Blockchain και Bitcoin – 6 Μύθοι Debunked

Μύθοι μπλοκχίντ Bitcoin


Διαβάζουμε επανειλημμένα ότι η μπλοκ αλυσίδα είναι πολύ δροσερή - είναι μια σημαντική ανακάλυψη, είναι το μέλλον μας και ούτω καθεξής. Εάν πιστεύετε ότι όλα αυτά είναι αληθινά, είστε σε μια απογοήτευση.

Σημαντική σημείωση: αυτό το άρθρο ασχολείται με την εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain, η οποία χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση Bitcoin. Υπάρχουν και άλλες εφαρμογές και εφαρμογές του blockchain και ορισμένα θέματα επιλύονται σε ορισμένα από αυτά.

Σχετικά με το Bitcoin

Οι δημιουργοί Bitcoin είχαν ένα καθήκον: να λειτουργήσουν χωρίς κεντρικό σημείο ελέγχου. κανείς δεν πρέπει να εμπιστεύεται κανέναν. Οι συγγραφείς εκπλήρωσαν το καθήκον, τα ηλεκτρονικά χρήματα που προέκυψαν λειτουργούσαν όπως προβλεπόταν και η υιοθέτησή τους αυξήθηκε. Ωστόσο, οι αποφάσεις που έκαναν είναι τερατώδεις στην αναποτελεσματικότητά τους.

Ο σκοπός αυτής της θέσης δεν είναι να δυσφημίσει το blockchain. Είναι μια χρήσιμη τεχνολογία που έχει πολλές εξαιρετικές εφαρμογές. Παρά τα μειονεκτήματά της, έχει μοναδικά πλεονεκτήματα. Ωστόσο, στην επιδίωξη του εντυπωσιασμού, πολλοί δημοσιογράφοι επικεντρώνονται στα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας blockchain και συχνά ξεχνούν να εκτιμήσουν την πραγματική κατάσταση των υποθέσεων. Αγνοούν τα μειονεκτήματα. Ως εκ τούτου, είναι χρήσιμο να εξετάσει το blockchain από όλες τις γωνίες.

Μύθος Ένα: Blockchain είναι ένας γιγαντιαίος, κατανεμημένος υπολογιστής

Όσοι δεν καταλαβαίνουν τις βασικές αρχές του blockchain μπορεί να έχουν την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποιο είδος υπολογιστή που εκτελεί κατανεμημένα υπολογιστικά καθήκοντα, ενώ οι κόμβοι του σε όλο τον κόσμο συλλέγουν μικρά κομμάτια δεδομένων για να χτίσουν κάτι περίπλοκο και μεγάλο.Αποκλεισμένος υπολογιστής Blockchain

Αυτή δεν είναι η περίπτωση. Στην πραγματικότητα, όλοι οι κόμβοι που εξυπηρετούν το blockchain κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Εκατομμύρια υπολογιστές:

  1. Ελέγξτε τις ίδιες συναλλαγές χρησιμοποιώντας τους ίδιους κανόνες. Εκτελούν την ίδια εργασία.
  2. Προσθέστε τα ίδια δεδομένα στο blockchain.
  3. Αποθηκεύστε όλη την ιστορία, η οποία είναι η ίδια και η μία για όλους.

Δεν υπάρχει παραλληλισμός, καμία συνέργεια, καμία αμοιβαία συνδρομή. Υπάρχει μόνο η επανάληψη και, το σημαντικότερο, είναι διπλασιασμό εκατομμυρίων. Δεν υπάρχει καθόλου αποτελεσματικότητα, όπως μπορείτε να δείτε.

Δύο μύθοι: Το Blockchain είναι αιώνιο - τα πάντα γραπτά θα παραμείνουν για πάντα

Το blockchain είναι αιώνιο

Το σύνολο του ιστορικού όλων των συναλλαγών ήδη ξεπερνά τα 130 gigabytes δεδομένων. Αυτή είναι η πλήρης χωρητικότητα ενός φθηνού φορητού υπολογιστή ή ενός σύγχρονου smartphone.

