Ο τελικός οδηγός DD-WRT

Οι δρομολογητές αποθεμάτων είναι περιορισμένοι και η καλύτερη δυνατή ρύθμιση και απόδοση από αυτές μπορεί να είναι πολύ δύσκολη.


Το προσαρμοσμένο firmware, όπως το DD-WRT, διευκολύνει τη διαδικασία και σας προσφέρει πολλές επιπλέον επιλογές. μετατρέποντας έτσι έναν τυπικό δρομολογητή $ 100 σε έναν σούπερ δρομολογητή που είναι κατάλληλος για οποιοδήποτε σπίτι ή γραφείο.

Με αυτόν τον οδηγό δρομολογητή DD-WRT θα αυξήσετε την ασύρματη εμβέλειά σας, τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, δημιουργώντας λύσεις NAS, δημιουργώντας μια υπηρεσία VPN και πολύ περισσότερο χωρίς καθυστέρηση. Μερικά από αυτά, μπορείτε να εφαρμόσετε ακόμη και χωρίς να έχετε DD-WRT.

Δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε όλα αυτά σήμερα; Θα πρότεινα τουλάχιστον να διαβάσετε την εισαγωγή, ώστε να μπορείτε να μάθετε τι είναι αυτό το "DD-WRT" business.

Contents

Τι είναι οι δρομολογητές DD-WRT?

Το όνομα DD-WRT προέρχεται από δύο πηγές. Το WRT αντιπροσωπεύει τον ασύρματο δρομολογητή και δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από το διαβόητο Linksys WRT54G. Αυτός ήταν ο πρώτος δρομολογητής που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη του DD-WRT και από τότε έχει γίνει μια εικονική επιτυχία. Το DD προέρχεται από τον γερμανικό κώδικα πόλεων για τη Δρέσδη, όπου έζησε ο BrainSlayers, η αρχική ομάδα ανάπτυξης.

Στην ουσία, το DD-WRT είναι ένα κομμάτι υλικολογισμικού που μπορείτε να εγκαταστήσετε στο δρομολογητή σας για να αυξήσετε τις δυνατότητές του. Είναι παρόμοιο με την εγκατάσταση ενός διαφορετικού λειτουργικού συστήματος στον υπολογιστή σας για να βελτιωθεί η λειτουργικότητα και ο σκοπός του. Όπως θα σας δείξω σε αυτόν τον οδηγό, θα μπορείτε να αυξήσετε την ασύρματη εμβέλειά σας, να έχετε βελτιωμένα εργαλεία ποιότητας και πολλά άλλα. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω περιεχόμενα για να δείτε πόσο προσαρμόσιμο μπορεί να είναι.

Οι παρακάτω ρυθμίσεις είναι αυτό που θα προτείνω για διαφορετικά περιβάλλοντα. Μην ανησυχείτε αν δεν είστε σίγουροι για το τι είναι μερικές από αυτές, εξηγούνται λεπτομερέστερα περαιτέρω.

Γιατί DD-WRT?

Πολλοί από εσάς ίσως σκέφτονται: γιατί χρειάζομαι DD-WRT, δεν θα μου τυπικό firmware router να λύσει όλες μου τις ανάγκες?

Δυστυχώς δεν.

Ενώ το υλικολογισμικό που παρέχεται από εταιρείες router έχει βελτιωθεί με την πάροδο των ετών, δεν έχουν γενικά ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πλειονότητα των χρηστών δεν χρειάζονται αυτή τη λειτουργία και, ως εκ τούτου, δεν έχει οικονομικό νόημα για την ανάπτυξή τους.

Με την πάροδο του χρόνου, όμως, καθώς οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών όπως εσείς οι ίδιοι έγιναν περισσότερο κατανοητοί από την τεχνολογία και καλύτερα ενημερωμένοι, αποφάσισαν ότι θέλουν περισσότερα και ένας δρομολογητής DD-WRT ήταν πάντα το πρώτο βήμα. Από αυτή την άποψη, οι εταιρείες router έχουν καθυστερήσει. Για το λόγο αυτό, πολλοί από αυτούς (Buffalo router, δρομολογητής Linksys κλπ.) Έχουν πλέον αρχίσει να πωλούν δρομολογητές DD-WRT!

Το DD-WRT έρχεται σε πολλές γεύσεις και μεγέθη, που κυμαίνονται από DD-WRT micro έως DD-WRT mega, αλλά ανεξάρτητα από το μέγεθος που χρησιμοποιείτε, τα επιπλέον εργαλεία σίγουρα θα μετατρέψουν τον τυπικό σας δρομολογητή σε superhub.

Ορισμένα πλεονεκτήματα του DD-WRT

Εδώ είναι μερικά χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν ότι η αναβάθμιση στο DD-WRT θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση των δυνατοτήτων του Internet WiFi και της συσκευής σας, ανεξάρτητα από το αν ζείτε μόνοι σας ή έχετε μια επιχείρηση. Αυτά είναι απλά ένα μικρό απόσπασμα από ό, τι είναι δυνατό και ακόμη και αυτός ο οδηγός δεν καλύπτει όλες τις δυνατότητες και τις ρυθμίσεις.

 • Έλεγχοι ποιότητας προηγμένης ποιότητας υπηρεσίας (DD-WRT QoS)- σας επιτρέπει να ελέγχετε την κατανομή του εύρους ζώνης. Μπορείτε να χωρίσετε εύκολα την κυκλοφορία σας μεταξύ δικτύων, να την αφιερώσετε σε συγκεκριμένο λογισμικό, συσκευές και πολλά άλλα.
 • Universal Plug and Play (UPnP) - ένα πρωτόκολλο που επιτρέπει εύκολα την κοινή χρήση συσκευών μέσα σε ένα δίκτυο για γρήγορη και εύκολη κοινή χρήση αρχείων, μέσων εκτύπωσης, εκτυπωτών κ.λπ..
 • Αποθηκευμένο αποθηκευτικό χώρο (NAS) - συνδέστε τους δίσκους USB και τους σκληρούς δίσκους στο δρομολογητή σας, ώστε να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως μονάδες δίσκων δικτύων που είναι προσβάσιμες σε όλους
 • Εκτυπωτές δικτύου - Όπως και με τους σκληρούς δίσκους, μπορείτε να συνδέσετε εκτυπωτές οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να προσεγγιστούν από όλο το δίκτυο
 • DNS caching / DNSmasq - Επιταχύνει την αναζήτηση και την ανάλυση του ονόματος του κεντρικού υπολογιστή για να βελτιώσει τις ταχύτητες σύνδεσης στις αγαπημένες σας ιστοσελίδες
 • Ασύρματη γεφύρωση- μετατρέπει τον δρομολογητή σε ασύρματο επαναλήπτη για να επεκτείνει το εύρος του σήματος WiFi
 • Προηγμένα γραφικά επιδόσεων- Το DD-WRT παρέχει προηγμένη παρακολούθηση και προβολή δικτύου για καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων και ανάλυση.
 • Ρυθμίστε την ισχύ της κεραίας- ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε την εμβέλειά σας
 • VPN- μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δρομολογητή DD-WRT ως πελάτη VPN, έτσι ώστε να προστατεύονται όλες οι συσκευές του δικτύου WiFi. Αυτό παρέχει ακόμη και δυνατότητες γεω-ξεκλειδώματος για συσκευές που δεν υποστηρίζουν πελάτες VPN (π.χ. Roku και AppleTV).

Έτσι συνοπτικά, γιατί DD-WRT; Επειδή και οι ίδιοι οι κατασκευαστές δρομολογητών το συνιστούν εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον δρομολογητή σας!

Συμβατοί δρομολογητές DD-WRT

Μόλις αποφασίσετε ότι θέλετε να αξιοποιήσετε περισσότερο το δρομολογητή σας, ήρθε η ώρα να κατεβείτε στην επιχείρηση.

Το πρώτο εμπόδιο είναι η επιλογή του δρομολογητή σας.

Εάν έχετε ένα παλιό που βρίσκεται γύρω από το σπίτι, τότε μπορείτε να δείτε τη σελίδα βάσης δεδομένων δρομολογητή για να μάθετε αν είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε το DD-WRT σε αυτό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λίστα δρομολογητών DD-WRT για να βρείτε έναν δρομολογητή για τον εαυτό σας. Ενώ είναι πολύ παρόμοιο, θα συνιστούσαμε το αργότερο καθώς διατηρείται πιο ενημερωμένο με τις πληροφορίες.

Θα δείτε πολλούς ιστότοπους που χρησιμοποιούν το εικονικό Linksys WRT54G / WRT54GL για τη δημιουργία ενός σούπερ δρομολογητή, ωστόσο είναι εξαιρετικά ξεπερασμένο, δεν διαθέτει καμία θύρα USB και έτσι δεν είναι πουθενά κοντά στον καλύτερο δρομολογητή DD-WRT πια.

Αντ 'αυτού, για τις διαδηλώσεις μου, θα χρησιμοποιήσω ένα Asus RT-AC56U. Διαθέτει έναν εξαιρετικό επεξεργαστή, μεγάλη μνήμη RAM και μνήμης Flash και 2 θύρες USB που συμβάλλουν στην αύξηση της πρακτικότητάς του εκθετικά και μπορείτε να την απομακρύνετε από το Amazon για μόλις $ 100. Είναι επίσης δίκτυα διπλής ζώνης (δίκτυα δρομολογητών 2,4 GHz και 5 GHz) τα οποία επιτρέπουν καλύτερες ταχύτητες μεταφοράς και δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο.

Εάν έχετε χαμηλότερο (ή υψηλότερο) προϋπολογισμό, ρίξτε μια ματιά στους καλύτερους δρομολογητές μας για τη λίστα DD-WRT για τους δρομολογητές που συστήνουμε.

DD-WRT έναντι OpenWRT εναντίον τομάτας

Το DD-WRT δεν είναι το μόνο firmware του δρομολογητή ανοιχτού κώδικα στην αγορά και τεχνικά δεν είναι το καλύτερο από κάθε άποψη. Ωστόσο, είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη υποστήριξη της κοινότητας, τις περισσότερες ενημερώσεις, και, ως εκ τούτου, είναι ο πιο αρχάριος φιλικός.

Προσωπικά, βρίσκω το firmware του Tomato router καλύτερα, αλλά χρειάζεστε περισσότερες τεχνικές γνώσεις για να το αντιμετωπίσετε και δεν θα βρείτε πάντα τις απαντήσεις στο διαδίκτυο. Ένας δρομολογητής OpenWRT είναι ο πιο ισχυρός αλλά απαιτεί άριστες ικανότητες πληροφορικής. Για αυτούς τους λόγους, το DD-WRT κερδίζει την ημέρα.

Οδηγός DD-WRT - Σημείωση

Για να διευκολύνετε την πλοήγηση και την κατανόηση των οδηγιών σε αυτόν τον οδηγό πιο εύκολη, έχω χρησιμοποιήσει τις παρακάτω σημειώσεις.

Στοιχεία μενού - τα στοιχεία μενού είναι με πλάγιους χαρακτήρες και βέλη -> χρησιμοποιούνται για την υπογραφή μενού

Κουμπιά - οτιδήποτε θα χρειαστεί να κάνετε κλικ είναι με έντονη γραφή

Οι "Ενιαίες Τιμές" θα χρησιμοποιηθούν για να υποδείξουν τις ενότητες σε μια σελίδα

Οι πλάγιες γραμμές χρησιμοποιούνται για κομμάτια κώδικα που πρέπει να εισαγάγετε.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα που θα σας πει τις ταχύτητες CPU και Flash του δρομολογητή σας

 1. Μεταβείτε στη Διαχείριση -> Εντολές
 2. Εισαγάγετε τα ακόλουθα στο πλαίσιο 'Εντολές': nvram get clkfreq
 3. Κάντε κλικ Εκτελέστε εντολές

Εδώ είναι αυτό που πρέπει να δείτε
Οδηγός σημειώσεων

Ξεκινώντας με το DD-WRT

Πώς να εγκαταστήσετε το DD-WRT

Η εγκατάσταση του DD-WRT στο δρομολογητή σας είναι το πρώτο και πιο επικίνδυνο βήμα.

Πρέπει να σας προειδοποιήσω ότι η εγκατάσταση του DD-WRT θα ακυρώσει την εγγύησή σας και θα μπορούσατε επίσης "τούβλο" αυτό, a.k.a κάνει το σε ένα σέξι βάρος χαρτιού.

Ευτυχώς μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα δρομολογητή με DD-WRT προεγκατεστημένο στο Amazon, αν δεν θέλετε να αναλάβετε τον κίνδυνο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εταιρείες όπως το FlashRouters και το Sabai, το οποίο θα το εγκαταστήσει για εσάς και θα σας παράσχει επίσης εγγύηση και υποστήριξη.

