Sync.com Αναθεώρηση

Sync.com

 • Τιμολόγηση

  Από 5,00 δολάρια
  / μήνα

ProPrivacy.com Σκορ
7.5 από 10

Περίληψη

Το Sync.com είναι ένα καναδικό online backup και cross-platform syncing υπηρεσία με μεγάλη έμφαση στην ιδιωτικότητα. Σε αυτήν την αναθεώρηση του Sync.com, εξετάστε σε βάθος κάθε πτυχή αυτής της υπηρεσίας αποθήκευσης cloud.

Πλεονεκτήματα

 • Ισχυρή κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο
 • Συνυπάρχει όμορφα σε όλες τις συσκευές και τις πλατφόρμες
 • Το Vault επιτρέπει 100% online αποθήκευση (αλλά θα μπορούσε να βελτιωθεί)
 • Πλήρεις εφαρμογές για κινητά
 • Έκδοση αρχείων

Μειονεκτήματα

 • Ο Καναδάς είναι μέλος του Five Eyes
 • Οι εφαρμογές δεν είναι ανοικτού κώδικα (αν και η δικτυακή πύλη είναι)
 • Βρήκαμε τη λειτουργία μεταφόρτωσης κάμερας κινητής τηλεφωνίας μάλλον αδέξια
 • Δεν υπάρχει υποστήριξη Linux

Τιμολόγηση

200 GB

5,00 δολάρια
κάθε μήνα

3TB

10,00 δολάρια
κάθε μήνα

4TB

15,00 δολάρια
κάθε μήνα

Το πρόγραμμα Sync Starter κοστίζει το αγαπημένο τίμημα όλων: τίποτα. Αυτό σας δίνει 5 GB αποθήκευσης ασφαλών αρχείων. Ως σημείο σύγκρισης, το Dropbox εκχωρεί μάλλον ένα μετριοπαθές αποθηκευτικό χώρο 2G δωρεάν, ενώ το Google Drive παρέχει ένα πολύ γενναιόδωρο αποθηκευτικό χώρο 15GB δωρεάν.

Προγράμματα Personal Pro για προσωπική και οικογενειακή χρήση αρχίζουν με χωρητικότητα 500GB, αλλά αυτό μπορεί να επεκταθεί μέχρι και 2TB. Ένα πιθανό πρόβλημα είναι ότι τα σχέδια πρέπει να καταβάλλονται ετησίως, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα μηνιαίας πληρωμής. Τούτου λεχθέντος, η τιμή των 2TB ανά έτος, ειδικότερα, αντιπροσωπεύει καλή σχέση ποιότητας τιμής.

Εγγραφή για το sync.com

Το δωρεάν σχέδιο παρέχει πρόσβαση στα περισσότερα χαρακτηριστικά, αλλά υπάρχουν κάποιες λειτουργίες που είναι διαθέσιμες μόνο στα μέλη του Προσωπικού Προγράμματος.

Υπάρχουν επίσης διάφορα επιχειρηματικά σχέδια, αλλά δεν αποτελούν το επίκεντρο αυτής της ανασκόπησης.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει με κάρτα ή PayPal. Το Sync.com δέχεται επίσης δυνητικά ανώνυμη πληρωμή στο Bitcoin / Bitcoin Cash, το οποίο επεξεργάζεται η BitPay.

Χαρακτηριστικά

 • Απεριόριστη μεταφορά δεδομένων (μόνο λογαριασμοί Personal Pro)
 • Μηδενική γνώση
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός σε πραγματικό χρόνο
 • Sync Vault
 • Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA)
 • Υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών με εφαρμογές για κινητά
 • Έκδοση αρχείων (περιορίζεται στην επαναφορά 30 ημερών για τους λογαριασμούς Starter Sync)
 • Κοινή χρήση συνδέσμων με κωδικό πρόσβασης
 • Προηγμένα στοιχεία ελέγχου κοινόχρηστων στοιχείων (μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς Pro)
 • Αιτήματα αρχείου (Μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς Pro)
 • Κοινόχρηστοι φάκελοι (οι χρήστες του Sync Starter έχουν μόνο βασική πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία)
 • Μεταφόρτωση φωτογραφιών και βίντεο για κινητά

