5 καλύτερες εναλλακτικές TrueCrypt – εφαρμογές κρυπτογράφησης ανοιχτού κώδικα

Εάν θέλετε να προστατέψετε τα δεδομένα σας από τα αδιάκριτα μάτια, τότε θα πρέπει να τα κρυπτογραφήσετε. Προηγουμένως, πολλοί από εμάς στηρίξαμε το Truecrypt για να το κάνουμε αυτό, ωστόσο, καθώς η δημοφιλής εφαρμογή κρυπτογράφησης διακόπηκε μυστηριωδώς, δημιουργήσαμε αυτό το άρθρο για να σας δώσουμε πέντε εναλλακτικές λύσεις για το TrueCrypt.

Εάν είστε σοβαροί για την ασφάλεια, τότε θα το κάνετε εσείς οι ίδιοι αντί να χρησιμοποιήσετε ένα τρίτο μέρος για να το κάνετε για σας. Αυτό είναι ό, τι σημαίνει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (e2ee).

Αλλά ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε το e2ee, πώς ξέρετε ότι το λογισμικό δεν κάνει κάτι δυσάρεστο; Για παράδειγμα, στέλνοντας κρυφά τα κλειδιά κρυπτογράφησης στους προγραμματιστές ή δημιουργώντας ένα backdoor στην κρυπτογράφηση.

Η μόνη εγγύηση που μπορούμε να έχουμε ενάντια σε αυτό είναι η χρήση κώδικα ανοιχτού κώδικα. Μόνο εάν ένα πρόγραμμα μπορεί να εξεταστεί ελεύθερα για να διασφαλίσει ότι κάνει ό, τι υποτίθεται (και μόνο αυτό που υποτίθεται ότι μπορεί), μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε μια λογική εμπιστοσύνη σε αυτό.

Εάν ο κώδικας έχει ελεγχθεί από έναν αξιόπιστο τρίτο, τότε μπορούμε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σ 'αυτό, αλλά ακόμη και αυτό είναι ατελές, καθώς ο κώδικας μπορεί πάντα να αλλάξει το δεύτερο που οι ελεγκτές εγκαταλείπουν το κτίριο. Έτσι, το γεγονός παραμένει απλώς σε θέση να ελέγξει τον κώδικα είναι η πιο σίγουρη εγγύηση ότι οποιοδήποτε πρόγραμμα είναι ασφαλές.

TrueCrypt εναλλακτικές λύσεις

Έχουμε αναφέρει τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις στο TrueCrypt παρακάτω. Οι περισσότεροι από αυτούς χρησιμοποιούν τον κλασσικό AES κρυπτογράφο της βιομηχανίας, επομένως μπορεί επίσης να θέλετε να μάθετε πώς λειτουργεί η κρυπτογράφηση AES.

VeraCrypt

Πλατφόρμες Windows. MacOS, Android και Linux. Οι εφαρμογές τρίτων Android και iOS σάς επιτρέπουν να ανοίγετε και να έχετε πρόσβαση στα αποθηκευμένα αποθηκευμένα δεδομένα του VeraCrypt.

VeraCrypt στην επιφάνεια εργασίας

Το VeraCrypt είναι μια διακλάδωση του TrueCrypt και του άμεσου διαδόχου του. Εκτός από τις δευτερεύουσες αλλαγές επωνυμίας, το front-end φαίνεται το ίδιο και η λειτουργικότητά του είναι ίδια με αυτή του TrueCrypt. Βασικά είναι το TrueCrypt εκτός από το ότι ο κώδικας του έχει ελεγχθεί πλήρως, τα προβλήματα που εντοπίστηκαν με το TrueCrypt έχουν διορθωθεί και η εφαρμογή βρίσκεται υπό ενεργό ανάπτυξη.

Ως εκ τούτου, το VeraCrypt θεωρείται ευρέως στον κόσμο της ασφάλειας ως πρόγραμμα κρυπτογράφησης open-source πλήρους δίσκου. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν εικονικό κρυπτογραφημένο δίσκο (τόμος) τον οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε και να χρησιμοποιήσετε σαν πραγματικός δίσκος. Μπορεί επίσης να κρυπτογραφήσει ολόκληρο το διαμέρισμα δίσκου ή τη συσκευή αποθήκευσης (π.χ. σκληρό δίσκο ή USB stick) Σύστημα μπότες από.

