Spotflux κριτική

Spotflux

 • Τιμολόγηση

  Από $ 3.17
  / μήνα

ProPrivacy.com Σκορ
1 από 10

Περίληψη

Ενημέρωση: Το Spotflux δεν λειτουργεί πλέον.

Το Spotflux είναι ένα VPN που φαίνεται να είναι υποσχόμενο από την αρχή. Η υπηρεσία ξεκίνησε το 2012 και ξεκίνησε από δύο υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής που προέρχονταν από μια ισχυρή δεκαετία στο Infosec. Πριν από την πλήρη εκτόξευση πριν από τέσσερα χρόνια, η Spotflux έτρεξε σε δοκιμή beta και σε λιγότερο από ένα χρόνο είχε προσελκύσει 100.000 χρήστες από 121 χώρες. Αυτό είναι πολύ καλό, και σίγουρα έκανε τα αυτιά μου τσιμπήματα καθώς ήρθα για να κλείσω και προσωπική επιθεώρηση της υπηρεσίας VPN. Η Spotflux ισχυρίζεται επίσης ότι είναι το «πιο προηγμένο VPN στον κόσμο», οπότε ας ρίξουμε μια ματιά στην υπηρεσία.

Συνολικά, το Spotflux είναι μια υπηρεσία VPN δωρεάν ή χαμηλού κόστους που είναι διαθέσιμη για Mac, Windows, iOS και Android. Πρόκειται για μια επαρκή υπηρεσία με αρκετά ωραία χαρακτηριστικά. Παρόλα αυτά, η Spotflux δεν συγκρίνεται με υπηρεσίες VPN υψηλού επιπέδου. Εφόσον αναμένετε να πάρετε αυτό που πληρώνετε, όμως, η Spotflux παρέχει μια λογική υπηρεσία που μπορεί να ταιριάζει και σε μερικούς ανθρώπους.

Χαρακτηριστικά

P2P κατεβάσετε

Δεν επιτρέπεται η χρήση ομότιμων χρηστών σε δωρεάν, κινητές ή premium εκδόσεις της υπηρεσίας Spotflux. Από την ιστοσελίδα του:

«Δυστυχώς, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τη χρήση του Bittorrent (ή παρόμοιων πρωτοκόλλων ανταλλαγής αρχείων P2P) στο δίκτυό μας εξαιτίας της ευρείας χρήσης του κατά την παραβίαση των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων. Το Spotflux είναι μια υπηρεσία που έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και την ασφάλεια στο διαδίκτυο, αλλά όχι μια υπηρεσία για να προστατεύσει την online δραστηριότητα από εγκληματικές ή παράνομες ενέργειες ».

Επιπλέον, στην δωρεάν έκδοση μόνο τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης στο Web θα κρυπτογραφηθούν - άλλες εφαρμογές θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την κανονική σύνδεσή σας.

Malware και αποκλεισμός διαφημίσεων

Ένα από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να υπερηφανεύεται για το Spotflux είναι ενσωματωμένο σε λογισμικό που σαρώνει για κακόβουλο λογισμικό και ιούς (συμπεριλαμβανομένων των κακόβουλων διαφημίσεων). Αυτό το λογισμικό, οι χρήστες λέγονται, ανιχνεύει απειλές και τις εξαλείφει:

Το Spotflux επίσης ενημερώνει τακτικά τους διακομιστές του για να ανιχνεύει ευρέως ανεπτυγμένο κακόβουλο λογισμικό, όπως το DNSChanger. Αυτό είναι ένα λογικό χαρακτηριστικό που δεν προσφέρουν όλα τα VPN και, ως εκ τούτου, μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι από ένα πλεονέκτημα της υπηρεσίας.

Οι δοκιμές για να διαπιστωθεί αν πράγματι μπλοκάρουν διαφημίσεις έδειξαν ότι λειτουργούσε επιτυχώς ως αποκλεισμός διαφημίσεων.

Τεχνολογία συμπίεσης εξοικονόμησης εύρους ζώνης

Παρόλο που η Spotflux κάνει μια μεγάλη υπόθεση σχετικά με αυτό το χαρακτηριστικό, αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι η συμπίεση LZO - η οποία αποτελεί πρότυπο ναύλο για όλα τα μεγάλα ονόματα της επιχείρησης VPN. Ως εκ τούτου, παρά το γεγονός ότι είναι ένα λογικό χαρακτηριστικό, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο στο παραμικρό.

