49 εκπληκτικά έργα και ιδέες 3D εκτύπωσης

Η τρισδιάστατη εκτύπωση έχει πήρε τον κόσμο από τη θύελλα!Έργα 3D εκτύπωσης

Πολλοί από εμάς όνειρο να έχετε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή και για την εκτύπωση στο σπίτι.

Δεν είναι μόνο οι εκτυπωτές σπίτι μεγάλη, υπάρχουν επίσης φανταστικές εξελίξεις 3D εκτύπωσης σε όλο τον κόσμο!

Σε αυτόν τον κατάλογο, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα έργα από όλο τον κόσμο, και μερικά από αυτά μπορείτε να δοκιμάσετε τον εαυτό σας.

Χρησιμοποιήστε το παρακάτω μενού για να δείτε τι υπάρχει στο κατάστημα και αν βρείτε ένα μεγάλο έργο 3D εκτύπωσης που δεν περιλαμβάνεται, τότε ενημερώστε μας στα σχόλια.

Contents

SLO: Τρισδιάστατη τυπωμένη κάμερα

3D τυπωμένη κάμερα SLO

Δείτε αυτό το 3D διασκεδαστικό παιχνίδι (το λογοπαίγνιο προορίζεται)! Σε αυτό το έργο, θα βρείτε αρχεία για 3D εκτύπωση της δικής σας φωτογραφικής μηχανής. Τα βασικά στοιχεία περιλαμβάνονται όλα. Το κλείστρο και ο φακός είναι δομοστοιχεία, ώστε να μπορείτε να τα ανταλλάξετε για διαφορετικά, χωρίς να χρειάζεται να εκτυπώσετε εκ νέου την κάμερα. Απολαύστε τη νοσταλγία της εργασίας με φιλμ 35mm. Το πιο απαιτητικό μέρος αυτού του έργου είναι η εκτύπωση του φακού. Επειδή πρέπει να είναι απόλυτα ομαλή, αναμένετε να βάζετε άφθονο χρόνο και στίλβωση με το χέρι σας. Παρόλο που δεν θα έχετε όλες τις ανέσεις μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, θα έχετε τη δυνατότητα να τραβήξετε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας με την έγχρωμη εκτυπωτή σας 3D.

Κινητή κατασκευή 3D εκτυπωτή

Ο κατασκευαστικός κλάδος περνάει μια επανάσταση. Η τρισδιάστατη εκτύπωση χρησιμοποιείται για την κατασκευή κατοικιών σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερα χρήματα. Παρόλο που αυτό δεν έχει γίνει ακόμη βασική τεχνολογία, έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κατοικιών σε μέρη του κόσμου όπου είναι δύσκολο να βρεθεί ασφαλής στέγαση. Η Apis Cor είναι η πρώτη εταιρεία που αναπτύσσει έναν κινητό 3D εκτυπωτή κατασκευής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντελώς στο χώρο. Η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει να αναπτύσσει τις υπηρεσίες της έως ότου ο καθένας στον πλανήτη μπορεί να προσφέρει ασφαλή και οικονομικά προσιτή στέγαση. Με τα σημερινά νέα δομικά υλικά, τα σπίτια μπορούν να κατασκευαστούν σε 24 ώρες με 3D εκτύπωση.Κινητή κατασκευή 3D εκτυπωτή

Shoetopia

Shoetopia

Η Shoetopia είναι ένα περιβαλλοντικά συνειδητό έργο που αναπτύχθηκε από τους Zuza Gronowicz και Barbara Motylinska. Η ιδέα είναι απλή και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Τα εύκαμπτα και βιοαποικοδομήσιμα νήματα και τα φυσικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία λιπασμάτων και λειτουργικών υποδημάτων. Χάρη στην τεχνική εκτύπωσης που χρησιμοποιείται, δεν απαιτείται ραφή ή κόλληση. Όσοι ενδιαφέρονται να σχεδιάσουν τα δικά τους παπούτσια μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική εφαρμογή υποδημάτων όπου μπορούν να ετοιμάσουν ένα εξατομικευμένο αρχείο εκτύπωσης, να το αγοράσουν και στη συνέχεια να εκτυπώσουν τα ίδια τα παπούτσια ή να τα στείλουν σε ένα τοπικό κέντρο εκτύπωσης 3D. Ενώ αυτό είναι ένα διασκεδαστικό έργο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παροχή υποδημάτων σε λιγότερο τυχερά μέρη του πλανήτη.

Γλυπτά πλήρους χρώματος

Γλυπτά πλήρους χρώματος

Ο Eric van Straaten είναι καλλιτέχνης ειδικευμένος στα χειροποίητα αγάλματα. Αλλά μόλις μάθει την τέχνη της 3D εκτύπωσης, πήρε τα σχέδιά του σε ένα νέο επίπεδο. Ο Eric πιστεύει ότι δεν υπάρχει άλλη τεχνική που να μπορεί να επιτύχει το επίπεδο του υπερρεαλισμού, όπως κάνει η εκτύπωση 3D. Αναπτύσσει τα δικά του σχέδια, αλλά λαμβάνει αιτήματα όταν είναι δυνατόν. Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της εκτύπωσης 3D είναι η μοναδικότητα κάθε κομμάτι, το οποίο είναι προφανές στο έργο του Eric. Κάθε χαρακτηριστικό του προσώπου, κλειδαριά μαλλιών και αξεσουάρ έχει σχεδιαστεί με ακρίβεια. Ενώ η εκτύπωση 3D έχει αρκετές χρήσεις, η καλλιτεχνική της αξία δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Μελάνι τροφίμων.

Εξακολουθείτε να τρώτε τρόφιμα που έχουν αναπτυχθεί με τον παλιομοδίτικο τρόπο; Γιατί να μην μεταχειριστείτε τους μπουμπούκια σας με τυπωμένα φαγητά; Στο Food Ink, θα απολαύσετε να καθίσετε σε τυπωμένα έπιπλα ενώ χρησιμοποιείτε εκτυπωμένα σκεύη για να τρώτε τυπωμένα τρόφιμα. Η σειρά pop-up δείπνο συνδυάζει την τέχνη και την τεχνολογία για να δημιουργήσει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία φαγητού. Η ιδέα ότι το φαγητό μπορεί να τυπωθεί μοιάζει με κάτι απ 'ευθείας από το μέλλον, αλλά με το Food Ink, το μέλλον είναι εδώ. Ενώ τα περισσότερα εστιατόρια θα συνεχίσουν να ψήνουν, να ψήνουν και να ψιλοκομίζουν, η ιδέα των τυπωμένων ειδών μπορεί να χάσει κάποιο στίγμα τους, καθώς οι εταιρείες όπως το Food Ink συνεχίζουν να παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους σε όλο τον κόσμο.Μελάνι τροφίμων