Πού να κατεβάσετε το DD-WRT

Θα εκπλαγείτε, αλλά ακόμη και η λήψη του firmware DD-WRT μπορεί να είναι λίγο προβληματική. Ενώ στον ιστότοπο DD-WRT υπάρχει μια βάση δεδομένων DD-WRT που σας βοηθά να βρείτε το υλικολογισμικό για το δρομολογητή σας, είναι συνήθως πολύ ξεπερασμένη και μερικές φορές δεν περιλαμβάνει όλα όσα εμφανίζονται στη σελίδα της υποστηριζόμενης συσκευής.

Για το AC56U, πήραμε το FlashRouters για να μας παράσχετε την καλύτερη σταθερή κατασκευή, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση στο WDT και φόρουμ DD-WRT και η σελίδα beta beta builds. Η τελευταία σταθερή κατασκευή που συνιστάται από το FlashRouters είναι το R28493M (12/10/15), και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Μετά τη λήψη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Κάντε μια 30-30-30 επαναφορά. Πατήστε το κουμπί επαναφοράς για 30 δευτερόλεπτα (πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα στυλό για αυτό). Χωρίς να το αφήσετε να φύγει, αποσυνδέστε την παροχή ρεύματος για 30 δευτερόλεπτα. Συνδέστε ξανά την τροφοδοσία και συνεχίστε να πιέζετε το κουμπί για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αυτό βοηθά στη διαγραφή της μνήμης του δρομολογητή για καθαρή εγκατάσταση.
 2. Συνδέστε το δρομολογητή στον υπολογιστή σας με ένα καλώδιο Ethernet.
 3. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης και πληκτρολογήστε 192.168.1.1 στη γραμμή διευθύνσεων
  1. Εάν ζητηθεί, τα στοιχεία σύνδεσης του δρομολογητή θα είναι τα προεπιλεγμένα στοιχεία (γενικά όνομα χρήστη: admin, κωδικός πρόσβασης: admin)
  2. Εάν η παραπάνω διεύθυνση IP δεν λειτουργεί, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του δρομολογητή
 4. Στο αριστερό μενού, μεταβείτε στην επιλογή Διαχείριση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Αναβάθμιση υλικολογισμικού στην κορυφή.
 5. Για το "Νέο αρχείο υλικολογισμικού", επιλέξτε το αρχείο που έχετε κατεβάσει στην αρχή. Κάντε κλικ Ανεβάστε και περιμένετε να γίνει επανεκκίνηση του δρομολογητή σας. Θα μπορείτε να πείτε, καθώς τα φώτα αρχίζουν να αναβοσβήνουν στο μπροστινό μέρος και θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP του δρομολογητή που αναφέρεται παραπάνω.
 6. Κάντε άλλη 30-30-30 επαναφορά.
 7. Τώρα μεταβείτε στο 192.168.1.1 (η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP DD-WRT) και θα δείτε τα παρακάτω. Οι προεπιλεγμένες λεπτομέρειες σύνδεσης DD-WRT τείνουν να ταιριάζουν με αυτές του δρομολογητή, αλλά όχι μόνο εσείς, αλλά θα χρειαστεί να το αλλάξετε.
  DD-WRT Καλώς ήλθατε
 8. Αυτό ολοκληρώθηκε με την αναβάθμιση firmware DD-WRT.

Εάν σε οποιοδήποτε σημείο πρέπει να εκτελέσετε επαναφορά DD-WRT επειδή έχετε κάνει λάθος και ο δρομολογητής δεν αποκρίνεται, κάντε μια επαναφορά 30-30-30.

Αλλαγή των βασικών ρυθμίσεων

Τώρα που έχετε εγκαταστήσει το υλικολογισμικό, η κύρια εργασία θα είναι να αλλάξετε όλες τις βασικές και σημαντικές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης σημείου ασύρματης πρόσβασης.

 1. Όπως αναφέρεται λεπτομερώς στις προηγούμενες οδηγίες, θα σας ζητηθεί να αλλάξετε αμέσως το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στο DD-WRT. Σας συνιστούμε να γράψετε αυτό κάπου, όπως σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, έτσι ώστε να μην κλειδωθεί τυχαία. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να το αλλάξετε αργότερα κάτω από τη Διαχείριση -> Καρτέλα διαχείρισης.
 2. Αλλάξτε το "Όνομα ασύρματου δικτύου (SSID)" στο μενού Ασύρματη σύνδεση στην καρτέλα Βασικές ρυθμίσεις. Εάν έχετε περισσότερα από ένα ασύρματα δίκτυα (τα οποία θα χρησιμοποιήσετε με το AC56U), τότε τους δώστε διαφορετικά ονόματα, ώστε να μπορείτε εύκολα να τα διαφοροποιήσετε. Εφαρμογή ρυθμίσεων μόλις γίνει.
  Βασικές ασύρματες ρυθμίσεις DD-WRT
 3. Στην καρτέλα Ασύρματη ασφάλεια, εφαρμόστε έναν κωδικό πρόσβασης και για τα δύο δίκτυα. Σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία προσωπικής ασφάλειας WPA2, με έναν αλγόριθμο AES WPA.
  Ασύρματες ρυθμίσεις ασφαλείας DD-WRT
 4. Στο πρόγραμμα Εγκατάστασης (Setup), θα ήθελα επίσης να συστήσω τη ρύθμιση του προαιρετικού 'Router Name' και 'Hostname', αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο.
 5. Θα πρέπει τώρα να έχετε έναν λειτουργικό δρομολογητή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπως και κάθε άλλο δρομολογητή στην αγορά. Πριν ξεκινήσουμε τη διαμόρφωση του δρομολογητή και προσθέσουμε καμπάνες και σφυρίχτρες, θα πρότεινα να κοιτάξουμε γύρω στα μενού και να πάρουμε μια αίσθηση για το firmware.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά του DD-WRT

Παίζοντας με το δρομολογητή σας, η βελτίωση των ρυθμίσεων και η ενίσχυση των δυνατοτήτων της είναι πάντα πολύ διασκεδαστική. Εντούτοις, κάπου στη γραμμή είναι πιθανό να κάνετε κάποιο λάθος και θα θελήσετε να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, ώστε να μπορείτε απλώς να επαναφέρετε το σύστημα και να μην χρειάζεται να περάσετε ξανά όλες τις ρυθμίσεις. Κατά τη σύνταξη αυτού του οδηγού και την πραγματοποίηση όλων των ρυθμίσεων, έπρεπε να κάνω δύο από αυτές τις αποκατασταθεί - τόσο λόγω ηλίθια λάθη!

Για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, μεταβείτε στη Διαχείριση -> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και κάντε κλικ στο κουμπί Αντιγράφων ασφαλείας. Στη συνέχεια, απλώς κατεβάστε το αρχείο σε ασφαλές μέρος στον υπολογιστή σας.

Για να επαναφέρετε το DD-WRT σε ένα σημείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μεταβείτε στην ίδια θέση. Στην ενότητα "Επαναφορά ρυθμίσεων" βρείτε το αντίγραφο ασφαλείας του αρχείου και κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφέρω.

Όπως και με την υποστήριξη του υλικολογισμικού DD-WRT, θα συνιστούσα επίσης να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του συστήματος του υπολογιστή σας, καθώς η απώλεια όλων των αρχείων σας είναι πολύ πιο καταστροφική από το να χάσετε μερικές ρυθμίσεις DD-WRT.

Αύξηση της εμβέλειας ασύρματου δικτύου

Υπάρχουν μερικές βασικές μέθοδοι για την αύξηση της ασύρματης εμβέλειας και της ταχύτητας μεταφοράς. Παρακάτω, καλύπτω τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Από αυτές, μερικές αφορούν το υλικολογισμικό, ενώ μερικές απαιτούν κάποιο πρόσθετο υλικό.

Εντοπισμός του δρομολογητή σας

Ο ιδανικός τρόπος για να έχετε τη βέλτιστη κάλυψη στο σπίτι ή στο γραφείο σας είναι να εντοπίσετε το δρομολογητή σας στο επίκεντρο της δράσης. Βρείτε το φυσικό κέντρο της ιδιοκτησίας σας και δείτε πώς αυτό επηρεάζει την κάλυψή σας. Οι τοίχοι, ειδικά αυτοί από σκυρόδεμα, μπορούν να αποτελέσουν μεγάλο εμπόδιο, οπότε προσπαθήστε να μετακινήσετε το δρομολογητή σας γύρω.

Δυστυχώς, ο παροχέας υπηρεσιών Internet (ISP) ενδέχεται να μην έχει εντοπίσει το μόντεμ σας σε μια ιδανική τοποθεσία για αυτό. Εάν θέλετε να διατηρήσετε το μόντεμ και το δρομολογητή σας στην ίδια θέση, μπορείτε να αγοράσετε ένα ομοαξονικό καλώδιο επέκτασης (ή να ζητήσετε από τον ISP να το κάνει αυτό για εσάς). Αν δεν σας ενοχλούν οι δύο που βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη (ή θέλετε να είναι σε διαφορετικά μέρη), μπορείτε να αγοράσετε ένα πολύ μεγάλο καλώδιο Ethernet.

Αν είστε εντελώς αδύνατοι ή απρόθυμοι να μετακινήσετε το δρομολογητή σας, τότε τα επόμενα βήματα θα σας βοηθήσουν να βγείτε έξω.

Χρησιμοποιήστε ένα κενό κανάλι

Ενώ οι ασύρματες συχνότητες αναφέρονται ως 2,4Ghz και 5Ghz, στην πραγματικότητα διαφέρουν λίγο από αυτές τις συχνότητες με σκοπό. Αυτό συμβαίνει επειδή για κάθε κύρια συχνότητα υπάρχει ένας αριθμός καναλιών. Αυτά τα κανάλια μπορούν να θεωρηθούν ως ο αριθμός των λωρίδων σε μια εθνική οδό. Όσο περισσότερα αυτοκίνητα υπάρχουν σε μια λωρίδα, τόσο πιο αργή τείνει να είναι. Η εύρεση ενός κενού (ή τουλάχιστον του πιο αδύνατου) είναι εξαιρετικά εύκολη και μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την εμβέλεια και τις τιμές μεταφοράς.

 1. Κατεβάστε μια εφαρμογή Wifi Analyzer για τη συσκευή σας. Προτείνω τα εξής. Wifi Analyzer για Android, AcrylicWiFi για Windows, WiFi Scanner για Mac. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καλές επιλογές για iOS.
 2. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή ή το λογισμικό για να σαρώσετε τη γειτονιά σας. Βρήκα ότι τα κανάλια των 5GHz ήταν σχεδόν αχρησιμοποίητα, οπότε είχα την επιλογή μου. Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, τα κανάλια των 2.4GHz είχαν πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Χρησιμοποιούσα σαφώς ένα πολύ φορτωμένο κανάλι (SuperNet) και θα ήμουν καλύτερα με έναν υψηλότερο αριθμό καναλιού.
  Αναλυτής WiFi
 3. Αλλάξα τον αριθμό καναλιού του δικτύου στο Wireless -> Βασικές ρυθμίσεις στο κανάλι 13.
 4. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε αυτόματα, αλλά προσωπικά έχω διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι σχεδόν ποτέ δεν αλλάζουν τα κανάλια τους, γι 'αυτό δεν απαιτείται.

Προηγμένες ρυθμίσεις ασύρματου δικτύου

Η αλλαγή του καναλιού, όπως περιγράφηκε προηγουμένως, είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο σίγουρους τρόπους για να αποκτήσετε καλύτερο σήμα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές προηγμένες ρυθμίσεις με τις οποίες μπορεί να πειραματιστεί. Αυτά εξαρτώνται από την κατάσταση και κάποια από αυτά, όπως η αύξηση της ισχύος TX, μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια ζωής του δρομολογητή σας. Για το λόγο αυτό, δεν θα χρειαστεί μόνο να εκτελέσετε προσεχτικές δοκιμές σε κάθε διαμόρφωση που προσπαθείτε, αλλά πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι ενδέχεται να προκύψουν άλλες, πιο δευτερεύουσες συνέπειες.

Εύρος ζώνης έναντι απόδοσης

Πριν σας εξηγήσω πώς να δοκιμάσετε το εύρος ζώνης και τη δική σας απόδοση, είναι επιτακτική ανάγκη να εξηγήσω τη διαφορά μεταξύ των δύο. Το Bandwidth είναι η σταθερή ταχύτητα που πληρώνετε και λαμβάνετε από τον ISP σας: στην περίπτωσή μου, αυτό είναι 30 Mbps download και 3 Mbps upload. Η διέλευση είναι η πραγματική ποσότητα δεδομένων που μπορεί να χειριστεί ο δρομολογητής σας. Στη δοκιμή RT-AC56U, το θεωρητικό μέγιστο είναι 867Mbps.

Επομένως, εάν ενδιαφέρεστε μόνο για τη χρήση του δρομολογητή για πρόσβαση στο διαδίκτυο, τότε θα συμβούλευα να μην παίζετε με τις Ρυθμίσεις για προχωρημένους (εκτός αν έχετε πολύ γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο). Ωστόσο, αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για αποθήκευση, εκτύπωση, ροή ταινιών ή για άλλους εσωτερικούς σκοπούς, τότε ίσως αξίζει τον κόπο.