Όσο περισσότερες συναλλαγές εμφανίζονται στο δίκτυο Bitcoin, τόσο πιο γρήγορα αυξάνεται ο όγκος. Η αύξηση της χωρητικότητας των σκληρών δίσκων πιθανότατα δεν συμβαδίζει με την αύξηση του μεγέθους του blockchain.

Εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να αποθηκευτεί, ολόκληρη η βάση δεδομένων πρέπει να ληφθεί από την αρχή. Τώρα χρειάζονται αρκετές ημέρες για να το πράξουν.

Μπορείτε να ρωτήσετε: "Είναι δυνατόν να αποθηκεύσετε μόνο μέρος του blockchain, δεδομένου ότι είναι το ίδιο πράγμα σε κάθε κόμβο του δικτύου;" Ναι, θα μπορούσατε, αλλά τότε θα ήταν μια παραδοσιακή αρχιτεκτονική client-server αντί για peer- to-peer blockchain. Επίσης, οι πελάτες θα αναγκάζονται να εμπιστεύονται τους διακομιστές. Έτσι, η ιδέα του "δεν εμπιστεύονται κανέναν," που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του blockchain, εξαφανίζεται.

Για τους περισσότερους χρήστες, αυτή η αρχή έχει ήδη φύγει. Οι χρήστες Bitcoin χωρίζονται σε δύο ομάδες: οι ενθουσιώδεις που "υποφέρω" και να το αποθηκεύσετε τοπικά, και τους απλούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν υπηρεσίες ανταλλαγής και πορτοφόλια online. Τα τελευταία είναι πολύ πιο εμφανή. Αυτοί οι άνθρωποι εμπιστεύονται τον διακομιστή και δεν ενδιαφέρονται για το πώς λειτουργεί.

Ο Μύθος Τρίτος: Το Blockchain είναι αποτελεσματικό και κλιμακωτό

Εάν κάθε κόμβος του δικτύου κάνει το ίδιο πράγμα, είναι προφανές ότι το εύρος ζώνης ολόκληρου του δικτύου είναι ίσο με το εύρος ζώνης ενός κόμβου του δικτύου. Το Bitcoin μπορεί να επεξεργαστεί το πολύ επτά συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο - αυτό είναι.Το Blockchain είναι Εύκολο

Επιπλέον, οι συναλλαγές Bitcoin καταγράφονται μόνο μία φορά κάθε δέκα λεπτά. Μετά την εμφάνιση του δίσκου, συμφωνεί να περιμένει άλλα 50 λεπτά, επειδή κάποια αρχεία αναποδογυρίζουν ξανά από καιρό σε καιρό. Έτσι, εάν θέλετε να αγοράσετε τσίχλες, ίσως χρειαστεί να περιμένετε περίπου μία ώρα στο κατάστημα για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή!

Με μια τέτοια ταχύτητα συναλλαγής, είναι αδύνατο να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ενεργών χρηστών. Για λόγους σύγκρισης, η Visa επεξεργάζεται χιλιάδες πράξεις ανά δευτερόλεπτο. Μπορεί επίσης να αυξήσει γρήγορα αυτό το ποσοστό, καθώς οι παραδοσιακές τραπεζικές τεχνολογίες είναι εύκολα κλιμακούμενες.

Τέσσερις μύθοι: Οι ανθρακωρύχοι παρέχουν ασφάλεια δικτύων

Έχετε ακούσει πιθανώς τους ανθρακωρύχους και τις γιγάντιες εκμεταλλεύσεις εξόρυξης που κατασκευάζονται δίπλα στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Τι κάνουν? Απλώς χάνουν ηλεκτρισμό! Αυτοί "σέικ" τα μπλοκ μέχρι να γίνουν "πανεμορφη" και μπορεί να συμπεριληφθεί στο blockchain. Η επανεγγραφή του οικονομικού ιστορικού με αυτόν τον τρόπο απαιτεί όσο χρόνο δημιουργεί (με την προϋπόθεση ότι έχετε την ίδια συνολική χωρητικότητα).Bitcoin Miners παρέχουν ασφάλεια δικτύων

Για να χτίσετε ένα μπλοκ, χρειάζεστε την ίδια ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει η μέση πόλη ανά 100.000 κατοίκους. Προσθέστε σε αυτό το δαπανηρό εξοπλισμό, το οποίο είναι κατάλληλο μόνο για εξόρυξη, και μπορείτε να διατυπώσετε την αρχή της εξόρυξης (η αποκαλούμενη απόδειξη εργασίας) ως: "Καίγοντας τους πόρους της ανθρωπότητας."