3D-τυπωμένο μαλακό, τετράποδο ρομπότ

Οι μηχανικοί του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο έχουν αναπτύξει το πρώτο ρομπότ του είδους του με τη βοήθεια της εκτύπωσης 3D. Ενώ υπάρχουν πολλά να επεκταθούν στη ρομποτική, ένα κοινό ζήτημα είναι η αδυναμία του ρομπότ να πλοηγηθεί σε άγριο έδαφος. Αλλά το 3D τυπωμένο ρομπότ που παράγεται από το πανεπιστήμιο μπορεί να σπάσει τα εμπόδια και να χειριστεί εύκολα το τραχύ έδαφος σαν άμμο ή βράχους. Επί του παρόντος, το ρομπότ είναι συνδεδεμένο με μια αντλία αέρα και μια ανοιχτή πλακέτα, αλλά υπάρχουν σχέδια στα έργα που επιτρέπουν στο ρομπότ να περπατά ανεξάρτητα. Αυτό το έργο 3D εκτύπωσης θα μπορούσε να μεταμορφώσει τον ρομποτικό κόσμο και να κάνει τα ρομπότ μέρος της καθημερινής μας ζωής νωρίτερα από ό, τι νομίζουμε.Μαλακό τετράποδο ρομπότ

Εκτύπωση 3D με άνθρακα

Η χρήση άνθρακα από τον άνθρακα επέτρεψε στους κατασκευαστές 3D εκτύπωσης να βοηθήσουν τον ιατρικό κόσμο, την αυτοκινητοβιομηχανία και τις αεροπορικές βιομηχανίες και να αυξήσουν τις τοπικές εργατικές δυνάμεις. Διατηρώντας τις εργασίες εξόρυξης χρησιμοποιώντας ακόμη άνθρακα για ένα σκοπό που δεν βλάπτει τον πλανήτη, όλοι κερδίζουν. Η Ramaco Carbon είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει τον άνθρακα με οικονομικά αποδοτικούς και εξυπνότερους τρόπους. Ως παραλήπτης επιχορήγησης ύψους 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, η Ramaco Carbon εργάζεται για την επανάσταση στην κατασκευή εξαρτημάτων και εξαρτημάτων που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. Ο Ramaco Carbon έχει οραματιστεί έναν κόσμο όπου ο άνθρακας χρησιμοποιείται για να σώσει τον πλανήτη και να αποφέρει οφέλη για την υγεία και τις κοινότητές μας.Εκτύπωση 3D με άνθρακα

3Space Classroom

3Space Classroom

Γνωρίστε την τάξη του James Madison University 3SPACE, την πρώτη τάξη γενικής εκπαίδευσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην χώρα. Οι σπουδαστές του έχουν σχεδιάσει και παράγουν μερικά μοναδικά έργα από την ίδρυσή του το 2003. Υπάρχουν πάρα πολλά έργα για να αναφερθούν σε αυτό το διάστημα, αλλά μερικά από τα αγαπημένα μας περιλαμβάνουν το Coronation Cube Puzzle και το Fidget Star. Αν ψάχνετε για κάτι διαφορετικό, το Σπιράλ Βάζο ή οποιοδήποτε από τα καλλιτεχνικά γλυπτά μπορεί να κάνει το τέχνασμα. Κάντε λήψη των αρχείων και εκτυπώστε τα δικά σας ή χρησιμοποιήστε τα έργα ως έμπνευση για τις δικές σας δημιουργίες. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τι θα σχεδιάσουν οι σπουδαστές στη συνέχεια.

Έργο AME & 3D τυπωμένο Shelby Cobra

Shelby Cobra

Το Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge (ORNL) είναι υπεύθυνο για δύο μνημειώδη έργα 3D εκτύπωσης. Η πρώτη, η Shelby Cobra, είναι ένα 3D τυπωμένο πλαίσιο και σώμα 194 Shelby Cobra. Το έργο καταδεικνύει την ικανότητα κατασκευής ισχυρών αλλά ελαφρών σύνθετων εξαρτημάτων. Η ORNL συνεργάστηκε με το TruDesign για αυτό το έργο και η Shelby Cobra ταξίδεψε στον κόσμο. Ήταν ακόμη αντιληπτό από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Το δεύτερο έργο, το AME, είναι μια συνεργασία μεταξύ της ORNL και πολλών εταίρων, όπως η Georgia Tech, το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και το Υπουργείο Ενέργειας. Είναι ένας πλήρως λειτουργικός εκτυπωτής μερικώς τρισδιάστατης εκτύπωσης. Τα έργα αυτά παρουσιάζουν τις δυνατότητες της τρισδιάστατης εκτύπωσης σε έργα βαρέως τύπου.

Γάντιμο Ένα

Γάντιμο Ένα

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν μεταμορφώσει τον τρόπο που ζούμε. Ακριβώς όταν νομίζουμε ότι η συσκευή έχει προχωρήσει τόσο πολύ όσο μπορεί, είναι ένα έργο σαν το Glove One. Το Glove One είναι μια φορητή συσκευή κινητής επικοινωνίας που μετατρέπει το χέρι σας από την υποστήριξη του τηλεφώνου σας στο τηλέφωνό σας. Το έργο δεν θα έρθει μαζί για μια μέρα στην άλλη για εσάς, θα πρέπει να αποφασίσετε να κάνετε τη δική σας. Ο δημιουργός χρειάστηκε περίπου δύο μήνες για να ολοκληρώσει το έργο του. Μόλις ολοκληρώσετε όλα τα βήματα, θα έχετε μια φουτουριστική συσκευή κινητής επικοινωνίας που σίγουρα θα γυρίσει μερικά κεφάλια.

3D Art Ζαχαροπλαστική

Art Ζαχαροπλαστική

Εδώ είναι ένα γλυκό έργο που είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει την προσοχή σας. Ο Dinara Kasko ενώνει τις δυνάμεις του με τον Jose Margulis, έναν καλλιτέχνη του Μαϊάμι γνωστού για τα 3D γλυπτά του χρησιμοποιώντας πολύχρωμα πλαστικά φύλλα. Μαζί, δημιούργησαν μια ποικιλία δελεαστικών τάρτας με σχέδια σχεδόν πάρα πολύ καλά για φαγητό. Οι κορυφές κάθε γαρύφαλλου φαίνεται να μοιάζουν με μοναδικά τοπία. Ανάλογα με τη γωνία στην οποία βλέπετε το κομμάτι, θα παρατηρήσετε ακριβείς περικοπές και βάθη που φαινομενικά δεν υπήρχαν πριν. Ορισμένες από τις καλύτερες τέχνες συναντώνται όταν χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία αίσθηση. Συνδυάζοντας τα εντυπωσιακά οπτικά στοιχεία με γούστο, αυτό το 3D έργο είναι πραγματικά μοναδικό.

Μικροηλεκτρικό κάθισμα

Μικροηλεκτρικό κάθισμα

Εκτιμάται ότι περίπου οκτώ εκατομμύρια μετρικοί τόνοι πλαστικών αποβλήτων καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς. Τι γίνεται αν υπήρχε ένας τρόπος να αντικατασταθεί το πλαστικό χωρίς να διακυβεύεται η ευελιξία του; Οι ολλανδοί σχεδιαστές Eric Klarenbeek και Maartje Dros πιστεύουν ότι είμαστε πιο κοντά από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται να το κάνουν. Η ομάδα καλλιεργεί τα φύκια και στη συνέχεια την επεξεργάζεται σε ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τρισδιάστατα αντικείμενα εκτύπωσης. Χρησιμοποιούν επίσης άλλα υλικά για την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον εκτυπώσεων. Ένα παράδειγμα είναι η ζωντανή καρέκλα μυκήλιος, που χτίζεται και ενισχύεται με μύκητες και πρώτες ύλες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δείτε.