Δοκιμάστε το εύρος ζώνης και τη διαθεσιμότητα

Δοκιμάζοντας το εύρος ζώνης σας είναι το πιο εύκολο από τα δύο. Επικεφαλής στο TestMy.net. Θα πρέπει να δείτε ταχύτητες στην περιοχή του τι πληρώνετε. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, ίσως θελήσετε να εξετάσετε μια λέξη με τον ISP σας. Είναι γνωστό ότι οι ταχύτητες μπορεί να ποικίλουν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις (ειδικά στην Αμερική) υπάρχουν αναφορές φορέων διαδικτύου που απλώς δεν εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους.

Για τη δοκιμή της απόδοσης, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε λήψη του τεστ TamoSoft Throughput Test. Θα χρειαστεί να εκτελέσετε το διακομιστή σε έναν υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο δρομολογητή σας με ένα καλώδιο Ethernet. Στη συνέχεια, σε ένα φορητό υπολογιστή, θα χρειαστεί να εκτελέσετε το λογισμικό πελάτη. Καταχωρίστε τη διεύθυνση IP που παρέχεται από το διακομιστή και στη συνέχεια εκτελέστε τη δοκιμή του δρομολογητή. Αυτό θα σας δώσει τις ταχύτητες διέλευσης του δρομολογητή σας.

TX Ισχύς, Μετάδοση κλπ

Αν μετά τη δοκιμή των ρυθμίσεών σας αποφασίσατε ότι χρειάζεστε μεγαλύτερη απόδοση, τότε πιθανότατα θα αρχίσετε να εξετάζετε την αλλαγή των προηγμένων ασύρματων ρυθμίσεων. Όπως αναφέρθηκε, αυτά είναι περίπλοκα και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Δεδομένου ότι με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις βλέπουμε 500Mbps στον υπολογιστή μας και 100Mbps στο τηλέφωνό μας (το οποίο είναι το όριο λόγω του υλικού του) δεν νομίζουμε ότι αυτό είναι απαραίτητο και απίθανο ότι θα.

Ωστόσο, αν θέλετε να το κάνετε αυτό, τότε η καλύτερη πρόταση πηγαίνει στο φόρουμ DD-WRT και ζητήστε από τους φιλικούς ανθρώπους εκεί. Όταν το κάνετε, βεβαιωθείτε ότι αναφέρετε όλες τις συσκευές και τις ανάγκες σας έτσι ώστε να μπορούν να προσαρμόσουν τις προδιαγραφές σε εσάς.

Όταν συζητάτε για την επέκταση των σειρών ασύρματων δικτύων και τις ταχύτητες, θα συναντήσετε συχνά τον Afterburner. Το Afterburner είναι ένα μοναδικό κομμάτι τεχνολογίας, το οποίο υποστηρίζεται από επιλεγμένες συσκευές και συνιστάται να το απενεργοποιείτε από προεπιλογή.

Κεραίες και WiFi Extenders

Ένας από τους πιο γρήγορους και ευκολότερους τρόπους για καλύτερη λήψη στις συσκευές σας είναι η χρήση ασύρματων κεραιών.

Αν χρησιμοποιείτε το δρομολογητή που σας συστήσαμε τότε, δυστυχώς, δεν θα μπορείτε να επισυνάψετε πρόσθετη κεραία σε αυτό. Ωστόσο, μπορείτε να συνδέσετε ένα με τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας, εφόσον έχετε ήδη τοποθετήσει μια κάρτα WiFi. Ενώ είναι εύκολο να γίνει, η σύνδεση μιας κεραίας στον υπολογιστή σας είναι ίσως η λιγότερο πρακτική και οικονομικά αποδοτική λύση καθώς θα βοηθήσει μόνο μία συσκευή.

Επομένως, αν εξακολουθείτε να αγωνίζεστε με την καλή ασύρματη κάλυψη και δοκιμάσατε τα παραπάνω δύο βήματα, αξίζει να πάρετε μια κεραία αντικατάστασης για το δρομολογητή σας. Μπορείτε να πάρετε αυτά αρκετά φθηνά από το Amazon. Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να εξετάσετε εάν πρόκειται να πάρετε ένα:

 • Τεχνικές προδιαγραφές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα που έχει καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές από την υπάρχουσα κεραία.
 • Κατευθυντικότητα. Ορισμένες κεραίες, όπως το Asus WL-ANT-157, παρέχουν αυξημένη εμβέλεια, αλλά εστιάζουν το σήμα έτσι αυτό πηγαίνει μόνο προς μία κατεύθυνση.
 • Συνδέστε με καλώδιο. Ορισμένες κεραίες συνδέονται με την κεραία σας με ένα καλώδιο, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το μετακινήσετε λίγο. Μερικοί έχουν ακόμη και μια μαγνητική βάση για να κάνουν την τοποθέτησή τους αλλού ευκολότερη.

Ο άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επεκτείνετε το σήμα σας είναι η χρήση συσκευών επέκτασης εύρους WiFi. Με την καλύτερη επέκταση της σειράς WiFi, απλά θα πρέπει να την συνδέσετε σε μια πρίζα, να κάνετε πέντε λεπτά εγκατάστασης και θα τελειώσετε. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν αυτή την επιλογή καθώς καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο και είναι εξαιρετικά γρήγοροι και εύκολοι στη δημιουργία τους.

Χρησιμοποιήστε έναν εναλλακτικό δρομολογητή ως αναμεταδότη DD-WRT

Εάν ήδη διαθέτετε ένα υπάρχον δρομολογητή, αλλά σχεδιάζετε να αποκτήσετε και ένα νέο, τότε όσο το υπάρχον σας υποστηρίζει DD-WRT, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως αναμεταδότη DD-WRT. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το τοποθετήσετε σε μια τελείως διαφορετική θέση από τον κεντρικό σας δρομολογητή και να αναμεταδώσει το ασύρματο σήμα.

Για να ρυθμίσετε τον ασθενέστερο δρομολογητή ως επαναλήπτη ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Εγκαταστήστε το DD-WRT στο δρομολογητή, σύμφωνα με τα προηγούμενα βήματα
 2. Μεταβείτε στην επιλογή Ρύθμιση -> Βασική ρύθμιση. Εκεί, απενεργοποιήστε τον "Τύπο σύνδεσης", καθώς ο δρομολογητής δεν θα συνδεθεί στον κύριο δρομολογητή ή στο μόντεμ.
 3. Αλλαγή του δρομολογητή και του ονόματος υποδοχής όπως παρουσιάσαμε στην ενότητα Εγκατάσταση του DD-WRT. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο όνομα με ένα '-2' που είναι προσαρτημένο σε αυτό.
 4. Αλλάξτε το τελευταίο ψηφίο της "IP Address Local Router". Γενικά, τα IPs αποδίδονται αυτόματα σε συσκευές και θέλετε να αποφύγετε μια σύγκρουση και να προκαλέσετε σε δύο συσκευές να μην έχουν ασύρματο σήμα, γι 'αυτό προτείνουμε να επιλέξετε ένα σχετικά υψηλό αριθμό όπως 50.
 5. Αλλαγή τύπου DHCP σε 'Προώθηση DHCP'.
 6. Εισαγάγετε τη διεύθυνση IP του πρωτεύοντος δρομολογητή (συνήθως και του μόντεμ σας) στο 'DHCP Server'. Σε γενικές γραμμές, αυτό πρέπει να είναι 192.168.1.1. Για να μάθετε ποιο από αυτά, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο για τη συγκεκριμένη συσκευή. Αποθηκεύσετε οι αλλαγές.
 7. Μεταβείτε στην καρτέλα Ασφάλεια και απενεργοποιήστε όλες τις ρυθμίσεις ασφάλειας (καταργήστε την επιλογή όλων), καθώς ο κύριος δρομολογητής σας θα χειριστεί όλες τις ρυθμίσεις ασφαλείας. Κτύπημα Αποθηκεύσετε.
 8. Μεταβείτε στην καρτέλα Wireless (Ασύρματη σύνδεση) και αλλάξτε την επιλογή "Wireless Mode" σε "Repeater" ή "Repeater Bridge". Μόλις ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθηκεύσετε.
  1. Το 'Repeater' θα σας βοηθήσει να αναμεταδώσετε το ασύρματο σήμα σας, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή εάν συνδέεστε ασύρματα με τις συσκευές σας
  2. Η επιλογή "Repeater Bridge" σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις θύρες Ethernet. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε την έξυπνη τηλεόραση, την κονσόλα παιχνιδιών ή άλλες συσκευές σε αυτήν. Αυτό θα επιτρέψει σε αυτές τις συσκευές να έχουν ταχύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτό θα επιτρέψει επίσης σε αυτές τις συσκευές να βλέπουν άλλες συσκευές στο δίκτυο, όπως λύσεις αποθήκευσης συνδεδεμένες σε δίκτυο.
 9. Αλλάξτε το 'Όνομα ασύρματου δικτύου (SSID)' για να ταιριάζει ακριβώς με τις ρυθμίσεις του κύριου δρομολογητή σας. Εάν ο κύριος δρομολογητής σας διαθέτει δίκτυο 2,4GHz και 5GHz, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το κάνετε και για τα δύο. Πατήστε ξανά την επιλογή Αποθήκευση.
 10. Πηγαίνετε στο Wireless -> Ασύρματη καρτέλα Ασφάλεια και αλλάξτε τη ρύθμιση ώστε να ταιριάζει με εκείνες των πρωτοκόλλων του δικτύου σας. Πατήστε 'Αποθήκευση' και, τέλος, 'Εφαρμογή ρυθμίσεων'.

Εάν μετά από πειραματισμό με όλες αυτές τις ρυθμίσεις, ακόμα δεν έχετε κατορθώσει να επιτύχετε το καλύτερο εύρος ασύρματου δρομολογητή που θέλετε, τότε μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε το δικό σας.

DD-WRT overclocking (αύξηση της ισχύος σας)

Όπως με έναν υπολογιστή, είναι δυνατό να υπερχρεωθεί ο δρομολογητής έτσι ώστε να μπορεί να εκτελέσει περισσότερες λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο και να σας δώσει καλύτερη απόδοση. Ωστόσο, σε αντίθεση με έναν υπολογιστή, εκτός και αν είστε πολύ απασχολημένοι, δεν μπορείτε να εφαρμόσετε ψύξη στο σύστημα. Έτσι θα πρέπει να προσέξετε για υπερθέρμανση και σταθερότητα.

Έχω ρυθμίσει το δρομολογητή μου σε συχνότητα CPU 1200Mhz και συχνότητα μνήμης 800Mhz, σε σύγκριση με τις τυπικές προεπιλογές 800/600. Η θερμοκρασία αναμονής είναι 67C, σε σύγκριση με το πρότυπο 63C. Αυτή είναι μια καλή σταθερή θερμοκρασία, και ενώ είναι δυνατό να υπερχρεωθούν ακόμα περισσότερο, δεν ήθελα να το δω. Μια σταθερή θερμοκρασία των 70 ° C και άνω είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα ή μειωμένη διάρκεια ζωής.

Για να κάνετε overclock, μην χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο εργαλείο overclocking που βρίσκεται στο Administration -> Διαχείριση! Κάθε επαγγελματίας στον κλάδο ορκίζεται ενάντια σε αυτό, και δεν είναι καν σίγουροι γιατί δεν έχει εφαρμοστεί καλύτερα ή έχει καταργηθεί. Αντ 'αυτού, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Μεταβείτε στη Διαχείριση -> Εντολές
 2. Στο πλαίσιο εισαγάγετε το παρακάτω, το οποίο θα σας δείξει τις τρέχουσες ρυθμίσεις (800Mhz CPU / μνήμη 600Mhz από προεπιλογή) nvram get clkfreq
 3. Καταχωρίστε την ακόλουθη εντολή nvram set clkfreq = 1200.800

  και κάντε κλικ Αποθηκεύστε την εκκίνηση

 4. Μεταβείτε στη Διαχείριση -> Διαχείριση και στο κάτω κλικ Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή.
 5. Μόλις ο δρομολογητής σας επανεκκινήσει, επαναλάβετε το βήμα 2 θα δείτε 1200/800
  DD-WRT Overclocking
 6. Εάν θέλετε κάτι χαμηλότερο, τότε σας προτείνω να πάτε για 1000/666 όταν ορίζετε τις συχνότητες σας

Σύνδεση εξωτερικών συσκευών

Χρησιμοποιώντας ένα δρομολογητή με μια θύρα USB ή δύο, μπορείτε να συνδέσετε συσκευές σε αυτό που σας επιτρέπουν να το κάνετε ακόμα πιο χρήσιμο στο σπίτι σας και στο γραφείο σας.