Οι αισιόδοξοι του Blockchain ισχυρίζονται ότι οι ανθρακωρύχοι εξασφαλίζουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια του δικτύου. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι οι ανθρακωρύχοι προστατεύουν το Bitcoin από άλλους ανθρακωρύχους. Αν υπήρχαν χίλιες φορές λιγότεροι ανθρακωρύχοι που έκαψαν χιλιάδες φορές λιγότερο ηλεκτρισμό, το Bitcoin θα λειτουργούσε εξίσου καλά όπως τώρα - το ίδιο μπλοκ κάθε δέκα λεπτά, ο ίδιος αριθμός συναλλαγών, η ίδια ταχύτητα.

Όσον αφορά τις περισσότερες λύσεις blockchain, υπάρχει κίνδυνος "51% επίθεση." Η ουσία της επίθεσης είναι ότι αν κάποιος ελέγξει περισσότερες από τις μισές δυνατότητες εξόρυξης, μπορεί να γράψει κρυφά μια εναλλακτική οικονομική ιστορία, στην οποία δεν στέλνει τα χρήματά του σε άλλους. Και τότε μπορεί να παρουσιάσει τη δική του έκδοση του blockchain - που θα γίνει μια νέα πραγματικότητα. Έτσι, έχει την ευκαιρία να ξοδεύει τα χρήματά του αρκετές φορές. Δεν είναι δυνατό να επιτεθούν παραδοσιακά συστήματα πληρωμών με αυτόν τον τρόπο.

Τελικά, ο Bitcoin είναι όμηρος της δικής του ιδεολογίας. "Περιττός" οι ανθρακωρύχοι δεν μπορούν να σταματήσουν την εξόρυξη επειδή θα υπάρξει απότομη αύξηση της πιθανότητας ότι μια οντότητα θα ελέγξει περισσότερο από το ήμισυ της υπόλοιπης χωρητικότητας. Όσο η εξόρυξη είναι κερδοφόρα, το δίκτυο είναι σταθερό, αλλά αν αλλάξει η κατάσταση (για παράδειγμα, επειδή οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνονται), το δίκτυο μπορεί να αντιμετωπίσει τεράστιες διπλές καταμέτρηση συναλλαγών.

Μύθος Πέντε: Το Blockchain είναι αποκεντρωμένο και έτσι άθραυστο

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι από τη στιγμή που το blockchain αποθηκεύεται σε κάθε κόμβο του δικτύου, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν θα μπορούν να το κλείσουν (δεδομένου ότι το blockchain δεν έχει κεντρικό διακομιστή ή κάτι παρόμοιο). Αυτό είναι απλώς μια ψευδαίσθηση.Το Blockchain είναι αποκεντρωμένο

Στην πραγματικότητα, όλα "ανεξάρτητος" οι ανθρακωρύχοι ενώνονται σε πισίνες ή, μάλλον, σε καρτέλ. Πρέπει να ενωθούν επειδή είναι καλύτερο να λαμβάνουν ένα σταθερό αλλά μικρό εισόδημα από το να περιμένουν 1.000 χρόνια για να πάρουν ένα τεράστιο.

Υπάρχουν μόνο περίπου 20 μεγάλες πισίνες. Οι μεγαλύτερες τέσσερις από αυτές ελέγχουν περισσότερο από το 50% της συνολικής χωρητικότητας Blockchain. Αρκεί να χτυπήσει σε τέσσερις μόνο πόρτες και να έχει πρόσβαση σε τέσσερις εντολές & Ελέγξτε τους διακομιστές να έχουν την ευκαιρία να ξοδέψουν το ίδιο BTC περισσότερες από μία φορές.

Στην πραγματικότητα, η απειλή είναι ακόμα πιο πραγματική. Οι περισσότερες από τις πισίνες, μαζί με την υπολογιστική τους δύναμη, βρίσκονται σε μια χώρα - την Κίνα - η οποία απλοποιεί τη πιθανή εξαγορά Bitcoin.

