Edward Snowden: Αφιέρωμα στο φημισμένο ηρεμιστικό

Κομπιουτεράκιας. Ο καταγγέλλων. Ήρωας. Παληάνθρωπος. Ο καθένας έχει μια γνώμη για τον Edward Snowden.


Κατά την άποψή μας, ο Edward Snowden είναι πρωτοπόρος στην ελευθερία του Διαδικτύου και στην ιδιωτική ζωή των δεδομένων.

Εδώ είναι η βιογραφία του Edward Snowden με λίγα λόγια. Θα σας αφήσουμε να αποφασίσετε τη γνώμη του.

Ποιος είναι ο Edward Snowden?

Ο Edward Snowden είναι ένας κατασκόπτης αναλυτών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ποιος είναι ο Edward Snowden

Παρείχε στον Κηδεμόνα τα άκρως απόρρητα έγγραφα NSA που οδήγησαν σε αποκαλύψεις σχετικά με την αμερικανική επιτήρηση στις τηλεφωνικές και διαδικτυακές επικοινωνίες.

Το 2013, ο Έντουαρντ Σνόουνντεν και ο δίσκος του αντίχειρα γεμάτοι με ταξινομημένα έγγραφα NSA επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο και άλλαξαν τον κόσμο για πάντα.

Η γενναιότητά του ανάγκασε τον κόσμο να εκτιμήσει τις συνέπειες της μαζικής επιτήρησης και ενέπνευσε μια νέα γενιά καταγγελλόντων.

Edward Snowden Εκπαίδευση

Ο Edward Joseph Snowden γεννήθηκε το 1983 στη Βόρεια Καρολίνα. Ήρθε από μια οικογένεια με ενεργό στρατιωτικό και ομοσπονδιακό κυβερνητικό υπόβαθρο. Ήταν εξ ολοκλήρου "αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια πορεία ».Εκπαίδευση

Ως εκ τούτου, δεν ήταν έκπληξη όταν, το 2004, έπεσε από την επίσημη εκπαίδευση. Μετά από αυτό, ο Snowden στρατολόγησε στο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών ως υποψήφιος Ειδικών Δυνάμεων.

"Ήθελα να αγωνιστώ στον πόλεμο του Ιράκ γιατί αισθάνθηκα ότι είχα την υποχρέωση ως άνθρωπο να βοηθήσω τους ανθρώπους από την καταπίεση".

Αυτό δεν ήταν. Μετά από μόλις πέντε μήνες εκπαίδευσης, ο Snowden απελευθερώθηκε μετά από να σπάσει τα δύο πόδια του. Φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ωστόσο, Snowden έγινε κάπως απογοητευμένος με τον στρατό:

"Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που μας εκπαιδεύουν φαινόταν να αντλούνται για να σκοτώνουν τους Άραβες, μη βοηθώντας κανέναν".

Τι έκανε ο Edward Snowden Do?

Εργασία για τους Ομοσπονδιακούς

Αφού έφυγε από το στρατό, ο Snowden υπηρέτησε με σύντομο χρονικό διάστημα ως φρουρός ασφάλειας "μυστική εγκατάσταση" που ανήκουν στην NSA. Κάτι τέτοιο απαιτούσε μια πολύ υψηλής ασφαλείας εκκαθάριση, για την οποία υποβλήθηκε σε αυστηρούς ελέγχους ιστορικού και πέρασε μια εξέταση πολυγραφίας.

Stormbrew

Δεν ήταν πολύ καιρό πριν η CIA προσέφερε στο Snowden μια δουλειά. Εκεί γρήγορα καθιέρωσε τη φήμη του για το να είναι ο "οδηγός ηλεκτρονικών υπολογιστών", παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει επίσημα προσόντα. Το 2007 τοποθετήθηκε στην Ελβετία. Εκεί θεωρούνταν "ο κορυφαίος τεχνικός και ο κυβερνητικός εμπειρογνώμονας".

Διαταραγμένη από τον κυνικό χαρακτήρα των γεγονότων που είδε στη Γενεύη, ο Snowden παραιτήθηκε από τη CIA το 2009. Σύμφωνα με έναν φίλο του, «αντιμετώπιζε ήδη μια κρίση συνειδήσεως».

