4 βασικά εργαλεία που χρειάζεστε για να παραμείνετε ιδιωτικά σε απευθείας σύνδεση – τα καλύτερα εργαλεία απορρήτου

Οι πολίτες σε όλο τον κόσμο ξυπνούν για το γεγονός ότι η ψηφιακή τους ιδιωτικότητα είναι υπό επίθεση. Βλέπουμε αυτό που είναι γνωστό ως "ερπυσμός της λειτουργίας". τη σταδιακή διεύρυνση της χρήσης τεχνολογιών πέραν των σκοπών για τους οποίους προορίζονταν αρχικά.

Ο Παγκόσμιος Ιστός σχεδιάστηκε για να είναι ένας χώρος συνεργασίας, όπου οι χρήστες θα μπορούσαν να επικοινωνούν μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών. Έχει εξελιχθεί για να είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Βυθίζεται στον κοινωνικό μας ιστό και έχει γίνει μια επέκταση του φυσικού μας κόσμου.

Αλλά τα δικαιώματα που απολαμβάνουμε στον φυσικό κόσμο δεν επεκτείνονται στην ψηφιακή μας ζωή.

Το απόρρητο είναι ένα καταρτισμένο και θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα Το δικαίωμα αυτό διατυπώνεται σε όλες τις σημαντικές διεθνείς και περιφερειακές διακηρύξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα:

 • Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (UDHR) 1948, άρθρο 12
 • Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα (ICCPR) 1966, άρθρο 17
 • Αμερικανική Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, άρθρο 11
 • Αμερικανική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων του Ανθρώπου, άρθρο 5
 • Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, άρθρο 8

Στην πραγματικότητα, περισσότερες από 130 χώρες έχουν συνταγματικές δηλώσεις σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής, σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Παρά την σχεδόν καθολική αποδοχή ότι η ιδιωτικότητα είναι ένα δικαίωμα που έχει την ίδια πίστη με την ίδια τη ζωή, πολλοί από εμάς παραμένουν ακρωτηριωμένοι με την επίμονη διάβρωσή της. και οι ίδιες οι υπηρεσίες που χρεώνουμε με την προστασία των τρόπων ζωής μας είναι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την κατάργησή τους.

Στο ProPrivacy, λέμε ότι αρκεί αρκετό. Είναι καιρός για εμάς, τους ανθρώπους, να αναλάβουμε [παροιμιώδη] όπλα και να αγωνιστούμε για τη σωστή μας ψηφιακή ιδιωτικότητα. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε στον αγώνα, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

"Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε το Διαδίκτυο ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Αυτό σημαίνει εξασφάλιση οικονομικά προσιτής πρόσβασης για όλους, εξασφάλιση της παράδοσης πακέτων διαδικτύου χωρίς εμπορικές ή πολιτικές διακρίσεις και προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ελευθερίας των χρηστών του Διαδικτύου, ανεξάρτητα από το πού ζουν." ~ Sir Tim Berners-Lee

Ποιος προστατεύω το απόρρητό μου?

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τέσσερις άμεσες απειλές για την ψηφιακή ιδιωτικότητα σήμερα:

Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας

Ό, τι κάνετε online δρομολογείται μέσω του παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου (ISP). Αυτό σημαίνει ότι έχουν αρχεία καταγραφής κάθε τοποθεσίας που επισκέπτεστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν μια δεύτερη σκέψη εκτός αν κάνουν κάτι που είναι νομικά ή ηθικά αμφισβητήσιμο.

Εκείνοι που απορρίπτουν την παρακολούθηση ISP υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν «τίποτα να κρύψουν» εξετάζουν την ιδιωτική ζωή μέσω του λάθους του τηλεσκοπίου. Δεν θα έπρεπε όλοι να χτυπάμε το δικαίωμά μας στην ιδιωτική ζωή εξαιτίας μερικών κακών ηθοποιών. Και δεν πρέπει να φοβόμαστε να είμαστε οι αληθινοί μας εαυτοί σε απευθείας σύνδεση επειδή φοβόμαστε ότι θα μπορούσαν να πέσουν έξω από το φάσμα της «κανονικής συμπεριφοράς»,.

Η κυβέρνησή σας

Η αδυναμία μας να αναγνωρίσουμε ότι οι κυβερνήσεις μας απειλούν άμεσα την ψηφιακή μας ιδιωτικότητα είναι ίσως η μεγαλύτερη ντροπή του χεριού και το σιωπηλό σκάνδαλο σε μια γενιά. Ακόμη και μετά τις αποκαλύψεις του Snowden, οι οποίες αποκάλυψαν λεπτομέρειες μιας παγκόσμιας συσκευής επιτήρησης, των οποίων όμοιοι είχαν προηγουμένως θεωρηθεί αδύνατοι, ο μέσος πολίτης δεν έβαζε καθόλου τη σκέψη.

