SaferVPN Review

SaferVPN

 • Prissättning

  Från $ 3.29
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS

  • iOS

  • Android

  • Linux
 • unblocks:


  • Amazon Prime

  • Hulu

  • Netflix

  • iPlayer

ProPrivacy.com Göra
7,3 av 10

Sammanfattning

SaferVPN är en expanderande VPN-leverantör som betjänar kunder över hela världen. Den har nyligen uppdaterat sitt spel och är nu en Virtual Private Network (VPN) -tjänst som vi i stort kan rekommendera. Anslutningshastigheter och kundsupport är områden som det fortfarande skulle kunna förbättra, men SaferVPN har alla integritets- och säkerhetskrav för en bra VPN-tjänst som är knäppt ganska tätt.

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  Israel
 • Länder
  35
 • Samtidiga anslutningar
  5

Funktioner

Totalt servrar 700
Länder 35
Samtidiga anslutningar 5
torrenta
Bare metal eller virtuella servrar Kombination
Hamnspedition
Routrar stöds R7000 (DD-WRT), RT-N66U router, WRT1900ACS (DD-WRT),
Router Support
Val av hamn

SaferVPN erbjuder följande ytterligare funktioner:

 • 24/7 livechatsupport
 • Automatisk algoritm för val av plats
 • Porr-till-peer (P2P) torrenting är tillåtet (endast nederländsk server)
 • WiFi-skydd
 • Chrome-förlängning

Servrar finns runt om i världen, med några på mer ovanliga platser som Sydafrika, Brasilien, Indien, Australien och Nya Zeeland.

Automatisk algoritm för val av plats

Detta är en funktion som SaferVPN verkar mycket stolt över:

"Vi har en diagnosfixfunktion som körs i bakgrunden och väljer det bästa VPN-protokollet som ska användas baserat på systemkonfigurationen. I de flesta fall använder vi IKEv2 över IPSEC (AES 256) och faller tillbaka till OpenVPN (AES 256)."

IKEv2 betraktas allmänt som ett säkert VPN-protokoll och är särskilt bra när du regelbundet växlar mellan WiFi och mobil, eller mellan olika WiFi-nätverk. Vi rekommenderar dock i allmänhet OpenVPN eftersom det är en beprövad standard för att hålla dina data säkra. Om du föredrar att hålla fast vid OpenVPN är det inte så stort eftersom automatisk platsvalsalgoritm är helt valfritt.

Se min VPN-krypteringsguide för en detaljerad diskussion om detta ämne.

Besök SaferVPN »

Hastighet och prestanda

Alla tester utfördes på min Virgin Media UK 80 Mbps / 5 Mbps fiberanslutning med hjälp av OpenVPN-protokollet. Jag tillät SaferVPN att automatiskt välja servrar på en viss plats.

Safervpn Down

Safervpn Up

Graferna visar de högsta, lägsta och medelhastigheterna för varje server och plats. Jag har sett sämre resultat, men meh.

Läcktest

DNS-upplösning utfördes korrekt av tredje parts servrar. SaferVPN använder Google DNS för detta, men resultaten tillhandahålls för att förhindra Google att veta vem som har gjort dem. Även om det inte är lika bra som en leverantör som utför sin egen DNS-upplösning, tycker jag att det är bra.

Tyvärr är de andra resultaten mindre uppmuntrande. I Windows upptäckte jag en IPv6-läcka via WebRTC. Även om WebRTC-läckor främst är ett webbläsarproblem, har många VPN-tjänster skärpt sina inställningar för att minimera sannolikheten för att de händer. Ännu värre, MacOS-klienten läckte min IPv6-adress, inte bara via WebRTC, också som en vanlig IP-läcka. Alla med en IPv6-anslutning rekommenderas därför starkt att inaktivera IPv6 i sina OS-inställningar och blockera WebRTC i sina webbläsare.

Pris

24 månader

$ 3.29
per månad

12 månader

$ 5.49
per månad

1 månad

$ 12,95
per månad

Som vanligt sjunker priset per månad ju längre du köper ett abonnemang för. En 24-timmars gratis testversion är tillgänglig, vilket är trevligt. Inga kreditkortsuppgifter krävs för detta. SaferVPN erbjuder också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Betalning kan göras via kredit- / betalkort, Paypal eller Bitcoin. Mer dumma betalningsalternativ finns också tillgängliga med betalningsvägg.

Enkel användning

Windows
Mac OS
iOS
Android
Linux
Windows-telefon

SaferVPN erbjuder anpassade appar för Windows, Mac OS, iOS och Android. Mobilapparna använder OpenVPN med samma krypteringsinställningar som skrivbordsapparna. SaferVPN tillhandahåller också bra manuella installationsguider för Linux, Blackberry-telefoner, Windows-telefoner, många routrar och olika mediaströmningsplattformar.

SaferVPN Windows VPN-klienten

SaferVPN-klienten är ganska enkel, men får jobbet gjort.

SaferVPN desktop client

Det är inte klart vilket protokoll som används när standard "Automatisk" är vald. Support kunde inte heller säga mig detta.

SaferVPN-protokoll

SaferVPN Windows-klienten har en kill switch. Jag testade detta genom att stänga appen i Windows Task Manager, men befann mig fortfarande ansluten till internet.

