Πώς να φτιάξετε την Amazon Echo και το Google Home Private & Secure

Στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 35 εκατομμύρια συσκευές "έξυπνων ομιλητών", όπως η Amazon Echo και το Google Home, θα χρησιμοποιούνται κανονικά στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2017.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι φουτουριστικές συσκευές είναι τόσο δημοφιλείς. μπορούν να κάνουν ένα σωρό πράγματα και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τους ρωτήσετε - το στυλ Star Trek.

Εδώ είναι μόνο μια μικρή λίστα με τα πράγματα Echo και το Google Home μπορεί να κάνει μόνο με μια φωνητική εντολή:

 • ΠΑΙΞΕ μουσική
 • Δημιουργήστε λίστες "για να κάνετε" και λίστες αγορών
 • Παραγγείλετε ταξί
 • Παραγγείλετε κάτι από την Amazon (στην περίπτωση της Amazon Echo και της Alexa)
 • Ελέγξτε έξυπνες οικιακές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των φώτων, των συστημάτων κεντρικής θέρμανσης και των κλειδαριών των θυρών
 • Κοιτάξτε τα πράγματα online - από τις στιγμές του κινηματογράφου έως τα αποτελέσματα του αθλητισμού μέχρι τις αναφορές για τις καιρικές συνθήκες
 • Επίλυση μαθηματικών προβλημάτων

Αυτές οι συσκευές τοποθετούν έναν (μάλλον αποτελεσματικό) προσωπικό βοηθό στο σπίτι σε χαμηλή τιμή. Η δημοτικότητά τους είναι κατανοητή - πέρα ​​από το γεγονός ότι μια τέτοια σύγχρονη τεχνολογία είναι αρκετά συναρπαστική από μόνη της.

Αλλά όλα αυτά έρχονται σε τιμή - και αυτή η τιμή είναι η ιδιωτικότητα. Από τις συσκευές που ξεκίνησαν, έχουμε δει μια αύξηση που περιβάλλει τις ανησυχίες της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής του Amazon Echo και του Google Home.

Κάντε το Amazon Echo Private; Βήμα βήμα

amazon echo

 1. Διαβάστε τις συχνές ερωτήσεις για το Amazon Alexa. Ακόμα κι αν δεν είστε κάποιος που τείνει να διαβάσει αυτά τα πράγματα, με κάτι που ενσωματώνει τόσο βαθιά με τη ζωή στο σπίτι σας, θα πρέπει πραγματικά.
 2. Εξετάστε την περιοδική διαγραφή του ιστορικού εγγραφών Alexa. Αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο πόσο καλά μαθαίνει η συσκευή σας για εσάς - αλλά εάν θέσετε πρώτα το απόρρητο, αυτό είναι πιθανώς μια μικρή ανησυχία.
 3. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις αγορών φωνής ή απενεργοποιήστε εντελώς την αγορά φωνής. Αυτό δεν αφορά ειδικά την προστασία της ιδιωτικής ζωής αλλά μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα αν έχετε παιδιά που συνειδητοποιούν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νέο οικιακό σας gadget για να παραγγείλουν τα πράγματα!
 4. Ενεργοποιήστε τον τόνο "λήξης αιτήματος", ώστε να μπορείτε να ακούσετε πότε η Alexa σταμάτησε να ακούει ένα αίτημα.
 5. Χρησιμοποιήστε σίγαση όταν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή.

Κάντε το Google Home Private Βήμα βήμα

 1. Εξοικειωθείτε με την περιοχή "Η δραστηριότητά μου" των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Google. Όλες οι αλληλεπιδράσεις σας με το Google αποθηκεύονται εδώ, καθιστώντας έτσι μια έκθεση που ανοίγει τα μάτια σχετικά με το πόσο πολύ το web giant ξέρει για εσάς. Η δραστηριότητά σας στο Google Home είναι επίσης εδώ και μπορεί να θέλετε να το καθαρίσετε από καιρό σε καιρό.
 2. Χρησιμοποιήστε σίγαση και ελέγξτε τακτικά (χρησιμοποιώντας τις λυχνίες της συσκευής) εάν η συσκευή σας ακούει. Μπορεί να ακυρώσετε κατά λάθος τη συσκευή κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, για παράδειγμα.
 3. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας, ώστε να μοιράζεστε μόνο με την Google τις πληροφορίες που μοιράζεστε άνετα.

Κάνοντας την Amazon Echo "Private"

Εάν κάποιος από τους πελάτες της παροχής συμβουλών σε θέματα πληροφορικής με ρώτησε πώς να φτιάξω το Amazon Echo ιδιωτικό, η ενστικτώδης (και ειλικρινής) απάντησή μου θα ήταν: "Μην πάρετε ένα". Το ίδιο ισχύει και για το Google Home.

Για να μπορούν οι συσκευές αυτές να κάνουν την δουλειά τους αποτελεσματικά, πρέπει να ακούνε όλη την ώρα. Πρέπει να "ακούσουν" όταν λέτε "Hey Alexa" ή "OK Google." Αν έχετε ένα από αυτά τα Amazon ή συσκευές Google στο σπίτι σας, ό, τι λέτε γύρω από αυτό είναι pinged μέχρι τους "cloud" , βοηθώντας αυτές τις τεράστιες εταιρείες να μάθουν περισσότερα για εσάς και τις καθημερινές σας συνήθειες από το λεπτό. (Στην περίπτωση του Google Home, οι πληροφορίες παραμένουν τοπικές στη συσκευή μέχρι να ακουστεί "OK Google").

