VFEmail κριτική

VFEmail

Το VFEmail είναι ένας ασφαλής πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ιδρύθηκε το 2001. Πρόκειται για μια μικρή ανεξάρτητη υπηρεσία που ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στους χρήστες της μέχρι να υποστεί καταστροφική αποτυχία το Φεβρουάριο του 2020. Εκείνη την εποχή ένας χάκερ διείσδυσε την υπηρεσία και διαγράψει κάθε server και backup του VFEmail. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες έχασαν πρόσβαση στα εισερχόμενά τους και ολόκληρο το περιεχόμενο του λογαριασμού τους - συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων, των επαφών, των συνημμένων και των αποθηκευμένων αρχείων.

Μετά την επίθεση, αναφέρθηκαν αναφορές ότι η υπηρεσία πιθανότατα δεν θα επιστρέψει ποτέ. Ωστόσο, από αυτή τη στιγμή, φαίνεται να λειτουργεί και οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν δωρεάν ή να πληρώσουν ένα premium λογαριασμό.

ProPrivacy.com Σκορ
8 από 10

Περίληψη

Το ερώτημα εάν είναι σωστό να συνάψει μια συνδρομή - ή ακόμα και να κάνει χρήση του ελεύθερου σχεδίου - είναι δίκαιο. Εξάλλου, δεν είναι κατανοητό γιατί κάποιος αποφάσισε να επιτεθεί και να καταστρέψει την υπηρεσία (δεν υπήρχε λύτρα, όπως συμβαίνει συχνά με αυτές τις επιθέσεις). Με αυτό το πνεύμα, το άνοιγμα ενός λογαριασμού VFEmail φαίνεται επικίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ολόκληρου του εισερχόμενου ταχυδρομείου σας.

Παρά τις προφανείς ανησυχίες - η υπηρεσία λειτουργεί και πάλι. Έτσι, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλύτερο να ελέγξουμε αν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε αν αξίζει να το εξετάσουμε.

Πόσο κοστίζει το VFEmail;?

Το VFEmail επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν δωρεάν την υπηρεσία τους. Το δωρεάν πρόγραμμα συνδρομής "Χαλκός" παρέχει στους χρήστες 10 ΜΒ χώρου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. η οποία είναι μια πολύ περιορισμένη ποσότητα αποθηκευτικού χώρου. Ωστόσο, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες όπως ένα ημερολόγιο, ένα σημειωματάριο, ένας διαχειριστής εργασιών, ένα βιβλίο διευθύνσεων για επαφές και ένας φάκελος για τη μεταφόρτωση και την αποθήκευση αρχείων. Ο χαλκός έρχεται επίσης με λειτουργίες SMTP / POP / IMAP και απεριόριστες διαθέσιμες διευθύνσεις. Ωστόσο, οι ελεύθεροι χρήστες θα πρέπει να υποστούν ορισμένες διαφημίσεις μέσα στην διεπαφή webmail. Επιπλέον, οι ελεύθεροι χρήστες περιορίζονται στην αποστολή 10 ηλεκτρονικών μηνυμάτων την ημέρα.

Ένας λογαριασμός premium μπορεί να αγοραστεί είτε σε χάλκινο, ασήμι, χρυσό, ή λευκόχρυσο. Το Bronze παρέχει τα πάντα από το Copper plus: κρυπτογράφηση PGP, εμπειρία χωρίς διαφημίσεις, κάλυψη IP, 3 μόνιμα ψευδώνυμα, φιλτράρισμα από την πλευρά του διακομιστή. Ο χαλκός κοστίζει ένα εφάπαξ τέλος μόλις 24,95 δολαρίων και παρέχει 1 GB χώρου αποθήκευσης.

Ένας λογαριασμός Silver επεκτείνει αυτό που παίρνετε με το Bronze για να συμπεριλάβετε 3 Gb αποθήκευσης, 400 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ημερησίως, 8 μεταβλητά ψευδώνυμα, ένα σύστημα πρόκλησης-απόκρισης που επαληθεύει τον αποστολέα είναι πραγματικό, ένα γραμματοκιβώτιο που δεν φιλοξενείται στην Ολλανδία και δύο προσαρμοσμένους τομείς της επιλογής σας. Το ασήμι κοστίζει 15 δολάρια το χρόνο.