1800 3D καλυμμένο βαγόνι

Καλυμμένο βαγόνι

Ο Ioan Florea είναι καλλιτέχνης με μοναδική ικανότητα να συνδυάζει δύο φαινομενικά αντίθετα υλικά και να δημιουργεί ένα απλό κομμάτι της τέχνης. Ένα πρωταρχικό παράδειγμα αυτού είναι το 1800 τρισδιάστατο κομμάτι του Wagon. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί έναν βιομηχανικό τρισδιάστατο εκτυπωτή μεγάλης κλίμακας 8 'x 4' για τις δημιουργίες του. Αυτό το ιδιαίτερο έργο ζωγραφικής μεγέθους χρησιμοποιεί το αυθεντικό ξύλινο πλαίσιο ενός καλυμμένου βαγονιού, ενώ η κορυφή είναι ένα τρισδιάστατο κομμάτι. Όταν τοποθετηθούν μαζί, φαίνεται ότι είχαν σχεδιαστεί για να συγχαρώ ο ένας τον άλλο και ότι το επάνω κάλυμμα είναι κάπως τόσο παλιά όσο και η βάση του. Χρησιμοποιήστε τη δημιουργικότητα του Ιωάννη για να εμπνεύσετε τη δική σας τέχνη ή απλά να εξερευνήσετε τη μοναδική του διαδικτυακή γκαλερί.

Καλλιτεχνικά Skull Sculptures

Καλλιτεχνικά Skull Sculptures

Δεν είναι όλες οι 3D εκτυπωμένες τέχνες ίσες. Όταν δείτε αυτά τα τυπωμένα κρανία, θα γνωρίσετε την καλλιτεχνική αξία που κατέχουν. Ο καλλιτέχνης πίσω του, ο Joshua Harker, είναι γλύπτης και εφευρέτης, αλλά θεωρείται επίσης πρωτοπόρος και οραματιστής στον τρισδιάστατο τυπωμένο κόσμο της τέχνης. Το φιλιγκριό σχέδιο έχει μια αίσθηση vintage, όμως τα κομμάτια μοιάζουν με κάτι από ένα μελλοντικό όνειρο. Τα γοητευτικά κομμάτια περιγράφονται ως "αδιευκρίνιστα" αλλά ο Joshua συνεχίζει να κάνει την αδύνατη μια καλλιτεχνική πραγματικότητα. Εξερευνήστε το χαρτοφυλάκιό του για τον εαυτό σας και θα δείτε γιατί το έργο του έχει δεχθεί τόσο καλά.

Digital Grotesque II

Ψηφιακό Grotesque

Τι παίρνετε όταν ανακατεύετε έναν ταλαντούχο αρχιτέκτονα με επτά τόνους τυπωμένου ψαμμίτη; Η απάντηση είναι η Digital Grotesque II, μια τρισδιάστατη εκτυπωμένη πανίδα πλήρους κλίμακας. Σχεδιασμένο από τον Michael Hansmeyer, το κομμάτι είναι μια γιορτή της προηγμένης αρχιτεκτονικής που θα ήταν αδύνατο πριν από μια δεκαετία. Το Digital Grotesque II μπορεί να προβληθεί στην έκθεση "Imprimer le monde" του Centre Pompidou στο Παρίσι. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε το ταξίδι, υπάρχουν πολλές εικόνες για να δείτε online. Ωστόσο, αμφιβάλλουμε ότι οι εικόνες αντιπροσωπεύουν με ακρίβεια την τεράστια λεπτομέρεια και την υφή που εμφανίζεται από το κομμάτι.

Εκτυπωτής σοκολάτας XOCO

Εκτυπωτής σοκολάτας XOCO

Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν διευκολύνει τη ζωή. Για παράδειγμα, η τεχνολογία της υγείας έχει σώσει αμέτρητες ζωές. Αλλά αυτό που είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι είναι το XOCO, ένας 3D εκτυπωτής που κάνει ό, τι μπορείτε να ονειρευτείτε από ... σοκολάτα. Αυτό είναι ένα ιδανικό προϊόν για εστιατόρια 5 αστέρων και καλλιτέχνες κέικ. Το μικρό προφίλ του εκτυπωτή είναι ιδανικό για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Μπορεί ακόμη και να βρει ένα σημείο στον πάγκο του σπιτιού σας. Το XOCO δεν πωλείται προς το παρόν, αλλά ο σχεδιασμός ανοίγει τις πόρτες για το κύμα εκτύπωσης 3D για τρόφιμα που αρχίζει να σαρώνει τη βιομηχανία.

Παντζάρι Bot

Παντζάρι Bot

Αν θέλετε ποτέ να κάνετε τηγανίτες σχεδιαστών στην άνεση του σπιτιού σας, το PancakeBot είναι αυτό που περιμένατε. Σχεδιασμένο από τον Miguel Valenzuela, το PancakeBot κάθεται πάνω σε ένα ταψί και εκτυπώνει είτε το δικό σας σχέδιο είτε ένα από τη βιβλιοθήκη περίπου 300 εικόνων. Νέες εικόνες προστίθενται κάθε εβδομάδα. Είτε θέλετε απλώς να διασκεδάσετε στο σπίτι ή να προσθέσετε καλλιτεχνικές τηγανίτες στο μενού του εστιατορίου σας, το PancakeBot είναι γεμάτο ακρίβεια, τέχνη και έκπληξη. Εξερευνήστε τη φανταστική πλευρά της 3D εκτύπωσης τροφίμων με το PancakeBot.

Χάλκινα ηλιοτρόπια

Χάλκινο ηλιοτρόπιο

Η 3D εκτύπωση έχει αλλάξει τον κόσμο με πολλούς τρόπους. Αλλά αυτό που κάνει στον κόσμο της τέχνης είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Απλά ρίξτε μια ματιά στο Sunflowers, ένα τρισδιάστατο γλυπτό σχεδιασμένο από τους Rob και Nick Carter, μια ομάδα συζύγων που έχουν κάνει τέχνη για πάνω από 20 χρόνια. Εμπνευσμένο από το πετρέλαιο 1888 του Βίνσεντ Βαν Γκογκ με καμβά με το ίδιο όνομα, αυτό το χάλκινο άγαλμα έχει τόσο σύγχρονες όσο και ιστορικές πινελιές. Κάθε πέταλο φαίνεται πως θα μπορούσε να ζωντανέψει. Εάν θέλετε ένα αληθινό παράδειγμα της δύναμης 3D εκτύπωσης ισχύει για τους καλλιτέχνες, Sunflower είναι ένα όμορφο μέρος για να ξεκινήσετε.

3D τυπωμένη λαβή

Έντυπο Gripper

Γνωρίστε Jerry, μια ρομποτική πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων. Όπως κάθε καλό ρομπότ, ο Τζέρι μπορεί να εκτελέσει διάφορες εργασίες, μερικές από τις οποίες χρησιμοποιεί ένα αφαιρούμενο βραχίονα πιασίματος. Εκεί μπαίνει στο παιχνίδι η εκτύπωση 3D. Η τρισδιάστατη αρπάγη του Jerry αποτελείται από πέντε τυπωμένα κομμάτια. Λειτουργεί ως δική του μονάδα και είναι ιδανική για μεγαλύτερα ρομποτικά έργα. Η δύναμη είναι εντυπωσιακή και σταθερή. Αναπτύχθηκε από το Slant, τα ρομποτικά χαρακτηριστικά τους (τόσο τυπωμένα όσο και όχι) σχεδιάζονται με γνώμονα τη λειτουργία των ρομπότ. Ο Slant θέλει να βγάλει τα ρομπότ έξω από το εργαστήριο και στον κόσμο και η τρισδιάστατη εκτύπωση βοηθάει.

