5 καλύτεροι πελάτες BitTorrent το 2020 – Top downloads

Το πρωτόκολλο BitTorrent είναι ένα πολύ αποτελεσματικό και αποτελεσματικό μέσο για την κοινή χρήση και "λήψη" περιεχομένου. Οι υπηρεσίες streaming σε απευθείας σύνδεση, όπως αυτές που προσφέρονται μέσω της εφαρμογής Kodi ή μέσω streaming ιστοσελίδων, αρπάζουν όλους τους τίτλους αυτές τις μέρες αυτές τις μέρες, αλλά η παραδοσιακή ροή παραμένει πολύ δημοφιλής. Χρησιμοποιώντας ένα VPN, μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς σε ιστότοπους, για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το καλύτερο VPN για τον οδηγό των torrent sites.

Προκειμένου να torrent χρειάζεστε ένα πρόγραμμα-πελάτη BitTorrent. Αυτό είναι το λογισμικό που σας επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία στον υπολογιστή σας με άλλους χρήστες του BitTorrent για να "κατεβάζετε" περιεχόμενο. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί καλοί πελάτες BitTorrent εκεί έξω.

Προειδοποίηση: Το ίδιο το Torrenting είναι τεχνικά νόμιμο, παρέχοντας άδεια ιδιοκτησίας περιεχομένου. Εάν δεν έχετε άδεια, συνιστάται να μην κάνετε torrent εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το πρωτόκολλο BitTorrent, είναι εύκολο για τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να ανακαλύψουν τη διεύθυνση IP όλων που κατεβάζουν την πνευματική τους ιδιοκτησία. Μπορούν στη συνέχεια να ενημερώσουν τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου σας ή να αναλάβουν νομικές ενέργειες εναντίον σας.

Επομένως, είναι σημαντικό να προστατευτείτε με ένα VPN όταν κάνετε λήψη από τους παρακάτω ιστότοπους. Ένα VPN θα αποκρύψει την πραγματική σας IP και θα κρυπτογραφήσει την επισκεψιμότητά σας, έτσι ώστε ο ISP σας να μην μπορεί να δει τι κάνετε. Είναι επίσης καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα διακόπτη kill για να σας προστατεύσουμε αν το VPN αποσυνδεθεί κατά τη λήψη. Για ένα λεπτομερέστερο άρθρο σχετικά με τα καλύτερα VPN που θα χρησιμοποιήσετε, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο.

Αλλά πίσω στο θέμα στο χέρι, ποιος είναι ο καλύτερος πελάτης?

Ποιο είναι το καλύτερο?

Επιλογή εκδότη

Νικητής

qBitTorrent

Qbittorrent Mac

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Ανοιχτή πηγή
 • Πυγμάχος ελαφρού βάρους
 • Αποτελεσματικός
 • Μπορεί να συνδεθεί με το VPN
 • Πλήρης εμφάνιση

CONS

 • Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα

Ως μακροπρόθεσμος fan του Vuze, χρειάστηκε κάτι για αυτό πυγμάχος ελαφρού βάρους ανοικτού κώδικα BitTorrent πελάτη για να αντικαταστήσει το Vuze στην επιφάνεια εργασίας μου. Ένας λόγος που έχω κολλήσει με τον Vuze για τόσο πολύ καιρό είναι η δυνατότητα να δεσμεύσει τον πελάτη torrent στη διεπαφή VPN μου.

Αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητο αν το λογισμικό VPN διαθέτει διακόπτη kill, εκτιμώ πάντα αυτό το επιπλέον επίπεδο ασφαλείας. Αποτρέπει τον πελάτη να κατεβάζει torrents όταν το VPN δεν είναι ενεργό.

Το qBitTorrent υποστηρίζει όχι μόνο αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά καθιστά πολύ πιο εύκολη την υλοποίησή του. Αυτός ήταν ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την πραγματοποίηση της αλλαγής, όπως ήταν και το μέγεθος εγκατάστασης του qBitTorrent με ελάχιστο μέγεθος και μέγεθος 100 MB ή μικρότερο μέγεθος (το ακριβές μέγεθος εξαρτάται από την πλατφόρμα). Δεν υπάρχει πρήξιμο με το qBitTorrent!

