ShadeYou κριτική

ShadeYou

 • Τιμολόγηση

  Από $ 2.16
  / μήνα

ProPrivacy.com Σκορ
7.6 από 10

Περίληψη

Παρόλο που ιδρύθηκε στην Ουκρανία, η ShadeYou είναι μια υπηρεσία VPN με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που μετέφερε τη βάση της στη Σκωτία το 2017. Αυτό το VPN έχει μια μεγάλη προσαρμοσμένη εφαρμογή, αλλά είναι διαθέσιμη μόνο για τα Windows.

Μάθετε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του ShadeYou σε αυτή την εμπεριστατωμένη ανασκόπηση.

Γρήγορα στατιστικά στοιχεία

 • ProPrivacy.com SpeedTest (μέσος όρος)
  13 Mbps
 • Δικαιοδοσία
  Ουκρανία
 • Ταυτοχρόνιες συνδέσεις
  5
 • Χώρες
  15

Χαρακτηριστικά

Τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας της εταιρείας είναι:

 • Δωρεάν δοκιμή μιας ημέρας
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων επτά ημερών
 • Εύκολη εγκατάσταση και χρήση
 • Επιπλέον ασφάλεια για την Κίνα
 • Σκότωσε το διακόπτη
 • Παίρνει σε Netflix ΗΠΑ
 • Επιτρέπεται P2P
 • Αποδέχεται PayPal και Bitcoin καθώς και πιστωτικές κάρτες
 • OpenVPN, L2TP και PPTP
 • Προσαρμοσμένη εφαρμογή για Windows
 • Εφαρμογή OpenVPN τρίτων κατασκευαστών για Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android, Linux και δρομολογητές

Το ShadeYou VPN έχει διακομιστές σε 15 χώρες. Οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση σε διακομιστές σε 12 χώρες: τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία, την Ουκρανία, τον Καναδά, την Ισπανία, το Χονγκ Κονγκ, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Ρωσία και τη Ρουμανία.

Διακομιστές ShadeYouΟι συνδρομητές του σχεδίου Premium λαμβάνουν πρόσβαση σε ένα επιπλέον διακομιστή στις ΗΠΑ, τη Σουηδία και τη Ρωσία. Έχουν επίσης πρόσβαση σε διακομιστές στην Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη και τη Φινλανδία.

Οι λήψεις Torrent επιτρέπονται στους διακομιστές του Καναδά, του Χονγκ Κονγκ, των Κάτω Χωρών και της Σουηδίας. Ένας διακομιστής σε κάθε ένα από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη και δύο από τους τέσσερις διακομιστές στις ΗΠΑ (Σικάγο και Νέα Υόρκη) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δραστηριότητα P2P.

Ταχύτητα και απόδοση

Η αναφορά VPN Speed ​​Testing Done Right εξηγεί το νέο σύστημα ελέγχου ταχύτητας ProPrivacy.

Όταν πληκτρολογείτε μια διεύθυνση ιστού στο πρόγραμμα περιήγησής σας, πρώτα πρέπει να πάτε και να βρείτε την αντίστοιχη διεύθυνση διαδικτύου για τον κεντρικό υπολογιστή που αποθηκεύει αυτή τη σελίδα. Αυτή η ενέργεια εκτελείται με αναφορά σε ένα διακομιστή DNS. Η ταχύτητα αυτής της παραπομπής μπορεί να κάνει τη διαφορά στον χρόνο φόρτωσης μιας ιστοσελίδας στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Το παρακάτω γράφημα δείχνει τους χρόνους πρόσβασης DNS για το VPN ShadeYou σε σύγκριση με τους ηγέτες της βιομηχανίας ExpressVPN και IPVanish και ένα άλλο κορυφαίο VPN, Buffered.

ShadeYou ταχύτητες πρόσβασης DNS

Όπως μπορείτε να δείτε, οι ταχύτητες που βιώνουν όλοι για αυτές τις VPN θορύβουν αρκετά από μέρα σε μέρα. Shade Καταφέρνει να κρατήσει κοντά στις ταχύτητες ExpressVPN και IPVanish για το μεγαλύτερο μέρος της δοκιμαστικής περιόδου.

