Ένας οδηγός για την εγκατάσταση του OpenVPN σε Android Mobile και Tablets

Τι είναι το OpenVPN?

Το OpenVPN for Android από την Arne Schwabe είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί τυποποιημένα αρχεία ρυθμίσεων OpenVPN για να επιτρέπει στους χρήστες Android να συνδεθούν σε οποιαδήποτε υπηρεσία VPN που υποστηρίζει το πρωτόκολλο OpenVPN. Λοιπόν ... όχι μόνο είναι το OpenVPN στο Android με ανοιχτή πηγή, αλλά είναι στην πραγματικότητα πιο πλήρες από τις περισσότερες προσαρμοσμένες εφαρμογές VPN Android ...


Το OpenVPN for Android είναι δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα (FOSS), οπότε είναι ελεύθερο από κάθε άποψη της λέξης. Να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι για να το χρησιμοποιήσετε πρέπει είτε να εγγραφείτε σε μια εμπορική υπηρεσία VPN είτε να ρυθμίσετε το δικό σας ιδιωτικό διακομιστή OpenVPN. Εάν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Google Play Store, το OpenVPN για Android μπορεί να μεταφορτωθεί ως αρχείο .apk ή να εγκατασταθεί από το F-Droid.

OpenVPN για λειτουργίες Android

Το OpenVPN για Android βασίζεται στην κοινοτική έκδοση του OpenVPN και χρησιμοποιεί τον τελευταίο πηγαίο κώδικα OpenVPN 2.x. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά:

  • Ανοιχτή πηγή
  • Πλήρης προστασία διαρροής συστήματος DNS (Domain Name System) - τόσο πρωτόκολλο Internet Protocol version 4 (IPv4) όσο και πρωτόκολλο Internet Protocol version 6 (IPv6)
  • Πλήρης δρομολόγηση IPv6
  • Διαδικτυακή επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο (WebRTC)
  • Χρησιμοποιεί την πιο ενημερωμένη έκδοση του OpenVPN (και ως εκ τούτου την πιο ασφαλής)
  • Μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί ως διακόπτης θανάτου

Πώς να χρησιμοποιήσετε το OpenVPN για Android

Η χρήση του OpenVPN για το Android δεν είναι δύσκολη, αλλά η ανάγκη εισαγωγής αρχείων διαμόρφωσης OpenVPN από τρίτους συμβάλλει στην εμπλοκή της εγκατάστασης σε σχέση με τις προεπιλεγμένες προσαρμοσμένες εφαρμογές VPN.

1. Κατεβάστε τα αρχεία ρυθμίσεων OpenVPN από τον ιστότοπο του παρόχου VPN. Αποσυμπιέστε τα (εάν απαιτείται) και μεταφέρετε σε ένα φάκελο της συσκευής σας Android μέσω USB. Εναλλακτικά, κατεβάστε τα απευθείας στη συσκευή σας Android και αποσυνδέστε τα με μια εφαρμογή όπως το ZArchiver.

2. Κάντε λήψη, εγκατάσταση και εκτέλεση του OpenVPN για Android (αν δεν το έχετε ήδη). Αγγίξτε το εικονίδιο + στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να προσθέσετε προφίλ. Δώστε στο προφίλ ένα κατάλληλο όνομα και, στη συνέχεια, πατήστε "Εισαγωγή".

Προφίλ AirVPN

3. Μεταβείτε στο φάκελο όπου αποθηκεύσατε τα απεγκαταστημένα αρχεία ρυθμίσεων OpenVPN και επιλέξτε ένα διακομιστή (αρχείο .ovpn). Αφού εισαγάγετε, αγγίξτε το εικονίδιο ✔ για να συνεχίσετε.

μετατρέψτε το αρχείο ρυθμίσεων

Πολλοί πάροχοι περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα κλειδιά και πληροφορίες λογαριασμού σε προσαρμοσμένα αρχεία .ovpn, οπότε δεν χρειάζονται περαιτέρω ρυθμίσεις. Άλλοι μπορεί να απαιτούν να εισαγάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας και άλλα στοιχεία. Ανατρέξτε στην τεκμηρίωση του προμηθευτή σας για συγκεκριμένες οδηγίες.

4. Όταν τελειώσετε, θα δείτε το όνομα του διακομιστή στην καρτέλα Προφίλ. Για να ξεκινήσετε το VPN, αγγίξτε το. Μπορείτε να εισαγάγετε αρχεία .ovpn για όσους διακομιστές επιθυμείτε και θα εμφανιστούν εδώ.

Προβολή προφίλ OpenVPN

Ένα μάλλον γραφικό σύνολο γραφημάτων σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη χρήση του εύρους ζώνης VPN σας.