Birdsnest Eggcup

Birdsnest Eggcup

Τα πρωινά είναι τραχιά. Το να πάτε στο πρωινό πριν περάσετε την πόρτα μπορεί να είναι ένας αγώνας. Αλλά το πτηνό αυγό μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τις πρώτες πρωινές ώρες λίγο πιο εύκολη. Αυτό το παιχνιδιάρικο αυγό ήταν εμπνευσμένο από τη φύση και συνοδεύεται από 3D εκτύπωση. Αν και έχει σχεδιαστεί για να κρατάει ένα μέτριο αυγό, το εύκαμπτο υλικό μπορεί να υποστηρίξει τα περισσότερα μεγέθη αυγών. Σχεδιασμένο από το Studio Gijs, το αυγό κουτάβι κάνει ένα μεγάλο δώρο για έναν φίλο ή για τον εαυτό σας για να ενισχύσει τη διάθεσή σας σε ακατέργαστα πρωινά. Κάθε eggcup εκτυπώνεται κατόπιν αιτήματος. Αυτός είναι ένας φανταστικός τρόπος για να αποκτήσετε το πρώτο σας κομμάτι τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Πρόθεση θραύσης καρπού

Πρόθεση θραύσης καρπού

Το 2007, ένα μικρό κορίτσι έσπασε τον καρπό της. Θα χρειαζόταν έξι εβδομάδες σε ένα cast. Παραδοσιακά χυτά μπορεί να είναι επώδυνη για να τοποθετηθεί και ανήσυχο να φορέσει. Με την εκτύπωση τρισδιάστατη, λαμβάνοντας τη βιομηχανία της υγείας από τη θύελλα, η εκτύπωση μιας χυτής φαινόταν σαν ένα λογικό βήμα για την Anais. Το βραχίονα της σαρώθηκε και εκτυπώθηκε ένα λεπτό χυτό. Το στήριγμα επιστρώθηκε με ένα μίγμα χαλκού και νικελίου για να εξερευνήσει άλλες θεραπευτικές ιδιότητες. Η επινικελωτική επίστρωση έκαναν το ψύκτη του δακτυλίου, το οποίο βοήθησε στην άνεση κατά την επούλωση. Ήταν επίσης ένα πείραμα για να θολώνουν τα όρια μεταξύ ιατρικής και κοσμήματος.

Ορισμένα ζητήματα με αυτήν τη διαδικασία είναι ότι η καθυστέρηση μεταξύ της σάρωσης και της εκτύπωσης δεν είναι ιδανική. Η θέση του κατάγματος μπορεί να είναι διογκωμένη, οδηγώντας σε ανακριβή εκτύπωση. Ωστόσο, αυτά τα χτυπήματα είναι ανοικτά, μπορούν να φορεθούν στο ντους και η επούλωση των ιστών μπορεί να παρακολουθείται σωστά.

Εκτυπώστε την πόλη σας

Εκτυπώστε την πόλη σας

Εκτυπώστε την πόλη σας! είναι μια έκκληση για δράση για τις πόλεις και τις πόλεις παντού. Οι κάτοικοι ενθαρρύνονται να μετατρέψουν τα οικιακά πλαστικά απόβλητα σε πρώτη ύλη για έργα 3D εκτύπωσης, όπως δημόσια έπιπλα. Ξεκινώντας από το 2016, το έργο είναι ακόμα στα σπάργανα. Αλλά η αρχική ανατροφοδότηση ήταν θετική. Οι πολίτες έχουν ασχοληθεί περισσότερο με τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Ο Δήμος του Άμστερνταμ ήταν ο πρώτος που αγκάλιασε το πρόγραμμα, οικοδομώντας έναν κοινόχρηστο πάγκο έξω από το τι άλλο θα ήταν σπατάλη υλικά. Αν θέλετε να φέρετε Print Your City! στο λαιμό σας από το δάσος, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους για περισσότερες πληροφορίες.

Toyze - Φέρτε τους αγαπημένους σας χαρακτήρες παιχνιδιού στη ζωή ως προσαρμοσμένα παιχνίδια!

Toyze

Γνωρίστε το Toyze, μια διασκεδαστική και γρήγορη εφαρμογή που σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εξατομικευμένους και μοναδικούς χαρακτήρες 3D παιχνιδιών. Όποιο και αν είναι το αγαπημένο σας παιχνίδι, μπορείτε να σχεδιάσετε την φιγούρα σας όπως νομίζετε. Επιλέξτε από διαφορετικές στάσεις και μεγέθη ή προσθέστε αξεσουάρ διασκέδασης όπως καπέλα και γυαλιά. Μόλις προσαρμόσετε τον χαρακτήρα σας, τοποθετήστε την παραγγελία σας. Ο αριθμός σας θα αποσταλεί απευθείας σε εσάς. Προς το παρόν, το Toyze είναι αφιερωμένο σε κινητά παιχνίδια, αλλά υπάρχουν σχέδια στα έργα που περιλαμβάνουν χαρακτήρες βίντεο και υπολογιστή μαζί με χαρακτήρες κόμικς και ταινίες. Έχετε έναν αγαπημένο χαρακτήρα; Πάρτε το χέρι σας σε κάποια τρισδιάστατα αναμνηστικά.

Τρισδιάστατη μάσκα κρανίου σκύλου

Μάσκα κρανίο σκύλου

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου - μας φέρνουν χαρά και άνεση. Αλλά τι συμβαίνει όταν είναι αυτοί που χρειάζονται θεραπεία; Εκεί βρισκόταν εκεί ο Loca, ένα κουτάβι ηλικίας 4 μηνών, το οποίο κουνούσε τόσο σοβαρά από ένα άλλο σκυλί που έσπασαν δύο οστά στο πρόσωπό του. Παρόμοια με το πώς ένα cast βοηθά το χέρι ή το πόδι να επουλωθεί μετά τη θραύση, μια μάσκα προσώπου τυπώθηκε με τη χρήση CT ανίχνευσης από το UC Davis College of Engineering. Το Exo-K9, καθώς η μάσκα μεταγλωττίστηκε, επέτρεψε στη Loca να θεραπευτεί τους επόμενους μήνες, χωρίς να διακινδυνεύσει για πιο σοβαρή ζημιά. Η τρισδιάστατη εκτύπωση βοήθησε τους ανθρώπινους ασθενείς, αλλά τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να βοηθήσει τα γουνοδέρματα.

Ελεύθερο τυπωμένο σπίτι 3D

Ελεύθερο τυπωμένο σπίτι 3D

Χάρη στην εκτύπωση 3D, το μέλλον των ακινήτων μοιάζει αρκετά φωτεινό. Η ομάδα με έδρα το Σικάγο, WATG, κέρδισε το πρώτο βραβείο στην Freeform Home Design Challenge. Το 3D τυπωμένο σπίτι τους, που ονομάστηκε "Curve Appeal", κηρύχθηκε προσεκτική προσέγγιση και σπρώχνει το φάκελο του τι είναι δυνατό. Το σπίτι διαθέτει κουζίνα, μπάνιο, καθιστικό και υπνοδωμάτιο. Παρέχει άφθονο φυσικό φως και πληροί όλες τις απαιτήσεις σε ηλεκτρικό, υδραυλικό και φωτισμό χωρίς να περιορίζει τις επιλογές ηλιακής ενέργειας. Αν και το σπίτι μπορεί να κοιτάξει μακριά από τη γειτονιά σας, πιστεύουμε ότι είναι ένα σχέδιο που θα μπορούσε να κερδίσει τις καρδιές των συνοικιών της Αμερικής.

