Infographic: Πώς επηρεάζει η NSA Spying;

Η κυβερνητική επιτήρηση υπήρξε ένα τεράστιο θέμα στην Αμερική τα τελευταία χρόνια και για καλό λόγο. Όχι μόνο η NSA κατασκοπεία επηρεάζει τους τεχνολογικούς γίγαντες, τις διεθνείς κοινότητες και τους ηγέτες του κόσμου, αλλά επηρεάζει σχεδόν κάθε έναν από τους πολίτες του τρέχοντος πολέμου.

Συμπεριλαμβανομένων, πιθανώς, εσείς.

Ναι εσύ.

Πώς, ρωτάς?

Πώς είναι η NSA κατασκοπεία σε σας

Προσθέστε αυτό το infographic στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας τον παρακάτω κώδικα:

Πώς είναι η NSA κατασκοπεία σε σας
Infographic από https://proprivacy.com

Η NSA κατασκοπεύει τις τηλεφωνικές σας κλήσεις και τα μηνύματα κειμένου

Η συλλογή μεταδεδομένων των εθνικών τηλεφωνικών αριθμών των εθνικών τηλεφωνικών αρχείων, γνωστή και ως νόμος Patriot, είναι η αξίωσή της για φήμη, καθώς είναι μία από τις πρώτες σημαντικές αποκαλύψεις που έφεραν στο φως ο Glenn Greenwald και ο Guardian.

Το αμερικανικό κοινό έπεσε στο φως των ειδήσεων ότι κάθε μέρα, χωρίς άδεια, η NSA συγκέντρωνε δισεκατομμύρια μηνύματα κειμένου, τοποθεσίες συσκευών και πληροφορίες κλήσεων, όπως τον εντοπισμό τόσο των καλούντων όσο και των παραληπτών - κυρίως όχι των επιδιωκόμενων στόχων, αλλά των αθώων Οι Αμερικανοί, των οποίων τα δεδομένα είχαν σαρωθεί στην αναζήτηση.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι, τρία χρόνια αργότερα, η NSA είχε τερματίσει τη μαζική συλλογή τηλεφωνικών αρχείων.

Δεν έχει.

Ενώ το αμφισβητούμενο τμήμα 215 του Νόμου Patriot αποσύρθηκε την 1η Ιουνίου 2015 - αλλάχτηκε για μια τροποποιημένη έκδοση που ονομάστηκε Αμερικανική Πράξη Ελευθερίας στις 2 Ιουνίου - η αντικατάστασή του είναι γεμάτη από νομικά κενά που της επιτρέπουν να επιλύσει τους νέους νόμους και να συνεχίσει να μαζέψουν μαζικά τους Αμερικανούς, αν το επιθυμούν.

Και ξέρετε ότι το κάνουν.

Η NSA κατασκοπεύει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη συνομιλία και το ιστορικό περιήγησης ιστού

Λίγο μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης του νόμου Patriot, η Greenwald εισήγαγε τον κόσμο στο XKEYSCORE, ένα εργαλείο NSA που συλλέγει τα δεδομένα σχεδόν όλων που κάνει ο χρήστης στο Διαδίκτυο.

Οι διευθύνσεις IP, τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, τα ιστορικά περιήγησης, τα cookie του προγράμματος περιήγησης, οι online συζητήσεις, οι φωνητικές κλήσεις, οι εικόνες, οι συνεδρίες Skype, τα ζεύγη χρηστών και κωδικών πρόσβασης, η δραστηριότητα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, οι καταγεγραμμένες πληκτρολογήσεις ... όλα αυτά συλλέγονται στο εκτεταμένο πρόγραμμα επιτήρησης διαδικτύου της NSA, των οποίων οι 700+ διακομιστές παγκοσμίως συγκεντρώνουν 20+ terabytes δεδομένων ημερησίως.

Όπως και ο νόμος Patriot, το XKEYSCORE "προορίζεται" για την παρακολούθηση ξένων στόχων. Ωστόσο, όταν ένας Αμερικανός επικοινωνεί με κάποιον σε μια διαφορετική χώρα, ονομάζεται στη βάση δεδομένων ως συμμετέχων σε επικοινωνία ξένων προς ξένες και μπορεί να αναζητήσει τα προσωπικά δεδομένα του σε απευθείας σύνδεση.

Η NSA κατασκοπεία μπορεί να αναγνωρίσει τους φίλους, την οικογένεια και τα κοινωνικά σας δίκτυα

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τα προαναφερθέντα προγράμματα Patriot Act και XKEYSCORE, η NSA μπορεί εύκολα να συγκεντρώσει σύνθετα γραφήματα του κοινωνικού κύκλου των Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης των συνεργατών και των συναδέλφων τους, των συντρόφων τους, των τοποθεσιών τους και άλλων εξαιρετικά ιδιωτικών στοιχείων.

Προκειμένου να δημιουργηθούν αυτές οι γραφικές παραστάσεις, η ΕΑΑ συλλέγει πληροφορίες από πράγματα όπως τραπεζικοί κωδικοί, προφίλ στο Facebook, ημερολόγια επιβατών, πληροφορίες ιατρικής ασφάλισης, κυλίνδρους εγγραφής ψηφοφόρων, δεδομένα θέσης GPS και αρχεία φόρου και περιουσίας.

Μπορούν ακόμη και να δημιουργήσουν προφίλ κοινωνικών δικτύων χρησιμοποιώντας απλά ερωτήματα όπως "travelsWith, hasFather, sentForumMessage, απασχολεί" κατά την πλύση των βάσεων δεδομένων τους.