Χρησιμοποιώντας DD-WRT για NAS

Το NAS ορίζεται ως Network Attached Storage. Στην ουσία, αυτό σημαίνει ότι συνδέοντας σε αυτό ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο ή ένα USB stick, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία σε αυτό, όσο η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο WiFi. Αυτό που είναι ακόμα καλύτερο είναι να ρυθμίσετε το FTP, το οποίο θα δείξουμε αργότερα, τότε θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε αυτόν οπουδήποτε στον κόσμο όσο είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Εδώ είναι πώς να το ρυθμίσετε.

 1. Συνδέστε το αποθηκευτικό χώρο USB στο δρομολογητή και ενεργοποιήστε το (αν δεν υπάρχει ήδη). Χρησιμοποιήστε τη θύρα USB 3.0 για αυτό.
 2. Πλοηγηθείτε στους δρομολογητές σας WebGUI πληκτρολογώντας το 192.168.1.1 στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης (εκτός αν το αλλάξατε).
 3. Μεταβείτε στις Υπηρεσίες -> USB
 4. Ενεργοποιήστε την "Υποστήριξη USB", "Υποστήριξη αποθήκευσης USB" και "Αυτόματη στήριξη μονάδας δίσκου". Αν έχετε μια εφεδρική θύρα USB και θέλετε να συνδέσετε έναν εκτυπωτή για ασύρματη εκτύπωση, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Υποστήριξη εκτυπωτή USB". Κάντε κλικ Αποθηκεύσετε και μετά Εφαρμογή ρυθμίσεων.
 5. Λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή αποθήκευσης USB θα πρέπει να εμφανίζονται στην ενότητα "Πληροφορίες δίσκου". Αν δεν το κάνουν, ξεκινήστε ξανά τον δρομολογητή και επαναλάβετε τη φόρτωση της σελίδας
  Υπηρεσίες DD-WRT USB
 6. Κάντε κλικ στο πλαίσιο NAS. Ενεργοποιήστε το SAMBA, επιλέξτε έναν String Server (όνομα) και προσθέστε το Workgroup. Για να μάθετε ή να αλλάξετε την ομάδα εργασίας σας, μπορείτε να το κάνετε στις ακόλουθες τοποθεσίες:
  1. Στα Windows, μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου -> Σύστημα
  2. Στο OSX μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος -> Δίκτυο -> Το αεροδρομιο -> Προχωρημένος -> WINS
  3. Στο Linux / Ubuntu για να εγκαταστήσετε το Samba, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και εκδώστε την εντολή: sudo apt-get install samba smbfs

   (θα χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό σου sudo).
   Μεταβείτε στο αρχείο /etc/samba/smb.config και αναζητήστε τη γραμμή 'workgroup = WORKGROUP'.

 1. Στην ενότητα "Κοινή χρήση αρχείων", κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη Μετοχής, επιλέξτε μια συσκευή αποθήκευσης ή ένα διαμέρισμα συσκευής από το αναπτυσσόμενο μενού "Διαδρομή" και επιλέξτε ένα όνομα για την αποθήκευση. Αν θέλετε όλοι όσοι ενταχθούν στο δίκτυο να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο χώρο αποθήκευσης NAS, τότε επιλέξτε 'Δημόσιο' και αποφασίστε αν η άδεια είναι Read / Write ή Read Only.
 2. Εάν προτιμάτε να περιορίσετε την πρόσβαση σε χρήστες με όνομα, κάντε κλικ στην επιλογή Πρόσθεσε χρήστη και συμπληρώστε τις λεπτομέρειες, διασφαλίζοντας ότι το Samba ελέγχεται. Επαναλάβετε για κάθε εξουσιοδοτημένο χρήστη (ή λιγότερο ασφαλώς, μοιραστείτε απευθείας τα στοιχεία του λογαριασμού χρήστη με όλους τους εξουσιοδοτημένους χρήστες).
 3. Αποθηκεύστε και εφαρμόστε τις ρυθμίσεις
  Υπηρεσίες DD-WRT NAS
 4. Η μονάδα δίσκου NAS θα πρέπει τώρα να είναι προσβάσιμη μέσω του Δικτύου σας:
  1. Στα Windows, μεταβείτε στην επιλογή Έναρξη -> Δίκτυο -> [Όνομα δρομολογητή] -> [όνομα μονάδας δίσκου ή διαμερίσματος]
  2. Στο OSX πηγαίνετε στο File Manager -> Κοινό παράθυρο ή φάκελο δικτύου -> [Όνομα δρομολογητή] -> [όνομα μονάδας δίσκου ή διαμερίσματος]
  3. Στο Linux / Ubuntu ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό το σύστημα NAS μπορεί να ρυθμιστεί με οποιαδήποτε εξωτερική μονάδα αποθήκευσης ή USB flash stick. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μετά την εφαρμογή των ρυθμίσεων και την επανεκκίνηση του δρομολογητή, ενδέχεται να λάβετε την προειδοποίηση "Μη υποστηριζόμενο σύστημα αρχείων". Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει να διαμορφώσετε τη μονάδα δίσκου ώστε να είναι ένα από τα ακόλουθα συστήματα αρχείων: ext2, ext3, NTFS ή VFAT.
DD-WRT NAS Μη υποστηριζόμενο σύστημα αρχείων

Ορισμένες κατασκευές DD-WRT υποστηρίζουν επίσης την προσάρτηση μονάδων πολλαπλών δίσκων, αν θέλετε να έχετε μια ρύθμιση RAID. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να συνδέσετε μια μονάδα USB ανά θύρα USB και να την εκτελέσετε σε μια διαμόρφωση RAID 1. Ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιείτε πρωτίστως το DD-WRT ως σύστημα NAS, τότε είναι μια καλύτερη ιδέα να αποκτήσετε ένα ειδικό σύστημα NAS.

Προσαρμογή εκτυπωτή στο DD-WRT

Η τοποθέτηση ενός εκτυπωτή στο δρομολογητή DD-WRT είναι λίγο πιο περίπλοκη από την προηγούμενη ρύθμιση NAS. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής σας υποστηρίζεται από USB2.0 + ή δεν θα λειτουργήσει.

Μερικοί σύγχρονοι εκτυπωτές σάς επιτρέπουν να τις μοιραστείτε με WiFi, αλλά θέλω να διατηρήσω όσο το δυνατόν σαφέστερα τα δίκτυα WiFi. Μερικοί επίσης σας επιτρέπουν να το χρησιμοποιήσετε μέσω της θύρας ethernet, αλλά πιστεύω ότι μια θύρα USB είναι πιο βολική.

 1. Συνδέστε το καλώδιο του εκτυπωτή στη θύρα USB του δρομολογητή. Προτείνω τη θύρα USB2.0, καθώς είναι καλύτερο για συμβατότητα και δεν χρειάζεται ούτε μεγάλη χωρητικότητα.
 2. Ανοίξτε τον πίνακα DD-WRT στο 192.168.1.1
 3. Μεταβείτε στις Υπηρεσίες -> USB. Εάν δεν έχετε κάνει ακόμα, ενεργοποιήστε την επιλογή "Core USB support" και επίσης "Υποστήριξη εκτυπωτή USB". Επειτα Εφαρμογή ρυθμίσεων.
 4. Ο εκτυπωτής σας είναι έτοιμος, αλλά θα χρειαστεί επίσης να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας ώστε να έχει πρόσβαση σε αυτόν

DD-WRT κοινόχρηστος εκτυπωτής με τα Windows 7 και εξής

 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, στο στοιχείο Συσκευές και εκτυπωτές
 2. Κάντε κλικ Προσθέστε ένα δίκτυο, ασύρματο ή Bluetooth εκτυπωτή.
 3. Κάντε κλικ στο Προσθέστε έναν εκτυπωτή χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση TCP / IP ή ένα όνομα κεντρικού υπολογιστή
 4. Εισαγάγετε 192.168.1.1 ως όνομα κεντρικού υπολογιστή, εκτός αν έχετε αλλάξει αυτό. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου "Ερώτημα του εκτυπωτή και επιλέξτε αυτόματα το πρόγραμμα οδήγησης για χρήση".
 5. Κάντε καφέ ενώ τα Windows προσπαθούν να ανιχνεύσουν τον εκτυπωτή σας. Το 90% του χρόνου θα αποτύχει, αλλά μην ανησυχείτε, κάντε κλικ Επόμενο.
 6. Επιλέξτε τη μάρκα και το μοντέλο του εκτυπωτή σας από τη λίστα.
 7. Δώστε στον εκτυπωτή σας ένα όνομα
 8. Εάν ο εκτυπωτής έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής χωρίς προβλήματα, μην ανησυχείτε για την αντικατάσταση του προγράμματος οδήγησης αν εντοπιστεί νέα έκδοση.
 9. 'Εκτυπώστε μια δοκιμαστική σελίδα' για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο 'Τέλος' και τελειώσατε!

3G και 4G δέκτης / μόντεμ

Εάν κινηθείτε πολύ για δουλειά, τότε πιθανότατα θα έχετε δέκτη USB 3G ή ακόμα και 4G ή WiFI hotspot. Εάν για κάποιο λόγο θέλετε κάτι πιο ικανό από το hotspot σας ή απλά περισσότερη λειτουργικότητα τότε μπορείτε να συνδέσετε το 3G USB dongle στο δρομολογητή σας. Παρόλο που αυτό θα σημαίνει ότι πρέπει να μεταφέρετε το δρομολογητή, και είναι η πηγή ενέργειας γύρω από, έχουμε ακούσει ότι οι εργολάβοι θέλουν να το κάνουν αυτό λόγω της ευελιξίας που παρέχει. Στην ουσία, δημιουργούν έναν δρομολογητή WiFI για κινητά.

Ωστόσο, δεδομένου ότι πρόκειται για μια πολύ σπάνια και πολύπλοκη διαδικασία, την οποία μόνο λίγοι άνθρωποι ψάχνουν, δεν θα το βάλω στον εαυτό μου. Αν σας ενδιαφέρει, ρίξτε μια ματιά στους ακόλουθους συνδέσμους. DD-WRT Υποστηριζόμενα μοντέλα 3G, κινητό τηλέφωνο / μόντεμ USB ως WAN και αν είστε στο GiffGaff έχουν προσαρμόσει τη διαδικασία σε σας.

Προσωπικά, αν αυτό είναι κάτι που σας ενδιαφέρει, τότε μάλλον προτείνω να πάρετε ένα 4G USB Dongle και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το DD-WRT ως επαναλήπτη όπως περιγράφηκε προηγουμένως.

Πρόσβαση στον δρομολογητή DD-WRT

Η πρόσβαση στο DD-WRT μέσω του WebGUI, όπως έκανα για το μεγαλύτερο μέρος αυτού του φροντιστηρίου, είναι ο απλούστερος και ευκολότερος τρόπος. Δυστυχώς, ένα WebGUI έχει τους περιορισμούς του και μερικές φορές θα χρειαστεί να μπείτε σε βαθύτερες λειτουργίες του συστήματος. Τόσο το SSH όσο και το Telnet είναι ιδανικά για αυτό και το SCP και FTP και είναι ιδανικά για την πρόσβαση στα αρχεία του δρομολογητή από απόσταση. Για να αποφασίσετε ποιο πρωτόκολλο θα χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση σε απομακρυσμένα αρχεία, συνιστούσα να διαβάσετε αυτό το μεγάλο άρθρο από το CodeGuru.

SSH και Telnet

Τόσο SSH (Secure SHell) όσο και πρόσβαση Telnet είναι ενεργοποιημένες με τον ίδιο τρόπο. Ως εκ τούτου, ομαδοποίησα τα δύο μαζί. Το Telnet χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στο δρομολογητή σε τοπικό επίπεδο, ενώ το SSH είναι κατάλληλο για απομακρυσμένη πρόσβαση και πιο βολικό για μεταφορά αρχείων επίσης. Φυσικά, η ευκολότερη μέθοδος για την τοπική μεταφορά αρχείων είναι η δημιουργία ενός NAS, όπως περιγράφηκε προηγουμένως.

 1. Μεταβείτε στις Υπηρεσίες -> Υπηρεσίες και μετακινηθείτε προς τα κάτω κοντά στο κάτω μέρος
 2. Εδώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε τόσο SSH όσο και Telnet
 3. Για το SSH, έχετε την επιλογή να καθορίσετε τη θύρα καθώς και να δημιουργήσετε κλειδιά εξουσιοδότησης. Έχω κολλήσει προσωπικά με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, ωστόσο, για το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας θα ήθελα επίσης να προτείνω την εκχώρηση ενός κλειδιού εξουσιοδότησης. Μόλις γίνει αυτό, κάντε κλικ Αποθηκεύσετε και Εφαρμογή ρυθμίσεων.
  DD-WRT SSH και Telnet
 4. Μεταβείτε στη Διαχείριση -> Διαχείριση και εκεί μπορείτε να ενεργοποιήσετε τώρα τη διαχείριση SSH και Telnet.
 5. Αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στο DD-WRT σας εξωτερικά, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε την προώθηση των θυρών στο μόντεμ σας για τη θύρα που έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε για SSH. Ενώ συνήθως χρησιμοποιούνται οι θύρες 22 και 23, θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιείτε κάτι παραπάνω από 1024 για να δυσκολευτείτε σε οποιονδήποτε προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυό σας.

