Surfshark Review

VI har ÄNDRAT HUR VI KONTROLLERAR ÖVERSIKT!
Vi har nyligen uppdaterat vår poängprocess för alla recensioner på ProPrivacy.com. Detaljer om våra nya poängkriterier hittar du här

Surfshark

 • Prissättning

  Från $ 1.99
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Android

  • iOS

  • Windows

  • Mac OS

  • Linux
 • unblocks:


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

Baserat på Brittiska Jungfruöarna är Surfshark en VPN-tjänst utan loggar med stor teknisk säkerhet, ett gäng användbara funktioner och utmärkt support dygnet runt.

ProPrivacy.com Göra
9,5 av 10

Sammanfattning

Snabbstatistik

 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  77,26 Mbps
 • Jurisdiktion
  Brittiska Jungfruöarna
 • Samtidiga anslutningar
  1000
 • Länder
  60

Funktioner

Val av hamn
Samtidiga anslutningar 1000
Totalt servrar 1000
Länder 60
Router Support
Routrar stöds DD-WRT, Tomato, AsusWRT, Netgear, TP-Link, Linksys.
Bare metal eller virtuella servrar Ren metall
torrenta

Surfshark driver mer än 1000 servrar i över 60 län. På ett imponerande sätt hävdar det att alla dessa är fysiska enkelmetalservrar med en enkelhet. Förutom alla vanliga platser har Surfshark en stark närvaro i Asien, Latinamerika, Mellanöstern och Afrika.

Ännu mer imponerande tillåter Surfshark obegränsade samtidiga anslutningar. Det betyder att du kan ansluta så många enheter du vill med samma konto.

Surfshark ber att användare begränsar åtkomst till familjemedlemmar och inte delar kontouppgifter med andra, men säger att de måste lita på sina användare. Det finns inga loggar som kan identifiera missbruk i detta avseende. Vi är stora fans av detta.

Torrenting är tillåtet på alla servrar, med Surfshark som automatiskt dirigerar P2P-trafik till sina Kanada- eller Nederländska servrar, som är speciellt konfigurerade för ändamålet.

Delad tunneling (“vitlista” och omvänd vitlista)

Split tunneling är en användbar funktion som för närvarande finns i Windows- och Android-apparna. Det gör att du bara kan dirigera utvalda program / appar via VPN, eller att befria dem från en systemomfattande VPN-anslutning. Windows-appen låter dig också undanta utvalda webbplatser och IP: er från VPN.

Delad tunnelfunktion

Smart DNS

Surfshark erbjuder en smart DNS-tjänst till alla användare. Detta är mycket användbart för att förfalska din plats på enheter som inte kan köra en VPN-klient. Såsom smarta TV-apparater, spelkonsoler och Apple TV. Tänk bara på att det inte ger några integritets- eller säkerhetsfördelar.

Statisk IP

SurfSharks statiska IP-funktion är tillgänglig i Windows- och Android-apparna. Om du ansluter till en lista med servrar baserade i Tyskland, Japan, Nederländerna, Storbritannien eller USA, kommer du att tilldela samma IP-adress när du ansluter till samma server. Detta är mycket praktiskt om du kör en FTP-server, spelserver, mediaserver eller på annat sätt behöver ansluta till en dator från internet medan VPN körs.

Statisk IP-funktion

Netflix och iPlayer Unblocking

Netflix
iPlayer
Amazon Prime
Hulu

Surfshark blockerar ett brett urval av streamingtjänster, inklusive Netflix i 16 olika länder. Vilket är en hel del prestation. I våra test blockerade det amerikanska Netflix och BBC iPlayer som de annonserats.

Om åtkomst till dessa tjänster är ditt huvudmål, se till att du kolla in Bästa VPN för Netflix och Bästa VPN för BBC iPlayer för mer information.