Πώς κερδίζει η Spotflux την υπηρεσία της?

Ενώ στις πληρωμένες εκδόσεις κινητής τηλεφωνίας και premium της Spotflux δεν θα υποβληθείτε σε διαφημίσεις τρίτων, αυτό δεν συμβαίνει δυστυχώς χρησιμοποιώντας τη δωρεάν έκδοση.

Για να κερδίσει χρήματα από την δωρεάν έκδοση, η Spotflux παραδέχεται τα εξής στην πολιτική απορρήτου της:

Όπως μπορείτε να δείτε, η δωρεάν έκδοση μπορεί πράγματι να ανοίγει τους χρήστες σε τεχνολογίες όπως cookies, javascript και web beacons. Αυτά χρησιμοποιούνται για τη στόχευση διαφημίσεων σε χρήστες και παραδίδουν τη διεύθυνση IP σας (την οποία επιδιώκετε να προστατεύετε) σε αυτά τα τρίτα μέρη. Αυτό δεν είναι ιδανικό.

Ταχύτητα και απόδοση

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας το TestMy.net σε σύνδεση οπτικών ινών 50mbps / 3mbps. Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά λογικά, χωρίς μια τεράστια απώλεια στην απόδοση συνολικά. Μερικοί διακομιστές είχαν καλύτερη απόδοση από άλλους, όπως μπορείτε να δείτε, αλλά συνολικά εντυπωσιάστηκα με τις ταχύτητες σύνδεσης αυτής της φθηνής υπηρεσίας.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν εντοπίστηκαν διαρροές IPv4 DNS στο Android. Δυστυχώς, ωστόσο, εντοπίστηκαν στα Windows και βρέθηκαν διαρροές WebRTC και στους δύο πελάτες. Ως εκ τούτου, αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το Spotflux, σας συνιστούμε να διορθώσετε το πρόβλημα αυτό μόνοι σας. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να δοκιμάσω διαρροές IPv6, καθώς αυτή η σύνδεση δεν είναι διαθέσιμη στον ISP μου.

Τιμή

1 μήνα

$ 3.17
κάθε μήνα

Το Spotflux είναι μια απλή, χωρίς παρεμβάσεις VPN υπηρεσία για iOS, Mac, Android και Windows. Αυτό που είναι μεγάλο είναι ότι οι ελεύθεροι χρήστες δεν περιορίζονται από το πόσα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Ως εκ τούτου, Spotflux είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την κρυπτογράφηση της κυκλοφορίας Ιστού που κινείται μέσα και έξω από το σύστημά σας, αν αυτό είναι αυτό που χρειάζεστε για.

Οι ελεύθεροι χρήστες μπορούν να συνδεθούν μόνο σε μερικούς διακομιστές που βρίσκονται στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Φρανκφούρτη και τις ανατολικές και δυτικές ακτές των ΗΠΑ. Παρόλο που αυτό είναι μάλλον περιορισμένο, για μια δωρεάν υπηρεσία ανοίγει ακόμα πολλές επιλογές για streaming και εγγυάται την πρόσβαση σε ιστότοπους όπως το Facebook και το Twitter σε περιοχές όπου έχουν αποκλειστεί.

Εκτός από την δωρεάν υπηρεσία κρυπτογράφησης VPN, προσφέρεται στους χρήστες η δυνατότητα αναβάθμισης του Premium. Αυτό κοστίζει $ 37.99 ετησίως για 5 ταυτόχρονες συσκευές ή $ 29.99 για την έκδοση μόνο για κινητά.

Η επιλογή μόνο για κινητά είναι μια πολύ εύχρηστη προσθήκη για εκείνους τους ανθρώπους που χρειάζονται μόνο ένα VPN σε μια συσκευή, όπως ένα τηλέφωνο ή tablet. Εάν χρειάζεστε μόνο Spotflux σε μια κινητή συσκευή, η οποία υπολογίζεται κατά μέσο όρο σε δυόμισι δολάρια κατά μέσο όρο το μήνα, κάτι που ασφαλώς είναι μια πολύ φτηνή επιλογή VPN. Ακόμα και σε 37,99 δολάρια, το κόστος της Spotflux δεν είναι ακριβώς θρυμματισμός της γης. Στην πραγματικότητα, κάποιοι μπορεί να λένε ότι είναι δίπλα σε τίποτα.

