Tutanota κριτική

Tutanota

Όταν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αναπτύχθηκε πίσω στην δεκαετία του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80, ήταν ένα σπάνιο έντυπο επικοινωνίας που χρησιμοποίησε σχεδόν αποκλειστικά ένα μικρό πακέτο μεταδιδακτορικού πανεπιστημίου. Και έτσι η ανάγκη να γίνει ιδιωτική και ασφαλής απλώς ποτέ δεν συνέβη σε κανέναν που εμπλέκεται εκείνη την εποχή.

Γρήγορα προς τα εμπρός περίπου 40 χρόνια σε έναν κόσμο στον οποίο το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχει γίνει ο προεπιλεγμένος τρόπος επικοινωνίας για σχεδόν ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή, με ένα εκπληκτικό 293,6 δισεκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται καθημερινά!

ProPrivacy.com Σκορ
8 από 10

Περίληψη

Αλλά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν είναι πιο ασφαλές ή ιδιωτικό από ό, τι ήταν πίσω στην δεκαετία του '70. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα σε έναν κόσμο όπου οι περισσότεροι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σαρώνουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα των πελατών τους για να τα προβάλουν για μια όλο και πιο στοχοθετημένη διαφήμιση και στις οποίες οι κυβερνήσεις εκτελούν επιχειρήσεις μαζικής επιτήρησης σε κλίμακα που θα κάνει το Big Brother του George Orwell πράσινο με φθόνο.

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Edward Snowden το 2013, το ProtonMail δημιούργησε τη βιομηχανία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσφέροντας μια κρυπτογραφημένη ηλεκτρονική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αφορούσε την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια. Δεν ήρθε πολύς καιρός πριν αρχίσουν να εμφανίζονται άλλες υπηρεσίες, μία από τις σημαντικότερες από τις οποίες είναι η Tutanota.

Γρήγορα στατιστικά στοιχεία

 • Χώρα
  Γερμανία

Τιμολόγηση

Το Tutanota προσφέρει ένα πολύ χρήσιμο δωρεάν σχέδιο, παρόλο που το πρόγραμμά του δεν είναι ακριβό. Υπάρχει επίσης διαθέσιμο ένα πιο ακριβό πρόγραμμα, αλλά αυτό έχει νόημα μόνο για τις επιχειρήσεις και τα συναφή. Εάν αγοράσετε μια ετήσια συνδρομή τότε η Tutanota ρίχνει σε δύο μήνες δωρεάν.

Τιτάνοτα Τιμή

Τα σχέδια μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες σας προσθέτοντας ψευδώνυμα αποθήκευσης και email με διαφορετικό κόστος. Οι μηνιαίες συνδρομές ανανεώνονται αυτόματα από προεπιλογή.

Οι λειτουργίες των επιχειρήσεων, όπως η κοινή χρήση ημερολογίου και η λειτουργία λευκής ετικέτας, είναι επίσης διαθέσιμες, αν και δεν καλύπτονται από την αναθεώρηση. Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί (ΜΚΟ) προσφέρονται με έκπτωση 50%.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με το δωρεάν σχέδιο και να αναβαθμίσετε ανά πάσα στιγμή. Η πληρωμή γίνεται μέσω κάρτας ή PayPal. Οι πληρωμές με κρυπτογράφηση δεν γίνονται δεκτές ακόμα, αλλά βρίσκονται στον χάρτη πορείας του Tutanota.

Χαρακτηριστικά (βασικό σχέδιο Premium)

