Πώς να απενεργοποιήσετε το IPv6 σε όλες τις συσκευές

Το IPv4 εξαντλείται, επομένως το IPv6 είναι το μέλλον. Δυστυχώς, ο κόσμος δεν είναι πλήρως έτοιμος για το IPv6. Αυτό περιλαμβάνει πολλές υπηρεσίες VPN, των οποίων το λογισμικό δεν προστατεύει τους χρήστες από "διαρροές IPv6". Η απλούστερη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να απενεργοποιήσετε το IPv6 στη συσκευή σας.

Τι είναι το IPv6?

Υπάρχουν 4,29 δισ. Ευρώ Διεύθυνση IPV4 και τελειώνουμε

Κάθε σύνδεση στο διαδίκτυο έχει μια μοναδική αριθμητική διεύθυνση γνωστή ως διεύθυνση IP (Internet Protocol). Προς το παρόν, οι περισσότερες διευθύνσεις IP χρησιμοποιούν το παλαιότερο πρότυπο IPv4 32-bit, αλλά οι διευθύνσεις IPv4 εξαντλούνται γρήγορα.

Η λύση είναι απλά να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερες διευθύνσεις IP, κάτι που ακριβώς κάνει το IPV6. Χρησιμοποιώντας διευθύνσεις ιστού 128 bit, το IPv6 πραγματοποιεί περίπου 340 δισεκατομμύρια δισεκατομμύρια δισεκατομμύρια διεύθυνσεις. Που θα πρέπει να μας κρατήσει για λίγο!

Έχω IPv6?

Το αν έχετε δυνατότητα IPv6 εξαρτάται από τον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου. Η ανάπτυξη του IPv6 από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου ήταν μάλλον αργή σχεδόν παντού, αν και σε ορισμένες χώρες είναι πιο κοινή από άλλες. Συνολικά, το 2020 οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη μια σύνδεση IPv6, αν και αυτό αρχίζει να αλλάζει.

Αν δεν είστε βέβαιοι εάν έχετε μια σύνδεση IPv6, τότε επισκεφτείτε το ipleak.net (χωρίς σύνδεση VPN).

Δοκιμή IP

Εάν δεν βλέπετε μια μακρά διεύθυνση IPv6, τότε δεν έχετε σύνδεση IPv6 και δεν χρειάζεστε αυτόν τον οδηγό.

Δεν έχει νόημα να απενεργοποιείτε το IPv6 στη συσκευή σας εάν δεν έχετε σύνδεση IPv6, παρόλο που εάν συνδέεστε τακτικά στο Internet χρησιμοποιώντας συνδέσεις άλλων ανθρώπων, όπως τα δημόσια hotspot WiFi, ίσως να θέλετε να το κάνετε ούτως ή άλλως.

Γιατί να απενεργοποιήσετε το IPv6?

Η μετάβαση στο IPv6 είναι ένα καλό και απαραίτητο πράγμα, οπότε γιατί να απενεργοποιήσετε το IPv6 εάν το έχετε; Ο μόνος λόγος για να γίνει αυτό είναι ότι πολλές εφαρμογές VPN δρομολογούν κατάλληλα τις συνδέσεις IPv4 μέσω της διασύνδεσης VPN, αλλά δεν το κάνουν για το IPv6. Αυτό επιτρέπει στους ιστότοπους να βλέπουν την πραγματική διεύθυνση IP σας και είναι γνωστή ως διαρροή IPv6.

Η απενεργοποίηση του IPv6 σε επίπεδο συστήματος διασφαλίζει ότι δεν είναι δυνατή η διαρροή. Τα καλά νέα είναι ότι η απενεργοποίηση του IPv6 στη συσκευή σας δεν σας κοστίζει τίποτα. Το IPv4 δεν πρόκειται να φύγει σύντομα και κάθε δικτυακός τόπος και πόρος διαδικτύου υποστηρίζει το IPv4. Το IPv6 μπορεί να είναι το μέλλον, αλλά το μέλλον δεν είναι ακόμα εδώ.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απενεργοποιήσετε το IPv6 για να ασφαλίσετε τη σύνδεση VPN χωρίς αρνητικές συνέπειες στη χρήση του διαδικτύου.