Hastighet och prestanda

ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde) 77,26
IPv6-läcka upptäckt?
WebRTC-läcka upptäckt?
IPv4-läcka upptäckt?
Datagränser
Bandbreddgränser
ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 202,87

Vid uppdateringen av denna recension är Surfshark den snabbaste VPN på våra böcker när det gäller genomsnittshastigheter. Vilket är bra. Max burst-prestanda är inte så imponerande men är ingenting att klaga på och kommer att vara mer än snabb nog för nästan alla VPN-användare.

IP-läckagetest

Vi upptäckte noll IPv4, IPv6, WebRTC eller DNS-läckor (IPv4 eller IPv6). Toppkarakter.

Det är värt att notera att Surfshark bara garanterar WebRTC-läcksskydd om du använder Chrome-och / eller Firefox-webbläsartillägg, även om vi inte upptäckte några läckor utan dem.

För mer information om faran med IP-läckor, se vår kompletta guide till IP-läckor.

Prissättning

24 månader

$ 1.99
per månad

12 månader

$ 5.99
per månad

Som vanligt i dag har alla Surfshark-kunder samma funktioner. Prissättningen per månad är något på skalans höga ände, men branta rabatter finns tillgängliga för prenumerationer på 1 år och 2 år. Också om du registrerar dig för tjänsten med den här länken
en extra rabatt erbjuds.

Om du är MacOS-, Android- eller iOS-användare kan du delta i en 7-dagars kostnadsfri provperiod, även om du måste registrera dig för ett konto och ge betalningsinformation för att dra nytta av detta. Ingen betalning kommer faktiskt att tas om du avbokar inom 7 dagar.

Surfshark erbjuder nu funktionerna HackLock och BlindSearch (som vi tittar på senare i denna översyn) som extrautrustning för ytterligare $ 0,99 per månad för de båda.

Alla användare kan också dra fördel av en generös 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Surfshark försäkrar oss att det inte finns några begränsningar för detta, vilket är bra, men var medveten om att betalningar förnyas automatiskt, så du behöver kontakta supporten för att avbryta dem.

Stödda betalningsplattformar

Surfshark accepterar betalningar via PayPal, kredit- / betalkort och Alipay, som behandlas av Stripe. Andra betalningsmetoder stöds via betalningstjänsterna Tenpay och Unionpay.

Bitcoin, Litecoin och Etherium-betalningar stöds också via antingen Coingate eller CoinPayments. Att betala med Bitcoin eller Litecoin kan ge en viss grad av anonymitet, men kom ihåg att Surfshark alltid kommer att kunna se din IP-adress.

Enkel användning

Förutom betalningsinformation är den enda information som ställs när du registrerar dig för din tjänst ditt namn och e-postadress. Om du vill registrera dig anonymt kan du göra det genom att betala in anonymt köpta Bitcoin eller Litecoin och använda en engångs-e-postadress.

Ett bekräftelsemeddelande kommer att skickas till dig som innehåller användbara länkar, men allt du behöver är lätt tillgängligt på webbplatsen ändå.

Windows-klienten

Alla Sursharks appar har nyligen genomgått en stor UI-design och ser nu bra ut. Windows VPN-appen använder IKEv2 som standard, men stöder också OpenVPN.

Windows-klient

Klienten har en kill switch, split tunneling ("Whitelister"), "CleanWeb" och multihop. Det stöder också Hacklock och BlindSearch om du har betalat för dessa funktioner.

tillagda funktioner

Vi tycker att det nya Mini-läget är ganska groovy.

ansluten till en Chile-server

IPv4- och IPv6-läckeskydd är inbyggt, även om Surfshark säger att du bör använda dess webbläsartillägg för att förhindra läckor av WebRTC. Även om vi inte upptäckte några läckor i testen, är detta fortfarande bra råd.

Killbrytaren är inte aktiverad som standard, men fungerade bra i våra tester. Ett simulerat krasktest visade att kill-omkopplaren ändrar Windows-systemets brandväggsregler, vilket innebär att det fortsätter att fungera även om Surfshark-klienten och OpenVPN-demonen drabbas av en oväntad krasch.