Μηνιαίο σχέδιο

Η Spotflux προσφέρει επίσης ένα μηνιαίο σχέδιο για άτομα που δεν θέλουν να δεσμευτούν για ένα ολόκληρο έτος. Κοστίζει 4,99 δολάρια το μήνα και σας δίνει πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία υψηλής ποιότητας σε μηνιαία βάση. Προφανώς, η πληρωμή για ένα χρόνο κάθε φορά θα λειτουργήσει σημαντικά φθηνότερα, με εξοικονόμηση ύψους $ 21,89 συνολικά.

Premium και κινητά πακέτα

Οι συνδρομητές που πληρώνονται λαμβάνουν το πλεονέκτημα των ακόλουθων χαρακτηριστικών:

 • Πρόσβαση σε όλες τις τοποθεσίες διακομιστών Spotflux στη Γαλλία - Παρίσι, Γερμανία - Φρανκφούρτη, Ιαπωνία - Τόκιο, Ολλανδία - Άμστερνταμ, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο - Λονδίνο, ΗΠΑ - Νέα Υόρκη, ΗΠΑ - Miami και ΗΠΑ - Silicon Valley.
 • Συμπίεση κινητών δεδομένων για εξοικονόμηση εύρους ζώνης.
 • Χωρίς διαφημίσεις.
 • Πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις (στον λογαριασμό premium, όχι η φτηνότερη υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας όπου μπορείτε να πάρετε μία).
 • Βελτιωμένο απόρρητο, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αποκλεισμού των cookie παρακολούθησης και άλλων spyware στο διαδίκτυο.
 • Premium υποστήριξη (σε αντίθεση με σχεδόν καμία).

Ευκολία στη χρήση

Το Spotflux Windows VPN Client

Ο πελάτης VPN των Windows είναι αρκετά βασικός. Εκτός από τα χαρακτηριστικά premium που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, δεν διαθέτει χαρακτηριστικά όπως διακόπτη kill ή προώθηση θυρών κλπ. Τα κακά νέα είναι ότι η προστασία διαρροής DNS δεν φαίνεται να είναι ενσωματωμένη στον υπολογιστή-πελάτη των Windows. Έχουν επίσης εντοπιστεί διαρροές WebRTC. Πραγματικά φτωχοί και στους δύο λογαριασμούς.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι επιλογές διακομιστή βρίσκονται στο αναπτυσσόμενο μενού στην επάνω αριστερή γωνία.

Άλλες πλατφόρμες

Η έκδοση Android του Spotflux είναι ευγενική στα μάτια. Όπως και η έκδοση των Windows δεν έχει επιπλέον χαρακτηριστικά για να μιλήσει. Η ελεύθερη έκδοση κρυπτογραφεί μόνο την κίνηση του προγράμματος περιήγησης ιστού, ενώ οι πληρωμένες εκδόσεις επιτρέπουν τη διασφάλιση όλων των εφαρμογών σας με το VPN στη συσκευή σας Android (αν και δεν έχετε υπόψη σας ότι δεν μπορείτε να περιμένετε κάποιο επίπεδο ανωνυμίας όταν χρησιμοποιείτε εφαρμογές για κινητά με οποιοδήποτε VPN).

Όταν έλεγξα για διαρροές DNS στον πελάτη Android VPN τους, δεν εντοπίστηκαν κανένας. Αυτό, τουλάχιστον, είναι καλύτερο από ό, τι στον πελάτη των Windows. Δυστυχώς, ωστόσο, οι διαρροές του WebRTC ανιχνεύθηκαν για άλλη μια φορά στον πελάτη Android.

Εξυπηρέτηση πελατών

Δυστυχώς, η υποστήριξη για την Spotflux λείπει μάλλον. Έχω εγγραφεί με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου για να μπορώ να επικοινωνήσω με την ομάδα υποστήριξης, αλλά δυστυχώς έλαβα μόνο την ακόλουθη απάντηση (η έμφαση μου προστέθηκε),

Παρά τον έλεγχο του φόρουμ υποστήριξης (βάση γνώσεων) και τη χρήση του χαρακτηριστικού αναζήτησης, δεν μπόρεσα να βρω τις πληροφορίες που ήθελα. Αυτό με οδήγησε σε μια προτροπή που μου έλεγε να έρχομαι σε επαφή με την ομάδα υποστήριξής της, η οποία μέχρι τώρα ήταν μια άκαρπη προσπάθεια.