Συγχρονισμός αντιγράφου Vault Online μόνο

Αντί να συγχρονίζετε αρχεία σε όλες τις συσκευές, η λειτουργία Vault του Sync.com σάς επιτρέπει να ανεβάζετε αρχεία μόνο στο σύννεφο. Μια τοπική έκδοση του αρχείου παραμένει στην αρχική συσκευή από την οποία μεταφορτώθηκε, αλλά δεν συγχρονίζεται αυτόματα σε άλλες συσκευές, εκτός αν επιλέξετε να συγχρονιστείτε εκτός σύνδεσης.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό για όσους έχουν περιορισμένο χώρο στο δίσκο σε ορισμένες συσκευές σας, επιτρέποντάς σας να έχετε εύκολα πρόσβαση στα αρχεία χωρίς να χρειαστεί να κάνετε λήψη ολόκληρου του φακέλου κοινής χρήσης σε κάθε συσκευή. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι σε όλες τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας όλα τα αρχεία αποθηκεύονται μόνο στο διαδίκτυο, έως ότου τα κατεβάσετε ή συγχρονιστούν τοπικά ("Sync offline").

Έκδοση αρχείων

Το Sync.com αποθηκεύει τις αποθηκευμένες εκδόσεις των αρχείων, ώστε να μπορείτε να τις ανακτήσετε εάν καταστραφούν, μολυνθούν από ιό (όπως ransomware) ή εάν θέλετε απλώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια ιστορική έκδοση αυτού του αρχείου. Οι ελεύθεροι χρήστες μπορούν να ανακτήσουν μόνο αρχεία ηλικίας έως και 30 ημερών, ενώ οι λογαριασμοί Personal Pro δεν έχουν χρονικό όριο.

Κοινή χρήση συνδέσμων

Τα μεμονωμένα αρχεία μπορούν να μοιραστούν χρησιμοποιώντας έναν σύνδεσμο ο οποίος μπορεί να διαγραφεί ανά πάσα στιγμή. Ακόμα και οι ελεύθεροι χρήστες μπορούν να ορίσουν έναν κωδικό πρόσβασης για το κοινόχρηστο στοιχείο, παρόλο που οι χρήστες της Pro απολαμβάνουν μια δέσμη πρόσθετων λειτουργιών σύνδεσης, όπως ημερομηνίες λήξης, όρια λήψης, προεπισκόπηση εγγράφων, ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δραστηριότητας και πολλά άλλα.

Κοινή χρήση συνδέσμων

Ένα χαρακτηριστικό που μας αρέσει είναι τα αιτήματα αρχείων, τα οποία σας επιτρέπουν να στείλετε ένα σύνδεσμο αποστολής, έτσι ώστε οι παραλήπτες να μπορούν να στέλνουν έγγραφα στο λογαριασμό σας χωρίς τις κοινές δυνατότητες πρόσβασης ενός φακέλου ομάδας.

Κοινόχρηστοι φάκελοι ομάδας

Μπορείτε να μοιραστείτε ένα φάκελο ομάδας με άλλους. Σε δωρεάν λογαριασμούς, τα μέλη της ομάδας μπορούν να διαβάσουν και να επεξεργαστούν όλα τα αρχεία σε κοινόχρηστο φάκελο, αν και οι λογαριασμοί Pro σας επιτρέπουν να καθορίσετε δικαιώματα μόνο για ανάγνωση. Τα μέλη της ομάδας πρέπει να εγγραφούν για λογαριασμό του Sync.com αν δεν έχουν ήδη ένα, αν και ένας δωρεάν λογαριασμός είναι ό, τι απαιτείται για την πρόσβαση σε έναν κοινόχρηστο φάκελο.

κοινή χρήση φακέλων ομάδας

Διασταυρούμενη πλατφόρμα

Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για Windows, macOS, Android και iOS. Το Linux δεν υποστηρίζεται. Στις πλατφόρμες επιφάνειας εργασίας, οι εφαρμογές απλά συγχρονίζουν ακριβώς τους συγκεκριμένους φακέλους στο σύννεφο, με λεπτομερέστερη διαχείριση που πραγματοποιείται μέσω της διεπαφής ιστού, η οποία μπορεί να προσπελαστεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα που υποστηρίζει περιήγηση στο web.

αντιγράψτε το σεμινάριο συγχρονισμού από την επιφάνεια εργασίας

Το Windows (αλλά όχι ο υπολογιστής-πελάτης macOS) διαθέτει κάποιες βασικές λειτουργίες ενοποίησης OS. Οι εφαρμογές για κινητά δεν συγχρονίζουν αρχεία σε τοπικό αποθηκευτικό χώρο από προεπιλογή, αν και μπορείτε να επιλέξετε να το κάνετε αυτό.