Υπεργολαβία για τον NSA

Η ιστορία του να δουλεύει με τους "τρομακτικούς τύπους", όμως, δεν είχε τελειώσει. Ο Snowden αποδέχτηκε μια δουλειά στην Dell, που διαχειρίζεται κυβερνητικά ηλεκτρονικά συστήματα - κυρίως το περιφερειακό κέντρο επιχειρήσεων της NSA στην Χαβάη. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ότι Snowden άρχισε να συλλέγει στοιχεία για αντισυνταγματική μαζική επιτήρηση από την αμερικανική κυβέρνηση.NSA υπεργολαβία

ο "ο Snowden έφυγε από τον Dell και άρχισε να εργάζεται για την Booz Allen Hamilton, μια κυβερνητική εταιρεία παροχής υπηρεσιών.

Εργαζόμενος ακόμη στη βάση της Χαβάης της NSA, ο Snowden είχε την ευκαιρία να συγκεντρώσει στοιχεία για τις καταχρήσεις εξουσίας της NSA.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Snowden ισχυρίζεται ότι έχει εκφράσει τις ανησυχίες του στην κλίμακα του προγράμματος επιτήρησης της NSA με ανώτερους και συναδέλφους. Αν και πολλοί εξέφρασαν την ανησυχία και την απογοήτευσή τους για το τι τους είπε, κανείς δεν ήταν πρόθυμος να αναλάβει περαιτέρω την υπόθεση.

Κατασκοπεία

Τον Δεκέμβριο του 2012 ο Snowden έρχεται σε επαφή με τον δημοσιογράφο της Guardian Glenn Greenwald. Όταν η Greenwald βρήκε τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούσε ο Snowden να είναι πολύ περίπλοκος να απασχολήσει σωστά (κυρίως το PGP), ο Snowden επικοινώνησε επίσης με την Laura Poitras, σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ που είχε γράψει ένα επιρροή άρθρο σχετικά με τον whistleblower της NSA, William Binney.

Στις αρχές του 2013, ο Snowden παρέδωσε το Greenwald και ο Poitras με την αποθήκη εγγράφων του. Στις 20 Μαΐου έφτασε στο Χονγκ Κονγκ για την προετοιμασία της δημοσίευσης των πρώτων εγγράφων στις 5 Ιουνίου.

Πρίσμα

Ο Snowden ήλπιζε να κρυφτεί ανάμεσα στους πρόσφυγες στο Χονγκ Κονγκ θα προσέφερε προστασία έναντι της έκδοσης πίσω στις ΗΠΑ με τέλη για προδοσία. Σύντομα, διότι είναι σαφές ότι αυτή η θέση ήταν αβάσιμη.

Πού είναι ο Edward Snowden?

Ο τρόπος με τον οποίο ο Snowden κατέληξε στη Ρωσία υπό την προστασία του Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει κάπως ασαφής. Θεωρείται ότι η Ρωσία συμφώνησε να βοηθήσει το Snowden να ξεφύγει από το Χονγκ Κονγκ και να φτάσει σε άσυλο στον Εκουαδόρ, μέσω της Μόσχας και της Κούβας.Πού είναι ο Edward Snowden

Φαίνεται ότι υπό πίεση των ΗΠΑ, η Κούβα άλλαξε το μυαλό της και αρνήθηκε την άδεια Snowden να προσγειωθεί στην Αβάνα. Μετά από ένα περίεργο συμβάν στο οποίο αεροσκάφος που μεταφέρει τον Βολιβιανό πρόεδρο Evo Morales, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη Ρωσία, είχε τεθεί υπό γήρανση όταν προσπαθούσε να περάσει από την Ευρώπη, κατέστη σαφές ότι ο Snowden ήταν κολλημένος στη Ρωσία.

Ευτυχώς για τον Snowden, ο Πούτιν του πρόσφερε καταφύγιο. Έχει πάει εκεί από τότε.