Οι εμπλεκόμενες εταιρείες δεν μυστικοποιούν το γεγονός ότι αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε αυτές τις συσκευές. Αυτό είναι έτσι ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν μια λεπτομερή εικόνα του τι είναι πιθανό να ζητήσετε από τις συσκευές στο μέλλον. Αυτό είναι μεγάλο για τη λειτουργικότητα - αλλά για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, όχι τόσο πολύ ...

Τώρα, οι προσωπικές συμπεριφορές στην ιδιωτικότητα ποικίλλουν. Ορισμένοι μοιάζουν με τον τρόπο που η διαφήμιση στο διαδίκτυο είναι πάντα τόσο ακριβής. Άλλοι θεωρούν αυτή την ακρίβεια άθλια και ενοχλητική. Εάν πέσετε στον τελευταίο καταυλισμό, πιθανώς δεν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε μια συσκευή που ακούει μόνιμα σε σας στο σπίτι σας!

Amazon Echo και Αρχική σελίδα Google: Βελτίωση της ιδιωτικότητας

Με βάση τα προαναφερθέντα, θα υποθέσουμε ότι για το υπόλοιπο του παρόντος οδηγού είστε κάτοχος ενός Echo Amazon ή Google Home ή σχεδιάζετε να πάρετε ένα και είστε ήδη άνετοι με τους συμβιβασμούς απορρήτου που απλά δεν μπορείτε να αποφύγετε αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα των συσκευών αυτών.

Εφόσον αποδέχεστε ότι ήδη εμπιστεύεστε το Amazon ή το Google και οποιαδήποτε τρίτα μέρη συνεργάζονται, τι μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το Amazon Echo ή το Google Home όσο το δυνατόν πιο ιδιωτικό όσο μπορεί?

Αρχικά, θα βρείτε μερικές συμβουλές που ισχύουν εξίσου και για τις δύο συσκευές:

 1. Λάβετε υπόψη σας ότι, εκτός εάν βρίσκονται σε λειτουργία "σίγασης" ή είναι απενεργοποιημένες, αυτές οι συσκευές σας ακούν πάντα (και όλοι οι άλλοι μιλούν στο σπίτι σας). Η πιο σοφή προσέγγιση δεν είναι να πείτε τίποτα μπροστά τους που δεν θα λέγατε ευτυχώς στον δημόσιο τομέα. Εάν δεν το λέτε δημόσια ή σε μια δημόσια ιστοσελίδα, θα πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές για να το πείτε μπροστά σε έναν έξυπνο ομιλητή.
 2. Να είστε επιλεκτικοί σχετικά με τους λογαριασμούς που χρησιμοποιείτε απευθείας μαζί σας στο Amazon Echo ή στο Google Home. Πάνω από 3.000 εφαρμογές (δεξιότητες) είναι διαθέσιμες μόνο για το Echo. Ενώ το καθένα που χρησιμοποιείτε προσθέτει στο πεδίο εφαρμογής του τι μπορεί να κάνει η συσκευή σας, μειώνει επίσης το απόρρητό σας. Μην ενεργοποιείτε περισσότερες εφαρμογές και λογαριασμούς στο διαδίκτυο για χάρη της.
 3. Σίγαση του μικροφώνου σας κάθε φορά που θέλετε να σταματήσετε την ακρόασή σας στο Amazon Echo ή στο Google Home listening. Και στις δύο περιπτώσεις, η λειτουργία σίγασης ενεργοποιείται από ένα φυσικό κουμπί στη συσκευή. Τη στιγμή της εγγραφής, καμία συσκευή δεν προσφέρει σίγαση που ενεργοποιείται με φωνή. Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι αυτό είναι κάτι άλλο εκτός από το σχεδιασμό. Εάν δεν εμπιστεύεστε τις εμπλεκόμενες εταιρείες, ίσως θέλετε να αποσυνδέσετε τις συσκευές - αλλά αυτό θέτει το ζήτημα του γιατί κάποιος θα αγόραζε μια συσκευή αν δεν το χρησιμοποιεί άνετα!
 4. Ενημερωθείτε για τον τρόπο απομάκρυνσης του αιτήματος και του ιστορικού εγγραφής στη συσκευή σας (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Έπειτα, έχουμε κάποιες συμβουλές ειδικά για κάθε συσκευή.

συμπέρασμα

Η ίδια η φύση των συσκευών Amazon Echo και Google Home είναι ότι δεν υποτίθεται ότι είναι ιδιωτικές. Ανταλλάσσετε κάποια προστασία της ιδιωτικής ζωής για λόγους ευκολίας και όσο περισσότερο επιτρέπετε στο Amazon και το Google να γνωρίζουν για εσάς, τόσο πιο συγκεκριμένα αυτοί οι "βοηθοί στο σπίτι" θα μπορούν να σας βοηθήσουν.

Αλλά ακριβώς όπως οι μηχανές αναζήτησης και τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, ένα υποπροϊόν του να μοιραστείτε τόσο πολύ είναι ότι οι εμπλεκόμενες εταιρείες φτιάχνουν μια λεπτομερή εικόνα της καθημερινής σας ζωής και των συνηθειών σας. Αυτά τα "μεγάλα δεδομένα" είναι εξαιρετικά πολύτιμα για αυτούς και για τους διαφημιστές τους.

Για μερικούς, η χρήση μιας τέτοιας συσκευής θα είναι πάντα πολύ μακριά από τη γραμμή προστασίας προσωπικών δεδομένων που πρέπει να εξετάσετε. Η ερώτηση δεν θα πρέπει να είναι πραγματικά πώς να κάνεις την Amazon Echo (ή το Google Home) ιδιωτική, αλλά πώς να κάνεις τη χρήση τους λίγο πιο ιδιωτική. Οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me