Ωστόσο, το VPN ShadeYou δεν λειτουργεί πολύ καλά όσον αφορά τη δημιουργία σύνδεσης. Ενώ οι ηγέτες της βιομηχανίας χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να λειτουργήσουν οι σύνδεσμοι VPN, το ShadeYou πήρε πολύ περισσότερο, πιέζοντας το, σχεδόν κυριολεκτικά, από το διάγραμμα.

Συνθήκες δημιουργίας σύνδεσης ShadeYou

Συνδέθηκα στο διακομιστή VPN του Ηνωμένου Βασιλείου 2 από το Nottingham στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ χρησιμοποιούσα μια οικιακή υπηρεσία διαδικτύου που παρέχεται από την Virgin Media. Η ιστοσελίδα IPLocation.net αναφέρει πέντε βάσεις δεδομένων τοποθεσίας IP για να αναφέρει την πραγματική θέση μιας διεύθυνσης. Αυτές οι βάσεις δεδομένων αναγνώρισαν την τοποθεσία του διακομιστή ως Λονδίνο. Έπειτα συνδεόμουν με το διακομιστή ShadeYou της Νέας Υόρκης. Τέσσερις βάσεις δεδομένων αναφοράς της IPLocation βρήκαν αυτόν τον διακομιστή στη Νέα Υόρκη, αλλά ένας δήλωσε ότι ήταν στη Νιγηρία.

Ο ιστότοπος δοκιμής ipleak.net εξετάζει τις κλήσεις DNS που πραγματοποιεί ένας υπολογιστής μέσω του διαδικτύου καθώς και την αναφερόμενη τοποθεσία του. Ο βρετανικός διακομιστής ελέγχεται ότι βρίσκεται στο Λονδίνο και ο διακομιστής DNS που εντοπίστηκε ήταν επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτός δεν ήταν ο κανονικός μου διακομιστής DNS, οπότε το VPN είχε αποκρύψει καλά την ταυτότητά μου. Ο τόπος δοκιμής επιβεβαίωσε επίσης ότι ο διακομιστής της ShadeYou της Νέας Υόρκης έβαλε τη θέση μου ως στις Η.Π.Α. και ο διακομιστής DNS που χρησιμοποιούσε η σύνδεσή μου επιβεβαίωσε αυτήν την εντύπωση. Ένας άλλος ιστότοπος δοκιμής, doileak.com επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα από το ipleak.net

Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου μου δεν χρησιμοποιεί διευθύνσεις IPv6 και έτσι δεν μπόρεσα να δοκιμάσω διαρροές IPv6.

Τιμολόγηση και Σχέδια

Το ShadeYou VPN διαθέτει δύο διαφορετικά σχέδια εξυπηρέτησης. Παίρνετε πρόσβαση σε όλους τους διακομιστές του VPN με το σχέδιο Premium. Το πρότυπο σχέδιο είναι πολύ φθηνότερο και δεν είναι πολύ διαφορετικό από το σχέδιο Premium. Το φθηνότερο σχέδιο παρέχει πρόσβαση σε διακομιστές σε 12 μόνο χώρες αντί για 15. Επίσης, έχετε ελαφρώς ασθενέστερη κρυπτογράφηση με το Πρότυπο Πρότυπο και λαμβάνετε μόνο ένα επίδομα τριών ταυτόχρονων συνδέσεων, αντί για πέντε με το σχέδιο Premium. Διαφορετικά, τα οφέλη των δύο υπηρεσιών είναι τα ίδια.

Τιμές ShadeYou

Παρόλο που δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο σχεδίων όταν πληρώνετε για ετήσια συνδρομή, το μηνιαίο πρόγραμμα εγγραφής με το Πρότυπο Πρότυπο είναι λίγο μικρότερο από το ήμισυ της τιμής του προγράμματος Premium.

ShadeYou μηνιαίες τιμές

Η εταιρεία δέχεται ένα εντυπωσιακό φάσμα τύπων πληρωμής.

ShadeYou είδη πληρωμής

Από την παραπάνω εικόνα θα δείτε ότι μπορείτε να πληρώσετε με την Bitcoin, η οποία σας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία να προστατεύσετε την ταυτότητά σας.

