Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας αποθηκευμένο χώρο αποθήκευσης cloud: Nextcloud

Σε αυτό το σεμινάριο, σας παρουσιάζουμε δύο τρόπους για να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη δική σας λύση αποθήκευσης cloud χρησιμοποιώντας το Nextcloud. Όπως συζητάμε στην πλήρη αναθεώρηση του Nextcloud, το Nextcloud μπορεί να φιλοξενηθεί αυτόματα στο δικό σας υλικό ή να φιλοξενείται εξ αποστάσεως σε ενοικιαζόμενο χώρο διακομιστή.

Η δημιουργία μιας εμφάνισης Cloud Nextcloud μπορεί να είναι τόσο περίπλοκη όσο θέλετε, αλλά αυτός ο οδηγός στοχεύει να δείξει πόσο εύκολο είναι να μεταβείτε από εμπορικές υπηρεσίες όπως το Dropbox, το Google Drive, το iDrive, το OneDrive και παρόμοια, σε μια λύση cloud που έχετε πλήρη έλεγχο.

Ως εκ τούτου, φιλοξενούνται και οι δύο μέθοδοι που συζητούνται παρακάτω. Δηλαδή, οι παρουσίες Nextcloud εγκαθίστανται σε απομακρυσμένους διακομιστές.

Δημιουργία ενός πλήρως φιλοξενούμενου λογαριασμού Nextcloud

Η ιδέα της δημιουργίας του δικού σας χώρου αποθήκευσης σύννεφων μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, αλλά το λογισμικό επιφάνειας εργασίας Nextcloud το καθιστά εξαιρετικά εύκολο. Εάν μπορείτε να ρυθμίσετε ένα λογαριασμό Dropbox, τότε μπορείτε να ρυθμίσετε έναν πλήρως φιλοξενούντα λογαριασμό Nextcloud.

Το Nextcloud έχει συνεργαστεί με διάφορους παρόχους αποθήκευσης cloud που θα δημιουργήσουν και θα διαχειριστούν μια εμφάνιση Nextcloud για εσάς. Τα περισσότερα από αυτά προσφέρουν μια δωρεάν δοκιμαστική βαθμίδα με περιορισμένη αποθήκευση, η οποία μπορεί να επεκταθεί έναντι αμοιβής.

Θα πρέπει να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι οι "προσωπικοί" λογαριασμοί Nextcloud διαχειρίζονται εξ ολοκλήρου τον πάροχο. Εκτός από τις συνέπειες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής (ο πάροχος έχει πλήρη πρόσβαση στα αρχεία και τα δεδομένα του λογαριασμού σας), οι περισσότεροι από αυτούς τους λογαριασμούς έρχονται με ένα περιορισμένο σύνολο χαρακτηριστικών που καθορίζεται από τον πάροχο.

Αυτοί οι λογαριασμοί παρέχουν γενικά ό, τι χρειάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι από μια προσωπική υπηρεσία σύννεφων, συμπεριλαμβανομένης μιας συλλογής φωτογραφιών και συσκευής αναπαραγωγής μουσικής, αλλά δεν μπορεί να προσφέρει πιο προηγμένες λειτουργίες, όπως έκδοση αρχείων και κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αντί για απλή επέκταση της αποθήκευσης, είναι δυνατή (για αμοιβή) η αναβάθμιση αυτών των λογαριασμών διαχειριστή λογαριασμών "προσωπικού" λογαριασμού. Αφού αποκτήσετε πρόσβαση διαχειριστή, μπορείτε να μεταφέρετε το περιεχόμενο της καρδιάς σας και να προσθέσετε οποιεσδήποτε λειτουργίες θέλετε, εγκαθιστώντας την αντίστοιχη εφαρμογή Nextcloud.

Απλά να γνωρίζετε ότι ο πάροχος λογαριασμού εξακολουθεί να έχει πρόσβαση διαχειριστή στο λογαριασμό σας, παρόλο που οι συνέπειες της ιδιωτικής ζωής σε αυτό μπορεί να μετριαστούν σε μεγάλο βαθμό, επιτρέποντας την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

1. Κατεβάστε, εγκαταστήστε και εκτελέστε τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας Nextcloud ή την εφαρμογή για κινητά για την πλατφόρμα σας. Σε αυτό το σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή των Windows, αλλά η διαδικασία είναι ουσιαστικά η ίδια σε όλες τις πλατφόρμες.

2. Επιλέξτε "Εγγραφή με πάροχο".

καταχωρήστε το επόμενο σύννεφο με έναν πάροχο

3. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και επιλέξτε πάροχο λογαριασμού. Το λογισμικό θα σας συστήσει ένα για σας ή κάντε κλικ στην επιλογή "change provider" για μια λίστα που δίνει προτεραιότητα στις υπηρεσίες που βρίσκονται κοντά στη γεωγραφική σας θέση (ή εάν χρησιμοποιείτε VPN, την προφανή γεωγραφική σας θέση!).

Επιλέγοντας μια υπηρεσία για να συνδέσετε το επόμενο σύννεφο σε

Για αυτό το σεμινάριο, επιλέξαμε το OwnCube επειδή ο ελεύθερος προσωπικός λογαριασμός των 5GB είναι αρκετά γενναιόδωρος και προτιμούμε διακομιστές που εδρεύουν στη Γερμανία στην Αυστρία για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Μόλις κάνετε την επιλογή σας, θα χρειαστεί να συμφωνήσετε με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του Nextcloud προτού μπορέσετε να κάνετε κλικ στο κουμπί "Επόμενο".

4. Αποφασίστε ποιοι φάκελοι θέλετε να συγχρονίσετε στον υπολογιστή σας από το διακομιστή και ποιοι φάκελοι στον υπολογιστή σας θέλετε να συγχρονίσετε με το διακομιστή.

