Ξεκλειδώστε το Facebook χρησιμοποιώντας ένα VPN

Το Facebook είναι το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές online κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο. Διαθέτει 1.79 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες και καταμέτρηση. Για πολλούς ανθρώπους, έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής τους ζωής. Είναι το πιο σημαντικό - αν όχι το μοναδικό - μέρος όπου φτάνουν με φίλους, διαβάζουν τα τελευταία νέα και παρακολουθούν τοπικά γεγονότα. Με άτομα που έχουν κατά μέσο όρο 13,8 επισκέψεις στην περιοχή κάθε μέρα, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι εάν χάσουν ξαφνικά την πρόσβαση στον ιστότοπο, θα προσπαθήσουν να μάθουν πώς να ξεμπλοκάρουν το Facebook.

Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, υποθέτω ότι είστε ένας από αυτούς τους ατυχείς λαϊκούς.

Μη φοβάσαι! Εάν ο χώρος εργασίας ή το σχολείο σας έχει απαγορεύσει την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, ή ζείτε ή επισκέπτεστε μια χώρα που τη λογοκρίνει, υπάρχουν τρόποι να ξεπεραστεί το εμπόδιο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να συνδεθείτε με το Facebook εύκολα, γρήγορα και (πιο σημαντικό) με ασφάλεια!

Πώς να ξεμπλοκάρετε το Facebook χρησιμοποιώντας ένα VPN

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκλειδώσετε το Facebook είναι αναμφίβολα χρησιμοποιώντας ένα VPN.αποκλείστε το Facebook με ένα VPN

Για όσους είναι νέοι σε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα, θα τα εξηγήσω με λίγα λόγια. Τα δίκτυα VPN σας επιτρέπουν να συνδεθείτε στο διαδίκτυο μέσω διακομιστή που εκτελείται από πάροχο VPN. Αφού συνδεθείτε, όλα τα δεδομένα σας θα κρυπτογραφηθούν. Ως αποτέλεσμα, εσείς και οι δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο περιήγησης θα αποκρύπτονται αποτελεσματικά από τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου. Επιπλέον, καθώς όλοι οι καλοί παροχείς VPN έχουν διακομιστές σε όλο τον κόσμο, μπορείτε να επιλέξετε να παραπλανήσετε την τοποθεσία σας για να βρίσκεστε σε μια χώρα εκτός της δικής σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των VPN, ανατρέξτε στον οδηγό του ProPrivacy.com για αρχάριους για VPN.

Όσον αφορά τη χρήση ενός VPN για την κατάργηση του αποκλεισμού του Facebook, καταλήγουμε σε αυτά τα απλά βήματα:

  1. Εγγραφείτε με τον προτιμώμενο πάροχο VPN.
  2. Λήψη και εγκατάσταση του λογισμικού πελάτη στη συσκευή σας.
  3. Επιλέξτε μια θέση (όπου εξαρτάται από εσάς) και συνδεθείτε.
  4. Ανοίξτε το Facebook στη συσκευή σας ή κάντε λήψη της εφαρμογής Facebook αν δεν το έχετε ήδη.
  5. Απολαύστε την πρόσφατα αφαίρεση της πρόσβασής σας στο Facebook!

Τι πάροχος VPN θα πρέπει να εγγραφείτε εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN για άλλα πράγματα εκτός από την πρόσβαση στο Facebook; Εάν είναι μόνο το Facebook που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για, από την άλλη πλευρά, μπορείτε να δείτε τη λίστα μας με τα καλύτερα VPN για το Facebook.

Άλλοι τρόποι για να ξεμπλοκάρει τον ιστότοπο Facebook

Βραχώδης κορυφή

Τα άτομα μπορούν να ξεμπλοκάρουν το Facebook με πρόσβαση στον ιστότοπο μέσω του Tor, του ελεύθερου λογισμικού ανοικτής πηγής που σας παρέχει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ανωνυμία στο διαδίκτυο. Ο Tor είναι μια μεγάλη επιλογή για να ξεμπλοκάρετε το Facebook αν είστε ακτιβιστής, whistleblower, ή κάποιος άλλος που απαιτεί αυξημένη ανωνυμία στο Internet. Θα συνιστούσαμε τον Tor στους χρήστες που αναζητούν πρόσβαση στο Facebook από χώρες που έχουν λογοκριθεί σε μεγάλο βαθμό ή αν υπάρχει κάποιο στοιχείο κινδύνου για την απεμπλοκή του Facebook. Χρησιμοποιώντας ένα VPN και το Tor μαζί θα βελτιώσει την ασφάλεια στο διαδίκτυο, οπότε ίσως αυτή η επιλογή να εξεταστεί. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι δεν είναι όλα τα VPN να συνεργάζονται με τον Tor και έτσι θα χρειαστείτε μια υπηρεσία Tor VPN αν το κάνετε αυτό.

Το Tor δεν συνιστάται για καθημερινούς χρήστες που απλά θέλουν να ξεκλειδώσουν το Facebook από το σχολείο ή από το γραφείο τους. Αυτά τα άτομα θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιούν ένα ταχύτερο, πιο φιλικό προς το χρήστη VPN.

