Αναθεώρηση Runbox

Runbox

Το Runbox είναι ένας πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη Νορβηγία, ο οποίος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το έτος 2000. Η υπηρεσία Runbox ανήκει στην Runbox Solutions AS, η οποία είναι γνωστή και για την παροχή υπηρεσιών web hosting. Η Runbox Solutions AS ανήκει σήμερα σε εργαζόμενους και άλλο βασικό προσωπικό.

ProPrivacy.com Σκορ
8 από 10

Περίληψη

Το Runbox v.7 (επί του παρόντος σε έκδοση beta) έχει ένα front-end ανοιχτού κώδικα (η εφαρμογή που μεταφορτώνεται και εκτελείται στο πρόγραμμα περιήγησης). Το codebase της εφαρμογής είναι διαθέσιμο στο GitHub. Ωστόσο, το backend δεν είναι ακόμη ανοικτού κώδικα και οι παλαιότερες εκδόσεις του Runbox είναι ακόμη εντελώς κλειστές πηγές.

Η βάση της επιχείρησης στη Νορβηγία θεωρείται γενικά καλή από την άποψη της ιδιωτικής ζωής (το έθνος δεν έχει υποχρεωτικούς νόμους περί διατήρησης δεδομένων που ισχύουν για τους παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου). Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το έθνος είναι μέρος της μεγαλύτερης συμφωνίας των Nine Eyes, πράγμα που σημαίνει ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι πιθανό να επιτελούν κάποια επιτήρηση και να επικοινωνούν με τους ομολόγους της NSA και της GCHQ. Το 2011 η επιχείρηση εξαγοράστηκε πλήρως από τους υπαλλήλους και το υπόλοιπο συμβούλιο.

Πόσο κοστίζει το Runbox?

Μια συνδρομή στο Runbox μπορεί να αγοραστεί σε Micro, Mini, Medium ή Max. Τα τέσσερα προγράμματα εγγραφής διαφέρουν στο κόστος αλλά είναι όλα τα ετήσια προγράμματα συνδρομής.

Το σχέδιο Micro δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε 1 GB αποθήκευσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με επιπλέον 100 Mb χώρου αποθήκευσης αρχείων. Οι μικροί χρήστες δεν έχουν πρόσβαση σε κανένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα - αυτά πρέπει να αγοράζονται ως πρόσθετο. Επιπλέον, ο μικροακουστικός λογαριασμός δεν επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν στο λογαριασμό τους υπάρχοντες προσαρμοσμένους τομείς που έχουν (οι οποίοι έχουν καταχωρηθεί προηγουμένως από άλλες υπηρεσίες). Ένα μικρο σχέδιο κοστίζει 19,95 δολάρια το χρόνο.

Το σχέδιο Mini δίνει στους συνδρομητές 5 GB αποθηκευτικού χώρου και 500 Mb αποθήκευσης αρχείων. Οι μικροί χρήστες επιτρέπεται να χρησιμοποιούν πέντε προσαρμοσμένους τομείς που έχουν εγγραφεί στο παρελθόν σε άλλον πάροχο. Ωστόσο, αν θέλουν να δηλώσουν έναν νέο προσαρμοσμένο τομέα, θα πρέπει να το αγοράσουν ως πρόσθετο. Το μίνι πρόγραμμα κοστίζει 34,95 δολάρια ετησίως.

Το Μεσαίο σχέδιο δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε 10 GB αποθήκευσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 1 Gb αποθήκευσης αρχείων. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λογαριασμό με έως και 10 προγενέστερα καταχωρημένους προσαρμοσμένους τομείς. Ωστόσο, αν θέλουν να δηλώσουν έναν νέο προσαρμοσμένο τομέα, θα πρέπει να το αγοράσουν ως πρόσθετο. Το μεσαίο σχέδιο κοστίζει 49,95 δολάρια το χρόνο.