Βραχιόλια ηλιακού συστήματος

Βραχιόλι ηλιακού συστήματος

Ζούμε σε μια κοινωνία που εξακολουθεί να διστάζει όταν ένα νεαρό κορίτσι εκφράζει ενδιαφέρον για τη μηχανική ή την επιστήμη. Ωστόσο, οικοδομήστε το IT @ SDSU Βιβλιοθήκη ελπίζει να αλλάξει αυτό. Την ημέρα κοριτσιών, μια ημέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μηχανικής των οργανώσεων, μια νεαρή ομάδα κοριτσιών ηλικίας μεσαίας τάξης έλαβε την ευκαιρία να σχεδιάσει το δικό της τρισδιάστατο τυπωμένο βραχιόλι. Ο σχεδιασμός έπρεπε να είναι κάτι που ήθελαν τα κορίτσια αλλά και ένα που θα μπορούσε να τυπωθεί 45 φορές στο μικρό παράθυρο εκτύπωσης που είχαν στη διάθεσή τους. Το έργο απαιτούσε επίσης ότι ο σχεδιασμός θα συνδεόταν με STEM. Το αποτέλεσμα ήταν ένα βραχιόλι με το πλήρες ηλιακό σύστημα να διασχίζει. Τα κορίτσια ζωγράφιζαν επίσης τα βραχιόλια τους μετά την εκτύπωση. Δείτε τι άλλο χτίζει IT για να εμπνεύσει τα μυαλά των νέων!

Έργο AMIE & Το πρώτο 3D τυπωμένο υποβρύχιο

Υποβρύχιο ναυτικό

Μια πρόσφατη σύμπραξη του Ναυτικού ανέπτυξε το πρώτο 3D εκτυπωμένο υποβρύχιο. Το πρωτότυπο συγκεντρώθηκε σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες και σήμερα υπάρχουν σχέδια για την παραγωγή πρωτότυπων με δυνατότητα στόλου που θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα ήδη από το 2020. Οι εταίροι στο έργο περιλάμβαναν το Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge (ORNL), το Ναυτικό Surface Warfare Center, Εργαστήριο Τεχνολογίας, Picnanny Arsenal, Τμήμα Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας, Διοίκηση Ναυτικών Αερομεταφορών, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Κέντρα Θαλάσσιων Πολεμικών Επιθεωρήσεων από το Crane, Πόλη του Παναμά, Φιλαδέλφεια, Πολεμικό Ναυτικό Κέντρο Νιούπορτ Νιούπορτ και Ναυπηγείο του Πόρτσμουθ. Το δεύτερο έργο ORNL ασχολήθηκε με την εκτύπωση της AMIE, μιας από τις πρώτες τρισδιάστατες εκτυπωμένες κατοικίες στον κόσμο, που χρησιμεύει επίσης ως όχημα και ολοκληρωμένο ενεργειακό σύστημα.

Πρώτη εκτυπωμένη γέφυρα 3D

Πρώτη εκτυπωμένη γέφυρα 3D

Η τρισδιάστατη εκτύπωση σε υποδομή μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα. Αυτό συνέβη ακριβώς στην κατασκευή της πρώτης τρισδιάστατης τυπωμένης γέφυρας στον κόσμο στη Μαδρίτη. Οργανωμένη από το Ινστιτούτο Προηγμένης Αρχιτεκτονικής της Καταλονίας, η γέφυρα είχε μήκος 12 μέτρα και πλάτος 1,75 μέτρα. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν μικρο-οπλισμένο σκυρόδεμα. Η πρώτη ύλη ανακυκλώθηκε κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ελαχιστοποιώντας την ποσότητα των αποβλήτων μεγιστοποιώντας παράλληλα τη δομική απόδοση. Ενώ η εκτύπωση 3D έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για έργα μικρής κλίμακας, η εγκατάσταση αυτής της γέφυρας διευρύνει τις δυνατότητες 3D εκτύπωση προσφέρει στον κατασκευαστικό κλάδο.

Βιομετρικά γλυπτά

Βιομετρικά γλυπτά

Η Monica Horcicova είναι μια τσεχική καλλιτέχνης γνωστή για τα πολύπλοκα γλυπτά της, όλα δημιουργήθηκαν από την τεχνολογία 3D εκτύπωσης. Τα θέματα του καλλιτέχνη είναι μια μεταφορά για το θάνατο και τη ζωή. Εξερευνώντας τη γκαλερί της, θα σας οδηγήσει σε ένα μοναδικό ταξίδι. Με τα περισσότερα κομμάτια που περιλαμβάνουν τυπωμένα ανθρώπινα οστά, η αρχική αντίδραση είναι δύσκολο να περιγραφεί. Το έργο τέχνης είναι όμορφο, αλλά ωμά και ισχυρό. Από τα περίπλοκα κομμάτια σε υπερμεγέθη υπαίθρια εκθέματα, η Monica αγκαλιάζει πλήρως τη δύναμη της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Ζήστε την τέχνη της για τον εαυτό σας και δείτε πόσο λεπτομερή και ακριβή είναι η εκτύπωση 3D.

Κινηματογραφικό φόρεμα από πέταλα

Κινηματογραφικό φόρεμα από πέταλα

Για τις κυρίες που περιφρονούν τον χρόνο που περνάει σε μια αίθουσα τοποθέτησης, αυτό το έργο θα πρέπει να προκαλέσει ενδιαφέρον και περιέργεια για το μέλλον της μόδας. Το Νευρικό Σύστημα ανατέθηκε από το Μουσείο Καλών Τεχνών στη Βοστόνη για να σχεδιάσει ένα φόρεμα που έδειξε τη σχέση μεταξύ μόδας και τεχνολογίας. Μια τρισδιάστατη σάρωση χρησιμοποιήθηκε για τον προσδιορισμό των ακριβών μετρήσεων του σώματος του χρήστη. Εμπνευσμένο από φυσικά στοιχεία όπως τα πέταλα και τα φτερά, σχεδιάστηκε το Κινέζικο Φόρεμα Πεταλλίων. Διαθέτει πάνω από 1.600 μοναδικά κομμάτια, αλλά τα ενδύματα είναι πλήρως συναρμολογημένα και έτοιμα να φορεθούν. Εξερευνήστε τις εικόνες για να δείτε τι μοιάζει με ένα έθιμο τυπωμένο φόρεμα.

Το πρώτο αυτόνομο, εξ ολοκλήρου μαλακό ρομπότ 4D Printing of Shapeshifting Devices

Συσκευές αλλαγής σχήματος 4D

Φανταστείτε ένα ρομπότ. Περιλαμβάνει δραματικές γωνίες, κρύα υλικά και αιχμηρές γωνίες; Μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ αλλάζει την υπόθεση του τι πρέπει να φαίνεται ένα ρομπότ. Σχεδίασαν ένα μικρό 3D τυπωμένο ρομπότ που δεν περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ή παραδοσιακά ρομποτικά υλικά. Θεωρείται το πρώτο αυτόνομο, εντελώς απαλό ρομπότ, το έργο ονομάστηκε "octobot", καθώς μοιάζει με χταπόδι. Η συσκευή τροφοδοτείται από μια χημική αντίδραση, η οποία φουσκώνει τα χέρια του ρομπότ. Τα μελλοντικά σχέδια θα μπορούν ιδανικά να κολυμπήσουν και να αλληλεπιδρούν. Το "octobot" σχεδιάστηκε για να εμπνεύσει τους ρομποτικούς και τους ερευνητές να εξερευνήσουν μαλακή ρομποτική.