Παρόλα αυτά, το qBitTorrent διαθέτει σχεδόν τα πάντα που χρειάζονται οι περισσότεροι πολεοδόμοι. Αυτό περιλαμβάνει την κρυπτογράφηση πρωτόκολλου BitTorrent, την ιεράρχηση torrent, το torrent querying, το επιλεκτικό κατέβασμα περιεχομένου, τη δημιουργία torrent, την απομακρυσμένη πρόσβαση και τη συνδρομή RSS. Μπορείτε να αναζητήσετε torrents μέσα από τον υπολογιστή-πελάτη και η ενσωματωμένη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων είναι πρακτική.

Το qBitTorrent είναι 100% δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις. Διατίθεται για Windows, MacOS και Linux. Για λεπτομερέστερη ματιά σε αυτό το εξαιρετικό λογισμικό, συμπεριλαμβανομένων οδηγιών για τον τρόπο δέσμευσης του qBittorrent στη διασύνδεση VPN, ελέγξτε 5 Best VPNs για qBittorrent.

2η θέση

Μετάδοση

Αναβάθμιση πελάτη

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Ανοιχτή πηγή
 • Πυγμάχος ελαφρού βάρους
 • Τόνοι χαρακτηριστικών
 • Αρκετά
 • Διατίθεται σε εθελοντικά σε πολλά σκοτεινά λειτουργικά συστήματα

CONS

 • Δεν είναι πολύ (η ευπάθεια θα πρέπει να καθοριστεί από τη στιγμή που οι περισσότεροι από εσάς διαβάσετε αυτό)

Η μετάδοση ξεκίνησε τη ζωή ως υπολογιστής BitTorrent μόνο Mac και Linux, όπου δημιούργησε μια τεράστια φήμη. Οι χρήστες των Windows μπορούν πλέον να μπουν στην πράξη. Παρόλο που είναι ένα πολύ ικανό πρόγραμμα-πελάτης BitTorrent, το κύριο πλεονέκτημα της μετάδοσης είναι το όμορφο περιβάλλον εργασίας του χρήστη, το οποίο συμπληρώνεται με ειδοποιήσεις Growl για χρήστες Mac.

Αλλά δεν είναι όλα σχετικά με την εμφάνιση όμορφη. Η μετάδοση περιλαμβάνει υποστήριξη ιστότοπου, κρυπτογράφηση πρωτοκόλλου BitTorrent, καταλόγους ρολογιών, επεξεργασία ιχνών, όρια ταχύτητας σε όλο τον κόσμο και ταχύτητα και πολλά άλλα. Υποστηρίζει επίσης προαιρετικά πρόσθετα που μπορούν να επεκτείνουν το σύνολο χαρακτηριστικών τους. Αυτά περιλαμβάνουν εργαλεία συνδρομής RSS και ένα plugin Kodi.

Η μετάδοση έπληξε πρόσφατα τους τίτλους χάρη σε μια ευπάθεια που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο χάκερ. Το συζητώ λίγο αργότερα στο άρθρο, αλλά υπάρχει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα και το θέμα είναι πολύ εύκολο να το διορθώσετε ούτως ή άλλως. Επομένως, αποφάσισα να μην αφήσουμε αυτό το πρόβλημα να επηρεάσει την κατάταξη της μετάδοσης σε αυτόν τον 5 Καλύτερο οδηγό.

Η μετάδοση είναι 100% δωρεάν και ανοιχτή. Διατίθεται για Windows, Mac OSX / MacOS, Linux (πολλές διανομές), FreeBSD, Gentoo και πολλά άλλα.