Στα Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών για πρόσβαση μέσω του Telnet. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το πρόγραμμα-πελάτη Telnet. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου -> Προγράμματα -> Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των λειτουργιών των Windows. Περιμένετε να φορτωθεί η λίστα, επιλέξτε 'Telnet Client' και κάντε κλικ στο Εντάξει.

 1. Ξεκινήστε τη γραμμή εντολών κάνοντας κλικ στο Κουμπί Windows, πληκτρολογήστε τα παρακάτω και πατήστε enter.cmd
 2. Typetelnet
 3. Ξεκινήστε τη σύνδεση με το δρομολογητή σας πληκτρολογώντας ανοιχτό το 192.168.1.1 [23], αλλάξτε τη διεύθυνση IP και τη θύρα ανάλογα εάν έχετε επιλέξει άλλες τιμές
 4. Τα στοιχεία σύνδεσης είναι όνομα χρήστη: root και κωδικός πρόσβασης: όπως ορίζεται στην αρχή. Μην ανησυχείτε εάν ο κωδικός πρόσβασης δεν εμφανίζεται καθώς το πληκτρολογείτε. αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό του λογισμικού ασφαλείας.
 5. Αυτό είναι το δικό σου.
  Πρόσβαση στο DD-WRT μέσω Telnet στα Windows

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε PuTTY σε Telnet ή SSH στο δρομολογητή. Το SSH έρχεται επίσης με το SCP (Secure Copy), αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα όπως το WinSCP για να αποκτήσετε πρόσβαση στα συστήματα αρχείων του δρομολογητή σας.

 1. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο δρομολογητή σας μέσω του WinSCP, απλώς εισαγάγετε τις λεπτομέρειες όπως παραπάνω, στη σωστή ενότητα και πατήστε Σύνδεση.
 2. Εάν αυτή είναι η πρώτη σας φορά, ενδέχεται να λάβετε μια προειδοποίηση κλειδιού ασφαλείας, στην περίπτωση αυτή απλώς την αποδεχτείτε.
  Πρόσβαση στο DD-WRT μέσω του WinSCP

FTP

Για να ενεργοποιήσετε το FTP στον δρομολογητή DD-WRT, χρειάζεστε τα παρακάτω βήματα μόλις συνδεθεί η συσκευή αποθήκευσης USB στον δρομολογητή σας.

 1. Εκτελέστε τα βήματα 1 έως 6 για τη δημιουργία ενός συστήματος αποθήκευσης NAS
 2. Κάτω από τις Υπηρεσίες -> NASακολουθείτε τις παρακάτω ρυθμίσεις
  1. Ενεργοποιήστε το ProFTPD (αλλάξτε τη θύρα όπως φαίνεται σωστό) και ενεργοποιήστε την πρόσβαση WAN
  2. Ενεργοποίηση πρόσβασης WAN
  3. Δεν συνιστούμε να επιτρέπετε την ανώνυμη σύνδεση. Για τον έλεγχο ταυτότητας χρησιμοποιώντας μια λίστα κωδικών πρόσβασης είναι πιο βολικό, αλλά η μέθοδος Radius παρέχει την μεγαλύτερη ασφάλεια.
 3. Κάτω από τους χρήστες εισάγετε ένα όνομα χρήστη, έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης και επιλέξτε τις μονάδες που θέλετε να μοιραστείτε καθώς και το FTP.
 4. Κάντε κλικ Αποθηκεύσετε έπειτα Εφαρμογή ρυθμίσεων.
  Ρύθμιση FTP DD-WRT
 5. Μεταβείτε στη Διαχείριση-> Εντολές και εισαγάγετε το followingwanf = `nvram get wan_iface` iptables -I INPUT 2 -i $ wanf -p tcp -dport 21 -j logdrop iptables -I ΕΙΣΟΔΟΣ 2 -i $ wanf -p tcp -m κατάσταση - κράτος ΝΕΟ - dport 21 -m όριο - όριο A / λεπτό - περιορισμένη έκρηξη B -j logaccept

  Αλλάξτε τις τιμές που θεωρείτε κατάλληλες:

  1. A (2) - ο αριθμός των εικασιών που επιτρέπονται ανά λεπτό μετά το B (3) ο αριθμός των ανεπιτυχών αρχικών προσπαθειών - αυτό θα επιβραδύνει και θα περιορίσει όποιον προσπαθεί να σπάσει
  2. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω κώδικα, αλλά αυτό θα είναι λιγότερο ασφαλές. -I INPUT 1 -p tcp -dport 21 -j logaccept
 6. Αποθηκεύστε ως εκκίνηση, Εφαρμογή ρυθμίσεων, και Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή
 7. Ο διακομιστής FTP θα πρέπει τώρα να εκτελείται στο DD-WRT σας

Πρόσβαση στη μονάδα δίσκου μέσω FTP

 1. Κάντε λήψη ενός προγράμματος-πελάτη FTP. WinSCP για Windows, FileZilla για Mac, ES File Explorer για Android και FTP Manager για iOS είναι όλα πολύ κατάλληλα - αλλά μπορεί να έχετε τις δικές σας προτιμήσεις.
 2. Όταν σας ζητηθεί, εισαγάγετε τις ρυθμίσεις του δρομολογητή όπως τις έχετε ορίσει προηγουμένως
 3. Αν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση εξωτερικά, θα πρέπει να γνωρίζετε τη διεύθυνση IP (εκ των προτέρων) που μπορείτε να βρείτε χρησιμοποιώντας το IPLeak.net.
  1. Εάν χρησιμοποιείτε ένα μόντεμ πριν από το δρομολογητή σας, θα χρειαστεί επίσης να ρυθμίσετε μια θύρα προς τα εμπρός, η οποία διαφέρει από τον ISP & Μόντεμ, ώστε να δούμε την τεκμηρίωση που σας έδωσαν.
  2. Αν θέλετε να το κάνετε αυτό κατά τη χρήση ενός VPN, θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα που θα επιτρέπει την προώθηση των θυρών.
 4. Αυτός είναι ο σύνδεσμός σας

Σύνθετες ρυθμίσεις πρόσβασης

Περιορισμοί πρόσβασης / Γονικός έλεγχος

Στο σπίτι, μπορείτε να ρυθμίσετε ορισμένους περιορισμούς πρόσβασης για να περιορίσετε το περιεχόμενο που μπορούν να έχουν πρόσβαση τα μέλη των οικογενειών σας, ειδικά τα παιδιά σας. Ενώ πιστεύω ότι η εκπαίδευση τους είναι πιο σημαντική, υπάρχει εγγενώς ένας μεγάλος αριθμός θεμάτων που καμία διδασκαλία δεν μπορεί να εμποδίσει κάποιον να σκοντάψει.

Σε ένα γραφείο, μπορεί να θέλετε να ρυθμίσετε το φιλτράρισμα έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μην χρησιμοποιούν το χρόνο εργασίας για να έχουν πρόσβαση στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκτός αν είναι δουλειά τους να το κάνουν.

Προσωπικά, έχω περιορισμούς πρόσβασης που έχουν συσταθεί ως μέθοδος αυτολογοκρισίας. Γνωρίζω ότι υπάρχουν μερικοί ιστότοποι που επισκέπτομαι, όπως το 9GAG, που δεν είναι παραγωγικοί και δεν θα πρέπει να τους έχω πρόσβαση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 1. Μεταβείτε στις Περιορισμοί πρόσβασης -> Πρόσβαση WAN
 2. Μπορείτε να ρυθμίσετε έως και 8 πολιτικές
 3. Ρυθμίστε την πολιτική πρόσβασης. Για τη λίστα των πελατών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση MAC, τη διεύθυνση IP ή την προδιαγραφή εύρους IP. Θα συνιστούσα να χρησιμοποιείτε τη ρύθμιση MAC, καθώς αυτό είναι το πιο δύσκολο να ξεπεραστεί. Μπορείτε να βρείτε τις διευθύνσεις MAC των συνδεδεμένων συσκευών μεταβαίνοντας στη Διαχείριση -> WOL.
  Διαχείριση DD-WRT WOL
 4. Για τις ημέρες και τους χρόνους, ορίστε πότε θέλετε να είναι ενεργός ο περιορισμός πρόσβασης
 5. Με την ενότητα "Αποκλεισμένες υπηρεσίες", μπορείτε να προσδιορίσετε αν υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες που θέλετε να αποκλείσετε, όπως το gaming ή το Yahoo.
 6. Στις δύο τελευταίες ενότητες, μπορείτε να αποκλείσετε ιστότοπους με λέξη-κλειδί ή με συγκεκριμένη διεύθυνση URL. Θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε τον αποκλεισμό διευθύνσεων URL καθώς είναι πιο ακριβής και αποφεύγετε την τυχαία παρεμπόδιση των ιστότοπων που ενδέχεται να απαιτούνται για εργασία ή εκπαίδευση.
  Περιορισμοί πρόσβασης DD-WRT

WiFi φιλοξενουμένων

Αν έχετε συχνά φίλους, επισκέπτες ή επιχειρηματικούς συνεργάτες που επισκέπτονται τότε κατά πάσα πιθανότητα θα θελήσετε να τους παρέχετε πρόσβαση WiFi. Το πλεονέκτημα της δημιουργίας ενός δικτύου επισκεπτών είναι ότι μπορείτε να το προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε διαφορετικούς περιορισμούς πρόσβασης και ρυθμίσεις απορρήτου. Δεδομένου ότι τα δύο δίκτυα είναι ξεχωριστά, θα είστε επίσης πιο ασφαλείς και μπορείτε ακόμα να προσαρμόσετε τη χρήση του εύρους ζώνης, έτσι ώστε οι φίλοι σας να μην αρχίζουν να τρέχουν όλες τις ταχύτητες λήψης.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δίκτυο επισκεπτών τόσο για δίκτυα 2,4Ghz όσο και για δίκτυα 5Ghz.

 1. Πηγαίνετε στο Wireless -> Βασικές ρυθμίσεις
 2. Για τη συχνότητα που θέλετε οι επισκέπτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση, πατήστε Προσθήκηστην ενότητα "Εικονικές διεπαφές". Προσωπικά, έχω μόνο ένα δίκτυο επισκεπτών 2.4Ghz, καθώς το βρίσκω περισσότερο από αρκετό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε περισσότερα από ένα εικονικά δίκτυα για κάθε συχνότητα, αλλά δεν ήμουν σε θέση να σκεφτώ καλό λόγο αυτό να είναι χρήσιμο. Κάντε κλικ

  Αποθηκεύσετε
  DD-WRT Guest Network και Virutal Interfaces

 3. Πηγαίνετε στο Wireless -> Ασύρματη Ασφάλεια και να δώσετε στον επισκέπτη ένα κωδικό πρόσβασης, αυτό είναι προαιρετικό αλλά πάντα προσπαθώ να περιορίσω ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο, ώστε να γνωρίζω ότι οι γείτονές μου δεν θα είναι freeloading ή οι πελάτες της καφετέρια δίπλα δεν θα το χρησιμοποιούν είτε. Κάντε κλικ Εφαρμογή ρυθμίσεων.
 4. Τώρα θα θελήσετε να δημιουργήσετε μια γέφυρα. Τι κάνει μια γέφυρα, σας επιτρέπει να διαχωρίσετε τα δύο δίκτυα ώστε να μπορείτε να τα ελέγξετε ξεχωριστά. Θα σας δείξω επίσης πώς μπορείτε να δώσετε προτεραιότητα στο εύρος ζώνης των ασύρματων δικτύων μη επισκεπτών.
 5. Πηγαίνετε στο Setup -> Δικτύωση
 6. Δημιουργήστε μια νέα γέφυρα DD-WRT κάνοντας κλικ Προσθήκη και ονομάστε το br1, κάντε κλικ Αποθηκεύσετε
 7. Για την IP ορίστε την ως 192.168.2.1 και η μάσκα υποδικτύου πρέπει να είναι 255.255.255.0, πατήστε Αποθηκεύσετε έπειτα Εφαρμογή ρυθμίσεων
 8. Κάντε κλικ Προσθήκη στην ενότητα "Ανάθεση στη γέφυρα"
 9. Επιλέξτε br1, που μόλις δημιουργήσατε ως γέφυρα πελάτη και wl0.1 ως δίκτυο. Αφήστε Prio όπως είναι και στη συνέχεια