Ένας χρυσός λογαριασμός κοστίζει 30 δολάρια το χρόνο και βελτιώνει τον λογαριασμό Silver προσθέτοντας 12 μεταβλητά ψευδώνυμα, 5 προσαρμοσμένους τομείς, 5 λογαριασμούς χρηστών, μια δυνατότητα Mendator Metadata που αυτόματα "ξαναγράφει τη διεύθυνση του αποστολέα σας για να προστατεύσει το απόρρητό σας από τη συλλογή των ημερολογίων" μια λειτουργία μαύρης λίστας και συγχρονισμό IMAP για δύο πλήρεις θυρίδες IMAP. Ο χρυσός λογαριασμός έρχεται με χωρητικότητα αποθήκευσης 5 GB, απεριόριστο εύρος ζώνης και μια ποσόστωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 600 μηνυμάτων ανά ημέρα.

Τέλος, το Platinum - το οποίο κοστίζει 50 δολάρια ετησίως - παρέχει το ίδιο με το Χρυσό αλλά με 15 μεταβλητά ψευδώνυμα, 15 προσαρμοσμένους τομείς, 15 μεμονωμένους λογαριασμούς, 750 μηνύματα ημερησίως και 20 Gb αποθήκευσης.

Χαρακτηριστικά

 • Συμβατότητα SMTP / POP / IMAP για συγχρονισμό λογαριασμών email
 • Απεριόριστες προσωρινές διαθέσιμες διευθύνσεις
 • Ψευδώνυμα
 • Προσαρμοσμένοι τομείς
 • Ημερολόγιο
 • Αποθήκευση αρχείων
 • Επαφές
 • Anti-Spam
 • Κρυπτογράφηση PGP
 • Λίστα μαύρης λίστας
 • Έως 20 Gb αποθήκευσης

Μυστικότητα

Το VFEmail δεν απαιτεί από τους χρήστες να παρέχουν οποιοδήποτε είδος αναγνώρισης για να εγγραφούν. Δεν χρειάζεται ξεχωριστό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αριθμός τηλεφώνου, που σημαίνει ότι μπορείτε να εγγραφείτε χρησιμοποιώντας VPN ή Tor και να αποκτήσετε ιδιωτικότητα ή ανωνυμία από την υπηρεσία κατά την εγγραφή.

Προκειμένου να κρυπτογραφηθούν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το PGP, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια συνδρομή, η οποία, υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις (λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη απόκρουση της) είναι πιθανότατα άδικο. Ένας δωρεάν λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν πρόκειται να παράσχει καμία διάταξη για την αποστολή ασφαλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, αποθηκεύει όλα τα κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ηρεμία.

Το ίδιο ισχύει και για τον καθαρισμό διεύθυνσης IP. Αυτή η λειτουργία και η μοναδική τεχνική της παραφυσικά μεταδεδομένων του VFEmail διατίθενται μόνο σε πληρωμένους λογαριασμούς. Αυτή η θορυβοποίηση χρησιμοποιεί ένα σύστημα για να αποκρύψει τη διεύθυνση και να κάνει πιο δύσκολο (αλλά όχι αδύνατο) να το καταλάβει.

Ελέγξαμε την πολιτική απορρήτου και με χαρά διαπιστώσαμε ότι η υπηρεσία δεν καταγράφει συγκεκριμένα δεδομένα σχετικά με τους χρήστες όταν συνδέονται και χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Ωστόσο, η εταιρεία επισημαίνει ότι οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί το PGP μέσω της διασύνδεσης webmail του και όχι ενός αυτόνομου πελάτη κινδυνεύει και ότι θα συμμορφωθεί με τυχόν νομικά αιτήματα της αμερικανικής κυβέρνησης για πρόσβαση στους διακομιστές και στους λογαριασμούς χρηστών.