Τα Διαρροή Έγγραφα

Κανείς δεν είναι σίγουρος για το πόσοι συμβιβασμοί που έλαβε ο Snowden από την NSA. Ωστόσο, ο Snowden λέει ότι εξέτασε κάθε έναν από αυτούς για να βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν πληροφορίες που θα έθεταν σε κίνδυνο την αμερικανική ασφάλεια.Διαρροή εγγράφων

Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, έχουν ληφθεί περίπου 1,7 εκατομμύρια έγγραφα. Ανυπόστατη στην υπεράσπισή του εναντίον των κατηγοριών για την προδοσία μετά τη λήψη ασύλου στη Ρωσία, ο Snowden επιμένει ότι είχε παραδώσει όλα τα έγγραφα σε δημοσιογράφους πριν φύγουν από τη Χαβάη. Αυτό σημαίνει ότι δεν είχε καμία πληροφορία για να παραδώσει στον Πούτιν.

Τι αποκαλύφθηκαν τα έγγραφα

Οι αποκαλύψεις του Edward Snowden έδειξαν στον κόσμο την τεράστια κλίμακα των φιλοδοξιών της NSA των Ηνωμένων Πολιτειών. Έδειξε ότι η NSA κατασκοπεύει σχεδόν τα πάντα που κάνει ο καθένας στο διαδίκτυο. Παρά τις πολυάριθμες συνταγματικές προστασίες στο αντίθετο, αυτό περιλαμβάνει τους Αμερικανούς πολίτες.

Η ΕΑΑ χρησιμοποίησε νομοθεσία έκτακτης ανάγκης που έφερε χώρα μετά τις 9/11, καθώς και πολλά νομικά κενά, για να κατασκοπεύει σχεδόν τα πάντα που κάθε πολίτης των ΗΠΑ κάνει online.

Το πρόγραμμά του PRISM συνέδεσε τους τεχνολογικούς γίγαντες των ΗΠΑ με την κατασκοπεία στους πελάτες τους. Αυτό περιλαμβάνει όμοιες με τη Microsoft, την Apple, το Google, το Yahoo και το Facebook.

Τι αποκαλύφθηκαν τα έγγραφα

Έκανε μαζικές, εγγυημένες, καθημερινές έρευνες σε τηλεφωνικά αρχεία που ανήκουν σε Αμερικανούς πολίτες, υπονόμευσε τα διεθνή πρότυπα κρυπτογράφησης ώστε όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου να διατηρούν τα δεδομένα μας ασφαλή, να παρακολουθούν περίπου το 80% της παγκόσμιας κίνησης στο διαδίκτυο, να μολύνουν χιλιάδες υπολογιστές με κακόβουλο λογισμικό καταφεύγει στην εξαγωγή μεταδεδομένων από εφαρμογές για κινητά όπως το Angry Birds.

Το εργαλείο αναζήτησης και ανάλυσης του XKeyscore παρέχει ένα μέσο για την ταχεία ταξινόμηση μέσω αυτού του ωκεανού των πληροφοριών για να βρείτε "σχεδόν τίποτα που γίνεται στο Διαδίκτυο."

Ο Edward Snowden είναι ήρωας

Ο Snowden ήταν έτοιμος να βάλει όλα όσα είχε για να προειδοποιήσει τους συναδέλφους Αμερικανούς σε τέτοια κατάχρηση εξουσίας. Αυτό τον καθιστά ήρωα. Για να αποκαλείται μια τέτοια δημοκρατία, πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν και να κατανοούν τι γίνεται στο όνομά τους.Ήρωας

Εξάλλου, εάν μια κυβέρνηση κρύβει τις πράξεις της από τον λαό, τότε δεν μπορεί να λογοδοτήσει σε αυτούς. Δυστυχώς, μια κυβέρνηση που δεν είναι υπεύθυνη δεν είναι δημοκρατική.

Εάν μια κυβέρνηση ενεργεί ενάντια στο συμφέρον των ίδιων των πολιτών της, θα έπρεπε η πίστη του ηθικού ατόμου να είναι στην κυβέρνησή τους ή στον λαό τους; Ο Snowden έδειξε ότι είναι ταυτόχρονα ηθικό και θαρραλέο άτομο.

Οι αποκαλύψεις του έδωσαν, τουλάχιστον, κάποια διαφάνεια και προκάλεσαν συζήτηση σχετικά με τα όρια που μπορούν και πρέπει να τεθούν στην ιδιωτική ζωή στο νεφελώδες όνομα της εθνικής ασφάλειας.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me