Εκτυπωμένο Wi-Fi

Εκτυπωμένο WiFi

Φανταστείτε ένα μπουκάλι απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων που παραγγέλνει την αντικατάστασή του για εσάς Τώρα φανταστείτε την ίδια ιδέα, αλλά χωρίς την ανάγκη για μπαταρίες ή ηλεκτρονικά. Αν αυτό μοιάζει με μαγεία, θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι είναι το έργο της εκτύπωσης 3D. Οι αισθητήρες ασύρματης επικοινωνίας, τα γραφικά στοιχεία εισόδου και τα έξυπνα επικοινωνιακά αντικείμενα μπορούν να εκτυπωθούν σε 3D και να ενσωματωθούν στην καθημερινή μας ζωή. Ενώ αυτό το πρόγραμμα έχει αρκετό περιθώριο για ανάπτυξη και ανάπτυξη, μια ομάδα αποτελούμενη από δύο φοιτητές και ένα μέλος της σχολής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον έχει σχεδιάσει πλήρως τρισδιάστατες εκτυπωμένες κλίμακες βάρους, αισθητήρες ροής και ανεμόμετρα. Υπάρχουν αρκετά πρωτότυπα για να κερδίσετε έμπνευση.

Equus

Equus

3D τέχνη τοίχου δεν είναι ασυνήθιστο. Σε σύγκριση με τις ζωγραφιές ή τις εκτυπώσεις από καμβά, η τρισδιάστατη τέχνη τοίχων προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το κομμάτι που σχεδιάστηκε από τον Dominik Raskin. Το τρισδιάστατο εκτυπωμένο κεφάλι αλόγου και τα δύο μπροστινά πόδια φαίνεται να εκτοξεύονται από τον τοίχο. Αυτό το κομμάτι θα μπορούσε να βρει ένα σπίτι σε μια ποικιλία διακοσμητικών στυλ. Το έργο τέχνης Equus διατίθεται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και χρώματα για να ταιριάζει με τις ατομικές ανάγκες. Επειδή είναι τρισδιάστατη, η ελαφριά δομή πλαισίου είναι εύκολο να κρεμάσει χωρίς να καταστρέψει τους τοίχους. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο για να δείτε πόσο απλό είναι να αποκτήσετε τα χέρια σας σε ένα κομμάτι τρισδιάστατης εκτύπωσης που είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσει την προσοχή.

Ρυθμιστής πυραύλων Lego Minifig

Προσαρμογέας ροκ Lego

Η AirRocketWorks συνεργάζεται με σχολεία, συλλόγους STEM, ερευνητές, βιβλιοθήκες, μουσεία και κέντρα μάθησης για να φέρουν την αγάπη τους για ρουκέτες σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και ικανοτήτων. Ένα από τα έργα τους χρησιμοποίησε την εκτύπωση 3D με έναν εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο που κάνει την οικοδόμηση ενός πυραύλου σπίτι δυνατότητα για σχεδόν οποιονδήποτε. Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές πυραύλων τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν με έναν πλαστικό σωληνωτό σωλήνα, μύτη αφρού και ένα σύνολο πτερυγίων αυτοκόλλητων ετικετών. Για μια διασκεδαστική συστροφή, υπάρχει χώρος για να προσθέσετε το αγαπημένο σας ειδώλιο LEGO. Στείλτε το ειδώλιο σας σε μια αξέχαστη βόλτα με αυτό το έργο και ανακαλύψτε τη διασκέδαση των ρουκετών.

Τεχνητή Καρδιά

Τεχνητή Καρδιά

Το ETH News και το ETH Zurich ανέφεραν την κατασκευή της πρώτης ανθρώπινης καρδιάς σιλικόνης. Η ικανότητα παραγωγής ανθρώπινων οργάνων για μεταμόσχευση είναι μία από τις πιο υποσχόμενες χρήσεις της εκτύπωσης 3D. Η καρδιά σιλικόνης μοιάζει πολύ με την ανθρώπινη καρδιά, τόσο μέσα όσο και έξω. Για παράδειγμα, έχει δεξιά και αριστερή κοιλία και μπορεί να συστέλλεται όπως απαιτείται για την άντληση αίματος. Ωστόσο, υπάρχει ένα κύριο θέμα με το πρωτότυπο. Μπορεί μόνο να διαρκέσει περίπου 3.000 κτύπους, που θα ήταν λιγότερο από μία ώρα σε έναν άνθρωπο. Το υλικό δεν μπορεί να χειριστεί το στέλεχος περισσότερο από αυτό. Αλλά αυτό το πρώτο κρίσιμο βήμα για την εκτύπωση 3D οργάνων θα πρέπει να εμπνεύσει τους μηχανικούς και τους ερευνητές να συνεχίσουν να εργάζονται σε ένα πρωτότυπο που θα μπορούσε να αντικαταστήσει μία ημέρα τις δωρεές ανθρωπίνων οργάνων.

Αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός με 3D εκτύπωση

Αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό

Το 3D-PAWS ή ο αυτοματοποιημένος μετεωρολογικός σταθμός 3D εκτυπώθηκε από την Πανεπιστημιακή Εταιρεία Ατμοσφαιρικής Έρευνας και το Γραφείο Διεθνούς Δραστηριότητας της Εθνικής Υπηρεσίας της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ. Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι η κατασκευή αξιόπιστων και αξιόπιστων συστημάτων χαμηλού κόστους για τη συγκέντρωση και την κοινοποίηση δεδομένων καιρού μέσω αγροτικών κοινοτήτων. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα αυτών των συστημάτων είναι ότι τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα συστατικά μπορούν να ανατυπωθούν όπως απαιτείται όταν τα συστήματα αποτύχουν. Με τα παραδοσιακά καιρικά συστήματα, οι αντικαταστάσεις είναι δαπανηρές και οι επισκευές είναι μερικές φορές αδύνατες. Η δυνατότητα παρακολούθησης με ακρίβεια διατηρεί τους κατοίκους ασφαλείς.

Φως αναβάτης

Φως αναβάτης

Περνάτε ζεστές, ηλιόλουστες μέρες που ταξιδεύουν στον αυτοκινητόδρομο στη μοτοσικλέτα σας; Εάν ναι, θα απολαύσετε αυτό το επόμενο έργο. Ο Light Rider είναι το πρώτο 3D τυπωμένο πρωτότυπο του κόσμου για μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα. Το σχέδιο είναι να αναπτυχθεί μια αποκλειστική μικρή σειρά του ελαφρού αναβάτη που θα είναι οδός νόμιμη. Ο σχεδιασμός συνδυάζει διάφορες έννοιες σε ένα σχέδιο. Πρώτον, χρησιμοποιήθηκε μια εγκεκριμένη από την αεροδιαστημική προσέγγιση προσέγγιση για το σχεδιασμό του πλαισίου. Τότε εκτυπώθηκε 3D χρησιμοποιώντας υλικό αεροσκάφους. Ο λόγος ισχύος προς το βάρος της μοτοσικλέτας είναι ίσος με εκείνον ενός supercar, καθιστώντας τον ιδανικό για κάθε δαίμονα ταχύτητας. Το ποδήλατο είναι επίσης περιβαλλοντικά συνειδητό και δεν παράγει καμία εκπομπή. Μια ισχυρότερη, ταχύτερη και ασφαλέστερη μοτοσικλέτα είναι δυνατή με 3D εκτύπωση.