Web Proxies

Οι δωρεάν διακομιστές μεσολάβησης web είναι μια άλλη επιλογή για την απεμπλοκή του Facebook. Ωστόσο, όπως ο Tor, η χρήση των proxy - είτε HTTP είτε SOCKS - έχει τα μειονεκτήματά του. Ενώ είναι γρήγοροι και αποδοτικοί, τείνουν να είναι ασταθής και να μην διαθέτουν κρυπτογράφηση και άλλα πρωτόκολλα ασφάλειας. Εκείνοι που θέλουν να αποκλείσουν το Facebook από την εργασία ή το σχολείο μπορεί να είναι ωραία με αυτό. Αντίθετα, η αστάθεια και η αμφισβητούμενη ασφάλεια των δωρεάν proxy web τους καθιστούν μια κακή επιλογή για άτομα που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στο Facebook από χώρες στις οποίες απαγορεύεται η πλατφόρμα.

Διαβάστε το σχολαστικό άρθρο μας σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των διακομιστών μεσολάβησης και των VPN για να δείτε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Χώρες όπου το Facebook είναι αποκλεισμένο

Από την έναρξή της, η πρόσβαση στο Facebook έχει περιοριστεί σε περισσότερες από δώδεκα χώρες ανά τον κόσμο. Τούτου λεχθέντος, μόνο τρεις χώρες μπλοκάρουν ενεργά την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων:

  1. Κίνα: Το Facebook έχει μπλοκαριστεί στην Κίνα από τις ταραχές Ürümqi του 2009, λόγω των ακτιβιστών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ως μέρος του δικτύου επικοινωνίας τους. Από τότε έχει αντικατασταθεί από copycat (και βαριά ρυθμισμένη από την κυβέρνηση) Renren.
  2. Ιράν: Το Facebook απαγορεύτηκε στο Ιράν μετά τις εκλογές του 2009 λόγω φόβων ότι τα κινήματα της αντιπολίτευσης οργανώθηκαν στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.
  3. Βόρεια Κορέα: Το Facebook - μαζί με κάθε άλλη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης - μπλοκάρει στη Βόρεια Κορέα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Αν επισκέπτεστε ή ζείτε σε αυτές τις χώρες, η ικανότητά σας για πρόσβαση στο Facebook μέσω VPN ποικίλλει. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δύο πρώτα με σχετική ευκολία χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τα συνιστώμενα δίκτυα VPN για την Κίνα ή το Ιράν, αντίστοιχα. Ωστόσο, η Βόρεια Κορέα δεν είναι τόσο εύκολη όσο η μεγάλη τείχος προστασίας της Κίνας ή οι ιρανικοί λογοκριτές. Από την εποχή της γραφής, δεν υπάρχουν γνωστοί πάροχοι που να σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στο Facebook από τη Βόρεια Κορέα. Επιπλέον, οποιοσδήποτε προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο Facebook από τη Βόρεια Κορέα, ακόμη και με άδεια, θα υποστεί σοβαρή τιμωρία.

Πώς να ξεμπλοκάρετε το Facebook στο σχολείο και την εργασία

Λόγω του ενδιαφέροντος χαρακτήρα του Facebook, πολλά γραφεία, πανεπιστήμια και σχολεία έχουν απαγορεύσει (όπως και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων) από τα δίκτυά τους.Ξεκλειδώστε το Facebook

Αυτά τα μπλοκ είναι συνήθως τοποθετημένα με τις καλύτερες προθέσεις. Οι καθηγητές θέλουν οι μαθητές τους να δώσουν προσοχή κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και οι προϊστάμενοι δεν θέλουν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους για να δουν τα GIF γάτας. Τούτου λεχθέντος, είναι εξαιρετικά απογοητευτικό όταν θέλετε να καλύψετε τη διατροφή σας στο Facebook κατά τη διάρκεια ενός διάλειμμα μόνο για να χτυπήσετε έναν ψηφιακό τοίχο.

Η καλύτερη λύση; Για να συνδεθείτε σε ένα VPN για να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας σε ένα εκτός δικτύου εργασίας ή σχολείου. Επιπλέον, καθώς είναι μόνο το δίκτυο που σας λογοκρίνει και όχι τη χώρα στην οποία ζείτε, μπορείτε να συνδεθείτε σε ένα διακομιστή VPN στην ίδια χώρα. Αυτό είναι καλό, καθώς η εγγύτητα με τον διακομιστή VPN συνήθως οδηγεί σε υψηλότερες ταχύτητες, κάτι που είναι πάντα θετικό όταν περιηγείστε στο Facebook!

Αποκλεισμός Facebook συμπέρασμα

Εάν η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων είναι αποκλεισμένη στον τόπο εργασίας σας, στο σχολείο ή επισκέπτεστε ή ζείτε σε μια χώρα που λογοκρίνει τον ιστότοπο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να ξεκλειδώσετε το Facebook. Πώς πρέπει να το κάνετε αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το κίνητρο. Οι πληρεξούσιοι ιστού μπορεί να επαρκούν για ανθρώπους που θέλουν να παρακάμψουν ένα μικρό μπλοκ που εγκαθίσταται από το αφεντικό ή τους καθηγητές τους. Το Tor συνιστάται ιδιαίτερα για όσους επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στο Facebook από μέρη όπου θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τιμωρία. Τα VPN, εν τω μεταξύ, επιτυγχάνουν μια καλή ισορροπία μεταξύ ταχύτητας, χρηστικότητας και ασφάλειας.

Όποιο και αν είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αποκλείσετε το Facebook, ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός από το ProPrivacy.com θα σας βοηθήσει να βρείτε τον καλύτερο τρόπο γρήγορης και ασφαλούς πρόσβασης στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me