Μια λέξη στο WebRTC

Το WebRTC είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας ενσωματωμένο στα πιο σύγχρονα προγράμματα περιήγησης που επιτρέπει την απρόσκοπτη επικοινωνία φωνής και βίντεο μέσα στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα σχεδίασης του WebRTC είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν μέσω τείχους προστασίας απλά λέγοντας σε άλλους χρήστες του WebRTC (και ιστότοπους) την πραγματική σας διεύθυνση IP. Εάν έχετε μια σύνδεση IPv6, θα τους ενημερώσει για τη διεύθυνση IPv6 και εάν δεν το κάνετε, θα τους πει τη διεύθυνση IPv4

Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για τους χρήστες του WebRTC, αλλά αποτελεί πόνο για τους χρήστες VPN καθώς διαρρέει την πραγματική διεύθυνση IP σας ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε VPN. Το πρόβλημα συνήθως αναφέρεται ως διαρροή WebRTC.

Λάβετε υπόψη ότι εάν δείτε μια διαρροή WebRTC, τότε απενεργοποίηση του IPv6 στη συσκευή σας ενδέχεται να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά είναι εξίσου πιθανό ότι το WebRTC θα διαγράψει αντ 'αυτού τη διεύθυνση IPv4. Επομένως, η απενεργοποίηση του IPv6 δεν είναι η προτεινόμενη λύση για την παρεμπόδιση διαρροών WebvTC του IPv6.

Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει μια υπηρεσία VPN σε επίπεδο πελάτη και διακομιστή για να μειώσει την πιθανότητα να σημειωθούν διαρροές WebRTC, αλλά η μόνη εγγυημένη λύση είναι να απενεργοποιήσετε το WebRTC στο πρόγραμμα περιήγησης.

Πώς να απενεργοποιήσετε το IPv6 στη συσκευή σας

Windows (περισσότερες εκδόσεις)

 1. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη -> Αναζήτηση -> πληκτρολογήστε τον Πίνακα Ελέγχου στο πλαίσιο αναζήτησης και επιλέξτε το αποτέλεσμα.

  ο πίνακας ελέγχου στα παράθυρα ξεκινά

 2. Επιλέξτε Δίκτυο και Κοινή χρήση (ή Προβολή κατάστασης δικτύου και εργασίες σε κατάσταση λειτουργίας κατηγορίας).

  δίκτυο και κοινή χρήση

 3. Μεταβείτε στην επιλογή Αντικατάσταση προσαρμογέων.

  αλλάξτε τις ρυθμίσεις του προσαρμογέα

 4. Κάντε δεξί κλικ στη σύνδεση στο διαδίκτυο -> Ιδιότητες.

  wifi ιδιότητες

 5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε το πρωτόκολλο Internet Protocol Version 6 (TCP / IPv6) και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου.

  πρωτόκολλο διαδικτύου έκδοση 6 σε ιδιότητες WiFi

 6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και τελειώσατε.

macOS

 1. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος...

  Προτιμήσεις συστήματος Mac

 2. Κάντε κλικ στο "Δίκτυο".

  Εικονίδιο ρυθμίσεων δικτύου

 3. Επιλέξτε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο -> Προχωρημένος.< br />

  Ρυθμίσεις WiFi και προχωρημένη ρύθμιση

 4. Μεταβείτε στην καρτέλα TCP / IP -> Ρύθμιση παραμέτρων IPv6: -> Μακριά από.

  Στην καρτέλα TC / IP, ρυθμίστε το IPv6 σε κατάσταση εκτός λειτουργίας

 5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και τελειώσατε.

Linux

Υπάρχουν δύο τρόποι για να απενεργοποιήσετε το IPv6 σε λειτουργικά συστήματα Linux. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας είτε γραμμή εντολών είτε διαχειριστή δικτύου, δείτε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς.

Χρήση του Διαχειριστή δικτύου

 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Δίκτυο. Κάντε κλικ στην καρτέλα ρυθμίσεων / επιλογών για το δίκτυό σας.

  Ρυθμίσεις διαχειριστή δικτύου

 2. Μεταβείτε στην καρτέλα IPv6 -> Μέθοδος IPv6 -> Καθιστώ ανίκανο.

  απενεργοποιήστε το κουμπί IPv6

 3. Κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή και τελειώσατε.

Χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Debian (περιλαμβάνει το Ubuntu και το Mint) και τα συστήματα SuSE

Για να απενεργοποιήσετε οριστικά το IPv6, πρέπει να επεξεργαστείτε το αρχείο sysctl.conf.