Από προεπιλογή, το VeraCrypt κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε έναν τόμο με έναν κρυπτογράφο AES-256, αν και κατά τη δημιουργία ενός τόμου μπορείτε να ορίσετε έναν εναλλακτικό κωδικό. Το NIST αντίθετα, για παράδειγμα, μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει έναν κωδικό Twofish, Serpent ή Camellia. Στη συνέχεια, τα δεδομένα επαληθεύονται χρησιμοποιώντας SHA-512, αλλά πάλι, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικούς αλγόριθμους κατακερματισμού εάν προτιμούν.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό γνώρισμα του VeraCrypt είναι ότι κάθε αρχείο, για παράδειγμα, ένα αρχείο φωτογραφιών αθώου εμφάνισης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δοχείο για έναν τόμο VeraCrypt. Ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι το κρυμμένο χαρακτηριστικό όγκου το οποίο παρέχει εύλογο deniability. Αυτό επιτυγχάνεται με την απόκρυψη ενός κρυπτογραφημένου τόμου εντός ενός άλλου τόμου VeraCrypt κατά τέτοιο τρόπο ώστε, εάν ληφθούν οι σωστές προφυλάξεις, είναι αδύνατο να αποδειχθεί ότι υπάρχει ο δεύτερος κρυφός τόμος.

Τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε δοχεία VeraCrypt μπορούν να συγχρονιστούν με ασφάλεια σε όλες τις συσκευές αποθηκεύοντας έναν τόμο (και τοποθετώντας τον) από ένα φάκελο συγχρονισμού αποθήκευσης σύννεφου. Το VeraCrypt μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο για την ασφαλή αποθήκευση δεδομένων σε διαφορετικά ανασφαλείς πλατφόρμες όπως το Dropbox.

Δεν είναι όμως το ιδανικό εργαλείο για αυτή τη δουλειά. Τα μεγέθη όγκου μπορεί να είναι μεγάλα και να έχουν ένα σταθερό μέγεθος που πρέπει να καθορίσετε κατά τη δημιουργία τους. Και όταν αλλάξουν τα δεδομένα μέσα σε έναν τόμο, ολόκληρη η ένταση θα πρέπει να φορτωθεί ξανά

Από το σύνολο του λογισμικού που συζητείται σε αυτό το άρθρο, το VeraCrypt είναι μακράν το πιο ολοκληρωμένα ελεγμένο διάλυμα κρυπτογράφησης ανοιχτού κώδικα.

Ελέγξτε τους οδηγούς μας για το VeraCrypt & πώς να βασικά και έναν οδηγό για VeraCrypt κρυφές τόμους για βαθιές καταδύσεις σε αυτό το σημαντικό πρόγραμμα κρυπτογράφησης.

AES Crypt

Πλατφόρμες: Windows, macOS, Linux, Android (τρίτο μέρος, αλλά ανοικτού κώδικα). Μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή AESCrypt για iOS είναι επίσης διαθέσιμη, αν και είναι κλειστή πηγή και οι ελεύθεροι χρήστες περιορίζονται απλώς στην προβολή αρχείων προ κρυπτογραφημένα στην επιφάνεια εργασίας χρησιμοποιώντας την κρυπτογράφηση AES.

AESC κρυπτογράφηση στην επιφάνεια εργασίας

Η AES Crypt είναι μια δωρεάν εφαρμογή απεριόριστης ανοικτής πηγής (FOSS), η οποία εξασφαλίζει αρχεία με χρήση του κρυπτογράφου AES-256. Ως εφαρμογή κρυπτογράφησης ανά αρχείο, σας επιτρέπει να εγχειρίσετε με κρυπτογράφηση μεμονωμένα αρχεία. Η κρυπτογράφηση αρχείων παρτίδας δεν υποστηρίζεται, παρόλο που ο περιορισμός αυτός μπορεί να ξεπεραστεί κάπως δημιουργώντας αρχεία zip από φακέλους και, στη συνέχεια, κρυπτογράφηση του αρχείου zip με κρυπτογράφηση AES.

Αυτό το πολύ εύχρηστο πρόγραμμα Java που βασίζεται σε Java ενσωματώνεται στο λειτουργικό σύστημα, παρέχοντας απλή κρυπτογράφηση αρχείων με το δεξί κλικ στο μενού των Windows ή drag and drop σε macOS και Linux (ή μια επέκταση επιτρέπει το δεξί κλικ στο macOS).

Η αποκρυπτογράφηση αρχείων πραγματοποιείται απλά κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο encrypted.aes και εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασης που δώσατε κατά τη δημιουργία του. Υπάρχει επίσης μια διεπαφή γραμμής εντολών.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι όταν δημιουργείτε μια κρυπτογραφημένη έκδοση ενός αρχείου, η αρχική μη κρυπτογραφημένη έκδοση παραμένει ανέγγιχτη. Αυτό είναι υπέροχο εάν θέλετε απλώς να αποθηκεύσετε την κρυπτογραφημένη έκδοση online, αλλά για μέγιστη ασφάλεια, θα πρέπει να διαγράψετε το πρωτότυπο. Απλά μην ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης!

