Shellfire VPN Review

Shellfire VPN


 • Prissättning

  Från $ 3.20
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS

  • iOS

  • Android

ProPrivacy.com Göra
7,1 av 10

Sammanfattning

I denna Shellfire VPN-granskning tittar jag på den ”traditionella” programvarubaserade VPN-tjänsten som denna tyska leverantör erbjuder. Se min Shellfire Box-recension för en titt på den bärbara VPN-routern som erbjuds också av detta företag. Som vi ser har den tyska VPN-tjänsten saker att rekommendera den, men tappas främst av mycket dåliga anslutningshastigheter.

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  Tyskland
 • Samtidiga anslutningar
  1
 • Länder
  35

Funktioner

 • OpenVPN
 • Kan också konfigurera för PPTP och L2TP / IPSec
 • Inga loggar
 • Inga IP-läckor
 • Android- och iOS-appar
 • Netflix och BBC iPlayer stöd
 • Fast kryptering
 • Perfekt framåtriktad sekretess
 • P2P-stöd

Hastighet och prestanda

Alla tester utfördes med min Virgin UK 50 Mbps / 3 Mbps fiberanslutning. Mina amerikanska och nederländska tester använde PremiumPlus-servrar.

Mina brittiska tester utfördes på en "Premium" -server med en hastighet på 10 Mbps max. Resultaten jag uppnådde var dock närmare 25 Mbps. Ganska oroande, men jag testade också den brittiska “obegränsade PremiumPlus” -servern och tyckte att den var betydligt långsammare än den ”Premium” -server som testades här. Gör det som du vill. Jag tycker det är rättvist att beskriva dessa resultat som en besvikelse.

Shellfire presterade mycket bättre när det kom till IP-läckor. Jag upptäckte ingen. Tyvärr stöder min ISP (Virgin Media) inte IPv6-anslutningar, så jag kunde inte testa för IPv6-läckor.

Deras DNS-servrar drivs av Google. Detta är emellertid inte den privata mardröm som det kan tyckas till att börja med, eftersom alla förfrågningar tillhandahålls av Shellfire så Google vet inte vem som gjorde DNS-begäran.

Prissättning och planer

Shellfire VPN erbjuder tre prisplaner (inte inklusive routern, som jag har granskat separat). En gratis plan finns tillgänglig, men är förvånansvärt ganska begränsad (eftersom alla sådana gratisplaner är).

 • Gratis användares bandbredd är begränsad till 1 Mbps och du är begränsad till servrar i bara två länder (Tyskland och USA). Du måste också vänta 25 sekunder på att en nagelskärm stängs varje gång du ansluter. Shellfire säger att strömning inte är tillgängligt för gratis användare, men jag kunde strömma även från US Netflix med ett gratis konto.
 • Premium-planen kostar $ 4,00 per månad eller 3,20 $ per månad om den betalas årligen. Premiumanvändares bandbredd är begränsad till 12 Mbps och de har tillgång till 20 servrar
 • PremiumPlus-planen kostar $ 9,00 per månad eller $ 5,60 per månad om den betalas årligen. PremiumPlus-användare har obegränsad bandbredd och servrar i 31 länder. Dessa inkluderar några mer ovanliga alternativ, som Australien, Island (bra för privatlivet) och Sydafrika. Observera dock att full obegränsad "PremiumPlus" -bandbredd endast är tillgänglig på vissa servrar.

Förutom ovanstående fördelar förbättras VPN-kryptering med varje uppgradering i plan (mer om detta nedan). En besvikelse är att alla Shellfire-användare är begränsade till en enda samtidig anslutning.

Denna översyn avser PremiumPlus-planen.

Sekretess och säkerhet

Shellfire säger att "vi loggar inte in några anslutningsdata." Men än en gång säger det också att "du surfar helt säkert och anonymt!" Jag önskar verkligen att VPN-leverantörer skulle sluta säga detta.

Shellfire vet exakt vem du är via din IP-adress och kan hålla loggar när du väljer det. Så du är inte på något sätt anonym när du använder tjänsten.

När man tittar närmare på sin integritetspolicy säger Shellfire det,

”Anslutnings- och användningsdata (t.ex. filöverföringar, anslutningstider) samlas bara in om de krävs som redovisningsmedel. Detta är inte fallet för schablonbelopp. "

Med tanke på att alla sina VPN-planer använder schablonpriser, verkar det som om Shellfire är en äkta ingen loggtjänst. Jippie!

Shellfire är baserat i Tyskland, som har bland de starkaste sekretesslagarna i världen. Nya övervaknings- och obligatoriska lagar om lagring av uppgifter är emellertid avskaffade vid detta. Många fruktar att situationen kommer att bli värre.

Men när jag förstår saker, gäller de nya obligatoriska lagarna för datalagring för närvarande inte för VPN-leverantörer.

Förutom ovanstående fråga övervakar den tyska underrättelsetjänsten (BND) aktivt tyska medborgare och samarbetar nära med GCHQ och NSA.

Tyskland anses därför vanligtvis inte vara en idealisk plats att basera en sekretessfokuserad VPN-tjänst. Men det är en viss debatt om frågan tack vare anseende för dess integritetslagar.

P2P är tillåtet av Shellfire, men endast på Finlands server.

Shellfire använder delade IP-adresser.

”Vi använder OpenVPN med AES-256-CBC som vår kod för Premium Plus, AES-192-CBC för Premium och AES-128-CBC för våra gratis konton. Vi använder 2048 bitars RSA-nycklar och certifikat. DHE används för framtida sekretess. ”

Handshake är ospecificerat i .ovpn-konfigurationsfilerna, så jag antar att det är standarden HMAC SHA-1, vilket är helt bra.

Dessa krypteringsinställningar är inget att bli väldigt upphetsad över. PremiumPlus-kryptering matchar vår minsta rekommendation för en "säker" VPN-anslutning, som borde vara motståndskraftig mot någon känd form av attack under överskådlig framtid.

Och krypteringen som används för andra planer bör vara tillräckligt bra för de flesta ändamål.

Slutgiltiga tankar

Shellfires VPN-tjänst erbjuder nästan inga klockor och visselpipor. Men det har inga loggar alls, använder anständigt kryptering, och jag upptäckte inga IP-läckor när som helst medan jag använde den. Det här är inte saker att sniffa på.

Det faktum att jag kunde strömma USA: s Netflix med till och med gratisplanen gör denna leverantör värdig att överväga av dem som kämpar för att hitta en VPN-tjänst som inte är blockerad. Endast en samtidigt enhet är dock förvånansvärt eländig (många rivaler tillåter fem eller fler!), Och dessa hastighetsresultat är mycket offset.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me