 1. Ανοίξτε το τερματικό και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:
  sudo nano /etc/sysctl.conf
 2. Μετακινηθείτε προς τα κάτω προς τα κάτω και προσθέστε τις ακόλουθες γραμμές:
  net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1
  net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1
  net.ipv6.conf.lo.disable_ipv6 = 1

 3. Αποθηκεύστε και κλείστε το αρχείο και στη συνέχεια εκτελέστε τις αλλαγές χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή:
  sudo sysctl-ρ
  Μια επανεκκίνηση δεν θα βλάψει ούτε. Για να ενεργοποιήσετε ξανά το IPv6 απλώς καταργήστε τις προστεθείσες γραμμές από το /etc/sysctl.conf.

Συστήματα Red Hat (περιλαμβάνει Fedora και CentOS)

Ανοίξτε το τερματικό και εισαγάγετε τις ακόλουθες εντολές:

sudo sysctl -w net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1

sudo sysctl -w net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1

Για να ενεργοποιήσετε ξανά το IPv6, εισαγάγετε τις ακόλουθες εντολές:

sudo sysctl -w net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 0

sudo sysctl -w net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 0

Android

Δεν είναι δυνατό να απενεργοποιήσετε το IPv6 σε συνδέσεις WiFi για ασύρματα δίκτυα χωρίς να ρινοβολείτε το τηλέφωνό σας. Ωστόσο, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε για συνδέσεις δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

 1. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις -> Συνδέσεις -> Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας -> Ονόματα σημείου πρόσβασης. Επιλέξτε το χειριστή του κινητού σας, μεταβείτε στο πρωτόκολλο APN και επιλέξτε το.

  Επιλογή πρωτοκόλλου APN στο Android

 2. Επιλέξτε IPv4.

  Πρωτόκολλα APN IPv4 και IPv6

 3. Και τελειώσατε.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι μπορεί να είναι μια καλύτερη ιδέα να χρησιμοποιήσετε απλά το OpenVPN για Android αντί για τη διαρρήκτη προσαρμοσμένη εφαρμογή σας. Μπορεί να διασφαλίσει ότι οι ανεπιθύμητες συνδέσεις IPv6 εκτός της διασύνδεσης VPN δεν είναι δυνατές.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή OpenVPN για Android και Εικονίδιο επεξεργασίας για τη σύνδεση VPN.

  OpenVPN για προφίλ Android

 2. Μεταβείτε στην καρτέλα Δρομολόγηση και το Block IPv6 (ή το IPv4) δεν χρησιμοποιείται από το VPN είναι ενεργοποιημένο (είναι από προεπιλογή).

  μπλοκάρετε τις επιλογές IPv6 (ή IPv4)

iOS και iPadOS

Δεν είναι δυνατή η απενεργοποίηση του IPv6 στις κινητές πλατφόρμες της Apple σε επίπεδο συστήματος, αν και η εφαρμογή OpenVPN Connect μπορεί να καθοδηγήσει συνδέσεις μόνο μέσω IPv4. Απλώς μεταβείτε στις ρυθμίσεις -> και επιλέξτε IPv6 -> Μόνο σήραγγα IPV4.

Μόνο επιλογή σήραγγας IPv4

Chromebook

Δεν είναι συνήθως δυνατή η απενεργοποίηση του IPv6 σε επίπεδο συστήματος στο Chrome OS. Εάν μπείτε στην κατάσταση προγραμματιστή, μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το IPv6 ανοίγοντας ένα παράθυρο του Chrome που εισάγει:

sudo ip6tables -F

Αλλά αυτό λειτουργεί μόνο μέχρι να επανεκκινήσετε το Chromebook σας. Μια καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή OpenVPN για Android για να αποτρέψετε διαρροές IPv6 αντί για την προσαρμοσμένη εφαρμογή του παρόχου VPN.

OpenVPN για Ρυθμίσεις Android

Όπως συμβαίνει με όλες τις εφαρμογές Android VPN που εκτελούνται σε ένα Chromebook, αυτό θα διασφαλίσει όλες τις εγγενείς συνδέσεις ChromeOS και όλες τις συνδέσεις Android στο Chromebook σας. Ωστόσο, δεν θα διασφαλίσει συνδέσεις για εφαρμογές Linux που εκτελούνται στο ChromeOS.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me