  Εφαρμογή ρυθμίσεων
  Δίκτυο εγκατάστασης DD-WRT

 10. Στο κάτω μέρος για το "DHCPD", προσθέστε ένα νέο διακομιστή DHCP. Επιλέξτε το br1 στο αναπτυσσόμενο μενού και αφήστε τις άλλες ρυθμίσεις ως προεπιλογή. Εφαρμογή ρυθμίσεων πάλι.
  Δίκτυο εγκατάστασης DD-WRT 2
 11. Τώρα έχετε δύο ξεχωριστά δίκτυα. Ωστόσο, εξακολουθείτε να θέλετε να δώσετε προτεραιότητα στο πρωτεύον δίκτυο, καθώς είναι πιο σημαντικό.
 12. Μεταβείτε στο NAT / QoS -> QoS (ποιότητα υπηρεσίας).
 13. Στο QoS Ενεργοποιήστε το και για το Port επιλέξτε LAN & WLAN από το αναπτυσσόμενο μενού.
 14. Στην περιοχή Προτεραιότητα δικτύου, πληκτρολογήστε 192.168.1.1/24 και 192.168.2.1/24 (ή τα IP που έχετε ορίσει ανάλογα).
 15. Για το πρωτεύον δίκτυο 192.168.1.1 επιλέξτε προτεραιότητα προτεραιότητας και για τη δευτερεύουσα προτεραιότητα μαζικής επιλογής.
 16. Εφαρμογή ρυθμίσεων
  DD-WRT NAT QoS

 17. Μεταβείτε στη Διαχείριση -> Εντολές και πληκτρολογήστε τα παρακάτω
 18. iptables -t nat -I ΜΕΤΑΦΟΡΑ -o `get_wanface` -j SNAT - για` nvram get wan_ipaddr` iptables -I FORWARD -i br1 -m κατάσταση - κατάσταση ΝΕΟ -j ACCEPT iptables -I FORWARD -p tcp -tcp -πλάκες SYN, RST SYN -j TCPMSS -clamp-mss-to-pmtu iptables -I ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ 1 -i br0 -o br1 -j DROP iptables -I ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ 1 -i br1 -o br0 -j DROP
 19. Κάντε κλικ Αποθήκευση τείχους προστασίας και τελειώσατε

Αν θέλετε το δίκτυο επισκεπτών να έχει σταθερό εύρος ζώνης, για παράδειγμα, πρέπει να έχετε μια βασική γραμμή όταν δοκιμάζετε ένα προϊόν, τότε μπορείτε να το κάνετε με τον ακόλουθο τρόπο αφού έχετε κάνει τα παραπάνω:

 1. Μεταβείτε στο NAT / QoS -> QoS
 2. Στην ενότητα "Ρυθμίσεις QoS" πληκτρολογήστε τη μέγιστη ταχύτητα λήψης και λήψης που παρέχεται από τον ISP σας
 3. Στην επιλογή 'Προτεραιότητα δικτύου', για το δίκτυο που θέλετε να έχετε περιορισμένη ταχύτητα, ορίστε την προτεραιότητα στο Μη αυτόματη
 4. Εισαγάγετε την ταχύτητα "Up" και "Downlink" που θέλετε να επιτύχετε.
 5. Κάντε κλικ Εφαρμογή ρυθμίσεων και τελειώσατε.
  Περιορισμός εύρους ζώνης DD-WRT

Guest HotSpot

Το DD-WRT σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τέσσερα διαφορετικά σημεία πλήμνης τα οποία είναι εξαιρετικά βολικά και χρήσιμα για εμπορικά περιβάλλοντα. Πρόκειται για το Sputnik, το σύστημα Hotspot, το Wifidog και το Chilispot. Μπορείτε να το βρείτε κάτω από τις Υπηρεσίες -> HotSpot. Θα πάω σε λίγο λεπτομέρεια για κάθε ένα από αυτά, ωστόσο, θα πάω μόνο στη ρύθμιση του συστήματος HotSpot καθώς βρήκα αυτό το πιο εύκολο στη χρήση και την εφαρμογή.

Σπούτνικ

Sputnik i, όπως το σύστημα HotSpot, και σε ορισμένες περιπτώσεις η Chilispot εργάζεται ως πληρωμένος πάροχος διαχείρισης. Αυτό σημαίνει ότι θα χειριστούν την οθόνη εκκίνησης, διαφορετικές τοποθεσίες και πολλά άλλα για μηνιαία ή ανά τέλος αγοράς.

Βρήκαμε ότι ο Sputnik είναι κάπως ενοχλητικός στη ρύθμιση, αλλά σας παρέχει κάποιες καλές ρυθμίσεις και θα περιορίσει όλες τις χρήσεις WiFi στην οθόνη Sputnik. Αυτό σημαίνει ότι για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DD-WRT θα πρέπει να συνδεθείτε με ένα καλώδιο Ethernet.

Σύστημα HotSpot

Βρήκα το σύστημα HotSpot να είναι το πιο εύκολο στη ρύθμιση και τη χρήση. Η υπηρεσία σάς επιτρέπει να χρεώνετε πελάτες για WiFi, οπότε η εταιρεία λαμβάνει ένα μικρό ποσοστό της πληρωμής. Μπορείτε επίσης να παρέχετε στους χρήστες δωρεάν σύνδεση WiFi και να έχετε μια οθόνη εκκίνησης που τους ζητά να σας ακολουθήσουν στα κοινωνικά σας δίκτυα, θα πρέπει να πληρώσετε μια μικρή μηνιαία τιμή γι 'αυτό.

 1. Καταχωρίστε έναν λογαριασμό στο hotspotsystem.com, βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει το όνομα χρήστη του χειριστή σας και το αναγνωριστικό τοποθεσίας σας
 2. Στο DD-WRT μεταβείτε στις Υπηρεσίες -> Hotspot
 3. Ενεργοποιήστε το HotSpotSystem
 4. Καταχωρίστε τα στοιχεία σας και κάντε κλικ Εφαρμογή ρυθμίσεων
 5. Αυτό θα δημιουργήσει ένα αυτόματο δίκτυο επισκεπτών και θα σας παρουσιάσει επίσης μια οθόνη εκκίνησης κατά τη σύνδεση. Αν θέλετε να αλλάξετε αυτήν την οθόνη εκκίνησης, μπορείτε να το κάνετε μέσω της ιστοσελίδας του συστήματος HotSpot. Μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα από τα χρώματα, τις εικόνες, τα κουμπιά σε σχεδόν ό, τι θέλετε.
  Σύστημα Hotspot DD-WRT

Wifidog

Τα Wifidog και Chilispot είναι και τα δύο ανοιχτά, πράγμα που σημαίνει ότι εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να ρυθμίσετε τον κεντρικό υπολογιστή για αυτό τον εαυτό σας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καν σύνδεση στο Internet. Το Wifidog είναι το πιο περίπλοκο και το λιγότερο μίλησε για την επιλογή, γι 'αυτό θα πρότεινα να το αποφύγεις και να επιλέξεις το Chilispot.

Χιλισπότ

Το Chilispot είναι η πιο προσαρμόσιμη υπηρεσία DD-WRT hotspot εκεί έξω. Πρώτον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες όπως το Wi-Fiplanet και το EngageHotspot για να έχετε μια σελίδα και ένα σύστημα εκκίνησης στο διαδίκτυο. Αυτά λειτουργούν παρόμοια με το σύστημα HotSpot, αλλά είναι λιγότερο εμπορικά και ως εκ τούτου θα χρειαστεί λίγο περισσότερη δουλειά για να το ρυθμίσετε όμορφα και στις ανάγκες σας. Σημαίνει επίσης ότι αυτές οι υπηρεσίες είναι πολύ φθηνότερες από το σύστημα HotSpot. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη ρύθμιση, παρακολουθώντας αυτό το βίντεο στο YouTube.

Δεύτερον, μπορείτε να ρυθμίσετε το Chilispot με το δικό σας διακομιστή του Debian, διατηρώντας έτσι τα πάντα στον έλεγχο σας. Αυτή η εγκατάσταση απαιτεί πολλή τεχνική εμπειρία και εξέρχεται επίσης από το πεδίο εφαρμογής αυτού του οδηγού.

Φιλτράρισμα Mac

Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να περιορίσετε την πρόσβαση στο δίκτυό σας ανά συσκευή. Όλες οι σύγχρονες συσκευές έχουν κάτι που ονομάζεται διεύθυνση MAC (Media Access Control), το οποίο είναι σαν μια διεύθυνση κατοικίας και είναι μοναδικό σε κάθε συσκευή. Αφού γνωρίσετε τη διεύθυνση MAC μιας συσκευής, μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση στο δίκτυο σας.

Πρώτον, θα πρέπει να βρείτε τη διεύθυνση MAC της συσκευής που θέλετε να επιτρέψετε ή να αποκλείσετε. Παρακάτω, θα σας δείξω πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας το DD-WRT, αλλά μπορείτε επίσης να δείτε πώς μπορείτε να το βρείτε στη συσκευή σας στις ρυθμίσεις της συσκευής σας.

 1. Μεταβείτε στην Κατάσταση -> LAN
 2. Στο κάτω μέρος της σελίδας, θα μπορείτε να δείτε τις συνδεδεμένες συσκευές και τα ονόματά τους
  Ασύρματο τοπικό δίκτυο DD-WRT

Τώρα που έχετε καθορίσει τη διεύθυνση MAC μιας συσκευής, μπορείτε να την αποκλείσετε ή να την επιτρέψετε. Για παράδειγμα, πρόκειται να αποκλείσω τη συσκευή Android που εμφανίζεται στην προηγούμενη εικόνα.

 1. Πηγαίνετε στο Wireless -> Φίλτρο MAC
 2. Επεξεργασία λίστας φίλτρων MAC για το ασύρματο δίκτυο στο οποίο θέλετε να περιορίσετε την πρόσβαση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο για πραγματικά δίκτυα και όχι για εικονικά δίκτυα.
  Λίστα φίλτρων διευθύνσεων MAC
 3. Καταχωρίστε τις διευθύνσεις MAC των συσκευών και πατήστε Αποθηκεύσετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το κουμπί Λίστα ασύρματου πελάτη MAC για να επιλέξετε γρήγορα πολλές συσκευές.
 4. Επιλέξτε Ενεργοποίηση και, στη συνέχεια, αποφασίστε εάν θέλετε να επιτρέψετε μόνο αυτές τις συσκευές ή να αποκλείσετε αυτές τις συσκευές
 5. Κάντε κλικ Εφαρμογή ρυθμίσεων και τελειώσατε
  Φίλτρο MAC DD-WRT

Πρόσθετες εφαρμογές και ρυθμίσεις

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή αυτού του οδηγού, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του DD-WRT είναι οι πρόσθετες ρυθμίσεις και ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να κάνετε. Ενώ έχω εξηγήσει τις περισσότερες επιλογές στο παρελθόν, αυτή η ενότητα είναι αφιερωμένη σε μερικές πιο μοναδικές ρυθμίσεις.

VPN Client

Καθώς η επωνυμία μας ίσως έχει δώσει ήδη, αγαπάμε τα VPN. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη ότι θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε το DD-WRT OpenVPN Client στο δρομολογητή σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε είτε ένα PPTP είτε ένα OpenVPN client, ωστόσο, επειδή το OpenVPN είναι πολύ ασφαλέστερο και αυτό που προτείνουμε πάντα, είναι αυτό που θα δείξω το set up του. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το διακομιστή VPN DD-WRT. Ωστόσο, δεν θα το καλύψω.

Πριν ξεκινήσετε, φυσικά θα χρειαστείτε λογαριασμό VPN. Έχω επιλέξει να χρησιμοποιήσω το ExpressVPN για αυτή την επίδειξη, καθώς έχει ψηφιστεί ως ένα από τα καλύτερα VPN για το DD-WRT. Ωστόσο, οι περισσότεροι πάροχοι VPN υποστηρίζουν την εγκατάσταση στο DD-WRT. Πρέπει να αναφέρω ότι ένας δρομολογητής OpenVPN μπορεί να ρυθμιστεί με μερικούς τρόπους, γι 'αυτό συμβουλευτείτε τον παροχέα VPN πριν ξεκινήσετε καθώς οι οδηγίες τους μπορεί να διαφέρουν και αυτή η περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές.

 1. Κάντε λήψη του αρχείου εγκατάστασης .ovpn για το διακομιστή με τον οποίο θέλετε να συνδεθείτε από τον πάροχο VPN και ανοίξτε το στο Notepad ή το Notepad++
 2. Στο DD-WRT μεταβείτε στις Υπηρεσίες -> VPN και να ενεργοποιήσετε το OpenVPN Client
 3. Αντιγράψτε τις ρυθμίσεις από το αρχείο .ovpn στην κονσόλα DD-WRT σύμφωνα με τις συστάσεις των παρόχων VPN.
 4. Κάντε κλικ Εφαρμογή ρυθμίσεων.
  DD-WRT VPN
 5. Πηγαίνετε στο Setup -> Βασική ρύθμιση και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Ρυθμίσεις διακομιστή διευθύνσεων δικτύου (DHCP).
 6. Για τα Στατικά DNS 1 και 2, εισάγετε τις ρυθμίσεις DNS του Google: 8.8.8.8 και 8.8.4.4 αντίστοιχα. Εάν ο πάροχος VPN έχει τις δικές του ρυθμίσεις διακομιστή, τότε εισάγετε τη διεύθυνση για αυτές.
  1. Για λόγους ασφαλείας μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε το OpenDNS ή το OpenNIC.
 7. Μεταβείτε στην Κατάσταση -> OpenVPN
 8. Θα πρέπει να δείτε μια επιτυχημένη οθόνη κατάστασης σύνδεσης, καθώς και στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη σύνδεσή σας και ένα αρχείο καταγραφής δεδομένων για την αντιμετώπιση προβλημάτων.
  Κατάσταση VPN DD-WRT

Εάν τρέχετε ένα πρόγραμμα-πελάτη VPN στον δρομολογητή σας είναι μία από τις κύριες ανησυχίες σας, τότε θα συνιστούσα να αποκτήσετε κάτι πιο ισχυρό καθώς ο καλύτερος δρομολογητής VPN θα χρειαστεί πολλή ισχύ επεξεργασίας.