Γνωρίζουμε τώρα τα γεγονότα - κάθε κλήση που κάνουμε, κάθε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που στέλνουμε, κάθε ιστότοπο που επισκέπτεται συλλέγεται ενδεχομένως από κυβερνητικές υπηρεσίες. και όμως καθόμαστε αδρανώς από.

Εμπορικοί φορείς

Ο ιστός κυριαρχείται από μια χούφτα ισχυρών εταιρειών. Υπάρχουν 63.000 αναζητήσεις Google που πραγματοποιούνται κάθε δευτερόλεπτο. σχεδόν 2,4 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες στο Facebook, κοντά στο ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτές οι υπηρεσίες έχουν γίνει αναβαθμισμένες στο κοινωνικό μας make up επειδή εκπληρώνουν μια ανάγκη, το κάνουν πολύ καλά ... και είναι δωρεάν στο σημείο χρήσης. Το μόνο που ζητούν σε αντάλλαγμα είναι η απεριόριστη πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.

Και είναι ένα εμπόριο που οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε, γιατί ας το αντιμετωπίσουμε, οι υπηρεσίες αυτές αναμφίβολα εμπλουτίζουν την ψηφιακή μας ζωή - και αν πρέπει να δώσουμε κάποιο από τα δικαιώματά μας στην ιδιωτική ζωή κατά τη διαδικασία - έτσι να είναι. σωστά?

Οι χάκερ

Οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν εξελιγμένα προγράμματα μαζικής επιτήρησης. Οι εμπορικές οντότητες χρησιμοποιούν τα cookies και τα δεδομένα που τους παρέχουμε πρόθυμα σε αντάλλαγμα για πρόσβαση στις υπηρεσίες τους.

Στη συνέχεια, υπάρχουν κακοί ηθοποιοί που είναι πολύ πιο συναλλακτικοί, αλλά εξίσου επιθετικοί, στην προσέγγισή τους στην ιδιωτικότητα. Όλα τα προσωπικά σας δεδομένα, είτε πρόκειται για το όνομά σας, το όνομα του κατοικίδιου ζώου σας είτε ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας, έχουν αξία σε κάποιον.

Τα εργαλεία που χρειάζεστε για να προστατεύσετε το απόρρητό σας

Το ProPrivacy στοχεύει να εξοπλίσει τους χρήστες του Διαδικτύου με τα εργαλεία και τις γνώσεις που χρειάζονται για να διατηρήσουν την ιδιωτική τους ζωή σε απευθείας σύνδεση. Παρακάτω παραθέτουμε τα πέντε πρώτα εργαλεία μας για την προστασία του ψηφιακού απορρήτου σας.

Όχι κάθε εργαλείο μπορεί να προστατεύσει το απόρρητό σας από κάθε απειλή, αλλά χρησιμοποιείται σε συνδυασμό μεταξύ τους, μπορείτε να μειώσετε δραματικά το online αποτύπωμα σας και να κάνετε ένα βήμα προς την αποκατάσταση της ψηφιακής ιδιωτικής σας ζωής.

 1. Ένα καλό VPN

  Από όλα τα εργαλεία που θα πρέπει να έχετε στο οπλοστάσιο απορρήτου, ένα VPN πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Τα δίκτυα VPN ή τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα έχουν σχεδιαστεί για την κρυπτογράφηση ολόκληρης της επισκεψιμότητας ιστού και την κάλυψη της διεύθυνσης IP.

  Αυτό εμποδίζει τόσο τον ISP όσο και κυβερνητικούς οργανισμούς να παρακολουθούν την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα. Σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να αποφύγετε τα μπλοκ ιστοτόπων και άλλες μορφές λογοκρισίας.

  Μπορείτε εύκολα να «παραπλανήσετε» την τοποθεσία σας, αποκτώντας πρόσβαση σε υπηρεσίες που δεν είναι διαθέσιμες στην περιοχή σας.

  Το ProPrivacy (πρώην BestVPN.com) ήταν ο πρώτος δικτυακός τόπος αναθεώρησης VPN στην αγορά. Διαθέτουμε κορυφαία εργαλεία σύγκρισης για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το σωστό VPN για τις ανάγκες σας. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τις καλύτερες Υπηρεσίες VPN 2020 για να βρείτε ένα VPN.