Μύθος έξι: Η ανωνυμία και η ανοικτότητα του blockchain είναι καλή

Γνωρίζουμε ότι το blockchain είναι ανοιχτό και όλοι μπορούν να δουν τα πάντα. Παρόλο που το Bitcoin δεν περιλαμβάνει το όνομά σας, δεν είναι εντελώς ανώνυμο. Για παράδειγμα, εάν ένας κυβερνητικός εγκληματίας λάβει μια πληρωμή ransomware στο πορτοφόλι του, τότε όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό το πορτοφόλι ανήκει σε έναν κακό. Και δεδομένου ότι ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει και να ακολουθήσει όλες τις συναλλαγές από αυτό το πορτοφόλι, δεν θα είναι εύκολο για τον απατεώνα να επωφεληθεί από αυτά τα χρήματα. Αρκεί να κάνεις ένα μικρό λάθος και να αποκαλύψεις κάπου την ταυτότητά σου για να σε πιάσουν οι αξιωματούχοι του νόμου. Αυτό συμβαίνει συχνότερα από όσο νομίζετε.BlockMain Ανωνυμία

Αυτές τις μέρες, σχεδόν όλες οι ανταλλαγές Bitcoin απαιτούν από τους χρήστες τους να ακολουθήσουν διαδικασίες αναγνώρισης. Ως εκ τούτου, οι χάκερς πρέπει να χρησιμοποιούν το λεγόμενο "αναμικτής" Υπηρεσίες. Τέτοιες υπηρεσίες συνδυάζουν βρώμικο BTC με πολλά καθαρά. Οι Crooks πληρώνουν μεγάλες προμήθειες για αυτό και αναλαμβάνουν πολλούς κινδύνους, καθώς ο μίκτης είναι είτε ανώνυμος (και μπορεί να ξεφύγει με τα χρήματα) είτε είναι ήδη υπό τον έλεγχο των αρχών επιβολής του νόμου.

Η ψευδο-ανωνυμία του Bitcoin μπορεί να είναι κακή και για τους νόμιμους χρήστες. Ακολουθεί ένα απλό παράδειγμα: Κάποιος μεταφέρει μια μικρή ποσότητα BTC στη μητέρα του. Μετά από αυτό, η μητέρα γνωρίζει:

  • Πόσα χρήματα έχει ο γιος της ανά πάσα στιγμή
  • Τι ακριβώς το ξόδεψε

Ή, αν κάποιος πληρώσει ένα χρέος σε έναν φίλο, αυτός ο φίλος τώρα γνωρίζει τα πάντα για τα οικονομικά του πρώτου φίλου. Είναι το ισοδύναμο του ανοίγματος του οικονομικού ιστορικού της πιστωτικής σας κάρτας για όποιον βλέπει στη Γη.

Αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για τις επιχειρήσεις. Όλοι οι αντισυμβαλλόμενοι, οι αγορές, οι πωλήσεις, οι πελάτες, τα ποσά μεταφοράς και οτιδήποτε άλλο γίνεται δημόσιο και προσβάσιμο από τους ανταγωνιστές.

Μύθοι Blockchain: Συμπέρασμα

Μόλις διαβάσατε τα έξι κύρια κενά Bitcoin. Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί τα μέσα ενημέρωσης δεν καλύπτουν αυτά τα ζητήματα.

Δυστυχώς, απλά δεν είναι κερδοφόρο για αυτούς να γράψουν για αυτά τα θέματα. Πολλοί από αυτούς που αγόρασαν την Bitcoin άρχισαν να διαφημίζουν και να προωθούν το ίδιο, καθώς και να επωφελούνται από αυτό. Γιατί, λοιπόν, θα γράφουν για τις αδυναμίες της τεχνολογίας blockchain?

Η Bitcoin έχει πολλούς ανταγωνιστές, οι οποίοι προσπάθησαν να λύσουν ορισμένα προβλήματα. Αν και μερικές ιδέες είναι πολύ καλές, είναι όλες χτισμένες γύρω από τις ίδιες βασικές αρχές blockchain. Ναι, υπάρχουν και άλλες μη χρηματικές εφαρμογές τεχνολογίας blockchain, αλλά τα βασικά μειονεκτήματα του blockchain ισχύουν και εκεί.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me