AxCrypt

Πλατφόρμες (δωρεάν): Windows. Υπάρχουν διαθέσιμες δωρεάν εφαρμογές MacOS, Android και iOS, οι οποίες σας επιτρέπουν να ανοίγετε και να προβάλετε αρχεία, αλλά να μην τα κρυπτογραφείτε. Πλατφόρμες (Premium): Windows, macOS, Android και iOS.

AZCrypt στην επιφάνεια εργασίας

Όπως το AES-Crypt, το AxCrypt είναι μια εφαρμογή κρυπτογράφησης ανοιχτού κώδικα μεταξύ των αρχείων, η οποία εξασφαλίζει αρχεία χρησιμοποιώντας AES. Είναι, ωστόσο, ένα αρκετά διαφορετικό κτήνος. Έρχεται σε δωρεάν έκδοση που απευθύνεται κυρίως σε χρήστες Windows και έκδοση Premium που κοστίζει 35 δολάρια ΗΠΑ ετησίως (δωρεάν δοκιμή 30 ημερών).

Το AxCrypt Free ενσωματώνεται με το λειτουργικό σύστημα των Windows για την απρόσκοπτη κρυπτογράφηση αρχείων AES-128 on-the-fly. Αντί να ορίζετε έναν κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που κρυπτογραφείτε ένα αρχείο, θα συνδεθείτε στην εφαρμογή και στη συνέχεια όλα τα επιλεγμένα αρχεία κρυπτογραφούνται και αποκρυπτογραφούνται αυτόματα χρησιμοποιώντας αυτόν τον κωδικό πρόσβασης.

Οι ίδιοι οι φάκελοι δεν μπορούν να κρυπτογραφηθούν με το AxCrypt Free, αλλά όλα τα αρχεία σε ένα φάκελο μπορούν να κρυπτογραφηθούν κατά παρτίδες. Ή μπορείτε να επιλέξετε όσα αρχεία θέλετε από οπουδήποτε στον υπολογιστή σας και να εκτελέσετε κρυπτογράφηση παρτίδας σε αυτά.

Για τους χρήστες των Windows, λοιπόν, το AxCrypt Free προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη μάλλον βασική κρυπτογράφηση AES. Αυτό που χάνετε, ωστόσο, είναι η συμβατότητα μεταξύ πλατφορμών. Οι δωρεάν εφαρμογές για macOS, Android και iOS (αλλά όχι το Linux) σας επιτρέπουν να ανοίγετε και να βλέπετε κρυπτογραφημένα αρχεία, χωρίς να τα κρυπτογραφείτε.

Η έκδοση Premium επιλύει αυτό το πρόβλημα με πλήρη υποστήριξη για όλες τις αναφερθείσες πλατφόρμες. Προσφέρει επίσης πολλές χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες σε όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες, όπως κρυπτογράφηση πλήρους φακέλου (με κρυπτογράφηση υποφακέλων), κοινή χρήση κλειδιών, δημιουργία αντιγράφου κλειδιού λογαριασμού, ανώνυμα ονόματα αρχείων και πολλά άλλα.

gocryptfs

Πλατφόρμες: Linux (πακέτο DEB ή σύνταξη από την πηγή), macOS (χρησιμοποιώντας το Homebrew).

GoCryptfc στην επιφάνεια εργασίας

Το gocryptfs εμπνέεται από το λαμπρό αλλά ελαττωματικό EncFS. Ένας τόμος περιέχει τα μη κρυπτογραφημένα αρχεία (ας το αποκαλούμε "ιδιωτικό φάκελο"), ενώ ο δεύτερος ταιριάζοντας τόμος (ας το ονομάσουμε "κρυπτογραφημένο φάκελο") περιέχει μια κρυπτογραφημένη έκδοση του αρχεία στον πρώτο (ιδιωτικό) τόμο.

Σε αντίθεση με το VeraCrypt, κάθε αρχείο σε έναν τόμο κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται μεμονωμένα, οπότε η αλλαγή σε ένα αρχείο δεν σημαίνει επαναφόρτωση ολόκληρου του κρυπτογραφημένου δοχείου.

Αυτό καθιστά τα gocryptfs πολύ καλύτερα από το VeraCrypt κατά την αποθήκευση αρχείων σε υπηρεσίες cloud, όπως το Dropbox, καθώς τα τοπικά αρχεία διατηρούνται χωρίς κρυπτογράφηση στον ιδιωτικό τόμο, αλλά αντικατοπτρίζονται στο Dropbox (κλπ.) Σε κρυπτογραφημένη μορφή απλά τοποθετώντας τον αντίστοιχο "κρυπτογραφημένο τόμο" ένα φάκελο σύννεφο.