3η θέση

Vuze

Vuze client

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Εξαιρετικά πλήρως χαρακτηρισμένο
 • Μπορεί να δεσμεύσει τα downloads στο VPN
 • Πολλά πρόσθετα διαθέσιμα για αύξηση της λειτουργικότητας
 • Ενσωματωμένη συσκευή αναπαραγωγής βίντεο
 • Μεγάλες εφαρμογές Android

CONS

 • Κάπως ογκώδης και βαριά
 • Διαφημίσεις
 • Προσπαθεί να εγκαταστήσει crapware
 • Μόνο μερικώς ανοικτή πηγή
 • Η διεπαφή θα μπορούσε να είναι πιο όμορφη και πιο διαισθητική

Ο Vuze είναι παππούς των χρηστών του BitTorrent. Δεν είναι πια ανοιχτή πηγή, και χτυπά κάπως κάτω από το βάρος των μυριάδων χαρακτηριστικών της. Είναι, με άλλα λόγια, το πολικό αντίθετο των ελαφρών πελατών όπως το qBitTorrent.

Αλλά ποιος είπε ότι ένα ρίχνω χαρακτηριστικά είναι αναγκαστικά κακό; Οι περισσότεροι κυνηγοί δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, αλλά δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να σχετίζεται με το Torrent που δεν μπορεί να κάνει η Vuze. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα σύνδεσης του Vuze με τον προσαρμογέα VPN, αλλά και φορτώνει πιο funky πράγματα όπως ανακάλυψη περιεχομένου μέσω αυτοματοποιημένων συνδρομών, ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων, απομακρυσμένη διαχείριση και πολλά άλλα.

Μπορείτε να μετατρέψετε αρχεία σε πολλαπλές μορφές χρησιμοποιώντας τη διασύνδεση drag-and-drop του Vuze και να αναλύσετε τις λήψεις σας χρησιμοποιώντας ένα πλήθος στατιστικών στοιχείων και απεικονίσεων. Το Vuze είναι το όνειρο του χρήστη ισχύος.

Στο μειονέκτημα, το Vuze είναι πλούσιο σε πόρους και μάλλον άσχημο (ειδικά σε σύγκριση με το Transmission!). Η ομαλή διεπαφή του δείχνει επίσης την ηλικία του. Αυτή η κατάσταση δεν βοηθήθηκε από τη συμπερίληψη διαφημίσεων στην ελεύθερη έκδοση ή από το γεγονός ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την εγκατάσταση, αν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε επίσης ένα φορτίο crapware.

Παρόλο που η Vuze είναι κατά κύριο λόγο ελεύθερη, υπάρχει επίσης μια έκδοση premium για $ 29.90 USD ανά έτος. Μια συνδρομή Vuze Plus καταργεί τις διαφημίσεις και παρέχει ενσωματωμένη ανίχνευση κατά των ιών, έναν καυστήρα DVD και "παίξε τώρα" υποστήριξη. Είναι, βεβαίως, αρκετά funky!

Αυτό με φέρνει επίσης στο σημείο ότι, παρά τις ρίζες του ανοιχτού κώδικα, το Vuze είναι τώρα κλειστού κώδικα ιδιόκτητο λογισμικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναφορές για το θάνατο του Vuze φαίνεται να είναι πολύ πρόωρες. Το Vuze 5.7.6.0 κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2017 και είναι πλήρως λειτουργικό.

Σε αντίθεση με τον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας, η εξαιρετική εφαρμογή Android είναι ελαφριά και χωρίς διαφημίσεις. Μια έκδοση Pro είναι τώρα διαθέσιμη μέσω της αγοράς εντός εφαρμογής (περίπου $ 4), αλλά δεν μπόρεσα να προσδιορίσω ποια χαρακτηριστικά προσθέτουν (και είμαι πολύ δερματοφύλακας για να πληρώσω τα απαραίτητα χρήματα για να το μάθω!).

Το Vuze Remote είναι μια εύχρηστη εφαρμογή για το Android που σας επιτρέπει να ελέγχετε από απόσταση το torrent downloads.

Το Vuze είναι διαθέσιμο για Windows, Mac OSX / MacOS, Linux και Android.