Ωστόσο, η ζωντανή συνομιλία διατίθεται σε χρήστες υψηλής ποιότητας που λαμβάνουν πολύ καλύτερη θεραπεία από τους δωρεάν χρήστες (κατά τρόπο κατανοητό). Συνολικά, παρά το ότι ισχυριζόμαστε ότι είμαστε διαθέσιμοι μέσω του Facebook, του Twitter και του συστήματος υποστήριξης των εισιτηρίων, διαπιστώσαμε ότι αυτό είναι κάτι ψέμα εάν είστε ελεύθερος χρήστης - ακόμη και αν τους δώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Απορρήτου και Ασφάλεια

Εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ

Η Spotflux είναι εγγεγραμμένη στις ΗΠΑ, η οποία είναι η έδρα της NSA. Όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε VPN που έχει καταχωριστεί στις Η.Π.Α., το απόρρητο γίνεται θέμα. Ένα επιπλέον είναι ότι με την δωρεάν υπηρεσία Spotflux είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε το VPN χωρίς να εγγραφείτε με όνομα ή email. Αυτό, ωστόσο, καταρρέει εξ ολοκλήρου εάν χρειάζεστε βοήθεια - επειδή ακόμα και για να στείλετε ένα αίτημα υποστήριξης, πρέπει να καταχωρήσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μυστικότητα

Πολιτική απορρήτου και αρχεία καταγραφής χρήσης

Για να εκτελέσετε την υπηρεσία, όταν κάνετε λήψη του Spotflux, η επιχείρηση επισυνάπτει ένα μοναδικό αναγνωριστικό στο μηχάνημά σας. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή χρησιμοποιείται για τη διάγνωση των ζητημάτων του συστήματος και την ανταπόκριση σε αιτήματα υποστήριξης. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, η εμπειρία μου ήταν τελείως διαφορετική, καθώς δεν ήμουν σε θέση να ξεκινήσω ένα αίτημα υποστήριξης χωρίς πρώτα να συνδέσω ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην υπηρεσία.

Επιπλέον, η Spotflux αναγνωρίζει ότι θα δημιουργήσει ένα αρχείο που είναι συνδεδεμένο με το λογαριασμό σας, το οποίο διατηρεί τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας,

«Εάν ένας χρήστης μας στείλει προσωπική αλληλογραφία, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή επιστολές, μπορούμε να συλλέξουμε τέτοιες πληροφορίες σε ένα αρχείο που αφορά συγκεκριμένο χρήστη με σκοπό την παροχή βοήθειας ή επικοινωνίας με αυτόν».

Το Spotflux συνεχίζει να περιγράφει τη χρήση του μοναδικού αναγνωριστικού ως εξής:

"Το μοναδικό αναγνωριστικό δεν χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων περιήγησης στο διαδίκτυο. Όταν συνδεθείτε στο spotflux σας δίνεται μια νέα και μοναδική διεύθυνση IP στο εσωτερικό μας δίκτυο. Αυτή η εσωτερική διεύθυνση IP δεν είναι μοναδική για εσάς και δεν χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων περιήγησης στο Διαδίκτυο.

Σύνδεση αρχείων καταγραφής

Συμπερασματικά, πρόκειται για μια υπηρεσία VPN που περιέχει ορισμένα δεδομένα χρήστη, όπως τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία αλληλογραφίας. Επιπλέον, ορισμένα αρχεία καταγραφής σύνδεσης διατηρούνται από την εταιρεία για εσωτερική χρήση. Ευτυχώς, δεν τηρούνται αρχεία καταγραφής χρήσης από την εταιρεία - έτσι οι λεπτομέρειες για το τι κάνετε online παραμένουν ιδιωτικές.

Προστάτευσε τον εαυτό σου!

Μια επιλογή θα ήταν για τους χρήστες να ξεκινήσουν έναν διαθέσιμο, ανώνυμο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη σύνδεση με την Spotflux. Αυτό θα σας επιτρέψει να παραμείνετε σε επαφή με την ομάδα τους χωρίς να χρειάζεται να εκθέσετε τον πραγματικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας - και ταυτότητα με αυτόν.

Ασφάλεια

Όταν πρόκειται για την ασφάλεια, το Spotflux προσφέρει μάλλον καλή κρυπτογράφηση, ακόμα και στην ελεύθερη έκδοση. Με την δωρεάν έκδοση, λαμβάνετε κρυπτογράφηση SSL128-bit για να διασφαλίσετε ότι όλες οι δραστηριότητες περιήγησης είναι ασφαλείς. Ωστόσο, υπάρχει ένας λόγος να μην αρχίσετε να γιορτάζετε ακόμα. Παρά τα επίπεδα κρυπτογράφησης ποιότητας, η δωρεάν έκδοση του Spotflux κρυπτογραφεί μόνο τα δεδομένα ιστού του προγράμματος περιήγησής σας στο Internet. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι εφαρμογές τρίτων που χρησιμοποιείτε δεν είναι εξασφαλισμένες με το Spotflux.

