Ένας οδηγός για τη δημιουργία του KeePass Password Manager

Σε αυτό το σεμινάριο, εξετάζουμε βήμα προς βήμα τον τρόπο ρύθμισης του KeePass 2.x. Ανατρέξτε στην πλήρη Επισκόπηση KeePass για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το δημοφιλές διαχειριστή κωδικών πρόσβασης ανοιχτού κώδικα που διασφαλίζει τους κωδικούς σας χρησιμοποιώντας ισχυρή κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.


Το KeePass είναι ένα πρόγραμμα μόνο για Windows, αλλά οι συμβατές θύρες είναι διαθέσιμες για macOS, Linux, Android και iOS. Αυτό το σεμινάριο καλύπτει το ίδιο το KeePass, θύρες desktop όπως KeePassXC για Windows, macOS και Linux, δουλεύουν με πολύ παρόμοιο τρόπο.

Μπορούμε να εξετάσουμε το KeePassXC με περισσότερες λεπτομέρειες σε ένα μελλοντικό άρθρο και οι χρήστες Android μπορούν να ελέγξουν την κριτική KeePass2Android.

Πώς να ρυθμίσετε το διαχειριστή κωδικών πρόσβασης KeePass

1. Κατεβάστε, εγκαταστήστε και εκτελέστε την τελευταία έκδοση του KeePass 2.x. Το KeePass1.x υπάρχει τώρα μόνο για λόγους συμβατότητας προς τα πίσω. Πολλές επιχειρήσεις, για παράδειγμα, απαιτούν αυτή την συμβατότητα προς τα πίσω, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για τους νέους χρήστες να το επιλέξουν.

2. Μεταβείτε στο Αρχείο -> Νέο ... (ή κάντε κλικ στο εικονίδιο στη γραμμή εργασιών του κύριου παραθύρου), κάντε κλικ και επιλέξτε μια θέση για το νέο σας αρχείο .kdbx.

Αυτό το αρχείο .kdbx είναι το κρυπτογραφημένο δοχείο που φιλοξενεί τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης. Επειδή είναι κρυπτογραφημένο με ασφάλεια και κρυπτογράφηση, μπορείτε να το αποθηκεύσετε ασφαλώς οπουδήποτε. Εάν σχεδιάζετε να συγχρονίζετε κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις συσκευές, τότε μπορείτε επίσης να τις αποθηκεύσετε σε ένα φάκελο αποθήκευσης σύννεφο τώρα.

3. Δημιουργήστε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης. Ή καλύτερα ακόμα, μια κύρια φράση πρόσβασης (μια πρόταση που αποτελείται από μια σειρά λέξεων που χωρίζονται από τα κενά).

Αυτός ο κύριος κωδικός πρόσβασης προστατεύει όλους τους άλλους κωδικούς πρόσβασης και είναι ο μοναδικός κωδικός που θα χρειαστεί ποτέ να θυμάστε ξανά! Επομένως, πρέπει να είναι ισχυρή, αλλά και αυτή που δεν θα ξεχάσετε. Το KeePass παρέχει μια εύχρηστη εκτιμώμενη γραμμή ποιότητας για να σας ενθαρρύνει να επιλέξετε έναν ισχυρό κύριο κωδικό πρόσβασης.

Αν το ξεχάσετε, τότε το παιχνίδι του-όσον αφορά την πρόσβαση στους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης σας αφορά. Αν χρειάζεστε ένα αντίγραφο ασφαλείας, τότε πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης σε ένα κομμάτι χαρτιού και αποθηκεύστε το εκτός σύνδεσης κάπου ασφαλές.

Εάν είστε ευχαριστημένοι χρησιμοποιώντας μόνο έναν κύριο κωδικό πρόσβασης για να ασφαλίσετε το αρχείο .kbdx, κάντε κλικ στο κουμπί OK. Για επιπλέον ασφάλεια 2FA, επιλέξτε το πλαίσιο Εμφάνιση επιλογών εμπειρογνωμόνων.

Εκτός από έναν κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να δεσμεύσετε ένα αρχείο κλειδιού ή / και το λογαριασμό χρήστη των Windows στο σύνθετο κύριο κλειδί.