4η θέση

Ώρα Popcorn

Popcorn Time Jan 2018

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Στιγμιαία ροή περιεχομένου BitTorrent υψηλής ποιότητας!
 • Ανοιχτή πηγή
 • Πολύ έξυπνη διασύνδεση
 • Υποστήριξη Chromecast, Airplay και DLNA
 • Διατίθεται σε σχεδόν κάθε πλατφόρμα

CONS

 • Μόνο για περιεχόμενο βίντεο

Όλα τα άλλα προγράμματα αυτής της λίστας είναι πελάτες BitTorrent. Μπορείτε να κατεβάσετε ένα αρχείο .torrent ή να κάνετε κλικ σε έναν μαγνητικό σύνδεσμο και το περιεχόμενο να μεταφορτώνεται στον υπολογιστή σας όπου αποθηκεύεται τοπικά.

Ο χρόνος του Popcorn είναι διαφορετικός. Πρόκειται για μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί τεχνολογία BitTorrent για τη ροή βίντεο υψηλής ποιότητας σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες. Αυτό σημαίνει ότι σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς πελάτες BitTorrent, μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία ή μια εκπομπή χωρίς να περιμένετε να ολοκληρωθεί η λήψη. Ίσως σκέφτεστε "είναι η ώρα του Popcorn?", μπορεί να είναι επικίνδυνο για τον υπολογιστή σας, αλλά χρησιμοποιώντας ένα VPN μπορεί να κρατήσει το μηχάνημα ασφαλές.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι έχει μια πολύ κηλίδα και έξυπνη διασύνδεση και για την παροχή πρόσβασης σε μια τεράστια βιβλιοθήκη ενημερωμένου περιεχομένου.

Αν και κυρίως μια πλατφόρμα συνεχούς ροής, το περιεχόμενο μπορεί επίσης να μεταφορτωθεί τοπικά (και κάποιο περιεχόμενο είναι πάντα προσωρινά αποθηκευμένο). Διάφορες εκδόσεις (πιρούνια) του Popcorn Time είναι διαθέσιμες, αλλά συνιστώ να χρησιμοποιήσετε μόνο μία από τις πιρούνες που συνιστώνται στο Best VPN για Popcorn Time guide.

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ποικίλλουν λίγο ανάλογα με το πούνο που χρησιμοποιείτε, αλλά ο ατμός στην τηλεόραση μεγάλης οθόνης μέσω Chromecast, Airplay και DLNA είναι αρκετά τυπικό.

Το Popcorn Time είναι δωρεάν και οι σεβαστές εκδόσεις είναι απαλλαγμένες από διαφημίσεις και άλλα crapware. Διατίθεται για Windows, Mac OSX / MacOS, Linux και Android. Το PopcornTime έχει ακόμη μια εφαρμογή iOS VPN που μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς να χτυπήσει το jailbreaking τη συσκευή σας.

5η θέση

Κατακλυσμός

Υπολείμματα πελάτη

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Ανοιχτή πηγή
 • Πυγμάχος ελαφρού βάρους
 • Πολλά χαρακτηριστικά
 • Επεκτάσιμη μέσω plugins (συμπεριλαμβανομένων RSS)

CONS

 • Λιγότερο χαρακτηριστικό από μερικούς άλλους πελάτες

Όπως το qBitTorrent, το Deluge είναι ένα αρκετά συμβατικό, αλλά ελαφρύ και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα-πελάτη BitTorrent. Ο κατάλογος χαρακτηριστικών δεν είναι τεράστιος, αλλά πρέπει να είναι περισσότερο από αρκετός για να ικανοποιήσει τους περισσότερους χρήστες. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την απομακρυσμένη διαχείριση ιστού και την υποστήριξη μαγνητικών συνδέσμων.

Η λειτουργικότητα μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω με μια σειρά από plug-ins εσωτερικού και τρίτου μέρους. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν plugins για υποστήριξη RSS, ειδοποιήσεις Growl, ροή κατά τη διάρκεια λήψης και πολλά άλλα.

Το Deluge είναι εντελώς FOSS, χωρίς διαφημίσεις ή crapware. Διατίθεται για Windows, OSX, Linux (διάφορες διανομές) και FreeBSD.

Συχνές ερωτήσεις πελατών

Τι είναι το BitTorrent?

