Γιατί είναι σημαντικό να προστατεύσετε τη διεύθυνση IP σας

Εάν είστε νέοι στα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN), ίσως να αναρωτιέστε γιατί ακριβώς πρέπει να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας. Θα μπορούσατε να συγχωρεθείτε για τη σκέψη: "Ποια είναι η μεγάλη υπόθεση - είναι μόνο ένας αριθμός."


Είναι αλήθεια ότι μια διεύθυνση IP είναι απλά μια δέσμη αριθμών, αλλά αυτοί οι αριθμοί είναι μοναδικοί για εσάς. Χωρίς τη μοναδική σας διεύθυνση IP, οι ιστότοποι δεν θα είναι σε θέση να κατευθύνουν την επισκεψιμότητα σε εσάς. Δυστυχώς, ο τρόπος εργασίας των διευθύνσεων IP σημαίνει επίσης ότι μπορούν να αποκαλύψουν την τοποθεσία σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε ό, τι είναι δυνατό να γίνει με μια διεύθυνση IP. Θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα IP τα πιο συχνά και υπό ποιες συνθήκες είναι ζωτικής σημασίας να προστατεύσετε την IP σας με ένα VPN.

Παρακολούθηση διεύθυνσης IP

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, η διεύθυνση IP σας φαίνεται και συνήθως καταγράφεται. Διατηρώντας τις καρτέλες στις διευθύνσεις IP, οι εταιρείες είναι σε θέση να δημιουργήσουν προφίλ των πελατών τους. Ξέρουν αν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεστε στην τοποθεσία ή αν είστε επαναλαμβανόμενος πελάτης, αυτό που έχετε αγοράσει σε προηγούμενες περιπτώσεις και με παρεκβολή, τι θα επιθυμούσατε στο μέλλον.

Έτσι, όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, αγοράστε κάτι ή απλά αναζητήστε κάτι στο Google - η διεύθυνση IP καταγράφεται. Ως εκ τούτου, οι διευθύνσεις IP αποτελούν έναν σημαντικό τρόπο για τους ιστότοπους για την παρακολούθηση των χρηστών σε απευθείας σύνδεση, παρόλο που χρησιμοποιούν επίσης μια σειρά από άλλα ύπουλα τακτικές.

Εκτός από την Google και τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας (ISP) παρακολουθεί επίσης συχνά το ιστορικό περιήγησής σας και διατηρεί το αρχείο του δίπλα στη διεύθυνση IP σας.

Ip Διεύθυνση εικόνας

Υποχρεωτική διατήρηση δεδομένων

Σε ορισμένες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Αυστραλία, τα ιστορικά περιήγησης ιστού πρέπει να αποθηκεύονται από τους ISP για λογαριασμό της κυβέρνησης. Στις ΗΠΑ, αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου αποθηκεύουν τα ιστορικά περιήγησης ιστού δίπλα σε διευθύνσεις IP ούτως ή άλλως, καθώς ο νόμος τους επιτρέπει να πουλήσουν τα δεδομένα αυτά σε τρίτους.

Αυτό που κάνετε online μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε λεπτομερείς συμπεράσματα σχετικά με εσάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιχειρήσεις συχνά πωλούν δεδομένα που συνδέονται με τη διεύθυνση IP σας σε εταιρείες εμπορίας. Το αποτέλεσμα είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας και να καταλάβουν τα πράγματα για εσάς.

Καναδικό Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Για να δείτε πόσα δεδομένα μπορούν να αντληθούν από μια ενιαία διεύθυνση IP, το γραφείο του καναδικού Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (OPC) χρηματοδότησε μια μελέτη. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια μηχανή αναζήτησης για να βεβαιωθούν ότι οι ακόλουθες τοποθεσίες και υπηρεσίες είχαν πρόσβαση από μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP:

  • Νομικές συμβουλές σχετικά με την ασφάλιση δικαίου και τις αγωγές σωματικής βλάβης
  • Μια συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα
  • Ιστοσελίδες ικανότητας
  • Online κοινή χρήση φωτογραφιών
  • Το ιστορικό αναθεώρησης μιας εγγραφής στη Wikipedia
  • Μια τοποθεσία που σχετίζεται με τις σεξουαλικές προτιμήσεις

Λεπτομέρειες όπως αυτές που ανακαλύφθηκαν παραπάνω επιτρέπουν ένα πολύ συγκεκριμένο και λεπτομερές προφίλ για ένα άτομο που θα δημιουργηθεί. Πιο ανησυχητικό; Αυτές οι λεπτομέρειες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν δευτερεύοντα συμπεράσματα. Κάποιος πρέπει μόνο να καταλάβει το επίπεδο των προσωπικών συμπερασμάτων που μπορεί να συναχθεί από την ανάλυση κάποιου "θέλει" από το Facebook να συνειδητοποιήσει πόσο επεμβατικές είναι αυτές οι πρακτικές.