Απορρήτου και Ασφάλεια

Οι ιδιοκτήτες υπολογιστών με Windows και φορητών υπολογιστών είναι αρκετά τυχεροί για να αποκτήσουν μια προσαρμοσμένη εφαρμογή για το VPN ShadeYou. Αυτή η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη σε άλλα λειτουργικά συστήματα. Οι συνδέσεις OpenVPN στο VPN μπορούν να επιτευχθούν σε υπολογιστές Mac, κινητές συσκευές και μηχάνημα Linux, αλλά μόνο με τη χρήση πελατών τρίτων. Αυτές οι άλλες εφαρμογές δεν έχουν τόσα χαρακτηριστικά όπως ο πελάτης VPN ShadeYou, αλλά θα κάνουν τη δουλειά. Κάποιος μπορεί μόνο να ελπίζει ότι εργάζονται σε εκδόσεις για άλλα λειτουργικά συστήματα.

Αυτή η κριτική επικεντρώνεται στην προσαρμοσμένη εφαρμογή για το VPN ShadeYou. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πελάτες OpenVPN connect και OpenVPN GUI είναι εξαιρετικά αποδοτικοί και θα επιτρέψουν σε οποιονδήποτε να συνδεθεί με το ShadeYou με ασφάλεια.

Οι πελάτες ShadeYou δίνουν στους χρήστες πρόσβαση σε πρωτόκολλα L2TP και PPTP, αλλά θα επικεντρωθούμε στο OpenVPN, το οποίο είναι το καλύτερο από τα τρία πρωτόκολλα VPN που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην εφαρμογή. (Το PPTP θεωρείται ανασφαλές, οπότε πρέπει να μείνετε μακριά από αυτό.)

Ένα μεγάλο χαρακτηριστικό ασφαλείας ενσωματωμένο στον πελάτη είναι η δυνατότητα ενεργοποίησης ενός διακόπτη σκοτώματος. Ένας διακόπτης θανάτωσης σταματά τα δεδομένα από το ταξίδι έξω από τη σήραγγα VPN: η οποία σταματά κάθε μη κρυπτογραφημένα δεδομένα από διαρροή στον ISP σας. Σημαίνει επίσης ότι η πραγματική διεύθυνση IP σας είναι πάντα κρυμμένη

Κρυπτογράφηση

Το OpenVPN χρησιμοποιεί δύο τύπους κρυπτογράφησης - έναν για τον καθορισμό της ασφάλειας της σύνδεσης χρησιμοποιώντας ένα σύστημα κρυπτογράφησης δημόσιου κλειδιού - το οποίο ονομάζεται RSA. Και ο κύριος κρυπτογραφικός φάκελος δεδομένων, ο οποίος χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση και την αποκρυπτογράφηση δεδομένων. Το ShadeYou VPN χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES για κρυπτογράφηση δεδομένων.

Ο ιστότοπος VPN του ShadeYou ισχυρίζεται ότι η κρυπτογράφηση RSA για το πρότυπο σχέδιο χρησιμοποιεί ένα κλειδί 2048-bit και τα μέλη Premium λαμβάνουν ένα κλειδί RSA 4096-bit. Ωστόσο, κατά τη χρήση της τυπικής υπηρεσίας, έλεγξα το αρχείο καταγραφής και αυτό έδειξε ότι η σύνδεση χρησιμοποίησε ένα κλειδί 1024-bit. Αυτό είναι ένα πρόβλημα επειδή ένα κλειδί 1024-bit δεν θεωρείται πλέον ασφαλές.

Η κρυπτογράφηση AES για δεδομένα χρησιμοποιεί ένα κλειδί 256-bit. Αυτό είναι πολύ καλό και ταιριάζει με το επίπεδο ασφάλειας που χρησιμοποιούν τα καλύτερα δίκτυα VPN. Ωστόσο, η αδύναμη ασφάλεια που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση RSA του καναλιού ελέγχου, σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να σπάσει το κλειδί κρυπτογράφησης εγκατάστασης σύνδεσης θα είναι σε θέση να συλλάβει το κλειδί AES καθώς αποστέλλεται στον πελάτη, καθιστώντας όλες τις μεταδόσεις προσπελάσιμες στους snoopers παρά την φαινομενικά ισχυρή κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται για τα δεδομένα.