Το BitTorrent είναι ένα δημοφιλές πρωτόκολλο ανταλλαγής αρχείων peer-to-peer (P2P). Αντί να αποθηκεύονται σε έναν κεντρικό διακομιστή από τον οποίο κάνετε λήψη, τα torrented αρχεία μοιράζονται μεταξύ πολλών άλλων χρηστών του BitTorrent. Τα δημοφιλή αρχεία μπορούν εύκολα να μοιράζονται εκατοντάδες χρήστες με αυτό τον τρόπο.

Όταν "κατεβάζετε" (που είναι κάτι που έχει κάποια εσφαλμένη ονομασία όταν πρόκειται για torrenting) ένα αρχείο που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο BitTorrent, αυτό που κάνετε πραγματικά είναι να μοιράζεστε μικρά κομμάτια από αυτό με όλους όσους κατεβάζουν το ίδιο αρχείο.

Ένα αρχείο "κατέβασμα" μόλις έχετε όλα τα κομμάτια που απαιτούνται για να επανασυναρμολογήσετε το αρχείο. Θεωρείται καλή μορφή να "σπόρων" (συνέχιση της κοινής χρήσης) του αρχείου για λίγο μετά τη λήψη του, προκειμένου να βοηθήσει τους άλλους να φθάσουν το 100% ολοκλήρωση.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν πελάτη?

Παρόλο που εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλές, η χρήση του BitTorrent έχει μειωθεί κάπως τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται εν μέρει στον πλούτο των δυνατοτήτων νομικής ροής που διατίθενται από παρόχους όπως οι Netflix και Amazon Prime. Η δημοτικότητα των παράνομων επιλογών, όπως το Kodi και οι ροές ιστοσελίδων είναι επίσης ένας παράγοντας. Για κορυφαίες συμβουλές και το καλύτερο VPN για streaming, δείτε τους παρακάτω οδηγούς:

 • VPN amazon prime
 • VPN Netflix
 • VPN Kodi
 • iPlayer VPN

Ωστόσο, η πιο παραδοσιακή μέθοδος λήψης με χρήση ενός προγράμματος-πελάτη BitTorrent εξακολουθεί να προσφέρει μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • Το περιεχόμενο BitTorrent λαμβάνεται τοπικά, επομένως είναι διαθέσιμο για πάντα και μπορεί εύκολα να μεταφερθεί φυσικά μεταξύ συσκευών.
 • Κυριολεκτικά, οποιοδήποτε είδος ψηφιακού περιεχομένου μπορεί να μεταφορτωθεί - όχι μόνο περιεχόμενο βίντεο. Αυτό περιλαμβάνει λογισμικό, εικόνες, eBook, παιχνίδια και ... το ονομάζετε!
 • Αλλά όταν έρχεται σε περιεχόμενο βίντεο, η ποιότητα είναι συχνά σημαντικά υψηλότερη από το περιεχόμενο με ροή. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει λόγος να διατηρήσουμε τα μεγέθη αρχείων προς τα κάτω για να αποφύγουμε προβλήματα buffering, καθώς το περιεχόμενο αναπαράγεται τοπικά.
 • Το BitTorrent είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να μοιραστείτε και να προωθήσετε το δικό σας περιεχόμενο με άλλους.

Linux Torrents

Πολλοί διανομείς Linux βρίσκουν συνδέσμους torrent είναι ο καλύτερος τρόπος για να διανείμουν το λογισμικό τους χωρίς να χρειάζεται να το φιλοξενήσουν σε δαπανηρούς διακομιστές.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN όταν χτυπάτε

Το περιεχόμενο BitTorrent μοιράζεται μεταξύ πολλών οικιακών υπολογιστών. Αυτό δεν είναι καλό για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, επειδή η ανταλλαγή αρχείων με ένα σωρό άλλα τυχαία "downloaders" στο διαδίκτυο είναι σχεδόν ιδιωτική.

Χρησιμοποιώντας το σωστό λογισμικό (το οποίο περιλαμβάνει πολλούς δημοφιλείς υπολογιστές BitTorrent), είναι πολύ εύκολο να δείτε τις μοναδικές διευθύνσεις του πρωτοκόλλου Internet (IP) κάθε άλλου χρήστη που μοιράζεται επίσης ("λήψη") το ίδιο αρχείο.