Το σχέδιο Max δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε 25 GB αποθήκευσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 2 GB αποθήκευσης αρχείων. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λογαριασμό με έως και 25 εγγεγραμμένους προσαρμοσμένους τομείς. Όπως και με τα άλλα σχέδια, θα πρέπει να πληρώσουν για να δηλώσουν έναν νέο προσαρμοσμένο τομέα. Το πρόγραμμα Max κοστίζει 79,95 δολάρια το χρόνο.

Οποιοσδήποτε θέλει να αγοράσει επιπλέον ψευδώνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (σε πακέτα πέντε), προσαρμοσμένους τομείς ή επιπλέον αποθηκευτικό χώρο μπορεί να το κάνει σε διάφορες τιμές. Αυτή η δομή τιμολόγησης είναι αρκετά περίπλοκη σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, δίνει στους χρήστες μεγάλη προσαρμοστικότητα - εφ 'όσον είναι πρόθυμοι να πληρώσουν.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν για το Runbox μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, PayPal ή Bitcoin για πρόσθετο ιδιωτικό απόρρητο.

Χαρακτηριστικά Runbox

  • Βασίζεται στη Νορβηγία. Ποια θεωρείται γενικά ότι είναι μια καλή τοποθεσία όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε σύγκριση με πολλές τοποθεσίες της ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ
  • 100 ψευδώνυμα που περιλαμβάνονται σε κάθε λογαριασμό (για εισερχόμενα ενός χρήστη)
  • Ανίχνευση spam
  • POP και IMAP και SMTPS υποστηρίζονται για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διάφορους πελάτες.
  • Περιλαμβάνεται η αποθήκευση δεδομένων
  • Συγχρονίστε με το Apple Mail, το Mozilla Thunderbird και το Microsoft Outlook.
  • Σύρετε και αποθέστε συνημμένα
  • Υποστήριξη προσαρμοσμένου τομέα
  • Βαθμολογία A + για ασφάλεια με τα Qualys SSL Labs

Μυστικότητα

Οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών του Runbox απαιτούν από τους χρήστες να εγγραφούν χρησιμοποιώντας το πραγματικό τους όνομα. Έτσι, αυτός ο πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να θεωρείται ιδιωτικός αλλά όχι ανώνυμος.

Παρ 'όλα αυτά, οι χρήστες μπορούν θεωρητικά να χρησιμοποιήσουν μια διεύθυνση email του καυστήρα για να εγγραφούν. Από εκείνη την στιγμή, είναι δυνατό να υποβάλετε αιτήματα υποστήριξης μέσα από τον λογαριασμό Runbox - που σημαίνει ότι δεν πρέπει απαραίτητα να κρατήσετε τη συγκεκριμένη διεύθυνση του καυστήρα, είτε.

Ελέγξαμε την πολιτική απορρήτου του Runbox για να δούμε τι είδους δεδομένα συλλέγει η εταιρεία για τους χρήστες της. Τα καλά νέα είναι ότι η πολιτική είναι συμβατή με το GDPR. Επιπλέον, το Runbox δεν δηλώνει ότι συλλέγει διευθύνσεις IP χρηστών και ισχυρίζεται ότι κανένα από τα δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά τη χρήση της υπηρεσίας δεν είναι ευαίσθητο.

Οι πληροφορίες που παρέχονται από τους συνδρομητές κατά τη στιγμή της εγγραφής στην υπηρεσία διατηρούνται για την περίοδο που απαιτείται η παροχή της υπηρεσίας. Ωστόσο, όποιος πληρώνει για συνδρομή πρέπει να γνωρίζει ότι τα δεδομένα του διατηρούνται επίσης για πέντε χρόνια μετά το τέλος της συνδρομής για συμμόρφωση με τους νόμους λογιστικής της Νορβηγίας.

Το περιεχόμενο της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (δεδομένα που σχετίζονται με το webmail, τις επαφές και τα αρχεία της υπηρεσίας) αποθηκεύεται για τη διάρκεια ενός λογαριασμού που κρατείται και για έως και 3 μήνες μετά το κλείσιμο ενός δοκιμαστικού λογαριασμού ή έως 6 μήνες μετά το κλείσιμο καταβολής συνδρομής.