Τα καλά νέα είναι ότι στην πληρωμένη έκδοση Mobile και Premium αυτό δεν συμβαίνει. Αυτές οι εκδόσεις της υπηρεσίας κρυπτογραφούν όλη σας τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο, ακόμη και αν η επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου γίνεται μέσω ξεχωριστής εφαρμογής.

Επιλογές κρυπτογράφησης

Άλλα καλά νέα είναι ότι ακόμη και στην ελεύθερη έκδοση των χρηστών υπηρεσιών προσφέρονται οι ακόλουθες επιλογές: PPTP, OpenVPN και L2TP / IPSec.

Είναι πιθανό ότι το IPSec χρησιμοποιείται για την εφαρμογή VPN iPhone. Δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που δεν μπόρεσα να επιβεβαιώσω λόγω του γεγονότος ότι η Spotflux δεν απάντησε στα ερωτήματά μου υποστήριξης εκτός από το να μου πει να εξετάσω την ενότητα της βάσης γνώσεων της ιστοσελίδας τους.

Επιπλέον, επειδή δεν έχουν έρθει σε επαφή, δεν μπορώ να σας ενημερώσω για λεπτομέρειες σχετικά με την κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται για τις συνδέσεις OpenVPN. Αυτά περιλαμβάνουν το μέγεθος του κρυπτογράφου, το μέγεθος κρυπτογράφησης κλειδιού χειραψίας, τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας ή εάν υπάρχει τέλεια μυστικότητα εμπρός.

Τελικές σκέψεις

μου άρεσε

 • Η δωρεάν υπηρεσία δεν έχει όρια δεδομένων
 • Η υπηρεσία Premium είναι φθηνή
 • Δεν υπάρχουν διαρροές DNS στο Android (αλλά WebRTC διαρροές)
 • Προστασία από διαφημίσεις και κακόβουλο λογισμικό (υπηρεσίες πληρωμής)
 • Αλγόριθμος συμπίεσης εξοικονόμησης εύρους ζώνης (πληρωμένες υπηρεσίες)
 • Δεν είναι κακό στις ταχύτητες (λαμβάνοντας υπόψη το κόστος)
 • 5 ταυτόχρονες συνδέσεις (μόνο Premium)
 • Δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής χρήσης, αλλά ...

Δεν ήμουν τόσο σίγουρος

 • Σύνδεση αρχείων καταγραφής
 • Οι ταχύτητες σύνδεσης ήταν αρκετά ανεπιθύμητες (αν και είδαμε τις δωρεάν υπηρεσίες που είναι πιο αργές)
 • Η δωρεάν έκδοση κρυπτογραφεί μόνο την κυκλοφορία ιστού στο πρόγραμμα περιήγησής σας (όχι εφαρμογές τρίτου μέρους)
 • Το US Netflix και το BBC iPlayer μπλοκαρίστηκαν

μισούσα

 • Η υποστήριξη πελατών δεν υπάρχει για τους δωρεάν χρήστες
 • Η κρυπτογράφηση σχεδόν σίγουρα λείπει (παρά τις πολλές επιλογές)
 • Οι ΗΠΑ είναι τρομερές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής (κατοικία της NSA) και δεν αναμιγνύουν καλά με μια εταιρεία VPN που διατηρεί τα αρχεία καταγραφής
 • Διαρροές DNS στον υπολογιστή-πελάτη των Windows

Συμπερασματικά, το Spotflux είναι καλό εάν θέλετε να γεωφωτίσετε την τοποθεσία σας, να παρακάμψετε απλά τείχη προστασίας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους που έχουν αποκλειστεί. Επιπλέον, θα σας κρατήσει ασφαλή σε δημόσια hotspots WiFi. Ωστόσο, εάν η πραγματική ασφάλεια είναι αυτό που είστε μετά τότε θα ήταν καλύτερα να πηγαίνετε αλλού (σε ένα υψηλό τέλος, πιο δαπανηρή υπηρεσία VPN). Όπως συμβαίνει πάντοτε με τα VPN, πραγματικά παίρνετε αυτό που πληρώνετε.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me