του RoboForm μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση από τη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης ή / και τα πρόσθετα του προγράμματος περιήγησης. Ωστόσο, η καρδιά του RoboForm στην επιφάνεια εργασίας (εκτός από τις μηχανές Linux) είναι το Κέντρο ασφαλείας.

apps για Windows

Από εδώ μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του RoboForm.

Android και iOS / iPadOS

Οι εφαρμογές Android και iPhone είναι βασικά πανομοιότυπες μεταξύ τους, με την εφαρμογή iPad να έχει μόνο μικρές τροποποιήσεις για να καλύψει τον μεγαλύτερο παράγοντα μορφής της. Οι εφαρμογές μπορούν να εξασφαλιστούν με κωδικό PIN ή / και ξεκλειδώματος δακτυλικών αποτυπωμάτων, συγχρονισμό με όλες τις άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο λογαριασμό σας και πλήρη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του RoboForm.

Αν επιλέξετε σύνδεση από την εφαρμογή, θα ανοίξει στο ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης (δείτε παρακάτω).

ios app

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό για κινητά είναι η δυνατότητα να συνδέσετε τα αγαπημένα στοιχεία (όπως τα στοιχεία σύνδεσης) στη σελίδα "Έναρξη".

καρφιτσωμένα στοιχεία στην εφαρμογή

Περιήγηση στο κινητό και ολοκλήρωση λειτουργικού συστήματος

Το RoboForm ενσωματώνεται στην υπηρεσία Autofill Framework Android 8+ και στο πλαίσιο υπηρεσιών υπηρεσιών ελέγχου ταυτότητας iOS 12+ για απρόσκοπτη αυτόματη συμπλήρωση σε νεότερες συσκευές στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης και σε πολλές εφαρμογές.

Εναλλακτικά, και ιδιαίτερα χρήσιμο για χρήστες παλαιότερων συσκευών, ένα αποκλειστικό πρόγραμμα περιήγησης μέσα στην εφαρμογή RoboForm συνοδεύεται από ενσωματωμένη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης.

μορφή εισόδου

Τελικές σκέψεις

Το RoboForm είναι ένα ολοκληρωμένο, κομψό και εξαιρετικά γυαλισμένο προϊόν που φέρνει τα πάντα (συμπεριλαμβανομένου του νεροχύτη της κουζίνας) στον πίνακα διαχείρισης κωδικών.

Χρησιμοποιεί επίσης ισχυρή κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και συγχρονίζει άψογα σε όλες τις συσκευές σας, χωρίς να απαιτεί επιπλέον εισροές εκτός από την εγκατάσταση του λογισμικού στην πρώτη θέση.

Δεν είναι δωρεάν, αλλά η τιμολόγηση είναι πολύ λογική. Η μόνη πραγματική ανησυχία μας είναι ότι είναι ένα εμπορικό προϊόν κλειστής πηγής, οπότε αν οι κρατικοί φορείς είναι μέρος του μοντέλου απειλής σας, τότε ίσως θελήσετε να κοιτάξετε το KeePass ή το Bitwarden ανοιχτού κώδικα.

Αλλά αν είστε κλειστή πηγή δεν σας ανησυχεί, τότε RoboForm συνιστάται ιδιαίτερα.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me