Πώς να μείνετε ασφαλείς με το Bitcoin

Αναπόφευκτα, η αύξηση της αξίας του bitcoin δημιούργησε μια νέα βιομηχανία εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο. Οι εγκληματίες στο διαδίκτυο στοχεύουν σε αφελείς χρήστες του Διαδικτύου σε μια προσπάθεια να τους προκαλέσουν να χάσουν τα Bitcoins τους.Ασφάλεια Bitcoin Μικρή

Αυτό το άρθρο παραθέτει τις πιο δημοφιλείς απάτες που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση, για να σας βοηθήσουν να διαχωρίσετε τους κόκκους από το στέλεχος όταν πρόκειται για συναλλαγές Bitcoin.

Μικρές Ανταλλαγές Bitcoin

Κάθε φορά που συναντάτε μια διαφήμιση που υπόσχεται να σας πουλήσει το Bitcoins σε χαμηλή τιμή, να γνωρίζετε ότι μπορεί να προσπαθεί να σας δελεάσει σε έναν ιστοχώρο ανταλλαγής κρυπτογράφησης. Το κύριο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε όταν επισκέπτεστε οποιαδήποτε υπηρεσία ανταλλαγής είναι αν κάνει χρήση του HTTPS. Εάν η διεύθυνση ιστού ξεκινά με το HTTPS, υποδηλώνει ότι όλες οι αλληλεπιδράσεις του προγράμματος περιήγησης ιστού και της υπηρεσίας είναι κρυπτογραφημένες και ασφαλείς. Σε περίπτωση που είναι HTTP, η χρήση αυτού του είδους ανταλλαγής είναι επικίνδυνη.Μικρές Ανταλλαγές Bitcoin

Ένα άλλο σημάδι μιας ψεύτικης υπηρεσίας είναι η απάτη ανταλλαγής του PayPal στην BTC. Τέτοιες ιστοσελίδες προσφέρουν μια φόρμα web για να πληκτρολογήσετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο PayPal και το άθροισμα χρημάτων που σκοπεύετε να περάσετε. Στη συνέχεια, εμφανίζεται ένας κωδικός QR για επιβεβαίωση της συναλλαγής. Ωστόσο, αντί να λαμβάνετε τα Bitcoins σας, απλά κλέβετε τον λογαριασμό σας στο PayPal.

Rogue Bitcoin πορτοφόλια

Είναι λίγο πιο δύσκολο να αναγνωρίσουμε τα αδιάκριτα πορτοφόλια Bitcoin, δεδομένου ότι ο πρωταρχικός στόχος οποιουδήποτε πορτοφολιού είναι να αποθηκεύει το BTC παρά να το εμπορεύεται. Έτσι, αυτό το είδος απάτης δεν είναι γενικά προσανατολισμένο προς τα άμεσα νομισματικά κέρδη. Στην πραγματικότητα, συνήθως προσπαθούν να σας εξαπατήσουν να εγκαταστήσετε κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να κλέψει ευαίσθητα δεδομένα.Rogue Bitcoin πορτοφόλια

Για να εντοπίσετε ψευδή πορτοφόλια, να είστε επιφυλακτικοί για ύποπτα σήματα. Ρωτήστε τους ανθρώπους που εμπιστεύεστε εάν έχουν χρησιμοποιήσει την υπηρεσία πριν. Ελέγξτε σε απευθείας σύνδεση σχόλια και αποτελέσματα.

Εάν το πορτοφόλι Bitcoin είναι μια εφαρμογή για λήψη, εξετάστε τον για επικίνδυνο κώδικα. Οι ιστότοποι όπως το VirusTotal μπορούν να ανιχνεύσουν τα δυαδικά αρχεία λογισμικού για γνωστές μολύνσεις χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα δύο δωδεκάδες αντι-ιοί.

Phishing

Το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" (phishing) είναι πιθανώς η πιο διαδεδομένη απάτη στον online κόσμο. Σκοπός του, σε σχέση με το Bitcoin, είναι να σας επισκεφτεί έναν ιστοχώρο απατεώνων που είναι κακοποιημένος ως γνωστή και νόμιμη υπηρεσία. Με την επίσκεψη σε ψευδο-υπηρεσίες, κινδυνεύετε όχι μόνο να χάσετε τα Bitcoins σας, αλλά να θέσετε σε κίνδυνο όλα τα ευαίσθητα δεδομένα σας, μαζί με την κλοπή ταυτότητάς σας.Crypto Phishing

Το κακόβουλο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου phishing μπορεί να φαίνεται ότι προέρχεται από υπηρεσία ανταλλαγής ή πορτοφολιού που χρησιμοποιείτε. Οι απατεώνες του κυβερνοχώρου θα μπορούσαν να έχουν αποκτήσει τα προσωπικά σας στοιχεία μετά από μια μεγάλη παραβίαση δεδομένων, όπως το περίφημο χάκερ του Yahoo.

Η γενική κατευθυντήρια γραμμή είναι να αποφεύγετε να κάνετε κλικ σε υπερσυνδέσμους εντός μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μια κακόβουλη υπερ-σύνδεση μπορεί να φαίνεται εντελώς αυθεντική. Χρησιμοποιεί διάφορα βήματα ανακατεύθυνσης για να σας φέρει τελικά στον ιστότοπο που ελέγχεται από hackers. Για να αποφύγετε αυτόν τον κίνδυνο, πληκτρολογήστε διευθύνσεις URL απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή χρησιμοποιήστε τους σελιδοδείκτες σας.