 • E2e κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε άλλους χρήστες
 • Μπορεί επίσης να στείλει κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e2e και να τα λάβει από μη χρήστες Tutanota
 • Το ολόκληρο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι κρυπτογραφημένο - θέμα, σώμα και συνημμένο
 • Κρυπτογραφημένη αποθήκευση E2e
 • E2e κρυπτογραφημένο βιβλίο διευθύνσεων
 • Χωρίς διαφημίσεις
 • Δεν καταγράφεται η καταγραφή IP
 • Δεν απαιτείται αριθμός τηλεφώνου (αλλά δεν υπάρχει ακόμη ανώνυμη πληρωμή)
 • Ταινίες IP από αποσταλμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Συνημμένα έως 25 Mb
 • Αποθήκευση 1 GB
 • Προσαρμοσμένοι τομείς
 • Απεριόριστη αναζήτηση
 • 5 ψευδώνυμα
 • Κανόνες εισερχομένων με έξυπνα φίλτρα
 • Κρυπτογραφημένο ημερολόγιο
 • Εφαρμογή Web
 • Εφαρμογές Android και iOS
 • Επιτραπέζιοι υπολογιστές για Windows, macOS και Linux (όλα τα beta)
 • Ανοιχτή πηγή
 • Φιλικα προς το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • Ανίχνευση spam
 • Υποστήριξη 2FA
 • Ασφαλής σύνδεση (δείτε παρακάτω)
 • Επαναφορά ασφαλούς επαναφοράς κωδικού πρόσβασης

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το Tutanota δεν χρησιμοποιεί ή υποστηρίζει το PGP, το οποίο μπορεί να είναι ένα σημείο κολλήματος για ορισμένους. Επίσης, δεν υποστηρίζεται η ανάκτηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω SMTP σε προγράμματα-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρίτου μέρους, διότι αυτό δεν εγγυάται κρυπτογράφηση δεδομένων από τελείως προς το τέλος.

Οι ελεύθεροι χρήστες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν προσαρμοσμένους τομείς ή ψευδώνυμα, έχουν πιο περιορισμένες δυνατότητες αναζήτησης και δεν μπορούν να ορίσουν κανόνες εισερχομένων. Από την άλλη πλευρά, οι ελεύθεροι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Tutanota ανώνυμα, δεδομένου ότι τα μόνα σημαντικά δεδομένα που διατηρεί το Tutanota είναι λεπτομέρειες πληρωμής

Ψευδώνυμα

Τα ψευδώνυμα είναι εναλλακτικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνδεδεμένες με το λογαριασμό σας. Μπορείτε να έχετε έως και πέντε ψευδώνυμα στο βασικό σχέδιο πριμοδότησης, με την επιλογή αγοράς περισσότερων.

Προσθήκη ψευδωνύμου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Απεριόριστη αναζήτηση

Μπορεί να αναζητηθεί κάθε πτυχή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένης αναζήτησης πλήρους κειμένου. Η δυνατότητα αναζήτησης ηλεκτρονικών μηνυμάτων σας μπορεί να φαίνεται ασύμμετρη, αλλά η δυνατότητα αναζήτησης κρυπτογραφημένων δεδομένων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όταν είναι ενεργοποιημένη η αναζήτηση, τα δεδομένα ευρετηριάζονται και το ευρετήριο αναζήτησης αποθηκεύεται τοπικά (και μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερη μνήμη στη συσκευή σας).

Κρυπτογραφημένο ημερολόγιο

Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες κατά την απομάκρυνση από υπηρεσίες όπως το Gmail είναι ότι πολλές ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις δεν παρέχουν λειτουργία ημερολογίου. Tutanota, και είναι εύκολο να εισαγάγετε τα υπάρχοντα ημερολόγιά σας χρησιμοποιώντας τα τυπικά αρχεία iCal.

Κρυπτογραφημένο ημερολόγιο

Φιλικα προς το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τα κέντρα δεδομένων Tutanota χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμη ενέργεια.

Υποστηρίζεται 2FA

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων υποστηρίζεται μέσω κλειδιών ασφαλείας U2F (όπως το YubuKey) και μέσω εφαρμογών ελέγχου ταυτότητας TOTP όπως FreeOTP +, καθώς και OTP, Authenticator και Authy.

Ασφαλής σύνδεση

Η ασφαλής σύνδεση είναι μια κρυπτογραφημένη φόρμα επικοινωνίας που επιτρέπει στους επισκέπτες ενός ιστοτόπου να επικοινωνούν με τους ιδιοκτήτες τους εμπιστευτικά. Παρόλο που αυτή η κριτική επικεντρώνεται στο Tutanota ως προσωπική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ δροσερό για να μην αναφέρουμε.