Ερώτημα εμπιστοσύνης Fbi

Τι μπορεί ένα άτομο να μάθει για μένα από την IP μου?

Όποιος έχει τη διεύθυνση IP σας μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να καταλάβει ποιος είναι ο ISP σας. Επιπλέον, μπορούν εύκολα να ανακαλύψουν την κατά προσέγγιση τοποθεσία (περιοχή / πόλη / πόλη). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ τείνουν να αποδίδουν μπλοκ IP στις ίδιες περιοχές για ευκολία. Με αρκετή προσπάθεια είναι ακόμη δυνατή η κατανόηση της φυσικής διεύθυνσης για μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP επικοινωνώντας με τον ISP.

Ωστόσο, οι ISP δεν είναι (συνήθως) πιθανό να διαχωριστούν από τα προσωπικά σας δεδομένα εκτός αν έχετε διαπράξει κάποιο έγκλημα. Τούτου λεχθέντος, στις ΗΠΑ, η διοίκηση Trump έχει καταστήσει νόμιμο για τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να πωλούν ιστορικά περιήγησης στο Web σε τρίτους. Αυτό καθιστά δυνατή την αγορά των εγγραφών σας από τυχαίο τρίτο μέρος.

Πόσο καιρό διαρκούν αυτά τα αρχεία ISP; Στην Αυστραλία, οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου πρέπει να αποθηκεύουν τα ιστορικά περιήγησης ιστού για δύο χρόνια, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η υποχρεωτική διατήρηση δεδομένων διαρκεί 12 μήνες. Στις ΗΠΑ, όπου οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ επιτρέπεται να πραγματοποιούν κέρδη από τέτοιου είδους αρχεία, θα μπορούσαν να παραμείνουν απεριόριστα.

Μήπως μια IP διαρκεί για πάντα?

Τις περισσότερες φορές, η διεύθυνση IP που σας έχει εκχωρηθεί από τον ISP σας δεν είναι σταθερή. Οι περισσότεροι ISP εκχωρούν δυναμικά IP από μια ομάδα διευθύνσεων. Αυτό σημαίνει ότι είναι μόνο προσωρινές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η απενεργοποίηση του δρομολογητή ενδέχεται να είναι αρκετή για να σας αντιστοιχίσει μια νέα διεύθυνση IP από την πισίνα.

Παρά το γεγονός αυτό, η δυναμική IP σας είναι πάντα γνωστή στον ISP σας. Επομένως, ακόμη και αν έχετε διατεθεί αυτόματα μια νέα διεύθυνση IP (γίνεται με βάση την αρχή της πρώτης επάντησης, η πρώτη εξυπηρετεί), οι συνήθειες περιήγησης στο Web εξακολουθούν να καταγράφονται από τον ISP.

Στοχοθετημένες διαφημίσεις

Στοχευμένη διαφήμιση με διεύθυνση IP

Η δημιουργία λεπτομερούς προφίλ χρήστη από διευθύνσεις IP δεν είναι ακριβής επιστήμη. Οι δυναμικές διευθύνσεις αλλάζουν κατά την αναδιάταξή τους και ένας αριθμός ατόμων συχνά μοιράζεται μια μόνο διεύθυνση IP. Κάθε σπίτι, για παράδειγμα, συνήθως έχει μια ενιαία διεύθυνση IP που μοιράζεται μια οικογένεια με ποικίλα ενδιαφέροντα. Αυτό καθιστά κάπως αναποτελεσματική τη στόχευση των διαφημίσεων με βάση τις διευθύνσεις IP.

Παρόλα αυτά, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι μετά από το σύντροφό σας, το φίλο σας ή το μέλος της οικογένειάς σας, αναζητάτε κάτι - όπως ρολόγια ή τσάντες - λαμβάνετε επίσης διαφημίσεις για αυτά τα προϊόντα στις συσκευές σας. Αυτό οφείλεται στη διαφήμιση στόχευσης IP.

Η στοχευμένη διαφήμιση IP χρησιμοποιείται επίσης για τη διαφήμιση που λαμβάνει υπόψη την τοποθεσία. Αυτό διασφαλίζει ότι βλέπετε μόνο διαφημίσεις για πράγματα κοντά στο χώρο όπου ζείτε. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι στοχευμένες διαφημίσεις χρησιμοποιούν πολλές άλλες μεθόδους παρακολούθησης.

Ip P2P

Γιατί πρέπει να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας εάν έχετε BitTorrent

Εάν χρησιμοποιείτε ένα BitTorrent client για να κατεβάσετε πειρατικό περιεχόμενο, τότε είναι εύκολο για τον κάτοχο πνευματικών δικαιωμάτων να βλέπει τη διεύθυνση IP σας, καθώς οι συνομηλίκοι μπορούν πάντα να δουν τη διεύθυνση IP άλλων συνομηλίκων που κατεβάζουν το ίδιο περιεχόμενο. Ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων μπορεί στη συνέχεια απλώς να ζητήσει από τον πάροχό σας να εντοπίσει τον χρήστη της εν λόγω IP κατά τη στιγμή που έλαβε χώρα το αδίκημα,.