Αυτό που το gocryptfs δεν κάνει είναι απλά να κρυπτογραφήσει ένα αρχείο. Κάποιος που έχει πρόσβαση στον "προσωπικό φάκελο" έχει πρόσβαση στα μη κρυπτογραφημένα αρχεία. Επιπλέον, τα ονόματα αρχείων στον κρυπτογραφημένο φάκελο είναι συγκεχυμένα, αλλά τα μεταδεδομένα, όπως η δομή καταλόγου και το μέγεθος του αρχείου, δεν είναι.

Το gocryptfs είναι μόνο γραμμή εντολών, αλλά η ρύθμιση είναι πολύ εύκολη. Μόλις ρυθμιστεί, μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία προς και από τον ιδιωτικό φάκελο χρησιμοποιώντας τον κανονικό σας διαχειριστή αρχείων GUI. Εναλλακτικά, το SiriKali είναι ένα GUI frontend συμβατό με gocryptfs.

Τα δεδομένα είναι ασφαλή και χρησιμοποιούν το AES-256-GCM, ενώ η GCM παρέχει επίσης έλεγχο ταυτότητας.

Τα SecureFS και Crysfs είναι παρόμοιες εφαρμογές εμπνευσμένες από το EncFS. Το SecureFS επιδιορθώνει τα προβλήματα με το EncFS και είναι αξιοσημείωτο ότι είναι διαθέσιμο για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows (απαιτεί πακέτο αναδιανομής MS Visual C ++ 2015). Η υποστήριξη Crysfs για τα Windows εξακολουθεί να είναι πολύ πειραματική, αλλά υποστηρίζει πλήρως τα Linux και macOS και βελτιώνει τα gocrypt και SecureFS με την κρυπτογράφηση των μεταδεδομένων αρχείων και της δομής καταλόγων.

Cryptomator

Πλατφόρμες: Windows, macOS, Linux, Android, iOS.

Εφαρμογή Cryptomator στην επιφάνεια εργασίας

Το Cryptomator παρέχει διαφανή κρυπτογράφηση των αρχείων που είναι αποθηκευμένα στο cloud. Η κρυπτογραφημένη θήκη αποθηκεύεται στον φάκελο σύννεφου σας, αλλά αποκρυπτογραφείται και τοποθετείται τοπικά ως εικονική μονάδα για την απρόσκοπτη λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης.

Τα αρχεία κρυπτογραφούνται ξεχωριστά, οπότε κατά την πραγματοποίηση αλλαγών αλλάζει μόνο το αντίστοιχο κρυπτογραφημένο αρχείο. Εκτός από το περιεχόμενο των αρχείων, η δομή καταλόγου είναι κρυφή, παρόλο που οι ημερομηνίες τροποποίησης αρχείων δεν μπορούν να κρυφτούν χωρίς να σπάσουν το χαρακτηριστικό συγχρονισμού του παροχέα σύννεφων.

Τα θησαυροφυλάκια είναι ασφαλισμένα με AES-256-CTR και ξεκλειδωμένα χρησιμοποιώντας μια φράση πρόσβασης που προστατεύεται από επιθέσεις βίας με τη χρήση της συνάρτησης εξαγωγής κλειδιού κρυπτογράφησης.

Το Cryptomator για την επιφάνεια εργασίας λειτουργεί με ένα πληρωμένο ό, τι θέλετε μοντέλο. Μπορεί να είχε δωρεάν, αλλά οι χρήστες ενθαρρύνονται να δωρίσουν προς την ανάπτυξή του. Οι εφαρμογές για κινητά (οι οποίες υποστηρίζουν το ξεκλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων) κοστίζουν 8,99 δολάρια κατά τη στιγμή της γραφής.

Τελικές σκέψεις

Το VeraCrypt είναι μια αντικατάσταση της TrueCrypt. Εάν οι ανάγκες σας για κρυπτογράφηση είναι κάπως διαφορετικές, τότε τα εργαλεία ανοιχτού κώδικα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο αντικατοπτρίζουν την ποικιλία περιπτώσεων χρήσης για εφαρμογές κρυπτογράφησης.

Μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε μεταξύ AES Crypt και AxCrypt και μεταξύ gocryptfs (ή άλλης παραλλαγής εμπνευσμένης από Encfs) και Cryptomater, αλλά οι περισσότερες λίστες εφαρμογών κάνουν το δικό τους συγκεκριμένο πράγμα με ελάχιστη διασταύρωση στη λειτουργικότητα μεταξύ τους.

Επομένως, η καλύτερη συμβουλή είναι να αναπτύξετε μια ποικιλία εφαρμογών κρυπτογράφησης. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε το σωστό εργαλείο για την εργασία, αντί να προσπαθείτε να χτυπήσετε τετράγωνους γόμφους σε στρογγυλές τρύπες χρησιμοποιώντας μια ενιαία εφαρμογή για να εκτελέσετε εργασίες που δεν σχεδιάστηκαν για να κάνουν.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me