Μεταφόρτωση φωτογραφιών και βίντεο για κινητά

Οι εφαρμογές για κινητά μπορούν να φορτώσουν αυτόματα φωτογραφίες και βίντεο στο σύννεφο, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο. Αν θέλετε να ανεβάσετε τα υπάρχοντα μέσα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας, η εφαρμογή θα μεταφορτώσει ό, τι βρίσκει, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να αποκλείσετε συγκεκριμένους φακέλους.

app mobile app sync.com

Στην περίπτωσή μας, αυτό σήμαινε ότι χρησιμοποίησε πολύτιμο εύρος ζώνης και χωρητικότητα αποθήκευσης ανεβάζοντας μεγάλα αρχεία ταινιών που προορίζονταν μόνο για χρήση στο τηλέφωνό μας. Επίσης, δεν μπόρεσα να αποτρέψουμε τη μεταφόρτωση της βιβλιοθήκης μας με 2000+ φωτογραφίες εκτός από την απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας.

Ιδιωτικότητα και ασφάλεια

Δικαιοδοσία

Η Sync.com και οι διακομιστές της εδρεύουν στον Καναδά και καλύπτονται πιθανώς από τη νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων και την προστασία των προσωπικών δεδομένων (PIPEDA). Αυτό παρέχει στους πελάτες το δικαίωμα πρόσβασης στις προσωπικές πληροφορίες που κατέχει το Sync.com και απαιτεί από το Sync.com να ζητήσει άδεια πριν συλλέξει, χρησιμοποιήσει ή αποκαλύψει πληροφορίες σε τρίτους.

Η πολιτική απορρήτου του Sync.com φαίνεται να τηρεί την PIPEDA και επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Sync.com για ιδιωτικό απόρρητο. Ωστόσο, παραδέχεται ότι η εταιρεία θα αποκαλύψει πληροφορίες όταν απαιτείται από το νόμο, γεγονός που μας φέρνει στο γεγονός ότι ο Καναδάς είναι βασικό μέλος της αμερικανικής συμμαχίας κατασκοπίας Five Eyes των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κατάσταση αυτή δεν βοηθήθηκε από τον εξαιρετικά αμφιλεγόμενο νόμο του 2015 για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (Bill C-51), ο οποίος επέκτεινε τις αρμοδιότητες εποπτείας της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Καναδικής Ασφάλειας (CSIS) και της χορήγησε σαρωτικές εξουσίες για να χάσει ή να αποκτήσει πρόσβαση σε οποιαδήποτε συσκευή που συνδέεται με το Διαδίκτυο (που πιθανώς περιλαμβάνει διακομιστές αποθήκευσης νέφους).

Επιπλέον, υπάρχει η Προστασία των Καναδών του 2014 από το νόμο για το έγκλημα στο Διαδίκτυο, το οποίο απαιτεί την αστυνομία "λογικούς λόγους υποψίας" προκειμένου να αποκτήσει ένταλμα πρόσβασης στα ηλεκτρονικά δεδομένα, αλλά η γραμμή για την οποία έχει κριθεί πολύ χαμηλή.

Θεωρητικά, κανένα από αυτά δεν πρέπει να έχει μεγάλη σημασία, καθώς το Sync.com χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (e2ee) ...

Τεχνική ασφάλεια

Το E2ee σημαίνει ότι κρυπτογραφείτε αρχεία στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας πριν τα μεταφορτώσετε στο σύννεφο και μόνο εσείς μπορείτε να τα αποκρυπτογραφήσετε. Με άλλα λόγια, οποιαδήποτε και αν είναι η νομική κατάσταση, το Sync.com (ή το NSA) απλά δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ισχυρίζεται ότι είναι υπηρεσία "μηδενικής γνώσης".

Τα δεδομένα κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας ως κρυπτογράφηση AES-256-GCM, ο οποίος είναι ασφαλισμένος με ιδιωτικό κλειδί RSA-2048 και τον κωδικό πρόσβασής σας. Το κλειδί PBKDF2 που εκτείνεται με ένα υψηλό αριθμό επαναλήψεων χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους κρυφός κωδικούς ασφαλείας να είναι πιο ασφαλείς.

Τα κρυπτογραφημένα ιδιωτικά κλειδιά αποθηκεύονται στους διακομιστές του Sync.com και μεταφορτώνονται από τις εφαρμογές ή τον πίνακα ιστού μετά από επιτυχή έλεγχο ταυτότητας. Αυτό απαιτεί έναν κωδικό πρόσβασης, αλλά αυτό είναι ένα μονόδρομο με χρήση του Bcrypt και δεν αποθηκεύεται ποτέ. Το Sync.com δεν έχει ποτέ πρόσβαση στο ιδιωτικό σας κλειδί ή στον πραγματικό κωδικό πρόσβασής σας, ο οποίος χρησιμοποιείται για την αποκρυπτογράφηση αρχείων σε τοπικό επίπεδο.