Peers list

Όπως καταδεικνύεται στο Vuze παραπάνω, μπορώ να δω τις διευθύνσεις IP κάθε άλλου χρήστη που κατεβάζει τα ίδια αρχεία με εμένα.

Το VPN σας προστατεύει

Ένα VPN θα σας προστατεύσει κατά τη λήψη επειδή:

 • Ένα VPN θα αποκρύψει τις πληροφορίες της διεύθυνσης IP από άλλα προγράμματα λήψης.
 • Ένα VPN κρυπτογραφεί όλη την κίνηση στο Διαδίκτυο μεταξύ του υπολογιστή σας και του διακομιστή VPN.
 • Τα παραπάνω σημαίνει ότι ο ISP σας δεν μπορεί να δει τι κατεβάσετε.

Τα δίκτυα VPN με ισχυρές πολιτικές καταγραφής δεν θα έχουν τίποτα να παραδώσουν στις αρχές, ανεξάρτητα από την πίεση που ενδέχεται να υποστούν. Ένα VPN θα ξεμπλοκάρει επίσης τους ιστότοπους εάν είναι λογοκρισία για οποιονδήποτε λόγο.

Έτσι, όσο επιτρέπεται το P2P, ένα VPN είναι πολύ αποτελεσματικό για την προστασία του απορρήτου κατά τη λήψη.

Για μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά στο πώς λειτουργούν τα VPN, ελέγξτε τα VPN για αρχάριους - τι πρέπει να ξέρετε. Για έναν πιο εμπεριστατωμένο οδηγό για τη χρήση ενός VPN κατά το torrenting, ανατρέξτε στο Best VPN for Torrenting guide.

Κρυπτογράφηση πρωτοκόλλου BitTorrent

Ορισμένοι υπολογιστές BitTorrent υποστηρίζουν κρυπτογράφηση πρωτοκόλλου BitTorrent. Αυτά περιλαμβάνουν τη μετάδοση, το qBitTorrent και το Vuze. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που αποσκοπεί στην απόκρυψη του γεγονότος ότι απορρίπτετε τον παροχέα υπηρεσιών Internet (ISP).

Τα δίκτυα VPN πραγματοποιούν επίσης αυτό, καθώς και κρύβουν την πραγματική διεύθυνση IP σας από άλλους χρήστες torrent και οποιονδήποτε άλλο παρακολουθεί στο διαδίκτυο. Επί πλέον:

"Η ανάλυση της κρυπτογράφησης πρωτοκόλλου BitTorrent έδειξε ότι οι στατιστικές μετρήσεις των μεγεθών πακέτων και των διευθύνσεων πακέτων των πρώτων 100 πακέτων σε μια περίοδο TCP μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση του αποκρυπτογραφημένου πρωτοκόλλου με ακρίβεια 96%."

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και οι πιο βασικές τεχνικές επιθεώρησης Deep Packet (DPI) μπορούν να καθορίσουν ότι χρησιμοποιείτε το BitTorrent. Τώρα, είναι αλήθεια ότι το DPI μπορεί επίσης εύκολα να ανιχνεύσει τη χρήση του VPN (αν δεν είναι ξεκάθαρη), αλλά ενώ υπάρχουν πολλοί νόμιμοι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε ένα VPN, υπάρχει μόνο ένας λόγος για χρήση κρυπτογράφησης πρωτοκόλλου BitTorrent ...

Επομένως, η χρήση του BitTorrent πρωτόκολλο κρυπτογράφησης είναι πιθανότατα καλύτερο από το να μην χρησιμοποιείται καθόλου, αλλά χρησιμοποιώντας ένα VPN παρέχει πολύ καλύτερη προστασία κατά τη λήψη.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα πρόγραμμα-πελάτη BitTorrent?

Ένας λόγος για τη δημοτικότητα των online streaming υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένης της χρήσης κουτιών Kodi) είναι η αντίληψη ότι το torrenting είναι ένα υπέροχο παιχνίδι που απαιτεί τεχνική τεχνογνωσία. Στην πραγματικότητα, όμως, το torrenting είναι πολύ εύκολο.