Användare kan byta från OpenVPN UDP till OpenVPN TCP (port 443) för att få VPN-trafik att se ut som vanlig HTTP-trafik. Detta är användbart för att undvika VPN-block, men kommer inte att lura mer sofistikerade detekteringstekniker.

MacOS-klienten

Surfsharks macOS VPN-app är tillgänglig via Apple App Store och som en fristående .dmg-fil från webbplatsen. Appen använder IKEv2. Det är för närvarande ganska lätt på funktioner, även om Surfshark säger att dessa kommer att läggas till så snabbt som de kan godkännas genom restriktiva App Store-policyer.

Vi är glada över att se att Mac-appen har en kill-switch. Liksom med Windows-klienten använder detta systemets brandväggsregler, och så förblir det effektivt även om Surfshark-klienten drabbas av en krasch. Precis som med alla andra Surfsharks appar, erbjuder Mac-klienten sin "CleanWeb" -funktion. Den har också "WiFi-anslutning."

Android-appen

Surfsharks Android VPN-app för Android använder också IKEv2 som standard, men stöder också OpenVPN (UDP och TCP). Och det gör vad det står på tennet. En kill switch (som inte är aktiverad som standard), Whitelisting, CleanWeb och Shaodowsocks åt alla närvarande och korrekta.

Android-app

Mycket coolt är en funktion som åsidosätter din Android-enhets inbyggda GPS-platsfunktion, vilket gör att appar som använder GPS tror att du är på VPN-platsen.

Andra plattformar

Anpassade appar är tillgängliga för Windows, macOS, Android, Android TV / Amazon Fire TV och iOS. Intressant nog har iOS VPN-appen en kill switch och stöder nu både IKEv2 och OpenVPN. Alla appar (inklusive webbläsartillägg) använder nu samma smarta användargränssnitt som vi kan se ovan.

En kommandoradsapp för Linux är nu också tillgänglig. Bra manuella installationsguider finns också för alla plattformar, inklusive macOS och Linux (Ubuntu, med hjälp av NetworkManager). Utöver detta finns installationsguider tillgängliga för DD-WRT, Tomato och ett antal populära routermärken som har OpenVPN-klienter inbyggda (AsusWRT, Netgear, TP-Link och Linksys).

Webbläsartillägg

Förutom plattformsstöd erbjuder Surfshark webbläsartillägg för Chrome och Firefox som oberoende har granskats av sårbarheter av säkerhetsföretaget Cure53. Dessa skapar säkra HTTPS-proxyanslutningar i webbläsaren till Surfsharks servrar.

De ger också WebRTC-skydd. Nu ... vi önskar verkligen att VPN-tjänster skulle göra mer för att varna sina kunder om WebRTC-frågan och för att varna dem för att de ska skydda sig från att medvetet avslöja sina IP-adresser online när de använder ett VPN.

Detta inkluderar Surfshark, även om vi inte kan vara för hårda eftersom vi upptäckte inga WebRTC-läckor med dess programvara ändå. Som sagt är det fortfarande säkrast att antingen installera dessa tillägg eller inaktivera WebRTC i din webbläsare manuellt.

Webbläsartillägget har "CleanWeb" som ett alternativ (se senare).

Kundtjänst och support

Gratis prov 7 dagar (macOS och mobilappar)
Pengar tillbaka garanti
24-timmars support
Live chat
Pengar tillbaka garantilängd 30

Live Chat support är tillgängligt dygnet runt, eller så kan du skicka in en begäran om e-post. Vi tyckte att Live Chat-svarstiderna var nästan omedelbara och imponerades av svarenes kompetens och kvalitet.

Det finns också kunskapsbas. Det är inte stort men innehåller en användbar FAQ, installationsartiklar och andra praktiska bitar och bobs.