Ιδιωτικότητα και ασφάλεια

Δικαιοδοσία

Η Tutanota και οι διακομιστές της εδρεύουν στη Γερμανία. Αυτή είναι μια χώρα που είναι γνωστή για τους ισχυρούς νόμους περί απορρήτου δεδομένων και το 2018 ήταν η πρώτη χώρα που ευθυγράμμισε πλήρως τη νομοθεσία της για την προστασία των δεδομένων με το GDPR.

Παρ 'όλα αυτά, έχει θεσπίσει το τώρα άκυρα για λόγους ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΕΕ για τη διατήρηση δεδομένων στην τοπική νομοθεσία. Αυτό τέθηκε σε ισχύ το 2016 και απαιτεί από όλους τους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου να διατηρούν τα μεταδεδομένα των χρηστών για διάστημα έως 10 εβδομάδων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Tutanota, ο νόμος αποκλείει ρητά τις επικοινωνίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Γερμανία είναι στενός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, με την NSA να εδράζει την ευρωπαϊκή έδρα της στη χώρα. Το 2016 Νομοθεσία Συγκέντρωσης Πληροφοριών εξουσιοδότησε τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) εκτεταμένες εξουσίες για την παρακολούθηση όλων των διαδικτυακών μεταφορών που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι χάρη στη χρήση ασφαλούς κρυπτογράφησης από το Tutanota, ακόμη και αν υποκλοπώνται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε εκτίθεται μόνο πολύ μικρό ποσό μεταδεδομένων.

Αρχεία καταγραφής

Το Tutanota δεν καταγράφει τις διευθύνσεις IP (εκτός εάν απαιτείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις από το νόμο). Διαγράφει επίσης διευθύνσεις IP από τα αποσταλμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αν και εξακολουθεί να βλέπει τον αποστολέα, τον παραλήπτη και όταν αποστέλλεται το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραλήπτη θα μπορεί επίσης να δει αυτά τα μεταδεδομένα. Εκτός από αυτό, όλα τα δεδομένα κρυπτογραφούνται αυτόματα τόσο στο γραμματοκιβώτιο όσο και στα απεσταλμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό περιλαμβάνει θέμα, περιεχόμενο και συνημμένα.

Η Tutanota παρακολουθεί σαφώς τις συνδρομές και τις λεπτομέρειες πληρωμής για τους πελάτες που πληρώνουν.

Ανοιχτή πηγή

Η εφαρμογή Ιστού και οι πελάτες της Tutanota είναι όλα πλήρως ανοιχτά. Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει τα προσόντα για να το κάνει μπορεί να εξετάσει τον κώδικα και να το ελέγξει για αδυναμίες και σκόπιμα backdoors.

Το backend του Tutanota δεν είναι ανοικτού κώδικα, αν και αυτό σχεδιάζεται για το μέλλον. Αυτό έχει προσκαλέσει την κριτική, αλλά θα πρέπει να τονιστεί ότι η κρυπτογράφηση εκτελείται από την πλευρά του πελάτη, οπότε δεν πρέπει να έχει σημασία τι συμβαίνει στην πλευρά του διακομιστή.

Η Tutanota δηλώνει ότι η εφαρμογή της στο διαδίκτυο ελέγχθηκε ανεξάρτητα από την Syss GmbH (τρόπος πίσω το 2011), αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτό, πόσο μάλλον μια πραγματική έκθεση των ευρημάτων της. Για ό, τι αξίζει, οι εφαρμογές είναι μόνο περιτυλίγματα για την εφαρμογή Ιστού.

Τεχνική ασφάλεια

Όλη η κρυπτογράφηση εκτελείται από την πλευρά του πελάτη προτού εγκαταλείψει τη συσκευή σας, πράγμα που σημαίνει ότι το Tutanota προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (e2ee).

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ των χρηστών Tutanota κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας "μια τυποποιημένη, υβριδική μέθοδο που αποτελείται από έναν συμμετρικό και έναν ασύμμετρο αλγόριθμο." Αυτά είναι τα AES-128 και RSA-2048, αντίστοιχα.