Συνολικά, η πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής φαίνεται ισχυρή και δεν υπάρχει κανένας λόγος να δούμε την αμφισβήτηση της αφοσίωσής τους στην ιδιωτική ζωή των καταναλωτών.

Ασφάλεια

Όλες οι επικοινωνίες με διακομιστές Runbox αντιμετωπίζονται με κρυπτογράφηση TLS / SSL. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα δεδομένα είναι πάντα ασφαλή κατά τη μεταφορά μεταξύ του αποστολέα και των διακομιστών του Runbox και μεταξύ των εξυπηρετητών του Runbox και του παραλήπτη. Η υπηρεσία παίρνει βαθμολογία A + με τα Qualys SSL Labs, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνδέσεις με τους διακομιστές της είναι πράγματι ασφαλείς. (SHA256 με RSA 4096 bits.)

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ενσωματωμένη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στην διεπαφή webmail του Runbox. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια επέκταση τρίτου μέρους όπως το Mailvelope για την κρυπτογράφηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με PGP. Αυτό είναι ελαφρώς πιο δύσκολο από ό, τι με κάποιους άλλους παρόχους, αλλά θα κάνει τη δουλειά.

Οι χρήστες έχουν επίσης την επιλογή να κρυπτογραφούν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας το S / MIME, εφόσον χρησιμοποιούν το λογαριασμό τους Runbox με ένα αυτόνομο πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρίτου μέρους όπως το Mozilla Thunderbird, το Apple Mail ή το Microsoft Outlook.

Τα καλά νέα είναι ότι το Runbox σχεδιάζει να εισαγάγει τη μητρική κρυπτογράφηση PGP στον πελάτη του Runbox 7 (που βρίσκεται σήμερα στο Beta). Παρακολουθήστε λοιπόν αυτόν τον χώρο.

Όποιος χρησιμοποιεί τη διεπαφή webmail παρά έναν αυτόνομο πελάτη πρέπει να γνωρίζει ότι επειδή υπάρχει κρυπτογράφηση στο πρόγραμμα περιήγησής του (χρησιμοποιώντας το Mailvelope) - υπάρχουν ορισμένα ζητήματα ασφάλειας που πρέπει να ληφθούν υπόψη (τα οποία ισχύουν για όλους τους πελάτες αλληλογραφίας JavaScript και όχι μόνο για το Mailfence ).

Το Javascript έχει ευπάθειες που μπορούν να επιτρέψουν μια επίθεση από τον άνθρωπο στη μέση να εξαναγκάσει τα κλειδωμένα κλειδιά κρυπτογράφησης τόσο στα προγράμματα περιήγησης του αποστολέα όσο και του παραλήπτη. Όποιος θέλει να αποφύγει αυτές τις ευπάθειες JavaScript θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει έναν παροχέα email με έναν ειδικό πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ένα πράγμα που αξίζει να έχουμε κατά νου είναι ότι το Runbox δεν εφαρμόζει επί του παρόντος κρυπτογράφηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας στους διακομιστές του, αυτό μπορεί να αφορά κάθε χρήστη που δεν εφαρμόζει ισχυρό E2EE χρησιμοποιώντας S / MIME ή PGP.

Τέλος, το Runbox υλοποιεί την απογύμνωση IP από όλα τα απεσταλμένα μηνύματα. Αυτό σημαίνει ότι η διεύθυνση IP σας δεν είναι ποτέ συνδεδεμένη με ένα εξερχόμενο email.

Ευκολία στη χρήση

Η εγγραφή για δωρεάν δοκιμή του Runbox είναι εύκολη, αλλά απαιτεί να δώσετε μια εναλλακτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ήδη έχετε στην κατοχή σας. Αυτό είναι ελαφρώς απογοητευτικό για εκείνους τους ανθρώπους που εκτιμούν το απόρρητο και δεν θέλουν να συνδέσουν το νέο τους λογαριασμό με ένα προηγούμενο. Ενώ η επιχείρηση προτιμά τους πελάτες να παραδίδουν έναν αριθμό τηλεφώνου, ευτυχώς αυτό είναι προαιρετικό - το οποίο είναι μια χάρη χάρη.