άνοιγμα εύρους ζώνης ανά λεπτό καταγραφής

Πώς να ενεργοποιήσετε τη δρομολόγηση IPV6 στο OpenVPN για Android

Μπορείτε να αποφύγετε διαρροές IPv6 DNS λέγοντας στο OpenVPN για Android να δρομολογεί σωστά όλη την κυκλοφορία IPv6 μέσω του VPN. Για να διασφαλίσετε ότι αυτό είναι ενεργοποιημένο:

1. Επεξεργαστείτε τη συγκεκριμένη σύνδεση VPN στην καρτέλα "Προφίλ".

επεξεργασία ρυθμίσεων συσκευής

2. Βεβαιωθείτε ότι το IPv6 -> Χρησιμοποιείται η προεπιλεγμένη διαδρομή. Ενώ είστε εδώ, ελέγξτε επίσης ότι η προστασία διαρροής IPv4 είναι ενεργοποιημένη (θα πρέπει να είναι από προεπιλογή).

επιλέξτε IPV4 ή IPV6

Ενεργοποιήστε ένα διακόπτη kill στο Android

Για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του OpenVPN για Android ώστε να λειτουργεί ως διακόπτης αποτροπής:

1. Επεξεργαστείτε τη συγκεκριμένη σύνδεση VPN στην καρτέλα "Προφίλ" (δείτε παραπάνω).

2. Μεταβείτε στην καρτέλα "Advanced" και επιλέξτε "Persistent Tun" και ορίστε "Retries connections" σε Unlimited.

Ρυθμίσεις OpenVPN

Ta-da! Τώρα έχετε ένα διακόπτη κλεισίματος OpenVPN για το Android.

Ενημέρωση: Android

Το Nougat 7+ περιλαμβάνει έναν ενσωματωμένο διακόπτη kill που λειτουργεί με οποιοδήποτε VPN. Αυτό περιλαμβάνει το OpenVPN για Android. Αυτός ο ενσωματωμένος διακόπτης kill είναι σχεδόν σίγουρα πιο ισχυρός από τη συνεχή μέθοδο TUN που περιγράψαμε παραπάνω, οπότε αν διαθέτετε πιο πρόσφατη συσκευή Android, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε αυτό. Δείτε εδώ πώς.

OpenVPN Connect

Εκτός από τις προσαρμοσμένες εφαρμογές VPN, το OpenVPN για τον κύριο αντίπαλο του Android είναι το OpenVPN Connect. Όπως το OpenVPN για Android, πρόκειται για ένα κοινό πρόγραμμα-πελάτη OpenVPN που μπορεί να χρησιμοποιεί κανονικά αρχεία ρυθμίσεων OpenVPN για να συνδεθεί με οποιαδήποτε υπηρεσία VPN που υποστηρίζει το OpenVPN.

Το OpenVPN Connect είναι ο "επίσημος" πελάτης του OpenVPN Inc. και έχει σχεδιαστεί για να είναι πολύ φιλικό προς τον χρήστη για το casual χρήστη VPN χωρίς τεχνικές δεξιότητες. Ως εκ τούτου, είναι λιγότερο πλήρως χαρακτηρισμένο από το OpenVPN για Android, το οποίο απευθύνεται σε πιο προηγμένους χρήστες.

Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι ότι το OpenVPN για Android είναι ανοικτού κώδικα ενώ η επίσημη εφαρμογή OpenVPN Connect δεν είναι. Για το λόγο αυτό, το OpenVPN για Android θεωρείται ως η "ημιεπίσημη" εφαρμογή από πολλούς στην OpenVPN κοινότητα ανοιχτού κώδικα.

συμπέρασμα

Μπορεί να φαίνεται λίγο αντιληπτό, αλλά με πλήρη δρομολόγηση IPv6, γραφήματα χρήσης εύρους ζώνης και δυνατότητα αντιστοίχισης ως διακόπτη kill, το OpenVPN για Android είναι πιο πλήρης από ό, τι σχεδόν οποιαδήποτε προσαρμοσμένη εφαρμογή Android VPN που έχω ακόμη ελέγξει. Είναι επίσης πιο πλήρες χαρακτηριστικό από τα ισοδύναμα της επιφάνειας εργασίας.

Προσθέστε το γεγονός ότι το OpenVPN για Android είναι ανοικτού κώδικα και χρησιμοποιεί πάντα την πιο πρόσφατη έκδοση του OpenVPN και έχουμε μια αναγκαστική υπόθεση για την προτίμηση του μέσω προσαρμοσμένων εφαρμογών Android VPN.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me