 1. Κάντε λήψη και εγκατάσταση ενός προγράμματος-πελάτη BitTorrent από την παραπάνω λίστα.
 2. (Προαιρετικό αλλά συνιστάται έντονα) Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα VPN που εκτελείται. Αυτό θα παρακάμψει τη λογοκρισία των ιστότοπων torrent, θα αποκρύψει την IP σας από τους άλλους χρήστες με τους οποίους σας μοιράζονται τα αρχεία και θα αποκρύψει τις λήψεις σας από τον ISP σας. Ανατρέξτε στον οδηγό VPN για Torrents για μια λίστα με τις συνιστώμενες υπηρεσίες.
 3. Επισκεφθείτε έναν ιστότοπο BitTorrent. Αυτοί οι ιστότοποι φιλοξενούν συνδέσμους σε αρχεία torrent. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει ή να αναζητήσετε κάτι συγκεκριμένο. Πολλοί ιστότοποι περιλαμβάνουν αναθεωρήσεις χρηστών torrents, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε καλές ροές.
 4. Όταν βρείτε το περιεχόμενο που θέλετε, απλά κάντε κλικ στον σύνδεσμο torrent ή στο μαγνητικό σύνδεσμο. Το torrent θα ανοίξει στο πρόγραμμα-πελάτη BitTorrent και θα ξεκινήσει η λήψη.
 5. Όταν η λήψη ολοκληρωθεί 100%, απολαύστε! Ορισμένοι υπολογιστές BitTorrent έχουν ενσωματωμένους μέσα αναπαραγωγής πολυμέσων, αλλά το VLC θα παίξει σχεδόν οποιοδήποτε αρχείο πολυμέσων που μπορείτε να το πετάξετε.

Σπορά

Το BitTorrent είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα κοινής χρήσης αρχείων. Για να λειτουργήσει, οι χρήστες μοιράζονται αρχεία με άλλους χρήστες. Αυτό συμβαίνει κατά τη λήψη ενός αρχείου, αλλά θεωρείται καλή μορφή να αφήσετε το πρόγραμμα-πελάτη BitTorrent ανοιχτό αφού τελειώσετε τη λήψη ενός αρχείου για να ωφελήσετε άλλους χρήστες.

Αυτό είναι γνωστό ως σπορά και θεωρείται καλή ετικέτα σε σπόρους σε αναλογία τουλάχιστον 1: 1 (δηλαδή μεταφορτώστε για άλλους χρήστες την ίδια ποσότητα δεδομένων που κάνετε λήψη.) Οι περισσότεροι πελάτες BitTorrent θα εμφανίσουν τον λόγο σπόρων των αρχείων που έχουν ληφθεί.

Αλλα πράγματα

Δεν πρέπει, για να είμαι ειλικρινής, ποτέ να γνωρίζετε πολύ περισσότερα σχετικά με την παρακμή από τις πληροφορίες που παρέχονται παραπάνω. Εάν επιθυμείτε να εξερευνήσετε το θέμα περαιτέρω, ωστόσο, αυτό το γλωσσάριο είναι μια καλή εισαγωγή στην χρησιμοποιούμενη φρασεολογία.

Οι ταινίες torrents, ειδικότερα, έχουν μια μεγάλη ορολογία που σχετίζεται με αυτούς. Προκειμένου να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το περιεχόμενο που σκοπεύετε να κάνετε λήψη, είναι χρήσιμο να εξοικειωθείτε με αυτό.

Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξουμε για τις δημόσιες ιστοσελίδες torrent είναι οι σύνδεσμοι χορηγίας. Αυτά εμφανίζονται συχνά εμφανώς και συχνά έχουν σκοπίμως σχεδιαστεί για να συγχέουν. Αυτά συνήθως υποδηλώνουν είτε εμπορικές άμεσες τοποθεσίες λήψης είτε υπηρεσίες Usenet. Αναζητήστε έναν σύνδεσμο που λέει ειδικά το "Torrent" ή το "Magnet Link".

uTorrent

Το uTorrent (και σχεδόν το ίδιο αδερφό του με τον επίσημο πελάτη BitTorrent) παραμένει ο πιο δημοφιλής υπολογιστής BitTorrent στον κόσμο. Επομένως, είναι λογικό να ρωτήσω γιατί δεν το έχω συμπεριλάβει σε αυτόν τον 5 Καλύτερο κατάλογο.