Θα δημιουργήσουμε ένα αρχείο κλειδιού αλλά δεν θα δεσμεύσει το αρχείο .kbdx σε έναν λογαριασμό χρήστη των Windows επειδή θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στη βάση δεδομένων KeePass από συσκευές που δεν είναι Windows.

Εάν δημιουργείτε ένα αρχείο κλειδιού, ακολουθήστε απλώς τις οδηγίες. Όταν τελειώσετε, πατήστε OK. Φροντίστε να αποθηκεύσετε αυτό το αρχείο κλειδιού κάπου ασφαλή εκτός σύνδεσης. Για να χρησιμοποιήσετε τη βάση δεδομένων KeePass σε άλλες συσκευές, πρέπει να υπάρχει το αρχείο κλειδιών, αλλά ποτέ να το μεταφέρετε στο διαδίκτυο. Μπορείτε να μεταφέρετε εκτός σύνδεσης χρησιμοποιώντας κάρτες μνήμης, USB sticks, καλώδια USB και παρόμοια.

4. Μπορείτε να πατήσετε με τις ρυθμίσεις της βάσης δεδομένων αν θέλετε ή απλά πατήστε OK για να πάτε με τις προεπιλογές.

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να εκτυπώσετε σημαντικές λεπτομέρειες της βάσης δεδομένων (συμπληρώνοντας τον κωδικό σας με το χέρι). Αν το κάνετε αυτό, αποθηκεύστε την εκτύπωση κάπου ασφαλής εκτός σύνδεσης.

5. Κάντε διπλό κλικ στο νέο αρχείο βάσης δεδομένων .kbdx για να το ανοίξετε. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασής σας και (αν χρησιμοποιηθεί) τη διαδρομή στην οποία αποθηκεύεται το συσχετιζόμενο αρχείο .key. Αν έχετε καθορίσει έναν λογαριασμό χρήστη των Windows κατά τη δημιουργία της βάσης δεδομένων, τότε πρέπει να συνδεθείτε σε αυτό για να ανοίξετε το αρχείο.

Το KeePass θυμάται τις πρόσφατα ανοιχτές βάσεις δεδομένων, κάνοντας αυτή τη διαδικασία αρκετά ανώδυνη στην καθημερινή χρήση.

6 (προαιρετικό). Μεταβείτε στο Αρχείο -> Εισαγωγή ... για την εισαγωγή κωδικών πρόσβασης από άλλο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Το KeePass υποστηρίζει αρχεία που εξάγονται από τους πιο δημοφιλείς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, τον Firefox και το Chrome.

Η βάση δεδομένων KeePass είναι τώρα έτοιμη για χρήση! Μπορείτε να διαχειριστείτε κωδικούς πρόσβασης και να τις κόψετε και να επικολλήσετε όπου θέλετε. Αλλά για να έχετε το καλύτερο από το KeePass, θα θελήσετε πραγματικά να εφαρμόσετε την ολοκλήρωση του προγράμματος περιήγησης ...

Ενσωμάτωση προγράμματος περιήγησης

Η ολοκλήρωση του προγράμματος περιήγησης επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό πρόσθετων στοιχείων + πρόσθετων προγραμμάτων περιήγησης. Υπάρχουν άλλοι, αλλά συνιστούμε το KeePassHTTP-Connector.

1. Κατεβάστε το plugin KeePassHttp και αντιγράψτε το στο φάκελο εγκατάστασης KeePass (C: \ Program Files (x86) \ KeePass Password Safe 2 από προεπιλογή).

2. Εγκαταστήστε το πρόσθετο προγράμματος περιήγησης KeePassHTTP-Connector για Firefox ή / και Chrome.

Κάντε αριστερό κλικ σε οποιοδήποτε όνομα χρήστη ή κωδικό πρόσβασης στις ιστοσελίδες του KeePassHTTP-Connector για να συμπληρώσετε αυτόματα τις λεπτομέρειες από την ανοιχτή βάση δεδομένων KeePass. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ για περισσότερες επιλογές.

Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με το KeePass, γιατί να μην ελέγξετε μερικούς εναλλακτικούς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης?

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me