Τρισδιάστατοι τυπωμένοι φακοί

Τρισδιάστατοι τυπωμένοι φακοί

Το Luxexcel πιστώνεται ως η πρώτη και μοναδική εταιρεία στον κόσμο που μπορεί να δημιουργήσει 3D τυπωμένους οφθαλμικούς φακούς. Αυτοί οι φακοί δεν απαιτούν λείανση ή λείανση και είναι προς το παρόν διαθέσιμοι σε οφθαλμικά εργαστήρια. Η παραδοσιακή κατασκευή οφθαλμικών φακών περιλαμβάνει διάφορα βήματα και υπερβολικό υλικό, όλα τα οποία οδηγούν σε υψηλότερο κόστος. Οι τυπωμένες εκδόσεις 3D είναι εξίσου αποτελεσματικές και αξιόπιστες, αλλά με χαμηλότερη τιμή. Ωστόσο, η λύση δεν σχεδιάστηκε γύρω από το κόστος. Αντ 'αυτού, η Luxexcel ανέπτυξε την τεχνολογία για τα ανεξάρτητα εργαστήρια οφθαλμικών και τους πελάτες τους, ώστε οι έθιμοι φακοί να είναι διαθέσιμοι σε όλους.

3D τυπωμένα κινητά

3D τυπωμένα κινητά

Ο Marco Mahler, κινητικός γλύπτης, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Henry Segerman, βοηθό καθηγητή στο κρατικό πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, για να αναπτύξει τα πρώτα κινητά τηλέφωνα με πλήρη τρισδιάστατη τεχνολογία στον κόσμο. Τα κομμάτια τους είναι αναλυτικά, τουλάχιστον, με ένα σχέδιο που έχει 1.365 τεμάχια. Χωρίς την ικανότητα να εκτυπώνουν με 3D αυτά τα κινητά, θα χρονομετρηθούν και οικονομικά δεν θα φτάσουν για κάποιους. Τα κινητά είναι τυπωμένα στην τάξη Shapeways χρησιμοποιώντας τα σχέδια του Marco και Henry. Για ένα μοναδικό κομμάτι για το σπίτι σας, εξετάστε οποιοδήποτε από αυτά τα τρισδιάστατα κινητά τηλέφωνα. Τα σχέδια τους είναι εξελιγμένα και η ιστορία πίσω από αυτά είναι εμπνευσμένη.

Τρισδιάστατο ποδήλατο από ανοξείδωτο χάλυβα

Arc ποδήλατο

Αυτό το τριήμερο πρόγραμμα που διεξήχθη από τους σπουδαστές στο εργαστήριο βιομηχανικού σχεδιασμού 3D Building Building Lab χρησιμοποίησε την πρόσφατη τεχνολογία όταν εκτυπώνει 3D ένα ποδήλατο από ανοξείδωτο χάλυβα. Οι προόδους επέτρεψαν την εκτύπωση των υλικών προς τα μέσα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και χωρίς την ανάγκη δομών υποστήριξης. Το "Ποδήλατο Arc" ζυγίζει το ίδιο με ένα κανονικό ποδήλατο, αλλά διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό και άψογη δύναμη. Αυτός ο τύπος έργου δείχνει ότι οι περιορισμοί μειώνονται όταν πρόκειται για μέσο εκτύπωσης και αντικείμενα μεγάλης κλίμακας. Η ελευθερία της φόρμας επιτρέπει την εκτύπωση σχεδόν οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένης αυτής της αξιόπιστης μορφής μεταφοράς.

Πρώτη ενισχυμένη γέφυρα 3D

3D τυπωμένη γέφυρα

Οι Κάτω Χώρες είναι η έδρα της πρώτης τρισδιάστατης εκτυπωμένης τρισδιάστατης ενισχυμένης, προεντεταμένης γέφυρας από σκυρόδεμα. Η γέφυρα έχει μήκος 8 μέτρα και πλάτος 3,5 μέτρα. Η δύναμή του δοκιμάστηκε με φορτίο πέντε τόνων, πολύ βαρύτερο από το καθημερινό φορτίο που θα πρέπει να αντέξει. Είναι μέρος μιας ποδηλατικής διαδρομής για κατοίκους και πιστεύεται ότι μεταφέρει εκατοντάδες ποδηλάτες την ημέρα. Με επικεφαλής την BAM Infra, η ομάδα συνεργάστηκε με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Αϊντχόβεν για να αναπτύξει έναν τρόπο να ενσωματώσει καλώδιο ενίσχυσης χάλυβα κατά την εκτύπωση. Το έργο κοστίζει λιγότερα χρήματα, χρησιμοποιεί λιγότερο υλικά και μειώνει την ποσότητα των εκπομπών CO2 κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Τρισδιάστατη εκτύπωση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για μηχανές χιονιού

Μηχανήματα χιονιού

Δεν υπάρχουν πολλές βιομηχανίες (αν υπάρχουν) που η εκτύπωση 3D δεν μπορεί να βοηθήσει. Μια τέτοια επιχείρηση που συνειδητοποίησε αυτό είναι η Snow Business, κατασκευαστές μηχανημάτων χιονιού υψηλής τεχνολογίας. Η απόδοση και η ανθεκτικότητα των μηχανών τους είναι κρίσιμα χαρακτηριστικά, αυτά που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τις επιχειρήσεις ή να την καταστρέψουν. Χρησιμοποιώντας τρισδιάστατους εκτυπωτές για να φτιάξουν τα ακροφύσια τους, η Snow Business επιτάχυνε την ανάπτυξη και μειώνει το κόστος. Αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθιστά τα προϊόντα τους καλύτερα σχεδιασμένα, λιγότερο δαπανηρά και πιο επιθυμητά από τους καταναλωτές. Χρησιμοποιήστε την ιστορία τους ως έμπνευση όταν σκέφτεστε έναν τρόπο με τον οποίο η εκτύπωση 3D μπορεί να βοηθήσει τη δουλειά ή την επιχείρησή σας.

Τρισδιάστατη εκτύπωση στην τεχνολογία Zero-G

Εκτυπώθηκε χώρος 3D

Η τρισδιάστατη εκτύπωση δεν περιορίζεται σε ένα εργαστήριο πια. Οι εκτυπωτές μπορούν να βγουν στο πεδίο, παρέχοντας λύσεις που κάποτε θεωρούνταν αδύνατες. Μπορούν όμως οι εκτυπωτές 3D να λειτουργούν στο διάστημα; Αυτή είναι η ερώτηση που είχε η NASA. Αν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ήταν σε θέση να εκτυπώσει σε 3D, θα είχε την ικανότητα να εκτυπώνει εργαλεία κατόπιν αιτήματος και να λειτουργεί καλύτερα με περιορισμούς βάρους πτήσης. Αφού δοκιμάστηκε το υλικό 3D εκτύπωσης σε παραβολικές πτήσεις, άρχισαν δοκιμές στον διαστημικό σταθμό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η εκτύπωση 3D λειτουργεί πράγματι στο διάστημα, ανοίγοντας την πόρτα για νέες αποστολές, πειράματα και ευκαιρίες.