VPN πελάτης: Δρομολόγηση διπλής πύλης / πολιτικών

Αν θέλετε, μπορείτε να ρυθμίσετε το δρομολογητή σας ως Dual Gateway. Αυτό χρησιμοποιεί τη δρομολόγηση βάσει πολιτικής και επιτρέπει σε ορισμένες συσκευές σας να χρησιμοποιούν τη σύνδεση VPN ενώ άλλες χρησιμοποιούν την κανονική σας σύνδεση. Αυτό μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε Hulu, Netflix ή BBC iPlayer στη συσκευή πολυμέσων σας (καθώς αυτές αποκλείουν πλέον VPN), αλλά φυσικά θέλετε η υπόλοιπη σύνδεση σας να είναι ασφαλής και ασφαλής.

 1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει μια σύνδεση VPN σύμφωνα με την προηγούμενη ενότητα και ελέγξτε ότι λειτουργεί
 2. Μεταβείτε στην Κατάσταση -> LAN και να μάθετε τις τοπικές διευθύνσεις IP των συσκευών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τη σύνδεση VPN
  1. Στην περίπτωσή μου, θα ήθελα το τηλέφωνο Android μου με την IP 192.168.1.123 να χρησιμοποιήσει τη σύνδεση VPN
  2. Η ρύθμιση της δρομολόγησης βάσει πολιτικής μπορεί να γίνει μόνο συνολικά και θα πρέπει να γνωρίζετε τη διεύθυνση IP όλων των συσκευών που θέλετε να έχουν η σύνδεσή τους για να περάσουν από το VPN
 3. Μεταβείτε στις Υπηρεσίες -> VPN
 4. Στο δρομολόγιο που βασίζεται στην πολιτική εισάγετε "192.168.1.123/32", βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα αντίστοιχα IP σας. Εάν πρέπει να ρυθμίσετε πολλές συσκευές, εισαγάγετε κάθε IP σε μια νέα γραμμή. Κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή ρυθμίσεων
  DD-WRT δρομολόγηση βάσει πολιτικής
 5. Μεταβείτε στη Διαχείριση -> Εντολές
 6. Καταχωρίστε τα παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση τείχους προστασίας. Θα χρειαστεί να εισαγάγετε αυτό για κάθε διεύθυνση IP που θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη διπλή πύλη withiptables -I FORWARD -s 192.168.1.123 -o $ (nvram get wan_iface) -j DROP
 7. Εάν πρέπει να προωθήσετε μια συγκεκριμένη θύρα μέσω του VPN, τότε θα χρειαστεί επίσης να εισαγάγετε τις ακόλουθες εντολές στο 'Firewall Commands': iptables -I FORWARD -i tun1 -p udp -d 192.168.1.123 -dport 8080 - j ACCEPT iptables -I ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ -i tun1 -p tcp -d 192.168.1.123 --δέντα 8080 -j ACCEPT iptables -t nat -I PREROUTING -i tun1 -p tcp -δέντα 8080 -j DNAT -με προορισμό 192.168 .1.123 iptables -t nat -I PREROUTING -i tun1 -p udp --δέντα 8080 -j DNAT - προς προορισμό 192.168.1.123
 8. Θα πρέπει να εισαγάγετε τις παραπάνω τρεις γραμμές για όλες τις διευθύνσεις IP και τις θύρες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και να προωθήσετε, αντικαθιστώντας τους αριθμούς IP και θύρας και τις απαραίτητες
  DD-WRT κανόνες διπλής γραμμής δρομολόγησης
 9. Αφού αποθηκεύσετε το τείχος προστασίας, κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας. Σε κάθε συσκευή πηγαίνετε στο IPleak.net και βεβαιωθείτε ότι έχουν την εξωτερική διεύθυνση IP που περιμένετε

SmartDNS

Όπως ένα VPN, μια υπηρεσία Smart DNS σάς επιτρέπει να ξεπεράσετε περιεχόμενο που περιορίζεται γεωγραφικά. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές και τις ομοιότητες των δύο, σε αυτή τη σελίδα. Παρά το γεγονός ότι δεν λειτουργεί με Netflix ότι καλά πια, υπάρχουν ακόμα πολλές περιορισμένες ιστοσελίδες που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση. Σας συνιστώ Blockless, καθώς έχει μια μεγάλη τιμή και παρέχει μια σφαιρική συνολική εξυπηρέτηση. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζω τις δωρεάν υπηρεσίες Smart DNS που είναι νόμιμες και δεν θα πουλήσουν τα δεδομένα σας.

Αφού έχετε εγγραφεί στο Blockless, η εγκατάσταση της υπηρεσίας Smart DNS στο DD-WRT είναι πολύ απλή και έχει ως εξής.

 1. Αποκτήστε τις πρωτεύουσες και δευτερεύουσες τιμές DNS από Blockless (108.171.182.159 και 108.171.177.124 κατά τη στιγμή της εγγραφής)
 2. Πηγαίνετε στο Setup -> Βασική ρύθμιση
 3. Στην περιοχή Ρυθμίσεις διακομιστή διευθύνσεων δικτύου (DHCP), εισαγάγετε τις ρυθμίσεις DNS στα 'Στατικά DNS 1' και 'Στατικά DNS 2'
 4. Κάντε κλικ

  Εφαρμογή ρυθμίσεων
  Στατικές ρυθμίσεις DNS DD-WRT

 5. Μεταβείτε στον ιστότοπο Blockless και επικυρώστε τη διεύθυνση IP σας

Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το OpenDNS ή το OpenNIC για λόγους ασφαλείας και ασφάλειας, τότε μπορείτε να το ρυθμίσετε με τον ίδιο τρόπο, απλώς χρησιμοποιήστε τη σχετική IP DNS στα πεδία Static DNS.

Μετάδοση - Torrents

Εάν είστε οπαδός του torrenting, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν πελάτη torrent που ονομάζεται μετάδοση στο δρομολογητή σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κατεβάσετε torrents χωρίς να χρειάζεται να αφήσετε τον υπολογιστή σας ενεργοποιημένο και, φυσικά, σας επιτρέπει να έχετε καλύτερη αναλογία σποράς επίσης. Πρέπει να αναφέρω ότι εδώ στο ProPrivacy δεν εγκρίνουμε τη χρήση του torrenting για παράνομους σκοπούς. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί νόμιμοι λόγοι για τη χρήση των πελατών torrent.

Για να μπορέσετε να μετατρέψετε τη μετάδοση σε λειτουργία, θα χρειαστεί να εκτελέσετε ορισμένα από τα προηγούμενα βήματα, αλλά μην ανησυχείτε ότι τα ανέφερα ανάλογα. Θα χρειαστείτε επίσης ένα USB stick ή έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, ιδανικά διαμορφωμένο σε FAT32.

 1. Ενεργοποιήστε την Υποστήριξη USB σύμφωνα με την ενότητα NAS.
 2. Μεταβείτε στις Υπηρεσίες -> NAS
 3. Ενεργοποιήστε το Daemon μετάδοσης στην ενότητα 'Bittorrent'
 4. Για τον κατάλογο, πληκτρολογήστε τη διαδρομή για τη μονάδα δίσκου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Σε γενικές γραμμές, αυτό θα είναι / mnt / sda1
 5. Κάντε κλικ Εφαρμογή ρυθμίσεων και τελειώσατε

Τώρα που έχετε τη μετάδοση και τη λειτουργία θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να έχει πρόσβαση γρήγορα, για να καταστεί η διαδικασία απλή.

 1. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη μετάδοση από τον υπολογιστή σας, μεταβείτε στο 192.168.1.1:9091
  Πελάτης μετάδοσης
 2. Για να το χρησιμοποιήσετε, κάντε κλικ στο κουμπί φακέλου όπου μπορείτε είτε να εισάγετε τη διεύθυνση URL της τοποθεσίας του torrent είτε να ανεβάσετε το αρχείο torrent.
 3. Για τον προορισμό, θα θέλετε να το ορίσετε στο / mnt / sda1 / Downloads.
 4. Μπορείτε να κάνετε τον παραπάνω φάκελο προορισμού την προεπιλογή κάνοντας κλικ στο κουμπί ρυθμίσεων πλήκτρων στο κάτω μέρος της σελίδας
 5. Αυτό είναι ότι η λήψη σας θα αρχίσει τώρα. Η σελίδα ενημερώνεται μόνο περιοδικά, επομένως θα χρειαστεί να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα πριν εμφανιστεί και να σημειωθεί πρόοδος.
 6. Εάν έχετε ενεργοποιήσει το NAS, μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε το αρχείο στον υπολογιστή σας όταν το χρειάζεστε.
 7. Στο Android μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απομακρυσμένη μετάδοση για πρόσβαση στο σύστημα, για τηλέφωνα iOS, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την πρόσβαση στο Web ή το BarMagnet εάν είναι jailbroken. Στην επίσημη ιστοσελίδα μετάδοσης, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε εφαρμογές για πολλές άλλες υπηρεσίες όπως το XMBC (τώρα Kodi), το Blackberry, το RSS, κ.λπ..

Για πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή σας σε ασφαλή κατάσταση, δείτε το καλύτερο VPN για τον οδηγό ιστότοπων torrent.

DLNA

Το DLNA ή το Digital Living Network Alliance, όπως ονομάζεται, είναι ένα ψηφιακό πρότυπο που διευκολύνει τη ροή περιεχομένου πολυμέσων σε όλες τις συσκευές σε ένα δίκτυο. Το πρότυπο έχει πολλούς υποστηρικτές, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν το θεωρούν χρήσιμο. Ο λόγος είναι ότι με τη σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να είναι εύκολη η πρόσβαση στη μονάδα NAS στο δρομολογητή σας και να μεταφέρετε εύκολα το περιεχόμενο. Ωστόσο, από την εμπειρία μου, βρήκα DLNA πρακτική, ειδικά όταν ήθελα να ρεύμα ταινίες στο Xbox ή παλαιότερο touchpad μου.

Για τη ρύθμιση DD-WRT DLNA ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, μετά τα οποία θα σας δείξω πώς να την αποκτήσετε πρόσβαση από διάφορες συσκευές.

 1. Μεταβείτε στις Υπηρεσίες -> NAS
 2. Ενεργοποιήστε το miniDLNA
 3. Επιλέξτε τις επιλογές που θέλετε και ορίστε τη διαδρομή στο / mnt / sda1
 4. Κάντε κλικ Εφαρμογή ρυθμίσεων, και τελειώσατε

Με τη ρύθμιση DLNA μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση σε αυτήν από τις περισσότερες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας WiFi. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους παρακάτω για περισσότερες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του DLNA με τη συσκευή σας.

 1. Windows
 2. OSX
 3. iOS συσκευές
 4. Xbox ένα
 5. Για απλά θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Media Player

Cloud Storage

Δυστυχώς, ένα από τα μειονεκτήματα του DD-WRT πάνω από το παραδοσιακό firmware του δρομολογητή, είναι η έλλειψη ενός ειδικού συστήματος αποθήκευσης cloud. Εκτός από ένα σύνολο ενοποιημένων εφαρμογών και εύκολης ρύθμισης, τόσο το Linksys όσο και το firmware AsusWRT παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Ενώ, ναι, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα FTP και να ρυθμίσετε μια δέσμη κώδικα, αυτό δεν είναι ακριβώς η πραγματική διαπραγμάτευση.

WebServer

Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν DD-WRT Webserver, ο οποίος σας επιτρέπει να φιλοξενείτε μια ιστοσελίδα, να μοιράζεστε αρχεία με συναδέλφους και να πραγματοποιείτε διάφορες άλλες δραστηριότητες σχετικές με το δικτυακό τόπο. Θα σας δείξω τα βασικά στοιχεία για την προετοιμασία του Pydio, αλλά μπορεί να θέλετε να ελέγξετε τους οδηγούς διοίκησης για να δείτε τι άλλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για.