Θα πρέπει επίσης να προσεγγίσετε συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα συνημμένα που συχνά παραδίδουν ιοί, όπως το ransomware.

Οι απατεώνες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν διαδικτυακές διαφημίσεις ή μαύρο SEO για να σας κατευθύνουν να επισκεφτείτε μια ψευδή ανταλλαγή Bitcoin ή πορτοφόλι, ενώ οι όροι Google όπως "Αγοράστε Bitcoin" ή "Bitcoin ανταλλαγή." Οι παγιδευμένοι ιστότοποι θα εμφανίζονται συχνά στα κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης. Και πάλι, χρησιμοποιήστε το VirusTotal για να ελέγξετε εάν οι ιστότοποι είναι ασφαλείς.

Bitcoin Ponzi Schemes

Ορισμένες ιστοσελίδες προτείνουν δελεαστικές προσφορές της BTC. Φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι. Με βάση τους ισχυρισμούς τους, μπορείτε να αυξήσετε το BTC σας δύο φορές την επόμενη μέρα. Αυτό είναι ένα τυπικό σχέδιο Ponzi. Μόλις στείλετε το Bitcoin σας, η πιθανότητα να πάρετε ακόμη και την αρχική ποσότητα πίσω είναι πολύ χαμηλή.Bitcoin Ponzi Schemes

Τέτοιες ιστοσελίδες συνήθως περιλαμβάνουν προγράμματα παραπομπής που επιτρέπουν στα μέλη τους να κερδίζουν χρήματα από νέους οδηγούς πελατών. Ως εκ τούτου, ένας σύνδεσμος παραπομπής σε διευθύνσεις URL στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να λειτουργεί ως προειδοποιητικό σήμα. Οι σύνδεσμοι παραπομπής μοιάζουν ως εξής: website.com/?ref=826.

Cloud Mining False Υποσχέσεις

Η εξόρυξη σύννεφων σχετίζεται με ένα μοντέλο στο οποίο τα άτομα συγκεντρώνουν μαζί και βάζουν χρήματα για να νοικιάσουν εξοπλισμό εξόρυξης Bitcoin. Αυτή η ιδέα είναι μεγάλη και εντελώς νόμιμη. Ωστόσο, οι απατεώνες εκτοξεύουν τις απάτες τους για να προσελκύσουν τους ενδιαφερόμενους και τελικά να δώσουν χαμηλότερη απόδοση της επένδυσης παρά να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.Cloud Mining False Υποσχέσεις

Για να αποφύγετε τις απάτες εξορυσσίας του cloud, εξετάστε προσεκτικά τους πιθανούς δείκτες κινδύνου. Μείνετε μακριά από υπηρεσίες που διατίθενται στο εμπόριο μέσω συνδέσμων παραπομπής. Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος είναι ανοιχτός και ειλικρινής όταν πρόκειται για το τμήμα που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη, το ποιος το εκμεταλλεύεται και το ύψος του εισοδήματος που μπορείτε να πάρετε. Μια επαγγελματική υπηρεσία θα περιλαμβάνει γενικά έναν πίνακα ελέγχου για τη διαχείριση της διαδικασίας και την παρακολούθηση όλων των λειτουργιών.

Κλοπές για προσωπικές συναλλαγές

Η κλοπή Bitcoin εκτείνεται πέρα ​​από τον online κόσμο. Με τη νέα νομοθεσία και τον έλεγχο του εμπορίου συναλλαγών κρυπτογράφησης σε ορισμένα μέρη του πλανήτη, οι πολίτες ενδέχεται να έχουν προβλήματα με την αγορά και πώληση Bitcoins με τον συνήθη τρόπο. Αυτές οι προκλήσεις έχουν ωθήσει την οικονομία Bitcoin να ξεκινήσει τη μετάβαση εκτός σύνδεσης. Οι έμποροι αρχίζουν να συναντώνται πρόσωπο με πρόσωπο για να διεξάγουν ανταλλαγές.Σε Κλοπές Προσωπικών συναλλαγών

Ορισμένες περιπτώσεις δείχνουν πόσο μπορεί να είναι η επικίνδυνη ανταλλαγή Bitcoin από ομοτίμους. Τον Απρίλιο του 2017 ένας επιχειρηματίας από την Ινδία ξεκράτησε όταν προσπάθησε να αγοράσει το BTC σε ελκυστικά χαμηλή τιμή. Συναντήθηκε με τους υποτιθέμενους αντιπροσώπους σε ένα εμπορικό κέντρο. Στη συνέχεια οι απατεώνες τον απήγαγαν και τον λήστεψαν.

Το μάθημα που μπορείτε να μάθετε από τέτοιου είδους περιστατικά εκτός σύνδεσης είναι ότι είναι καλύτερο να αποφεύγετε να συναντάτε άγνωστους ανθρώπους αυτοπροσώπως για να ανταλλάξετε τη BTC, ειδικά όταν μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ασφάλεια Bitcoin: Συμπέρασμα

Ο κόσμος του Bitcoin αυξάνεται. Εάν σχεδιάζετε να είστε μέρος του, ελπίζουμε ότι τα παραπάνω βήματα θα σας βοηθήσουν να είστε ασφαλείς και ασφαλείς κατά τη διάρκεια της συναλλαγής και της χρήσης του BTC σας.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me