Ασφάλεια

Η εταιρεία φαίνεται να παρέχει ασφαλή TLS / SSL (HTTPS) για επικοινωνία με τους διακομιστές της, αν και σύμφωνα με τα Qualys SSL Labs, η εταιρεία βαθμολογεί μόνο ένα B. Αυτό είναι ένα χαμηλό αποτέλεσμα σε σύγκριση με την πλειοψηφία των κορυφαίων υπηρεσιών email . Ο λόγος που δίνει η Qualys είναι ότι ο "εξυπηρετητής υποστηρίζει αδύναμες παραμέτρους ανταλλαγής κλειδιών Diffie-Hellman (DH)."

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι όσο μπορούμε να πούμε ότι οι σουίτες κρυπτογράφησης φαίνονται ωραία. Και επειδή η DH χρησιμοποιείται μόνο για το FS (όχι για να εξασφαλίσει το ίδιο το χρηματιστήριο, οπότε το Logjam δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα). δεν είμαστε σίγουροι γιατί ο Qualys είναι τόσο σκληρός.

Το γεγονός ότι η επιχείρηση υπέστη πρόσφατα κρίσιμη απόπειρα - που επέτρεψε σε έναν εισβολέα να διαγράψει όλα τα στοιχεία που η επιχείρηση είχε αποθηκεύσει στους διακομιστές της - είναι ένα ανησυχητικό σημάδι όσον αφορά την ασφάλεια. Επιπλέον, η αποδοχή της επιχείρησης ότι τα δεδομένα σχετικά με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της είναι πιθανώς ευάλωτα σε επίθεση από έναν εξελιγμένο ηθοποιό, όπως ο NSA, είναι πιθανόν αρκετός για να απομακρύνει πολλούς ανθρώπους (αν και τουλάχιστον αποδεικνύει ότι η επιχείρηση είναι ειλικρινής).

Η χρήση αυτού του παροχέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω ενός πελάτη τρίτου μέρους με PGP είναι σίγουρα πολύ πιο ασφαλής και σημαίνει ότι (εφ 'όσον είστε πρόθυμοι να διακινδυνεύσετε χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία που πρόσφατα χάραξε) θα πρέπει να είναι ασφαλής.

Ένα client-roundcube είναι επίσης διαθέσιμο και οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν το Mailvelope με αυτή την επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατή η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δωρεάν με κρυπτογράφηση PGP αν γνωρίζετε πώς να πάρετε το Mailvelope σε λειτουργία με roundcube (πολύ εύκολο). Μόλις το εγκαταστήσετε, θα μπορείτε να μοιράζεστε και να λαμβάνετε δημόσια κλειδιά, να τα εισάγετε στο κλειδί και να χρησιμοποιείτε το εικονίδιο φακέλου από το email στο client-roundcube για να κρυπτογραφήσετε και να αποκρυπτογραφήσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασής σας.

αποκρυπτογραφήστε τον κωδικό πρόσβασης

Ωστόσο, παρά αυτή τη χρήσιμη λειτουργικότητα (που δεν είναι τίποτα ξεχωριστό επειδή το Mailvelope είναι συμβατό με τους περισσότερους παρόχους email τρίτων) φαίνεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι που σχετίζονται με το VFEmail για να μπορέσει να το συστήσει αυτοπεποίθηση.

Ευκολία στη χρήση

Η εκκίνηση ενός λογαριασμού με το VFEmail είναι εύκολη και μπορεί να γίνει χωρίς την παράδοση προσωπικών πληροφοριών. Για δωρεάν, οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση σε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κρυπτογράφηση σε κατάσταση ηρεμίας, αλλά χωρίς ενσωματωμένη λειτουργικότητα PGP.

Διαπιστώσαμε ότι η διασύνδεση webmail είναι εύκολη και οι ελεύθεροι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ημερολόγιο, ένα βιβλίο διευθύνσεων, μια λειτουργία εργασιών, σημειώσεις και έναν διαχειριστή αρχείων για την ασφαλή μεταφόρτωση και αποθήκευση αρχείων στους διακομιστές του.

εισαγωγή επαφών

Η εισαγωγή επαφών μπορεί να γίνει από το βιβλίο διευθύνσεων και οι χρήστες μπορούν να εισάγουν μέσω αρχείου CSV από οποιονδήποτε άλλο πάροχο.