 1. Αρχικά, θα χρειαστεί να μορφοποιήσετε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο ή το δίσκο USB. Δεδομένου ότι θα χρειαστεί να δημιουργήσετε δύο διαμερίσματα, θα συνιστούσατε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό διαμερίσματος MiniTool για να το κάνετε αυτό (Gnome για Mac). Δημιουργήστε τα ακόλουθα δύο διαμερίσματα, αφού τα διαμορφώσετε:
  1. Ετικέτα διαμερίσματος: αφήστε άδειο, Μέγεθος διαμερίσματος: 512MB, Σύστημα αρχείων: Σύστημα αλλαγής Linux, Σύμπτυξη μεγέθους: Προεπιλογή
  2. Ετικέτα διαμερίσματος: JFFS, Μέγεθος διαμερίσματος: το υπόλοιπο της μονάδας δίσκου, Σύστημα αρχείων: Ext3, ClusterSize: Προεπιλογή
 2. Ρυθμίστε ένα σύστημα NAS όπως περιγράφηκε προηγουμένως.
 3. Όταν συνδέετε τη μονάδα USB στο δρομολογητή σας. Θα πρέπει να τοποθετήσετε αυτόματα τα διαμερίσματα swap και / jffs. Κάντε ένα από τα "Κοινή χρήση αρχείων" κάτω από την καρτέλα Nas τη διαδρομή / jffs και ονομάστε το JFFS
  DF-WRT JFFS και Swap Mounted
 4. Μεταβείτε στις Υπηρεσίες -> Webserver. Ενεργοποίηση του Lighttpd. Μπορείτε να αφήσετε τις ρυθμίσεις όπως είναι. Αν θέλετε να έχετε πρόσβαση μόνο στον τοπικό διακομιστή ιστού, απενεργοποιήστε την πρόσβαση WAN.
  Web διακομιστή υπηρεσιών DD-WRT
 5. Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του Pydio σε μορφή .zip
 6. Μετά την εξαγωγή, αντιγράψτε το σύστημα αρχείων στο φάκελο jffs / www στο USB stick που είναι συνδεδεμένο στο δρομολογητή.
 7. Μεταβείτε στο 192.168.1.1:81 για πρόσβαση στον εξυπηρετητή ιστού.
 8. Κάντε κλικ "Πάτα εδώ για να συνεχίσεις" για να ξεκινήσετε τη ρύθμισή σας. Ακολουθήστε τα τρία απλά βήματα, η μόνη ρύθμιση που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι για τη διαμόρφωση βάσης δεδομένων θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το SQLite 3.
  Pydio

Τώρα έχετε έναν προσβάσιμο διακομιστή ιστού, τον οποίο έχουν πρόσβαση πολλοί άνθρωποι. Εάν θέλετε να είναι διαθέσιμη από οπουδήποτε στον κόσμο, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το WAN στη ρύθμιση του διακομιστή Web. Αν έχετε συνδέσει το δρομολογητή σας σε ένα μόντεμ, θα χρειαστεί επίσης να ρυθμίσετε την προώθηση θυρών για τη θύρα 81 στον δρομολογητή DD-WRT. Στη συνέχεια, μπορείτε να βρείτε την IP σας χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό ιστότοπου όπως το ipleak.net και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το you.re.ip.ere: 81. Εάν δεν διαθέτετε στατική IP (πιθανώς δεν έχετε), θα χρειαστεί επίσης να ρυθμίσετε το DDNS.

Όπως και με την πρόσβαση FTP και SSH, αν θέλετε να το κάνετε αυτό ενώ εκτελείτε ένα VPN, θα χρειαστεί να επιλέξετε κάποιον που να επιτρέπει την προώθηση θυρών.

DDNS

Ο υπολογιστής σας και άλλες συσκευές στο δίκτυό σας αναγνωρίζονται στο διαδίκτυο από τη διεύθυνση IP (Internet Protocol). Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας το παρέχει αυτ ματα αυτόματα, οπότε τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό. Ωστόσο, λόγω του τρόπου με τον οποίο οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου λειτουργούν, ενδέχεται να σας αντιστοιχίσουν μια καινούρια διεύθυνση IP. Η συχνότητα ποικίλλει ανάλογα με τον παροχέα, αλλά αν δεν έχετε στατική IP, θα αλλάξει σε κάποιο χρονικό σημείο.

Όταν η IP σας αλλάξει, δεν θα παρατηρήσετε καμία διαφορά, επειδή δεν έχει σημαντική επίδραση στις εσωτερικές λειτουργίες του συστήματός σας. Ωστόσο, όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον δρομολογητή σας από μια εξωτερική τοποθεσία, τότε θα πρέπει πάντα να γνωρίζετε την IP σας ή δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε με αυτήν. Αυτό ισχύει για FTP, WebServer, έξυπνες ρυθμίσεις DNS και μερικά άλλα σενάρια.

Για να ξεπεραστεί αυτό, θα πρέπει να ρυθμίσετε ένα σύστημα DDNS (Dynamic DNS). Ένα σύστημα DDNS θα σας δώσει μια διεύθυνση ιστού όπως το thisismyrouter.noip.me και τρέχοντας ένα μικρό πρόγραμμα στον υπολογιστή σας (ή DD-WRT σε αυτή την περίπτωση), η παρεχόμενη διεύθυνση web θα σας ανακατευθύνει πάντα στη σωστή διεύθυνση IP.

Αν έχετε ήδη αγοράσει (ή σχεδιάσετε) ένα domain από το NameCheap, τότε θα μπορείτε να ρυθμίσετε το DDNS χρησιμοποιώντας το σύστημά του. Παρόλα αυτά, πηγαίνω υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχετε έναν τομέα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη στιγμή και θα χρησιμοποιήσω την δωρεάν υπηρεσία DDNS από το NoIP.

 1. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό με το NoIP. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν σχέδιο, βεβαιωθείτε ότι το ανανεώνετε κάθε 30 ημέρες
 2. Πηγαίνετε στο Hosts / Redirect και κάντε κλικ στο κουμπί Προσθέστε έναν οικοδεσπότη
  1. Δώστε στον εαυτό σας ένα όνομα κεντρικού υπολογιστή, επιλέξτε Host Host DNS Host (A), η διεύθυνση IP σας θα συμπληρωθεί αυτόματα και η επιλογή Assign to Group είναι προαιρετική
  2. Κάντε κλικ Προσθήκη οικοδεσποτών
 3. Στο DD-WRT μεταβείτε στο Setup -> DDNS
 4. Επιλέξτε No-IP από την αναπτυσσόμενη λίστα και εισάγετε τα στοιχεία σας από No-IP
 5. Μην χρησιμοποιείτε εξωτερικό έλεγχο IP θα πρέπει να αλλάξετε σε Όχι εάν είστε δρομολογητής που δεν είναι απευθείας συνδεδεμένος στο διαδίκτυο (δηλαδή πίσω από άλλο δρομολογητή ή μόντεμ)
 6. Κάντε κλικ

  Εφαρμογή ρυθμίσεων
  DD-WRT DDNS

 7. Όταν μεταβείτε τώρα στο yourddns.noip.me (ο τομέας DDNS που έχετε επιλέξει), θα έχετε πρόσβαση στον δρομολογητή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει οποιεσδήποτε σχετικές θύρες για πρόσβαση, π.χ. για τον webserver θα χρησιμοποιούσα το yourddns.noip.me:81

Άλλες υπηρεσίες που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αντί του NoIP είναι Dynu και ChangeIP.

Priblock Adblocking

Σας προτείνουμε ήδη να χρησιμοποιείτε adblockers στον υπολογιστή σας και να εγκαταστήσετε κάποια plugins στο πρόγραμμα περιήγησης (Chrome, Firefox), ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να είναι πιο πρακτικό να τρέχετε μια υπηρεσία adblocking στο δρομολογητή σας. Δυστυχώς, τα plugins και αυτά μπορεί να είναι ένα πρόβλημα σε κινητές συσκευές, ειδικά στο iOS. Αυτό δίνει έναν άλλο καλό λόγο να εκτελέσετε απευθείας έναν δρομολογητή Adblocker, όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες με αυτό θα έχουν διαφημίσεις μπλοκαρισμένες σε αυτό. Θα σας δώσω τον γρήγορο και εύκολο τρόπο δημιουργίας του Privoxy (του ενσωματωμένου DD-WRT Adblocker) και αν θέλετε περισσότερη βοήθεια μπορείτε να αφήσετε ένα σχόλιο ή να επισκεφθείτε τους ιστοτόπους του Privoxy για περισσότερες λεπτομέρειες.

 1. Μεταβείτε στις Υπηρεσίες -> Απεμπλοκή
 2. Ενεργοποιήστε το Privoxy
 3. Ενεργοποιήστε τη Διαφανή λειτουργία. Αν υπάρχουν συσκευές για τις οποίες δεν θέλετε να εκτελούνται, πληκτρολογήστε την τοπική διεύθυνση IP τους. Για παράδειγμα, όταν κάνω δοκιμές ποιότητας σε μερικούς ιστότοπους, πρέπει να είμαι ορατή η διαφήμιση, γιατί έχω εισάγει τους τοπικούς φορητούς υπολογιστές μου, τους οποίους έχω ρυθμίσει σε ένα static 192.168.1.25
 4. Μπορείτε να αφήσετε τις άλλες ρυθμίσεις όπως είναι
 5. Κάντε κλικ Εφαρμογή ρυθμίσεων και τελειώσατε
  Priblock DD-WRT Adblocking

Παρακολούθηση δικτύου

Αν έχετε μηνιαία λήψη ή όριο μεταφόρτωσης που σας έχει εκχωρηθεί από τον ISP σας ή απλώς θέλετε να μάθετε πόσα διαδίκτυο χρησιμοποιείτε, τότε μπορείτε να αναλύσετε τα στατιστικά στοιχεία των δεδομένων σας χρησιμοποιώντας το DD-WRT. Χρησιμοποιώντας τη γραμμή κατάστασης, μπορείτε επίσης να αναλύσετε έναν αριθμό άλλων παραγόντων και να μάθετε εάν υπάρχουν άλλα προβλήματα με το δίκτυό σας ή βελτιώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν.

 1. Αν θέλετε να δείτε πόσο εύρος ζώνης χρησιμοποιείται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καρτέλα Κατάσταση - Εύρος ζώνης.
  1. Στις υπηρεσίες -> Εάν ενεργοποιήσετε τον μετρητή επισκεψιμότητας WAN (ttraff Daemon), θα μπορείτε επίσης να βλέπετε την μηνιαία ανάλυση κατά την κατάσταση -> WAN καρτέλα.
   Παρακολούθηση κυκλοφορίας DD-WRT
 2. Στην Κατάσταση -> Wireless, μπορείτε να δείτε ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες σε κάθε ασύρματο δίκτυο, οπότε αν υπάρχουν περισσότερες συσκευές που εμφανίζονται τότε περιμένετε, ίσως έχετε κάποια προβλήματα
  Κατάσταση ασύρματης σύνδεσης DD-WRT

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το YAMon για να έχετε καλύτερα στατιστικά στοιχεία και ομαδοποιήσεις στη χρήση της κυκλοφορίας δικτύου.

Εάν επιθυμείτε να έχετε περισσότερη παρακολούθηση του δικτύου σε βάθος, και επίσης να δείτε μια διακοπή της χρήσης δεδομένων από το λογισμικό, τότε θα συνιστούσα να κατεβάσετε το Glasswire, το οποίο θα κάνει ακριβώς αυτό και πολλά άλλα.

WiFi Προστατευόμενη Ρύθμιση (WPS)

Το WPS αναφέρεται σε ένα σύστημα που σας επιτρέπει να συνδέσετε εύκολα μια συσκευή στο δρομολογητή σας. Ίσως το έχετε δει πριν, όταν συνδέεστε σε ασύρματο δίκτυο, επιτρέπει την επιλογή για γρήγορη σύνδεση πατώντας το κουμπί WPS στο δρομολογητή. Δυστυχώς, γενικά αυτά τα συστήματα είναι φρικτά για την ασφάλεια του δρομολογητή σας. Ευτυχώς, το DD-WRT WPS δεν εφαρμόζεται στις περισσότερες κατασκευές, έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εμπορικές κατασκευές, όπως σε δρομολογητές Buffalo, όπου υπάρχει η επιλογή για αυτό. Εάν λάβετε ένα από αυτά, θα συνιστούσα να την απενεργοποιήσετε αμέσως.

Οριστικό συμπέρασμα οδηγού DD-WRT

Ελπίζω ειλικρινά ότι έχετε απολαύσει την ανάγνωση του οδηγού μου και έχετε βρει κάτι χρήσιμο για να το εφαρμόσετε και να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε τον καλύτερο δυνατό δρομολογητή WiFi.

Εάν δεν έχετε παίξει ποτέ με το DD-WRT πριν είναι ένας πολύ καλός τρόπος να περάσετε μερικές ώρες και να βελτιώσετε το σπίτι σας. Για όσους από εσάς έχετε ήδη DD-WRT, ελπίζω ότι μερικές από τις οδηγίες μου βοήθησαν να βελτιώσετε τη ρύθμισή σας. Αν έχετε βρει

Εάν έχετε βρει χρήσιμο αυτόν τον οδηγό, εκτιμώ ένα μερίδιο στο αγαπημένο σας κοινωνικό δίκτυο. Και αν έχετε προβλήματα, μη διστάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο και θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me