Το uTorrent είναι κλειστή πηγή και υποστηρίζεται με διαφημίσεις. Αυτές οι διαφημίσεις μπορούν να απενεργοποιηθούν αν δουλέψετε βαθιά στις ρυθμίσεις του λογισμικού, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι πολύ ενοχλητικό. Είναι προσωπική μου άποψη (και hey, αυτή η λίστα είναι μια προσωπική επιλογή), ότι αυτό σημαίνει ότι το uTorrent έχει όλα τα μειονεκτήματα του Vuze, αλλά όχι τόσο πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Έτσι, αν θέλετε ένα ελαφρώς clunky κλειστού-πηγής υποστηρίζεται BitTorrent πελάτη, αλλά αυτό που αντισταθμίζει αυτό προσφέροντας μια πληθώρα χαρακτηριστικών, τότε χρησιμοποιήστε Vuze. Άλλες γνωμοδοτήσεις είναι διαθέσιμες.

Το ευπάθεια μετάδοσης

Ένας ερευνητής ασφαλείας ανακάλυψε ένα σφάλμα στη μετάδοση που θα μπορούσε να επιτρέψει στους χάκερ να εκτελέσουν κακόβουλο κώδικα σε υπολογιστές των στόχων. Θεωρητικά, αυτό θα μπορούσε να τους επιτρέψει να αναλάβουν πλήρως το μολυσμένο σύστημα.

Το ελάττωμα εκμεταλλεύεται την χαλαρή ασφάλεια στο χαρακτηριστικό πρόσβασης απομακρυσμένου web του Transmission. Σημειώστε ότι αυτή είναι μια απόδειξη της επίθεσης της έννοιας και δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την εκμετάλλευσή της στην άγρια ​​φύση. Μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα είναι ήδη διαθέσιμη και η Transmission έχει ανακοινώσει ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμη μια ενημερωμένη έκδοση που θα την ενσωματώσει.

Επιδιόρθωση μετάδοσης Mac

Εναλλακτικά, το ελάττωμα είναι αρκετά εύκολο για να το φτιάξετε μόνοι σας. Εάν δεν χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα πρόσβασης σε απομακρυσμένο ιστό, απλά απενεργοποιήστε την! Μεταβείτε στις Προτιμήσεις -> Απομακρυσμένη και καταργήστε την επιλογή "Ενεργοποίηση απομακρυσμένης πρόσβασης". Εάν χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα πρόσβασης σε απομακρυσμένο ιστό, αλλάξτε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης σε κάτι ασφαλές. Ανετα!

Σημειώστε ότι ο ερευνητής ασφάλειας που ανακάλυψε το ελάττωμα έχει υπαινίξει ότι και άλλοι χρήστες BitTorrents μπορεί επίσης να είναι ευάλωτοι. Κατά πάσα πιθανότητα είναι λοιπόν καλή ιδέα να ελέγξετε παρόμοιες ρυθμίσεις σε οποιονδήποτε πελάτη χρησιμοποιείτε.

συμπέρασμα

Αν μη τι άλλο, το torrenting πλήθος είναι υπερβολικά εξυπηρετείται από τους μεγάλους πελάτες BitTorrent! Πράγματι, αυτή η λίστα των πέντε κορυφαίων δεν καταστρέφει ακόμη και την επιφάνεια των πολλών διαθέσιμων. Το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά είναι δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα (FOSS) θερμαίνει τα κοκκάλια της καρδιάς μου!

Με μια πληθώρα διαθέσιμων επιλογών, είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς θα έχουν ένα αγαπημένο που δεν υπάρχει εδώ. Αν ναι, παρακαλώ γράψτε για να μου πείτε και άλλους αναγνώστες γιατί νομίζετε ότι είναι τόσο μεγάλη!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me