επόμενο τοπικό φάκελο που έχει ρυθμιστεί

Hit Connect ... όταν είστε έτοιμοι. Και αυτό είναι μόνο που πρέπει να κάνετε. Είπαμε ότι ήταν εύκολο!

συγχρονίζοντας ένα φάκελο στο επόμενο σύννεφο

Ο παροχέας σας θα στείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την επιβεβαίωση ότι ο λογαριασμός σας έχει δημιουργηθεί και θα σας παράσχει τη διεύθυνση του διακομιστή και τα στοιχεία σύνδεσης που θα χρειαστείτε για να έχετε πρόσβαση στην πύλη ιστού και να συνδέσετε εφαρμογές σε άλλες συσκευές.

την επόμενη ενσωμάτωση του κύβου με κύβους

Το πρώτο πράγμα που πιθανότατα θέλετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε στην δικτυακή πύλη για να εξερευνήσετε το πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων που διαθέτει ο λογαριασμός σας.

Δημιουργία μιας παρουσίας Nextcloud σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή

Παρόλο που είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί, ένας πλήρως φιλοξενούμενος λογαριασμός, όπως αυτός που συζητήθηκε παραπάνω, σημαίνει ότι δεν έχετε πλήρη έλεγχο στο δικό σας σύννεφο. Διαχειρίζεται για εσάς, ακόμη και αν έχετε πληρώσει για πρόσβαση διαχειριστή.

Εάν θέλετε ολοκληρωμένο έλεγχο (το οποίο, τελικά, είναι το κύριο έφεση του Nextcloud στην πρώτη θέση) τότε ο ευκολότερος τρόπος να το κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης του Nextcloud web.

1. Αγοράστε κάποιο χώρο διακομιστή. Θεωρητικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό διακομιστή, αλλά κατά την έρευνα αυτού του άρθρου βρήκαμε πολύ λίγους δωρεάν λογαριασμούς που ταιριάζουν με τις απαιτήσεις του συστήματος διακομιστή Nextcloud. Βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε υπηρεσία που έχετε εγγραφεί αντιστοιχεί σε αυτές τις απαιτήσεις.

2. Κάντε λήψη του αρχείου εγκατάστασης του Nextcloud web, setup-nextcloud.php.

3. Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του διακομιστή σας και μεταβείτε στη σελίδα Διαχείριση αρχείων. Κάντε κλικ στο κουμπί Upload και επιλέξτε το αρχείο setup-nextcloud.php που κατεβάσατε στο τελευταίο βήμα. Αυτές οι λεπτομέρειες μπορεί να διαφέρουν λίγο από τον παροχέα φιλοξενίας ιστοσελίδων, αλλά είναι γενικά πολύ παρόμοιες.

4. Σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL: www. [Yourdomainname.com] /setup-nextcloud.php (αντικαταστήστε [yourdomainname.com] με το δικό σας όνομα τομέα, προφανώς) για να ανοίξετε τον οδηγό ρύθμισης Nextcloud. Πατήστε το κουμπί Next.

Σημειώστε ότι εάν μεταφορτώσατε το αρχείο setup-nextcloud.php σε έναν υποκατάλογο παρά στη ρίζα απευθείας, τότε θα πρέπει να προσθέσετε την πλήρη διαδρομή στη διεύθυνση URL.

οδηγός εγκατάστασης βήμα 1

5. Το Nextcloud θα εκτελέσει έλεγχο για να διασφαλίσει ότι όλες οι εξαρτήσεις που χρειάζονται είναι διαθέσιμες. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, μπορείτε να εγκαταστήσετε όποτε θέλετε. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαταστήσουμε στον τρέχοντα κατάλογο ρίζας, οπότε εισάγουμε ".". Πατήστε το κουμπί Next.

έλεγχος εξάρτησης επόμενου cloud στον οδηγό ρύθμισης

6. Μετά από λίγα λεπτά, πρέπει να λάβετε ένα μήνυμα που σας ενημερώνει ότι η εγκατάσταση είναι επιτυχής. Τώρα πατήστε Επόμενο.

Το επόμενο σύννεφο έχει εγκατασταθεί τώρα

7. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή που χρησιμοποιείται για να συνδεθείτε στο νέο σας σύννεφο. Όταν τελειώσετε, ολοκληρώστε τη ρύθμιση.

ολοκληρώστε το επόμενο cloud

Έχουμε λάβει υπόψη την προειδοποίηση απόδοσης και θα αναβαθμίσει τη βιβλιοθήκη SQL μας!

8. Πληκτρολογήστε το όνομα τομέα σας στη γραμμή URL του URL του προγράμματος περιήγησης και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια που μόλις δημιουργήσατε. Όταν συνδέεστε για πρώτη φορά, η κονσόλα θα είναι πολύ γυμνή, οπότε για να προσθέσετε λειτουργίες, πηγαίνετε στο εικονίδιο Λογαριασμός στην επάνω δεξιά γωνία -> Εφαρμογές.

επόμενο σύννεφο προσθέστε εφαρμογές

9. Κοιτάξτε μέσα από τη λίστα με τις εφαρμογές και το στοιχείο Λήψη Ενεργοποιήστε οτιδήποτε σας αρέσει. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε, τότε χρησιμοποιήστε την εύχρηστη λειτουργία αναζήτησης.

επόμενη οθόνη εφαρμογών σύννεφου

Και είστε έτοιμοι! Υπάρχουν, προφανώς, ένας τόνος επιλογών που μπορείτε να παίξετε γύρω σας ως διαχειριστής, αλλά αυτοί είναι πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me