Ο πίνακας ιστού είναι ανοιχτού κώδικα και χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες βιβλιοθήκες κρυπτογραφίας JavaScript. Όπως συμβαίνει και με την κρυπτογραφία όλων των προγραμμάτων περιήγησης, υπάρχει κίνδυνος να προωθηθεί ο κακόβουλος κώδικας από το διακομιστή που θα δεχθεί αυτόματα το πρόγραμμα περιήγησής σας. Υπάρχουν πρόσθετες λεπτομέρειες σε μια λευκή βίβλο και όλα φαίνονται καλά.

Δεν είναι ανοικτή πηγή

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι εκτός από την δικτυακή πύλη του, οι εφαρμογές του Sync.com είναι κλειστές πηγές. Δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξετε ανεξάρτητα ότι τα αρχεία είναι, στην πραγματικότητα, e2e κρυπτογραφημένα πριν μεταφορτωθούν.

Ευκολία στη χρήση

Η εγγραφή με έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικό πρόσβασης σας δίνει πρόσβαση στην δωρεάν υπηρεσία 5GB. Απλώς κατεβάστε και εγκαταστήστε τις εφαρμογές, και ξεκινήστε! Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε ένα premium account από την πύλη ιστού.

Οι υπολογιστές-πελάτες επιφάνειας εργασίας

Μικρές διαφορές μεταξύ των διεπαφών OS (και το γεγονός ότι ο υπολογιστής-πελάτης των Windows έχει κάποιες λειτουργίες ενοποίησης OS, όπως αναφέρθηκε παραπάνω), οι πελάτες Windows και MacOS είναι σχεδόν πανομοιότυποι. Είναι φανταστική υποστήριξη για τους χρήστες Mac που κάνουν αυτή την μία από τις καλύτερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud για χρήστες Mac.

Sync.com για Windows και Mac

Βασικά διατηρούν μόνο τον συγχρονισμό του φακέλου συγχρονισμού με τους συγχρονισμένους φακέλους των άλλων συνδεδεμένων συσκευών και τον ηλεκτρονικό σας χώρο αποθήκευσης. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο προηγμένες λειτουργίες μέσω της δικτυακής πύλης.

ο πίνακας ελέγχου sync.com προωθεί τις ρυθμίσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο Θύμο συγχρονισμού δεν είναι προσβάσιμα μέσω του φακέλου συγχρονισμού επιφάνειας εργασίας - μόνο μέσω της δικτυακής πύλης. Αυτό είναι κάτι σαν ντροπή, καθώς τα χαρακτηριστικά όπως το νέο Smart Sync του Dropbox, το οποίο δείχνει αρχεία στο φάκελο συγχρονισμού, αλλά τα αρχεία μόνο όταν τα χρειάζονται, είναι πολύ βολικά.

Η δικτυακή πύλη

Η δικτυακή πύλη ανοιχτού κώδικα είναι η καρδιά που κερδίζει αυτό το προϊόν και παρέχει πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες του Sync.com. Εδώ μπορείτε εύκολα να ανεβάσετε αρχεία στο Vault, να δημιουργήσετε κοινόχρηστους φακέλους, να παρακολουθήσετε κοινόχρηστα αρχεία και πολλά άλλα.

την πύλη sync.com

Οι εφαρμογές για κινητά

Οι εφαρμογές Android και iOS παρέχουν πρόσβαση σε όλες σχεδόν τις δυνατότητες του Sync.com, όπως η άμεση πρόσβαση στο Vault, η παρακολούθηση κοινής χρήσης και άλλα. Το μόνο πράγμα που θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε λείπει είναι η δυνατότητα δημιουργίας φακέλων κοινόχρηστων ομάδων.

sync.com android app

Τα αρχεία και οι φάκελοι μπορούν να συγχρονιστούν ή να μεταφορτωθούν απλά τοπικά.

Τελικές σκέψεις

Το Sync.com είναι μια πολύ κρύα και εύκολη στη χρήση λύση αποθήκευσης cloud η οποία χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για μέγιστη προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ειδικά οι εφαρμογές του για κινητά είναι πλήρως ανανεωμένες μετά την απογοήτευση μας με τις εφαρμογές SpiderOak μόνο για ανάγνωση. Καταλήξαμε όμως να απενεργοποιήσουμε τις μεταφορτώσεις φωτογραφιών, κάτι που δεν ήταν ιδανικό.

Η εποπτεία σε επίπεδο NSA δεν αποτελεί ανησυχία για τον καθένα, αλλά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε να επιδιωχθεί ότι δεν πρόκειται για υπηρεσία κλειστού τύπου που βασίζεται στον Καναδά.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me