Πολιτικές

Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της υπηρεσίας είναι ξεκάθαρη ότι δεν διατηρεί καθόλου αρχεία καταγραφής. Αυτό θα εξηγούσε γιατί η εταιρεία έχει αρκετή εμπιστοσύνη για να επιτρέψει τη λήψη P2P σε διακομιστές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά. Αυτές οι χώρες διαθέτουν πολύ προληπτικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου που είναι έτοιμες να παραπέμπουν σε δίκη και υποστηρίζουν τους κατόχους δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στην επιδίωξη όσων έχουν πρόσβαση στην ψυχαγωγία χωρίς να πληρώνουν.

Τα άτομα που κάνουν λήψη αρχείων παρανόμως διατρέχουν κινδύνους. Αν και η λήψη μιας ταινίας μπορεί να φανεί μια αρκετά αβλαβή δραστηριότητα, παραβιάζει το νόμο. Οι διαχειριστές πρέπει να καλύψουν τις διαδρομές τους και ένα VPN είναι ένα ιδανικό εργαλείο για αυτό το είδος προστασίας ταυτότητας. Ωστόσο, εάν το VPN διατηρεί αρχεία καταγραφής των συνδέσεων και της δραστηριότητας των πελατών τους, τα αρχεία αυτά μπορούν να εκραγούν την κάλυψή σας. Δεν έχει σημασία αν το προσωπικό της εταιρείας VPN δηλώνει ότι δεν θα παραδώσει ποτέ τα αρχεία αυτά, επειδή εάν υποβληθεί δικαστική εντολή, πρέπει να.

Η κατάσταση που έχει δημιουργήσει το VPN ShadeYou είναι ιδανική. Εάν οι δικηγόροι για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή η αστυνομία χτυπήσουν την πόρτα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για να καταλάβουν. Έτσι, η ταυτότητά σας προστατεύεται αποτελεσματικά από αυτή την υπηρεσία VPN.

Ευκολία στη χρήση

Η αρχική σελίδα του ιστότοπου είναι ελκυστική και παρουσιάζει ένα slideshow που περιέχει τρομακτικά γεγονότα για να παρακινήσει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να πάρουν μια συνδρομή VPN.

ShadeYou κριτική

Οι πληροφορίες στην τοποθεσία αγγίζουν όλα τα σημαντικά ζητήματα της ιδιωτικής ζωής και εξηγούν τις συνθήκες όπου οι άνθρωποι θα χρειαστούν ένα VPN και πώς θα μπορούσε να βοηθήσει η υπηρεσία. Ο μοχλός πωλήσεων στην Αρχική σελίδα δεν περιγράφει λεπτομερώς πώς λειτουργεί το VPN, αλλά αυτό δεν είναι απροσδόκητο σε μια σελίδα πωλήσεων. Η τοποθεσία είναι καλά σχεδιασμένη και ήταν προφανώς μαζί από μια επαγγελματική εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων. Το κύριο κανάλι πλοήγησης για τον ιστότοπο είναι ένα σύντομο μενού στην κορυφή κάθε σελίδας. Ορισμένα από τα στοιχεία του μενού οδηγούν σε αναπτυσσόμενα υπο-μενού που περιέχουν περισσότερα στοιχεία πλοήγησης.

Το μενού παραμένει σταθερό στο παράθυρο κατά την κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα. Υπάρχουν περισσότερες συνδέσεις και επίσης πληροφορίες επικοινωνίας στο υποσέλιδο του ιστότοπου.

ShadeYou footer

Συνολικά, ο χώρος έχει έναν καθησυχαστικό επαγγελματικό τόνο. Ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα να αλλάξετε τη γλώσσα του ιστότοπου από τα αγγλικά στα ρωσικά.

Ο ιστότοπος περιλαμβάνει ένα ιστολόγιο, το οποίο είναι προσβάσιμο από το υπομενού υποστήριξης, όπου καλείται "Νέα."

Το blog δεν λειτουργεί ως υπηρεσία ειδήσεων, αλλά περιέχει μερικά ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με τον κλάδο της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής καθώς και τις ειδοποιήσεις σχετικά με τις επεκτάσεις στην υπηρεσία.