Sekretess och säkerhet

Själv värd / Proxied DNS Själv värd
Kill Switch
Fördömnad (stealth)
IPv4 läckeskydd
IPv6 läckageskydd
WebRTC läcksskydd

Jurisdiktion

Surfshark är registrerat på Brittiska Jungfruöarna (BVI) och dess användarvillkor gör det klart att alla tvister kommer att lösas vid BVI-domstolarna. Brittiska Jungfruöarna är ett brittiskt utländskt territorium. Det reglerar sina egna interna frågor och har inga obligatoriska lagar om datalagring, men det förblir under den brittiska regeringens jurisdiktion och suveränitet. Detta innebär att det är rimligt att anta att Storbritannien skulle kunna sätta press på BVI-regeringen och alla företag som är baserade där.

Även om det är förmodligen säkrare att vara baserat i BVI än att ha bas i ett 14-Eyes-land, är det fortfarande inte idealiskt.

loggar

Surfshark uppfyller enkelt våra krav för VPN utan loggar:

"Vi samlar inte in IP-adresser, surfhistorik, sessioninformation, använt bandbredd, anslutningsstämplar, nätverkstrafik och andra liknande data."

Dess appar samlar in några anonyma diagnos- och kraschdata som standard, även om detta kan inaktiveras. Detta inkluderar aggregerade prestationsdata, hur ofta du använder dess tjänster, misslyckade anslutningsförsök och annan liknande icke-personligt identifierbar information.

Grundläggande konto- och faktureringsinformation lagras i full överensstämmelse med GDPR för europeiska kunder.

Webbspårning

Även om webbaktivitet inte spåras när du använder VPN själv, utför Surfshark-webbplatsen ganska mycket spårning. Detta inkluderar att logga IP-adresser och utföra webbläsarfingeravtryck på besökare.

Surfshark använder ett antal trackers från tredje part, inklusive Google Analytics.

Teknisk säkerhet

IKEv2
OpenVPN

Surfshark är ett stort fan av IKEv2, som den använder som standard-VPN-protokoll i alla sina appar. IKEv2 är inte lika stridstestad som OpenVPN, men anses vara mycket säker och blir allt populärare med VPN-tjänster eftersom det är mycket snabbare än OpenVPN-kryptering.

Som alltid tittar vi i detalj på OpenVPN-inställningarna som denna leverantör använder. Inte bara ger de en bra indikator på den vård som en tjänst tar över kryptering, utan det är det bästa sättet att jämföra likadant i alla VPN-tjänster. Surfshark använder följande OpenVPN-inställningar i appar som stöder det:

Datakanal: en AES-256-GCM-chiffer. Ingen ytterligare autentisering krävs eftersom autentisering hanteras av AES-GCM.

Kontrollkanal: en AES-256-GCM-chiffer med TLS-nyckelbytet säkrat med RSA-2048. Ingen ytterligare autentisering krävs eftersom autentisering hanteras av AES-GCM och perfekt framåtriktad sekretess tillhandahålls av ett ECDH- (384?) Nyckelutbyte.

Detta är en mycket säker installation. Se VPN-kryptering: Komplett guide för mer information om detta ämne. Som redan diskuterats har Surfshark Windows-, macOS- och iOS-apparna alla kill-switchar. Vi upptäckte inga IP-läckor av något slag på någon plattform,

Det är värt att notera att Surshark gör något av en affär om att vara säkerhetsgranskad av Cure53, men bara för att vara tydlig: det är bara Chrome och Firefox webbläsare tillägg som har granskat på detta sätt.

Andra säkerhetsfunktioner

Goda nyheter är att vi inte upptäckte några IP-läckor av något slag på någon testad plattform, även om det fortfarande är säkrast att använda en av Surfsharks webbläsarförlängningar för att säkerställa mot WebRTC-läckor. Windows-, macOS- och iOS-klienterna har kill-switchar på systemnivå.