Runbox δωρεάν δοκιμή

Αφού έχετε εγγραφεί, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επικύρωσης στα εισερχόμενα που δώσατε. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ξεκινήσετε. Ο σύνδεσμος θα σας μεταφέρει, πλήρως συνδεδεμένος, στο πρόγραμμα-πελάτη ιστού όπου είστε έτοιμοι να αρχίσετε να επωφελείται από την ασφαλή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η δημιουργία φακέλων είναι ωραία και εύκολη χάρη στη φόρμα που εμφανίζεται ακριβώς κάτω από τον κατάλογο των εισερχομένων. Πήγα μπροστά και έβαλα ένα φάκελο επάνω ακριβώς για να δούμε πώς λειτουργεί. Μπορείτε να δείτε τα παρακάτω αποτελέσματα.

δημιουργώντας φακέλους στο client-runbox

Για να εισαγάγετε επαφές από την Google ή από οποιονδήποτε άλλο πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απλώς κάντε κλικ στις Επαφές στο επάνω αριστερό μέρος του προγράμματος-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εισαγωγή. Η δυνατότητα αυτή σας επιτρέπει να εισάγετε επαφές μέσω CSV, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τις εισαγάγετε από το Google Mail ή απλώς από οποιονδήποτε άλλο πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Βρήκαμε το χαρακτηριστικό γνώρισμα να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.

εισάγοντας ένα αρχείο στο κιβώτιο εκτέλεσης

Με τις επαφές με τις εισαγωγές είστε έτοιμοι να αρχίσετε να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Σύνθεση" ανοίγει ένα ξεχωριστό παράθυρο και μας συγκλονίσθηκε ότι δεν υπήρχαν επιλογές για κρυπτογράφηση OpenPGP. Στην πραγματικότητα, με την πρώτη ματιά, δεν μπορούμε να δούμε καθόλου επιλογές για κρυπτογράφηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. αυτό μας μπερδεύτηκε επειδή είχαμε την εντύπωση ότι αυτό ήταν ένας ασφαλής πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επικοινωνήσαμε με την υποστήριξη για να λάβουμε σαφή επιβεβαίωση σχετικά με αυτό το σημείο και ενημερώσαμε ότι το Runbox αποθηκεύει όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ασφαλείς διακομιστές αλλά δεν παρέχει καμία λειτουργία PGP ή κωδικό πρόσβασης κρυπτογραφημένες επιλογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επιπλέον, το Runbox είναι πολύ λεπτό στο επίκεντρο: παρέχει αποθήκευση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αποθήκευση αρχείων (για τη μεταφόρτωση εγγράφων στο ισοδύναμο του Google Drive) - αλλά δεν υπάρχουν πρόσθετα όπως υπολογιστικά φύλλα, webchat - και όλα τα άλλα καλούδια που βρίσκετε τόσους άλλους κρυπτογραφημένους παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία φαίνεται να επεκτείνει το σύνολο χαρακτηριστικών της (έχει ήδη προσθέσει ένα ημερολόγιο στο Runbox 7 beta, για παράδειγμα).

Συνολικά, ήμασταν λίγο απογοητευμένοι από το τι προσφέρεται λαμβάνοντας υπόψη το κόστος ακόμη και ενός μικροδιαχειριστή (υπάρχουν άλλοι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι μόνο 1 ευρώ το μήνα - και παρέχουν περισσότερες δυνατότητες ψησίματος).

Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, το Runbox είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Και αν δεν θέλετε πραγματικά να στέλνετε κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απλά ψάχνετε για ασφαλή αποθήκευση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (που δεν σαρώνονται από την Google για λόγους διαφήμισης και αυτό αποθηκεύεται με ασφάλεια για να το προστατεύσετε από την πειρατεία) - αυτός ο πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ίσως να είναι μια επιλογή για σας.