Όταν εγγραφείτε για την υπηρεσία μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπο. Ωστόσο, σε αντίθεση με πολλές υπηρεσίες VPN, το VPN ShadeYou δεν διαθέτει περιοχή πελατών. Το μόνο που παρέχει η σύνδεση είναι η πρόσβαση σε μια σύνδεση λήψης για την εφαρμογή, η οποία εμφανίζεται στην κορυφή του ιστότοπου πάνω από το μενού. Αυτό δεν είναι μεγάλο πλεονέκτημα, επειδή η εφαρμογή μπορεί να μεταφορτωθεί από μια σελίδα που είναι προσβάσιμη σε οποιονδήποτε στο "Συνδέω-συωδεομαι" περιοχή του επάνω μενού.

Υποστήριξη

Το στοιχείο μενού υποστήριξης παρέχει πρόσβαση σε όλες τις σελίδες πληροφοριών και επαφών του ιστότοπου. Αυτό είναι όπου μπορεί να βρεθεί ένας σύνδεσμος προς το blog. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις από το υπομενού Υποστήριξη.

Η σελίδα Συχνές ερωτήσεις θα ήταν ένα εξαιρετικό μέρος για την εταιρεία να δώσει βαθύτερες, τεχνικές πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία - πληροφορίες που θα ήταν ακατάλληλα λεπτομερείς για τους σκοπούς πωλήσεων της αρχικής σελίδας. Ωστόσο, δεν υπάρχει τέτοια λεπτομέρεια στις απαντήσεις σε ερωτήσεις.

Το υποσέλιδο περιλαμβάνει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του τμήματος υποστήριξης. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να στείλετε ένα μήνυμα από τον ιστότοπο. Το στοιχείο Feedback στο υπομενού Υποστήριξη οδηγεί σε μια απλή φόρμα επικοινωνίας.

Μπορείτε να περιμένετε μια απάντηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός μιας ημέρας.

Υπάρχει μια δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας στον ιστότοπο VPN ShadeYou. Η πρόσβαση γίνεται μέσω μιας πράσινης καρτέλας, η οποία είναι ορατή στην κάτω δεξιά πλευρά της σελίδας. Αυτή η καρτέλα παραμένει στη θέση της όταν μετακινηθείτε προς τα πάνω και προς τα κάτω στις σελίδες του ιστότοπου. Όταν κανείς δεν εργάζεται στο helpdesk, η ετικέτα στην καρτέλα συνομιλίας διαβάζεται "Στείλτε μας μήνυμα." Δυστυχώς, μετά την επίσκεψη στον ιστότοπο για αρκετές ημέρες, δεν έχω δει ποτέ την υπηρεσία chat ενεργή.

Ανοίγει ένα παράθυρο μηνύματος όταν κάνετε κλικ στην πράσινη καρτέλα.

Αυτό το μήνυμα δεν θα φτάσει στην ομάδα υποστήριξης πιο γρήγορα από τα μηνύματα που εισάγετε στη σελίδα "Σχόλια". Θα λάβετε μια απάντηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα ερωτήματα που εισάγετε στο παράθυρο συνομιλίας.

Δωρεάν δοκιμή

Μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία Standard για 24 ώρες χρησιμοποιώντας τη δωρεάν δοκιμή. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί δωρεάν δοκιμής στην Αρχική σελίδα.

Το κουμπί σας μεταφέρει σε μια πολύ απλή φόρμα. Για να εγγραφείτε, πρέπει να δημιουργήσετε ένα όνομα χρήστη, να καταχωρίσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να ρυθμίσετε ένα νέο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν δεν θέλετε να δώσετε την κανονική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, μην πληκτρολογείτε μόνο μια φτιαγμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πρέπει να είναι ένας λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον οποίο έχετε πρόσβαση.

Θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο επιβεβαίωσης στην αλληλογραφία για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή πριν να εγγραφείτε για το δωρεάν λογαριασμό ή τα πληρωμένα σχέδια. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή μέχρι να αποκτήσετε ζωντανό λογαριασμό.

Εγραφομαι

Πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για να πραγματοποιήσετε μια συνδρομή. Εάν έχετε δοκιμάσει τη δωρεάν δοκιμή, έχετε ήδη έναν λογαριασμό. Αν όχι, αυτό είναι το πρώτο σας καθήκον όταν πατήσετε το "Συμμετοχή σε VPN" κάτω από την περιγραφή του σχεδίου που θέλετε. Αυτά εμφανίζονται ακριβώς κάτω από την κάτω πλευρά της αρχικής σελίδας, την οποία μπορείτε να μεταβείτε γρήγορα κάνοντας κλικ "Τιμές" στο μενού. Η μορφή υπογραφής είναι ακριβώς η ίδια με τη μορφή της δωρεάν δοκιμής.