Surfshark använder bara metallservrar. Vissa platser är virtuella platser utan fysisk server-närvaro, men dessa är a) tydligt markerade i apparna, och b) körs på servrar som drivs av Surfshark och räknas därför från en sekretesssynpunkt som bara metallserver. Det löser också alla DNS-förfrågningar på sig själv på servern du ansluter till, vilket är perfekt.

CleanWeb

All Surfsharks mjukvara har alternativet "CleanWeb". Detta annonseras som blockerande annonser, trackers, phishing, attacker och malware, och är nästan säkert en uppsättning brandväggsregler som blockerar anslutningar baserade på en enkel blocklista. Som borde fungera tillräckligt bra.

multihop

Den här funktionen är tillgänglig i Windows-klienten. Det låter dig "kedja" VPN-servrar så att dina data dirigeras mellan två VPN-servrar när de reser mellan dig och internet.

Din dator -> VPN-server 1 -> VPN-server 2 -> Internet

Surfshark erbjuder flera dubbla VPN-kombinationer, men du kan inte kedja två av dess servrar.

serverlista

Multihop VPN kan ge ett visst skydd mot timing-attacker från slutet till slutet mot slutservern, men kommer alltid att leda till en stor hastighetsförlust. Vi tror att fördelarna med sekretess / säkerhet för multi-hop VPN är begränsade, men vi vet att detta kan vara viktigare för vissa användare än andra.

Shadowsocks

Återigen stöds denna ovanliga anticensurfunktion av Windows- och Android-appar. Shaowsocks "är en öppen källkodsproxyapplikation, som i stor utsträckning används i Kina för att kringgå Internetcensur. ”I princip är det en SOCKS5-proxy. För att använda den krävs att du laddar ner appen med öppen källkod Shadowsocks och konfigurerar den så att du ansluter till Shadowsocks via en Surfshark VPN-server. Denna process är lite fiddly men bör vara effektiv för att undvika VPN-block.

WiFi-anslutning

Denna funktion, som finns i Windows-klienten, låter dig bestämma hur VPN-appen fungerar när du ansluter till nya WiFi-nätverk - fråga, skydda eller alltid skydda.

HackLock

Tillgängligt med BlindSearch som extrautrustning, skannar HackLock på nätet för att se om din e-postadress har varit inblandad i ett dataintrång. Som sådan är det mycket likt vårt eget dataöverföringsverktyg, förutom att det ger regelbundna automatiska skanningar. Det finns i Windows- och Android-apparna.

BlindSearch

Detta är en privat sökmotor för Surshark-kunder som är annonsfri och loggar inte dina sökningar. Vi antar att det är en SearX-instans, och det fungerar bra.

Blind sökning

Lita på DNS

Denna Android-app är gratis tillgänglig för alla från Play Store. Det skickar DNS-frågor från din enhet till Surfshark istället för din internetleverantör för att förbättra sekretessen och hjälpa till att besegra censur. Dessa frågor är skyddade från nyfikna ögon med hjälp av DNS via HTTPS (DoH) (som standard) eller DNS över TLS (DoT) krypteringsprotokoll.

Slutsats

Surfshark är en bra VPN-tjänst. Det har inga loggar, är ganska snabbt och erbjuder stor teknisk säkerhet utan IP-läckor. Det faktum att det erbjuder ett stort urval av servrar är bra, men det faktum att de alla är säkra barmetalservrar är ännu bättre.

Obegränsade samtidiga anslutningar är också fantastiska, och vi är imponerade av kvaliteten på Surfsharks 24/7 Live Chat-support.

Extra som erbjuds, som multihop VPN, "Cleanweb" och WiFi-connect, är anständiga tillägg. Även om ingen av dem är mördare-funktioner är de trevliga att ha och kollektionen växer hela tiden, vilket förbättrar Surfsharks redan stora förslag på värde.

Surfshark är en mycket bra sekretessvänlig VPN-tjänst som enkelt kryssar av alla viktiga rutor.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me