Σε μια εποχή σχεδόν πανταχού παρούσα AES-256 κρυπτογράφηση συμμετρικού κλειδιού η χρήση του AES-128 μπορεί να αυξήσει το περίεργο φρύδι. Αλλά είναι κρυπτογραφικά ασφαλές και ένα ισχυρότερο κλειδί χρονοδιαγράμματος το καθιστά αδιαμφισβήτητα πιο ασφαλής από το AES-256.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε χρήστες εκτός Tutanota κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας το AES-128. Οι κωδικοί πρόσβασης έχουν κατακερματιστεί χρησιμοποιώντας bcrypt και SHA256. Οι συνδέσεις με τους διακομιστές Tutanota εξασφαλίζονται με χρήση του TLS. Μπορείτε να βελτιώσετε περαιτέρω την ασφάλεια των συνδέσεων TLS εγκαθιστώντας το πρόσθετο του προγράμματος περιήγησης DANE.

Όλα αυτά ακούγονται πολύ ασφαλή, παρόλο που ένα πρόβλημα με την κρυπτογραφία όλων των προγραμμάτων περιήγησης είναι ότι είναι ευάλωτα σε κακόβουλο κώδικα που πιέζεται από συμβιβασμένους διακομιστές. Δεδομένου ότι οι αυτόνομοι πελάτες είναι βασικά περιτυλίγματα για τη διεπαφή ιστού, υποθέτουμε ότι αυτό ισχύει και για αυτούς.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΩΔΙΚΟΥ

Είναι ενδιαφέρον ότι, για μια υπηρεσία e2ee, μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας χρησιμοποιώντας έναν κωδικό ανάκτησης. Αυτός ο κωδικός ανάκτησης μπορεί να προβληθεί μόνο με την εγγραφή σας στο κρυπτογραφημένο γραμματοκιβώτιο και συνιστάται να το αποθηκεύσετε εκτός σύνδεσης κάπου.

Ο ιστότοπος Tutanota παρέχει μια τεράστια ποσότητα πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων καλών Συχνών Ερωτήσεων και πολλών εύκολων στη χρήση οδηγών εγκατάστασης. Οι Premium χρήστες μπορούν επίσης να ζητήσουν βοήθεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ευκολία στη χρήση

Εκτός από την κονσόλα Ιστού, το Tutanota προσφέρει εφαρμογές για Android, iOS, Windows, macOS και Linux.

Η κονσόλα ιστού

Η καρδιά ξυλοδαρμό του Tutanota είναι η κονσόλα του στο web, όπου μπορείτε να κάνετε όλα τα πράγματα που κανονικά θα περιμένατε από έναν πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έρχεται ακόμη και με προαιρετική σκοτεινή λειτουργία!

Η κονσόλα ιστού

Οι Premium χρήστες μπορούν να διαμορφώσουν εξελιγμένους κανόνες Inbox.

Οι κανόνες εισερχομένων στέλνουν αποδέκτη

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται σε άλλους χρήστες του Tutanota είναι κρυπτογραφημένα χωρίς κρυπτογράφηση e2e. Από προεπιλογή, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται σε χρήστες εκτός του Tutanota είναι επίσης κρυπτογραφημένα και ασφαλισμένα με κωδικό πρόσβασης της επιλογής σας. Ένα ωραίο άγγιγμα είναι ότι μπορείτε να στείλετε το μήνυμα ειδοποίησης σε μια ευρεία γκάμα γλωσσών.

Emaiil ρυθμίσεις κρυπτογράφησης

Ο παραλήπτης λαμβάνει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχει μόνο ένα σύνδεσμο προς το περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να ανοίξει μόνο με τον κωδικό πρόσβασης που καθορίσατε. Φυσικά, θα πρέπει να γνωστοποιήσετε αυτόν τον κωδικό στον παραλήπτη μέσω άλλων καναλιών.

στέλνοντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η γραμμή θέματος είναι κρυμμένη, όπως και όλο το κείμενο και τα συνημμένα. Δεν εμφανίζεται επίσης η διεύθυνση IP του αποστολέα. Η αποστολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν χρήστη εκτός του Tutanota δημιουργεί για αυτούς ένα νέο κρυπτογραφημένο γραμματοκιβώτιο, το οποίο έχουν πρόσβαση μόνο με τον κωδικό πρόσβασης που έχει συμφωνηθεί.