Αφού δημιουργήσετε ή συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, επιστρέφετε στις περιγραφές των σχεδίων. Επιλέξτε τη διάρκεια και το σχέδιο που θέλετε και στη συνέχεια πατήστε "Συμμετοχή σε VPN."

Επιλέξτε τον προτιμώμενο τύπο πληρωμής για να προχωρήσετε. Η παρακάτω οθόνη εξαρτάται από την επιλεγμένη μέθοδο πληρωμής. Ωστόσο, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης πληρωμής, αφού ολοκληρωθεί η πληρωμή σας.

Εάν δεν έχετε ήδη κατεβάσει την εφαρμογή, θα πρέπει να το κάνετε αυτό σε αυτό το στάδιο.

Ο πελάτης VPN Windows ShadeYou

Το πρόγραμμα εγκατάστασης δημιουργεί μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας σας. Κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε την εφαρμογή.

Την πρώτη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή θα πρέπει να συνδεθείτε. Κάνε κλικ στο "Θυμήσου με" έτσι ώστε να μην χρειάζεται να εισάγετε τα διαπιστευτήριά σας στο μέλλον.

Η εφαρμογή είναι πολύ μικρή, αλλά έχει όλες τις λειτουργίες που χρειάζεστε.

Ο μεγάλος ρυθμιστής στην κορυφή της εφαρμογής είναι το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του. Ωστόσο, προτού ενεργοποιήσετε το VPN, πρέπει να ελέγξετε μερικές από τις ρυθμίσεις. Η πρώτη πτυχή του VPN που αλλάζετε είναι το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης. Οι επιλογές είναι OpenVPN, PPTP και L2TP. Είναι καλύτερα να αφήσετε αυτό ως OpenVPN.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στη ρύθμιση Port. Εάν πρόκειται να κατεβάσετε, να παίξετε online παιχνίδια, να παρακολουθήσετε βίντεο συνεχούς ροής ή να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή τηλεφωνίας μέσω διαδικτύου, θα ήταν καλύτερα να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση σε μια θύρα UDP επειδή το UDP είναι πιο γρήγορο από το TCP.

Επιλογή θύρας ShadeYou

Η τοποθεσία του διακομιστή που επιλέγετε είναι σημαντική εάν θέλετε να μπείτε σε ιστότοπους με περιορισμένη γεωγραφική κάλυψη. Πρέπει να επιλέξετε έναν διακομιστή που βρίσκεται στην ίδια περιοχή με τον ιστότοπο ή την υπηρεσία βίντεο που θέλετε να έχετε πρόσβαση.

Επιλογή διακομιστή ShadeYou

Εάν θέλετε να κάνετε λήψη με το σύστημα BitTorrent, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα διακομιστή που έχει τη λέξη "χείμαρος" διπλα σε ΑΥΤΟ.

Υπάρχουν μερικές ακόμα ρυθμίσεις για να εξετάσετε πριν ενεργοποιήσετε το VPN. Αυτά είναι μακριά σε άλλη σελίδα της εφαρμογής και μπορείτε να φτάσετε σε αυτά πιέζοντας το σύμβολο οδόντωσης στην κάτω δεξιά πλευρά του παραθύρου. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού ομόφωνου.

Ρυθμίσεις εφαρμογής ShadeYou

Ο διακόπτης kill είναι διαθέσιμος σε αυτήν την οθόνη. Θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη γλώσσα της εφαρμογής σε αυτήν την οθόνη. Κάντε κλικ στο "Ασφαλής" (που πιθανώς θα έπρεπε να είναι) "Αποθηκεύσετε") για να επιστρέψετε στην κύρια οθόνη της εφαρμογής. Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ στο ρυθμιστικό για να ενεργοποιήσετε το VPN.

Η εφαρμογή ShadeYou είναι συνδεδεμένη

Κάντε κλικ στο δρομέα ξανά για να απενεργοποιήσετε το VPN.