Ενώ η εστίαση είναι, πάλι, σε ξένους στόχους, δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των αθώων Αμερικανών που έχουν καταλήξει στην αλυσίδα επαφών ενός ατόμου ή οργανισμού ενδιαφέροντος.

Ο NSA παρακολουθεί τις οικονομικές σας συναλλαγές και τις αγορές πιστωτικών καρτών

Οι πάροχοι τηλεφώνου και διαδικτύου δεν είναι οι μοναδικοί οργανισμοί που βρίσκονται στο καφενείο με την NSA. Εκτός από τα αρχεία τηλεφώνου και τη χρήση του διαδικτύου, οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι πιστωτικές σας κάρτες είναι επίσης εύκολα παρακολουθούνται και προσπελάζονται χωρίς ένταλμα.

Ένα υποκατάστημα της NSA που ονομάζεται Ακολουθήστε τα χρήματα (FTM) συλλέγει πληροφορίες από τα δίκτυα συναλλαγών περισσότερων από 25.000 χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των καζίνο και των πρακτορείων μεταφοράς χρημάτων. Στη συνέχεια αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες σε μια τράπεζα δεδομένων NSA που ονομάζεται Tracfin, η οποία φιλοξενεί εκατομμύρια αρχεία.

Περίπου το 84% αυτών των δεδομένων εκτιμάται ότι προέρχεται από συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών.

Η VISA ισχυρίζεται ότι «δεν γνωρίζει καμία μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο [δικό της] δίκτυο» και ότι «παρέχουν μόνο πληροφορίες για συναλλαγές σε απάντηση κλήτευσης ή άλλης έγκυρης νομικής διαδικασίας», αλλά οι παρουσιάσεις των NSA που διέρρευσαν από τον Snowden δείχνουν έντονα διαφορετικά.

Στην πραγματικότητα, η αποθάρρυνση των χρηματοπιστωτικών πληροφοριών της NSA ξεπερνά τόσο πολλά όρια, που ακόμη και ο βρετανός ομόλογός τους και ο συχνός συνεργάτης τους, η GCHQ, ανησυχούν για την πράξη, αναγνωρίζοντας ότι μεγάλο μέρος των «πλούσιων προσωπικών πληροφοριών» που συλλέγονται «δεν αφορά τους [στόχους] ".

Η NSA μπορεί να έχει πρόσβαση στην προσωπική σας κάμερα

Ενώ δεν είναι επιβεβαιωμένο εάν η NSA διεξάγει τις ίδιες πρακτικές (αν και φαίνεται πολύ πιθανό), έχουν πρόσβαση στις εικόνες της κάμερας που είναι διαθέσιμες στις βάσεις δεδομένων του συνεργαζόμενου με την ομάδα παρακολούθησης, του GCHQ, οι οποίοι είναι γνωστοί snoopers των φωτογραφικών μηχανών του Yahoo.

Με το κωδικό όνομα Οπτικό νεύρο, το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2008 και αναφέρεται ότι εξακολουθεί να είναι ενεργό το 2012. Ενώ είναι αβέβαιο αν εξακολουθεί να λειτουργεί, αυτό που κατάφερε να συγκεντρώσει σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι αρκετά ανησυχητικό, με πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια εικόνες κάμερας Οι πελάτες της Yahoo συγκεντρώθηκαν παγκοσμίως μόνο για μια περίοδο έξι μηνών.

Το οπτικό νεύρο προοριζόταν αρχικά να χρησιμοποιείται για πειράματα στην αυτοματοποιημένη αναγνώριση προσώπου, για την παρακολούθηση των υφιστάμενων στόχων και για την ανακάλυψη νέων. Αντ 'αυτού, έσωσαν μια εικόνα κάθε πέντε λεπτά από τροφοδοσίες - μεταξύ 3% και 11% των οποίων ήταν εικόνες σεξουαλικής έκφρασης αθώων χρηστών.

Ο κλωτσιός; Χρειάστηκε μόνο να έχετε ένα όνομα χρήστη παρόμοιο με έναν γνωστό στόχο για να γίνει ένας νέος στόχος και δεν υπάρχει κανένας νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου που να απομακρύνει τους εγχώριους πολίτες ή τους πολίτες από χώρες που ανήκουν στη συμμαχία Five Eyes - η οποία περιλαμβάνει τις ΗΠΑ - από τα ερωτήματα αναζήτησης και τις βάσεις δεδομένων.

Το NSA παρακολουθεί την επικοινωνία μεταξύ των online gamers

Θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ούτε καν αβλαβείς σε απευθείας σύνδεση διασκέδαση όπως τα MMORPGs είναι ασφαλείς από τα αδιάκριτα μάτια της NSA?

Η απάντηση είναι όχι, δεν πρέπει.

Πιστεύοντας ότι τα τρομοκρατικά δίκτυα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια για να επικοινωνήσουν κρυφά, η NSA διεξάγει επιτήρηση και συλλέγει τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο από διακομιστές εικονικών παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του χρήστη, ταυτότητας και δραστηριότητας,.

Έτσι, ναι, ο χρόνος σας για να παίξετε το World of Warcraft, το Second Life, το Xbox Live και τα παρόμοια αποθηκεύονται και καταγράφονται από την NSA. Πάρε, αυτός ο χαριτωμένος elf που μιλάς μπορεί να είναι καν ένας πράκτορας της NSA.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me