Εισερχόμενα tutanota

Από μέσα στο ιδιωτικό τους γραμματοκιβώτιο οι μη χρήστες Tutanota μπορούν να απαντήσουν στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και αυτές οι απαντήσεις θα είναι ασφαλώς κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο!

Αυτή είναι μια κομψή λύση για την αποστολή κρυπτογραφημένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε οποιονδήποτε, για να πούμε ότι είναι πολύ πιο εύκολη από το PGP είναι μια σοβαρή υποτίμηση. Πράγματι, αυτό το χαρακτηριστικό θέτει το Tutanota εκτός από κάθε άλλη ιδιωτική και ασφαλή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκεί έξω.

Αν και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μη χρήστες στέλνονται εμπιστευτικά από προεπιλογή, είναι δυνατή η αποστολή τακτικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων απλού κειμένου, όταν απαιτείται.

Οι εφαρμογές για κινητά

Οι εφαρμογές Android και iOS είναι βασικά πανομοιότυπες, παρόλο που υπάρχει διαθέσιμη βελτιστοποιημένη έκδοση για το iPad. Αυτά είναι πραγματικά απλά περιτυλίγματα για την κονσόλα Ιστού, και έτσι παρέχεται το πλήρες φάσμα των διαθέσιμων λειτουργιών μέσω της διεπαφής ιστού (συμπεριλαμβανομένου του ημερολογίου).

τις εφαρμογές για κινητά

Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες από τα καταστήματα Google και Android, αν και οι χρήστες Android μπορούν επίσης να κάνουν λήψη μιας δωρεάν έκδοσης της εφαρμογής από το F-Droid. Ομορφη.

Οι εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές

Οι εφαρμογές για υπολογιστές Windows, MacOS και Linux είναι επίσημα χαρακτηρισμένες ως beta. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν κάποια σφάλματα που πρέπει να σβήνουν και μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλή όσο η κονσόλα ιστού ή οι εφαρμογές για κινητά.

Τούτου λεχθέντος, είναι ευθείες θύρες της κονσόλας Ιστού χρησιμοποιώντας Electron, αντί να είναι πραγματικοί εγγενείς πελάτες. Επομένως, δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά που μπορεί να πάει στραβά.

apps για Windows

Τελικές σκέψεις

Tutanota είναι μια καλή εμφάνιση και πλήρως εξοπλισμένη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κάνει ό, τι κάνει ό, τι θέλει το Gmail, χωρίς να σας κατασκοπεύει ή να σας στοχεύει με διαφημίσεις. Καμία υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα πρέπει να θεωρείται ασφαλής ως εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το σήμα, αλλά το Tutanota είναι αρκετά ασφαλές.

Το ελεύθερο σχέδιο του Tutanota είναι πολύ χρήσιμο, αν και σε περίπου ένα δολάριο το μήνα, υπάρχει μικρή δικαιολογία για να μην υποστηριχθεί το Tutanota με αναβάθμιση στο σχέδιο Premium. Η έλλειψη οποιουδήποτε είδους υποστήριξης PGP μπορεί να είναι ένα σημείο κολλήματος για μερικούς, αλλά το PGP είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί. Τόσο σκληρά, στην πραγματικότητα, ότι σχεδόν κανείς δεν το χρησιμοποιεί.

Ανάσπαση PGP, Tutanota σάς επιτρέπει να στέλνετε ασφαλή και ιδιωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τρόπο που ο καθένας θα μπορεί να ανοίξει και να απαντήσει. Αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο επίτευγμα. Εκτός αν χρειάζεστε απολύτως PGP τότε δεν υπάρχει τίποτα να μην σας αρέσει για το Tutanota.

Δεν είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η Γερμανία είναι το καλύτερο μέρος για να βασιστεί μια τέτοια υπηρεσία και ότι η δυνατότητα να πληρώνει ανώνυμα με κρυπτοσυχνότητες δεν μπορεί να έρθει αρκετά σύντομα, αλλά γενικά είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από την υπηρεσία. Θα χαρούμε να το συστήσουμε.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me