Det betyder att kill-switch är reaktiv - den stänger av internet när den upptäcker att VPN har kopplat bort. Det fungerar till exempel inte om VPN-klienten själv drabbas av en krasch.
En brandväggsbaserad kill-switch som förhindrar alla anslutningar utanför VPN skulle vara bättre, men alla kill-switch är att föredra framför ingen.

SaferVPN auto WiFi

Jag märkte att klienten ansluter till VPN-servrar mycket snabbt, vilket är trevligt. Som vi kommer att se, inkluderar klienten dock inget DNS-läckskydd.

Android-app

Jag äger en Android-telefon, så jag laddade ner Android-appen från Play Store.

SaferVPN-appbehörigheter

SaferVPN har kraftigt minskat antalet behörigheter som appen kräver. Listan ovan är nu mycket rimlig.

SaferVPN mobilklient

Appen ser också bra ut, och jag upptäckte inga IP-läckor när jag använde den.

Chrome och Firefox-tillägg

SaferVPN erbjuder webbläsarförlängningar för Chrome och Firefox. Jag fick höra det (och jag antar att detta även gäller Firefox-tillägget):

”Vi använder inte uttryckligen krypteringen i vårt Chrome-tillägg. Kromen själv (internt) använder SSL som säkerhetslager ovanpå http-protokollet för att säkra en användarsessionsdata från att bli stulna av "dåliga" människor. "

Jag tror att det här betyder att det använder HTTPS, men är långt ifrån säker. Om du vill ha en krypterad anslutning, fortsätt med att använda hela VPN-klienten.

SaferVPN Chrome-förlängning

Kundservice

24-timmars support
Gratis prov Ja - 1 dag
Live chat
Pengar tillbaka garanti
Pengar tillbaka garantilängd 30

Utöver installationsguiderna är supporten främst via livechatt dygnet runt. Ett biljetterat e-postsystem är också på plats. När jag kontaktade SaferVPN: s support via livechatt, var svar nästan omedelbart och mycket vänliga.

Jag anser inte att det är rättvist att förvänta sig att supportpersonal i frontlinjen ska ha djupgående teknisk kunskap, men jag var lite irriterad över att få upprepade gånger "Jag kan försäkra er att vi använder bästa möjliga krypteringssvar" när jag frågar efter detaljer..

Ännu viktigare, när mina frågor ställdes upp via biljett e-post för uppmärksamhet av mer kunniga personal, tyckte jag att svaren var ganska otillfredsställande. Goda exempel på detta är när jag frågade om Chrome-förlängningssäkerhet och när jag inte kan upptäcka om perfekt framåtriktad sekretess har använts.

Sekretess och säkerhet

Kill Switch
Fördömnad (stealth)
Själv värd / Proxied DNS Ja

Jurisdiktion

SaferVPN (och därför Perimeter 81) är baserat i Israel, som har starka lagar för dataskydd som strikt och specifikt begränsar regeringens förmåga att spionera efter personuppgifter.

Å andra sidan är Mossad en nära allierad av NSA, och Israel är känt för robustheten i sina cyberdefense-operationer och för sitt samarbete med NSA i sina massövervakningsoperationer. Men i balans är Israels starka dataskyddslagar det till en ganska integritetsvänlig plats.

loggar

På sin hemsida säger SaferVPN,

“Ingen loggningspolicy! Vi värdesätter och respekterar din integritet - in och ut från webben. Vi loggar eller övervakar aldrig din VPN-nätverkstrafik. "

Borrning lite mer, SaferVPN behåller inga användarloggar. Den loggar inte heller din IP-adress när du gör anslutningar, men det behåller en hel del annan information om anslutningen (metadata):

"• datum och tid då sessionen började, datum och tid då sessionen slutade,

• mängden data som sänds under varje session,

• till vilken plats (t.ex. USA East) (Vi har inte servrarnas IP-adresser),

• och från vilket land du anslutit från (vi har inte IP-adresser)."

Teknisk säkerhet

PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
IKEv2
OpenVPN

SaferVPN använder följande OpenVPN-kryptering: AES-256 för datakanalkryptering, RSA-2048 för handskakning av Transport Layer Security (TLS) och SHA-256 för hash-autentisering för kontrollkanal.

Support kunde inte berätta mer information, så jag antar att SaferVPN använder SHA-1 är för datakanalens handskakning (vilket är bra). SaferVPN har nu bekräftat att det använder perfekt framåtriktad sekretess (PFS) för alla OpenVPN- och IKEv2-anslutningar.

Detta är en stark OpenVPN-installation. SaferVPN Windows- och macOS-apparna inkluderar också DNS-läcksskydd och en kill-switch, men som vi har sett är dessa inte alltid effektiva. SaferVPNs Android- och iOS-appar har en kill switch, som förblir en mycket användbar, om alltför ovanlig funktion.

Slutgiltiga tankar

SaferVPN har gjort några stora förbättringar och är nu nära till att vara en fantastisk tjänst. Den använder utmärkt kryptering, har massor av servrar på användbara platser, tillåter fem anslutningar samtidigt och har en bra loggningspolicy. Det erbjuder också några mycket praktiska klockor och visselpipor, en sådan Chrome-förlängning och starkt stöd för IKEv2. Endast något överväldigande hastighetsprestanda och sub-par (men vänlig!) Kundsupport håller nu SaferVPN tillbaka. IPv6-användare bör dock vidta ytterligare säkerhetsåtgärder.

Med en 24-timmars kostnadsfri testperiod och 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, finns det liten anledning att inte kontrollera denna mycket kompetenta tjänst själv.

Besök SaferVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me