Υπηρεσίες ροής

Ενώ συνδεθήκατε με τον διακομιστή ShadeYou του Ηνωμένου Βασιλείου 2, δοκιμάσαμε την πρόσβαση σε βρετανικούς δικτυακούς τόπους βίντεο. Το VPN πέρασε τα συστήματα ανίχνευσης μεσολάβησης του iPlayer του BBC. Ήμουν επίσης σε θέση να παρακολουθήσετε βίντεο στις ιστοσελίδες του ITV και του Channel 4. Δυστυχώς, η Netflix UK δεν θα με επιτρέψει να παρακολουθώ βίντεο.

Συνδέθηκε με το διακομιστή της New York του ShadeYou και στη συνέχεια προσπάθησε αμερικανικές περιοχές βίντεο. Ήμουν σε θέση να μπει σε Netflix ΗΠΑ. Ωστόσο, η ABC ανίχνευσε το VPN και μου μπλόκαρε. Το NBC και το CBS με επιτρέπουν να παρακολουθώ βίντεο.

Άλλες πλατφόρμες

Η εφαρμογή ShadeYou είναι διαθέσιμη μόνο για τα Windows. Οι χρήστες των Windows μπορούν επίσης να ρυθμίσουν μη αυτόματα τις L2TP και PPTP στις ρυθμίσεις δικτύου του λειτουργικού συστήματος και μπορούν επίσης να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή τρίτου μέρους που ονομάζεται OpenVPN GUI. Αυτή η εφαρμογή γράφτηκε από τους ανθρώπους που ανέπτυξαν το πρωτόκολλο OpenVPN, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ ασφαλές. Ωστόσο, δεν έχει πολύ καλή διεπαφή χρήστη και δεν περιλαμβάνει διακόπτη kill.

Λειτουργικά συστήματα ShadeYou

Αν έχετε Mac OS X, μπορείτε να ρυθμίσετε το L2TP και το PPTP με μη αυτόματο τρόπο. Με το macOS, δεν μπορείτε να έχετε PPTP, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε μια σύνδεση L2TP VPN με μη αυτόματο τρόπο. Με τα δύο αυτά λειτουργικά συστήματα, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Tunnelblick δωρεάν για να χρησιμοποιήσετε το OpenVPN.

Στο Android και στο iOS μπορείτε να εγκαταστήσετε το OpenVPN Connect, το οποίο, όπως το OpenVPN GUI, δημιουργήθηκε από τον οργανισμό OpenVPN. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τις συνδέσεις PPTP και L2TP χειροκίνητα σε αμφότερα τα λειτουργικά συστήματα εκτός από την έκδοση iOS 10 και μεταγενέστερη, η οποία δεν υποστηρίζει PPTP.

Μια έκδοση του OpenVPN μπορεί να ρυθμιστεί σε μηχανές Linux. Μπορείτε να ρυθμίσετε μια σύνδεση OpenVPN σε δρομολογητές DD-WRT και Tomato και τα πρωτόκολλα L2TP και PPTP VPNs είναι διαθέσιμα για χειροκίνητη ρύθμιση στους δρομολογητές Synology.

Τελικές σκέψεις

ShadeYou έχει μια μεγάλη μικρή εφαρμογή και θα είναι μεγάλη, όταν κυλά έξω σε όλα τα λειτουργικά συστήματα. Η εταιρεία είναι θαρραλέα να προσφέρει προστασία P2P σε διακομιστές στις Η.Π.Α., τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η πολιτική απορρήτου τους είναι επαρκώς περιεκτική για την προστασία των κυνηγών.

Το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών επιτρέπει την απενεργοποίηση αυτής της υπηρεσίας VPN. Η ζωντανή συνομιλία είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, ή τελικά θα ήταν, εάν παρευρέθηκε ποτέ. Η ομάδα υποστήριξης δεν φαίνεται να λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και χρειάζονται πολύ χρόνο για να λάβετε μια απάντηση από αυτούς.

ShadeYou έχει τον πυρήνα μιας άριστης υπηρεσίας και εάν μπορούν να προσθέσουν σε μερικούς περισσότερους διακομιστές, θα είναι πολύ πιθανό να αποκτήσουν μια μεγάλη πελατειακή βάση.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me