 2. Ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης

  Τα προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome, Edge και το Safari συλλέγουν δεδομένα χρηστών ενεργά και επιθετικά. Τέλος, ανήκουν στην Google, τη Microsoft και την Apple. Αυτοί οι τρεις πάροχοι απολαμβάνουν σχεδόν το 84% του μεριδίου αγοράς των προγραμμάτων περιήγησης ιστού. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο χρησιμοποιώντας ένα από τα προγράμματα περιήγησης.

  Κάντε τον εαυτό σας μια χάρη και να κάνετε αυτό το τελευταίο site που επισκέπτεστε χρησιμοποιώντας ένα ανασφαλές πρόγραμμα περιήγησης. Ανατρέξτε στον Οδηγό πιο ασφαλή προγράμματα περιήγησης για να δείτε ποια προγράμματα περιήγησης και επεκτάσεις μπορείτε να εμπιστευτείτε για να διατηρήσετε την απόρρησή σας ασφαλή.

 3. Ένα αξιοπρεπές blocker διαφημίσεων

  Κάποια στιγμή όλοι αντιμετωπίσαμε το τρομακτικό pop-up. Ακόμα και μεγάλες ιστοσελίδες όπως η δική μας, γεμάτες με χρήσιμες πληροφορίες, εξυπηρετούν την περιστασιακή διαφήμιση (hey, πρέπει να κρατήσουμε τα φώτα με κάποιο τρόπο). Οι περισσότεροι από εμάς μπορούν να αντεπεξέλθουν σε μια ή δύο διαφημίσεις, αλλά όταν τα εμπορικά ενδιαφέροντα παρεμποδίζουν την εμπειρία των χρηστών, χρειάζεστε έναν αξιοπρεπή αποκλεισμό διαφημίσεων.

  Ορισμένα αναδυόμενα παράθυρα είναι εντελώς κακό και θα σας ανακατευθύνουν σε σελίδες που ενέχουν κακόβουλα προγράμματα.

  Ένας μηχανισμός αποκλεισμού διαφημίσεων διατηρεί τόσο απογοητευτικούς διαφημιστές όσο και κακόβουλους ηθοποιούς. Ρίξτε μια ματιά στον Οδηγό καλύτερης αναβάθμισης διαφημίσεων για τις κορυφαίες συστάσεις μας.

 4. Ένα στερεό διάλυμα κατά του ιού

  Όλα τα παραπάνω εργαλεία μπορούν να θεωρηθούν ως προληπτικά μέτρα για την προστασία του απορρήτου σας. Οι λύσεις κατά των ιών είναι η αντιδραστική μέθοδος προστασίας της ιδιωτικής ζωής σας. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, ανεξάρτητα από την προσπάθεια που έχετε θέσει για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων - οι ιοί και το κακόβουλο λογισμικό είναι όλα αυτά αλλά αναπόφευκτα αυτές τις μέρες.

  Πολλά από τα κακόβουλα προγράμματα που υπάρχουν στον ιστό είναι σχετικά καλοήθη. Ωστόσο, ο κακόβουλος κώδικας έχει τη δυνατότητα να σας απαλλάξει από την ιδιωτική σας ζωή με τρόπους που ίσως ποτέ δεν θεωρήσατε εφικτοί. Το λογισμικό προστασίας από ιούς είναι συχνά η τελευταία γραμμή άμυνας μεταξύ εσάς και εκείνων που επιθυμούν να σας βλάψουν.

  Διαβάστε τις συνιστώμενες λύσεις αντιμετώπισης ιών.

Είμαστε υπέρ της ιδιωτικής ζωής

Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τους χρήστες σε όλο τον κόσμο να ανακτήσουν το δικαίωμά τους στην ιδιωτική ζωή μέσω έρευνας, επισκοπήσεων, ανταλλαγής γνώσεων, έρευνας και άμεσης δράσης. Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να αναστρέψουμε αυτή τη σοβαρή παραβίαση του νόμου και τη διάβρωση της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο.

Το διαδίκτυο είναι δικός σας όσο είναι οποιοσδήποτε άλλος.

Σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε τον ιστότοπό μας, να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία μας και να διαβάσετε τις κριτικές μας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες, μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή. Στόχος μας είναι να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση.

Παρεμπιπτόντως, ο ιστότοπός μας χρηματοδοτείται μέσω συνδέσμων θυγατρικών, πράγμα που σημαίνει ότι αν αγοράσετε ορισμένα προϊόντα κάνοντας κλικ σε ένα σύνδεσμο, κάνουμε προμήθεια. Αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις μας με κανέναν τρόπο. Τα κλικ σας χρηματοδοτούν άμεσα το έργο που κάνουμε. Σας ευχαριστώ.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me