Οι νομικές εταιρείες που εργάζονται για λογαριασμό κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων είναι γνωστό ότι στέλνουν πρόστιμα σε άτομα που πιστεύουν ότι έχουν πειρατικό περιεχόμενο μέσω P2P. Για παράδειγμα, ο νόμος ACS χρησιμοποίησε διευθύνσεις IP για να συνδέσει άτομα με παράνομες λήψεις. Η εν λόγω δικηγορική εταιρεία έστειλε επιστολές που απαίτησαν μέχρι $ 500 αποζημίωση για λογαριασμό κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων.

Για το λόγο αυτό, είναι πολύ ενδεδειγμένο να προστατευθείτε με ένα VPN αν σκοπεύετε να κάνετε λήψη μέσω P2P.

Hacking IP Διεύθυνση

Χρειάζεται να ανησυχώ για το γεγονός ότι οι χάκερ γνωρίζουν τη διεύθυνση IP μου?

Σε γενικές γραμμές, η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι όχι. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες όταν η γνώση της διεύθυνσης IP μπορεί να είναι αρκετή για κάποιον να σας πειράξει. Αν έχετε ξεχασμένο λειτουργικό σύστημα (OS), δεν υπάρχει τείχος προστασίας ή / και δεν υπάρχει κανένας ιός anti-virus, είναι πιθανό κάποιος να προσπαθήσει να σας πειράξει.

Εάν έχετε ένα ενημερωμένο σύστημα, από την άλλη πλευρά, είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί ήδη να μολυνθείτε από κακόβουλο λογισμικό ή από ιό για έναν χάκερ που θα σας επιτεθεί. Σήμερα, υπάρχουν αμέτρητες ευπάθειες, κακόβουλα προγράμματα για δρομολογητές, ακόμη και ευπάθειες υλικού που μπορούν να αξιοποιηθούν. Για το λόγο αυτό, συμφωνείται γενικά ότι είναι χρήσιμο να αποκρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση IP όταν χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο.

Μπορούν οι χάκερ να επιτεθούν στη διεύθυνση IP μου εάν έχω BitTorrent?

Όταν κάνετε λήψη μέσω P2P χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα BitTorrent, συνδέεστε απευθείας σε έναν αριθμό υπολογιστών σε όλο τον κόσμο. Είναι πιθανό ότι κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μπορείτε να συνδεθείτε με έναν κακόβουλο συνεργάτη που ανήκει σε έναν χάκερ.

Εάν έχετε μολυνθεί από ιό που ο χάκερ γνωρίζει πώς να εκμεταλλευτεί, έχετε ανοιχτές θύρες, εκτελείτε ένα ξεχασμένο λειτουργικό σύστημα ή δεν έχετε τείχος προστασίας, είναι πιθανό ο χάκερ να μπορεί να σας επιτεθεί. Ακολουθεί ένα παράδειγμα ενός IP που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση ενός απομακρυσμένου υπολογιστή χρησιμοποιώντας το Kali.

Για το λόγο αυτό, είναι γενικά συνετό να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας από συνομηλίκους BitTorrent με VPN.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος με τη διεύθυνση IP μου - Συμπέρασμα

Τα πράγματα που κάνετε online από τη διεύθυνση IP σας μπορούν τελικά να συνδεθούν με εσάς (ή το άτομο που πληρώνει τον λογαριασμό σας στο διαδίκτυο). Αν και η πειρατεία με μια διεύθυνση IP από μόνη της είναι εξαιρετικά απίθανη - δεν είναι ανήκουστο. Αξίζει λοιπόν να προστατευθείτε με την απόκρυψη του IP σας.

Ένα VPN σάς επιτρέπει να αποκρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση IP από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, προκειμένου να τους σταματήσετε να παρακολουθείτε και να δημιουργείτε ένα προφίλ για εσάς. Επίσης, σταματάει ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου από το να μπορεί να κρατά καρτέλες σε ό, τι κάνετε online. Ένα VPN είναι ένας πολύ προσιτός τρόπος για να βελτιώσετε τόσο την ασφάλεια στο διαδίκτυο όσο και το ψηφιακό απόρρητο.

Πιστωτική εικόνα τίτλου: Imilian / Shutterstock.com

Πιστωτικές κάρτες: FlashMovie / Shutterstock.com, WEB-DESIGN / Shutterstock.com, Rawpixel.com/Shutterstock.com, Profit_Image / Shutterstock.com, Gorodenkoff / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me