Υποστήριξη πελατών

Όπου αφορά την υποστήριξη πελατών Το Runbox είναι λίγο slog. Οι χρήστες πρέπει να ξεκινήσουν τη διαδικασία στέλνοντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό τους. Με αυτό θα γίνει μια αυτοματοποιημένη απάντηση. Ωστόσο, για να ανοίξετε πραγματικά ένα εισιτήριο υποστήριξης, είναι απαραίτητο να απαντήσετε σε αυτήν την αρχική αυτόματη απάντηση για να βεβαιωθείτε ότι δεν μπορείτε να βρείτε τη λύση στο τμήμα βοήθειας της ιστοσελίδας της. Με αυτό που έγινε, μια άλλη αυτοματοποιημένη απάντηση έρχεται και μετά από αυτή την πραγματική βοήθεια.

Συνολικά, το σύστημα λειτουργεί - και κάναμε μια απάντηση μέσα σε μια ώρα - κάτι που δεν είναι τρομερό. Ωστόσο, για τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται για έναν λογαριασμό Max, υποψιάζομαι ότι μια λειτουργία ζωντανής συνομιλίας θα είναι ευπρόσδεκτη και θα εξετάσει τι χρεώνει. πιθανώς θα έπρεπε να είναι ένας διαθέσιμος πόρος.

Με αυτό, τόσο τα τμήματα βοήθειας όσο και το ιστολόγιο της ιστοσελίδας είναι χρήσιμα και θα παρέχουν στους χρήστες απαντήσεις σε πολλές συνήθεις ερωτήσεις. Βρήκαμε το κέντρο βοήθειας εύκολο στη χρήση και απολαύσαμε ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο η κορυφαία γραμμή πλοίων χωρίζεται σε καρτέλες: αναζήτηση, οδηγίες, συχνές ερωτήσεις, τεκμηρίωση και υποστήριξη.

Αυτό σας επιτρέπει να φτιάξετε γρήγορα αυτό που ψάχνετε - είτε πρόκειται για πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία είτε για συγκεκριμένους οδηγούς ρύθμισης για IMAP, POP ή για τη δημιουργία ψευδώνυμα, για παράδειγμα.

Λήξη email του Runbox

Το Runbox είναι ένας πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι εξαιρετικά εύκολος να συνηθίσετε. Ωστόσο, αν θέλετε κάτι που έρχεται με κρυπτογράφηση PGP ακριβώς έξω από το κιβώτιο - ίσως να είστε καλύτερα να ψάχνετε αλλού.

Για εκείνους τους ανθρώπους που προτιμούν να χρησιμοποιούν το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους με το Outlook, Thunderbird, Apple Mail ή άλλο πελάτη τρίτου μέρους. η διαθεσιμότητα και της κρυπτογράφησης PGP και του S / MIME σημαίνει ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αποστολή ασφαλούς E2EE στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Ένα πράγμα που αξίζει να έχουμε κατά νου είναι ότι δεδομένου ότι ο πελάτης webmail δεν είναι ανοικτού κώδικα. Αυτό μπορεί να βάλει εκτός πνευματικής ιδιοκτησίας και υποστηρίζει την ασφάλεια από την υπηρεσία. Ωστόσο, το Runbox 7 που βρίσκεται σήμερα στο Beta, πρόκειται να έχει ψηθεί PGP και υποστηρίζεται ότι θα είναι ανοιχτού κώδικα.

Ένας εύκολος στη χρήση παροχέας με χρήσιμο webmail με βάση το πρόγραμμα περιήγησης - αρκεί να μην σας πειράζει να ακολουθήσετε τους οδηγούς για να ξεκινήσετε την κρυπτογράφηση PGP με το Mailvelope ή με ξεχωριστό αυτόνομο πελάτη.

Με όλα αυτά που είπε, Runbox είναι pricier από μερικούς από τους ανταγωνιστές του, και, πολλοί από αυτούς τους παρόχους έρχονται με πολύ περισσότερες δυνατότητες ψημένο μέσα. Έτσι, ανάλογα με τις ανάγκες σας, ίσως είναι καλύτερα να κοιτάζετε γύρω για κάτι άλλο.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me