Καρέκλα κλίσης

Η καρέκλα αλουμινίου Gradient προβάλλει πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αλουμίνιο στο σχεδιασμό επίπλων ψηφιακής εποχής. Η καρέκλα είναι μια ελαφριά δομή αλουμινίου με τα πλεονεκτήματα του αφρού και της αντοχής του μετάλλου. Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί μια μοναδική τεχνική εκτύπωσης που παρέχει δομική αντοχή μειώνοντας παράλληλα την ποσότητα υλικού που χρειάζεται. Η καρέκλα Aluminium Gradient μπορεί να βρεθεί στη μόνιμη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης Βικτώριας στη Μελβούρνη της Αυστραλίας μαζί με το Μουσείο Design Vitra στη Γερμανία. Η δυνατότητα κατασκευής ελαφρών αλλά ανθεκτικών επίπλων σε προσιτή τιμή θα μπορούσε να μεταμορφώσει τη βιομηχανία επίπλων, αναγκάζοντας τους κατασκευαστές να αναζητήσουν φιλικές προς τον καταναλωτή μεθόδους παραγωγής.Καρέκλα κλίσης

3D εκτυπώσιμα όπλα

Τυπωμένα όπλα 3D

Το Defense Distributed είναι η δύναμη πίσω από τα 3D τυπωμένα όπλα. Στις 27 Ιουλίου 2012, η ​​εταιρεία κυκλοφόρησε τα αρχεία για το πρώτο εκτυπώσιμο όπλο του κόσμου. Αντιμετωπίζοντας το μερίδιό του από νομικές και πολιτικές μάχες, η Defense Distributed στράφηκε στην κοινότητα Bitcoin για χρηματοδότηση. Η ιδέα των τυπωμένων όπλων είναι επαναστατική, αλλά και αμφιλεγόμενη. Η εταιρεία εξακολουθεί να αγωνίζεται στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για τη νομιμότητα της παράδοσης ιδιωτικών αρχείων πυροβόλων όπλων στον πληθυσμό. Η υπόθεση θα μπορούσε σύντομα να κατευθυνθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο. Εάν συμβαίνει αυτό, και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είναι σίγουρο ότι θα συναντηθούμε με συζήτηση από τον αμερικανικό λαό.

Ένα φλιτζάνι την ημέρα

Ένα Κύπελλο μια Ημέρα

Έχετε κουραστεί να πίνετε καθημερινά τον καφέ σας από το ίδιο κύπελλο; Το έργο One Cup Cup a Day εσείς καλύπτετε. Το έργο ήταν ένα διασκεδαστικό και επιτυχημένο πείραμα για τη δημιουργικότητα και την ταχεία κατασκευή. Το έργο ήταν ανοικτό για συνεργασία, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να παίξει γύρω και να σχεδιάσει το δικό του φλιτζάνι καφέ. Μόλις επιλέχθηκαν τα αγαπημένα 30 σχέδια, προβλήθηκαν σε ένα κατάστημα και ήταν διαθέσιμα για αγορά. Τα σχέδια ήταν ένα μίγμα μεταξύ μεταμορφωμένων κυπέλλων, ενδιαφέροντα αλλά μη λειτουργικά κύπελλα και κύπελλα καλυμμένα με διάφορα χαρακτηριστικά με υφή. Το έργο θεωρήθηκε επιτυχές και απέδειξε ότι η εκτύπωση 3D μπορεί να έχει μια διασκεδαστική και καταπληκτική χρήση.

Meshu

Meshu

Ο Meshu ξεκίνησε από δύο τεχνολόγους σχεδιασμού στο Σαν Φρανσίσκο. Τα σχέδιά τους περιλαμβάνουν γραμμές που εκπροσωπούν geodata, παρέχοντας στους καταναλωτές έναν μοναδικό τρόπο να εντοπίζουν στιγμές και μνήμες, ανεξάρτητα από το πού εμφανίστηκαν στον κόσμο. Η λεπτότητα του κοσμήματος είναι μέρος της γοητείας του. Ο παραλήπτης γνωρίζει ακριβώς ποιες είναι οι γραμμές, ακόμα κι αν κανείς άλλος δεν το κάνει. Ενώ δεν δέχονται πλέον παραγγελίες, η Meshu έκανε περιδέραια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και αφίσες για να τιμήσουν τα αιτήματα των καταναλωτών. Χρησιμοποιήστε το έργο τους ως έμπνευση για τις δικές σας 3D δημιουργίες εκτύπωσης. Σε αυτή την περίπτωση, η εκτύπωση 3D μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συναισθηματικούς σκοπούς.

Πρώτος εκτυπωτής 3D Desktop 3D

Desktop Metal

Το Desktop Metal σχεδιάστηκε με ένα πράγμα στο μυαλό. Οι ιδρυτές ήθελαν να παράσχουν μια λύση σε ομάδες μηχανικών που αναζητούν προσβάσιμη μεταλλική τρισδιάστατη εκτύπωση. Η εταιρεία προσφέρει δύο ξεχωριστά συστήματα εκτύπωσης 3D. Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα συστήματα για τα πάντα, από τα πρωτότυπα μέχρι τη μαζική παραγωγή. Το σύστημα Studio είναι σχεδιασμένο για μηχανικούς και επιτρέπει στους χρήστες να εκτυπώνουν πολύπλοκα μεταλλικά μέρη στο σπίτι. Σε σύγκριση με άλλα συστήματα εκτύπωσης, το σύστημα Studio είναι έως δέκα φορές φθηνότερο. Αλλά όταν χρειάζεστε ταχύτητα από την πλευρά σας, το σύστημα παραγωγής είναι ιδανικό. Είναι σχεδιασμένο για απόδοση και είναι 100 φορές ταχύτερο από άλλα συστήματα εκτύπωσης. Το σύστημα παραγωγής πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2020.

Τρισδιάστατο εκτυπωμένο μικροεπεξεργαστή

Μικρό οδικό όχημα

Η Kabuku Inc. συνεργάστηκε με την Honda Motor Co., Ltd. Για να αναπτύξει ένα 3D τυπωμένο όχημα. Η Toshimaya Corp. χρειάστηκε ένα έθιμο όχημα παράδοσης που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο για παραδόσεις όσο και για διαφήμιση. Ωστόσο, η τοπική τους υποδομή έκανε κάποιες παραδόσεις δύσκολες. Στενοί δρόμοι ήταν ο κύριος ένοχος. Η Kabuku και η Honda ανέλαβαν να αναπτύξουν ένα τυπωμένο αυτοκίνητο που εξακολουθούσε να ικανοποιεί τις ανάγκες τους αλλά είχε το κατάλληλο μέγεθος. Η διαδικασία εξέλιξης διήρκεσε μόνο δύο μήνες, με την εκτύπωση να χειρίζεται η Rinkak, μια υπηρεσία εκτύπωσης 3D που ανήκει στο Kabuku. Η Toshimaya εφοδιάστηκε με ένα πρωτότυπο όχημα που ανταποκρίθηκε στις ανάγκες μεγέθους, παραγωγής και διαφήμισης.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me