εισαγωγή επαφών

Η εγγραφή σε οποιοδήποτε από τα αμειβόμενα σχέδια επιτρέπει στους χρήστες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τον πελάτη με κρυπτογράφηση PGP μέσα από τη διεπαφή webmail. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση PGP μέσω ενός ανεξάρτητου πελάτη χρησιμοποιώντας POP ή IMAP (ακόμα και στον δωρεάν λογαριασμό). Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να χειρίζονται τα κλειδιά τους τοπικά και να χρησιμοποιούν την υπηρεσία με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Στους χρήστες δίνεται επίσης η δυνατότητα να συνδεθούν και να χρησιμοποιήσουν μια έκδοση RoundCube της διασύνδεσης webmail. Πρόκειται για έναν πελάτη webmail ανοιχτού κώδικα, τον οποίο προτιμούν πολλοί χρήστες με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

διεπαφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με στρογγυλά κύματα

Δεν κρυπτογραφείται κρυπτογράφηση PGP στο client-roundcube, οπότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Mailvelope για να στείλετε κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο PGP (και οι χρήστες μπορούν να το κάνουν δωρεάν).

Εξυπηρέτηση πελατών

Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών είναι διαθέσιμη μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και παρά την προσπάθεια δύο φορές δεν μπορέσαμε να λάβουμε οποιαδήποτε απάντηση από την εταιρεία. Αυτό είναι ένα κακό σημάδι που πιθανόν αποδεικνύει ότι παρόλο που η υπηρεσία λειτουργεί και πάλι, δεν είναι σωστά στελεχωμένη από το χάος που υπέστη το Φεβρουάριο.

Ο ιστότοπος έχει έναν αριθμό οδηγών και ερωτήσεων. Ωστόσο, χωρίς να είναι σε θέση να εξακριβώσει αν η επιχείρηση είναι πεπεισμένη ότι έχει καλύψει οποιαδήποτε ευπάθεια επέτρεψε την εκμετάλλευσή της, είναι πολύ δύσκολο να συστήσει αυτή την υπηρεσία.

Συνιστούμε γενικά να μην χρησιμοποιείτε αυτήν την υπηρεσία - ακόμη και αν είστε αρκετά τεχνικός για να το χρησιμοποιήσετε χωρίς την ανάγκη επικοινωνίας με την επιχείρηση.

VFEmail συμπέρασμα

Συνολικά, διαπιστώσαμε ότι αυτός ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν σχετικά εύκολος στη χρήση και αν δεν είχε υποστεί πρόσφατα καταστροφική ατυχία, θα ήταν πιθανώς μια υπηρεσία που θα μπορούσαμε να προτείνουμε σε οποιονδήποτε θέλει να απομακρυνθεί από το Google ή άλλες επεμβατικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια, το πρόσφατο hack δημιουργεί καμπάνες συναγερμού και το γεγονός ότι είναι εγκατεστημένο στις ΗΠΑ - και αναγνωρίζει ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές των ΗΠΑ εάν εκδώσει ένταλμα - είναι προβληματική. Ακόμη και η αποθήκευση δεδομένων στους ολλανδικούς διακομιστές της δεν αποτελεί πλέον ασφαλή επιλογή λόγω της έκβασης της υπόθεσης Microsoft VS USA.

Εν κατακλείδι, βλέπουμε πάρα πολλές τρύπες σε αυτήν την υπηρεσία για να μπορέσουμε να το προτείνουμε αυτήν τη στιγμή. Όποιος αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το VFEmail πρέπει να γνωρίζει ότι τα δεδομένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του θα μπορούσαν να διακινδυνεύσουν είτε την ανεπιθύμητη διείσδυση είτε την πιθανή απώλεια δεδομένων λόγω άλλης αδράνειας.

Επιπλέον, η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φαίνεται να είναι εντελώς μη επανδρωμένη. Και, είναι αδύνατο να πάρει κανείς για να πάρει απαντήσεις γύρω από την κατάσταση της υπηρεσίας μετά την πρόσφατη αμυχή του. Λαμβάνοντας υπόψη τι υπάρχει διαθέσιμο αλλού σε παρόμοια τιμή, πρέπει να σας προτείνουμε να ψάξετε αλλού για έναν καλύτερο πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me